Dodaj do ulubionych

J.W. Construction - Dobry developer czy nie??

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.01, 18:45
Ludzie jesli mieliscie kontakt z JWC napiszcie swoje opinie, gdyz chcialbym
skorzystac z ich uslug. Interesuja mnie zarowno dobre jak i zle opinie. Dzieki!!
Obserwuj wątek
    • Gość: misiu Re: J.W. Construction - Dobry developer czy nie?? IP: *.centertel.pl 22.10.01, 09:24
      Zobacz poprzednie psty to dowiesz się wszstkiego
    • Gość: jarzyna Re: J.W. Construction - Dobry developer czy nie?? IP: 195.8.131.* 22.10.01, 12:13
      sa rozne zdania o jwc te zle szeroko opisane rowniez tu
      ale po roznych przygodach czesto ocierajacych sie o dramatyczne
      udalo mi sie zamieszkac, wykonczyc i jakos bez specjalnych dodatkowych
      atrakcji ... na razie
      • Gość: gosc Re: J.W. Construction - Dobry developer czy nie?? IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 22.10.01, 13:11
        > sa rozne zdania o jwc te zle szeroko opisane rowniez tu
        > ale po roznych przygodach czesto ocierajacych sie o dramatyczne
        > udalo mi sie zamieszkac, wykonczyc i jakos bez specjalnych dodatkowych
        > atrakcji ... na razie

Mozesz podac wiecej szczegolow o Twoich przygodach - zwlaszcza tych dramatycznych?
        Na ktorym osiedlu mieszkasz? Mam nadzieje, ze nie odbierzesz tego pytania jak
        atak na swoja prywatnosc. Osiedla JWC sa raczej duze.

• Gość: grot Re: J.W. Construction - Dobry developer czy nie?? IP: 195.136.21.* 22.10.01, 12:53
      Buduja tanio i duzo.
      Moim zdaniem niema w Warszawie dobrego developera. Albo zlodzieje albo
      partacze. Procentowo niezadowolonych z developera jest tyle samo w kazdym
      przypadku. Ilosciowo wiecej niezdowolonych jest w JW ale oni wiecej buduja.
      Ja postawilem na JWC i sobie chwale. Wszedzie gdzie zainwestujesz swoje
      pieniadze mozesz wtopic. Nie ma regul w tej branzy.
      • Gość: abx Re: J.W. Construction - Dobry developer czy nie?? IP: 212.69.75.* 05.11.01, 23:30
        Zgadzam sie z przedmowca - deweloperzy w Warszawie dziela sie na zlodziei i
        partaczy - JW naleza do tych drugich. Jednak sporo juz zbudowali i ucza sie na
        bledach. Nauczyli sie juz robic balkony (odpadaja w jednym z ich pierwszych
        osiedli w Zabkach na Drewnickiej), wycofali sie z chorego pomyslu wstawiania
        gotowych łazienek zmontowanych w fabryce i nie proponuja juz raczej w
        standardzie wykanczania (co niezbyt im wychodzilo, o czym przekonalem sie
        osobiscie). Jak dotad maja jedna podstawawa zalete - jeszcze nikogo całkowicie
        nie "przewalili". Mieszkania oddaja - nezbyt terminowo i w stanie dalekim od
        doskonalosci, ale oddają - w naszej rzeczywistosci, to moim zdaniem, duzy plus.
      • Gość: ag.pośr. Re: J.W. Construction - Dobry developer czy nie?? IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 09.11.01, 14:39
        J.W. - tanio to jest 2500-2900 za metr,
        jakość wykończenia pozostawia wiele do życzenia !!!!!!!!!!!!!!!!!!(J.W.)
        • Gość: Ania Re: J.W. Construction - Dobry developer czy nie?? IP: *.acn.waw.pl 11.11.01, 11:42
          Juz byl o tym watek i to dosc obszerny - poszukaj.
    • Gość: Eryk Re: J.W. Construction - Dobry developer czy nie?? IP: *.jgora.dialog.net.pl 11.11.01, 12:13
      Ja jestem z ich uslug zadowolony, ale moze to dlatego ze trafilem na bardzo
      dobra agentke i naprawde zawsze moglem sie do niej zwrocic z pytaniem i po
      pomoc i zawsze uzyskalem konkretna odpowiedz. No i w-g mnie podstawowa zaleta:
      oni raczej z twoja kasa nie uciekna. Buduja najtaniej, wiec nie mozesz miec
      zbyt wygorowanych zyczen, ale za te cene mysle ze warto korzystac z ich uslug.
      Jak na Warszawe to obsluga klienta jest naprawde dobra.
      • Gość: ereno Re: J.W. Construction - Dobry developer czy nie?? IP: *.chello.pl 11.11.01, 21:29
        Czy słyszeliście coś o ich nowej inwestycji "Dębowy Park"
    • jarecky Re: J.W. Construction - Dobry developer czy nie?? 12.11.01, 09:44
      Kupilem mieszkanie w Ursusie i jak na razie jestem z niego zadowolony.
      Mieszkanie przekazali nieco przed poczatkowo zakladanym terminem podanym przez
      agenta. W mieszkaniu jest pare niedorobek i idiotycznych rozwiazan
      konstrukcyjnych, ale wszystko da sie dosc latwo skorygowac.
      Nie szukalem zbyt dlugo dewelopera, zalezalo mi na szybkim terminie odbioru
      oraz na niewygorowanej cenie i uwazam, ze trafilem naprawde niezle.
      Pozdrawiam.
    • Gość: muffn Re: J.W. Construction - Dobry developer czy nie?? IP: *.dynamic.mm.pl 09.05.13, 10:35
      odświeżam wątek, przeglądając oferty nowych mieszkań trafiłem na nich. Zainteresowała mnie dosyć niska cena mieszkania coś około pięciu tys. za m2 na Białołęce. Warto się im przyjrzeć?
      • agent.ds.nieruchomosci Re: J.W. Construction - Dobry developer czy nie?? 09.05.13, 14:46
        Jedna podstawowa kwestia, od JWC kupujesz mieszkanie gotowe, a nie dziurę w ziemi, co jest po pierwsze obarczone wiadomym ryzykiem, po drugie blisko 30 tys. droższe (koszty kredytu).
      • Gość: Zenek Re: J.W. Construction - Dobry developer czy nie?? IP: *.r-link.pl 09.05.13, 16:19
        Nikt pewnie nie ma niższych cen, ale nie łódź się że budują dobrze. Niedawno pojawił się artykuł o pękających ścianach i nie dopuszczonej do używania instalacji gazowej w jakimś ich budynku, a ja się nasłuchałem od znajomych pracowników deweloperów jak to jeżdżą na szkolenia do JWC i wysłuchują ,że "ściany a nawet elementy fundamentów i konstrukcji można spokojnie budować dużo cieńsze".
    • agent.ds.nieruchomosci Re: J.W. Construction - Dobry developer czy nie?? 13.05.13, 19:39
      Ani w Łodzi, ani Gdyni, ani Poznaniu takie sytuacje nie miały miejsca, a opierać się na opiniach, że "gdzieś ktoś coś słyszał" no to najpoważniej nie brzmi.
    • agent.ds.nieruchomosci Re: J.W. Construction - Dobry developer czy nie?? 22.05.13, 19:49
      Proszę bardzo: - największy polski deweloper mieszkaniowy, notowany na Giełdzie Papierów Wartościowych od 2007 r. Obecny w Warszawie, Katowicach, Łodzi, Gdyni i Poznaniu, a także za granicą. Lider na stołecznym rynku mieszkaniowym, gdzie prowadzi działalność od 1993 r. Laureat wielu nagród i wyróżnień (m. in. QI order - zarządzanie najwyższej jakości, Laur Konsumenta, Top Marka 2011, Polski Herkules 2011), zwycięzca opracowanego przez Eurobuild CEE rankingu największych deweloperów w Europie Środkowej i Wschodniej. Generalny wykonawca własnych inwestycji. Aktywny także na rynku nieruchomości komercyjnych i luksusowych, m.in. jako właściciel i operator sieci Hoteli 500, Czarny Potok Resort & Spa oraz inwestor realizujący projekty biurowe i handlowe.
    • Gość: Z dala od Józefa Re: J.W. Construction - Dobry developer czy nie?? IP: *.subscribers.sferia.net 24.05.13, 21:23
      Panie Józek mozesz być dumny ze swoich pracowników aktywnych na forum! Ja o mały włos nie nabrałem się na drewniany dom w Józewfosławiu...proponuję pojechać na miejsce i pogadać z mieszkańcami, dramat...
      • agent.ds.nieruchomosci Re: J.W. Construction - Dobry developer czy nie?? 28.05.13, 19:29
        Głos na forum ma być głosem doradczym, informacyjnym, wyjaśniającym pewne kwestie, a nie przesądzającym o zakupie. W druga stronę to działa podobnie, te złe komentarze, też należy samemu weryfikować "w terenie" bo często są to głosy po prostu wynikające z frustracji, złości, czy konkurencji, czyli generalnie złych pobudek. A skoro już oceniamy developera JWC i jego ostatnie inwestycje, to nawet adwersarze muszą docenić to, że sprzedają mieszkania gotowe, a nie dziurę w ziemi i za przyzwoite, jedne z najmniejszych w Warszawie pieniądze.
        • Gość: dommt Re: J.W. Construction - Dobry developer czy nie?? IP: *.free.aero2.net.pl 03.06.13, 20:12
          jakby ludziom nie pasowały te mieszkania to nie sprzedawały by się tak dobrze (wystarczy sobie poszukać zestawień sprzedaży). Cena dla przeciętnego człowieka, nie wygórowana taka, że można sobie w końcu pozwolić na własny kąt
          • Gość: darek Re: J.W. Construction - Dobry developer czy nie?? IP: *.subscribers.sferia.net 03.06.13, 22:53
            jeszcze kredycik wio
    • agent.ds.nieruchomosci Re: J.W. Construction - Dobry developer czy nie?? 06.06.13, 19:56
      Zgadza się w 100% , że cena, jakość i lokalizacja są ważne, ale czasem niestety trzeba kupić mieszkanie w ciut gorszej lokalizacji, dalej od centrum, nie przy metrze, ale nie zapłacić za metr 9-10tys. zł tylko 5tys. zł. Nie wszystkich stać na mieszkania za kilkaset tysięcy złotych więc nie ma co wszystkich wrzucać do jednego worka i twierdzić, że kolokwialnie mówiąc coś jest na pewno be, a coś na pewno cacy.
    • agent.ds.nieruchomosci Re: trzeba docenić ale kogo? 11.06.13, 17:10
      Tak jak już pisałem nie wrzucaj wszystkich do jednego worka. Nie każdego stać, żeby sobie apartament w centrum kupić za 1mln złotych. Oferty JWC są dla ludzi młodych, dla rodzin, dla osób, które mają mniejsza zdolność kredytową, choć oczywiście i zamożniejsza część społeczeństwa nierzadko wybiera te inwestycje z uwagi na lokalizację (tak tak są tacy, którzy po prostu chcą mieszkać na Białołęce).
    • agent.ds.nieruchomosci Re: J.W. Construction - Dobry developer czy nie?? 17.06.13, 21:21
      Przy małych developerach może tak, ale duże firmy nie robią niczego wbrew obowiązującemu prawu i obowiązujących standardów, bo szybko by klientów stracili.
      • Gość: QW Re: J.W. Construction - Dobry developer czy nie?? IP: *.warszawa.vectranet.pl 17.06.13, 23:34
        Bo oczywiście klienci doskonale znają prawo i wszystkie nieprawidłowości z umów natychmiast wychwytują, a deweloperzy są na tyle uczciwi że bez problemu te uchybienia usuwają w umów.
        Z jednym muszę się jednak zgodzić, JWC nie odstaje zbytnio od średniej deweloperskiej jeśli chodzi o jakość i uczciwość, ale to dlatego że deweloperzy równają w dół.
        • shibdo Re: J.W. Construction - Dobry developer czy nie?? 18.06.13, 07:23
          znalazłem w ofercie tego dewelopera fajne mieszkanie, teraz szukam opinii od mieszkańców innych osiedli, nie było problemów z odbiorem? Czy można liczyć na jakieś rabaty?
          • agent.ds.nieruchomosci Re: J.W. Construction - Dobry developer czy nie?? 19.06.13, 19:14
            Co do rabatów to najlepiej już bezpośrednio z developerem rozmawiać, ewentualnie śledzić informacje o dniach otwartych, które cyklicznie tydzień w tydzień są właściwie ostatnio organizowane.
            • Gość: Ola Re: J.W. Construction - Dobry developer czy nie?? IP: *.204.2.10.dsl.dynamic.t-mobile.pl 19.06.13, 22:06
              Czy to nie objaw schizofrenii rozmowa z samym sobą?!
              • agent.ds.nieruchomosci Re: J.W. Construction - Dobry developer czy nie?? 20.06.13, 20:17
                Nie wiem kogo masz na myśli, bo na tym forum piszę zawsze i tylko jako Agent Nieruchomości , do tego się podpisuję więc nie piszę jak inni anonimowo. A zważ , że może więcej niż jedna osoba na tym forum może mieć pozytywne zdanie o tej czy innej firmie.
                • mareks_550 Re: J.W. Construction - Dobry developer czy nie?? 01.07.13, 21:05
                  :D, na forach niezbyt popularne jest pozytywne zdanie na jakikolwiek temat więc trzeba uważać bo od razu się wzbudza podejrzenia :D
                  • Gość: Firma podwykonawcz [...] IP: *.156.182.166.dynamic.ip.euron.pl 26.09.13, 12:10
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                  • agent.ds.nieruchomosci Re: J.W. Construction - Dobry developer czy nie?? 26.09.13, 21:39
                    Zgadza się, ale też co innego pisać dobrze na potrzeby sprzedaży, co innego merytorycznie i informacyjnie po prostu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka