gosiadc 21.02.06, 14:21 Interesuje mnie inwestycja przy ulicy Sytej, róg glebowej. Inwestycja nazywa sie ogrody wilanowskie a właściwie zaułek wilanowski. Czy ktoś coś na ten temat słyszał?? A może ktoś tam mieszka?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Donelka Re: Osiedle przy Sytej - Wilanów IP: *.spsa.com.pl 22.02.06, 15:21 ja właśnie też poszukuję informacji na temat tego osiedla, a udało Ci się zebrać informacje na temat tej firmy ? Odpowiedz Link Zgłoś
gosiadc Re: Osiedle przy Sytej - Wilanów 22.02.06, 16:10 niestety nigdzie nic nie ma. Ani w żadnym spisie ani na żadnym forum poprostu nigdzie, a nie chciałabym aby zwiali z moja kasa za mieszkanie. Jak ty będziesz mieć więcej szczęścia to napisz albo na foru, albo na gazetowego maila. A może sprawdzałaś bezpośrednio u nich jakieś papierki?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bro Re: Osiedle przy Sytej - Wilanów IP: *.proxy.bosbank.pl / *.bosbank.pl 06.03.06, 17:54 Inwestycje realizowalo wybudowane przez PZU Zycie, a w zasadzie spolka PZU Development. Jednak zmienil sie rzady w PZU i nowe wladze zakazaly dzialalnosci na rynku nieruchomosci. PZU Development sprzedal inwestycje spolce Syta Development w Likwidacji, ktora to spolka odsprzedala udzialy jakiejs osobie prywatnej ze slaska. Wiem, ze banki np (millennium) udzielaja kredytow wiec formalnie chyba wszystko jest ok. Widac nawet ze kilka-kilkanascie domow/mieszkan jest juz zamieszkalych. Ogolnie niewiele mieszkan juz zostalo wolnych, nie wiem jak sprawa ma sie z domami. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Osiedle przy Sytej - Wilanów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 11:39 a czy nie są to przypadkiem półdzikie tereny wiejsko-przemysłowe? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehh Re: Osiedle przy Sytej - Wilanów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.03.06, 19:29 Owszem z jednej strony oczyszczalnia sciekow i elektrocieplownia siekierki, z drugiej rzeka wilanowka o pierwszej klasie czystosci i park morysin w ktorym spotkac mozna bazanty, borsuka i kuny... Jak narazie to ma sie rozbudowywac TVN, nic mi nie wiadomo o mieszkaniach eksmitowanych, ale nie tweirdze ze to jest nieprawda. Osiedle jest ogrodzone, posiada ochrone jak i rowniez 1 ha ziemi ktora bedzie przeznaczona na rekreacje jak juz wszscy sie wprowadza (wtedy maja wspolnie decydowac). Blizej wisly po drugiej stronie ul. sytej przy glebowej sa domy jednorodzinne ktore stoja tam od kilkudziesieciu lat i nie wygladaja na takie co by byly kiedykolwiek podtopione. I jeszcze jedno: na tym odcinku Wisla jest bardzo dobrze uregulowana, wal zawadowski sprawia wrazenie niesamowicie wytrzymalego, a to ze wzgledu na sasiedztwo tak waznych dla miasta zakladow jak elektrocieplownia i oczyszczalnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noo Re: Osiedle przy Sytej - Wilanów IP: *.aster.pl 11.03.06, 10:38 wał jest doskonałym stanie a to z bardzo prostego powodu: siekierki znajduja sie niżej niż zawady...przełamanie wału w tym miejscu równało by się z zatopieniem elektrociepłowni, a na to nikt nie może sobie pozwolić...tak więc spoko, tu woda się nie przedostanie...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koot Re: Osiedle przy Sytej - Wilanów IP: *.gprspla.plusgsm.pl 10.03.06, 03:13 ja tez szukam info. Z tego co sie doczytalam tu na forum to kktos wspomnial ze ceny sa niskie bo w poblizu (Augustowka 1) buduje sie getto biedy dla eksmitowanych za nieplacenie czynszu. Martwi mnie jeszcze czy tereny nie sa podmokle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reeko Re: Osiedle przy Sytej - Wilanów IP: *.allianz.pl 22.06.06, 13:25 dowiadywalem sie w tej sprawie w Delegaturze Biura Naczelnego Architekta Miasta w Wilanowie. W planie zagospodarowania teren Syta/Glebowa ma przeznaczenie na zabudowe mieszkaniowo/uslugowa. Augustowka stanowi granice dzielnic Wilanowa i Mokotowa. Wilanow nie ma jeszcze planu dla tej ulicy, ale nie jest wykluczone np. taka budowa od strony Mokotowa - co jest mozliwe. pojawil sie tez temat oczyszczalni - niby ekologiczna itp. ale w ostatnich dniach mieli spotkanie z mieszkancami uskarzajacymi sie na to sasiedztwo - smrody, halasy itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: Osiedle przy Sytej - Wilanów IP: *.kablowka.waw.pl 23.03.06, 23:04 Co oni teraz buduja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Osiedle przy Sytej - Wilanów IP: 217.153.125.* 26.07.06, 18:32 czesc, czy dowiedzialas sie czegos istotnego na temat postepow formalno- prawnych na tym osiedlu?? dzieki za pomoc jesli cos wiesz pozdrawiam, Maria Odpowiedz Link Zgłoś