Dodaj do ulubionych

Star Investments "Wiślane ogrody"

09.03.06, 21:59
Poszukuje informacji na temat developera oraz inwestycji - szczegolnie hot
news :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: ? Re: Star Investments "Wiślane ogrody" IP: *.chello.pl 09.03.06, 22:42
      Skąd macie tyle pieniędzy?
      • Gość: Charon Re: Star Investments "Wiślane ogrody" IP: *.rodamco.pl 14.03.06, 13:38
        Developera niestety nie znam, ale inwestycja wygląda ciekawie, super miejsce.
    • Gość: Pawel Re: Star Investments "Wiślane ogrody" IP: *.aster.pl 18.03.06, 20:38
      super miejsce to jak ktoś ma kłopoty ze słuchem i wzrokiem. Z jednej strony
      najbardziej hałaśliwa arteria komunikacyjna w Warszawie - Trasa Toruńska, a z
      drugiej strony wierze PRLowskie. Patrick's House na Pęcickiej po takich samych
      cenach buduje kameralny budynek, który nie ma tych wad.
      • Gość: limonka Re: Star Investments "Wiślane ogrody" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 22:14
        Dla porówniania: na Pecickiej mieszkanie 82 m kosztuje ok 535.000. Taki sam
        metraż w wiślanych ogrodach kosztuje ok 420 tyś. To taka drobnostka. Nie
        wspominając o tym, że odległość sąsiadujących budynków na Pęcickiej to jakieś
        20 no może 25 m. Wybaczcie.... wolę mieszkać bliżej trasy niż widzieć co sąsiad
        je na obiad. Z resztą trasa AK i ul.Pęcicka też daleko od siebie nie są.
    • Gość: ddd Re: Star Investments "Wiślane ogrody" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 11:46
      czy oni jeszcze gdzies buduja?d
      • linka_k Re: Star Investments "Wiślane ogrody" 25.03.06, 22:03
        czy ktos kupil mieszkanie na Wislanych Ogrodach?
        • Gość: Keja Re: Star Investments "Wiślane ogrody" IP: 83.238.100.* 13.04.06, 16:17
          Akurat chcemy kupić 128 m! Ale myslimy nad tym!
          • Gość: Kika Re: Star Investments "Wiślane ogrody" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 18:43
            i jak tam Wasze myslenie? dowiedzieliscie sie moze czegos ciekawego?
            pozdrawiam
          • Gość: marton Re: Star Investments "Wiślane ogrody" IP: 217.153.206.* 09.06.06, 10:38
            Trasa ma miec status drogi ekspresowej i sie rozbudowywac, czy to ma jakis
            wplyw na Wasza decyzje?
        • Gość: Tomek Re: Star Investments "Wiślane ogrody" IP: *.orange.pl 13.06.06, 16:31
          Kupiłem mieszkanie w Wiślanych Ogrodach na drugim piętrze z widokiem na Wisłę.
    • Gość: jubileo Re: Star Investments "Wiślane ogrody" IP: 217.153.206.* 09.06.06, 10:47
      Udalo Ci sie znalezc jakies informacje na temat inwestora i inwestycji?
      Zastanawiam sie nad kupnem mieszkania w Wislanych Ogrodach, ale bliskosc Trasy
      Torunskiej i plany rozbudowy mostu Grota do 5 pasmowych jezdni, troche studza
      moj zapal. Czy ktos moze planuje kupno tam mieszkania i ma podobne rozterki?
      Potrzebuje argumentow za, bo przeciw znalazlam na tym Forum pod dostatkiem.
      • Gość: ania Re: Star Investments "Wiślane ogrody" IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.06.06, 09:39
        Ja mieszkam w tej okolicy. Biegam sobie na kępie rano czasem i uwierz mi w
        odległości 200-300 m od trasy trudno zingnorawać ten hałas. Można mówić o
        bloczkach PRL, że są do bani, ale nikt ich nie wybudował blisko trasy jakoś.
        Bardzo długo na miejscu gdzie dziś ma być ten budynek były parkingi tylko.

Z drugiej strony jest też ulica Gwiaździsta a potem Wisłostrda. Miałam okazjię
        być w mieszakniu na 8 piętrze dużo dalej od trasy i sorry ,ale słychać
        smochody,a nie ptaki śpiewające na drzewach, mimo wileu drzew dookoła.
    • Gość: Kaja Re: Star Investments "Wiślane ogrody" IP: *.klaudyny.waw.pl 11.06.06, 09:25
      Mieszkam na osiedlu Ruda 15 piętro, dość daleko od Trasy AK (co najmniej 500 m, blok stoi przy ul Podleśnej), do Wisłostrady bliżej może ze 300. Trudno mi dokładnie ocenić odległość, ale jest to dużo dalej niż Wiślane Ogrody". Hałas jak dla mnie trudny do wytrzymania, mieszkam tu od 2 lat, wcześniej zawsze w dość cichej okolicy. Najgorzej jest rano, w nocy już się przyzwyczaiłam, choć pierwszy rok przespałam z zatyczkami na uszach. Myślę, że to wina wydokości, hałas się rozchodzi i jest nieustanny szum u nas na górze. Pewnie ludzie na 1-2 piętrze mają ciszej. Dlatego teraz rozglądając się za nowym mieszkaniem bardzo zwracam uwagę na bliskość wszelkich tras. Niestety co inwestycja to inna trasa (obecna lub planowana) trasa w pobliżu. Ale moim zdaniem Pęcicka (Patrick's House) jest dużo lepszym miejscem, choć drogo i bliskie odległości od sąsiednich budynków. Ale bloczek mi się podoba.
      • Gość: ania Re: Star Investments "Wiślane ogrody" IP: *.aster.pl 11.06.06, 14:57
        Ja mieszkam w środku osiedla Ruda i na 3 piętrze. Słyszę ptaki tylko. I
        baaaaaaaardzo sobie to cenię. Niestety obecnie buduje się może i ładanie, ale
        nie do końca " po ludzku".
      • Gość: sykamor Re: Star Investments "Wiślane ogrody" IP: 217.153.206.* 12.06.06, 11:27
        Postraszyliscie mnie piszac, ze im wyzej, tym glosniej, myslalam, ze jest
        dokladnie odwrotnie. Kupilam mieszkanie w Wislanych Ogrodach na 9 pietrze, ale
        od Trasy bedzie ono oddzielone 2-oma skrzydlami 13 pietrowymi ,wiec moze to
        jednak troche wyciszy samochody.
        • Gość: Gosc Re: Star Investments "Wiślane ogrody" IP: 20.133.1.* 12.06.06, 14:52
          Moze, ale nie na pewno.
          • Gość: kuku Re: Star Investments "Wiślane ogrody" IP: *.bulldogdsl.com 13.06.06, 00:18
            czy kupilibyscie mieszkanie w Patrick's House z widokiem na salon samochodowy?
    • Gość: a. Re: Star Investments "Wiślane ogrody" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 11:31
      Mieszkałam z rodzicami na Gwiaździstej, po drugiej stronie trasy blok zaraz
      koło koscioła. Mieszkałam na 5 piętrze i było bardzo cicho.
      Teraz wyszłam z takiego samego założenia i kupiłam mieszkanie w Wiślanych
      ogrodach też na 5 piętrze. Poza tym u mnie przemawiało to, że do rodziców będę
      miała rzut beretem :)
      • Gość: b Re: Star Investments "Wiślane ogrody" IP: 217.153.206.* 14.06.06, 10:20
        Mozna spytac z balkonem na ktora strone? A sasiedzi Twoich rodzicow z wyzszych
        pieter narzekali na halas?
        • Gość: a. Re: Star Investments "Wiślane ogrody" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 11:21
          b mieszkałam na południową stronę i teraz też będę miała okna na płd.
          Sąsiedzi nie narzekali a goście zawsze mi mówili jak ty tutaj masz cicho, mimo,
          że zaraz widac było trasę.
      • Gość: Sabciu Re: Star Investments "Wiślane ogrody" IP: *.chello.pl 24.06.06, 14:42
        Czesc zastanawiam sie nad kupnem mieszkania na osiedlu Wislane Ogrody jak mozna sprawdzic wiarygodnosc inwestora.Dla mnie to fajne miejsce bo nie ma idealnej lokalizacji.Pozdrawiam moj mail to sabciu2000@tlen.pl
    • Gość: slominskiego Re: Star Investments "Wiślane ogrody" IP: *.acn.waw.pl 15.06.06, 16:24
      Inwestorem tego osiedla jest niejaka spolka CITYBUD Sp. z o.o. z siedziba przy ul.Powazkowskiej, ktora
      buduje osiedle przy ul. Slominskiego. Niestety z informacji na forum wynika ze firma olewa swoich
      klientow po podpisaniu umowy. Budowa miala byc zakonczona w czerwcu 2005, a dzisiaj jeszcze nie
      zostala zgloszona do ratusza. Radze wziac to pod uwage, tymbardziej ze firma nauczyla sie kombinowac
      od 2003 roku. Relacje pomiedzy tymi spolkami nie do konca sa jasne, ale pewne jest ze to ten sam
      inwestor. Ja odradzam!
      • Gość: link Re: Star Investments "Wiślane ogrody" IP: *.acn.waw.pl 15.06.06, 16:28
        i jeszcze link na potwierdzenie :(

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=23666496&a=29892509
      • Gość: kika Re: Star Investments "Wiślane ogrody" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 20:44
        Inwestorem Wiślanych Ogrodów jest Star Investments z siedzibą na ul.Kruczej a
        generalnym wykonawcą firma Karmar S.A. I takie dane są w umowie.
      • Gość: Ari Re: Star Investments "Wiślane ogrody" IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.06.06, 21:23
        Potwierdzam to ten sam inwestor.Rok opóźnienia mówi sam za siebie.Jeżeli
        ktokolwiek chce doświadczyć ekscytujących wrażeń związanych z taką sytuacją
        oraz arogancji przedstawicieli inwestora (przyznaję już po podpisaniu umowy)-
        gorąco polecam!!
    • Gość: Tomek Re: Star Investments "Wiślane ogrody" IP: *.orange.pl 22.06.06, 15:43
      Czy ktoś z posiadaczy mieszkań w Wiślanych Ogrodach robił sobie zmiany w
      rozmieszczeniu ścian ?
    • Gość: mirr Re: Star Investments "Wiślane ogrody" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 15:58
      Znalazłem chyba? nowe forum prywatne. Co prawda pusto tam na razie ale może coś
      się zacznie dziać...
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=40770
      • Gość: JanekStar Re: Star Investments "Wiślane ogrody" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 11:30
        My teże kupiliśmy mieszkanie w Wislanych Ogrodach. Jeśli chodzi o wspólne
        komórki lokatorskie ("rowerownie") dla mieszkańców lokali poniżej 100 m2 to
        podobno moją byc one na korytarzach ale nie jest to w żaden sposób
        potwierdzone - w specyfikacji technicznej nie ma tej informacji. Jak Państwo
        wiecie pierwotnie na poziomie "O" miał być klub fitness ale okazało się, że
        brakuje miejsca na garaże itp. Jak więc naprawdę będzie cięzko wyczuć. Tym
        bardziej, że od dwóch miesięcy staramy się przeprowadzić zmiany w aranżacji ale
        na razie nic z tego nie wynika, podobnie jak inni znajomi w tej samej klatce.
        Nasze mieszkanie jest w częsci B i chyba w tym momencie wprowadzenie zmian
        przez Archico - Kelmar traci sens. Wydaje się, że taniej bedzie po prostu
        przerobić po swojemu po odbiorze technicznym.
        Kwestią dość stresująca jest sytuacja w M2 Słomińskiego, gdzie nasz inwestor
        sobie poszalał (zobaczcie forum o M2), a i znajomi co tam kupili sa już dość
        wkurzeni. U nas na szczęscie budowa idzie super szybko, ale z odbiorem
        technicznym możemy sobie poczekać. Przecież musi zostać wydane pozwolenie na
        użytkowanie itp. Zgodnie z tym co mówi społka adwokacka obsługująca Star Inv.
        akty notarialne będą zawierane najwczęśniej w marcu ale to chyba duży optymizm.
        Czy ktoś zawarł ostatnio umowę przedwstępną w formie aktu notarialnego? Jeśli
        tak bardzo proszę o sygnał.
        • Gość: citybud Re: Star Investments "Wiślane ogrody" IP: *.acn.waw.pl 03.08.06, 19:28
          do JanekStar

nie chcialbym Pana dolowac, ale budowa Citybud poszla rowniez bardzo szybko. problemy zaczely sie
          przy wykanczaniu budynku. opoznienie powstalo po wybudowaniu calego budynku (!).

niestety developer Citybud i jak domniemam Ci sami ludzie ze Star Investments robili wszystko aby
          uprzykrzyc klientom zycie. wogole nie wysylali pism, ignorowali pisma klientow etc.

ja po prostu chce Wam uswiadomic ze powinniscie sie zorganizowac i zabezpieczyc. piszcie oficjalne
          pisma, zbierajcie ewentualne dowody, nie dajcie sie wyrolowac. poczytajcie sobie watek Citybud co sie
          tam dzieje... to jest bardzo przykre :(
          • Gość: Star Re: Star Investments "Wiślane ogrody" IP: *.chello.pl 05.08.06, 12:26
            Czy ktos ma jakies doświadczenia z pania od kredytów polecana przez firme budowlana?
        • Gość: MkSko Re: Star Investments "Wiślane ogrody" IP: 217.116.110.* 18.08.06, 12:46
          Też myślę o zakupie mieszkania w Wiślanych Ogrodach, głównie ze względu na
          lokalizację i standard. Zmartwiły mnie powiązania z M2, ale z tego co udało mi
          się dowiedzieć to "góra" Star nie jest ta sama co w Citybu, więc te powiązania
          nie są takie jasne i oczywiste... no i co ważne wykonawca też jest inny, a to w
          końcu oni robą najważniejszą robotę!

Mnie to uspokoiło. A was?
          • Gość: mieszkaniec Re: Star Investments "Wiślane ogrody" IP: 217.153.206.* 18.08.06, 14:46
            Mnie uspokaja przede wszystkim tempo prac. Budynek rosnie jak na drozdzach.
    • joa21 najnowsze zdjecia: "Wiślane ogrody" 06.08.06, 02:51
      najnowsze zdjecia z budowy:

fotodom.breko.pl/galeria.php?id=23
    • Gość: mieszkaniec Re: Star Investments "Wiślane ogrody" IP: 217.153.206.* 10.08.06, 15:45
      Widzę, że Wiślane Ogrody nie mają specjalnie prężnej reprezentacji na tym
      forum. Zastanawiam się czy należy to interpretować pozytywnie - taki świetny
      deweloper, że nic mu zarzucić nie można, więc nie ma o czym pisać, czy jest tak
      źle, że nikt przy Gwiaździstej mieszkań nie kupuje, więc brak jest
      zainteresowanych. A tymczasem u mnie w mieszkaniu okna są juz wstawione i
      zaczynam przyzwyczajać się do myśli o sąsiedztwie Trasy Toruńskiej:-)
      • Gość: Rainbow Kid Re: Star Investments "Wiślane ogrody" IP: 62.29.137.* 18.08.06, 11:56
        Planuje kupic mieszkanie w wislanych ogrodach. Czy ktos z was negocjował z
        deweloperem warunki umowy albo harmonogram płatności?

bede wdzieczny za kazde info

marcin
        • Gość: gość Re: Star Investments "Wiślane ogrody" IP: 195.117.227.* 21.08.06, 10:11
          Tak, negocjowaliśmy. Trochę trudno (np. nic nie można zrobić z odsetkami,
          których developer sobie rząda za zerwanie umowy), ale kilka punktów udało nam
          się zmienić. Zmienić harmonogram się udało, ale wiem, że jeśli mieszkanie
          będzie Pan kupował w I etapie to będą chcieli mieć 90% sumy do końca tego roku
          (gonią ich terminy) - myśmy przesunęli 2 raty o 2 miesiące i nie było
          problemu.
        • Gość: kupujacy Re: Star Invstmnts Wiślane ogrody - uwaga na umowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 11:06
          negocjuja raty, ale nie umowy. Niepokuje to, ze umowy zawiera takie zapisy
          jakie UOKiK i sady konsumeckie uznaly za niedozwolone w przypadku innych
          inwestorow. Info UOKiK pod adresem www.uokik.gov.pl albo w Warszawie pod
          numerem (22) 505 0802.
          • Gość: skywalker13 Re: Star Invstmnts Wiślane ogrody - uwaga na umow IP: 192.193.245.* 28.08.06, 15:25
            Witam Wszystkich na tym forum.
            Pewnie odbiegam od tematu, jednak mimo wszystko chcialbym zaprosic wszystkich
            przyszlych mieszkancow Wislanych Ogrodow na forum, gdzie juz kilkanscie osob
            porozumiewa sie w kilku ciekawych tematach /silownia vs komorki, zarzad, itp/.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=40770&w=44935688&a=45392324pozdrawiam

PS. nie jest to zadne sponsorowane forum ;) Nazwa moze niezbyt fortunna, gdyz
            zaczyna sie od "Witam" - po prostu tak ktos zaczal i watek sie ciagnie, staramy
            sie jakos zorganizowac rozmowy z deweloperem - im wiecej zainteresowanych
            przyszlych mieszkancow tym pewnie lepiej.
        • Gość: Mika Re: Star Investments "Wiślane ogrody" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 20:36
          Negocjowalam terminy platnosci,nie bylo zadnego problemu, zgodzili sie od razu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka