Gość: Arti Re: termin realizacji etapu II IP: *.pl.bauer.com / 172.28.190.* 17.03.03, 09:51 Byłem w sobotę na budowie. Od kierownika dowiedziałem się, że termin oddania naszej inwestycji będzie pod koniec lipca. A zatem miesiąc opóźnienia. Miejmy nadzieję, że tylko tyle:))) Pozdrawiam A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: WERSAL PODLASKI - KEN II etap IP: *.acn.pl / 10.71.5.* 29.03.03, 11:24 Szanowni Sąsiedzi, jako że długo nie ma wieści z budowy, wnoszę, że tak często jesteście na budowie, że śledzicie postępy osobiście :-) Dla tych jednak, którzy zapuścili się w śledzeniu prac podpowiem, że: z zewnątrz KN3 ma otynkowane praktycznie całą ścianę frontową od KEN, ściany obydwu skrzydeł (od podwórka też), prawdopodobnie jak zakończą się te prace, to rusztowanie będzie można przenieść na ścianę równoległą do KEN, ale od podwórka i zacznie się jej ocieplanie. Postępy widać w montowaniu barierek balkonowych, ale na razie tylko w KN3. Gdy chodzi o KN4, ocieplenie jest już od strony KEN i od strony KN3, gdzie część ściany jest już trochę otynkowana. Brak ocieplenia na ścianach, gdzie potrzebne są rusztowania (od strony Belgradzkiej) oraz na całej ścianie szczytowej z tyłu budynku. Gdy chodzi o wnętrza, to opowiem tylko o KN4 - prace murarskie trwają, stawiają się pozostałe ścianki wewnętrzne. W ok. 50% mieszkań już stoją i zdecydowana większość w klatce pierwszej. Widać, że ścianek wewnętrznych zaczyna przybywać również w klatce drugiej (połowa budynku od strony KEN). Pozdrawiam, realista Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arti Re: ilość mieszkań w KEN3 IP: *.pl.bauer.com / 172.28.190.* 07.04.03, 17:04 Fiu, fiu! Jakie zmiany! na stronie www naszego dewelopera poważne zmiany. Ilośc mieszkań wolnych w budynkach KEN 3 i 4 poszła ostro w dół:))) Czy może ktoś wie, czy dane te odzwierciedlają stan faktyczny??? Czy macie może jakieś świeże wiadomości z postępu prac na budowie? Pozdrawiam Arti Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arti LISTA OBECNOŚCI IP: *.pl.bauer.com / 172.28.190.* 15.04.03, 10:13 Na dobry poczatek: 1) realista - KN4 - obecny 2) Kati - KN5 3) Daru - KN3 - obecny :) 4) Arti - jestem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antek Re: LISTA OBECNOŚCI IP: *.pzuzycie.com.pl 15.04.03, 11:29 Gość portalu: Arti napisał(a): Na dobry poczatek: 1) realista - KN4 - obecny 2) Kati - KN5 3) Daru - KN3 - obecny :) 4) Arti - jestem!!! 5) Antek - KN3 - jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arti Re: LISTA OBECNOŚCI IP: *.pl.bauer.com / 172.28.190.* 15.04.03, 12:14 A może "trochę bardziej" rozbudowana wersja, która pozwoli na identyfikację najbliższych sąsiadów? A zatem: Na dobry poczatek: 1) realista - KN4 - obecny 2) Kati - KN5 3) Daru - KN3 - obecny :) 4) Arti - III klatka w KN3 - jestem!!! 5) Antek - KN3 - jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Wersal Podlaski, budynek nr.3, termin oddania VII IP: 62.88.34.* 15.04.03, 13:08 Deweloper w umowie podpisal ze budynek odda do 31.07.2003. Za kazdy dzien zwloki - 200zl ceny w dol. Musi byc chyba przekonany ze termin jest realny Jak myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz__ Re: Wersal Podlaski, budynek nr.3, termin oddania 15.04.03, 13:58 Skąd masz takie informacje? Pozdrawiam, Łukasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antek Re: LISTA OBECNOŚCI IP: *.pzuzycie.com.pl 15.04.03, 14:03 Na dobry poczatek: 1) realista - KN4 - obecny 2) Kati - KN5 3) Daru - KN3 - obecny :) 4) Arti - III klatka w KN3 - jestem!!! 5) Antek - III klatka w KN3 - jest pozdrawiam sąsiada :-) Antek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daru Re: LISTA OBECNOŚCI IP: 217.8.164.* 15.04.03, 14:52 Na dobry poczatek: 1) realista - KN4 - obecny 2) Kati - KN5 3) Daru - VI klatka - KN3 - obecny :) 4) Arti - III klatka w KN3 - jestem!!! 5) Antek - III klatka w KN3 - jest Daru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norbi Re: LISTA OBECNOŚCI IP: *.acn.pl 15.04.03, 20:27 Na dobry poczatek: 1) realista - KN4 - obecny 2) Kati - KN5 3) Daru - VI klatka - KN3 - obecny :) 4) Arti - III klatka w KN3 - jestem!!! 5) Antek - III klatka w KN3 - jest 6) Norbi - VI klatka w KN3 - czuwam!!! Norbi Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz__ Re: LISTA OBECNOŚCI 15.04.03, 21:59 Witam Szanownych Sąsiadów, Kontynuując listę: 1) realista - KN4 - obecny 2) Kati - KN5 3) Daru - VI klatka - KN3 - obecny :) 4) Arti - III klatka w KN3 - jestem!!! 5) Antek - III klatka w KN3 - jest 6) Norbi - VI klatka w KN3 - czuwam!!! 7) Łukasz - I klatka w KN3 - obecny :-) Coś nas tutaj mało :-( Pozdrawiam, Łukasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kati LISTA OBECNOŚCI IP: *.crowley.pl 16.04.03, 08:55 Sorki, pomyliłam się, naturalnie jestem w KN3, klatka V, Pozdrawiam 1) realista - KN4 - obecny 2) Kati - V klatka - KN3 - odrazu lepiej :) 3) Daru - VI klatka - KN3 - obecny :) 4) Arti - III klatka w KN3 - jestem!!! 5) Antek - III klatka w KN3 - jest 6) Norbi - VI klatka w KN3 - czuwam!!! 7) Łukasz - I klatka w KN3 - obecny :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rainman_2002 Re: LISTA OBECNOŚCI 16.04.03, 09:22 Gość portalu: Kati napisał(a): > Sorki, pomyliłam się, naturalnie jestem w KN3, klatka V, Pozdrawiam > 1) realista - KN4 - obecny > 2) Kati - V klatka - KN3 - odrazu lepiej :) > 3) Daru - VI klatka - KN3 - obecny :) > 4) Arti - III klatka w KN3 - jestem!!! > 5) Antek - III klatka w KN3 - jest > 6) Norbi - VI klatka w KN3 - czuwam!!! > 7) Łukasz - I klatka w KN3 - obecny :-) > 8) rainman - II klatka w KN3 - jestem! wreszcie coś się ruszyło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: LISTA OBECNOŚCI IP: *.mofnet.gov.pl 16.04.03, 09:23 Ja równiez witam serdecznie: 1) realista - KN4 - obecny 2) Kati - V klatka - KN3 - odrazu lepiej :) 3) Daru - VI klatka - KN3 - obecny :) 4) Arti - III klatka w KN3 - jestem!!! 5) Antek - III klatka w KN3 - jest 6) Norbi - VI klatka w KN3 - czuwam!! 7) Łukasz - I klatka w KN3 - obecny :-) 8) Asia - III klatka w KN3 - ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: LISTA OBECNOŚCI IP: *.netia.pl 16.04.03, 18:34 W takim ukladzie ja tez sie blizej okresle... 1) realista - II klatka - KN4 - obecny 2) Kati - V klatka - KN3 - odrazu lepiej :) 3) Daru - VI klatka - KN3 - obecny :) 4) Arti - III klatka w KN3 - jestem!!! 5) Antek - III klatka w KN3 - jest 6) Norbi - VI klatka w KN3 - czuwam!! 7) Łukasz - I klatka w KN3 - obecny :-) 8) Asia - III klatka w KN3 - ;-) Hej, KN4 ! Pobudka! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: LISTA OBECNOŚCI IP: *.acn.pl / 10.64.1.* 16.04.03, 18:56 Gość portalu: realista napisał(a): > W takim ukladzie ja tez sie blizej okresle... > > 1) realista - II klatka - KN4 - obecny > 2) Kati - V klatka - KN3 - odrazu lepiej :) > 3) Daru - VI klatka - KN3 - obecny :) > 4) Arti - III klatka w KN3 - jestem!!! > 5) Antek - III klatka w KN3 - jest > 6) Norbi - VI klatka w KN3 - czuwam!! > 7) Łukasz - I klatka w KN3 - obecny :-) > 8) Asia - III klatka w KN3 - ;-) 9) M - KEN4 > > Hej, KN4 ! Pobudka! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: LISTA OBECNOŚCI IP: *.acn.waw.pl 16.04.03, 19:11 +1 :-) 1) realista - II klatka - KN4 - obecny 2) Kati - V klatka - KN3 - odrazu lepiej :) 3) Daru - VI klatka - KN3 - obecny :) 4) Arti - III klatka w KN3 - jestem!!! 5) Antek - III klatka w KN3 - jest 6) Norbi - VI klatka w KN3 - czuwam!! 7) Łukasz - I klatka w KN3 - obecny :-) 8) Asia - III klatka w KN3 - ;-) 9) M - KEN4 10)Piotrek - KN4 Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz__ Re: LISTA OBECNOŚCI 16.04.03, 20:21 Mała poprawka listy: 1) Realista - II klatka - KN4 - obecny 2) Kati - V klatka - KN3 - odrazu lepiej :) 3) Daru - VI klatka - KN3 - obecny :) 4) Arti - III klatka w KN3 - jestem!!! 5) Antek - III klatka w KN3 - jest 6) Norbi - VI klatka w KN3 - czuwam!! 7) Łukasz - I klatka w KN3 - obecny :-) 8) Asia - III klatka w KN3 - ;-) 9) Rainman - II klatka w KN3 - jestem! wreszcie coś się ruszyło 10 M - KN4 11)Piotrek - KN4 Pozdrawiam, Łukasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matbat Notariusz IP: *.acn.pl 17.04.03, 22:37 Mam zamiar kupić mieszkanie w KN4, otrzymałem wzór umowy przedwstępnej, niby wszystko OK!, ale....W jednym z punktów doczytałem się, iż umowa końcowa zostanie podpisana oczywiście w obecności notariusza, lecz będzie to notariusz wskazany przez WP. I tutaj następuje małe upssss. Zadzwoniłem do WP aby dowiedzieć się ile ten "ich" notariusz bierze za umowę i okazało się, że jest to procent od wartości mieszkania czyli: 2,5%!!!!!!!!!!!! Czy ktoś może mi pomóc i udzielić jakiejś porady jak to obejść, tzn. obniżyć tą kwotę??? Może ktoś z was rozmawiał już na ten temat z WP i ma jakieś wiadomości. Proszę bardzo o pomoc. Matbat Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz__ Re: Notariusz 21.04.03, 21:41 Kiedyś czytałem na stronach www.expander.pl, że koszty mogą sięgać 10 proc. ceny mieszkania :-( Czy mógłbyś napisać coś więcej o tych opłatach i informacjach udzielonych Ci przez WP. Pozdrawiam, Łukasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matbat Re: Notariusz IP: *.acn.pl 24.04.03, 12:00 Jedyne co mi powiedzieli to to, iż Notariusz będzie wskazany przez WP i jego prowizja ( sama prowizja bez połat) wynosi ok. 2,5% wartości mieszkania. Niestety to wszystko. Jakbyś miał jakieś info to napisz. Matbat KN4. Odpowiedz Link Zgłoś
ewacka Re: LISTA OBECNOŚCI 18.04.03, 12:39 witam wszystkich po dluzszej przerwie, teraz będę zaglądać tu codziennie:) przede wszystkim zycze wam uśmiechniętych Świąt:) wpisuję się na listę. do lukasza!!! odezwę się po Świętach:) > 1) Realista - II klatka - KN4 - obecny > 2) Kati - V klatka - KN3 - odrazu lepiej :) > 3) Daru - VI klatka - KN3 - obecny :) > 4) Arti - III klatka w KN3 - jestem!!! > 5) Antek - III klatka w KN3 - jest > 6) Norbi - VI klatka w KN3 - czuwam!! > 7) Łukasz - I klatka w KN3 - obecny :-) > 8) Asia - III klatka w KN3 - ;-) > 9) Rainman - II klatka w KN3 - jestem! wreszcie coś się ruszyło > 10 M - KN4 > 11)Piotrek - KN4 > 12) ewa - VI klatka KN3 ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewam Re: LISTA OBECNOŚCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.03, 14:21 ewacka napisała: > > > Witam serdecznie!!!! Życzę wszystkim Wesołych Świąt!!!! Dopisuję się do listy: > > 1) Realista - II klatka - KN4 - obecny > > 2) Kati - V klatka - KN3 - odrazu lepiej :) > > 3) Daru - VI klatka - KN3 - obecny :) > > 4) Arti - III klatka w KN3 - jestem!!! > > 5) Antek - III klatka w KN3 - jest > > 6) Norbi - VI klatka w KN3 - czuwam!! > > 7) Łukasz - I klatka w KN3 - obecny :-) > > 8) Asia - III klatka w KN3 - ;-) > > 9) Rainman - II klatka w KN3 - jestem! wreszcie coś się ruszyło > > 10 M - KN4 > > 11)Piotrek - KN4 > > 12) ewa - VI klatka KN3 > > 13) ewa - IV klatka KN3 > ewa Odpowiedz Link Zgłoś
mat.l Re: LISTA OBECNOŚCI 21.04.03, 21:24 Witam serdecznie!!!! Życzę wszystkim Wesołych Świąt!!!! Dopisuję się do listy: 1) Realista - II klatka - KN4 - obecny 2) Kati - V klatka - KN3 - odrazu lepiej :) 3) Daru - VI klatka - KN3 - obecny :) 4) Arti - III klatka w KN3 - jestem!!! 5) Antek - III klatka w KN3 - jest 6) Norbi - VI klatka w KN3 - czuwam!! 7) Łukasz - I klatka w KN3 - obecny :-) 8) Asia - III klatka w KN3 - ;-) 9) Rainman - II klatka w KN3 - jestem! wreszcie coś się ruszyło 10 M - KN4 11)Piotrek - KN4 12) ewa - VI klatka KN3 13) ewa - IV klatka KN3 14) Mat - KN4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: LISTA OBECNOŚCI IP: *.citicorp.com 23.04.03, 11:36 Witam sąsiadów po świętach, dopisuje sie do listy : 1) Realista - II klatka - KN4 - obecny 2) Kati - V klatka - KN3 - odrazu lepiej :) 3) Daru - VI klatka - KN3 - obecny :) 4) Arti - III klatka w KN3 - jestem!!! 5) Antek - III klatka w KN3 - jest 6) Norbi - VI klatka w KN3 - czuwam!! 7) Łukasz - I klatka w KN3 - obecny :-) 8) Asia - III klatka w KN3 - ;-) 9) Rainman - II klatka w KN3 - jestem! wreszcie coś się ruszyło 10) M - KN4 11)Piotrek - KN4 12) ewa - VI klatka KN3 13) ewa - IV klatka KN3 14) Mat - KN4 15) Jacek - II klatka w KN3 PS jesli macie jakies pytania do WP to bede na budowie w tym tygodniu Odpowiedz Link Zgłoś
rainman_2002 Re: LISTA OBECNOŚCI 29.04.03, 09:15 witam byłem kilka dni temu na budowie i tak sobie myślę, że oddanie kluczy na początku lipca to się chyba nie uda. myślę, że bardziej możemy nastawić się na sierpień. mnie się akurat nie spieszy, i tak mamy zamiar wprowadzić się na wiosnę. czy rozmawiał może ktoś z Was z prezesem czy chociaż panią z biura? ciekawy jestem jaki termin teraz przewidują. pozdrawiam rainman Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kati Re: LISTA OBECNOŚCI IP: *.crowley.pl 30.04.03, 08:30 Mnie powiedzieli, że koniec lipca ale z możliwością oddania pojedynczych klatek we wcześniejszym terminie tj. połowa lipca. Będą to te klatki, w których jest najwięcej wykupionych mieszkań. Moja V podobno jest już prawie cała wykupiona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robson Re: LISTA OBECNOŚCI IP: 157.25.130.* 06.05.03, 10:52 Witam po dłuższej przerwie i dopisuję sie do listy 1) Realista - II klatka - KN4 - obecny 2) Kati - V klatka - KN3 - odrazu lepiej :) 3) Daru - VI klatka - KN3 - obecny :) 4) Arti - III klatka w KN3 - jestem!!! 5) Antek - III klatka w KN3 - jest 6) Norbi - VI klatka w KN3 - czuwam!! 7) Łukasz - I klatka w KN3 - obecny :-) 8) Asia - III klatka w KN3 - ;-) 9) Rainman - II klatka w KN3 - jestem! wreszcie coś się ruszyło 10) M - KN4 11)Piotrek - KN4 12) ewa - VI klatka KN3 13) ewa - IV klatka KN3 14) Mat - KN4 15) Jacek - II klatka w KN3 16) Robson - VI klatka w KN3 Odpowiedz Link Zgłoś
brawurka Re: LISTA OBECNOŚCI 13.05.03, 22:44 Gość portalu: Robson napisał(a): > Witam po dłuższej przerwie i dopisuję sie do listy > > 1) Realista - II klatka - KN4 - obecny > 2) Kati - V klatka - KN3 - odrazu lepiej :) > 3) Daru - VI klatka - KN3 - obecny :) > 4) Arti - III klatka w KN3 - jestem!!! > 5) Antek - III klatka w KN3 - jest > 6) Norbi - VI klatka w KN3 - czuwam!! > 7) Łukasz - I klatka w KN3 - obecny :-) > 8) Asia - III klatka w KN3 - ;-) > 9) Rainman - II klatka w KN3 - jestem! wreszcie coś się ruszyło > 10) M - KN4 > 11)Piotrek - KN4 > 12) ewa - VI klatka KN3 > 13) ewa - IV klatka KN3 > 14) Mat - KN4 > 15) Jacek - II klatka w KN3 > 16) Robson - VI klatka w KN3 17) Brawurka - KN4, IV piętro Moja umowa z Wersalem obejmuje wykończenie mieszkania "pod klucz". Czy ktoś z Was również się na to zdecydował? Uaktualniam listę i pozdrawiam 1) Realista - II klatka - KN4 - obecny 2) Kati - V klatka - KN3 - odrazu lepiej :) 3) Daru - VI klatka - KN3 - obecny :) 4) Arti - III klatka w KN3 - jestem!!! 5) Antek - III klatka w KN3 - jest 6) Norbi - VI klatka w KN3 - czuwam!! 7) Łukasz - I klatka w KN3 - obecny :-) 8) Asia - III klatka w KN3 - ;-) 9) Rainman - II klatka w KN3 - jestem! wreszcie coś się ruszyło 10) M - KN4 11)Piotrek - KN4 12) ewa - VI klatka KN3 13) ewa - IV klatka KN3 14) Mat - KN4 15) Jacek - II klatka w KN3 16) Robson - VI klatka w KN3 17) Brawurka - KN4, IV piętro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwek Re: LISTA OBECNOŚCI IP: 217.153.77.* 30.04.03, 18:04 Wpisuje się na listę 1) Realista - II klatka - KN4 - obecny > > 2) Kati - V klatka - KN3 - odrazu lepiej :) > > 3) Daru - VI klatka - KN3 - obecny :) > > 4) Arti - III klatka w KN3 - jestem!!! > > 5) Antek - III klatka w KN3 - jest > > 6) Norbi - VI klatka w KN3 - czuwam!! > > 7) Łukasz - I klatka w KN3 - obecny :-) > > 8) Asia - III klatka w KN3 - ;-) > > 9) Rainman - II klatka w KN3 - jestem! wreszcie coś się ruszyło > > 10 M - KN4 > > 11)Piotrek - KN4 > > 12) ewa - VI klatka KN3 13) sylwek III klatka KN3 :) Koszt notariusza regulują stosowne przepisy, za podpisanie umowy w formie aktu notarialnego wynegocjowałem 50% stawki 1200PLN. Druga połowa będzie zapłacona przy umowie ostatecznej. Dzisiaj na budowie duże postępy, porządek, bardzo szybko jest tynkowany wewnętrzny dziedziniec na KN3. W majowym"PROFIT" jest dodatek o mieszakniach wraz z wypowiedzią prezesa Rogowskiego na temat kredytów z pomocą developera, ponadto są szczegółowo podane stawki notarialne(trzeba liczyć 1 % wartości mieszkania). Czy ktoś zna warunki kredytu w BRE ? Sylwek Odpowiedz Link Zgłoś
mat.l POSTĘP PRAC NA KN4?? 06.05.03, 20:15 Czy ktoś z was wie jak wyglądają postępy w pracach na KN4 versus plany WP (może są jakieś opóźnienia). Zainteresowany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: POSTĘP PRAC NA KN4?? IP: *.acn.waw.pl 09.05.03, 17:02 Bylem 06.05 - w srodku powyzej chyba 2 pietra sa tylko gole sciany i scianki dzialowe - zero istalacji wodno-kanalizacyjnych i elektrycznych nie mowiac juz o tynkach ogrzewaniu lub wylewce. Na drugim pietrze tynkuja - wiec opoznienie jest. Twierdza (w postaci kierownika budowy)ze skoncza do konca lipca ale moim zdaniem sie nie wyrobia. Pozdrawiam, Piotrek KN4/22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arti Re: POSTĘP PRAC NA """KN3""" IP: *.pl.bauer.com / 172.28.190.* 12.05.03, 09:28 Ja otrzymałem informację, że KN3, gdzie prace są znacznie bardziej zaawansowane, oddadzą prawdopodobnie do końca ... sierpnia. Windy już pradopodobnie przyjechały. Cały KN3 jest ocieplony - od strony podwórka rozpoczęło się malowanie na razie klatka III. Może macie więcej informacji? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
brawurka Re: Lista obecności / mieszkanie "pod klucz" 13.05.03, 22:51 Witam, moja umowa z Wersalem obejmuje wykończenie mieszkania "pod klucz". Czy ktoś z Was również się na to zdecydował? Uaktualniam listę: 1) Realista - II klatka - KN4 - obecny 2) Kati - V klatka - KN3 - odrazu lepiej :) 3) Daru - VI klatka - KN3 - obecny :) 4) Arti - III klatka w KN3 - jestem!!! 5) Antek - III klatka w KN3 - jest 6) Norbi - VI klatka w KN3 - czuwam!! 7) Łukasz - I klatka w KN3 - obecny :-) 8) Asia - III klatka w KN3 - ;-) 9) Rainman - II klatka w KN3 - jestem! wreszcie coś się ruszyło 10) M - KN4 11)Piotrek - KN4 12) ewa - VI klatka KN3 13) ewa - IV klatka KN3 14) Mat - KN4 15) Jacek - II klatka w KN3 16) Robson - VI klatka w KN3 17) Brawurka - KN4, IV piętro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek K Re: Lista obecności / mieszkanie 'pod klucz' IP: *.kompakt.pl 26.09.03, 14:53 Uaktualniam listę: 1) Realista - II klatka - KN4 - obecny 2) Kati - V klatka - KN3 - odrazu lepiej :) 3) Daru - VI klatka - KN3 - obecny :) 4) Arti - III klatka w KN3 - jestem!!! 5) Antek - III klatka w KN3 - jest 6) Norbi - VI klatka w KN3 - czuwam!! 7) Łukasz - I klatka w KN3 - obecny :-) 8) Asia - III klatka w KN3 - ;-) 9) Rainman - II klatka w KN3 - jestem! wreszcie coś się ruszyło 10) M - KN4 11)Piotrek - KN4 12) ewa - VI klatka KN3 13) ewa - IV klatka KN3 14) Mat - KN4 15) Jacek - II klatka w KN3 16) Robson - VI klatka w KN3 17) Brawurka - KN4, IV piętro 18) Darek - KN3, 7 klatka, 4 pietro Odpowiedz Link Zgłoś
mat.l Re: POSTĘP PRAC NA KN4?? 17.05.03, 15:31 Oglądałem właśnie KN4 ( niestety na razie z zewnątrz). Na ścianie zachodniej i północnej skończono właśnie tynkować elewację, nareszcie to jakoś wygląda. Niestety w dalszym ciągu brak ocieplenia i tynku na ścianie południowej. Jeśli coś wiecie o postępie prac wewnątrz budynku to byłbym wdzięczny . Pozdrawiam Mat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ttt Re: POSTĘP PRAC NA KN4?? IP: *.teatrwielki.pl 17.05.03, 16:22 U mnie (KN4) w pionach (łazienka i kuchnia) są już rury pcv (jeszce przed miesiącem z otworów "świeciła" pustka.). Podobno działają już elektrycy, ale ja ich nie widziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
mat.l Re: POSTĘP PRAC NA KN4?? 22.05.03, 15:23 w południowej klatce instalacja elektryczna jest już prawie we wszystkich mieszkaniach, na kilku piętrach są już nawet wykończone mieszkania z tynkami. W północnej klatce kończono właśnie montaż metalowych framug drzwi wejściowych, a panowie murarze twierdzili, że od jutra zaczynają wstawiać ścianki działowe na Ip. Mam nadzieję, że oznacza to to, iż w najbliższym czasie również i tutaj rozpocznie się montaż instalacji elektrycznej. Niestety na południowej ścianie w dalszym ciągu brak ocieplenia, a co za tym idzie nie ma równieżtynku. Czekam na inne ciekawe doniesienia z placu budowy jaki i z WP. Pzdr. Mat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Postep prac na KN4 IP: 62.88.34.* 23.05.03, 13:00 Witam,jak myslicie Szanowni grupowicze i handlowcy Wersalu 1. Czy termin 31.08.03 na bud4 jest realny. Najpierw mial byc 31.07.03 teraz kierownik budowy zaklina sie ze do 31.08.03 to juz musza skonczyc bo jak nie to cos tam... Jak to widzicie? Jakie sa wasze odczucia? Czy ktos z Was rozmawial na ten temat i uslyszal cos innego? Bo idac tym tropem i w kazdym miesiacu kladac co innego (np. 07 - kable do 4 pietra, 08 - kable do 8 pietra, 09 - tynk na scianie itd... to budynek nie zostanie oddany do konca roku a developer przeciez bedzie wykazywal dobra wole przeciez.... 2. Czy orientujecie sie kiedy RHEINHYP-BRE przeleje nasze pieniadze Wersalowi? Bo mam nadzieje ze dopoki Wersal ma takie tempo jak ma i wlasiciwie nie wiadomo kiedy to wszystko skonczy (Ja wlasciwie przestaje juz wierzyc Im powoli i nie wiem czy bede polecal tego developera innym) to nasze PLN leza caly czas na rachunku powierniczym i w kazdej chwili mozna je wycofac (placac kare umowna 700zl). 3. Zakladajac ze oddadza w koncu KN3 i KN4, to ciekawe do kiedy bedziemy chodzi po niezagospodarowanym terenie. Osobiscie nie wierze ze do konca roku skoncza, bo w listopadzie przyjda mrozy i wszystkich pewnie zaskocza i dopiero w marcu bedzie mozna kontynuowac i moze do 07.2004 sie uda. Ciekawe czy na jesien beda chociaz polozone chodniki czy bedziemy chodzi po wodzie i blocie? A garaze, czy zostana oddane na czas czy tez sie okaze, ze juz prawie mozna mieszkac ale z garazami to trzeba poczekac do 2004 roku bo teraz jest za zimno... Mam nadzieje ze ktos zdecyduje sie z Was na odpowiedz, za co dziekuje z gory (a moze Panie i Panowie z biura Wersalu, co to wszystko wiedza - a moze biedni poprostu nie moga mowic prawdy) cos odpowiedza. Podsumowujac: NIE ROZUMIEM JAK MOZNA PROWADZIC 4 BUDOWY NA RAZ I ZADNEJ NIE MOC ODDAC W TERMINIE. WZIELIBYSCIE SKONCZYLI JEDNA, ZACZELI I ODDALI 2-GA TO I LUDZIE MIELI BY O WAS LEPSZE ZDANIE A TAK TO BEDZIE CORAZ GORZEJ I GORZEJ... A CZASY SA TAKIE ZE KLIENT ZROBIL SIE MARUDNY I JAK SLYSZY ZE COS MA BYC W LIPCU A WE WRZESNIU TEGO NIE MA TO IDZIE DO KOGO INNEGO (CZEGO I JA NIE WYKLUCZAM) Konczac ta pisemna wypowiedz, z zyczeniami lepszego pomyslunku, wiekszego szacunku do klienta, zaprzestania pisania bzdur w stylu ze trzeba zyczyc powodzenia Wersalowi (daje wam moje pieniadze i oczekuje dobrej uslugi, a nie zdan ze mam sie cieszyc z waszych dobrych checi), lepszego planowania i ogolnie dobrej kondycji wasz klient (jeszcze) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Postep prac na KN4 IP: *.acn.waw.pl 23.05.03, 17:20 Moje odczucia sa takie ze ten dlugi tekst nic nie wnosi. Pozdrawiam, Piotrek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oz Re: Postep prac na KN4 IP: 217.153.92.* 23.05.03, 17:49 Mysle ze to was zainteresuje ...Tak na wszelki wypadek informuje wszystkich ze nasi urzednicy (patrz.GW z dn.22.05)podjeli juz (za nas)decyzje o budowie drogi ekspresowej przez Ursynow co oznacza ze niektorzy ze swoich okien beda mieli okazje zobaczyc wszystkie modele sam.ciezarowych w akcji, na zywo tzn. ze spalinami i halasem tychze pojazdow. Ja tez naleze do tych osob:-( Generalna dyrekcja drog i Ratusz czekają na wasze zdanie w tej sprawie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Postep prac na KN4 IP: *.acn.pl / 10.71.5.* 23.05.03, 20:21 Szanowny Panie, dosyc dramatyczny ten dlugi list, ale jako ze zalozylismy ten watek, zeby wymieniac informacje, a nie biadolic, pozwole sobie ustosunkowac do tych (troche retorycznych) pytan: Ad.1) Termin odbiorow mieszkan drugiego etapu bedzie sukcesywny, tzn. ze nie jest staly i moze sie okazac ze to Pan odebral mieszkanie 31/07 a Pana sasiad co sie zagapil ze zgloszeniem zmian odbierze miesiac pozniej. Jak naprawde bedzie, nikt nie wie, to zalezy od zaawansowania prac w danym mieszkaniu. Ad.2) Najlepiej zeby sie Pan sam dowiedzial w BRE, poniewaz nikt tutaj nie poda tego typu informacji (nawet jesli ja ma, to sa informacje handlowe). Mozna spokojnie skontaktowac sie z osoba z banku i wtedy odpowiedz jest w miare rzetelna (i autoryzowana przede wszystkim). Ad.3) Tu rowniez polecam kontakt z BRE, ktory monitoruje budowe i to oni wyplacaja transze za okreslone roboty i maja swoj harmonogram. Wg mnie bloto jest nie do unikniecia, bo kolejny etap za oknem. Podsumowujac, przynajmniej jedna z pan WP nie za wiele wie o postepach, bo nie zna nawet biezacych informacji z banku kredytujacego inwestycje. Chyba ze to bank powinien zaostrzyc dyscypline i sie lepiej przyjrzec postepowi prac, bo terminy w ogole sie nie pokrywaja. Pozdrawiam, realista PS Zastrzegam, ze moge nie przetrwac psychicznie ewentualnego kolejnego posadzenia o bycie wspolpracownikiem WP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Odpowiedz dla Pana Realisty IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.05.03, 10:20 Mam pytanie, po co pisac jak sie nie wie...? Ad1. Termin odbiorow mieszkan drugiego etapu bedzie sukcesywny.... Zlozylem plany w kwietniu... scianki mialy stac do polowy maja...itd.. odbior najpozniej do 31.07.2003. Tydzien temu dowiaduje sie ze 31.08.2003.... Wiec termin zlozenia planu jakos tutaj nie wspolgra z terminami ktore deklaruje Wersal. Ad2. Najlepiej zeby sie Pan sam dowiedzial w BRE... Czyli typowy pingpong, prosze mi podac odpowiedni przepis ktory mowi ze to sa informacje handlowe. Jak klient przychodzi to oczekuje informacji, w pingponga to ja moge z kolegami pograc... Ad3. Wg mnie bloto jest nie do unikniecia, bo kolejny etap za oknem... A to ciekawe, czyzby Pana jako klienta nie powiadomiono (?????) ze nasza inwestycja do konca roku ma byc calkowicie zamknieta a teren ogrodzony. No wiec skad to bloto, skoro inwestycja sasiednia powinna sie odbywac na terenie sasiednim za plotem... Poweim szczerze, ze niewiele mnie obchodzi czy jest Pan pracownikiem Wersalu czy nie... kazdy z nas to czlowiek Ale prosze nie pisac takich glupot (albo porozmawiac z ludzmi, co firma Wersal Podlaski deklaruje... i tyle.... pozyjemy zobaczymy.. jaki kraj takie uslugi... ps. a jak ustosunkuje sie Pan do punktu o prowadzeniu kilku inwestycji naraz i niemoznosci zakonczenia zadnej z nich w terminie i oklamywaniu klientow (w zwiazku z tym???) - bo na to pytanie to Pan nic nie napisal (czyzby niewygodne pytanie bylo...?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Odpowiedz dla Pana Realisty IP: *.acn.pl / 10.71.5.* 24.05.03, 18:37 Dlugo bysmy mogli dyskutowac, ale nie o to chodzi. Generalnie konkluzja jest taka, ze praktycznie niemozliwe jest zorientowanie sie w faktycznym stanie budowy (w tym konkretnych terminach) i ten balagan jest niezaprzeczalny. Inne informacje sa u kierownikow budowy, a zupelnie inne w biurze. Jak Pan slusznie zauwazyl przenosi sie to o poziom wyzej, czyli koordynacje reszty rozpoczetych inwestycji. Gdy chodzi o drugi etap, za jedyne w miare rzetelne zrodlo informacji uwazam wlasnie BRE, poniewaz mam nadzieje ze jak chodzi o pieniadze, to dowolne przeciaganie terminow zostanie przez bank w jakis sposob wreszcie ukrocone. Stamtad tez czerpię informacje nt. budowy. realista PS Wg informacji z WP budynek KN4 nie bedzie ogrodzony, poniewaz dookola ma punkty uslugowe, wiec zamkniecie terenu raczej nie wchodzi w gre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacek Re: Odpowiedz dla Pana Realisty IP: 195.205.132.* 26.05.03, 11:27 Panie Pawle, Nie ma się co denerwować. Pana obawy są całkiem słuszne, ale nic Pan na to nie poradzi. Jedynie może się Pan wycofać z inwestycji. Jeśli czytał Pan wątek z I etapu, to wie Pan co przechodzili i nadal przechodzą jego mieszkańcy, w tym moja osoba. Jeśli to pana interesuje to zapraszam na długą rozmowę. Jest co opowiadać. Mimo, że pieniędze (100%) wpłacałem w latach 2000-2001, do dziś nie parkuję w garażu podziemnym, nie mam aktu notarialnego i chodzę w pyle po niewykończonych alejkach. Wacek Odpowiedz Link Zgłoś
mat.l Re: Postep prac na KN4 24.05.03, 20:30 Mam dużą prośbę do Realisty. Ponieważ podpisałęm umowę (czekam na decyzję banku o kredycie) przydałyby mi się jakieś solidne informacje nt. postępów prac na budowie. W związku z tym proszę Cię o podanie jakiegoś namiaru na kompetentną osobę z BRE. Mimo wszystko i nadal optymistycznie nastawiony Mat.L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ttt ochrona IP: *.banque / 192.168.36.* 24.05.03, 18:11 Na forum przeczytałem, że docelowo osiedle ma być ogrodzone. Według moich informacji sprzed kilku miesięcy, parkanu nie będzie ( nie zgodziła sie na to gmina ,a jedynie po terenie osiedla bedą sobie spacerować pracownicy ochrony. Informacja pochodzi ze źródła, a więc z WP. Być może do tej pory coś sie zmieniło??? A może dotyczy to dwóch pierwszych budynków??? Czy wszystkie obiekty wybudowane przez WP przy KEN stanowią jedno osiedle? Pozdrawiam, ttt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Wersal Podlaski - coraz ciekawiej IP: 62.88.34.* 28.05.03, 13:44 Termin sie odwleka, mieszkania nie maja cieplej wody, po ustawionych rusztowaniach chodzi desperat i wszystkich straszy, Wersal nie placi rachunkow. Moze prezes Wersalu by sia jakos wypowiedzial. Dzisiaj Sroda, proponuje mala pikiete pod biurem Wersalu, np. 17:00. Moze prezes nie wie co sie dzieje...? Ludzie jak tak dalej pojdzie to i za 5 lat tego wszystkiego nie skoncza. Ale nic, jak napisala jedna madra "Trzymajmy kciuki za Wersal a nie tylko narzekajmy". W koncu pracujemy w Warszawie i za 5 lat kazdy z nas bedzie mogl sobie kupic nowe mieszkanie :-) Ciekawe ile dzisiaj bedzie osob o 17:00 z pytaniami do prezesa??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Wersal Podlaski IP: 62.88.34.* 28.05.03, 13:51 1. Czy Wersal wie ile potencjalnych klientow stracil, dzialajac tak jak dziala (prowadzi kilka roznych budow i zadnej nie moze skonczyc). A mozna bylo elegancko skonczyc jedna i zaczac druga 2. Czy ktos z Panstwa widzial garaze dla KN3 i KN4??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arti Re: Wersal Podlaski IP: *.pl.bauer.com / 172.28.190.* 28.05.03, 14:36 A co się dzieje z garażami? Arti Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Wersal Podlaski - garaze (dotyczy KN3 i KN4) IP: 62.88.34.* 28.05.03, 14:43 Nie wiem co sie dzieje Pytam czy ktos widzial garaze, bo mnie nie chciano pokazac twierdzac ze nie ma swiatla?? Powoli zaczynam myslec ze te garaze to jeszcze nie sa zrobione... apeluje do kazdego kto bedzie na budowie o poproszenie kierownika o mozliwosc ich obejrzenia (garazy) Ciekawe czy wprowadzajac sie do mieszkania bedziemy mogli od razu parkowac pod ziemia, czy bedziemy czekac przez 2 lata na mozliwosc skorzystania z miejsca parkingowego??? Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz__ Re: Wersal Podlaski - garaze (dotyczy KN3 i KN4) 28.05.03, 17:58 Nie wiem co się dzieje z garażami dla KN4, bo nigdy tam nie byłem. Jeśli zaś chodzi o garaże dla KN3 to ja je widziałem. W garażach faktycznie nie ma światła. Wejście przez piwnice bez latarki jest bardzo ryzykowne, bo po drodze można spotkać wiele niebezpieczeństw (jak to na budowie) ;-) Jeśli chodzi o garaże dla KN3 to składa on się z 2 części. Niewiele się one w chwili obecnej różnią, choć ten z lewej (patrząc od ul. Migdałowej) jest lepiej zagospodarowany. Można w miarę bezpiecznie się do niego dostać poprzez wjazd/wyjazd i obejrzeć jak to wygląda. Ze smutkiem stwierdzę, że widok nie napawa optymistycznie. Zdjęcie można zobaczyć www.wp.m.waw.pl/2003-05- 24/15.jpg Pozdrawiam, Łukasz Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz__ POSTĘP PRAC NA KN3 28.05.03, 18:30 To co widać w KN3: - w sobotę i niedzielę sporo osób odwiedza budowę :-, - kładziony jest tynk na ścianie od podwórka (kolory różowy, piaskowy i granatowe paski). Szara substancja kładziona na styropian to jest klej budowlany. Na nią kładziony jest tynk. - w poszczególnych klatkach prace wyglądają bardzo różnie i niestety trudno zobaczyć a następnie opisać co dzieje się w każdej z nich. Rozmawiałem z kierownikiem o oddaniu lokali w KN3. No i niestety nie wygląda to różowo. Poszczególne (pojedyncze??) lokale mają być gotowe w połowie lipca. Ale to nie oznacza zakończenia prac przez WP (na klatkach i w budynku), który pewnie będzie wykańczał to co mu zostało do zrobienia. Dodatkowo wstępnie termin oddania garaży został określony na wrzesień/październik. Niestety o datach odbioru lokali, piwnic i garaży w KN4 nic nie wiem. Pozdrawiam, Łukasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Wersal Podlaski - KN4 - zakonczenie budowy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.03, 19:50 Czyli mozemy zapomniec o zakonczeniu prac w naszym budynku KN4 (mieszkania,piwnice,garaze) do konca tego roku. Nadmieniam ze prezes obiecal ze skoczna wszystko do konca roku. KLAMCA KLAMCA KLAMCA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Wersal Podlaski - KN4 - zakonczenie budowy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.03, 19:59 Przeciez gdyby wszystko mialo byc normalnie, to na budowie uwijalo by sie 300 robotnikow, pracowali by dzien i noc. A tu prosze 5 robotnikow chodzi z miejsca na miejsce i nic... Tu cos zaloza, tam cos zaloza i tak ludziom oczy mydla. A naiwni sie pocieszaja ze cos ruszylo. Nie zdziwie sie jak Wersal oglosi upadlosc, bo na budowie za tyle milionow zlotych kredytu powinno byc ciemno od pracujacych ludzi a tu naprawde niewiele sie dzieje i kazdy tylko mowi ze w przyszlym miesiacu skoncza...skoncza tylko moze nie w listopadzie 2003 a w listopadzie 2005 albo 2006????? O ile nie zaczna nastepnych 5 budowli (wielkie slowo, jak na wykopane dziury i budynki do pierwszego pietra).... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Wersal Podlaski - KN4 - zakonczenie budowy IP: *.acn.pl / 10.64.1.* 28.05.03, 23:16 Strasznie kolega Paweł nerwowy, rozumiem rozgoryczenie bo też myślałem, że mieszkanie będzie najpóźniej do czerwca ale po co tak ostro.. Pikety pod biurem Wersalu raczej nic nie dadzą, myślę, ze prostszą metodą jest po prostu umówienie się z prezesem i zadanie mu wszystkich nurtujących pytań. Postaram się co nieco wyjasnić na temat tego jak sprawy wyglądają w tej chwili, ale nie wiem czy to sie nie mija z celem, bo kolega sam na swoje listy już odpowiada. Z tymi 300 pracownikami to chyba trochę kolega przesadził - budowa była przewidziana na 2 lata a nie na 2 miesiące. Na początek chciałem powiedzieć, że najgorsze z naszym developerem to moim zdaniem mamy już dawno dawno (od mniej więcej 3/4 roku) za sobą, a dokładnie od pozytywnej decyzji Rheinhyp-BRE o przyznaniu kredytu. Też mam mieć mieszkanie w KN4. I już od paru miesięcy starałem się wyjaśnic co się dzieje i przede wszystkim dlaczego w znacznie szybszym tempie powstaje KN3. Zadałem sobie trochę trudu, spotkalem sie z panem prezesem, porozmawialem z pracowniczką Rheinhyp odpowiedzialną za kredyt finansujacy II etap i powiem szczerze, ze sytuacja nie wygląda aż tak źle. Mieszkania w KN4 gotowe na czerwiec to z pewnoscią nie będą. Raczej spodziewałbym się przełomu sierpnia/września - tak więc około 2,5 miesiąca opóźnienia można liczyć. A to naprawdę nie jest źle biorąc pod uwagę to co działo się na rynku developerskim w przypadku innych firm, proponuje sobie poczytać inne wątki na forum... A KN3 bylo budowane szybciej bo: -wersja banku - jest tam więcej sprzedanych mieszkań -wersja WP - a) bo jest tam wiecej sprzedanych mieszkań, b) bo wczesniej zaczeli, c) bo chcieli szybko skonczyc czesci KN3 przylegające do KN2 zeby nie utrudniac zycia mieszkancom KN2 - no to zaczeli od tamtych klatek i szli w strone KN4 Tlumaczenia takie sobie, ale moze i prawdziwe. Ja oczywiscie wolalbym zeby zaczynali od KN4 ale nie zaczeli... Co do garaży to moze zajmie to rzeczywićie jeszcze dłużej. Pozytywna informacja jest taka, że WP Development będzie moim zdaniem mocno starał się aby do sierpnia 2003 złożyć wnioske w gminie o wydanie pozwolenia na użytkowania. Uważam, że jesli nawet nie stanie się to w sierpniu, to będzie to we wrześniu. Wniosek będzie obejmował oba budynki. A oznacza to mniej więcej tyle, ze do sierpnia max września powinien być zagospodarowany teren dookoła naszych budynków. Zaraz po tym powinny byc podpisywane akty notarialne. I to jest dla mnie kluczowe, bo nie miałbym ochoty mieszkać rok na budowie. Na KN4 rzeczywiscie wszystko szlo ostatnio bardzo powoli ale to glownie dlatego ze na KN3 szlo bardzo szybko i dopiero mają przezucać ekipy jak tam skończą, co podobno już następuje, w sobotę wyboiorę sięna budowę to sprawdzę osobiscie. Poza wszystkim innym wykańczanie KN4 powinno zając znacznie mniej czasu niz KN3 (całkowita powierzchnia i ilosc mieszkan jest znacznie mniejsza), więc jak tylko wkroczą dodatkowe ekipy to powinno wszystko szybko się skończyć. Na koniec życzę wszystkim aby jak najszybciej odebrali swoje mieszkania a osobom, któe denerwują się polecam porozmawianie z bankiem lub z p. prezesem. I sugeruje jednak rzeczową a nie emocjonalną wymianę informacji i poglądów na tym forum, w przeciwnym razie straci ono swoj sens. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kati Re: Wersal Podlaski - KN4 - zakonczenie budowy IP: *.crowley.pl 29.05.03, 08:32 Dziękuję koledze M za te sensowne słowa, troche mnie już zaczynał męczyć pesymizm i sarkazm kolegi Pawła. Dobrze jest czasami podeprzeć swoje wypowiedzi jakimiś argumentami. Uważam, że na każdej budowie mogą być poślizgi, liczę się z tym, choć niechętnie, bo do momentu odbioru muszę wynajmować mieszkanie. Pozdrawiam wszystkich i życzę więcej optymizmu (inaczej możnaby zwariować). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pa Re: Wersal Podlaski - KN4 - zakonczenie budowy IP: 62.88.34.* 29.05.03, 13:01 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Wersal Podlaski - KN4 - zakonczenie budowy IP: 62.88.34.* 29.05.03, 14:19 ******** Pozytywna informacja jest taka, że WP Development będzie moim zdaniem mocno starał się aby do sierpnia 2003 złożyć wnioske w gminie o wydanie pozwolenia na użytkowania. Uważam, że jesli nawet nie stanie się to w sierpniu, to będzie to we wrześniu.Wniosek będzie obejmował oba budynki. A oznacza to mniej więcej tyle, ze do sierpnia max września powinien być zagospodarowany teren dookoła naszych budynków. Zaraz po tym powinny byc podpisywane akty notarialne. I to jest dla mnie kluczowe, bo nie miałbym ochoty mieszkać rok na budowie. ******* Mam pytanie, prosze mnie poprawic jesli sie myle, ale czy wniosek na pozwolenie uzytkowania mozna wydac nawet wtedy, gdy teren przylegly do budynku nie jest do konca zagospodarowany??? Czyli, akty notarialne moga byc podpisywane nawet wtedy kiedy teren nie bedzie zagospodarowany, garaze nie skonczone itd... Nie chce tu siac paniki i nerwowosci, po prostu sie pytam (liczac na odpowiedz) Chodzi mi o to, co sie stanie jak np. 01.01.2004 teren bedzie niezagospodarowany, garaze nieczynne dalej itd... dzieki pawel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anpi Re: Wersal Podlaski - KN4 - zakonczenie budowy IP: 217.153.108.* 30.05.03, 08:09 Panie Pawle, Taka wlasnie sytuacje maja mieszkancy etapu pierwszego (KN1 i KN2). Mieszkamy na budowie, teren nie jest zagospodarowany, garazy jeszcze nie mamy, a akty notarialne wlasnie zaczynamy podpisywac. Jednym z naszych zmartwien jest to ze nasze budynki mialy byc oddane w czerwcu 2002 i wlasnie za miesiac mija nam termin gwarancji. Jesli bywa Pan na budowie to pewnie widzial Pan jak to u nas wyglada. Rok temu w czerwcu nasze budynki wygladaly mniej wiecej tak jak KN3 i KN4 w tej chwili. Oczywiscie zycze zeby jednak sasiadom "zza plota" udalo sie duzo szybciej zamieszkac w pieknym otoczeniu i podpisac akty notarialne jak najszybciej. Pozdrawiam Anpi :) Odpowiedz Link Zgłoś
mat.l Re: Wersal Podlaski - KN4 - zakonczenie budowy 30.05.03, 19:13 Powiem szczerze. Nie martwi mnie tak bardzo opóźnienie na KN4 (może być 2-3 miesięczne), jak bardzo martwi mnie zbliżający się koniec roku, na który to koniec roku Prezes WP obiecał w umowie przekazanie aktem notarialnym mieszkań. A martwi mnie to z takiego powodu, iż nasz Wsapiały Tygrys, Światły Dąb Chwały, Tytan Wybrany Z Tytanów, Słońce Nasze, Wódz Nasz Jedyny, Geniusz Techniki I Percepcji Manualnej, Święcie Nam panujący Minister Finansów Grzegorz"22%"Kołodko zapowiedział zniesienie ulgi odsetkowej od kredytów bamkowych!!!! Pozdrawiam Mat.L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin z KN4 Umowa przedwstępna IP: *.pbk.pl / 10.0.126.* 04.06.03, 10:26 Witam wszystkich serdecznie, przymierzam się do kupna jadnego z ostatnich mieszkań w KN4. Mam jednak kilka zastrzeżeń do wzoru umowy przedwstępnej. Powiedźcie proszę czy udało Wam się wprowadzić jakieś korekty do umowy ? Z góry dzięki za wszelkie uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gTg Re: Umowa przedwstępna IP: *.gem.pl 05.06.03, 10:16 Hejka, Praktycznie nic się nie udało zmienić. Możliwe, że mam małe zdolności negocjacyjne :) Ale kumpel też kupił mieszkanko w tym samym bloku i też nic nie wynegocjował. Mimo wszystko chyba warto spróbować - a może się uda? :) A które mieszkanie chcesz kupić? Bo jak rozmawiałem ostatnio z Prezesem, to powiedział, że najwięcej zostało mu 60metrowych z ciemną kuchnią... Pzdr [gTg] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin z KN4 Re: Umowa przedwstępna IP: *.pbk.pl / 10.0.126.* 05.06.03, 10:55 Mnie interesuje 52 metrowe. Co do zmian to nie zgłaszam ich dużo. Biorąc pod uwagę fakt, iż z umową poszedłem do prawnika i zwrócił mi uwagę na wiele kwestii (chyba wszystkie umowy, u wszystkich developerów są raczej niekorzystne dla nas kupujących) - ja wybrałem tylko takie najbardziej mi zagrażające. Mam nadzieje, że Prezes okaże się elastyczny w tych kwestiach. Gość portalu: gTg napisał(a): > Hejka, > Praktycznie nic się nie udało zmienić. Możliwe, że mam małe zdolności > negocjacyjne :) Ale kumpel też kupił mieszkanko w tym samym bloku i też nic nie > > wynegocjował. Mimo wszystko chyba warto spróbować - a może się uda? :) A które > mieszkanie chcesz kupić? Bo jak rozmawiałem ostatnio z Prezesem, to powiedział, > > że najwięcej zostało mu 60metrowych z ciemną kuchnią... > > Pzdr > [gTg] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośka Re: Umowa przedwstępna IP: 217.153.152.* 18.06.03, 09:32 Witam wszystkich serdecznie, W odpowiedzi na pytanie Marcina odnosnie umowy, mi udalo sie nawet troszke zmian dodac(glownie dot. warunkow odbioru i terminow ew. poprawek oraz ew. wejscia VATU). Oprocz tego kiedy mialam problemy z bankiem, Wersal poszedl na kilka dodatkowych ustepstw (np. wylaczyl moje mieszkanie spod hipoteki oraz zezwolil na zaplacenie calego VAtu w ostatniej racie). Pozdrowienia, Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Instalacje IP: *.acn.waw.pl 07.06.03, 08:02 Hej ostatni dzwonek zeby zmienic instalacje elektyczna a ja nie mam koncepcji. Kto mi pomoze ? Jesli ktos Was ma jakis pomysl jak zmienic instalacje np. inna aranzacja kuchni niz w standarcie i chcialby sie ze mna podzielic bede bardzo wdzieczny za kontakt. Mam mieszkanie w KN4 na rogu budynku (chyba 52 m). Moj mail to walk-er@wp.pl. Pozdrawiam serdecznie, Piotrek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arti Termin oddania KEN3 IP: *.pl.bauer.com / 172.28.190.* 12.06.03, 14:59 Z informacji jakie uzyskałem od kierownika budowy wynika, że ostateczny termin oddania KEN3 to 15 sierpień. Mam nadzieję że już nic się nie zmieni! Ciekaw jestem, czy będą działały windy - kilka dni temu byłem w "mojej" - 3 klatce - już są położone "szyny" windy (nie znam fachowej nazwy) W tym tygodniu - we wtorek- ekipa w sile około 10-ciu chłopa dotarła do klatki 3 i rozpoczęła jej intensywne tynkowanie. Pozdrawiam DROGICH SĄSIADÓW Arti Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ttt Wizyta na budowie IP: *.banque / 192.168.36.* 12.06.03, 16:36 Dzisiaj byłem na budowie. Aż miło popatrzeć: transporty cegły, zakorkowany przejazd (przez koparko-spycharkę), uwijający się robotnicy... Dzisiaj (być może właśnie dlatego, że jest to środa - wizytacja prezesa) rzeczywiście widać było znaczny ruch na budowie. Na KN4 gruntowano ( na zielono) wnęki balkonowe od AL. KEN. U mnie (KN4) zrobiono już instalecję elektryczną, jeszcze tylko tynki, hydraulika, posadzki, drzwi i... Pod KN3 stały pudła z napisem OTIS więc pewnie kiedyś tam będą windy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Wizyta na budowie IP: *.dtcentrum.pl 12.06.03, 19:52 Czesc, tak, to prawda, ze kazda sroda jest bardzo pracowita. Kupilismy mieszkanie w KN4 i "nawet" w niektorych mieszkaniach sa juz parapety. Calkiem ladne. Szczesciarz z ciebie, ze masz juz elektryke. My nawet jeszcze scian nie mamy :-( i jakos nie widac, zeby ktokolwiek bywal w naszym mieszkaniu :-(((. Zobaczymy jak to bedzie. Rozmawialam ostatnio z WCz i powiedzial, ze do konca sierpnia beda oddane mieszkania. Pozdrowionka! m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin z KN4 Re: WERSAL PODLASKI - KEN II etap IP: *.pbk.pl / 10.0.126.* 16.06.03, 17:40 Witam sąsiadów. Biorąc do serca Wasze opinie (również te negatywne), jak również opinie rynku o Developerze, zdecydowałem się i podpisałem umowę z Wersalem. Niniejszym chciałem podziękować za pomoc w wyborze, mam nadzieje, że właściwym. Pozdrawiam i liczę, że będziecie bardziej aktywni na tym forum, gdyż szkoda by było, żeby wygasło. Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: WERSAL PODLASKI - KEN II etap IP: *.dtcentrum.pl 16.06.03, 18:20 Czesc, bedziesz mieszkal w czwartym budynku? Tez niedawno zakupilismy tam mieszkanie i poszukuje przyszlych sasiadow :-). Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin z KN4 Re: WERSAL PODLASKI - KEN II etap IP: *.pbk.pl / 10.0.126.* 23.06.03, 17:12 W takim razie witam Was serdecznie. My kupiliśmy na 3 piętrze. Niestety w porównaniu z trzecim budynkiem roboty u nas jeszcze dużo, mam jednak nadzieje na odbiór w niedługiej przyszłości. Pozdrawiam Marcin Gość portalu: magda napisał(a): > Czesc, > > bedziesz mieszkal w czwartym budynku? > Tez niedawno zakupilismy tam mieszkanie i poszukuje przyszlych sasiadow :-). > > Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: WERSAL PODLASKI - KEN II etap IP: *.dtcentrum.pl 27.06.03, 16:29 Czesc, my kupilismy na 6-tym pietrze. Termin oddania - koniec sierpnia to juz raczej nierealny? Jak sadzisz? m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: WERSAL PODLASKI - KEN II etap IP: *.acn.pl / 10.71.5.* 16.06.03, 22:39 Witaj, nierekordowa aktywnosc na tym watku jest spowodowana tym, ze sledzacy je przyszli mieszkancy II etapu nie traktuja tego miejsca jako chat i chwala im za to. Dzieki temu latwiej jest wyszukac konkretne informacje dot. inwestycji. Wygasnac watkowi nie damy :-) Watek ten sledzi na biezaco juz pewne grono przyszlych sasiadow (patrz: lista obecnosci), a dodatkowo istnieje strona naszej budowy www.wp.m.waw.pl Im blizej konca budowy tym coraz bardziej trzeba myslec o zwieraniu szeregow na poczet przyszlej wspolnoty. Pozdrawiam, realista Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin z KN4 Re: WERSAL PODLASKI - KEN II etap IP: *.pbk.pl / 10.0.126.* 23.06.03, 17:30 Witam serdecznie, masz bardzo dużo racji w tym co napisałeś, mam tylko jedną małą uwagę - mała aktywność na tym forum powoduje to, iż zostaje ono zepchnięte na dalszy plan przez inne "chat-y" o Developerach. Może to spowodować, iż duża część osób, które ostatnio zakupiły mieszkania, trafi na formum I etapu. Jak dobrze to określiłeś - wszystkim nam zależy na "zwieraniu szeregow na poczet przyszlej wspolnoty". Pozdrawiam Marcin Gość portalu: realista napisał(a): > Witaj, > > nierekordowa aktywnosc na tym watku jest spowodowana tym, ze sledzacy je > przyszli mieszkancy II etapu nie traktuja tego miejsca jako chat i chwala im za > > to. Dzieki temu latwiej jest wyszukac konkretne informacje dot. inwestycji. > Wygasnac watkowi nie damy :-) > > Watek ten sledzi na biezaco juz pewne grono przyszlych sasiadow (patrz: lista > obecnosci), a dodatkowo istnieje strona naszej budowy www.wp.m.waw.pl > > Im blizej konca budowy tym coraz bardziej trzeba myslec o zwieraniu szeregow na > > poczet przyszlej wspolnoty. > > Pozdrawiam, > realista Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arti TERMIN ODDANIA KEN3 IP: *.pl.bauer.com / 172.28.190.* 26.06.03, 10:23 Witam, Za kilka dni mam podpisać umowę sprzedaży mojego obecnego lokum - w umowie kupujący chce mieć dokładny termin do którego je opuszczę. Zatem - "poszukuję" daty oddania KEN3 (klatka III). W biurze mówią - do końca lipca, na budowie - do 15 sierpnia. Która data jest bliższa prawdy? A może ktoś ma jeszcze inne informacje. pozdrawiam Arti Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MC Re: WERSAL PODLASKI - KEN II etap IP: *.u.mcnet.pl 26.06.03, 13:48 Podam jeszcze jeden termin - Październik 2003. Ten termin został podany mi przez RHEINHYP BRE bank. Podobno termin, który jest teraz oficjalnie podawany przez WP - koniec sierpnia 2003, był już ustalony z bankiem przy zakładaniu rachunku powiernbiczego na II Etap, a więc rok temu. Jednak taka informacja nie była podawana przez WP. Bank twierdzi, że ustalony w umowie z bankiem termin oddania tj. 31/08/2003 nie zostanie dotrzymany przez investora i budowa będzie opóźnina o jakieś 2 miesiące w stosunku do umowy. W całej sprawie dziwi mnie fakt, że WP podaje inne informacje klientom a inne terminy zawiera w umowie z bankiem ?! pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arti Dopiero październik???!!! IP: *.pl.bauer.com / 172.28.190.* 26.06.03, 15:46 Październik???!!! niewesoło, oj niewesoło!!! Mam nadzieję, że to żart!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MC Re: Dopiero październik???!!! IP: *.u.mcnet.pl 26.06.03, 16:02 Przykro mi, ale to nie jest żart. Sam jestem zainteresowany zakupem mieszkania w WP w III etapie i staram się sprawdzić WP na wszystkie możliwe sposoby. Informacja, która podałem pochodzi z BRE banku. pozdrawiam, PS. I tak jesteście w lepszej sytuacji niż klienci inwestycji na Grochowskiej i Bartyckiej - obydwie budowy na obecną chwilę stoją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ttt Info z budowy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.03, 23:33 Dotyczy KN4. Drużyna, która ma wykonać tynki (wewnętrzne) w dniu dzisiejszym zaczęła sobie organizować pracę (pomieszczenie socjalno magazynowe na II-gim pietrze). Jeśli nie jutro, to pewnie w przyszłym tygodniu wezmą się za nasze ściany. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arti TERMINY ODDANIA PIERWSZYCH KLATEK!!! IP: *.pl.bauer.com / 172.28.190.* 27.06.03, 11:04 Z informacji uzyskanych wczoraj - za 2 tygodnie zacznie się "wydawanie" mieszkań w klatkach VII i VIII - reszta stopniowo do połowy sierpnia. Czy w klatkach tych są już zamontowane windy??? U mnie (kl. III) jeszcze nie! Ale widać postępy. Liczę, że na początku lipca dostanę klucze. Jeśli chodzi o wspomniany w powyższych postach październik - to z tego co wiem termin ten dotyczy osób, które zakupiły mieszkanie bardzo późno i nie mają jeszcze postawionych ścian. Jeśli ktoś ma inne dane a propos terminów - będę wdzięczny za wymianę informacji!!! miłego dnia A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daru Re: TERMINY ODDANIA PIERWSZYCH KLATEK!!! IP: *.crowley.pl 27.06.03, 11:49 W klatkach VII i Vi windy już są. Co do terminów oddania powyższych klatek dostałem podobną informację od kierownika kilka dni temu. I jeszcze jedna optymistyczna ciekawostka - w klatce VI dwa dni temu spotkałem ekipę, która w jednym z mieszkań układała parkiet :) Pozdrawiam przyszłych sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arti klucze IP: *.pl.bauer.com / 172.28.190.* 03.07.03, 10:16 NA KEN3 budowa idzie do przodu aż miło. Od strony dziedzińca - malowanie skończone - teraz malowane są boki (40-50% skończone)i /wczoraj/ zaczęto malować stronę od KEN-u. W poniedziałek widziałem, jak montowano w klatce 3 drzwi wejściowe na klatkę. Sporo pracowników WP kręci się po budowie - widać, że zaleźy im na szybkim oddaniu. Od strony dziedzińca są już na niektórych balkonach pustaki (białe - nie wiem czy nie lepsze byłyby różowe - jak balkony). Czy ktoś może się pochwalić ustalonym terminem odebrania kluczy? Pozdrawiam Arti Odpowiedz Link Zgłoś
ewacka Re: klucze 04.07.03, 15:48 oto jakie ja mam informacje z budowy na temat oddawania mieszkan. uslyszalam koniec lipca, ale jak sie upieralam przy konkretnym terminie, to uslyszalam, ze mam sie jeszcze dowiadywac. z pewnoscia najpierw beda wykonczone (i oddane) te klatki, ktore sasiaduja z budynkiem II, aby juz mozna bylo tyle o ile uporzadkowac teren. podobno jesli ktos musi sie szybko przeprowadzic, to moga isc na reke i udostepnic mieszkanie wczesniej, ale ile jest w tym prawdy? nie wiem. a te mieszkania, w ktorych ukladaja parkiet, to zapewne te mieszkania, ktore nie beda oddawane w stanie surowym. sa wykanczane przez ekipy rezydujace na budowie. pozdrawiam serdecznie i zycze wam (sobie rowniez) szybkiego "oddania":) ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe Re: klucze IP: *.visp.energis.pl 05.07.03, 12:48 Termin o jakim zostałem poinformowany do oddania mieszkania to koniec sierpnia, a garaży to koniec września. Robotnicy w niewykończonych mieszkaniach na wysokich piętrach urządzają sobie toalety!!!!!!!!!!!!! Na budowie widać robotników montowali drzwi wejściowe do klatek, ale ciągle jest bardzo dużo do zrobienia.............Przesunięcie terminu odbioru nawet na wrzesień jest jak najbardziej realne niestety... Czy ktoś rezygnował ze standardowych drzwi zewnętrznych do mieszkania ??? sąsiędzi kto mieszka w III klatce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arti Re: klucze IP: *.pl.bauer.com / 172.28.190.* 07.07.03, 10:14 Ja mieszkam w klatce III. Z informacji, jakie uzyskałem od kierownika budowy wynika, że nie wyrobią się do końca lipca z naszą klatką, bo jeszcze nie dowieźli marmurów. Mi zależy na jak najszybszym odebraniu kluczy, bo muszę wyprowadzić się z mieszkania w którym obecnie mieszkam. Ale wciąż realna jest pierwsza połowa sierpnia Pozdrawiam Arti Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ttt Info z budowy IP: *.banque / 192.168.36.* 11.07.03, 08:53 Witam, Byłem wczoraj na budowie. A jednak posuwa sie do przodu.W KN4 kładą tynki na klatkach schodowych. Ściana KN3 (patrząc z ul.KEN "od" Tesco) jest już wykończona w sposób finalny. Na stronie WWW Wersalu wszystjiw mieszania w KN4 maja status "zajęte" :-). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gapcio 6 Etap - prośba o radę IP: *.man.polbox.pl 11.07.03, 12:43 Witam wszystkich forumowiczów :) Po rozeznaniu sytuacji w okolicy Kabat i Natolina bardzo poważnie zastanawiam się nad zakupem mieszkania w budynku 6 (ostatnim jaki ma być wybudowany). Przeczytałem uważnie większość postów na tym forum, i chciałbym prosić o pomoc i radę. Na co mam uważać, czego się spodziewać, czego powinienem dopilnować przy kontaktach z WP? A pytanie ogólne - czy uważacie, że kupno mieszkania w inwestycji 6 to dobry pomysł. Jest to dla mnie (jak pewnie i dla większości z Was) dość trudna, i raczej życiowa decyzja - każda rada może być ważna! :) Z góry dziękuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MC Re: 6 Etap - prośba o radę IP: *.u.mcnet.pl 11.07.03, 14:58 Info na temat III Etapu - budynek KEN 6 znajdziesz w wątku "WERSAL PODLASKI- KEN III Etap" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ttt cool !!! IP: *.banque / 192.168.36.* 15.07.03, 11:37 Wczoraj spotkałem na budowie kierownika, z którym zazwyczj mam do czynienia. Była radość w oczach (kierownika)i chyba duma z tego co robią (jemu to sprawia satysfakcję- takie jest moje wrażenie). To chyba dobrze, że komuś sprawia radość kolejny, przybyły transport marmuru, czy praca tynkarzy. Stwierdził ( bez naporu z mojej strony) spontanicznie, że pod koniec sierpnia będa wydawane klucze do mieszkań (dotyczy KN4). Nie wiem, czy aby na pewno informacja jest wiarygodna, ale miło było to usłyszeć. Ot taka sobie informacja z budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kati Re: cool !!! IP: *.crowley.pl 17.07.03, 08:29 My czekamy na mieszkanko w V klatce KEN3. Kierownik budowy w dniu wczorajszym zapewniał nas, że cały budynek będzie oddany pod koniec sierpnia a pojedyncze lokale nawet wczesniej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gTg Re: cool !!! IP: *.gem.pl 17.07.03, 12:30 Hi, Ja również wczoraj byłem na budowie i muszę przyznać, że praca wre. Generalnie chodzę na budowę co tydzień i co tydzień widzę coś nowego w KN4 i w okolicy. Od zeszłego piątku w moim mieszkaniu pojawiły się grzejniki pod oknami, rury na podłodze, w kuchni i w łazience. Korytarze robią się coraz ładniejsze (początkowo nie nastrajały optymistycznie - takie nory...). Chatka kierownika budowy przeniosła się i jest teraz tuż przy KN4. Jestem coraz bardziej zadowolony :) Pzdr. [gTg] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matbat Kuchenka IP: *.acn.pl 18.07.03, 08:41 Hi. Wiem, że temat był już gdzieś poruszany, ale potrzebuję świeżych info tzn. jaki model kuchenki będzie u nas instalowany, jeśli nie będzie mi pasował to czy mogę jeszcze zrezygnować ( jeśli tak to o jaką kwotę zwrotu chodzi)???? pzdr MAt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin z KN4 Re: Kuchenka IP: *.pbk.pl / 10.0.126.* 18.07.03, 17:33 Witaj, z tego co udało mi się zasłyszeć, jest to raczej prosty model i jak najbardziej można z niego zrezygnować np. u kierownika budowy. Pozdrawiam Marcin Gość portalu: Matbat napisał(a): > Hi. > Wiem, że temat był już gdzieś poruszany, ale potrzebuję świeżych info tzn. jaki > > model kuchenki będzie u nas instalowany, jeśli nie będzie mi pasował to czy > mogę jeszcze zrezygnować ( jeśli tak to o jaką kwotę zwrotu chodzi)???? > > pzdr MAt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arti WINDA w klatce III - już działa??? IP: *.pl.bauer.com / 172.28.190.* 03.09.03, 12:49 Słyszałem, że mimo, że windy jeszcze nie działają - to można wypożyczyću kierownika klucze do nich i czasowo je "odpalić". Tak podobno zrobilły osoby wprowadzające się do klatki II. Nie wiecie czy tak można w innych klatkach? Chodzi mi w szczególności o klatkę III w KEN3. Pozdrawiam Arti Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arti Opłata eksploatacyjna IP: *.pl.bauer.com / 172.28.190.* 06.10.03, 17:32 Witam, Wiem, że od dnia odbioru mieszkania obowiązuje "opłata eksploatacyjna" w wysokości 3 zł za m2 mieszkania. Co jest w nią "wliczone" (prąd, ogrzewanie, woda???) Czy może ktoś wie kiedy będzie gaz na KEN3? Pozdrawiam Arti Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daru ciekawostka IP: *.crowley.pl 18.07.03, 08:53 Witam, Taka ciekawostka - wczoraj, jak zwiedzałem budowe, spotkałem pana który, po krótkim przepytaniu, przyznał się do tego, że pracuje dla UPC. Stwierdził, że w budynku KN3 (nie pytałem o 4) ma być instalowana kablówka z UPC, Chello oraz telefon z El-Net'u. Jeśli to prawda, w sumie, należy się cieszyć - będzie większy wybór. Pozdrawiam, Darek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ttt Re: ciekawostka IP: *.banque / 192.168.36.* 18.07.03, 11:01 Gość portalu: daru napisał(a): > Witam, > > Taka ciekawostka - wczoraj, jak zwiedzałem budowe, > spotkałem pana który, po krótkim przepytaniu, przyznał > się do tego, że pracuje dla UPC. Stwierdził, że w budynku > KN3 (nie pytałem o 4) ma być instalowana kablówka z UPC, > Chello oraz telefon z El-Net'u. Jeśli to prawda, w sumie, > należy się cieszyć - będzie większy wybór. > > Pozdrawiam, Witam, UPC i Chello to to samo (działają razem). Astercity i Elnet to również kooperacja. Przejrzałem koszty instalacji i miesięcznych opłat abonamentowych: 1. Astercity i Elnet: opcja 1- najtańsze pakiety) Instalacja tv (pakiet ANTENA) + Internet (Twoj dom)+ telefon (analog) = 960pln brutto (instalacja) oraz 204 pln brutto (abonament miesięczny); opcja2 - oferta zintegrowana) tv (pakiet basic z programami obcojęzycznymi) + internet (twój dom) + telefon (komfort - 15min gratis) = 302 pln instalacja oraz 179pln (miesięczny abonament) 2.Chello UPC: opcja 1)tv (chyba z progrmami obcojezycznymi) + internet - 300pln brutto instalacja oraz 179pln (opłaty abonamentowe) [bez telefonu] Załóżmy, że wybieramy ofertę zintegrowaną (opcja2) operatora (być może stosującego praktyki monopolistyczne, zalecam lekturę - www.uokik.gov.pl) Astercity. Płacimy miesiecznie 179zł abonamentu + ok. 2x150zł za telefony komórkowe (statystycznie 2 w rodzinie) - i za 5700zł w skali roku mamy kontakt ze światem...TO JEST TROCHĘ CHORE. (oczywiście możemy zrezygnować z telefonu stacjonarnego, ale to nieznacznie obniży opłaty abonamentowe, a i tak nadrobimy rozmowami przez komórki). I kiedyś ludzie nawet nie mieli pojącia co to jest telewizor, internet, komórka (chyba, że ta zbita z desek). Pozdrawiam, > > Darek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek K Re: ciekawostka IP: *.kompakt.pl 25.09.03, 12:04 Ja ostatnio od kierownika slyszlaem ze Aster będzie się instalował w naszym bloku (KN3), chociaż wolalbym chyba jednak UPC. Aster strasznie zdziera za kablowke (oplata za utrzymanie sieci). Fajnie byloby zeby bylo 2 opertorow kablowki, bo wtedy bylaby faktyczna konkurencja, moznaby zmieniac operatora w razie czego a poza tym moglibysmy wynegocjowac korzystniejsze oplaty, szczegolnie jesli wspolnie wystapilibysmy (Polecam ostatni artykul o kablowkach we Wprost). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin z KN4 Ulga odsetkowa IP: *.dmpbk.com.pl 21.07.03, 12:24 Szanowni sąsiedzi, mam pytanko dot. ulgi odsetkowej. Na ile mamy szansę skorzystania z niej? Z tego co mi wiadomo niezbędne jest oddanie budynku do użytku do 3 lat od pozwolenia na budowę. W naszym przypadku 3 lata kończą się w kwietniu przyszłego roku. Czy w jakiś sposób zagrożone jest uzyskanie pozwolenia z gminy do tego czasu bądź też czy konieczne jest spełnienie jakiś dodatkowych warunków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gTg Re: Ulga odsetkowa IP: *.gem.pl 22.07.03, 16:59 Heja, Z tego co mi wiadomo, to ulga odsetkowa liczy się od końca roku, w którym rozpoczęto budowę. Więc chyba nie ma problemu.... [gTg] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Ulga odsetkowa IP: *.acn.pl 22.07.03, 19:47 Gość portalu: gTg napisał(a): > Heja, > > Z tego co mi wiadomo, to ulga odsetkowa liczy się od końca roku, w którym > rozpoczęto budowę. Więc chyba nie ma problemu.... > > [gTg] O ile nie wejdzie w życie pomysł naszego Tygrysa Finansów, Tytana Pracy Twórczej, Jedynego Głosiciela Słusznych ( bo przecież swoich ) Pomysłów - Grzegorza K. A pomysłem tym było zniesienie ulgi odsetkowej od 2004 roku. Upssssss. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe Re: Ulga odsetkowa IP: *.visp.energis.pl 24.07.03, 00:04 W III klatce na podestach są już okladziny marmurowe a od strony KEN pojawuiły się luksfery na balkonach. W III klatce są zamontowane dddrzwi do wind na wszystkich piętrach, postępy są widoczne ale ciągle jeszcze dużo pracy. Dziś wizytowałem budowę. Szkoda, że z garażami idzie dużo wolniej............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arti Re: Klatka III IP: *.pl.bauer.com / 172.28.190.* 24.07.03, 09:44 Nie wiesz przypadkiem , czy dowieźli marmury na schodki? Ja byłem na budowie w połowie zeszłego tygodnia i w "naszej" klatce na półpiętrach już wtedy marmury leżały. Drzwi do wind też już były zainstalowane. Myślałem, że "poszli" już dalej :((( Ale na zewnątrz od strony KEN-u postępy są większe! Pozdrawiam A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Klatka III IP: *.netia.pl 24.07.03, 12:48 Wczoraj poznym popoludniem widzialem przed budynkami duzo paczek z marmurami, czesciowo niektore juz sa rozpieczetowane, wiec moze wlasnie to masz na mysli. Pozdrawiam, realista Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe Re: Klatka III IP: *.visp.energis.pl 24.07.03, 23:09 Będę w niedzielę i poniedziałek na budowie zobaczę, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MatBat Postępy IP: *.sika.com.pl / 10.168.16.* 04.08.03, 21:49 W sobotę 2.08. byłem i oglądałem. W Jednym z pionów zamontowane są już prowadnice w windzie. Na połowie pięter trwa wylewanie posadzek, Większość mieszkań ma już gładzie gipsowe. Kierownik twierdzi, że pesymistycznie przekazanie mieszkań nastąpi do 10.09, a optymistycznie do końca sierpnia. Mam cichą nadzieję na tą drugą wersję. Odpowiedz Link Zgłoś
ewacka Re: Postępy 06.08.03, 10:41 witam, bylam wczoraj na budowie. niby panowie pracowali, ale... chyba dzisiaj beda sie bardziej wykazywali, bo prezes w warszawie. termin oddania 10 wrzesnia jest wedlug mnie nierealny, tym bardziej koniec sierpnia. prawdopodobnie zostala podpisana umowa z aster city. postaram sie sprawdzic. pozdrawiam, ewa p. s. kto chce pogadac poza forum o roznych rzeczach, prosze o kontakt na ewacka@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arti Pierwsi mieszkańcy już w KEN3??? IP: *.pl.bauer.com / 172.28.190.* 07.08.03, 09:45 Wczoraj byłem na budowie i zdębiałem! Zobaczyłem samochód z napisem "przeprowadzka", z którego były wypakowywane meble i inne rzeczy. Pierwsi mieszkańcy KEN3 już są!!! (chyba w klatce VII) Czy ktoś z WAS ma już klucze i kończy mieszkanko??? Pozdrawiam Arti Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: Pierwsi mieszkańcy już w KEN3??? TAK IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.03, 22:11 Witam po raz pierwszy na forum. Ja mieszkanie odebralem juz dobrych kilka dni temu, prace wykonczeniowe ida u mnie swoim rytmem (KEN3, 4 klatka) - planujemy wprowadzic sie pod koniec wrzesnia. Bedac czestym (ostatnio niemal codziennie) gosciem na placu budowy, wiem, ze kilka mieszkan jest juz calkowicie wykonczonych. Najlepszym chyba wskaznikiem odebrania mieszkan sa przewody poprowadzone z okien do skrzynek z pradem rozstawionych tu i owdzie (choc w budynku jest juz prad - u mnie w mieszkaniu od wtorku). Do zobaczenia na budowie, Raf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MatBat Re: Pierwsi mieszkańcy już w KEN4? IP: 217.153.34.* 05.09.03, 21:51 Albo mi się zdaje, albo zauważyłem na Ip. rowery na balkonie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arti Do tych, którzy już odebrali...- co z ulgą remont. IP: *.pl.bauer.com / 172.28.190.* 14.08.03, 11:51 Witam, chciałem zapytać - te osoby, które już odebrały swoje mieszkanka - czy zamierzacie korzystać z ulgi remontowo-modernizacyjnej? Jeśli tak - na jaki adres bierzecie faktury??? Czy KEN3 będzie miał adres Al.KEN 52? Czy można "zaufac" numerom mieszkań które były w umowie przedwstępnej? Według jednej z wersji można odliczać zakupy glazury, terakoty itp. itd. w momencie gdy ma sie tytuł prawny do mieszkania. Tytułem takim może byc umowa przedwstępna+protokół odbioru mieszkania. Czy zamierzacie z tej ulgi korzystać? Kolejna sprawa - co z odbiorem - czy były jakieś problemy i poważne usterki. Podzielcie się prosze swoimi spostrzeżeniami. Jak wygląda sam odbiór? Pozdrawiam Miłego, wydłużonego weekendu Arti Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kati Re: Do tych, którzy już odebrali...- co z ulgą re IP: *.crowley.pl 14.08.03, 13:59 Nie to, że chcę Was straszyć, ale zobaczcie co pisali na Onecie i powiedzcie co o tym sądzicie: Ograniczenie ulgi remontowej sposobem na budżet? (PAP, aj/11.08.2003) Ministerstwo Finansów znalazło kolejny sposób na zapchanie dziury budżetowej - ujawnia "Gazeta Prawna". Z wyjaśnienia Ministerstwa Finansów, do którego dotarła "GP", wynika, że resort odmawia prawa do ulgi remontowo-modernizacyjnej podatnikom inwestującym w wykończenie nowego mieszkania nabytego w stanie surowym. Według "GP", oznacza to, że prawo do ulgi może wkrótce stracić duża grupa podatników, którzy takich odliczeń dokonali na podstawie wyjaśnień urzędów skarbowych. "Upraszczając można uznać, że co do zasady z ulgi remontowej skorzystać może każdy, kto w danym roku podatkowym poniósł wydatki na własne potrzeby mieszkaniowe, przeznaczone na remont i modernizację zajmowanego na podstawie tytułu prawnego budynku lub lokalu mieszkalnego. Jeśli podatnik spełnia podstawowe kryteria oraz mieści się w ustalonych limitach wydatków, może przez kolejne trzy lata odpowiednio zmniejszać swój podatek" - wyjaśnia "Gazeta Prawna". Informuje ona jednocześnie, że z zamieszczonych na stronie internetowej MF odpowiedzi na jedno z pytań wynika, iż ulga nie obejmie wkrótce sporej części podatników, także tych, którzy skorzystali z niej już dawno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kati Re: Do tych, którzy już odebrali...- co z ulgą re IP: *.crowley.pl 18.08.03, 16:38 Co za ulga! (Gazeta Prawna/18.08.2003, godz. 09:49) Ministerstwo Finansów kolejny raz zmieniło zdanie w kwestii możliwości odliczenia wydatków na wykończenie nowego mieszkania w ramach ulgi na remont i modernizację. Resort nie widzi już nic zdrożnego w odliczaniu takich wydatków, mimo że jeszcze kilka dni temu twierdził, że nie jest to możliwe. Teraz przyznał, iż ustawodawca nie uzależnił prawa do omawianej ulgi od innych warunków niż ustawowe. Pytanie tylko, jak w tym wszystkim ma się połapać podatnik. W jednym z ostatnich numerów „GP” pisaliśmy o odnalezionej na stronach Ministerstwa Finansów interpretacji, dotyczącej możliwości skorzystania z tzw. ulgi remontowej. Z jej treści jasno wynikało, iż nabywając nowe mieszkanie w stanie surowym podatnik nie może odliczyć w ramach ulgi remontowej wydatków na jego wykończenie. Niespełna po tygodniu pod tym samym adresem zamieszczono kolejną odpowiedź, która łagodzi stanowisko w tej sprawie. Odpowiadając na nowe pytanie, kiedy można dokonać odliczeń od podatku wydatków poniesionych na własne potrzeby mieszkaniowe przeznaczone na remont i modernizację domu czy mieszkania resort wycofał się z restrykcyjnego stanowiska. Ministerstwo wskazało, że nieporozumienia w kwestii odliczania ulgi remontowej wynikają m.in. z tego, że do końca 2001 r. ulga remontowo-modernizacyjna funkcjonowała równolegle ze zlikwidowaną tzw. dużą ulgą budowlaną. Ponieważ każda ulga podatkowa stanowi odstępstwo od zasady powszechności i równości podatkowej, o prawie do odliczenia może decydować wyłącznie literalne brzmienie obowiązujących przepisów. W przypadku ulgi remontowej z odliczenia można korzystać, jeżeli w roku podatkowym podatnik poniósł wydatki m.in. na własne potrzeby mieszkaniowe, przeznaczone na remont i modernizację zajmowanego na podstawie tytułu prawnego budynku mieszkalnego lub lokalu mieszkalnego. I jeśli wydatki mieszczą się w zakresie stosownego rozporządzenia, są prawidłowo udokumentowane, nie zostały odliczone ani zwrócone w inny sposób, a nieruchomość znajduje się w Polsce, nie ma przeszkód do odliczenia. Aleksandra Tarka Naszym zdaniem Błądzić jest rzeczą ludzką. Ale w ponoszeniu konsekwencji równości już nie ma. Pomyłka urzędnika kończy się najwyżej zmianą wcześniejszej interpretacji. Mogłoby się wydawać, że nic się nie stało. Ministerstwo doprecyzowało swoje wyjaśnienia, które wynikały jakby nie było z racjonalnych przesłanek – wiele pytań, różne stany faktyczne i niejasne przepisy. Można się pogubić. Problem w tym, że umieszczanie na oficjalnej stronie resortu takich wyjaśnień, zamiast podatnikom pomóc, może im tylko zaszkodzić. Prosto, szybko i bez konsekwencji można wyjaśnić coś bez daty, podpisu i podstawy prawnej i tak samo łatwo za chwilę zmienić. I tak po cichu, tylnymi drzwiami, można nieoficjalnie wpływać na praktykę stosowania prawa. Problem tylko w tym, że wydane poza ustawą interpretacje nie wiążą organów podatkowych. Można zatem pominąć znalezione na stronie zwierzchnika interpretacje korzystne dla podatnika, a wybrać te, które z jego kieszeni wyciągną kolejne pieniądze. To on powinien znać prawo, odpowiednio zinterpretować niejasne przepisy, dokonując poprawnej prawniczej analizy. On prawa do pomyłki nie ma, podatnikom błędów się nie wybacza. Mylić się i zmieniać zdanie mają u nas prawo tylko urzędnicy. AT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KN4 Instalacja gazowa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.03, 13:03 Witam sąsiadów, Czy widzieliście Państwo sposób montażu instacji gazowej w budynku KN4 ? (niestety nie byłem w innych więc nie wiem jak tam sprawa wygląda). Rury gazowe są pociągnięte na zewnątrz ścian po korytarzach i przechodzą przez pół mieszkania do kuchni (przedpokój, łazienka, salon). Widok jest niesamowity. Salon z wystającą rurą od gazu. Nie jestem specjalistą od gazu, jednakże moim zdaniem była inna możliwość montażu tych rur (np. tą samą drogą co rury z wodą). Czy ktoś z Państwa ma jakieś rozwiązanie na to ? Pozdrawiam Kamil Odpowiedz Link Zgłoś
rainman_2002 Re: Instalacja gazowa 25.08.03, 08:51 witam oj tak, widziałem to 3 dni temu u siebie w KN3 i lekko się załamałem. przez pół mieszkania biegnie sobie rura, wygląda to fatalnie. chyba trzeba pogadać z kierownikiem budowy na początek. trochę odstawili fuszerkę, z jednej strony kładą marmury na klatce, z drugiej puszczają rurę na zewnątrz. pozdrawiam piotrek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kati Re: Instalacja gazowa IP: *.crowley.pl 25.08.03, 11:49 U mnie dokładnie to samo. Juz gadaliśmy na ten temat z kierownikiem. On twierdzi, że są jakieś nowe przepisy, które nakazują taki montaż, ale ekipa, która nam będzie wykańczała mieszkanie obśmiała się na widok tej rury niesamowicie. Generalnie z tego co wiem, odchodzi się już od instalowania gazu w nowym budownictwie, szczególnie na wysokich piętrach????? Z taką rurą jest jeszcze o tyle problem, że nie powinno się jej trwale zabudowywać! Dajcie znać co wymyśliliście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin z KN4 Re: Instalacja gazowa IP: *.dmpbk.com.pl 25.08.03, 12:46 Rzeczywiście cały problem wynika najprawdopodobniej z nowych przepisów, w niektórych starych budynkach na Mokotowie wymieniją instalacje gazowe na nowe i montaż jest identyczny. Rur nie można zabudować i muszą być pomalowane na żółto. Ja również nie mam narazie pomysłu co z tym fantem zrobić, kierownik budowy twierdzi, iż nie ma możliwości innego poprowadzenia instalacji. Pozdrawiam Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
rainman_2002 Re: Instalacja gazowa 25.08.03, 16:23 ale ale! właśnie. a co z tą informacją, którą dostałem zresztą również kiedyś od pani z Wersalu, że w nowym budownictwie powyżej 4go piętra nie ma gazu i skoro mieszkanie mam na 7 to w grę wchodzi tylko kuchenka elektryczna. no więc tak podobno jest tylko w takim razie co robi w moim mieszkaniu na 7 piętrze ta cholerna rura?? mi gaz nie jest potrzebny, jeśli tylko się da to ja z gazu rezygnuję i niech biorą sobie tę rurę i zrobią z niej pożytek gdzie indziej pozdrawiam piotrek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kati Re: Instalacja gazowa IP: *.crowley.pl 26.08.03, 08:29 wydaje mi się, że to nie jest takie proste. Jeśli zrezygnujesz z gazu będą Ci musieli podłączyć inną fazę, potrzebną do kuchenki elektrycznej. Moja koleżanka na Tarchominie za takie coś dopłaciła 8 tys. Dowiedz się dokładnie ile Wersal będzie za to chciał. Ja mam mieszkanko na 8 piętrze i też niestety przeżyłam szok z tą rurą. Teraz myślę jak ją prowizorycznie zasłonić. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gTg Re: Instalacja gazowa IP: *.gem.pl 26.08.03, 09:32 Cześć, Tak sobie czytam o tych rurach i się trochę załamuję (dopiero jutro idę na budowę, więc nie wiem jeszcze "co i jak"). Czy ci, co ją mają (z KN4) mogliby napisać które mają mieszkania? Tzn. licząc od schodów na dane piętro - tuż przy schodach (po lewej stronie), naprzeciwko, po prawej... Bo prawdę mówiąc nie wyobrażam sobie, jak możnaby u mnie (mieszkanie tuż przy schodach, po lewej stronie) puścić rurę tak, żeby szła przez salon. A tak z innej beczki - przepisy mówią tyle, że w pomieszczeniu w którym się śpi nie może być instalacji gazowej. Pozdrawiam wszystkich [gTg] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin z KN4 Re: Instalacja gazowa IP: *.dmpbk.com.pl 26.08.03, 10:06 Rzeczywiście różnie to wygląda przy różnych układach mieszkań. Ja mam mieszkanie po prawej stronie od schodów i u mnie rury idą przez salon, w niektórych mieszkaniach z innym układem rura idzie z przedpokoju przez łazienkę do kuchni. Pozdrawiam Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matbat Re: Instalacja gazowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.03, 19:21 Panie i Panowie. Co się tyczy gazu to pierwsze słyszę, że instalację macie w standardzie. W moim mieszkaniu w standardzie mam tzw. "siłę" czyli kuchnię na prąd, i tylko w przypadku gdybym chciał to zamontowano by mi gaz!!!!! Za prąd nie muszę płacić extra, natomiast za gaz byłoby to coś około 400PLN. Pyzdra P.S. "kwadrat" mam oczywiście w KN4. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Instalacja gazowa IP: *.acn.pl / 10.71.5.* 27.08.03, 19:51 A ja wręcz przeciwnie, w standardzie mam gaz, a za siłę musiałbym dopłacić 1500zł. I również po sąsiedzku - KN4. Pozdrawiam, realista Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gTg Re: Instalacja gazowa IP: 213.17.171.* 28.08.03, 09:08 Aż się ciśnie na usta: "na kogo wypadnie, na tego bęc".... :( [gTg] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe Re: Instalacja gazowa IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.03, 10:49 U mnie instalacja gazowa jest ładnie doprowadzona ale i tak dpłacam za siłę i nie zamierzam korzystać z gazu. Mam termin na odebranie mieszkania w III klatce na pierwszy tydzień września. Kluczowy pozostaje jednak akt notarialny.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kant Re: Instalacja gazowa IP: 192.39.188.* 01.09.03, 16:28 Gość portalu: realista napisał(a): > A ja wręcz przeciwnie, w standardzie mam gaz, a za siłę musiałbym dopłacić > 1500zł. I również po sąsiedzku - KN4. > > Pozdrawiam, > realista ja w standardzie mam siłe, a za gaz mam zapłacic 1200 PLN może się wymienimy, ja jestem na 45. pietrze, a Ty? pzdr k. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oktaw z KN4 Instalacja gazowa - co mozemy zrobic? IP: *.rasserver.net 16.09.03, 05:27 Witam wszystkich. Ja mam w standardzie gaz, ale gdybym zostal wczesniej poinformowany o takich glupich przepisach, to na pewno zdecydowalbym sie na sile. Pierwsza mysl jaka przyszla mi do glowy, to ze zostalismy zrobieni w konia. Czy Wersal nic nie wiedzial o tych nowych przepisach i nie domyslal sie, ze nikomu takie ZOLTE rury sa w nie smak? A teraz dwa pytania: czy ktos z Was wie, kiedy ten przepis wszedl w zycie? Drugie pytanie to, czy developer nie ma obowiazku nas informowac o takich zmianiach w przepisach? Reasumujac: czy nie dziwi Was DLACZEGO NIKT NAM O TYM NIE POWIEDZIAL?! Pozdrawiam Oktawiusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arti WINDA w klatce III - już działa??? IP: *.pl.bauer.com / 172.28.190.* 03.09.03, 12:50 Słyszałem, że mimo, że windy jeszcze nie działają - to można wypożyczyću kierownika klucze do nich i czasowo je "odpalić". Tak podobno zrobilły osoby wprowadzające się do klatki II. Nie wiecie czy tak można w innych klatkach? Chodzi mi w szczególności o klatkę III w KEN3. Pozdrawiam Arti Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kati Re: WINDA w klatce III - już działa??? IP: *.crowley.pl 04.09.03, 09:01 w V można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MatBat Pierwsi mieszkańcy w KN4?? IP: 217.153.34.* 05.09.03, 21:53 Albo mi się zdaje, albo na Ip. zauważyłem kilka rowerów na balkonie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matbat Odbiór mieszkania IP: *.acn.pl 10.09.03, 22:09 CZy ktoś z was już odebrał mieszkanie na KN4???? Jak to wygląda? Jakieś cenne uwagi co do samego przeprowadzenia procedury odbioru? CZekam na uwagi. Matbat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin z KN4 Rury odpływowe IP: *.dmpbk.com.pl 11.09.03, 11:02 Witam sąsiadów. Czy ktoś z Państwa zlecił wkucie w ściane rur odpływowych w łazience? Chodzi tu głównie o rury odpływowe dochodzące do wanny, umywalki, pralki. W WP obowiązuje opłata 100 zł od metra wkutej rury. Czy ktoś z Państwa próbował negocjować tą cene ? Pozdrawiam Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gTg Re: Rury odpływowe IP: 213.17.171.* 11.09.03, 13:41 Ja zleciłem wkucie wszystkich rur łazienkowych, ale nie próbowałem negocjować - myślę, że musiałbym poświęcić na to dużo czasu (umówić się z prezesem, który jak wiadomo jest tylko w środę, następnie znowu do p. Dąbrowskiej...) - szkoda czasu. Inna sprawa, że o możliwości wkucia dowiedziałem się dopiero po moim "coooooo???? jak to na wierzchu?????" :) Pozdro [gTg] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Rury odpływowe IP: 212.244.100.* 11.09.03, 18:01 Czesc Marcin, zlecilismy wkucie jednej rury. Pani Dąbrowska powiedziala, ze cena nie jest do negocjacji. Odpowiedz Link Zgłoś
brawurka Drzwi zewnętrzne... 12.09.03, 00:58 ... do mieszkań mają być koloru białego. Udało mi się zmienić ich kolor ale wyłącznie od strony mieszkania. Na klatce ponoć najlepiej będzie jak sie nie będą wyróżniać (potrzeba ponoć zgody architekta itp.), więc będą dwukolorowe. Czy ktoś z Państwa próbował zmienić a może zmienił kolor drzwi od strony klatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Drzwi zewnetrzne - pytanie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.03, 17:58 Budowa na KN4 idzie teraz w dobrym tempie. Mam takie pytanie, czy w naszych swiezo zalozonych drzwiach zewnetrznych istnieje mozliwosc instalacji dodatkowego zamka? Jesli ktorys z Szanownych grupowiczow wie to prosba o odpowiedz. Dodam ze ten rodzaj drzwi posiadaja znajomi i ze wzgledu na mechanizmy antywlamaniowe w srodku nie ma mozliwosci wywiercenia dodatkowej dziury i zalozenie nastepnego zamka... Pozostaje tylko mozliwosc wymiany wkladki w obecnym. :-) Pawel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Drzwi zewnetrzne - pytanie IP: 195.114.160.* 16.09.03, 09:01 Ostatnio pan kierownik zapewnial mnie, ze jest mozliwosc zalozenia dodatkowego zamka w dowolnym momencie. Zleca sie to podobno bezposrednio juz firmie, ktora drzwi dostarczala, bez posrednictwa WP. Pozdrawiam, realista Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arti Re: Drzwi zewnetrzne - pytanie IP: *.pl.bauer.com / 172.28.190.* 17.09.03, 09:59 Racja, Ja założyłem dodatkowy zamek + łańcuch + "wygłuszyłem" drzwi materiałem skóropodobnym. Trwało to 3 godziny Pozdrawiam A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek K Re: Drzwi zewnetrzne - pytanie IP: *.kompakt.pl 25.09.03, 11:50 Darek. KEN 52 m. 148 klatka 7 pietro 4 Oczywiscie ze istnieje mozliwosc zainstalowania dodatkowego zamka. Trzeba tylko dowiedziec sie od faceta z firmy drew-stal jak to zrobi zeby nie stracic gwarancji. Oni tez moga zainstalowac taki dodatkowy zamek. Kwestia czy to bedzie drozej czy taniej niz z innego zrodla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arti Kiedy prąd w klatce III??? IP: *.pl.bauer.com / 172.28.190.* 17.09.03, 10:21 Witam, może wiecie, kiedy będzie prąd w klatce III? A może wiecie również coś o wodzie ciepłej, windach (kiedy bedą uruchomione na stałe?) i gazie??? Pozdrawiam Miłego dnia Arti Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek K Re: Rury odpływowe IP: *.kompakt.pl 25.09.03, 11:58 Darek. KEN 52 m. 148 klatka 7 pietro 4 Ja tez zlecilem wkucie jednej rury do umywalki w jednej lazience. Pozostale rury bede mial w ten czy inny sposob schowane wiec to zadna wielka kwota. zreszta zlecilem to zaraz po podpisaniu umowy i dostarczeniu planu scianek, czyli juz w lutym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasiadka z III kl. Re: WINDA w klatce III - już działa??? IP: *.spedpol.com.pl / *.spedpol.com.pl 17.09.03, 08:30 Witam, Tak winde mozna "odpalic" dzieki panom z Otisu. Koszt przejazdu winda (przed jej formalnym uruchomieniem) 10 zl jak mnie poinformowal kierownik. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oktaw KEN4 - co tam dokladnie slychac? IP: *.31.70.103.Dial1.NewYork1.Level3.net 16.09.03, 03:43 Pozdrawiam wszystkich i zwracam sie z pytaniem do moich sasiadow z KEN4. Ilu z Was odebralo juz mieszkania? A jezeli ktos ma zamiar odebrac mieszkanko w najblizej przyszlosci, jaka jest procedura? Osoboscie mam zamiar odebrac lokum 4 pazdziernika. Bylbym tez bardzo wdzieczny, gdybym dowiedzial sie z "ust trzecich" (poza kierownikiem budowy ;-) co sie obecnie na KEN4 dzieje. Oktawiusz KEN4/38 osupinski@yahoo.com P.S. Czy moze ktorys z Forumowiczow posiada mieszkanie na 8 pietrze/KEN4? Z chcecia nawiazal bym z moim najblizszym Sasiedztwem jakis kontakt! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adek gaz cd. IP: 195.12.220.* 16.09.03, 18:53 Żółte rury gazowe w mieszkaniu??? Ktoś takie ma?? Przecież jeżeli nawet jest taki przepis to pewnie po odbiorze tech. mieszkania można je przemalować na barwę nie kontrastujacą ze ścianami. To ja mam wpływ na kolor kafelków w łazience i na kolor rur w moim mieszkaniu. Byłem wscibski i zajrzałem do kilku mieszkań w KN4 klatka II i nigdzie jeszce nie znalazłem czegoś takiego jak rury gazowe. Czy ktoś wie gdzie są montowanie liczniki gazu (klatka schodowa, czy mieszkanie???) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Sprostowanie do info jakie pojawilo sie dzisiaj... IP: 62.88.34.* 18.09.03, 10:39 Ciekawe, na poczatek proponuje jednak zapoznac sie dokladnie z prawem jakie dotyczy finansowania developerów mieszkaniowych. Takie wypowiedzi wprowadzaja tylko niepotrzebny zamet. Jesli osoba ktora to napisala jest taka pewna to moze niech sie przedstawi z imienia i nazwiska, itd... czyzby koleny agent JW Constrction czy innego Developera lub Spoldzielni ???? Oto odpowiedz jaka dostalem z RHB, banku u ktorego Wersal ma zalozony rachunek powierniczy ************ Witam Panie Darku, jak Pan słusznie zauważył w naszym kraju istnieje wolność słowa i każdy może publicznie wygłaszać swoje poglądy. Ta wolność słowa przejawia się w szczególny sposób w internecie gdzie z uwagi na brak możliwości identyfikacji można swobodnie obrzucać kogoś błotem bez obawy o konsekwencje swoich wypowiedzi. Niestety osoba której wypowiedź Pan załączył ma mętne jeśli nie zerowe pojęcie na temat finansowania developerów mieszkaniowych. Jednym z warunków uzyskania kredytu developerskiego jest wyodrębnienie inwestycji mającej podlegać finansowaniu z pośród innych inwestycji danego developera, co ułatwia kontrolę nad prawidłowością wykorzystania środków kredytu. Mówiąc prostymi słowy jest to metoda na ograniczenie możliwości wydatkowania środków pieniężnych pochodzących z kredytu na inne inwestycje developera..... co zapewnia bezpieczeństwo środków wpłaconych przez klientów na daną a inwestycję. Stan majątku prywatnego oraz układy małżeńskie kierownictwa wersala nie maja żadnego związku z inwestycja kredytowaną przez nasz bank. Pozdrawiam Monika R **************** W mysl zasady ze kazdy moze napisac wszystko, autentycznosc powyzszej wypowiedzi mozna sprawdzic dzwoniac do siedziby RHB RHEINHYP-BRE Bank Hipoteczny SA Al. Armii Ludowej 26 00-609 Warszawa Departament Kredytów Mieszkaniowych Infolinia 0801 105 105 fax (0-22) 579 75 39 kredyty@rhb.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antek Klatki IP: *.pzuzycie.com.pl 22.09.03, 15:20 Witam wszystkich, W sobotę byłem na budowie i oprócz tego, że ogladalem mieszkanko przyjżałem się marmurom na klatkach schodowych. Mogę porównać tylko dwie - II-gą (przechodziłem przez nią, bo w III-ciej układali własnie schody) i III-cią. Porównanie jest zdecydowania na niekożyść klatki trzeciej (niestety mojej). W kilku miejscach marmur jest popękany, a ponadto na niektórych schodach pierwszy stopień jest 5-6 cm wyższy niż pozostałe (sic!) a ostatni nieco niższy. Jak popatrzeć na te schody z góry to też nie najlepiej to wygląda - w wielu miejscach są po prostu krzywe :-(. Może ktoś wie w jaki sposób WP rozlicza się z klatek schodowych, tzn. kto je odbiera, może coś byśmy z tym zrobili (zwłaszcza mieszkańcy III-ciej klatki, nie wiem jak jest w pozostałych) pozdrawiam wszystkich Antek III klatka KN3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Marmur IP: 62.88.34.* 22.09.03, 15:37 A ja mam zagadke (niestety nie znam odpowiedzi) Jaki sens jest w ukladaniu marmuru na schodach, kiedy na calej klatce jest jeden wielki syf, robotnicy chodza z calym sprzetem. W dniu oddania, marmur bedzie w stanie oplakanym najprawdopodobniej. Miejsca ulozenia tez sa zagadka. Jeszcze 3 tygodnie temu marmur byl ulozony np. na schodach przy wejsciu z klatki gdzie codziennie przewija sie tlum ludzi....Pytanie po co? Bez sensu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arti Re: Klatki IP: *.pl.bauer.com / 172.28.190.* 22.09.03, 16:35 Witam; Z tego co słyszałem - wszędzie były takie "przeboje". Potem WP to prostował. Pożyjemy, zobaczymy! A propos - czy ktoś wie kiedy w klatce III KEN3 będzie prąd, ciepła woda, sprawne windy no i ... ogrzewanie? Pozdrawiam Arti Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek KN4 - odbior mieszkan IP: 62.88.34.* 24.09.03, 08:00 Czy ktos juz odbieral moze mieszkanie w KN4 lub ma termin w najblizszych dniach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z etapu I Re: Klatki IP: 213.31.220.* 24.09.03, 09:48 Jak widze u Was tez sie zaczyna......ciekawe czy WP zaplacil Otisowi za windy. Inaczej Otis ich nie uruchomi do normalnego uzytkowania. Poza tym u nas tez kladli marmur i nastepnie wszyscy go niszczyli. Stary numer. To normalne jak ..... OK nie powiem jak, bo moglbym obrazic kogos innego niz tylko tych burakow, gnojow, klamcow, chamow, idiotow, pijakow, szmaciarzy z Wersalu. HWD Rogowskiemu! Odpowiedz Link Zgłoś
mirex17 odpowiedz 24.09.03, 14:47 Dzwina wypowiedź... Osobiście sporo czasu poświęciłem na zrozumienie o co chodzi z firmą Wersal Podlaski i z wydzieleniem spółki celowej do realizacji drugiego etapu inwstycji. Zadałem obie sporo trudu zarówno dokładnie zbierając wszelkie informacje. Drugi etap inwestycji jest realizowany i finansowany na zupełnie innych zasadach niż etap I - jest finansowany z kredytu bankowego, w ramach ktorego pieniadze sa wyplacane tylko na cele zwiazane z realizacja drugiego etapu - na inne cel pienidze nie zostalyby wyplacone. Z tego wynika bardzo wysokie tempo robót. I nic się tutaj nie "zaczyna" tylko wręcz przeciwnie się kończy bo w szybkim tempie do tego końca budowa się zbliża. Uważam, ze ryzyko kupującego jest poważnie ograniczone. Jedynym zagrożeniem mogła by być ewentualnie hipoteka banku ale tak nie jest bo bank na prośbę klienta bez żadnych dyskusji moze wystawic promesę zwolnienia hipoteki z danego lokalu (tak naprawdę części ułamkowej gruntu). Ponieważ budowa jest obecnie finansowana przez bank a klienci tak naprawdę spłacają kredyt wersalu, jest malo prawdopodobne ze Wersal nie zaplaci Otisowi, bo inaczej nie dostanie kolejnej transzy kredytu itd. Długo by tłumaczyć. Ale nie wiem czy osoba na ktorej list odpowiadam jest zainteresowana zrozumieniem mechanizmu, według którego ta budowa funkcjonuje czy zamierza obrzucać inwektywami Wersal zeby sie troche odegrac za to, ze etap I mial znaczne opoznienie. Co do spraw typu kiedy nalezy klasc marmury to jest to chyba nieco inna kategoria spraw. Gość portalu: Z etapu I napisał(a): > Jak widze u Was tez sie zaczyna......ciekawe czy WP zaplacil Otisowi za windy. > Inaczej Otis ich nie uruchomi do normalnego uzytkowania. Poza tym u nas tez > kladli marmur i nastepnie wszyscy go niszczyli. Stary numer. To normalne > jak ..... OK nie powiem jak, bo moglbym obrazic kogos innego niz tylko tych > burakow, gnojow, klamcow, chamow, idiotow, pijakow, szmaciarzy z Wersalu. HWD > Rogowskiemu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z EI Re: odpowiedz IP: 213.31.220.* 25.09.03, 14:30 Moim glownym celem rzeczywiscie bylo obrzucenie inwektywami WP,jego pracownikow a przede wszystkim wlascicieli. Takie male wyladowanie frustracji. Jezeli jednak dobrze rozumiem to jednak nadal WP zarzadza pieniedzmi, ktore dostaje od banku. Wiec i z placeniem moze byc roznie. Przy naszej czesci byly zawsze podnoszone dwa problemy: pieniadze i roboty. Pieniadze-WP jak wiele innych firm przeinwestowal w grunty. Dodatkowo jego dzial ksiegowosci to banda dyletantow (pozwol, ze jednak sobie pouzywam-mam prawo po rocznym opoznieniu), ignorantow i generalnie idotow, ktorzy nie czytaja umow ani swoich notatek i w rezultacie faktury wystawiaja w sposob, ktory za KAZDYM razem prowadzil do korekty. Poza tym w mojej umowie napisane bylo, ze WP poinformuje klientow o zmianie ceny spowodowanej VATem i dopiero teraz to zrobil na nasze zadanie w celu rozliczenia sie. Robota-polowa stropu Waszego garazu zalana byla przy temperaturze na tle niskiej, ze rodzi to pewne obawy. Co do marmuru-sami juz zauwazyliscie, ze cos jest nie tak. Tynkowanie budynku odbywa sie kawalkami co niekoniecznie wynika z przyczyn technicznych. O kolejnosci kopania, zakopywania, odkopywania, itp. juz nie wspomne. Tak to jednak jest jak kierownictwo budowy siedzi zamkniete w swoich kontenerach, goni po budowie z klientami albo jezdzi po Warszawie szukajac jednej puszki farby dla skarzacej sie klientki. Wasza budowa pewnie sie skonczy przed nasza. Zazdroszcze Wam. Mysmy takiej szansy nie mieli. Stad moje wzburzenie, obrzucanie miesem WP i nadzieja, ze jak juz moje rozliczenia z WP sie zakoncza to znajde jeszcze w sobie dosc sily i checi by tak nabruzdzic WP aby ten stracil Certyfikat Dewelopera, wiarygodnosc wsrod dostawcow a najlepiej zeby upadl a Rogowski musial tlumaczyc sie przed prokuratura. Na poczatek moze zloze skarge w strazy miejskiej, ze teren budowy jest nieogrodzony a lokatorzy mieszkaja w nieoddanym budynku?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek K Sprawy do wspólnego załatwienia IP: *.kompakt.pl 25.09.03, 12:10 Na początek myślę że czeka nas wspólne rozwiązanie kilku spraw: - ogrodzenie (jaki teren ma obejmować i jaki ma być dostęp do furtek) (moim zdaniem ogrodzenie powinno obejmowac jak najszerszy teren - oczywiscie nie ma szans na ogrodzenie miejsc parkingowych od strony KEN ze wzgledow oczywistych - pawilony handlowe ale powinnismy nalegac na ogrodzenie miejsc po drugiej stronie naszego budynku. Przy kazdej furtce powinien byc conajmniej domofon oraz oczywiscie otwieranie na klucz(lub bardziej nowoczesnie na karty zblizeniowe)) - kablówka internet telefon żeby nasz blok szpecilo jak najmniej "talerzy" ( z tego co dowiedzialem się od kierownika budowy Aster City będzie ciągnęło okablowanie więc jest szansa na ofertę zintegrowaną, oprócz tego będzie jeszcze chyba 2 dostawców internetu - ePlan i jakis jeszcze jeden, pewnie niedługo pojawią się ogłoszenia, o terminach na razie nic nie wiadomo, zastanawiam się czemu nie interesuje się nami czyli nowymi klientami UPC- chello, bylaby to alternatywa dla Aster ktora z abonamentem za kablowke poczyna sobie dosc monopolistycznie, np. wprowadzenie oplaty za utrzymanie sieci) - kiedy będą garaże - kiedy beda domofony - wykończenie i oddanie piwnic - termin podpisania aktów notarialnych Darek, m. 148 (7 klatka, 4 piętro) e-mail: darekk@kompakt.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Sprawy do wspólnego załatwienia IP: 62.88.34.* 26.09.03, 09:17 Zgadzamy sie z powyzsza wypowiedzia 1. Garaze - przy kupowaniu mieszkania prezes uczciwie przyznal ze trzeba bedzie troche poczekac..... 2. Podpisywanie aktow - jest szansa na 01.2004 - gdyby ten termin udalo sie dotrzymac to bedzie super mysle, ale czas pokaze Pewnie sie powtorze, czy ktos z Panstwa odebral juz mieszkanie w KN4 (lub zna termin)? Jesli tak to moze jakies cenne uwagi, w tym temacie 3. Ogrodzenie - wydaje sie ze wszystkim mieszkancom powinno zalezec na jak najszybszym zrealizowaniem tego tematu (mniej oszpeconych scian,wieksze bezpieczenstwo, mniej ludzi krecacych sie "z ulicy" po osiedlu itd....) ale trzeba pamietac ze najpierw wszyscy sie bede wprowadzac i urzadzac, potem zrobi sie zimno wiec pewnie temat wroci okolo 03.2004 :-(. Jesli udalo by sie wczesniej to bedzie super oczywiscie. 4. Okna i drzwi wejsciowe - wydaja sie byc dosc solidne, ciekawe jak to wyjdzie wszystko w praniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adek Re: Sprawy do wspólnego załatwienia IP: 195.12.220.* 26.09.03, 17:14 Nie mam pojecia o terminach odbiorów. Co do ogrodzenia, to kupując mieszkanie, powiedziano mi że ogrodzenia nie będzie bo nie wyraziła na to zgody gmina (!!??#$%^). Sprawa pewnie musi poczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek K Re: Sprawy do wspólnego załatwienia IP: *.kompakt.pl 29.09.03, 07:58 Ogrodzenie bedzie jak najbardziej przynajmniej w przypadku bloku KN3. Ogrodzony bedzie dziedziniec az do wjazdow do garazu. Co do ogrodzenia budynku KN4 to nie wiem ale z przyczyn "logistycznych" bedzie to chyba trudne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek K Internet, kablówka, telefon IP: *.kompakt.pl 01.10.03, 14:47 Witam Zasięgnąłem informacji co do możliwości oraz postępu prac związanego z dostarczeniem do naszego bloku Al. KEN 52 "multimediów". Oto one: Odpowiedź z ePlan-u: Co do terminu realizacji w budynku KEN 52 planujemy zakończyć prace w terminie do 2 miesięcy. Na dzień dzisiejszy, kończymy budowę szkieletu budynku. Jeżeli chodzi o transfer otrzymujecie Państwo do 256kbps. Minimalny transfer blokowany przez nas to 80 kbps. Generalnie łącze posiada parametry stałe transferu 256 i jest stałe. Z naszej strony czuwamy cały czas nad tym aby ogólny transfer nie przekraczał 80% . Nie wiem skąd ma Pan takie informacje, że do bloku podłączane jest 2MB ?2MB podłączane było do 30 użytkowników i wraz ze wzrostem liczby osób wzrasta transfer.Jest on wprost proporcjonalny do ilości abonamentów. Co do ilości danych nie ma ograniczenia jak robią to inne firmy. Umowa podpisywana jest na czas określony tj. 1 roku, a po roku przechodzi na czas nieokreślony, jeżeli żadna ze stron nie wypowie umowy. Z pozdrowieniami Andrzej Pomesny e-PLAN www.e-plan.pl Odpowiedź z Aster City: Dziękujemy za zainteresowanie naszą ofertą. Uprzejmie wyjaśniamy, że aktualnie prowadzimy zaawansowane negocjacje z Developerem Wersal Podlaski w kwestii udostępnienia w budynku przy ulicyKEN 52 naszych usług. Aby zachęcić Pana do naszej oferty, informujemy iż na dzień dzisiejszy, udostępnienie usługi Internetu może kosztować: - 59zł. lub 300zł. w przypadku skorzystania z promocji "Witaj w sieci" (warunki w załączeniu) - 525,00zł. w przypadku podłączenia bez promocji, a wg.cennika (możliwość rozbicia na 4 raty). Miesięczny abonament za Telewizję kablową i Internet naliczany jest wg.cennika Oferty Zintegrowanej i w zależności od wybranego pakietu (specyfikacja pakietów w załączeniu): Telewizja & TwójDom@ACN 151,99zł. Telewizja & TwójŚwiat@ACN 198,99zł. W załączeniu przesyłamy też warunki jeszcze jednej promocji za opłatą abnoamentową za obie usługi, poniżej 100zł. W przypadku dodatkowych pytań, prosimy o kontakt z Infolinią lub maila zwrotnego. Z nadzieją, na nawiązanie współpracy w niedługim czasie (niestety konkretnej daty nie możemy sprecyzować) pozdrawiamy. Z poważaniem Marcin Bańkowski konsultant ds.korespondencji Wynika stąd zdecydowanie, że jako pierwsza będzie oferować internet firma e- PLAN. Zalety: niższy abonament, teoretycznie szybsze łącze. Wady: tylko adresy prywatne. Dodatkowo w odpowiedzi Aster City nie ma nic o telefonach z El-netu. Czyli najprawdopodniej ich instalacja może nastąpić dużo później lub w ogóle i trzeba będzie się zdecydować od razu na telefon Sferii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adek gaz IP: 195.12.220.* 02.10.03, 21:13 Czy ktoś z KN4 ma juz instalację gazową??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Zakupy IP: 62.88.34.* 03.10.03, 08:08 Czy ktos z Szanownych sasiadow moze polecic jakies sklepiki z kafelkami,panelami,lazienkami,kuchniami...... caly ten kolowrotek zaczyna sie krecic.... Z gory dziekuje za jakies podpowiedzi pozdrowienia darek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek K Re: Zakupy IP: *.kompakt.pl 03.10.03, 08:53 Ja chetnie polece ci jakies sklepy (wszystko juz kupilem badz zamowilem, lacznie z drziwami wewn., meblami kuchennymi i sprzetem AGD), ale najlepiej odezwij sie do mnie na priv'a. Jest tez kwestia czego mniej wiecej poszukujesz (tzn. jaki przedzial cenowy). Darek (darekk@kompakt.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe Re: Zakupy IP: *.visp.energis.pl 03.10.03, 23:18 Odebrałem mieszkanie w KN3-3 klatka. Marmury są rzeczywiście poniszczone, fatalnie ułożone i wątpliwej jakości. Prąd ma być podłączony na dniach, wpisałem to do protokołu odbioru miieszkania. Nie mogę się zdecydować na kafelki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antek Re: Zakupy IP: *.pzuzycie.com.pl 08.10.03, 08:32 Czesc Czy moglbys mi podpowiedziec co mozna jeszcze wpisac w protokol odbioru mieszkania ?? Moj adres - antek_p@wp.pl pozdrawiam Antek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arti z KEN3 opłata eksploatacyjna IP: *.pl.bauer.com / 172.28.190.* 06.10.03, 17:33 Witam, Wiem, że od dnia odbioru mieszkania obowiązuje "opłata eksploatacyjna" w wysokości 3 zł za m2 mieszkania. Co jest w nią "wliczone" (prąd, ogrzewanie, woda???) Czy może ktoś wie kiedy będzie gaz na KEN3? Domofony? Windy? Pozdrawiam Arti Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek K Protest przeciw wpuszczaniu autostrady do miasta IP: *.kompakt.pl 09.10.03, 09:35 www1.gazeta.pl/warszawa/1,34896,1697044.html Przeciwnicy przekształcenia Trasy AK w trasę ekspresową i połączenia jej z autostradą zapowiadają ogromną demonstrację pod Ministerstwem Infrastruktury Wczoraj protestujący zebrali się w szkole przy ul. Włościańskiej. Spotkanie zorganizował żoliborski radny Jerzy Lipka. Zamierza on powołać Komitet na rzecz Obwodnicy. - Domagamy się budowy takiej drogi wokół Warszawy, nie godzimy się na wpuszczanie ruchu z autostrady w środek miasta - grzmiał radny Lipka. Plany generalnej dyrekcji dróg zakładają, że równocześnie z budową autostrady od strony Łodzi do Konotopy (na granicy Piastowa i Ursusa) powstanie jej połączenie przez Bemowo do Trasy AK. Ta ostatnia, a także jej przedłużenie Trasa Toruńska zostaną zmodernizowane. Na czym ma polegać przebudowa trasy? Most Grota zostanie poszerzony o jeden pas w każdą stronę (w sumie w każdym kierunku będzie pięć pasów); zostaną odbudowane (lub zbudowane) wiadukty głównych jezdni po prawej stronie Wisły od ul. Modlińskiej aż do Łabiszyńskiej; w okolicach osiedli Potok i Ruda trasa zostanie częściowo przykryta ekranami akustycznymi (tzw. konstrukcja półtunelowa) arteria zyska nową nawierzchnię. Wielu mieszkańców uważa jednak, że te inwestycje doprowadzą do degradacji okolicy. - Już teraz przy Włościańskiej od trasy dobiega olbrzymi hałas. Przecież po wybudowaniu tu drogi ekspresowej będzie jeszcze gorzej - denerwowała się jedna z mieszkanek Żoliborza. Protestujących poparł mieszkający niedaleko trasy poseł Antoni Macierewicz, który jako jedyny z parlamentarzystów warszawskich przyjął zaproszenie na spotkanie. - Wspólnie z mieszkańcami będę walczył przeciwko budowie tej drogi. Wykorzystam do tego wszystkie środki, jakie przysługują posłowi - zapowiedział. 21 października przeciwnicy budowy trasy ekspresowej na Żoliborzu razem z protestującymi przeciw przecięciu drogą szybkiego ruchu Ursynowa będą protestować pod Ministerstwem Infrastruktury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin z KN4 Odbiór mieszkania. IP: 212.76.37.* 09.10.03, 19:44 Witam wszystkich sąsiadów. Z tego co zauważyłem część z Państwa odebrała już swoje mieszkanie. Napiszcie proszę czy mieliście jakieś wady bądź usterki. Jak wygląda sprawa ich usuwania? Czy przy odbiorze sporządza się protokół z usterkami? Jeśli tak to jakie są terminy usuwania wad? Pozdrawiam Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gTg pytania na 5 minut przed odbiorem IP: 213.17.171.* 10.10.03, 14:03 Witam sąsiadów :) Mam 2 pytanka: 1) jaki numer będzie miał budynek KN4? 2) czy w budynku KN4 są już media, tzn. woda, prąd? Za tydzień odbieram mieszkanie i nie bardzo podoba mi się remontowanie go bez chociażby kibelka :) Pozdrowienia [gTg KN4/21] Odpowiedz Link Zgłoś
mirex17 Re: pytania na 5 minut przed odbiorem 10.10.03, 14:47 Z tego co się orientuje: - będzie to KEN 50 (tak by logicznie wynikało bo etap I to KEN 56 i 54) - media generalnie są - ale nie wiem czy wszędzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe Re: pytania na 5 minut przed odbiorem IP: 62.29.232.* 13.10.03, 14:11 KN3 klatka 3 sa fatalnie polożone marmury większość płyt już popękała. Winda ciągle nie jeżdzi. Mam nadzieję, że chociaż popękane płyty zostana wymienione. Obecnie wgląda o tragicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antek Re: pytania na 5 minut przed odbiorem IP: *.pzuzycie.com.pl 13.10.03, 14:37 Czesc Pisalem juz o tym wczesniej teoretycznie mamy gwarancje na ta "robote" wiec trzeba bedzie reklamowac :-( W piatek odebralem mieszkanko w III klatce wiec jestem tym zywotnie zainteresowany. Nie dość, ze jest duzo pekniec, to jeszcze sa ZNACZNE roznice w wysokosci schodow (przy wejściu na 7 piętro pierwszy schodek ma 6cm (!) wiecej niz ostatni)i duze nierownosci, cytat: "Do oceny jakości położenia glazury stosuje się normę PN-75/B-10121. Dopuszcza ona odchylenie przebiegu linii spoin do 2 mm na 1 m i odchylenie powierzchni okładziny od płaszczyzny do 1 mm na 1 m" Jeśli by się kierować tą normą to ... pewnie trzeba by kłaść wszystko na nowo. Jednym słowem mieszkańcy III klatki (nie wiem jak jest w pozostalych) musza sie szybko zorganizowac i zadac naprawy posadzki. pozdrawiam Antek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arti Re: Klatka III IP: *.pl.bauer.com / 172.28.190.* 13.10.03, 14:49 Cieszę się, że w klatce III zaczyna "robić się ruch". Do tej pory "ze względu na najniższą ilość odebranych mieszkań" była klatką "ostatnią" - najpóźniej położono marmury (jak z jakością - wiemy!), jako jedyna nie ma jeszcze światła na klatce, luksfery też niemal na końcu. Trudno "walczyć" w pojedynkę! Prawdopodobnie pod koniec tego tygodnia zaczną regularnie jeździć windy. Wreszcie! Gaz ma być pod koniec listopada :( Arti Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe Re: Klatka III IP: *.visp.energis.pl 17.10.03, 11:45 Wcoraj włączono mi prąd. Na IV piętrze na klatce pojawiło się światło ale na pozostałych poziomach jest ciemno. Schody są rzeczywiście w fatalnym stanie. Na windzie na parterze palą się kontrolki ale winda nie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiarus Re: pytania na 5 minut przed odbiorem IP: *.acn.pl 18.10.03, 10:59 mirex17 napisał: > Z tego co się orientuje: > - będzie to KEN 50 (tak by logicznie wynikało bo etap I to KEN 56 i 54) > - media generalnie są - ale nie wiem czy wszędzie Lepszym stwierdzeniem byłoby "media generalnie bywają" tylko nikt nie wie czy, kiedy i jakie. Nie mozna nazwać mieszkania, że jest w stanie do odbioru jeżeli nie ma na stałe: wody, prądu, gazu, windy, i innych nie tylko mediów Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arti Re: pytania na 5 minut przed odbiorem IP: *.pl.bauer.com / 172.28.190.* 20.10.03, 09:57 >>>Lepszym stwierdzeniem byłoby "media generalnie bywają" tylko nikt nie wie czy, kiedy i jakie. Nie mozna nazwać mieszkania, że jest w stanie do odbioru jeżeli nie ma na stałe: wody - JEST (ciepła i zimna), prądu - JEST ("na stałe" a nie "z klatki"), gazu - brak :(, windy - DZIAŁAJĄ, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe Re: pytania na 5 minut przed odbiorem IP: *.visp.energis.pl 22.10.03, 13:53 Nie jestem pewien czy dobrz zrozumiałem Winda działa ?, A co z relingami na balkonie czy już może są ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arti Re: pytania na 5 minut przed odbiorem IP: *.pl.bauer.com / 172.28.190.* 22.10.03, 15:42 TAK - WINDA (KLATKA III) działa. Od piątku wieczorem - bez przestojów (wiem, bo już mieszkam!) relingi mam już od dawna (miesiąc???) Pozdrawiam A. Odpowiedz Link Zgłoś