Dodaj do ulubionych

Pomocy w.s. samowolki budowlanej

IP: *.kablowka.waw.pl 21.03.06, 18:59
Poradzcie prosze co robic: kupilem mieszkanie na ostatnim pietrze u
dewelopera BUD-PROF (uwazajcie przy kolejnej inwestycji). Prezes okazal sie
moim sasiadem i zaranzowal bez niczyjej zgody poddasze, ktore nie bylo do
tego przeznaczone wg. umowy. Budynek jest w trakcie odbierania i podejrzewam
ze ci ktorzy odbieraja go nie wiedza o "tajnym" wejsciu prezesa na
poddasze.Problem w tym ze zburzyl on w czasie budowy sciane nosna nad miom
przedpokojem i zrobil tam jakas dziwna wneka. Powiedzcie mi do kogo to
zglosic i kto moze w takiej sytuacji pomoc?
Obserwuj wątek
    • Gość: Agata.B Re: Pomocy w.s. samowolki budowlanej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 19:13
      Zgłoś się do inspekcji nadzoru budowlanego
      • Gość: x Re: Pomocy w.s. samowolki budowlanej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.06, 11:29
        a po co?
      • Gość: p. Re: Pomocy w.s. samowolki budowlanej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.06, 14:41
        dzieki za pomoc na pewno skorzystam.
    • Gość: Aneta Re: Pomocy w.s. samowolki budowlanej IP: 217.153.175.* 22.03.06, 12:32
      Piotrek, też jestem mieszkanką budynku wybudowanego przez BUD-PROF na
      Górczewskiej . Mi osobiści to nie przeszkadza jeśli ktoś robi coś żeby
      zagospodarować sobie wolną powierzchnię. Wydaje mi się że robisz to z czystej
      zazdrości, ponieważ sam nie wpadłeś na pomysł zaadoptowania poddasza. Z tego co
      się orientuję to na poddaszu nie ma ścian nośnych więc nic nie mógł zburzyć nad
      Twoim przedpokojem. Nie wiem w którym budynku mieszkasz ale cieszę się że nie
      jesteś moim sąsiadem bo robiłbyś mi tylko same problemy!
      • Gość: p. Re: Pomocy w.s. samowolki budowlanej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.06, 14:32
        Gdyby Tobie nad mieszkaniem szurali to ciekawe co bys zrobila? Jeseli juz to
        niech stawia nad swoim mieszkaniem.
    • Gość: Lokator Re: Pomocy w.s. samowolki budowlanej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 12:39
      Wiatm. Pisze Pan niewiarygodne rzeczy..... Po pierwsze na poddaszach przy
      takiej konstrkcji dachu nie ma scian nosnych , po drugie niemozliwe jest aby
      przy odbiorze bylo cos ukryte. Nie przemawia przez Pana zazdrosc?? Mieszkam na
      tym osiedlu i wszystko jest ok. Nie wiem o co Panu chodzi
      • Gość: p. Re: Pomocy w.s. samowolki budowlanej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.06, 14:37
        Pisze tylko to co sie dzieje, A mieszka Pan byc moze w troche innym miejscu,
        pietrze, budynku wiec nie dziwie sie ze u pana jest ok.
      • Gość: Lokator Re: Pomocy w.s. samowolki budowlanej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 15:43
        Mieszkam w budynku C. Slyszlaem ze jest jakies zamieszanie na gorze ale z tego
        co mi wiadomo to ta przestrzen nie jest nad Panem ani nad nikim tylko nad
        schowkami. Robi Pan jakies zamieszanie bez powodu. A pod Panem nikt nie
        mieszka?? bo pisze Pan ze ktos na gorze szura?? Widze ze chce miec Pan wrogow w
        budynku bo przez Pana moze byc problem z odbiorami i co?? Wyjdzie to nam i Panu
        na dobre??? Pomyslal Pan o tym??
        • Gość: Lokator Re: Pomocy w.s. samowolki budowlanej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 15:47
          Robi Pan zamieszanie a wystarczy porozmawiac z Prezesem i dowiedziec sie
          wszystkiego tak jak ja zrobilem.
    • Gość: Autor Re: Pomocy w.s. samowolki budowlanej IP: *.trybunal.gov.pl / *.trybunal.gov.pl 22.03.06, 13:56
      >zaranzowal bez niczyjej zgody poddasze,

Bez niczyjej, czy bez twojej? Warto być precyzyjnym.
      • Gość: p. Re: Pomocy w.s. samowolki budowlanej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.06, 14:39
        bez niczyjej bo na takie budowy trzeba miec zezwolenie. Po cos robi sie plany
        budynków itp,
    • Gość: piotrek Pozytywna postawa Prezesa Bud-Profu IP: *.kablowka.waw.pl 22.03.06, 22:55
      Wlasnie odbylem rozmowe z Panem Prezesem wszelkie watpliwosci zostaly
      wyjasnione. Wneka nad moim przedpokojem powstala przez pomylke, niezgodnie z
      planem zagospodarowania strychu przez wlasciciela lokalu spółkę Bud-Prof i
      zostanie zlikwidowana. Dzieki uprzejmej i konstruktywnej postawie Prezesa
      Spółki sprawa ma swoje dobre zakonczenie i z tego powodu moge nadal jeszcze
      polecic te firme jako developera. Dziekuje tez wszystkim odpowiadajacym na moje
      pytanie.
      • Gość: x Re: Pozytywna postawa Prezesa Bud-Profu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.06, 10:04
        cieszymy się, że otrzeźwienie przyszło w porę :)
      • ewik_75 Re: Pozytywna postawa Prezesa Bud-Profu 08.04.06, 20:53
        szczerze?

znam tego pana i uwazam, ze to zywkly blef, zebys dal mu spokoj i zeby odwlec
        sprawe.
        Lepiej trzymaj reke na pulsie i regularbnie sie przypominaj..
        i daj znac, czy wszystko na pewno ok.
        powodzenia
        • Gość: ssp Re: Pozytywna postawa Prezesa Bud-Profu IP: *.plwaw.energis.pl 20.04.06, 18:11
          polecam forum mieszkańców osiedla:
          www.gorczewska226.com

pozdr
          ssp
          • Gość: WoocashACN Re: Pozytywna postawa Prezesa Bud-Profu IP: *.acn.waw.pl 24.04.06, 22:54
            > polecam forum mieszkańców osiedla:
            > www.gorczewska226.com

thx ssp, też o tym pomyslalem :)
            Woo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka