Dodaj do ulubionych

Elmis Invest Mysiadło

IP: 213.134.135.* 31.03.06, 16:14
Czy ktos posiada info na temat Elmis-Invest, powstal teraz podwykonawca
Osiedle-Labedzie ( tak sie nazywa powstaly dev. ) i buduje nowe osiedle w
Mysiadle...nic nie mogę o nich znaleźć...
Obserwuj wątek
    • dariusz.madej Re: Elmis Invest Mysiadło 09.04.06, 23:00
      Gość portalu: Anna77 napisał(a):

> Czy ktos posiada info na temat Elmis-Invest, powstal teraz podwykonawca
      > Osiedle-Labedzie ( tak sie nazywa powstaly dev. ) i buduje nowe osiedle w
      > Mysiadle...nic nie mogę o nich znaleźć...

Właśnie byłem na targach Mieszkaniowych w Wawie w ostatni weekend (8-9.04.2006)
      i widziałem ofertę osiedla Łabędzia. Wygląda interesująco ale sam szukam info
      na temat tej firmy.
      • Gość: Anna77 Re: Elmis Invest Mysiadło IP: 213.134.135.* 10.04.06, 18:20
        Jakie info jest potrzebne ???
      • Gość: Madzen Re: Elmis Invest Mysiadło IP: *.chello.pl 05.07.06, 21:36
        Czy ktoś podpisał umowę przedwstępną na mieszkanie w 3 Budynku?
    • tomanio4 Re: Elmis Invest Mysiadło 09.04.06, 23:04
      a jakie ceny itd ???
      • Gość: Anna77 Re: Elmis Invest Mysiadło IP: 213.134.135.* 10.04.06, 18:19
        JA właśnie jutro podpisuję umowę przedwstepną - trochę mozna wynegocjować...to
        nowopowstala społka na rzecz tej inwestycji w Mysiadle...ceny okolo 3800-3900 m2
        • tomanio4 Re: Elmis Invest Mysiadło 10.04.06, 20:44
          ..jakoś drogo.... ?!
        • Gość: mm Re: Elmis Invest Mysiadło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 14:24
          witam a co negocjowalas? cene czy warunki umowy?
          • Gość: Charon Re: Elmis Invest Mysiadło IP: *.rodamco.pl 11.04.06, 17:21
            a nie przeraża was perspektywa dojazdu Puławską?
            • Gość: Ann77 Re: Elmis Invest Mysiadło IP: 213.134.135.* 11.04.06, 18:23
              korki generalnie są wszędzie - nie uniknie się tego...ja ost. jechalam z
              wyścigow i zajęlo mi to 10 min :) autem...a korki rzecz ludzka ...stawiam na
              mieszkanie za warszawa, zielen, las..i to mnie przekonuje
          • Gość: Anna77 Re: Elmis Invest Mysiadło IP: 213.134.135.* 11.04.06, 18:22
            warunki umowy i zaliczkę
            • Gość: mm Re: Elmis Invest Mysiadło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 14:28
              dzis pojechalem zeby zobaczyc jak to wyglada i mam bardzo rozne odczucia
              dzialka jest bardzo wasko i wcisnieta miedzy domki jednorodzinne wiec
              jakakolwie zielen z lawkami odpada, na pocieszenie mozna dodac ze obok tez sie
              buduje i dzialki sa rownie male, przez srodek dzialki przechodzi linia
              wysokiego napiecia i obok stoi gigantyczny slup, stan ulicy labedziej jest
              fatalny - same dziury i bardzo wasko biorac pod uwage nowe bloki bedzie
              naprawde ciasno. czas dojazdu do m wilanowska 25min wiec mysle ze ok
              • ewalyczko Re: Elmis Invest Mysiadło 21.04.06, 15:39
                Przyznam szczerze ze tez zastanawialam sie nad tym zeby kupic tam mieszkanie,
                ale po tym co przeczytalam to nie wiem czy to dobry pomysl... Chyba perspektywa
                zagladania komus w okna nie jest najszczesliwsza
              • Gość: Krzysiek Re: Elmis Invest Mysiadło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 21:49
                No właśnie - my z żoną również byliśmy na działce i popatrzyliśmy jak to
                wygląda. Trochę nas przerażają te druty, które wiszą bardzo nisko. Co o tym
                myślicie?
                • Gość: Adagol Re: Elmis Invest Mysiadło IP: 194.106.193.* 25.04.06, 01:06
                  Drutów wiszących nisko nie będzie. Po zakończeniu budowy deweloper zakopie je w
                  ziemi. My nawet dopisalismy to do umowy. Wszędzie przebiegają takie linie tyle,
                  że w Wawie standardowo są zakopane, a na wsi jak na wsi. Bo inwestycja jest
                  niby w Piasecznie, ale na granicy z Mysiadłem i Nową Iwiczną, czyli z gminie
                  Lesznowola.
                  Jeśli chodzi o dojazd do centrum to generalnie jest ok. Sam mieszkam w Mysiadle
                  i pracuje w rejonie Galeri Mokotów i dojazd zajmuje ok. 25 minut. W niedzielę
                  bez korków ok. 15 minut. Wcześniej mieszkałem na Stegnach, na Bemowie i
                  Jelonkach i nie ma porównania.
                  Ulica Łabędzia po zimie nie wygląda najlepiej. Jak pojedziesz nieco dalej w
                  kierunku Mysiadła różnica jest kolosalna. Niestety obecne władze Piaseczna mało
                  o to dbają, miejmy nadzieję że po jesiennych wyborach to sie zmieni, bo
                  przykład pobliskiej Lesznowoli pokazuje, że drogi mogą byc równe. By rozładowac
                  korki przy wyjeździe na Puławską, władze lesznowoli maja plan budowy nowego
                  wyjazdu, ale wymaga to zbudowania mini skrzyżowania na Puławskiej, należącej do
                  Wawy. Rozmowy trwają. Sprawa w końcu musi byc rozwiązana, bo buduje sie tu
                  coraz więcej i mieszkańcy Iwicznej i Mysiadła naciskają na pania wójt.
                  Ceny w tej inwestycji są średnie jak na Piaseczno. Cóż, rejony Mysiadła i
                  Jezefosławia zrobiły sie ostatnio modne, więc i ceny wzrosły. Za wybudowane
                  kilka lat temu mieszkania na Zimowej sprzedający żądają po 5500/m2. Taniej jest
                  tylko w Multi-Hekku, ale to akurat nie dziwne jak ktoś zna jakośc multihekku.
                  Jeszcze w niedzielę oglądaliśmy z żona mieszkanie na Juliance cena ok. 3300/m2,
                  stoja prawie gotowe i włos sie na głowie jeżył. Po prostu jakośc multihekku. i
                  ten przygnębiający blok. To juz socjalistyczne blokowiska z wielkiej płyty
                  wyglądają o niebo lepiej. No , ale jak ktoś lubi kołchoz to jego sprawa. Tyle,
                  że do mieszkań na słowiczej multihekku ludzie musieli drugie tyle dokładac, by
                  normalnie mieszkac.
                  To tyle, bo jeszcze uznacie mnie za pracownika elmisu ;-) A ja po prostu lubie
                  tę okolicę,a nie znosze multihały. w Mysiadle stawiają nam właśnie kolchoz o
                  nazwie Myszka. Ale w przeciwieństwie do nazwy ma to byc wielki 6-7 pietrowiec
                  (do tej pory najwyzszy blok miał 3 pietra) i juz jest przeklinany przez
                  mieszkańców. Będzie górowal nad gmina jak PKiN nad Wawą.
                  • krzysiek34 Re: Elmis Invest Mysiadło 24.05.06, 13:06
                    Po jakmiś czasie dopiero, bo zbierałem informację, ale jednak muszę jeszcze raz
                    poruszyć temat drutów na działce. Oto jakie informacje mam w tej chwili:
                    1. Koleżanka na forum napisała, że ma w umowie wpisane, że deweloper druty zakopie.
                    2. Dzwoniłem do energetyki - rzeczywiście mają zgodę na wkopanie drutów w ziemię.
                    3. Tu uwaga - byłem na targach i rozmawiałem z deweloperem i usłyszałem, że
                    żadne wkopywanie tej linii nie wchodzi w grę!!! Budynki będą postawione tak,
                    żeby być w bezpiecznej odległości od linii. Druty mają przebiegać między
                    budynkami 2. i 3.

Dowiedziałem się ponadto, że wstrzymano sprzedaż 3. budynku. Jak to powiedział
                    Pan na targach (przedstawiciel Elmis Invest) - "Zobaczymy, jak nam wyjdzie
                    budowa dwóch pierwszych budynków". Nic nie wiadomo, kiedy i czy w ogóle będzie
                    sprzedaż mieszkań w kolejnych budynkach. Odniosłem wrażenie, że plany dewelopera
                    zostały skorygowane, albo po prostu chcą drastycznie podnieść cenę za ten 3.
                    budynek.

To tyle z moich informacji.

Pozdrawiam wszystkich.

Są to dla mnie sprzeczne informacje. Generalnie dla mnie jest
            • Gość: adagol Re: Elmis Invest Mysiadło IP: 194.106.193.* 22.04.06, 18:26
              A co zmieniłaś w umowie? Bo czytam ja i też parę spraw mi sie nie podoba,
              chociażby praktyczny brak kar dla dewelopera za opóźnienia, a w terminie tego
              osiedla na pewno nie oddadzą. I co wynegocjowałaś z zaliczką? Ode mnie chcą
              10000 PLN tak od razu. Przesunąłem już termin pierwszej wpłaty, tych 20% na 4
              tyg, bo żaden bank sie nie wyrobi wcześniej. I jak duże mieszkanie kupiłaś? Ja
              interesuje się Dalią, ale przeraża mnie czynsz, bo przewiduja 200 zł, to 2 x
              tyle niż w okolicy.
              • Gość: Anna77 Re: Elmis Invest Mysiadło IP: 213.134.135.* 24.04.06, 15:33
                Praktycznie wynegocjowalam wszystkie "drażliwe"punkty z karą też. Zaleczke
                wyneg. na 3000 pln ( bo zarezerw. male mieszkanie 37 M -Astra ). Zaliczke
                warunkują wielkościa mieszkania. Co do negocjacji umowy są elastyczni. Co do
                czynszów - wyneg. zapis, ze ceny nie przekroczą średniej warszawskiej do czasu
                zarządu developera.
                • Gość: adagol Re: Elmis Invest Mysiadło IP: 194.213.204.* 24.04.06, 16:05
                  Bardzo dziękuję za odpowiedź. Tez kupuję małe mieszkanie. Dlatego sprawa
                  czynszu jest drażliwa, bo w danej mi umowie jest taki sam niezależnie od
                  wielkości mieszkania chodzi o zarządzanie. To kuriozalne, więc zapis jaki pani
                  wynegocjowała może być niewystarczający, bo właściciele dużych mieszkań
                  płaciliby wtedy dużo mniej w przeliczeniu na m2.
                  A jaką karę za opóźnienia Pani wynegocjowała? Bo w tej chwili proponuja
                  zaledwie 4% rocznie i nie więcej niz 3% wartości mieszkania. Czyli mogą nie
                  skończyć budowy latami i nic im praktycznie nie grozi. Będę wdzięczny za krótką
                  i szybką odpowiedź bo właśnie wybieram sie na "negocjacje".
                  Na jakie drażliwe punkty można jeszcze zwrócić uwagę?
                  • Gość: Anna77 Re: Elmis Invest Mysiadło IP: 213.134.135.* 24.04.06, 19:05
                    Ja konsultowalam umowę z prawnikiem. Z tym czynszem - to byl jedyny punkt nie
                    do negocjacji ( faktycznie pkt. niezgodny z Ustawą o wł. lokli )ale nie tylko
                    zapis jak pisalam wczesniej dodano. Co do kary umownej za akt not. lub nie
                    oodanie w term. to 0.08% za każdy dzien zwłoki,ale przesunelismy o 1 msc dalej
                    podpisanie aktu. Prawnik, ktory umowę sprawdzial, pow., ze nalezy do
                    tych "lepszych". jak pislam są elastyczni. Powodzenia w "negocjacjach "
                    • Gość: Adagol Re: Elmis Invest Mysiadło IP: 194.106.193.* 24.04.06, 22:09
                      Rzeczywiście sa dośc elastyczni w negocjacjach, zawsze trochę zmieniliśmy i w
                      karach itd. Z czynszem też dopisaliśmy o tych cenach , ale to dopiero wyjaśni
                      sie przy odbiorach. Ale jeśli jest to niezgodne z ustawą to znaczyłoby, że i
                      tak muszą liczyc czynsz z metra a nie taki sam dla każdego lokalu, bo ustawa
                      jest chyba ważniejsza niz umowa.
                      Pozdrawiam i dzięki za porady.
                      • Gość: Anna77 Re: Elmis Invest Mysiadło IP: 213.134.135.* 25.04.06, 15:37
                        ten zapis o czynszach po ustanowieniu wspolnoty mam nadzieje - my jako
                        lokatorzy zmienimy na zapis zgodny z Ustawą.
                        Pozdr.
                        • Gość: adagol Re: Elmis Invest Mysiadło IP: 194.213.204.* 26.04.06, 10:46
                          Pytanie najważniejsze:
                          1. Czy rzeczywiście w ustawie jest zapis o proporcjonalnych czynszach z m2
                          mieszkania.
                          2. Bo jak tak to ustawa jest chyba ważniejsza od umowy, umowa powinna być
                          zgodna z ustawą co oznacza, ze od początku powinniśmy płacić normalny czynsz.
                          Nam deweloper powiedział, ze czynsz na każdy lokal ok. 200 zł co na małe
                          mieszkanie daje ok. 6 zł /m2 a na duże 2-3 zł /m2.
                          szukałem długo mieszkania i wszędzie czynsz jest z m2 ok. 3-4 zł.

Niestety taki zapis w umowie może prowadzić potem do konfliktów, bo
                          właścieciele dużych mieszkań, a jest ich tu nieco więcej mogą trwać przy
                          umowie. Mówiłem to deweloperowi, ale ten odpowiedział, ze już podpisali kilka
                          umów i tego nie zmienią. To był główny punkt, który wstrzymywał mnie z kupnem
                          tego mieszkania. Cóż będziemy martwić się za rok, dwa. Może jakiś kompromis uda
                          się osiągnąć. deweloper nie umiał mi odpowiedzieć na pytanie skąd wziął pomysł
                          takich czynszów.
                          Pzdr
                          • Gość: Anna77 Re: Elmis Invest Mysiadło IP: 213.134.135.* 26.04.06, 16:13
                            Ustwa tak mówi na 100% ( moge przesłać dokumenty do poczytania ). Ja developera
                            tez o to pyt. i odpowiedzial tak samo. Jest to niezgodne z ustawą i jak
                            powołamy Wspólnotę Mieszkaniowa - bedzie to godny argument i nie bedzie
                            problemem, aby to zmienić :)
    • Gość: garfild Re: Elmis Invest Mysiadło IP: *.oeiizk.waw.pl 26.04.06, 14:41
      Jeżeli nie zrobią przebudowy skrzyżowania z Puławską, to korek będziecie mieli
      już w garażu ;-)) "Myszka" + Elmis + Iwbau doda jeszcze "paru chętnych" do
      wyjazdu na Puławską. Pierwsze trzy lata (jestem na tym terenie od 1999 r.),
      było "w miarę", nastepne trzy "tragicznie", jak Wy się wprowadzicie to
      będzie "dramat". Ale to właściwie jedyny powód na "nie", reszta to same
      pozytywy. Jest ładnie, bezpiecznie, tanio i każdy to potwierdzi...
      A w sprawie przebudowy wyjazdu na Puławską, może przydałoby się polobbować :-))
      • Gość: Anna77 Re: Elmis Invest Mysiadło IP: 213.134.135.* 26.04.06, 16:14
        Trzeba nad tym skutecznie pomyśleć i dzialać ;)
        Pozdr.
        • Gość: sla Re: Elmis Invest Mysiadło IP: *.chomiczowka.waw.pl 01.06.06, 23:24
          Cześć Anna!
          To będziemy w jednej klatce mieszkać :)Też się zastanawiałem nad Astrem, ale w
          końcu zdecydowałem się na parter.
          Pozdrawiam - Sławek
          • Gość: Magdusia Re: Elmis Invest Mysiadło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 07:30
            Witam :)
            ja w poniedziałek podpisuję umowę. udało mi się "zbić" pierwsza wpłatę z 10,000
            na 5,000, wiec OK, pani Dorota bardzo miła i odpowiada na wszystkie pytania :)
            co do liniii energetycznej to mi absolutnie nie przeszkadza. sama skorzystałam
            na tym wybierając Dalię na 1szym piętrze na koncu drugiego budynku, wiec tak
            jakby przy scianie konczacej blok, bedacej 30m od tej linii eneregetycznej :)
            powód? mieszkania tansze za metr :) Dalia nade mną też już sprzedana (2p) :)
            mam do was pytanie! czy bylibyście chętni na założenie forum tego osiedla?
            dzielenie sie "przeżyciami", zdjeciami itd? :) jesli tak, to mogę coś podziałać
            w tej płaszczyźnie :-)

pozatym, tak podsumowując:
            udało sie wynegocjować kary za przedłuzenia i co jeszcze?
            pozdrawiam - Magda :)
            • karkochas Re: Elmis Invest Mysiadło 10.06.06, 19:37
              Załóż forum. Zawsze lepiej być zorganizowanym w kontaktach z developerem. I
              przepływ informacji będzie lepszy.
              Ja wynegocjowałem wyższe kary za opóźnienia, 40 dniowy termin do wpłaty drugiej
              transzy oraz możliwość nabycia mieszkania jedynie z miejscem postojowym, a nie z
              garażem podziemnym.
              Jedną rzecz przeoczyłem - wpłata ostaniej raty powinna nastąpić po dokonaniu
              odbioru, a nie na trzy dni przed. Teraz nawet jak nie podpiszę protokołu z
              powodu usterek to developer może mnie olać - całą kasę i tak dostał. Jeżeli
              ktoś jest przed podpisaniem umowy niech ponegocjuje ten punkt i da znać czy się
              udało.
              Swoją drogą - ceny tych mieszkań zmieniają się z tygodnia na tydzień.
              • Gość: VEREKA Re: Elmis Invest Mysiadło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 21:08
                Witam,
                Chcę sie Was zapytać na kiedy planuja zakończenie inwestycji? Ja byłam dziś u
                nich i mi powiedzieli, że w marcu 2007.
                pozdrawiam
            • Gość: Maciejka Re: Elmis Invest Mysiadło IP: 195.33.129.* 25.07.06, 16:40
              Mam kilka aktualnych fotek z placu budowy, piszcie jm22@o2.pl
    • Gość: Magdusia Re: Elmis Invest Mysiadło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 08:36
      zapraszam do korzystania !

www.osiedlelabedzia.prv.pl/
    • Gość: Maciejka Re: Elmis Invest Mysiadło IP: 195.33.129.* 25.07.06, 16:39
      Witam! Jestem Wasza nowa sasiadka z osiedla Labedzia :-) niedawno podpisalam
      umowe, teraz czekam na kredyt, ile Wy czekaliscie? Zmienilam w umowie termin
      1szej transzy(az 45% wartosci) na 30 dni po podpisaniu umowy, ale teraz boje
      sie ze nie zdaze.... Banki przezywaja oblezenie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka