Dodaj do ulubionych

segment - czy warto?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 21:28
zamierzam kupic segment w Wawrze - okolice Jeziorowej. 160m2 pow. mieszkalnej
+garaż. działka 180m2. cena 439000. czy może ktoś podzielić sie opinia na
temat ceny i w ogóle tego czy warto kupować segment?
Obserwuj wątek
    • Gość: x Re: segment - czy warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 10:24
      A co dostajesz za tę cenę? Działka to zbyt duża nie jest. Jeziorowa też nie
      wygląda zbyt reprezentacyjnie :)
      • Gość: planiak Szczegóły szczegóły IP: 194.158.194.* 14.03.06, 10:51
        Co to tam było - Brandt - czy AJAX :)
        Jakieś szczegóły - czym ogrzewane - co z szambem (własne czy na całe osiedle,
        albo na dwa domki - ty oszczędzasz na wodzie - zmywarka te sprawy a i tak
        płacisz za siusiorkowanie sąsiada/sąsiadów) - jakie rozplanowanie pomieszczeń
        (po dwa pokoje na 3 piętrach). Jaka ololica = sąsiedztwo - jakieś głębie tam
        trzymają (ptasia grypa i "wybiałkowany" dach od gołębich odchodów). Pisz o
        szczegółach a nie tak ogólnikowo :)
        • agnrek Re: Szczegóły szczegóły 14.03.06, 10:52
          Przy Jeziorowej to chyba Dveloper House.
          • Gość: Charon Re: Szczegóły szczegóły IP: *.rodamco.pl 14.03.06, 13:33
            To chyba dobry pomysł, zawsze to jest własny dom, kawałek ogródka itp.
            A cena brzmi rozsądnie.
            • Gość: attache1974 Widziałem takie segmenty IP: 194.158.194.* 14.03.06, 13:37
            • Gość: attache1974 Oj za szybko mi się clicknęło IP: 194.158.194.* 14.03.06, 13:42
              Widziałem takie segmenty.
              Parter - garaż i wejście od frontu - kuchnia od ogródka (a ogródek szerokości
              segmentu czyli z 6 góra 8 metrów na 4 metry długości - do ogrodzenia razem
              jakieś 24 m2 do 32 m2)
              Piętro - pokój łazienka drugi pokój
              Strych - poddasze - to samo dwa pokoje i łazienka

Chcąc napić się herbaty musisz pedałować z pierwszego piętra na parter, chcąc
              zarobić grilla z gośćmi na czymś zwanym ogródkiem musisz ich przeprowadzić i
              właściwie zabawiać w kuchni - bezsens - i to właśnie było w Wawrze w cenie coś
              ponad 340 000 zł, oczywiście bez parapetów, drzwi wewnętrznych itepe.

Więc powtórzę jeszcze raz - co masz w tej cenie (infrastruktura osiedla i
              rozwiązania techniczne segmentu) i jaki rozkład pomieszczeń.
    • Gość: segment Re: segment - czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 21:45
      ponizej szczegóły, rozkład nienajgorszy bo dół ma 60m2 (fakt razem z garazem ok
      17m2), I p. 60m2 i poddasze 40m2. ogródek 60m2. sąsiedztwo domów
      jednorodzinnych. ogrzewanie elektryczne, szambo na 2 segmenty

Konstrukcja
      Budowana inwestycja składa sie z 15 segmentów mieszkalnych z garażami na
      samochód osobowy. Segmenty nie są podpiwniczone, posiadają trzy kondygnacje
      nadziemne (parter , piętro i poddasze). Budynki budowane sa w technologii
      tradycyjnej z cegły ceramicznej U 220, ze stropami betonowymi TERIVA, ocieplane
      12 cm styropianem, na zewnątrz tynk mineralny. Dach - konstrukcja drewniana,
      kryty blachodachówką.

Wykończene wewnętrzne

tynki gipsowe,
      szlichty,
      instalacja elektryczna (grzejniki elektryczne, pojemnościowy podgrzewacz wody
      150 L)
      opcjonalnie możliwość wykonania instalacji gazowej,
      woda miejska,
      szambo,
      schody bukowe (z parteru na piętro oraz na poddasze),

Wykończene zewnętrzne

okna PCV z szybą termoizolacyjną o współczynniku k=1,1,
      2 okna dachowe, drzwi zewnętrzne antywłamaniowe z zamkiem i atestem,
      paprapety zewnętrzne,
      przyłącza; wodne, elektryczne, rynny, rury spustowe, ogrodzenie osiedla
      niwelacja terenu po zakończeniu budowy.

• azoorek Re: segment - czy warto? 14.03.06, 22:26
        my sie zastanawialismy- 1. jak juz kupowac dom, to na duzej dzialce, a nie tam,
        gdzie ledwo stope wepchniesz 2. w normalnym kraju, gdzie cie nie obrobia byle
        szczyle (jak bylam we Francji tam niektorzy nie zamykali drzwi jak wychodzili
        na zakupy)3. co z tego wynika- jak wyjedziesz, to jest problem z
        bezpieczenstwem 4. balabym sie spac sama z dzieckiem w czasie wyjazdu meza. 5.
        z tym dymaniem po pietrach to prawda- jest to uciazliwe. 6. z kuchnia nie jest
        tak zle- u znajomych jest takie rozwiazanie i nie jest njgorzej.
        W koncu wybralismy mieszkanie blisko centrum. Jak dzieci beda odchowane, to sie
        opedzluje i kupi dom.
        • Gość: attache1974 Czyli to są te na Jeziorowej - Masłowieckiej IP: 194.158.194.* 15.03.06, 08:05
          Bodajże od - Ajaxu
          Też o nich myśleliśmy (jak dobrze kojażę to są właśnie te z kuchnią na poziomie
          garażu a pokojami od pierwszego piętra)
          Nas powaliło to szambo na dwa budynki - po co mam za to co ktoś "wyprodukował".
          Brak ogródka - co to jest 60 m2 - no i chyba przed domem nie postawisz 2
          samochodu (albo nie dłuższy niż 4 metry :))
          Ile one kosztują 400 000 kilkadziesiąt tysięcy.

Powiem tak - jest to na pewno lepsza alternatywa niż mieszkanie w bloku (pewnie
          za te pieniążki starczyło by na jakieś 80m2 nie w centrum wawki - i raczej nie
          w luksusowym apartamentowcu), ALE ALE, dokładając kilkadziesiąt tysiaków możesz
          mieć bliźniak na zdecydowanie większym placyku (metr działki w tej okolicy
          kosztuje jakieś 200 zł), co prawda wtedy sam użerasz się z budową ALE masz
          wpływ na to jak wydawane są twoje pieniążki - a tak to jedynie możesz płacić i
          modlić się o uczciwość i dobrą kondycję wykonawców osiedla.

Tak to bywa niestety za x zł masz mieszkanie w bloku - dopłacisz jakieś 40 000
          tysiaków i możesz próbować kupić segment, dopłacisz dalsze 50 - 60 tysiaków i
          masz już bliźniak (bo niestety ziemia podnosi koszt inwestycji najbardziej).

powiedzmy od 350 000 do 400 000 zeta = 80m2 w bloku z miejscem postojowym w hali
          powiedzmy od 450 000 zeta do nieskończoności = segmencik (ale jak dla mnie nie
          z tym rozkładem i nie z tym sposobem ogrzewania)
          powiedzmy od 500 000 zeta do nieskończoności masz już bliźniaczek (zakładam
          działkę w cenie 200 000 zł na pół co daje 100 000 na rodzinę + stan surowy
          jakieś 150 000 + dalsze wykończenie 150 000 = stan surowy zamknięty z tynkami
          elewacjami i tak dalej gotowy do kładzenia podłóg kafelków i ogólnie pojętego
          rozpoczęcia wprowadzania się = wykańczania wnętrz umożliwiającego meblowanie
          mieszkania)

Jak zawsze dopłać troszkę do wariantu podstawowego masz ciut lepiej - dopłać do
          ciut lepiej - masz już fajnie - dopłać jeszcze troszkę do fajnie i masz
          superancko :) (a kwoty rosną pomalutku i rosną) i tak dalej i tak dalej.
        • Gość: ŁOMIANKI 1 Re: segment - czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 16:17
          Tak ,

Ja również miałam dylemat jednak zdecydowałam się na zamieszkanie w
          podwarszawskim miasteczku -Łomianki .
          Na razie z utęsknieniem czekam na mój dom ( segment ) budowany w osiedlu
          zamkniętym. Dobrze trafiłam - jestem zadowolona z "mojego" developera naprawdę
          znakomitej firmy DOMPOL z Łomianek..
          Gorąco polecam segment pod W-wą zamiast nawet dwupoziomowego mieszkania w W-wie
          Ceny są podobne...więc myślę ,że warto wybrać dom mając świadomość ,że sąsiadów
          mam tylko za ścianą boczną i kawałek własnego ogródka.
          Także sąsiadów jest mniej niż w bloku dzięki czemu nie są anonimowi , można ich
          lepiej poznać , a naprawdę ważne jest to kto obok Ciebie mieszka

życzę powodzenia w poszukiwaniu upragnionego miejsca do mieszkania.

Łomianki 1
      • agnrek Re: segment - czy warto? 15.03.06, 09:48
        www.nieruchomosci.net
        Ja kupiłam na Sęczkowej 64 - I etap, tam budowali największe segmenty na
        większych działkach - wszystko sprzedało się jak swieże bułeczki, ale i cena
        była niezła - 509 tysięcy za 170 m2 na 400 m2 działki.
        Lokalizacja jest doskonała, to bardzo duży plus tej inwestycji.
        • Gość: sęczkowa 24 Re: segment - czy warto? IP: 212.8.174.* 21.03.06, 14:40
          Zainteresowanym tą inwestycją radzę przed podpisaniem umowy sprawdzenie
          wiarygodności deweloperów BRANDT oraz AJAX na osiedlu Sęczkowa 24.
          Od mieszkańców możecie się dowiedzieć wielu ciekawych faktów, niestety nie
          najlepiej świadczących o obu firmach.
      • Gość: Charon Re: segment - czy warto? IP: *.rodamco.pl 15.03.06, 11:53
        A to rzeczywiście ogródek bardzo mały :-(
    • Gość: anka Re: segment - czy warto? IP: 62.89.76.* 15.03.06, 15:36
      Witam,
      ja zdecydowałam sie na Józefosław - domki w zabudowie szeregowej o powierzchni
      198 m2 na działce 264 m2. Okna drewniane, dachówka ceramiczna, rolety anty na
      parterze, bateria słoneczna, kanalizacja - co Wy na to? Bo na szambo bym się w
      życiu nie zdecydowała...
      • Gość: mm Re: segment - czy warto? IP: *.aster.pl 15.03.06, 15:39
        A cena jesli można spytać?
        I jaki developer?

Dziękuję i pozdrawiam
        • Gość: anka Re: segment - czy warto? IP: 62.89.76.* 15.03.06, 16:36
          cena w I etapie 500 tys, w II etapie za to samo 540 tys. www.ukdevelopment.pl
    • agnrek Re: segment - czy warto? 15.03.06, 17:01
      Segment jest czymś przejściowym między niskim blokiem a domem. Nie każdego stać
      na kupno działki w Warszawie, dlatego też lepiej kupić sobie segment z działką.
      Nie każdy też chce mieszkać w domu pod Warszawą.
      Ja kupiłam na Wawrze, bo chcę mieszkać w Warszawie, ale bardziej komfortowo niż
      w bloku czy apartamencie. Wybrałam narożny, żeby działki było więcej.
      • Gość: segment Re: segment - czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 21:23
        dzięki wszystkim za uwagi. jestem tego samego zdania. wole segment w wawrze niz
        80 w miare 'prestizowej' lokalizacji. ale jest jeden problem - strasznie mało
        się buduje tych segmentów. a jak juz budują to sa niezbyt pochlebne opinie o
        developerach, patrze devloper house czy terra. no chyba, ze macie coś godnego
        polecenia
        • jan-w Re: segment - czy warto? 15.03.06, 21:29
          Prześwietlać oczywiście musisz koniecznie. Ale jak mi wyszło cenowo: Mieszkanie
          120 m2 = segment 280 m2 + mini ogródek w tym samym rejonie, to zgadnij co
          wybrałem ?
        • agnrek Re: segment - czy warto? 16.03.06, 09:52
          A Mostostal?
          • Gość: Łomiankowicz Re: segment - czy warto? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.03.06, 10:18
            Przeszedłem podobną drogę - duże mieszkanie w dobrej dzielnicy (najlepiej na
            rodzinnym Mokotowie) - segment (też preferowałem Wawer), aż w końcu wylądowałem
            w Łomiankach. Choć dopiero pryzywyczajam się do mieszkania tutaj (wcześniej
            nigdy tu nie bywałem) dostrzegam zalety tego miasteczka: pełna infrastruktura
            miejska wzdłuż Warszawskiej (sklepy, w dwa duże Globi i Marcpol), usługi,
            przedszkola, szkoła, poza tym tam, gdzie kupiłem wszytskie media. Niedaleko do
            Puszczy Kampinaoskiej i nad Wisłę, dojazd średni, ale będzie lepiej, gdy metro
            dotrz do huty (to może jeszcze trochę potrwać, ale jest już przesądzone).
            Polecam firmy. Dom-pol i elmis-invest. powodzenia!
    • Gość: hytry Re: segment - czy warto? IP: *.kablowka.waw.pl 23.03.06, 23:20
      warto

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka