Dodaj do ulubionych

Pod Dębami - Nowodwory kupiłam

IP: *.spray.net.pl 13.03.06, 19:04
i się cieszę
super okolica, bliziutko "sto" autobusów,sklepy...ścieżki rowerowe,
las...oczywiście wady też znam...ale zalety przeważyły

kto jeszcze tam kupił?
Obserwuj wątek
    • Gość: zadowolony Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.chomiczowka.net.pl 14.03.06, 00:02
      wspolczuje... kotlownia, brak parkingu, sciany z kartongipsu i wiele wiele
      innych. tez chcialem tak kupic, cale szczescie w pore sie zorientowalem ze ten
      blok na bloku to porazka...pozdrawiam!
    • Gość: tam nie kupilismy Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 00:07
      pozdrow od nas swojego sasiada zza karonowej scianki muahahaha
      a wybralas opcje "pod klucz" z gustowna wykladzina na podlodze??
    • Gość: woody Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.03.06, 09:58
      Współczuję decyzji.
    • Gość: Ana Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 10:18
      Lubisz podsłuchiwać sąsiadów ;-)))
      To dobrze, bo bedziesz słyszała najcichcszego bąka sąsiada hihihi
      A tak poważnie to porażka, też kiedyś się przymierzałam do tego osiedla, ale na
      szczęscie w porę zauważyłam pewne "wady"
    • Gość: sponsor Wygląda jak post - sponsorowany IP: 194.158.194.* 14.03.06, 10:53
    • Gość: Frezja Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.spray.net.pl 14.03.06, 14:07
      Akurat tak się składa, że znam i mam:-) parę mieszkań od różnych
      developerów...tak więc nie obrzydzicie mi nic...a nic.
      Niech piszą tu ci, których stać na mieszkanie i takowe kupują - a ci, którzy
      zazdroszczą niech sobie pobuszują w innym temacie np. forum motocykle:-)))

Tak więc szukam mych przyszłych sąsiadów.:-)
      • Gość: gosciu Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.intrum.pl / 213.134.135.* 14.03.06, 14:39
        A wogole ktos to kupuje? ceny kosssmiczne, a ktory budynek zakupilas?
        • Gość: Frezja Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.spray.net.pl 14.03.06, 14:55
          Trzypiętrowy:-)

Pasjami jeżdże na rowerze i biegam - i tam mam idealne warunki do moich
          sportów:-)Super las za oknem...
          Poza tym bliziutko szkoła i sklep Bomi(gdzie jest duży wybór - a to lubię:-)
      • Gość: Ana Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.acn.waw.pl 14.03.06, 17:07
        > Niech piszą tu ci, których stać na mieszkanie i takowe kupują - a ci, którzy
        > zazdroszczą niech sobie pobuszują w innym temacie np. forum motocykle:-)))

Tak się składa, że ja właśnie kupiłam mieszkanie i też na Tarchominie.
        I byłam nawet na tym smiesznym kolorowym osiedlu, ale nie zdecydowałam się na
        mieszkanie tam na szczęście.
        cena zupełnie nieadekwatna do jakości.
        Za takie same pieniądze mogłam sobie pozwolić na większe mieszkanie, z garażem i
        bez zaglądania do okien sąsiadom :P
        • Gość: Frezja Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.spray.net.pl 14.03.06, 17:24
          chyba jednak nie kupiłaś...:-)) coś za ostro krytykujesz...
          Ja mam okna wychodzące na piękny las...

za taką cenę większe mieszkanie???chyba w Ząbkach>..nie ubliżając:-)))
          • Gość: Ana Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.acn.waw.pl 14.03.06, 18:17
            Nie w Ząbkach, tylko na Tarchominie (niedaleko tego kolorowego blokowiska)
            Proponuję czytać uważnie, co ktoś pisze.
            • Gość: Frezja Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.spray.net.pl 14.03.06, 18:31
              :-)
              No to miłego mieszkania n...na Tarchominie...:-))
              • Gość: Ana Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.acn.waw.pl 14.03.06, 19:09
                No i zamierzam sobie tam miło mieszkać :-))))
                • Gość: gosciu Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.chomiczowka.net.pl 14.03.06, 20:53
                  Blok 3pietrowy bodajze nr11 jest tak umiejscowiony ze okna sasiada sa 10m od
                  drugiego bloku. Uprchane tam jest blokow ile sie da- do tego brak ogrzewania
                  miejskiego, brak parkingu vide 140zl za miesieczny abonament, nieuregulowane
                  statuty drog osiedlowych, ogolna ciasnota i scisk... Bylem na tym osiedlu u
                  kolegi, w kiblu slychac jak sasiad robi kupe - slychac doslownie pluuusskkk,
                  oblesssnneeeee. Twoj wybor - widocznie handlowiec Ci dobrze nawciskal kitow.
                  Jesli chodzi o wpis Any- ma racje za ta cene mozna bylo kupic wieksze
                  mieszkanie chocby na osiedlu obok - Dolcan - juz to lepsze. pozdrawiam
                  mieszkancow kartonowych bloczkow a'la Jw Destruction ;))
                  • Gość: Ana Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 08:34
                    gościu, nie tylko w Dolcanie ;-)
                    A wracając do tego osiedla, którym to frezja się tak zachwyca to żenują mnie te
                    zaparkowane samochody na trawnikach. Nie mówiąc o burakach parkujących w
                    osiedlowych alejkach.
                    No ale co biedna dziewczyna ma teraz mówić, skoro już kupiła to przepadło i
                    musi sobie wmówić, że tam jest fajnie hehe
                    • nothinghill Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam 15.03.06, 08:40
                      Ana, skoro nie w Dolcanie to gdzie? tam teraz chyba nic nowego nie budują!
                      • Gość: Ana Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 09:27
                        Wardom. Na Myśliborskiej taki zielony budynek.
                        • Gość: Frezja Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.spray.net.pl 15.03.06, 09:29
                          Akurat ta część Tarchomina nie jest fajna. Nawt nie brałam pod uwagę, żeby tam
                          szukać...tak więc proszę nie obrzydzać innym...ja też bym mogła...
                          miłego mieszkania:-)
                          • Gość: Ana Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 09:37
                            Aha, to nie wiedziałam, że taka mała odległośc a już tamta częśc Tarchomina nie
                            jest fajna. A możesz mi wytłumaczyć na czym polega róznica, żebym była
                            świadoma ;-)
                            • mhania Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam 15.03.06, 09:53
                              powtórzę raz jeszcze:
                              miłęgo mieszkania:-)
                              • Gość: Ana Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 10:09
                                A ty musisz aż dwóch nicków używać, żeby się przekonać, że kupiłaś fajne
                                mieszkanie ?? hehe
                            • nothinghill Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam 15.03.06, 10:00
                              mogę wyjaśnić, jaką ja widzę różnicę:
                              myśliborska to jeszcze tarchomin, pasłęcka - nowodwory. Odległość zeczywiscie
                              nie wielka, niemniej na nowodworach zdaje się byc duzo więcej zieleni,
                              otwartej przestrzeni oraz ciekawszej architektury. Na starym tarchominie
                              przewazają budynki z tzw. wielkiej płyty. Pozatym na tarchominie jest troche
                              mniej bezpiecznie niz na nowodworach. Bliskość pętli autobusowej (a w
                              przyszłości takze tramwajowej)równiez jest atutem. No i ten lasek ;)
                              Pozdrawiam i zycze udanego mieszkania zarówno na mysliborskej jak i pod debami.

Gość portalu: Ana napisał(a):

> Aha, to nie wiedziałam, że taka mała odległośc a już tamta częśc Tarchomina
                              nie
                              >
                              > jest fajna. A możesz mi wytłumaczyć na czym polega róznica, żebym była
                              > świadoma ;-)
    • Gość: Frezja Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.spray.net.pl 15.03.06, 09:01
      Ja mam widok na las - jak pisałam wcześniej.
      Bloki są upchane jak wszędzie - nie śmiem nawet porównywać w Kabatami...
      Mam przyjaciół na tym osiedlu, którzy mieszkali poprzednio na Kabatach - są
      zadowoleni i nie narzekają na hałasy...!!??? Jestem u nich dość często i
      naprawdę nie słyszę spuszczanej wody w kiblu u sąsiada...bez paniki panie i
      panowie...Przejrzałam i znam bardzo dużo ofert różnych developeró i mój wybór
      uważam za OK .

A tak swoją drogą - dziwne, że tak wam zależy mna obrzydzaniu innym mieszkań na
      tym osiedlu...dziwne...bardzo dziwne...
      • mhania Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam 15.03.06, 09:32
        Pod Dębami uważam za super lokalizację - szczególnie len las obok jest
        zarąbiasty...bloki może i dość ciasno stoją ale tak jak i na kabatach...w sumie
        Warszawa to ...coś za coś...wynagradza bliskość sgalerii handlowej, szkoły,
        przedszkola, kościoła no i pętla bliziutko...fajne miejsce
        • Gość: Agness Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.06, 15:24
          Ale jaja! frezja i mhania to ta sama osoba! I w doatku sama sobie odpisuje na
          maile.

Tak się składa, że i ja oglądałam osiedle Pod Dębami. Lasek może i git, ale
          brak infrastruktury osiedlowej, przeciążone autami chodniki, kiepska ochrona i
          kolory jak z domu wariatów, skutecznie mnie zniechęciły (na szczeście).

Bez urazy, ale patrząc na tą pstrokaciznę już wiem jakie farby były w tym
          czasie na wyprzedaży w Leroy Merlin..

Agness
          • Gość: Frezja Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.spray.net.pl 15.03.06, 17:07
            Tak się składa, że Frezja i mhania to ta sama osoba...no tak...nie uzyłam swego
            loginu bo nie mogę czasami...nieistotne.
            Nie odpowiadam sama sobie na pytania tylko rozwijam swoją myśl...ale afera,
            nie?:-)))
        • Gość: Agness Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.06, 15:29
          Jeszcze jedna sprawa - tym laskiem w pobliżu to ja bym się tak nie podniecała..
          Mieszkanie kupuje się (zazwyczaj) na conajmniej kilkanaście lat, a lasku może
          za tydzień już nie być (co jest w Warszawie baaaardzo prawdopodone, wystarczy,
          że kolejny developer zakupi działkę, na której stoi ów lasek).

Druga sprawa: duże osiedle = dużo mieszkańców = dużo "pupili" = dużo
          spacerujących po lasku piesków = dużo "min" pod nogami. I tu dobre strony lasu
          się kończą..

Z twoich wypowiedzi wynika, że współpracujesz z tym developerem. Ja tam nie mam
          nic przeciwko, ale jeśli już się wypowiadasz to pisz obiektywnie..

Agness
          • nothinghill Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam 15.03.06, 15:57
            myśle Agness, ze nieco przesadzasz. nikt nie dostałby zgody na bodowanie w
            lesie (ew. wycinanie lasu). mimo wszystko to nie meksyk!
          • Gość: Frezja Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.spray.net.pl 15.03.06, 17:09
            Akurat co do lasku...to nie jest wcale taki sobie "lasek"...przejdż się po nim
            trochę a może się i nawet zgubisz...:-)
            Dowiadywałam się ...las zostaje i nie będzie żadnej wycinki pod kolejne osiedla
            na 101%.
            A psie klocki...:-)))temat aktualny wszędzie, prawda?
          • Gość: lala Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.06, 22:42

Agness

Moze porozmawiamy o Ursusie:

Tak się składa, że i ja oglądałam osiedle Pod Dębami. Lasek może i git, ale
            brak infrastruktury osiedlowej, przeciążone autami chodniki, kiepska ochrona i
            kolory jak z domu wariatów, skutecznie mnie zniechęciły (na szczeście).

> Druga sprawa: duże osiedle = dużo mieszkańców = dużo "pupili" = dużo
            > spacerujących po lasku piesków = dużo "min" pod nogami. I tu dobre strony
            lasu
            > się kończą..

Kuzwa- jakbym spacerowala po Ursusie.

• Gość: katie Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.studio.biblpubl.waw.pl / *.biblpubl.waw.pl 15.03.06, 17:10

Frezjo , moge spytac ile Cie kosztowal m kwadratowy i czy s ajeszcze
      sprzedawane miszkania?
      • Gość: Frezja Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.spray.net.pl 15.03.06, 17:15
        Wiem, że jeszcze są.
        Coś ok.3900 za metr(ale ceny tam są różne w zależności od piętra, budynku itp)
        • Gość: Ana Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.acn.waw.pl 15.03.06, 17:30
          3900 ????????????????????
          • Gość: woody Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.03.06, 18:50
            Swiat staje na głowie - taka cena za tę warszawską pipidówkę!
        • Gość: vinca Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.atman.pl / *.atman.pl 28.03.06, 10:14
          Ile????!!!!! 3900????? Sorry, ale mieszkanie z którego okien niestety widze to
          pstrokate osiedle kupilismy w cenie 3200 PLN za metr (rok temu). Standardu,
          estetyki itd itp nawet nie zamierzam porównywać bo nie ma z czym...
    • Gość: Frezja Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.spray.net.pl 15.03.06, 19:15
      Nie uświadczysz tam syfnych, starych popisanych garafitti bloków...i za to się
      płaci niestety
      • mia_111 Frezja zignoruj ich wszystkich !!! 15.03.06, 19:52
        Frezja! Nie przejmuj się tymi wszystkimi żenującymi uwagami, tylko ciesz się ze
        swojego mieszkania i już. Widać wyraźnie, że głos zabierają jacyś totalni
        ignoranci nie wiedzieć po co i w jakim celu. Gdybyś napisała, że kupiłaś klitę
        na Ursynowie za 6000 lub jeszcze więcej za metr w jakimś delikatnie
        mówiąc "syficznym" molochu, nikogo by to nie dziwiło. Ale tu, proszę - trzeba
        sobie poużywać, bo ktoś ośmielił się kupić mieszkanie nie na Mokotowie ani
        Ursynowie i jeszcze potrafi być szczęśliwy z tego powodu! Dziewczyno zrozum, ty
        nie masz prawa cieszyć się tym mieszkaniem, bo to chyba nie wypada :(
        pozdrawiam i radzę nie odpisywać tym malkontentom, bo i tak ich nie przekonasz :
        ( :):)
      • Gość: Ana Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.acn.waw.pl 15.03.06, 20:37
        Gość portalu: Frezja napisał(a):

> Nie uświadczysz tam syfnych, starych popisanych garafitti bloków...i za to się
        > płaci niestety

Ja za mieszkanie w nowym nieusyfionym grafiiti bloku płaciłam w zeszłym roku
        2900 :-))))
        No ale to kilkaset metrów dalej w tej "gorszej" części Tarchomina hahaha
        • Gość: gosciu Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.chomiczowka.net.pl 15.03.06, 21:23
          Gorsza czesc Tarchomina ;)) to bylo dobre :)) ja wlasnie kupilem mieszkanie
          chyba w tej 'gorszej' czesci - mianowicie na Swiderskiej ,z ASBUDu i sie
          ciesze;) pozdrowka dla kartonowego osiedla w lepszej czesci tarchomina:)
        • mia_111 Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam 15.03.06, 22:23
          Ana! Rok temu, to na Ursynowie kupowało się mieszkania, po 4 tys. za metr a
          teraz po ok. 6 tys! Widzisz różnicę dziewczynko? hahahahaha ???? Nie ośmieszaj
          się już proszę, bo naprawdę przykro czytać :(
          • Gość: Ana Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.acn.waw.pl 16.03.06, 06:16
            rok temu kosztowały 2900 a teraz 3200. Widzisz różnice ;-)))
            To i tak spora różnica w porównaniu do 3900 :P
            • Gość: Frezja Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.spray.net.pl 16.03.06, 07:50
              :-)))

Zaczęłąm ten wątek, żeby poszukać sąsiadów...a tu proszę Ana, jakiś gościu do
              mnie z grubej rurzy...wiem, że żałujecie swojej decyzji ale ja swojej nie
              żałuję...:-)a wręcz przeciwnie...
              po raz trzeci więc napiszę do Was tak:
              miłego mieszkania i "odwalta się":-)))
              • Gość: Ana Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.acn.waw.pl 16.03.06, 12:27
                po raz trzeci więc napiszę do Was tak:
                > miłego mieszkania

Ja Tobie również życzę miłego mieszkania......

>i "odwalta się":-)))

Odwalam się (swoją drogą miłe sformułowanie)
                • Gość: fiolka Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 13:38
                  tam kupili moi znajomi jakies poltora roku temu i płacza ze taki bubel kupili za
                  duze pieniadze, beda teraz ten szajs sprzedawac,....scianki maja z płyt
                  katonowych, drwi zewnetrzne jakies barachło z dykty, faktycznie slychac wszystko
                  co sie dzieje u sasiadow a z parkowaniem samochodu koszmar wszystkie alejki
                  zastawione autami a po drugiej stronie Modlinskiej na tej samej wysokosci
                  znajduje sie słynna Czajka!
                  Jak kupilas to coz..Twoj wybor ale w mojej ocenie ..kiepski....ja bym nie kupila
                  w zyciu!!!!!
                  • Gość: ds Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.06, 13:50
                    Zgadzam się co do okolicy - bardzo fajna, natomiast samo osiedle podoba mi się
                    średnio ale trzeba chyba wcześniej pomieszkać w bloku np. JWC żeby docenić
                    jakość, co do ceny - ja za swoje mieszkanie w pobliżu, niecałe dwa lata temu
                    placiłem 3200, teraz ostatni blok na osiedlu sprzedają po 4200 więc cena 3900
                    na Nowodworach mnie nie dziwi.
                  • Gość: Frezja Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.spray.net.pl 16.03.06, 18:18
                    co ty powiesz...:-))))
                    • Gość: Frezja Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.spray.net.pl 16.03.06, 18:19
                      to do "Fiolki"
                      • Gość: Fiolka Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 12:22
                        owszem powiem Freziu bo wiele sie nasłuchałam od znajomych na temat ich
                        nieudanego zakupu i juz. To Twoja sprawa i Twoje pieniadze ale pozniej nie pisz
                        zali na jakosc mieszkania itp. Wiadomo ze skoro podjełas decyzje to bedziesz jej
                        bronic rekami i nogami chociazby byla to najgorsza decyzja w zyciu.
                        Jestes kolejna naiwna nabita w butelke przez Barc.
                        • Gość: woody Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.03.06, 15:39
                          Nie gniewaj się, ale Tarchomin to dla mnie niewypał.Chciałem kupić tu
                          mieszkanie , ale ilość minusów zniechęciła mnie.W lecie czyszczenie zbiorników
                          w Polfie (niewyobrażalny smród),początek osiedla to bloki kolejarsko-milicyjno-
                          budowlane , chyba stamtad jest najwięcej dresiarstwa(zachowanie wieczorem w
                          środkach komunikacji miejskiej obrzydliwe),komunikacja tragiczna.Infrastruktura
                          dopiero powstanie.Życzę Ci dużo zadowolenia , ale sam nie zdecydowałbym się .
                          • Gość: Frezja Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.spray.net.pl 17.03.06, 18:44
                            Dresiarstwo?????????
                            Widać, że byłeś tylko na "starym" Tarchominie- pamiętam zresztą ile tego
                            elementu było na Ursynowie - o dzizas...( amieszkałam tam 17 lat)
                            W mojej okolicy nie uświadczysz takich typków

• Gość: Frezja Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.spray.net.pl 17.03.06, 19:02
                              A tak wogóle to przypominam, że szukam sąsiadów...no i moja obecność w tym
                              wątku jest zrozumiała...ale już kolejne dni obecności tych samych osób
                              zupełenie "nie związanych z tematem" tutaj ...co najmniej nie zrozumiała...a
                              może zrozumiała...:_)))))))))
                              • Gość: pola Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.acn.waw.pl 18.03.06, 16:02
                                Sąsiedzi są tutaj :
                                www.poddebami.waw.pl/
                                Tam możesz się też zapoznać z opiniami na temat developera i w ogóle życia w
                                tym blokowisku.
                                • Gość: woody Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.03.06, 19:36
                                  Pewnie sąsiedzi wstydzą się zakupu mieszkania na Tarchominie.
    • h_aracz Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam 19.03.06, 13:59
      Bardzo interesująco rozwinęła się Wasza rozmowa. Muszę niestety Ciebie
      zmartwić, iż należę do osób niegdyś zainteresowanych mieszkaniem na tamtym
      osiedlu. Byłem na nim i oglądałem wybudowane mieszkania jak i nowo powstający
      budynek nr 11. W nim właśnie planowaliśmy nabyć mieszkanie. Moje wnioski są
      niestety negatywne, kartonowe sufity nad którymi znajdują się instalacje wodno
      kanalizacyjne sąsiadów z góry, ochrona chroniąca tylko wjazd na osiedle, brak
      miejsc parkingowych oraz lasek. No właśnie... lasek który pozostanie na pewno,
      ale jest on oddalony od ogrodzenia osiedla o jakiej 50-70m a między nim a twoim
      ogrodzeniem znajdują się prywatne działki i bądź pewna że na nich powstanie już
      niedługo następny budynek. Ostatnia sprawa to wygląd budynków powstałych około
      1,5 do 2 lat temu - wyblakłe farby, odpadający tynk oraz ślady napraw świadczą
      o tym, że budynek powstał ze złej jakości materiałów. Szalę goryczy przeważyła
      rozmowa z handlowcem który na moje pytanie czemu nie wkuli w ściany rur
      kanalizacyjnych odpowiedział, że gdyby tak zrobili mogli by w ścianie zrobić
      dziurę na wylot. No właśnie co to za ściana że tak łatwo zrobić w niej dziurę.
      Wniosek, jeśli się możesz jeszcze wydcofać zrób to.
      • Gość: Frezja Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.spray.net.pl 19.03.06, 14:20
        Nie wiesz o czym mówisz - za moim oknem NIE MA prywatnych działek...
        Jak już coś piszesz to pisz...

b/k
        • blackone76 Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam 19.03.06, 14:50
          ja tez bylam zainteresowana , ale za duzo bylo argumentów na nie. Po pierwsze
          brak stanowisk parkingowych-a nie mam ochoty zamartwiac sie o miejsce
          parkingowe, po drugie budynek przy budynku, po trzecie wlasnie te kartonowe
          konstrukcje scianek czy sufitów, po cztwarte wygląd budynkow -wstretny. A tak
          wogole to zastanawilo mnie czemu skoro to osiedle takie cudowne od ponad roku
          są tam miejsca?? cos musi byc nie takie ...zazwyczaj tam gdzie jest ok to nie
          ma juz mieszkan mimo iz jeszcze nie wybudowane osiedle. I kupilam na
          świderskiej, i tez sie bardzo ciesze:)) Ale jesli tobie nie przeszkadza to co
          napisałam ..to twoja decyzja.. milego mieszkania pa:)
        • h_aracz Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam 19.03.06, 16:08
          Działek nie widać bo są ładne ścieżki , trochę krzewów i ładnych iglaków, dalej
          bardziej gęsty las niestety ta pierwsza część należy do kilku właścicieli.
          Sprawdź to jeśli nie wierzysz. Dokumenty są całkiem blisko w urzędzie na białołęce.

haracz.
    • Gość: t Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 11:42
      czy oni jeszcze gdzies buduja?
    • h_aracz Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam 25.03.06, 19:04
      Poczytaj sobie...

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=14048375&a=14048537
      • gimli999 Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam 27.03.06, 14:21
        A ja na razie nic nie będę mówił o tym mieszkaniu chociaz kupiłem tam w tym
        roku.
        Kilka faktów:
        1. Jak komuś nie podoba się odległość od bloków nie musi kupować a jak się
        zdecyduje to wystarczy trochę pomysleć - chyba że to boli. Ja mam mieszkanie na
        8 piętrze, narożne i nic mi nie zasłania widoków a nie do końca interesuje mnie
        co i jak robią osoby mieszkające na poddaszu w blokach 4 - pietrowych. Przecież
        jak brali to widzieli że obok są wyższe bloki.
        2. Ściany z karton gipsu - fakt ściany do sąsiadów to troche przesada ale
        wewnętrzne - nie nie przeszkadza (przeciez nie będę tam wieszał słonia) - nowe
        bloki mają normalne betonowe ściany do sąsiadów i jest ok.
        3. Wykończenie - każdy może zrezygnować z poszczególnych elementów - więc nie
        widzę problemu, (nie zwracają za to zbyt dużo ale i tak po przeliczeniu za metr
        wychodzi o wiele mniej niż w innych lokalizacjach na Tarchominie)
        4. Parking jest i ja nawet wolę jak nie muszę obowiązkowo wykupic miejsca ale
        moge sobie wykupić abonament w garażu należącym do galerii, ale parkowac
        samochód gdzie indziej.
        5. No i na końcu - pokjażcie mi Developera na którego nie narzekają...
        • mna Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam 08.04.06, 22:42
          To jamogę chyba polecić swojego developera. Minusy to nie nawiezienie humusu na
          trawniki stad trawka jest nu nedzna i maluyki plac zabaw dopiero przy ostatnim
          bloku. Po4 latch mieszkamnia moge pwiedziec ze wykonanie całkiem p0orządne
          drzwi antywłamamniowe proste ściany dobra izolacja zimą ciepło latem chłodno
          (minus to niezbyt szczele okna) cicho nie słychać w ogóle sasiadów duże balkony
          (7m)oraz co jest obecnie rzadkoscia a jestr moim zdanim niezbedne to duze
          piwnice (moja ma 7m)w cenie. Ale cena była wyższa niż bloków obok.No i każdy ma
          swoje miejsce arkingowe.Pisze tu o 3 pietrowym budynku A na osiedlu Odkryta 46
          deweloper SOB Inwestprojekt.
          Mam wrażenie że nie njagoprszy jest Dom Development. Plus winda dżo zieleni i
          przestrzeni niestety duży minus brak piwnic komórek lokatroskich i pól balkonu
          w cenie mieszkania drzwi zwykłe trochę gorsza jakosc wykonania trochę krzywe
          ciany jakosc wykończenia. Znajomimieli problem z dachem przecikajacym. Ale
          gólnie tez w sumie nieżle. Bardzo praktyczny rozkłady.
          nni znajomi mieszkająna osiedlu BMI też OK duzo zieleni. Brak piwnicy niestety.
        • black35 Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam 25.05.06, 20:52
          ja podpisałam wstępną umowe kupna - sprzedaży w bloku 11, z tego co mówił
          pracownik firmy to w tym bloku mają być ściany działowe z bloczków gipsowych to
          chyba trochę lepsze niż z kartongipsów? bo prawdę mówiąc przerażają mnie
          informaCJE, ZE SŁYCHAĆ KAŻDY NAWET SZEPT SĄSIADÓW
    • Gość: d Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: 213.17.162.* 28.03.06, 17:36
    • black35 Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam 25.05.06, 20:53
      KUPIŁAŚ W BLOKU 11?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka