Dodaj do ulubionych

Spółdzielnia Mieszkaniowa SAM-81

IP: *.dmz.infor.pl / 195.205.179.* 16.02.06, 10:56
Witam
Planuję kupić mieszkanie w Markach, które buduje Międzyzakładowa Pracownicza
Spółdzielnia Budowlano-Mieszkaniowa "SAM-91" z siedzibą w W-wie, przy ul.
Orlej. Czy ktoś z was kupował mieszkanie w tej spółdzielni? Polecacie? Były z
nią jakies problemy? Z tego co wiem to mają sporo inwestycji w W-wie i
okolicach.
Poradzcie, kupować u nich czy nie?
Obserwuj wątek
    • kolejne_konto Re: Spółdzielnia Mieszkaniowa SAM-81 16.02.06, 11:17
      Zajrzyj do innych wątków - bluszczańska, kwitnące osiedle (to właśnie Marki) i
      chyba jakiś jeszcze. Sporo tutaj informacji. Ogólnie spółdzielnia ok - ale
      więcej się będe mógł wypowiedzieć po odebraniu mieszkania własnie w Markach.

BTW: Swoją drogą - nie chcę być uszczypliwy - ale jest opcja "szukaj" na tym
      forum :)
    • Gość: w3 Re: Spółdzielnia Mieszkaniowa SAM-81 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 22:49
      Lepiej trzymaj się od nich z daleka. Szczęśliwie nam udało się wycofać od nich
      wkład, a cała spółdzielnia pachnie bankructwem na kilometr.
      • nadpliszkownik Re: Spółdzielnia Mieszkaniowa SAM-81 17.02.06, 08:33
        A może jakieś konkrety?
        • Gość: w3 Re: Spółdzielnia Mieszkaniowa SAM-81 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 12:03
          Sprzedają mieszkania bez pozwolenia na budowę i bez wykupionych terenów
          (Bluszczańska). Podobno w Markach też robią samowolę.
          Ostatnio słyszałam, że zaczęli zwalniać pracowników bo nawet nie mają na
          pensje, a o skończeniu rozpoczętych budynków nie ma mowy.
          • kolejne_konto Re: Spółdzielnia Mieszkaniowa SAM-81 17.02.06, 12:53
            zdaje się że konkurencja tudzież inny "życzliwy" zdał sobie sprawe jak
            opiniotwócze jest to forum (a wierzcie mi sam byłem świadkiem wpływu tego forum
            na "decydentów"). Jeśli masz jakieś dowody, to przedstaw, a jeśli nie - to Panu
            już podziękujemy.
          • jura1234 Re: Spółdzielnia Mieszkaniowa SAM-81 17.02.06, 13:34
            > Sprzedają mieszkania bez pozwolenia na budowę i bez wykupionych terenów
            > (Bluszczańska).

bzdura, pozwolenie było tylko, że zostało wydane na podstawie fałyszywego
            oświadczenia, że spółdzielnia jest jedynym właścicielem wszystkich działek, a
            jednej działki była tylko współwaścicielem.

> a o skończeniu rozpoczętych budynków nie ma mowy.

to już jakaś kompletna bzdura wyssana z palca.

Wszystkich zainteresowanych odsyłam do podanego już wcześniej linka do tematu
            dotyczącego budynku Bluszczańska 2a - cała sytuacja jest dokładnie opisana.

pozdrawiam
            Agnieszka
            • Gość: w3 Re: Spółdzielnia Mieszkaniowa SAM-81 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 17:15
              Pisałam o Bluszczańskiej 2b, gdzie sprzedawali mieszkania, chociaż nie było
              pozwolenia (pewnie nie ma do dzisiaj) i jak można przeczytać- jedenj działki
              nie ma nadal.
              A co do reszty - to powtzrzam co usłyszałam od kogoś do niedawna związanego ze
              spółdzielnią. Chcecie to wierzcie, nie chcecie - to nie. Ja w tym nie mam
              żadnego interesu, a tym bardziej nie jestem związana z żadną "konkurencją",
              itp. Po prostu odpowiedziałam na pytanie agi i tyle.
      • jura1234 Re: Spółdzielnia Mieszkaniowa SAM-81 17.02.06, 10:34
        Ta spółdzielnia do czasu historii z działką przy Bluszczańskiej (o czym mozna
        poczytać wątku forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=35060256) miała
        bardzo dobre opinie i sama bym chętnie kupiła mieszkanie przy Bluszczańskiej 2a,
        gdyby nie to, że:
        1. nie było już interesujących mnie mieszkań,
        2. garaż kosztował 10 tys. więcej niż w innych interesujących mnie inwestycjach.

Teraz jednak czytając o kłopotach z działką cieszę się, że mnie to nie dotyczy.
        Inwestycja 2a zostanie ukończona, ale blok może nie dostać pozwolenia na
        zasiedlenie co skutkuje brakiem aktów notarialnych do czasu wyjaśnienia sytuacji.

pozdrawiam
        Agnieszka
        • Gość: gość SAM-81 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.06, 19:06
          Nie polecam tej spółdzielni.
          Warto poprzegladac strony internetowe,bluszczańskiej 2A, 2B - można wiele
          zrozumieć. Ponadto, społdzielnia ma jakieś kłopoty z płynnością płatniczą.
          Poza tym w Markach mają budować lokale socjalne dla miasta, a budowy
          rozpoczetych budynków jeszcze się ślimaczą.
          • Gość: gość Re: SAM-81 IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 07.07.06, 22:32
            A ja z innej beczki, czy ktoś widział już protokół zebrania z 24 czerwca. Gdzie
            mogę go przeczytać, oczywiście poza spółdzielnią, bo ta pani (wiecie o kogo
            chodzi) działa mi na nerwy. Pozdrawiam wszystkie osiedla i tych przedstawicieli
            członków, którym coś chce się zrobić, np. przeczytać protokoły i zalecenia
            lustracyjne, a później skomentować na forum.
            • Gość: gość SAM-81 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.06, 06:52
              A może trzeba wymienić RADĘ NADZORCZĄ ? 25 lat kadencji niektórych Panów, to
              chyba zbyt długo.
              • Gość: Alex Re: SAM-81 - za i przeciw IP: 80.72.34.* 08.07.06, 10:58
                Mieszkałem w wybudowanym przez nich mieszkaniu na Kabatach i oto moje wrażenia:
                Zalety:
                - ładne projekty budynków
                - dbaja o ototczenie, sadzą drzewka, trawniczki
                - relatywnie niskie czynsze
                Wady:
                - bardzo akustyczne mieszkania(ale to chyba problem wszystkich nowych budynków)
                - administracja jak z filmów Barei, próba uzyskania od nich czegokolwiek to
                droga przez mękę
                - mają problemy finansowe: na Kabatach wyłączali wodę mieszkańcom bo
                spółdzielnia nie radzi sobie ze ściąganiem czynszów

W sumie jeżeli miałbym kupić mieszkanie od nich to tylko na ostatnim piętrze (ze
                względu na akustykę) i tylko na wtórnym bo wtedy masz gwarancje że nawet jak
                spółdzielnia się wyłoży to nie stracisz kasy

• Gość: ona Re: SAM-81 - za i przeciw IP: *.chello.pl 08.07.06, 15:00
                  nigdy nie zaryzykowalabym w spoldzielnie
                  • Gość: gość Re: SAM-81 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.06, 20:29
                    Ale ja niestety, już jestem w SAMie i nie bardzo mogę cokolwiek zmienić
                • Gość: don pedro Re: SAM-81 - za i przeciw IP: *.devs.futuro.pl 12.07.06, 13:35
                  > W sumie jeżeli miałbym kupić mieszkanie od nich to tylko na ostatnim piętrze
                  (z
                  > e
                  > względu na akustykę)

nawet ostatnie piętro nie wiele pomaga...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka