Dodaj do ulubionych

PiB Lech - Czerska - ktos podipsal umowe ?

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.11.02, 20:26
Czy jest tu ktos kto podpisal umowe z PIB LECH na mieszkanie na Czerskiej ?
Jak wam sie podobaly badz nie zacytiwane tu punktu z umowy albo ze standardu
wykonania ? Ew. ktos z czytajacych moze udzielic porady czy to n/w ma sens ?

Cala umowa jest u nich na stronie www.piblech.pl/wzor_umowy.doc

Mozna prosic o ew komentarze ?

1)

PRZEDWSTĘPNA UMOWA KUPNA – SPRZEDAŻY
LOKALU MIESZKALNEGO
zawarta w dniu____________________ w Piasecznie pomiędzy :
Agatą Weroniką Kraszewską, właścicielką Przedsiębiorstwa Inżynieryjno
Budowlanego „LECH” w Piasecznie

przy ul. Młynarskiej 19/101, działającego na podstawie wpisu do ewidencji
działalności gospodarczej

pod nr 7708, NIP 951-154-22-09, prowadzonej przez Gminę Piaseczno, zwaną
dalej SPRZEDAJĄCĄ,
a

2)

Strony zobowiązują się podpisać notarialną umowę zobowiązującą do wybudowania
domu ustanowienia

odrębnej własności lokalu i jego sprzedaży w momencie dokonania wpłaty przez
Kupującego łącznie 30%

wartości umowy. W takim przypadku Sprzedająca zawiadomi Kupującego o terminie
podpisania powyższej

umowy listem poleconym, wysłanym z 14 dniowym wyprzedzeniem.

3)

Kupujący zobowiązany będzie przed zgłoszeniem budynku do użytkowania zawrzeć
wymagane umowy na

dostawę energii elektrycznej i dostarczyć je do dysponentów; koszty tych
umów, w tym również opłaty

przyłączeniowe ponosi Kupujący.

Standard:

Sufit wykończony tynkiem cementowo – wapiennym lub gipsowym
Tynki wewnętrzne cementowo – wapienne lub gipsowe
Obserwuj wątek
    • Gość: Krystyna Re: PiB Lech - Czerska - ktos podipsal umowe ? IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 02.12.02, 22:50
      Podpisalam umowe z PIB Lech na mieszkanie na Czerskiej.Ponieważ nie wpłaciłam
      jeszcze kasy,to sprawa jest otwarta.Byłam w Piasecznie,rozmawiałam z
      ludźmi.Generalnie są zadowoleni z mieszkań wybudowanych przez Lecha.Jak śledze
      dyskusje na forum,to skóra cierpnie i nie wiadomo co robić.Pocieszam się , że
      oni oprócz Czerskiej nie budują i nie mają zamiaru budować nic innego, więc
      moja kasa nie wypłynie na inną inwestycję.Jeszcze się zastanawiam nad Bartycką
      ,gdzie ma buduje Wersal Podlaski,ale nie wiem,czy to nie jest śliska sprawa, no
      i ceny mają wyższe od Lecha.
      • Gość: fly Re: PiB Lech - Czerska - ktos podipsal umowe ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.02, 23:00
        Dziewczyny - skora cierpnie jak sie czyta o wszystkich developerach... w kazdej
        z umow jest jakies hokus-pokus przeciwko kupujacemu... mozna czytac wielokroc i
        niewylapac tego dziegciu...
        pozdrawiam i powodzenia zycze...
        jeszcze nie nabita poki co w butelke przyszla mieszkanka Brzezin...
        (dziewczyny spac, nie siedziec po nocy! rano beda zmarszczki pod oczami)
        pa pa
        Fly
    • Gość: warka Re: PiB Lech - Czerska - ktos podipsal umowe ? IP: *.acn.waw.pl 02.12.02, 23:02
      polecam lekture nastepujacych watkow:

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=106&w=951433&a=951433&v=2
      www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=106&w=3250346&a=3250346&v=2

jesli adresy sie przelamia to trzeba skleic
    • Gość: adrian PiB Lech - Czerska - co się tam dzieje ? IP: *.telkab.pl 02.03.03, 19:50
      Czy ktoś wie co się dzieje lub zamierza dziać z tą inwestycją ? Przejeżdżałem
      tamtędy niedawno i ... niewiele się zmieniło od miesiąca.
      Czy ktoś podpisał umowę ?
      • Gość: gosc Re: PiB Lech - Czerska - co się tam dzieje ? IP: proxy / 10.10.110.* 05.03.03, 14:48
        Gość portalu: adrian napisał(a):

> Czy ktoś wie co się dzieje lub zamierza dziać z tą inwestycją ? Przejeżdżałem
        > tamtędy niedawno i ... niewiele się zmieniło od miesiąca.
        > Czy ktoś podpisał umowę ?

Nikt się nie interesuje ... ??!!
    • Gość: niunia PiB Lech - co dalej ? IP: *.telkab.pl 12.07.03, 15:50
      Czy ktoś wie jakie są losy tej inwestycji ?
      • Gość: tom Re: PiB Lech - co dalej ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.03, 18:37
        wg informacji od firm z branzy sytuacja wyglada tak: dzialka jest obciazona
        hipoteka na 8 mln zl, firma zrobila jedna idiotyczna rzecz, dzieki której cala
        branza develperska sie z nich nasmiewa. otoz wszystkie pieniadze wydala na
        dzialke, drugie tyle pozyczyla w BZWBK, kupujac nie zabezpieczyli finansowania
        inwestycji - mozna powiedziec, ze tym sposobem skazala sie na szybka smierc -
        zaden bank nie udzieli im kredytu. Podobnoz w tej chwili żebrzą po bankach o
        kredyt i jednoczesnie szukają inwestora, ktory ewentualnie odkupilby caly ten
        balagan. Jeslli chodzi o opinie i dotychczasowe inwestycje - ponad 800 mieszkan
        w Piasecznie, wybudowane w miare terminowo i solidnie. pzdr tom
        • Gość: niunia Re: PiB Lech - co dalej ? IP: *.telkab.pl 20.07.03, 09:49
          Działka jest atrakcyjna, lokalizacja super więc chyba ktoś się znajdzie, kto
          będzie potrafił rozsądnie rozpocząć budowę ?
          • Gość: brumba Re: PiB Lech - co dalej ? IP: *.acn.waw.pl 26.07.03, 01:58
            podobnoz prace na budowie powinny sie zaczac w ostatnia srode czyli 23.07.03.
            Moze ktos mieszka lub pracuje w okolicy, przejezdzajac moze zauwazyl jakies
            ruchy?
            pozdrawiam brumba
            • Gość: piotm Re: PiB Lech - co dalej ? IP: 194.29.176.* 29.07.03, 11:57
              W poniedziałek 28.07 zaczęli kopać fundamenty. Na razie pracuje tylko jedna koparka ale może się rozkręcą. Jak do nich zadzwoniłem to stwierdzili, że podpisali umowę z bankiem i mają pieniądze na budowę.
              • Gość: Ola Re: PiB Lech - co dalej ? IP: 64.132.60.* 31.07.03, 15:24
                Gość portalu: piotm napisał(a):

> W poniedziałek 28.07 zaczęli kopać fundamenty. Na razie pracuje tylko jedna
                kop
                > arka ale może się rozkręcą. Jak do nich zadzwoniłem to stwierdzili, że
                podpisal
                > i umowę z bankiem i mają pieniądze na budowę.

Do nich to znaczy do Eco Classic chyba, a nie do PIB Lech, bo Eco przejęło
                inwestycję - nie kopią fundamentów, tylko wywożą resztki gruzu :-)
                Ślicznie poproszę o namiary na Eco-Classic.
                Pozdrawiam..
                • Gość: Jędrek Re: PiB Lech - co dalej ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.03, 11:39
                  www.grupa-eco.com.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka