Dodaj do ulubionych

Osada Wislana - szukam sasiadow!

• Gość: IKA Re: Osada Wislana - szukam sasiadow! IP: *.nsa.gov.pl 16.04.07, 13:30
      Gość: alf napisał(a) “z tadżykistanu fachowcy......hmmmmmm ciekawe.....
      a oni to wiedzą jak się stawia budynki?
      to faktycznie niespodzianka....., ale chyba lepiej by zrobili jakby ściągnęli
      plemiona zamieszkujace tereny Amazonii, wzięliby jeszcze mniej.”
      Alf czy z Ciebie taka ciemna masa, czy może zarozumiały kosmita?
      Nim coś chlapniesz warto nieco poczytać.
      • Gość: alf do IKI IP: *.crowley.pl 16.04.07, 14:43
        IKA, ale przyznasz, że Ci z Amazonii mniej by wzięli za pomoc przy budowie
        osiedla...
        • Gość: unox Re: do IKI IP: *.crowley.pl 16.04.07, 16:50
          poznajcie nowego kierownika budowy
          www.odyssei.com/pl/travel-gallery/79524.html
      • Gość: Pepe Re: Osada Wislana - szukam sasiadow! IP: *.mofnet.gov.pl 25.04.07, 08:08
        witam, czy ktoś był na budowie, coś się tam dzieje, jakieś postępy?
        pzdr
        • Gość: Marcin Re: Osada Wislana - szukam sasiadow! IP: *.darwinrhodes.com 25.04.07, 13:05
          Byłem w niedzielę i niestety niewiele sie zmieniło. W niedzielę nikogo nie
          było. Ciekawe czy ktos z Was ma możliwość przyjrzenia się pracom w zwykły dzień
          powszedni. Pracuję w centrum. Obok buduje sie duży luksusowy apartamentowiec
          (ceny powyżej 14tys za metr). Mogę tylko im pozazdrościć tempa prac. Z każdym
          dniem widac postępy. No ale trzeba przestac marzyć i wracać do szarej
          rzeczywistości.. Pozdrawiam.
          • Gość: mask Re: Osada Wislana - szukam sasiadow! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.07, 13:30
            Dzisiaj widziałem że pracują. Nie uwijali się jak mróweczki ale prace idą
            normalnym tempem. Niestety pracują tylko nad budynkiem nr 1 i 1A.
            Na stonie jwc oddanie I etapu przewidziane jest na IV kwartał 2008 i myślę że
            tak będzie w rzeczywistości.
            • Gość: Marcin Re: Osada Wislana - szukam sasiadow! IP: *.darwinrhodes.com 25.04.07, 15:48
              zgodnie z "nowym" harmonogramem budowa trzeciego budynku ma się rozpocząć po 30
              kwietnia i trwać 18 miesięcy czyli do 30 października 2008, zatem oficjalnie
              budowa trzeciego budynku jeszcze się nie rozpoczęła, a to co jest to tylko
              prace przygotowawcze
              • Gość: Pepe Re: Osada Wislana - szukam sasiadow! IP: *.mofnet.gov.pl 26.04.07, 12:33
                przepraszam, że zapytam nieco z ironią skąd są te informacje o jakimś "nowym
                harmonogramie", "pracach przygotowawczych", "oficjalnych terminach"
                z tego co wiem budowa rozpoczęła się z datą uzyskania prawomocnego pozwolenia
                na budowe (chyba 22 grudnia 2006 roku) i od tego terminu liczymy wszelkei
                terminy, bynajmniej formalnie
                rzeczą całkowicie inną jest kiedy rzeczywiście zaczną się prace nad kolejnymi
                budynkami i kiedy je oddadzą - tutaj pozostaje wiara, że bedzie to maksymalnie
                szybko i sprawnie
                pzdr
                • agga77 Re: Osada Wislana - szukam sasiadow! 26.04.07, 14:10
                  Witam,
                  słyszałam, że są jakieś zmiany w planach budynku 3. Czy może ktoś ma więcej
                  informacji na ten temat?
                  • Gość: Marcin Re: Osada Wislana - szukam sasiadow! IP: *.ni-cee.com 27.04.07, 12:23
                    informacja od dewelopera, na jakiej podstawie powstał ten harmonogram nie wiem
                    dokładnie, może dlatego, że pozwolenie było zimą kiedy budowa nie mogła zostać
                    rozpoczęta z przyczyn wiadomych, do harmonogramu każdy ma dostęp, więc sami
                    możecie się z nim zapoznać, budowa potrwa do 18 października 2008 (mówię o
                    budynku 3), dwa pierwsze trochę wcześniej

natomiast o zmianach w planach budynku 3 nie mam żadnych informacji, skąd je
                    masz?
                    • Gość: Pepe Re: Osada Wislana - szukam sasiadow! IP: *.mofnet.gov.pl 27.04.07, 12:54
                      co to za zmiany, czego maja dotyczyć? planu terminów czy czegoś innego?
                      • Gość: Marcin Re: Osada Wislana - szukam sasiadow! IP: *.ni-cee.com 27.04.07, 17:12
                        nie mogą zmieniać planów bez pozwolenia, bo będzie powtórka z Łodzi!
                        • agga77 Re: Osada Wislana - szukam sasiadow! 30.04.07, 11:14
                          dot. zmian w planie
                          rozmawiałam ze znajomą, ktora równiez jest klientką JW Osady Wiślanej i
                          powiedziała mi, że aby uzyskać pozwolenie na budowę Osady, JW musiało iść na
                          pewne ustępstwa i "przesunąc" budynek "3". Nie wiem, na ile to jest prawdą i nie
                          chcę nikogo niepokoić - byc może plotkami...
                          Sama zadzwonię do JW po długim weekendzie i dowiem się u źrodła

pozdrawiam
                          • Gość: Sara Re: Osada Wislana - szukam sasiadow! IP: *.jmdi.pl 01.05.07, 17:24
                            Witam wszystkich. Dzisiaj byłam na budowie i mile zaskoczył mnie widok ok 20
                            pracowników! Pod budynkiem nr 1 są już murowane ściany garażu, natomiast w
                            miejscu gdzie powstaje budynek nr 2 ustawiane są żurawie. Oby tak dalej :)

Pozdrawiam wszystkich przyszłych sąsiadów.
                            • Gość: Kasia i Paweł. K Re: Osada Wislana - szukam sasiadow! IP: *.eranet.pl 01.05.07, 18:14
                              huura! to dobra wiadomosc z okazji 1 maja!
                              pozdrowienia dla wszystkich
    • Gość: Kasia i Paweł F. Re: Osada Wislana - szukam sasiadow! IP: *.mysmart.ie 06.05.07, 11:02
      witamy serdecznie. mamy prosbe jak ktos ma najnowsze zdjecia z osady bardzo
      prosimy o dodanie zdjec do galerii. pozdrawiamy wszystkich sasiadow :)
      • Gość: Pepe Re: Osada Wislana - szukam sasiadow! IP: *.mofnet.gov.pl 09.05.07, 08:34
        witam,
        zdjęć nie mam bo nie ma potrzeby robic co trzy dni zdjęcia, bo budowa aż tak
        dynamicznie sie nie posuwa, ale byłem wczoraj i na budowie jest conajmniej
        kilkunastu budowlańców i może nie biegają jak mróweczki ale są i ciągle coś
        nowego tam się dzieje w szczególności pod budunkiem nr 1, aczkolwiek widać
        równiez przygotowania pod nr 3
        pzdr
    • magdusiaibogdan Re: Osada Wislana - szukam sasiadow! 09.05.07, 17:34
      Witajcie...Coś niezbyt pochlebne opinie są na tym forum o Naszym developerze.
      Przeczytajcie temat JWC :-( I co Wy na to? My mamy wiadomości, że się polepszyli z
      wykonawstwem... No cóż...Zobaczymy
      • Gość: Kasia i Pawel F. Re: Osada Wislana - szukam sasiadow! IP: *.mysmart.ie 10.05.07, 10:30
        witam. chodzi nam o zdjecia budynku nr 1. galeria zdjec jest na stronie
        www.fotodom.pl my nie mieszkamy w Polsce i niestety nie mozemy zobaczec
        postepow budowy. liczymy tylko na zdjecia. serdecznie pozdrawiamy
        • magdusiaibogdan Re: Osada Wislana - szukam sasiadow! 10.05.07, 12:58
          Witajcie...To kupowaliście mieszkanko w ciemno? Wracacie do kraju w 2009?
          Będziemy na budowie w sobotę zrobimy kilka zdjęć i spróbujemy
          zamieścić.Pozdrawiamy M i B
          • Gość: Kasia i Paweł F. Re: Osada Wislana - szukam sasiadow! IP: *.mysmart.ie 10.05.07, 22:06
            nie kupilsmy mieszkania w ciemno. Jak bylismy rok temu w kwietniu to kupilismy,
            dopiero w czerwcu bedziemy mogli zobaczyc jak bedziemy na urlopie. pozdrawiamy
            was bardzo
            • magdusiaibogdan jutrzejsze spotkanie 11.05.07, 10:43
              Witajcie. Mamy prośbę. Czy jutrzejsze spotkanie możemy przełożyć na godzinę 14tą?
              Na budowie stoją już trzy dźwigi :-). Jutro zrobimy zdjęcia i zamieścimy w
              fotodomie. Pozdrawiamy. M i B
              • Gość: kASIA I PAWEŁ K. Re: jutrzejsze spotkanie IP: *.eranet.pl 11.05.07, 11:26
                dla mnie nie ma problemu a jak inne osoby??

pozdrawiam i do zobaczenia
                • magdusiaibogdan Re: jutrzejsze spotkanie 11.05.07, 15:39
                  Więc do jutra do 14tej pod tablicą, a jeżeli by padało to w samochodzie vis a
                  vis firmy transportowej. A jak inni to nie wiem. Chyba na razie nikt się nie
                  zdeklarował. Pozdrawiamy. M i B
                  • Gość: Pepe Re: jutrzejsze spotkanie IP: *.mofnet.gov.pl 11.05.07, 16:01
                    nas pewnie nie będzie ale napiszcie o poczynionych ustaleniach
                    pzdr
                  • Gość: Marcin Re: jutrzejsze spotkanie IP: *.ni-cee.com 11.05.07, 16:04
                    Niestety chyba nie będę mógł dotrzec na miejsce jutro o zaplanowanej godzinie,
                    ale mam nadzieję, że opiszecie to doniosłe wydarzenie na forum.
                    Pozdrawiam. Marcin
                    • Gość: Ania_i_Paweł Re: jutrzejsze spotkanie IP: *.centertel.pl 11.05.07, 20:01
                      Witamy,

nas też jutro nie będzie, niestety pracujemy.

Pozdrawiamy i do zobaczenia innym razem
                      • Gość: Pepe Re: jutrzejsze spotkanie IP: *.mofnet.gov.pl 14.05.07, 11:10
                        czy spotkanie się nie odbyło?
                        jestem ciekaw co sie działo
                        • Gość: Pepe Zdjęcia IP: *.mofnet.gov.pl 23.05.07, 08:57
                          dołączyłem kilka zdjęć z budowy, widok na budynek nr 2 i 3, zdjęcia zrobione są
                          w poniedziałek
                          • Gość: logo cena za 1 metr IP: *.crowley.pl 23.05.07, 11:08
                            mam pytanko, czy ktoś z Was kto kupił w tej inwestycji mieszkanie za cenę 3530,-
                            bądź kwotę zbliżoną to nie dostał przypadkiem aneksu do umowy na zmianę ceny
                            za 1 metr2?
                            Chodzą słuchy, że za taką cene nie sprzedadza nam mieszkań, bo ceny materiałów
                            poszły w górę. Z tego co mi wiadomo to ceny poszły owszem ale nie na tyle aby
                            w tej inwestycji nagle cena metra skoczyła z 3530,- na 6000,-
                            • herox Re: cena za 1 metr 23.05.07, 11:47
                              Poniżej 6 tys/m2 na pewno nie sprzedadzą,
                              będą dotąd kombinować aż zapłacicie tyle albo uciekniecie.
                              • Gość: Pepe Re: cena za 1 metr IP: *.mofnet.gov.pl 23.05.07, 12:22
                                Herox żyje, już się martwiłem :)))
                                • Gość: Lucyna Re: cena za 1 metr IP: *.mysmart.ie 23.05.07, 21:25
                                  co za pajac twierdzize ceny wzrosną i trzeba będzie doplacic do 6000 tysiecy,
                                  skoro mieszkania juz dawno zostaly sprzedane a w umowie nie ma zadnej tym
                                  wzmianki. jedyna mozliwosc zmiany ceny jest w przypadku inflacji. kto puscil
                                  taka plote?
                                  • Gość: logo Re: cena za 1 metr IP: *.crowley.pl 24.05.07, 09:52
                                    tylko nie pajac. Nie ma w Warszawie inwestycji w której inwestorzy
                                    sprzedawaliby teraz mieszkania poniżej 5500,- za 1 metr. Gdy my kupowaliśmy tzn
                                    zawieraliśmy umowę ceny były skalkulowane wg cen za materialy budowlane na dany
                                    moment. Teraz rozpoczeła się budowa i niestety, nie kupią juz materialow bud.
                                    po takich cenach jak wstępnie przeliczali. Zatem po skalkulowanie wszystkich
                                    kosztów i utrzymaniu cen po których zaoferowali mieszkania mogą wyjść ze
                                    stratą. Sadzicie, że będa woleli stracić na tym biznesie kiedy jest bum na
                                    budownictwo? czy będą woleli aneksem zmienić cene za 1 m2? A co zrobicie jak
                                    wypowiedzą umowę. Bardzo chętnie zapłaca wam śmiesznie niską karę, która w
                                    żaden sposób nie pokryje kosztów zaciągnietych kredytów, a spokojnie sprzedadzą
                                    innym za wyższą cenę.
                                    Oby tak się nie stało, bo ja jadę na tym samym wózku co Wy. Niestety, ale tego
                                    typu gdzieś zasłyszane pogłoski nie daja mi spokojnie spać.
                            • Gość: lucyna Re: cena za 1 metr IP: *.mysmart.ie 23.05.07, 21:14
                              tak my kupilismy za 3800 aneksu zadnego nie dostalismy
                            • Gość: Marcin Re: cena za 1 metr IP: *.darwinrhodes.com 24.05.07, 13:49
                              Jeśli ktos sie boi i ma obawy odnośnie wyższej ceny niech podpisze
                              zabezpieczającą umowę w formie aktu notarialnego. Nie słyszałem aby JWC
                              podwyższyło kidyś ceny, ale robią to niektórzy inni znacznie mniejsi gracze.
                              JWC materiały już dawno kupiło po starej cenie. Bądź też ma odpowiednie
                              długoterminowe umowy z dostawcami. Z drugiej strony odszkodowanie jest tak małe
                              że developerom opłaca się je zapłacić i sprzedac mieszkanie po nowej cenie.
                              • Gość: Kasia i Paweł K. nie bedzie wzrostu ceny... IP: *.eranet.pl 25.05.07, 12:42
                                rozgorzała dyskusja na temat wzrostu ceny za metr kwadratowy, po zakupie
                                mieszkania po np 3600 za metr i podniesienie jej np do 6.000 zł... hmmm było to
                                dośc niepokojące!, więc zadzwonilam do jw i powiedzieli, ze nie bedzie
                                podwyżki cen zakupionych juz mieszkan, jedynie waloryzacja w wysokości ok 1.3 %
                                Mozemy spac spokojnie!

pozdrowienia dla Magdy I Bogdana :)
                                • Gość: mask Re: nie bedzie wzrostu ceny... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 13:41
                                  Potwierdzam. Zaufana osoba w jwc powiedziała mi że nie ma takiej opcji.
                                  Ja jednak zdecyduje się na podpisanie umowy w formie aktu not. bo jak materiały
                                  pójdą o kolejne 200% w górę jwc może zmienić zdanie.
                                  • Gość: Pepe Re: nie bedzie wzrostu ceny... IP: *.mofnet.gov.pl 25.05.07, 14:30
                                    czy akt notarialny da Tobie gwarancje ceny???
                                    ale z drugiej strony jak będziesz załatwiał ten akt notarialny? podpowiedz,
                                    moze też się zdecydujemy
                                    • Gość: Marcin Re: nie bedzie wzrostu ceny... IP: *.darwinrhodes.com 28.05.07, 13:10
                                      Ja podpisałem już. Akt notarialny zobowiązuje dewelopera do realizacji umowy,
                                      czyli wybudowania mieszkania zgodnie z tym, co jest zapisane w Umowie: zatem
                                      również zapewnia Ci cenę. Do sądu możesz iść tylko z aktem notarialnym. To jest
                                      dopiero początek. Do oddania mieszkania jeszcze dwa lata - bo pewnie oddadzą na
                                      wiosnę 2009, nie wcześniej. Wszystko zatem się może zdarzyć. A opłaty
                                      notarialne dzieli się na pół. Teraz płacisz połowę i przy podpisaniu końcowego
                                      aktu sprzedaży drugą połowę. Od momentu kiedy podpisałem nie deneruję sie już
                                      gdy czytam w prasie o następnych podwyżkach cen i o zrywaniu umów przez
                                      deweloperów z byle jakiego powodu np pogody.
                                      • Gość: Pepe Re: nie bedzie wzrostu ceny... IP: *.mofnet.gov.pl 28.05.07, 15:16
                                        zy moge Cię prosić o więcej szczegółów prywatnie, jeżeli tak to podam Tobie e-
                                        mail
                                        • Gość: skuter Re: nie bedzie wzrostu ceny... IP: *.waw.cdp.pl 28.05.07, 15:48
                                          Ja też się przycykałem i zadzwoniłem do JW żeby umówić się na podpisanie umowy
                                          zobowiązyjącej w formie aktu notarialnego. Nie było problemu i nawet sie
                                          umówiłem na podpisanie tego dokumentu i termin oczekiwania to był tydzień.
                                          Jednak ja chcę mój udział odsprzedać, a w takim przypadku ten akt nie
                                          przechodzi na kupującego ode mnie, tylko musiałbym rozwiązać tę umowę z JW, a
                                          kupujący musiałby zawrzeć taką umowę z JW na nowo.

Odstąpiłem od tego, też dlatego, że mam pewność, że JW nie zdecyduje się na
                                          podwyżkę. Smrodek w światku i opinia poszłaby okrutna.
                                          • Gość: kaka Re: nie bedzie wzrostu ceny... IP: *.eranet.pl 29.05.07, 10:38
                                            słuchajcie, ile kosztuje podpisanie aktu notarialnego ???
                                            • magdusiaibogdan postępy budowy 30.05.07, 13:03
                                              Byliśmy w weekend sprawdzić postępy budowy. Ściany budynku pierwszego pną się do
                                              góry. Postawiono również dwa dźwigi w okolicy budynku 2 i 3. Pozdrawiamy. Ciebie
                                              Kasiu też :-)))
                                              • Gość: Kasia i Paweł F. Re: postępy budowy IP: *.mysmart.ie 31.05.07, 00:23
                                                bardzo prosimy jesli jest to mozliwe o zamieszczenie zdjec budynku nr 1,
                                                pisalismy ze mieszkamy za granica i niestety nie mamy mozliwosci zobaczenia
                                                postepow budowy. bedziemy bardzo wdzieczni. pozdrawiamy
                                            • Gość: Marcin Re: nie bedzie wzrostu ceny... IP: *.darwinrhodes.com 31.05.07, 13:10
                                              ja zapłaciłem coś niewiele ponad 1600 zł, i chyba nie jest to cena wygórowana,
                                              nie negocjowałem z notariuszem, chociaż wiem że negocjacje sa powszechnie
                                              praktykowane, pozdrawiam
                                      • agga77 Re: nie bedzie wzrostu ceny... 19.06.07, 10:02
                                        Witaj Marcinie,
                                        podpisałeś
                                        "Umowę przedwstępną w formie aktu notarialnego z wpisem praw do księgi wieczystej"
                                        czy
                                        "Umowa zobowiązująca z wpisem praw do księgi wieczystej"?
                                        bo to jest różnica... proszę Ci o info bo sama jestem tym zainteresowana.
                                        • witas.o Re: nie bedzie wzrostu ceny... 19.06.07, 11:05
                                          Nie wiem do końca jak to jest z tym Aktem. Jest on oświadczeniem woli stron
                                          wiec jak go nie chcą podpisać to coś mi "śmierdzi". Dajcie znać, bo sam chyba
                                          będę musiał za tym pochodzić, bo na chwilę obecną już mnie zaczyna niepokoić
                                          posiadanie tylko umowy przedwstępnej. A poza tym czy któs już dostał info od JW
                                          o zakończeniu stanu zero zgodnie z umową? Stan zero oznacza w umowie fundamenty
                                          i mury garażu do stropu parteru i sam nie wiem dlaczego zwlekają z przesłaniem
                                          zawiadomień (a ja tak mam w umowie).
                          • joa21 Zdjęcia - adres 23.05.07, 13:49

fotodom.pl/galeria.php?id_inwestycji=52
                          • Gość: Kasia i Pawel F. Re: Zdjęcia IP: *.mysmart.ie 23.05.07, 21:20
                            witamy, czy moglby ktos zamiescic zdjecia budynku nr 1 ? nie wiemy na jakim
                            etapie sa postepy w budowie. pozdrawiamy :)
                            • magdusiaibogdan budynek 1 23.05.07, 21:44
                              Witajcie. Niedawno bylismy na budowie.Prace w 1 budynku idą do przodu.
                              Aktualnie postawione są już sciany garazu podziemnego, które od zewnatrz są już
                              zasypywane. postaramy sie niedługo umieścić aktualne zdjęcia. pozdrawiamy. M i B
    • Gość: Pepe Garaże IP: *.mofnet.gov.pl 04.06.07, 09:10
      witam,
      dokładnie się przyglądając początkom budowy pod budynkami 2 i 3 zauważyłem że
      są bardzo płytkie w poruwnaniu z budynkiem nr 1. I ma taka wątpliwość czy pod
      tymi budynkami, (nr 2 i 3) przewidziane są garaże, miejsca postojowe? Chyba że
      parter ma byc dość wysoki, bo na wizualizacji okna zaczynają się dość nisko?
      czy ktoś zna odpowiedź na to pytanie. Z góry dziękuje
      • witas.o Wzrost cen 06.06.07, 07:59
        Witam wszytskich. Jestem sasiadem i trafilem na to forum dopiero dzisiaj.
        Czytam te dyskusje nt wzrostu cen i ze akurat prowadze rozne analizy dotyczace
        budownictwa, to dla uspokojenia szanownego kolezenstwa dodam, ze JWC stalo sie
        ostatnio zbyt powaznym graczem na rynku budowlanym, zeby szargac sobie opinie.
        Taka firma i tak kalkuluje ryzyka, a starty odrobila juz sobie. JWC
        zadebiutował w poniedziałek na warszawskiej giełdzie . Cena akcji tej spółki
        wzrosła o ponad 12 proc. Oferta JWC - o wartości przeszło 777 mln zł - była
        jedną z największych w historii warszawskiej giełdy. Na nowej emisji akcji
        spółka zarobiła blisko 245 mln zł. Ponadto na rynek trafiły też akcje
        sprzedawane przez dotychczasowego akcjonariusza - Sezam II Fundusz Inwestycyjny
        (za ponad 532 mln zł). Jest to duży zastrzyk gotówki.
        • Gość: Pepe Re: Wzrost cen IP: *.mofnet.gov.pl 06.06.07, 08:11
          cieszy mnie dobra kondycja JW, ale z tego co piszą to te pieniądze mają zostać
          spozytkowane na kupno nowych gruntów pod budownictwo, co nie przyśpieszy
          prowadzonych aktualnie inwestycji chyba że się myle i może odrobine skapnie na
          przyspieszenie rozpoczątych budów czy nie mozna na to liczyć?
        • witas.o Terminy 06.06.07, 08:36
          Z harmonogramu otrzymanego od JWC wynikalo, ze stan zero I etapu mial byc
          zakonczony w kwietniu 2007, a tu ani slychu ani widu zawiadomienia zgodnego z
          umowa. Maja problemy wykonawcze... material podrozal i sa jego braki, sila
          robocza rowniez no i jescze braki kadrowe, to kolejny problem, bo oprócz ryzyka
          wzrostu cen wszystko zacznie się opóźniać. Obawy są słuszne, ale jak się nic
          nie zmieni to jeszcze budowa pociągnie się dłuzej niz do wiosny 2009.
          • Gość: Marcin Re: Wzrost cen IP: *.darwinrhodes.com 06.06.07, 15:33
            Przykro mi to mówić ale nie skaczę z radości i nie cieszę się z sukcesu debiutu
            giełdowego JWC. Dla nas - klientów JWC nie ma to żadnego znaczenia. Opinia na
            temat JWC krążąca wśród klientów to jedna sprawa a giełda to inna. Dla
            inwestorów nie jest istotne czy firma jest oki w stosunku do klientów czy nie.
            Dla nich liczy się zysk. Gdyby JWC podwyższyło nam ceny to inwestorzy
            ucieszyliby się jeszcze bardziej :-) Zatem sytuacja moim zdaniem jest gorsza
            niż była przed debiutem. Bo zysk jest zawsze zyskiem a JWC podobnie jak inne
            firmy deweloperskie, z powodu przerażającej przewagi popytu nad podażą,
            zachowują się jak monopole, dyktujące warunki klientom według ich widzimisię.
            • Gość: Marcin Postępy IP: *.ni-cee.com 08.06.07, 09:39
              Wczoraj odwiedziłem Osadę po kilku tygodniach wprawdzie ale widzę duże postępy.
              Wydaje mi się, że stan zero pierwszego budynku i drugiego jest już prawie
              zakończony. Bo garaże są już zakryte, ale może trzeba je jeszcze wykończyć.
              Niestety trzeci budynek był poza moim zasięgiem wzroku.
              • witas.o Re: Postępy 12.06.07, 14:14
                Byłem wczoraj zobaczyć. Budynek I i II mają dopiero ustawiony szalunek stropu
                garażu i to nie całowicie, więc to jeszcze nie jest płyta zakrywająca garaż.
                Brakuje jeszcze trochę do wykonania stropu - nie ma zbrojenia płyty stropowej
                garażu, a budynek III to w zupełnych powijakach. Trochę potrwa zanim zaleją ten
                strop. Niezbyt podpoba mi się takie tempo prac.
                • Gość: sąsiad Re: Postępy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.07, 15:06
                  a co z tym autobusem w okolicach osiedla ?
                  • Gość: logo Re: Postępy IP: *.crowley.pl 13.06.07, 15:05
                    autobus? a zadzwoń sobie do MZA to się dowiesz..
    • agga77 Re: Osada Wislana - szukam sasiadow! 18.06.07, 20:12
      Witam,
      kolejne fotki
      www.fotodom.pl/galeria.php?id_inwestycji=52
      • agga77 Re: Osada Wislana - akt notarialny 19.06.07, 09:47
        Witam,
        jeszcze raz wałkuję ten sam temat dot.umów-aktów notarialnych. Dzwoniłam dzisiaj
        do JWC i mogę i podpisać umowę zobowiązującą, ale nie akt?! Nie wiem, czy to
        jest to samo?!... natomiast teraz nie mogę dodzwonić się po raz drugi do
        działu aktów notarialnych.. będę musiała sie do nich przejechać..
        • Gość: skuter Re: Osada Wislana - akt notarialny IP: *.waw.cdp.pl 19.06.07, 14:00
          No i ja też dzwoniłem i nawet sie umówiłem, ale odmówiłem. A nazywa się to
          umowa zobowiązująca zawarta w formie aktu notarialnego. Więc wygląda na to że
          nasz developer stara się żeby nie być już developerem be tylko developerem cacy.
          I bardzo dobrze, bo jak nie robia problemów z taką umową tzn. że poprawiają
          swój wizerunek i zamierzają zachować ceny (I etap).

Żeby nie było tak dobrze to oczywiście jeszcze mają sporo!!! do zrobienia w
          kwestii terminy.
          pzdr.

• Gość: Kasia i Paweł K. Re: Osada Wislana IP: *.eranet.pl 19.06.07, 09:49
        witajcie, mam dobra wiadomość...
        zapewne wielu z Was martwiła perspektywa widoku firmy transportowej z okna
        mieszkanka...? dobra wiadomosc jest taka że wiem z dobrego źródła, że firma
        została wykupiona oraz stojacy obok niej dom !!!
        nie wiem jak wy ale ja sie bardzo z tego ciesze i mam nadzieje że JW fajnie
        zagospodaruje ten teren !
        pozdrawiam
        • agga77 Re: Osada Wislana 19.06.07, 09:55
          Witajcie,
          to może i dobra wiadomość... tylko pytanie przez kogo i na co?;-))
          • Gość: Marcin Re: Osada Wislana IP: *.darwinrhodes.com 21.06.07, 11:46
            Do aggi77: umowa zobowiazujaca to ta sama umowa przedwstepna ale w formie aktu
            notarialnego, w ktorej JWC zobowiazuje sie do realizacji przedmiotu umowy jakim
            jest wybudowanie mi mieszkania zgodnie z warunkami zawartymi w umowie, umowa
            gwarantuje mi cenę. JWC nie może zmienić umowy bez mojej zgody. Jeśli się nie
            zgodzę mogę walczyć w sądzie. Bez aktu notarialnego byłbym właściwie bezbronny.
            • Gość: skuter Re: Osada Wislana IP: *.waw.cdp.pl 21.06.07, 14:36
              Nu piknie opisane podobnie jak w mojej odpowiedzi dla aggi, ale nie zgadzam się
              ze stwierdzeniem, ze bez tej umowy jesteśmy bezbronni.
              • Gość: Kasia i Paweł F. Re: Osada Wislana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 15:47
                witam my podpisalismy akt notarialny dla swietego spokoju i zeby juz byc
                spokojniejszym. troche to kosztowalo ale mysle ze sie oplaca. termin w ktorym
                maja oddac to koniec pazdziernika 2008 ale jakos nie chce nam sie w to wierzyc.
                bylismy na budowie i jakos specjalnie to sie nie rwa do pracy. postepow duzyc
                nie widac. pozdrawiamy :)
                • Gość: Marcin Re: Osada Wislana IP: 85.128.32.* 22.06.07, 15:18
                  Czy wiecie może który budynek jest trzeci? Byłem tam wiele razy ale mało widać
                  i nie rozróżniam chyba drugiego od trzeciego. Czy trzeci kończy się tam gdzie
                  stoją dwa drzewa? W drugim bowiem jest chyba przerwa (może na klatkę) bo w
                  środku nie ma żadnych fundamentów tylko ziemia. Początkowo sądziłem że ta druga
                  część to trzci budynek, ale drugi budynek wtedy byłby za mały. Pomóżcie...
                  • Gość: Marcin Re: Osada Wislana IP: 85.128.32.* 02.07.07, 11:55
                    Co Wy się tak nie odzywacie? Moje pytanie zamurowało Was czy co? Na budowie
                    jeden z pracowników budowy wyjaśnił, że trzeci budynek to ten drugi kwadracik.
                    Trochę jestem zdziwiony, bo wydaje mi sie, że między drugim a trzecim budynkiem
                    w takim razie nie ma w ogóle miejsca, Tam ma byc ulica do garaży. Ale oki.
                    Zobaczymy. Robotnik powiedział, że stan surowy trzeciego budynku będzie juz
                    nawet za trzy miesiące. Jakoś w to nie wierzę. W pierwszym już stawiają ściany.
                    Pozdrawiam.
    • Gość: Marcin Re: Osada Wislana - szukam sasiadow! IP: 85.128.32.* 02.07.07, 11:52
      Co Wy się tak nie odzywacie/ Moje pytanie zamurowało Was czy co? Na budowie
      jeden z pracowników budowy wyjaśnił, że trzeci budynek to ten drugi kwadracik.
      Trochę jestem zdziwiony, bo wydaje mi sie, że między drugim a trzecim budynkiem
      w takim razie nie ma w ogóle miejsca, Tam ma byc ulica do garaży. Ale oki.
      Zobaczymy. Robotnik powiedział, że stan surowy trzeciego budynku będzie juz
      nawet za trzy miesiące. Jakoś w to nie wierzę. W pierwszym już stawiają ściany.
      Pozdrawiam.
      • Gość: Marcin Re: Osada Wislana - szukam sasiadow! IP: 85.128.32.* 02.07.07, 13:08
        Widzę, że to forum wymarło już prawie zupełnie. Mam nadzieję, ze tylko na czas
        wakacji. Mam nadzieję, że w przyszłości będziecie dobrymi sąsiadami i będziecie
        pożyczać cukier :-)
        • Gość: Kasia i Paweł K. Re: Osada Wislana - szukam sasiadow! IP: *.eranet.pl 02.07.07, 13:54
          Witaj kolego,
          nie martw się pozyczymy Ci cukier Ha ha.:)
          To bardzo dobra wiadomośc ze w ciągu kilku miesięcy ma w 3 budynku być stan
          surowy ale ile w tym prawdy...? czas pokaże.
          co do przestrzeni miedzy budynkami to trudno nam sie wypowiedzieć, ponieważ
          trudno tam cos dostrzec.
          tym co na wakacach to życzymy słońca!!!, a tym co w pracy to wytchnienia!!!

pozdrawiamy
          • magdusiaibogdan Brak pozwolenia na budowę :-( 02.07.07, 16:07
            Witajcie. Mury budynków 1-3 w bólach pną się do góry, a pozwolenia na budowę
            pozostałych ( zgodnie z umową miało być do 30.06 ) nie ma i nie będzie do
            01.10. Jest to informacja z JWC. Podobno mają problem z jednym z włascicieli
            działki obok i ekologami. Cóż pozostaje się uzbroić w cierpliwość albo
            rozwiązać umowę. Pozdrawiamy. M i B
            • Gość: Kasia i Paweł K. Re: Brak pozwolenia na budowę :-( IP: *.eranet.pl 02.07.07, 16:35
              jak zwykle jaja!!! w tej firmie to nic nie moze iść gładko!
              Miejmy nadzieję, że jednak zdobędą to pozwolenie.

pozdrawiam
              • Gość: Marcin Re: Brak pozwolenia na budowę :-( IP: *.darwinrhodes.com 03.07.07, 10:32
                O jakim pozwoleniu mówicie? Na następne etapy? Myślałem że zdobyli pozwolenie
                na całe osiedle. Tak zresztą pisała prasa, ze JWC dostało pozwolenie i teraz
                powstanie osiedle składające się z X budynków ale nie bynajmniej z trzech.
                Jeśli nie dostali jeszcze pozwolenia na pozostałe budynki, to je dostaną
                wcześniej czy później. Pozwolenie na trzy pierwsze budynki przyszło dopiero po
                roku i było non stop oprotestowane, ale do czasu. Takie jest u nas prawo. Radzę
                jednak uzbroić sie w cierpliwość, bo ceny są strasznie wysokie. Najdroższe
                mieszkania są na Starym Mieście, gdzie metr w jednej kamienicy przekroczył
                40tys! To jakaś paranoja.
      • agga77 Re: Osada Wislana - szukam sasiadow! 04.07.07, 12:46
        Witam,
        właśnie podpisaliśmy akt notarialny. Trochę mi ulżyło. Przedstawiciel JW
        poinformował nas, że termin oddania 30 października 2008 jest jak najbardziej
        realny ?! zobaczymy (...), podpisali umowy z wykonawcą zagranicznym (chyba
        wschodnim) na budowę, więc powinno w najbliższych dniach coś szybciej się
        ruszyć. Czego bym sobie i Wam życzyła.
        I faktycznie jeżeli chodzi o kojne etapy to mają podobne problemy z pozwoleniem
        na budowę jak w naszym przypadku - rzekomo problem jest z protestującymi
        sąsiadami... uhhh...

pozdrawiam
        • Gość: Marcin Re: Osada Wislana - szukam sasiadow! IP: *.darwinrhodes.com 04.07.07, 13:26
          to gratuluję! denerwować się jeszcze ponad rok nie ma sensu i żałować pół
          metra, zresztą przy podpisywaniu juz ostatecznego aktu notarialnego sprzedaży
          płacisz tylko połowę opłat notarialnych, a zatem ten akt jest tak jakby na
          poczet przyszłego, może rzeczywiście uda im się w czasie, skoro pracownicy
          budowy mówia że budynki powstaną już za trzy miesiące??? Samo wykończenie długo
          trwa, ale powiedzmy zostaje im cały przyszły rok na wykończenie. Martwie się
          tylko pozostałymi budynkami, bo jak my teoretycznie będziemy chcieli sie już
          wprowadzić, a oni zaczną budować następne etapy, to trochę głośno będzie i
          kurzu sporo, byleby tylko wybudowali :-)
          • Gość: Marcin Re: Osada Wislana - szukam sasiadow! IP: *.darwinrhodes.com 04.07.07, 13:37
            Wczoraj mimo późnej godziny obejrzałem jeden z pierwszych odcinków Alternatywy
            4 na jedynce. Jak zwykle umierałem ze śmiechu, ale tym razem, oglądalem go w
            perspektywie naszego Osiedla. Ciekawe jak my będziemy sie wprowadzać. Czy dwie
            osoby dostana to samo mieszkanko? Czy ktoś dostanie mieszkanko z drzwiami bez
            framug? Czy znajdzie się "Pan Kotek" który pomoże dźwigiem wprowadzić się? Czy
            wreszcie ktoś postanowi powiesić na ścianie dokładną kopię Bitwy pod
            Grunwaldem? Ciekawe... I nie moge się już doczekać :-)
            • agga77 Re: Osada Wislana - szukam sasiadow! 04.07.07, 21:13
              Drogi Marcinie;-)

proszę Cię nie dobijaj mnie... ;-)))
              mam nadzieję, że nie mamy zbliżonych nazwisk (tj. Kotek i Kołek) i nie będziemy
              mieli tego samego adresu ;-))))))))

pzdr.
          • agga77 Re: Osada Wislana - szukam sasiadow! 04.07.07, 21:19
            Marcin,
            czy jesteś pewien, że ponosimy tylko 50% opłat przy podpisywaniu ostatecznego
            aktu notarialnego? Bo z dzisiejszego spotkania podpisywania a.n. nie wynikało
            tak... chyba muszę tam przekręcić ...jutro
            • Gość: Marcin Re: Osada Wislana - szukam sasiadow! IP: 85.128.32.* 05.07.07, 11:01
              Tak naprawde to podpisałem Umowę zobowiązującą, a nie Umowę przedwstępną.
              Natomiast mam w niej zapisane wszystko to, co było w Umowie Przedwstepnej.
              Zatem nie widzę różnicy. Różnica natomiast jest w opłatach, bo przy Umowie
              Zobowiązującej notariusz żądać może tylko połowę maksymalnych stawek. Połowę
              stawki wyniesie też opłata za umowę końcową, czyli przenoszącą własność. Przed
              podpisaniem umowy JWC pyta sie co chcemy uzyskać. Ja powiedziałem, że
              najbardziej zależy mi na cenie, wiec wybrali dla mnie taki rodzaj Umowy i
              potwierdzili mi, że opłaty (nie wszystkie, bo tylko te notarialne) będą
              podzielone na pół i drugą połowę zapłacę przy podpisywaniu ostatecznej Umowy
              Sprzedaży. Umowa zobowiązująca podobno może różnić się od Przedwstępnej, że ma
              mniej szczegółów np, ceny itd. Ja w mojej Umowie mam dokładnie to samo, co w
              Umowie Przedwstępnej.

Ps Jeśli nie wspólne mieszkanie to może przynajmniej jakiś chór osiedlowy?
              Około 45% osiedla to tzw. powierzchnia biologicznie czynna? Czyżby to były te
              słynne choinki na sznurku? :-)
              • Gość: Pepe Re: Osada Wislana - szukam sasiadow! IP: *.mofnet.gov.pl 05.07.07, 14:45
                witam, po dłuższej przerwie
                mam takie pytanko kto wybierał notariusza Ty czy JWC?
                • Gość: Marcin Re: Osada Wislana - szukam sasiadow! IP: *.darwinrhodes.com 05.07.07, 15:08
                  A jak myślisz? - Jasne że JWC. Wyznaczają termin itd. Ucieczyłem sie jednak,
                  że termin nie był odległy: tylko 1,5 tygodnia a nie na przykład pół roku. We
                  współpracy z JWC zawsze można znaleźć jakieś plusy :-)
              • agga77 Re: Osada Wislana - szukam sasiadow! 06.07.07, 10:11
                ;-)))
                najważniejsze, żeby był klub lokatora;-) tylko może żeby Anioł był trochę
                łagodnieszy
                ;-)))
    • Gość: rpp Re: Osada Wislana - szukam sasiadow! IP: *.acn.waw.pl 08.07.07, 20:34
      Witam,

niedawno podpisalismy umowe na mieszkanko w bloku 5 w Osadzie Wislanej.
      Przejrzalem ten watek i widze, ze padala juz propozycja zalozenia wlasnego
      forum. Moze faktycznie warto pociagnac ten temat (szukanie czegos w tym watku na
      Gazecie jest bardzo uciazliwe).

Tak na szybko wrzucilem forum tu:

www.osadawislana.fora.pl/
      oczywiscie nie roszcze sobie praw do administrowania tym forum wiec jesli ktos
      ma doswiadczenie/czas/checi wspoltworzenia to serdecznie zapraszam.

pozdrawiam,
      rpp
      • Gość: Pepe Re: Osada Wislana - szukam sasiadow! IP: *.mofnet.gov.pl 09.07.07, 08:04
        witam, zajrzałem i juz dołączyłem do forum i myślę że kilka osób do nas dołączy
        i będzie można sobie w nieco większym spokoju wymieniać poglądy na wszelkie
        tematy
        pzdr
        J&P
        zachęcam tak jak rpp do uczestnictwa w forum www.osadawislana.fora.pl/
        • Gość: Marcin Re: Osada Wislana - szukam sasiadow! IP: 85.128.32.* 09.07.07, 12:59
          Tez dołączyłem. Chociaż z drugiej strony uważam, że to forum również powinno
          zostać. Tam będzie wiekszy porządek, ale za to tutaj można śledzić wszystkie
          wątki na bieżąco. Przyzwyczaiłem sie do niego. Będę mimo wszystko tu zaglądał.
          Pozdrawiam, Marcin P.S. Ponadto inni, z innych wątków i osiedli wiedzą, dzięki
          niemu, że żyjemy i że nasze osiedle żyje :-)
          • Gość: Pepe Re: Osada Wislana - szukam sasiadow! IP: *.mofnet.gov.pl 09.07.07, 14:56
            witam, no ogólnie to powinno zostać ale tam rzeczywiście powinien być większy
            porządek
            a to że osiedle żyje to mogłem przekonać w niedzilę gdy byłem na budowie bo
            widać że prace posuwaja sie do przodu
            jeżeli ktoś był to widział juz mniej więcej zalążki kształktów pod kolejnymi
            budynkami bo na pierwszym to juz widac cały prawie strop nad piwnicami,
            garażami a na budynku nr 3 (bynajmniej mam nadzije że to własnie jest budynek
            nr 3) stawiaja rusztowania ze zbrojeniem pod ściany piwnic, jezli mi się uda to
            może zamieszcze kilka zdjęc w necie
            pzdr
            • Gość: Marcin Re: Osada Wislana - szukam sasiadow! IP: *.darwinrhodes.com 11.07.07, 10:32
              Własnie w Gazecie znowu pojawił sie artykuł o deweloperze (nie był to JWC),
              który w momencie oddania juz mieszkania zerwał z klientem umowę, bo ten spóźnił
              się z ostatnią ratą, z winy banku. Kupujący w tym przypadku może dochodzić
              swoich praw, ale tak naprawdę nie mając umowy podpisanej u notariusza, może
              starać sie jedynie o odszkodowanie (w umowie to chyba 5% wartości mieszkania).
              Coraz więcej słychac o takich przypadkach. Pozdrawiam, Marcin
              • Gość: Pepe Re: Osada Wislana - szukam sasiadow! IP: *.mofnet.gov.pl 11.07.07, 11:50
                na interii pisza o umowach przedwstępnych i ich skutkach w zależności do tego w
                jakiej formie jest podpisana
                tak sobie myśle iż chyba nie pożałuje i też podpisze w formie aktu notarialnego
                • Gość: Pepe Re: Osada Wislana - szukam sasiadow! IP: *.mofnet.gov.pl 17.07.07, 14:20
                  zapraszamy zainteresowanych

www.osadawislana.fora.pl/
                  • Gość: Marcin Re: Osada Wislana - szukam sasiadow! IP: *.darwinrhodes.com 30.07.07, 13:21
                    A zatem, jak wcześniej zapowiadałem, żeby to forum całkowicie nie wymarło,
                    zajrzałem tu i zapraszam ponownie tych, którzy są zainteresowani losami naszego
                    osiedla na nowe forum: www.osadawislana.fora.pl, gdzie nadal sekcja Towarzyskie
                    świeci pustkami :-)
                    • Gość: Marcin Re: Osada Wislana - szukam sasiadow! IP: *.darwinrhodes.com 30.07.07, 13:46
                      Dodatkowo przesyłam link do ciekawego artykułu, który ukazał się z Gazecie
                      Prawnej. Bardzo optymistycznie brzmi. Zatem wydaje się że prawa kupujących są
                      bardziej chronione... :-)
                      • Gość: Marcin Re: Osada Wislana - szukam sasiadow! IP: *.darwinrhodes.com 30.07.07, 13:48
                        a oto link: www.wlodarzewska.fora.pl/gdy-deweloper-nie-wykonuje-umowy-
                        t170.html
                        • Gość: vodnik Re: Osada Wislana - szukam sasiadow! IP: 195.85.249.* 30.07.07, 18:50
                          Zastanawiam sie nad inwestycja w Osadzie. Jako, ze forum troche ucichlo mam
                          kilka pytan na rozruch:
                          1) czy ktos widzial inne wizualizacje od tej ze strony www JW?
                          2) Jak daleko jest do najblizszego przystanku autobusowego?
                          3) Ile trwa dojazd wlasnym srodkiem transportu do centrum w-wy?
                          4) Czy ktos dostal juz od JW info w temacie "stan zero" budynkow z I etapu?
                          5) Czy banki robily jakis problem udzialjac kredytu/promesy na ta inwestycje?
                          6) Czy macie jakies info o wzroscie standardu mieszkan w ramach tej inwestycji
                          w stosunku do poprzednich (znajoma stwierdzila ze mieszka w kilkuletnim budynku
                          jw , ktory wyglada na lat kilkanascie). Mi osobiscie ich wczesniejsze
                          inwestycje z zewnatrz sie nie podobaja ale nawet wizualizacje tych poprzednich
                          byly slabe.
                          7) jak wygladaja czynsze w oddawanych do tej pory budynkach?

pozdr
                          vodnik
                          • Gość: Marcin Re: Osada Wislana - szukam sasiadow! IP: *.darwinrhodes.com 31.07.07, 13:25
                            Postaram Ci się odpowiedzieć na Twoje pytania:

1) Innych wizualizacji nie widziałem
                            2) 10 minut drogi, do zajezdni autobusowej, ale sa plany wydłużenia niektórych
                            lini i w związku z tym przystanek autobusowy będzie znacznie bliżej.
                            3) 20 minut, gdy sa korki 30 minut i więcej, ale zostanie zbudowany (niestety
                            nie wiadomo kiedy, ale z pewnością to kiedys nastąpi) Most Północny, a wtedy
                            dojazd do centrum nie zajmie więcej niż jakieś 20 minut komunikacją miejską i
                            metrem.
                            4)Ja mam mieszkanie w budynku 3 I etapu i jeszcze nie dostałem, ale właśnie też
                            chciałbym wiedzieć, bo wizualnie budynki już wyszły z ziemi.
                            5) Nie robia zadnego, ale musi byc pozwolenie.
                            6) Pisali, że jest to jedna z najładniejszych inwestycji JWC. Mi osobiście
                            odpowiada przede wszystkim otoczenie i spokój. Reguła jest chyba taka: JWC
                            budowało dotychczas wielkie molochy i rzeczywiście brzydkie, ale im mniejszy
                            budynek, a przeciez to osiedle ma takie właśnie być, tym ładniejszy.
                            7)Oj tego to nie wiem, to chyba zależy w dużym stopniu od lokalizacji.
                            Białołęka nie jest chyba najdroższa :)

Mam nadzieję, że trochę Ci pomoglem. Panuje tu cisza, bo prawie wszyscy
                            przenieśli się do nowego miejsca:

www.osadawislana.fora.pl

Cisza jednak to dobry znak, to oznacza że nic złego się nie dzieje :)
                            Pozdrawiam.
                            • Gość: vodnik Re: Osada Wislana - szukam sasiadow! IP: 195.85.249.* 31.07.07, 17:03
                              Dzieki Marcin,

Dostalem wlasnie z JW plan zagospodarowania terenu gdzie z lotu ptaka widze
                              budynki. Okazuje sie ze budynki 2 etapu, ktorymi jestem zainteresowany sa,
                              chyba polozone najbardziej na polnocy, co mi nie do konca odpowiada, ale z
                              drugiej stronie nie dyskwalifikuje.
                              Jade w weekend zobaczyc jak wyglada okolica.

jezeli chodzi oczynsze to z tego co sie dowiedzialem wyglada to roznie. np
                              znajomy mieszkajacy na grzymalitow placi 600 za 80 m, a kolezanka ze starej
                              inwestycji jw okolo 350 za 40 m, ale podobno wynika to z ogrzewania olejowego,
                              ktore jest teraz bardzo drogie. swoja droga ciekawe jakie ogrzewanie bedzie na
                              osadzie.
                              jak daleko jest do najblizszego przedszkola? szkoly?
                              pozdr
                              • handlowiec_jwc Re: Osada Wislana - szukam sasiadow! 31.07.07, 22:47
                                No jak się teraz dopiero obudziłeś, to nie dziwne. Na ostatnim piętrze już
                                prawie nie ma ładnych mieszkanek.
                            • Gość: p Re: Osada Wislana - szukam sasiadow! IP: *.spray.net.pl 31.07.07, 19:48
                              ok mozna byc fanem Bialoleki (sam od 4 lat mieszkam na Odkrytej rog Sprawnej),
                              ale zachowajmy odrobine realizmu
                              2) do petli autobusowej jest z OW w najbardziej optymistycznej wersji 15 minut
                              (o wydluzeniu autobusow mowi sie od 5 lat...)
                              3) 20 minut samochodem do centrum OK, ale w srodku dnia, albo w niedziele... w
                              porannym szczycie w trakcie roku szkolnego trzeba liczyc od 40 minut w gore...
                              (Most Polnocny w najbardziej optymistycznym wariancie bedzie gotowy na poczatku
                              2010 roku)
                              poza tym mieszka sie bardzo w porzadku - okolica OK, przyzwoita infrastruktura,
                              ekstra tereny spacerowe i rowerowe. kazdy musi zastanowic sie nad plusami i
                              minusami i podjac decyzje
                              • Gość: Marcin Re: Osada Wislana - szukam sasiadow! IP: *.darwinrhodes.com 03.08.07, 10:30
                                Byc realistą w naszych polskich realiach równa się byc pesymistą :)) Wolę
                                jednak byc optymistą, bo wtedy jest o niebo lepiej, nawet jeśli to trwa tylko
                                chwilę.
                              • Gość: Marcin Re: Osada Wislana - szukam sasiadow! IP: *.darwinrhodes.com 03.08.07, 10:36
                                ponadto można się do wszystkiego przyzwyczaić: spacer do pętli możemy
                                potraktować jako przyjemną rozrywkę, a nawet rodzaj sportu :) autobusów jest
                                dużo, stoja w korkach ale na Modlińskiej maja osobny pas, a Most Północny
                                powstanie, tylko to kwestia czasu (a to przecież mały szczegół) :) wszystko
                                zatem zależy od punktu widzenia :)
    • Gość: sara Re: Osada Wislana - szukam sasiadow! IP: *.jmdi.pl 13.08.07, 19:20
      Witam Sąsiadów. Widzę, że emocje związane z budową naszego osiedla
      stygną - sądząc z braku wpisów. Ja dostałam dzisiaj od J.W.
      powiadomienie o zakończeniu realizaji stanu zero. Czyli prace idą do
      przodu, zresztą obserwuję codzienne, odprowadzając dziecko do
      pobliskiego przedszkola, że budynek 1 pnie się do góry. Oby tak
      dalej :)

Pozdrawiam
      • Gość: Pepe Re: Osada Wislana - szukam sasiadow! IP: *.mofnet.gov.pl 14.08.07, 09:38
        witam,
        emocje nie stygną tylko przeniesliśmy sie co do zasady gdzie indziej
        www.osadawislana.fora.pl/index.phppzdr
        • dotte36 Re: Osada Wislana - kupie 29.10.07, 21:40
          Witam,
          jestem zainteresowana zakupen nieruchomosci na Osiedlu Wislana. Dwa
          pokoje, najlepiej 40-56 metrow. Gdyby znalazl sie ktos, kto pragnie
          sprzedac, podaje e-mail do siebie: poczta-kropki@wp.pl
          pozdrawiam, Agnieszka
          • Gość: Pepe co z forum? IP: *.mofnet.gov.pl 31.10.07, 13:51
            mam takie pytanie od kilku dni nie moge dostac się na naszym
            utworzonym forum na www.osadawislana.fora.pl czy jakoś tak?
            czy ktoś wie co się dzieje?
            • endriu-22 Re: co z forum? 05.11.07, 17:49
              ja próbowałem sie tam zarejestrować ale niestety mi się nie udało
              stare forum było bo już niestety nie jest lepsze bardziej dostępne
              wiecej tematów więcej ludzi wiecej rozmów na temat naszego osiedla
              ja z miło checią dowiem się wiecej na temat naszego osiedla na tym forum
              pozdrawiam przyszłych sąsiadów
            • endriu-22 Re: co z naszym starym forum 05.11.07, 17:51
              ja próbowałem sie tam zarejestrować ale niestety mi się nie udało
              stare forum było bo już niestety nie jest lepsze bardziej dostępne
              wiecej tematów więcej ludzi wiecej rozmów na temat naszego osiedla
              ja z miło checią dowiem się wiecej na temat naszego osiedla na tym forum
              pozdrawiam przyszłych sąsiadów
              • Gość: Marcin Re: co z naszym starym forum IP: 85.128.32.* 19.12.07, 13:16
                krótko zatem zrelacjonuję stan budowy naszego osiedla dla tych,
                którzy z różnych powodów nie korzystają z nowego forum: II etap
                prześcignął I, czwarty budynek stoi już prawie w całości i niedługo
                będzie stan surowy zrealizowany, dalej chyba pierwszy (bo nie wiem
                co się dzieje z piątym i szóstym) - budują trzecie piętro, a
                nastepnie drugi, który dogonił trzeci (oba na etapie budowania
                drugiego piętra), z moich obserwacji wynika że trzeci kompletnie się
                zatrzymał, bo jeszcze niedawno był w czołówce a teraz jest na szarym
                końcu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka