Dodaj do ulubionych

Sikorskiego/Pory i Rogowski Development

03.03.06, 00:44
witam,

chcialem dowiedziec sie co myslicie o tej inwestycji. zaznaczam ze
lokalizacja jest dla mnie wyjatkowo atrakcyjna bo lubie te tereny, cena (6200
+ vat) do zaakceptowania, nie jestem natomiast przekonany co do wiarygodnosci
developera. jesli ktos ma jakies interesujace przemyslenia na ten temat to
wyslucham.

pzdr,
1konsul
Obserwuj wątek
    • Gość: gosciu Re: Sikorskiego/Pory i Rogowski Development IP: 195.42.249.* 03.03.06, 12:03
      ciezko sie z nimi dogadac, na razie staram sie wyciagnac od nich odpis lub
      chociaz jakies ksero odpisu z KW dzialek na ktorych ma stanac budynek (jest ich
      z 3 lub 4) - na razie bezskutecznie :-(
    • Gość: wiki Re: Sikorskiego/Pory i Rogowski Development IP: *.kdpw.com.pl 03.03.06, 15:34
      Rogowski to były wspólnik z Wersalu Podlaskiego (zdaje się, że podzielili
      biznes, bo przestali sie lubić)- to taka mała wskazówka, a resztę pewnie
      znajdziesz na forach dotyczących Wersalu Podlaskiego.

Pozdrawiam,

Wiki.
      • Gość: gosciu Re: Sikorskiego/Pory i Rogowski Development IP: *.aster.pl 03.03.06, 23:22
        a wlasciwie to okazalo sie ze te mieszkania na stegnach to sprzedaje spolka o
        nazwie "wersal stegny" albo "stegny wersal", spolka celowa w imieniu ktorej
        mieszkania sprzedaje wlasnie pan Rogowski. Wiem ze historia wersalu podlaskiego
        nie nastaraja pozytywnie ale widzialem umowe na ktorej opierac sie ma umowa
        sprzedazy i prawnik ktory mi ja opiniowal twierdzi ze jest to dobra umowa i
        daje spore prawa nabywcy, ponoc w wiekszosci developerow nie mialbym szans na
        wynegocjowanie podobnych warunkow.

pzdr,
        • Gość: Aga Re: Sikorskiego/Pory i Rogowski Development IP: *.aster.pl 04.03.06, 08:11
          Daj tę umowę do zaopiniowania innemu prawnikowi, niech porówna zawarte w niej
          klauzule zlistą klauzul niedozwolonych na stronie UOKiK.
          • Gość: gosciu Re: Sikorskiego/Pory i Rogowski Development IP: *.aster.pl 07.03.06, 01:07
            umowa jest ok, porownalem sobie np z umowa Edbudu ktory buduje pasaz sadyba
            przy sadyba best mall i jest to znacznie lepsza umowa dla kupujacego niz umowa
            edbudu. ceny nowych inwestycji w okolicy do niskich nie naleza - ciezko znalezc
            cos ponizej 6 000 pln, wiec cena rogowskiego (6000 - 6200) wydaje sie na chwile
            biezaca do zaakceptowania...
    • Gość: prr Re: Sikorskiego/Pory i Rogowski Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 15:20
      czy oni jeszcze gdzies buduja?
      • 1konsul Re: Sikorskiego/Pory i Rogowski Development 24.03.06, 18:52
        'buduja' to za duzo powiedziane w ich przypadku - na razie sprzedaja powietrze
        (nawet nie dziury w ziemi...) na stegnach i przy al. wilanowskiej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka