Dodaj do ulubionych

osiedle Millenium - Tarchomin

IP: *.pwsbia.edu.pl / 172.16.1.* 30.11.02, 13:09
witam
Orientujecie się czy w pobliżu jest jakaś szkoła i przedszkole bądz są
planowane w budowie?

Informacja ta jest dla mnie istotna i być może zadeyduje o kupnie mieszkania
na tym osiedlu. :))))

pozdrawiam

Obserwuj wątek
    • Gość: Agnieszka Re: osiedle Millenium - Tarchomin IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.12.02, 16:17
      ja mam podobne pytanie...
      Obecnie mam wstepnie zarezerwowane mieszkanie w budynku 2 i mam jeszcze parę
      dni na podjęcie decyzji. Osiedle wygląda ok, układ mieszkań również a o
      spółdzielni słyszałm większość +.
      Może jestem zbyt wybredna ale wychowałm się na osiedlu gdzie było zielono,
      ławeczki, plac zabaw itp., dlatego przy wyborze mieszkania stawiałam to jako
      jeden z podstawowych elementów. Jednak mam małe obawy czy osiedle Millenium po
      kompletnym zagospodarowaniu nie będzie wielką kupą betonu. np czy będzie
      chociaż jakiś skrawek zieleni przed budynkiem I i w dziedzińcach budynków II i
      III czy tylko wylany beton bądz wyłożona kostka brukowa. Młode matki na pewno
      chciałyby wyjść na spacer ze swoją pociechą w ciepłe dni posiedzieć na osiedlu
      poczytując gazetkę :))))
      Interesuje mnie również sprawa najbliższego przedszkola i szkoły. Zauważyłam że
      jest budowany jakiś "obiekt" za Ratuszem kierując się w stronę inwestycji JWC i
      Millenium, czyżby to jakaś szkoła?

Pewnie sobie myślicie ale wybredna kobieta !!:)) ale dla mnie te informacje
      mają duże znaczenie

prosze o info

pozdrawiam

Agnieszka
      • Gość: hauer Re: osiedle Millenium - Tarchomin IP: 62.233.202.* 01.12.02, 22:31
        Gość portalu: Agnieszka napisał(a):

> ja mam podobne pytanie...
        > Obecnie mam wstepnie zarezerwowane mieszkanie w budynku 2 i mam jeszcze parę
        > dni na podjęcie decyzji. Osiedle wygląda ok, układ mieszkań również a o
        > spółdzielni słyszałm większość +.
        > Może jestem zbyt wybredna ale wychowałm się na osiedlu gdzie było zielono,
        > ławeczki, plac zabaw itp., dlatego przy wyborze mieszkania stawiałam to jako
        > jeden z podstawowych elementów. Jednak mam małe obawy czy osiedle Millenium
        po
        > kompletnym zagospodarowaniu nie będzie wielką kupą betonu. np czy będzie
        > chociaż jakiś skrawek zieleni przed budynkiem I i w dziedzińcach budynków II
        i
        > III czy tylko wylany beton bądz wyłożona kostka brukowa. Młode matki na pewno
        > chciałyby wyjść na spacer ze swoją pociechą w ciepłe dni posiedzieć na
        osiedlu
        >
        > poczytując gazetkę :))))
        > Interesuje mnie również sprawa najbliższego przedszkola i szkoły. Zauważyłam
        że
        >
        > jest budowany jakiś "obiekt" za Ratuszem kierując się w stronę inwestycji JWC
        i
        >
        > Millenium, czyżby to jakaś szkoła?
        >
        > Pewnie sobie myślicie ale wybredna kobieta !!:)) ale dla mnie te informacje
        > mają duże znaczenie
        >
        > prosze o info
        >
        > pozdrawiam
        >
        > Agnieszka

witam.
        chciałbym poinformować, że w wypadku zespołu Milenium sprawa wygląda odwrotnie
        niż się Pani obawia. Można powiedzieć, że wewnętrzne dziedzińce budynków I i II
        oraz przestrzeń pomiędzy tymi budynkami została zaprojektowana jako "przestrzeń
        zielona" z niezbędnymi dojściami do klatek schodowych. W dziedzińcach tych będą
        też rosły drzewa (Pozostawiliśmy obudowane otwory w płycie ponad garażem, które
        umożliwiają kontakt z gruntem rodzimym. Powinno to pozwolić na normalny rozwój
        drzewa.)W dziedzińcach, zaprojektowaliśmy także niewielkie przestrzenie
        przeznaczone na place zabaw dla dzieci. Postaram się dowiedzieć nieco więcej na
        temat szkoły. Z tego co pamiętam osiedle Milenium miało sąsiadować z terenem
        przeznaczonym na budowę szkoły albo przedszkola, ale głowy za to nie dam.
        Pozdrawiam
    • pisiu Re: osiedle Millenium - Tarchomin 02.12.02, 12:30
      Co do szkoły i/lub przedszkola to obiło mi się o uszy że ma powstać w bliskim
      sąsiedztwie Millenium.
      Na pewno zaś przeczytałem w jakimś lokalnym informatorze gminy Białołęka o
      planowanej budowie przychodni na ul. Ceramicznej
    • Gość: bb Re: osiedle Millenium - Tarchomin IP: 213.17.180.* 02.12.02, 12:52
      no tak wszystko ok - lokalizacja, układ mieszkania, spółdzielnia gdzyby nie
      końcowe wyrównanie w wysokości 6,4 wartości mieszkania !!!! Dlatego też
      zrezygnowałem z kupna mieszkania w Millenium chociaż bardzo mi się podoba :(
      • Gość: Przemek Re: osiedle Millenium - Tarchomin IP: *.ipartners.pl / 157.25.183.* 06.12.02, 14:31
        Gość portalu: bb napisał(a):

> no tak wszystko ok - lokalizacja, układ mieszkania, spółdzielnia gdzyby nie
        > końcowe wyrównanie w wysokości 6,4 wartości mieszkania !!!! Dlatego też
        > zrezygnowałem z kupna mieszkania w Millenium chociaż bardzo mi się podoba :(

Wedlug mnie warto dac nieco wiecej za mieszkanie, ktore jest ladne, polozone
        wsrod zieleni i na niewielkim osiedlu niz zaplacic CIUT taniej za mieszkanie np
        w blokowisku JW. Ja podpisujac umowe ze spoldzielnia mialem poczatkowo cene
        rzedu 3150 /m2, potem obnizono ja do 2950 /m2, a teraz po podwyzce cena wynosi
        ok. 3130 /m2 wiec jestem na plus. A nawet jakbym podpisywal umowe na cene
        2950/m2 a teraz mialbym doplacic brakujaca kwote to uwazam ze naprawde warto bo
        jakosc wykonczenia jest na 5+, sciany rowniutkie i bardzo gladkie, brak
        usterek, no i technologia wykonania jest bardzo dobra, jednym slowem naprawde
        warto wydac nieco wiecej, ale miec mieszkanie na lata i spokojnie mieszkac niz
        meczyc sie pozniej z niedociagnieciami budowlancow, ktorzy na sile obnizali
        koszty budowy.
        I jeszcze jedna rzecz, na brakujaca kwote 6,4% mozna wziazc wiekszy kredyt,
        albo zamiast kupowac miejsce postojowe od razu, mozna kupic je na raty (platne
        przez 2 lata bez odsetek), albo je wynajac.
        Jesli masz jeszcze mozliwosc powrotu na osiedle to zastanow sie, bo wg mnie
        warto.
        pozdrawiam
        Przemek
        • Gość: bb Re: osiedle Millenium - Tarchomin IP: 213.17.180.* 09.12.02, 14:11
          a nie jesteś czasem pracownikiem spółdzielni :))))
          • Gość: Przemek Re: osiedle Millenium - Tarchomin IP: *.ipartners.pl / 157.25.183.* 09.12.02, 16:11
            Gość portalu: bb napisał(a):

> a nie jesteś czasem pracownikiem spółdzielni :))))

TAAAAK, OCZYWISCIE!!!!! a swistak siedzi... ;))))
            po prostu jestem bardzo czesto na budowie, bo odebralem mieszkanko i na biezaco
            sledze poczynania spoldzielni

Pozdrawiam
            Przemek
            • Gość: Aneta Re: osiedle Millenium - Tarchomin IP: *.rp.pl / 10.32.23.* 10.12.02, 15:31
              Witam, mialam kupic mieszkanie na osiedlu Milenium ale w koncu wybralam inna
              lokalizacje na zaciszu ale nie w tym rzecz. Jako byla mieszkanka Tarchomina
              moge was zapewnic ze ze szkolami nie ma problemu i sa dosc blisko. Jedna duza i
              ledwie kilkuletnia szkola na ul Swiderskiej (chyba) z GOS+basen, druga starsza
              w rejonie ulicy Szczesliwej. Odleglosc - okolo 1 przystanek autobusowy. Nie
              jest zle.
              Co do przedszkola, nie wiem czy jest gdzies blisko. Na pewno niedaleko
              szkoly "nowej" (blizej waszego osiedla) jest taki niski rozowy budyneczek i sa
              tam chyba zerowki i mlodsze klasy podstawowki a moze i przedszkole...
              A co do zieleni na Tarchominie nie jest tak zle:-) Pozdrawiam.
    • Gość: jacek osiedle Millenium - Tarchomin IP: *.cplus.com.pl 14.01.03, 09:32
      czy ktoś z przyszłych mieszkańców budynku nr 2 zna już swój termin odbioru
      lokalu (mieszkania)
      pozdrawiam
      • Gość: aneczka Re: osiedle Millenium - Tarchomin IP: *.wspiz.edu.pl 18.01.03, 13:57
        Powoli zaczynam sie interesowac bo chyba sie zdecyduje na Millenium i z tego co
        slyszalam (z dwoch zrodel) to w czerwcu 2003 oddaja klucze po 100% wplaty
        • stefania Re: osiedle Millenium - Tarchomin 20.01.03, 09:04
          Drugi budynek mają przekazywać w końcu stycznia i w lutym, a ostatnią jedynkę w
          czercu - lipcu. Z tego co mówi firma, która to buduje są to terminy realne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka