kafka21 09.03.06, 21:59 Poszukuje informacji na temat developera oraz inwestycji - szczegolnie hot news :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ? Re: Star Investments "Wiślane ogrody" IP: *.chello.pl 09.03.06, 22:42 Skąd macie tyle pieniędzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Charon Re: Star Investments "Wiślane ogrody" IP: *.rodamco.pl 14.03.06, 13:38 Developera niestety nie znam, ale inwestycja wygląda ciekawie, super miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Star Investments "Wiślane ogrody" IP: *.aster.pl 18.03.06, 20:38 super miejsce to jak ktoś ma kłopoty ze słuchem i wzrokiem. Z jednej strony najbardziej hałaśliwa arteria komunikacyjna w Warszawie - Trasa Toruńska, a z drugiej strony wierze PRLowskie. Patrick's House na Pęcickiej po takich samych cenach buduje kameralny budynek, który nie ma tych wad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: limonka Re: Star Investments "Wiślane ogrody" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 22:14 Dla porówniania: na Pecickiej mieszkanie 82 m kosztuje ok 535.000. Taki sam metraż w wiślanych ogrodach kosztuje ok 420 tyś. To taka drobnostka. Nie wspominając o tym, że odległość sąsiadujących budynków na Pęcickiej to jakieś 20 no może 25 m. Wybaczcie.... wolę mieszkać bliżej trasy niż widzieć co sąsiad je na obiad. Z resztą trasa AK i ul.Pęcicka też daleko od siebie nie są. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: Star Investments "Wiślane ogrody" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 11:46 czy oni jeszcze gdzies buduja?d Odpowiedz Link Zgłoś
linka_k Re: Star Investments "Wiślane ogrody" 25.03.06, 22:03 czy ktos kupil mieszkanie na Wislanych Ogrodach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Keja Re: Star Investments "Wiślane ogrody" IP: 83.238.100.* 13.04.06, 16:17 Akurat chcemy kupić 128 m! Ale myslimy nad tym! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kika Re: Star Investments "Wiślane ogrody" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 18:43 i jak tam Wasze myslenie? dowiedzieliscie sie moze czegos ciekawego? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marton Re: Star Investments "Wiślane ogrody" IP: 217.153.206.* 09.06.06, 10:38 Trasa ma miec status drogi ekspresowej i sie rozbudowywac, czy to ma jakis wplyw na Wasza decyzje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Star Investments "Wiślane ogrody" IP: *.orange.pl 13.06.06, 16:31 Kupiłem mieszkanie w Wiślanych Ogrodach na drugim piętrze z widokiem na Wisłę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jubileo Re: Star Investments "Wiślane ogrody" IP: 217.153.206.* 09.06.06, 10:47 Udalo Ci sie znalezc jakies informacje na temat inwestora i inwestycji? Zastanawiam sie nad kupnem mieszkania w Wislanych Ogrodach, ale bliskosc Trasy Torunskiej i plany rozbudowy mostu Grota do 5 pasmowych jezdni, troche studza moj zapal. Czy ktos moze planuje kupno tam mieszkania i ma podobne rozterki? Potrzebuje argumentow za, bo przeciw znalazlam na tym Forum pod dostatkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Star Investments "Wiślane ogrody" IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.06.06, 09:39 Ja mieszkam w tej okolicy. Biegam sobie na kępie rano czasem i uwierz mi w odległości 200-300 m od trasy trudno zingnorawać ten hałas. Można mówić o bloczkach PRL, że są do bani, ale nikt ich nie wybudował blisko trasy jakoś. Bardzo długo na miejscu gdzie dziś ma być ten budynek były parkingi tylko. Z drugiej strony jest też ulica Gwiaździsta a potem Wisłostrda. Miałam okazjię być w mieszakniu na 8 piętrze dużo dalej od trasy i sorry ,ale słychać smochody,a nie ptaki śpiewające na drzewach, mimo wileu drzew dookoła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: Star Investments "Wiślane ogrody" IP: *.klaudyny.waw.pl 11.06.06, 09:25 Mieszkam na osiedlu Ruda 15 piętro, dość daleko od Trasy AK (co najmniej 500 m, blok stoi przy ul Podleśnej), do Wisłostrady bliżej może ze 300. Trudno mi dokładnie ocenić odległość, ale jest to dużo dalej niż Wiślane Ogrody". Hałas jak dla mnie trudny do wytrzymania, mieszkam tu od 2 lat, wcześniej zawsze w dość cichej okolicy. Najgorzej jest rano, w nocy już się przyzwyczaiłam, choć pierwszy rok przespałam z zatyczkami na uszach. Myślę, że to wina wydokości, hałas się rozchodzi i jest nieustanny szum u nas na górze. Pewnie ludzie na 1-2 piętrze mają ciszej. Dlatego teraz rozglądając się za nowym mieszkaniem bardzo zwracam uwagę na bliskość wszelkich tras. Niestety co inwestycja to inna trasa (obecna lub planowana) trasa w pobliżu. Ale moim zdaniem Pęcicka (Patrick's House) jest dużo lepszym miejscem, choć drogo i bliskie odległości od sąsiednich budynków. Ale bloczek mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Star Investments "Wiślane ogrody" IP: *.aster.pl 11.06.06, 14:57 Ja mieszkam w środku osiedla Ruda i na 3 piętrze. Słyszę ptaki tylko. I baaaaaaaardzo sobie to cenię. Niestety obecnie buduje się może i ładanie, ale nie do końca " po ludzku". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sykamor Re: Star Investments "Wiślane ogrody" IP: 217.153.206.* 12.06.06, 11:27 Postraszyliscie mnie piszac, ze im wyzej, tym glosniej, myslalam, ze jest dokladnie odwrotnie. Kupilam mieszkanie w Wislanych Ogrodach na 9 pietrze, ale od Trasy bedzie ono oddzielone 2-oma skrzydlami 13 pietrowymi ,wiec moze to jednak troche wyciszy samochody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Star Investments "Wiślane ogrody" IP: 20.133.1.* 12.06.06, 14:52 Moze, ale nie na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuku Re: Star Investments "Wiślane ogrody" IP: *.bulldogdsl.com 13.06.06, 00:18 czy kupilibyscie mieszkanie w Patrick's House z widokiem na salon samochodowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a. Re: Star Investments "Wiślane ogrody" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 11:31 Mieszkałam z rodzicami na Gwiaździstej, po drugiej stronie trasy blok zaraz koło koscioła. Mieszkałam na 5 piętrze i było bardzo cicho. Teraz wyszłam z takiego samego założenia i kupiłam mieszkanie w Wiślanych ogrodach też na 5 piętrze. Poza tym u mnie przemawiało to, że do rodziców będę miała rzut beretem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: Star Investments "Wiślane ogrody" IP: 217.153.206.* 14.06.06, 10:20 Mozna spytac z balkonem na ktora strone? A sasiedzi Twoich rodzicow z wyzszych pieter narzekali na halas? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a. Re: Star Investments "Wiślane ogrody" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 11:21 b mieszkałam na południową stronę i teraz też będę miała okna na płd. Sąsiedzi nie narzekali a goście zawsze mi mówili jak ty tutaj masz cicho, mimo, że zaraz widac było trasę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabciu Re: Star Investments "Wiślane ogrody" IP: *.chello.pl 24.06.06, 14:42 Czesc zastanawiam sie nad kupnem mieszkania na osiedlu Wislane Ogrody jak mozna sprawdzic wiarygodnosc inwestora.Dla mnie to fajne miejsce bo nie ma idealnej lokalizacji.Pozdrawiam moj mail to sabciu2000@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slominskiego Re: Star Investments "Wiślane ogrody" IP: *.acn.waw.pl 15.06.06, 16:24 Inwestorem tego osiedla jest niejaka spolka CITYBUD Sp. z o.o. z siedziba przy ul.Powazkowskiej, ktora buduje osiedle przy ul. Slominskiego. Niestety z informacji na forum wynika ze firma olewa swoich klientow po podpisaniu umowy. Budowa miala byc zakonczona w czerwcu 2005, a dzisiaj jeszcze nie zostala zgloszona do ratusza. Radze wziac to pod uwage, tymbardziej ze firma nauczyla sie kombinowac od 2003 roku. Relacje pomiedzy tymi spolkami nie do konca sa jasne, ale pewne jest ze to ten sam inwestor. Ja odradzam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: link Re: Star Investments "Wiślane ogrody" IP: *.acn.waw.pl 15.06.06, 16:28 i jeszcze link na potwierdzenie :( forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=23666496&a=29892509 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Star Investments "Wiślane ogrody" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 20:44 Inwestorem Wiślanych Ogrodów jest Star Investments z siedzibą na ul.Kruczej a generalnym wykonawcą firma Karmar S.A. I takie dane są w umowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ari Re: Star Investments "Wiślane ogrody" IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.06.06, 21:23 Potwierdzam to ten sam inwestor.Rok opóźnienia mówi sam za siebie.Jeżeli ktokolwiek chce doświadczyć ekscytujących wrażeń związanych z taką sytuacją oraz arogancji przedstawicieli inwestora (przyznaję już po podpisaniu umowy)- gorąco polecam!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Star Investments "Wiślane ogrody" IP: *.orange.pl 22.06.06, 15:43 Czy ktoś z posiadaczy mieszkań w Wiślanych Ogrodach robił sobie zmiany w rozmieszczeniu ścian ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirr Re: Star Investments "Wiślane ogrody" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 15:58 Znalazłem chyba? nowe forum prywatne. Co prawda pusto tam na razie ale może coś się zacznie dziać... forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=40770 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JanekStar Re: Star Investments "Wiślane ogrody" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 11:30 My teże kupiliśmy mieszkanie w Wislanych Ogrodach. Jeśli chodzi o wspólne komórki lokatorskie ("rowerownie") dla mieszkańców lokali poniżej 100 m2 to podobno moją byc one na korytarzach ale nie jest to w żaden sposób potwierdzone - w specyfikacji technicznej nie ma tej informacji. Jak Państwo wiecie pierwotnie na poziomie "O" miał być klub fitness ale okazało się, że brakuje miejsca na garaże itp. Jak więc naprawdę będzie cięzko wyczuć. Tym bardziej, że od dwóch miesięcy staramy się przeprowadzić zmiany w aranżacji ale na razie nic z tego nie wynika, podobnie jak inni znajomi w tej samej klatce. Nasze mieszkanie jest w częsci B i chyba w tym momencie wprowadzenie zmian przez Archico - Kelmar traci sens. Wydaje się, że taniej bedzie po prostu przerobić po swojemu po odbiorze technicznym. Kwestią dość stresująca jest sytuacja w M2 Słomińskiego, gdzie nasz inwestor sobie poszalał (zobaczcie forum o M2), a i znajomi co tam kupili sa już dość wkurzeni. U nas na szczęscie budowa idzie super szybko, ale z odbiorem technicznym możemy sobie poczekać. Przecież musi zostać wydane pozwolenie na użytkowanie itp. Zgodnie z tym co mówi społka adwokacka obsługująca Star Inv. akty notarialne będą zawierane najwczęśniej w marcu ale to chyba duży optymizm. Czy ktoś zawarł ostatnio umowę przedwstępną w formie aktu notarialnego? Jeśli tak bardzo proszę o sygnał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: citybud Re: Star Investments "Wiślane ogrody" IP: *.acn.waw.pl 03.08.06, 19:28 do JanekStar nie chcialbym Pana dolowac, ale budowa Citybud poszla rowniez bardzo szybko. problemy zaczely sie przy wykanczaniu budynku. opoznienie powstalo po wybudowaniu calego budynku (!). niestety developer Citybud i jak domniemam Ci sami ludzie ze Star Investments robili wszystko aby uprzykrzyc klientom zycie. wogole nie wysylali pism, ignorowali pisma klientow etc. ja po prostu chce Wam uswiadomic ze powinniscie sie zorganizowac i zabezpieczyc. piszcie oficjalne pisma, zbierajcie ewentualne dowody, nie dajcie sie wyrolowac. poczytajcie sobie watek Citybud co sie tam dzieje... to jest bardzo przykre :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Star Re: Star Investments "Wiślane ogrody" IP: *.chello.pl 05.08.06, 12:26 Czy ktos ma jakies doświadczenia z pania od kredytów polecana przez firme budowlana? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MkSko Re: Star Investments "Wiślane ogrody" IP: 217.116.110.* 18.08.06, 12:46 Też myślę o zakupie mieszkania w Wiślanych Ogrodach, głównie ze względu na lokalizację i standard. Zmartwiły mnie powiązania z M2, ale z tego co udało mi się dowiedzieć to "góra" Star nie jest ta sama co w Citybu, więc te powiązania nie są takie jasne i oczywiste... no i co ważne wykonawca też jest inny, a to w końcu oni robą najważniejszą robotę! Mnie to uspokoiło. A was? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Star Investments "Wiślane ogrody" IP: 217.153.206.* 18.08.06, 14:46 Mnie uspokaja przede wszystkim tempo prac. Budynek rosnie jak na drozdzach. Odpowiedz Link Zgłoś
joa21 najnowsze zdjecia: "Wiślane ogrody" 06.08.06, 02:51 najnowsze zdjecia z budowy: fotodom.breko.pl/galeria.php?id=23 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Star Investments "Wiślane ogrody" IP: 217.153.206.* 10.08.06, 15:45 Widzę, że Wiślane Ogrody nie mają specjalnie prężnej reprezentacji na tym forum. Zastanawiam się czy należy to interpretować pozytywnie - taki świetny deweloper, że nic mu zarzucić nie można, więc nie ma o czym pisać, czy jest tak źle, że nikt przy Gwiaździstej mieszkań nie kupuje, więc brak jest zainteresowanych. A tymczasem u mnie w mieszkaniu okna są juz wstawione i zaczynam przyzwyczajać się do myśli o sąsiedztwie Trasy Toruńskiej:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rainbow Kid Re: Star Investments "Wiślane ogrody" IP: 62.29.137.* 18.08.06, 11:56 Planuje kupic mieszkanie w wislanych ogrodach. Czy ktos z was negocjował z deweloperem warunki umowy albo harmonogram płatności? bede wdzieczny za kazde info marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Star Investments "Wiślane ogrody" IP: 195.117.227.* 21.08.06, 10:11 Tak, negocjowaliśmy. Trochę trudno (np. nic nie można zrobić z odsetkami, których developer sobie rząda za zerwanie umowy), ale kilka punktów udało nam się zmienić. Zmienić harmonogram się udało, ale wiem, że jeśli mieszkanie będzie Pan kupował w I etapie to będą chcieli mieć 90% sumy do końca tego roku (gonią ich terminy) - myśmy przesunęli 2 raty o 2 miesiące i nie było problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupujacy Re: Star Invstmnts Wiślane ogrody - uwaga na umowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 11:06 negocjuja raty, ale nie umowy. Niepokuje to, ze umowy zawiera takie zapisy jakie UOKiK i sady konsumeckie uznaly za niedozwolone w przypadku innych inwestorow. Info UOKiK pod adresem www.uokik.gov.pl albo w Warszawie pod numerem (22) 505 0802. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skywalker13 Re: Star Invstmnts Wiślane ogrody - uwaga na umow IP: 192.193.245.* 28.08.06, 15:25 Witam Wszystkich na tym forum. Pewnie odbiegam od tematu, jednak mimo wszystko chcialbym zaprosic wszystkich przyszlych mieszkancow Wislanych Ogrodow na forum, gdzie juz kilkanscie osob porozumiewa sie w kilku ciekawych tematach /silownia vs komorki, zarzad, itp/. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=40770&w=44935688&a=45392324pozdrawiam PS. nie jest to zadne sponsorowane forum ;) Nazwa moze niezbyt fortunna, gdyz zaczyna sie od "Witam" - po prostu tak ktos zaczal i watek sie ciagnie, staramy sie jakos zorganizowac rozmowy z deweloperem - im wiecej zainteresowanych przyszlych mieszkancow tym pewnie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Re: Star Investments "Wiślane ogrody" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 20:36 Negocjowalam terminy platnosci,nie bylo zadnego problemu, zgodzili sie od razu. Odpowiedz Link Zgłoś