Gość: Compo IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.01, 18:45 Ludzie jesli mieliscie kontakt z JWC napiszcie swoje opinie, gdyz chcialbym skorzystac z ich uslug. Interesuja mnie zarowno dobre jak i zle opinie. Dzieki!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: misiu Re: J.W. Construction - Dobry developer czy nie?? IP: *.centertel.pl 22.10.01, 09:24 Zobacz poprzednie psty to dowiesz się wszstkiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarzyna Re: J.W. Construction - Dobry developer czy nie?? IP: 195.8.131.* 22.10.01, 12:13 sa rozne zdania o jwc te zle szeroko opisane rowniez tu ale po roznych przygodach czesto ocierajacych sie o dramatyczne udalo mi sie zamieszkac, wykonczyc i jakos bez specjalnych dodatkowych atrakcji ... na razie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: J.W. Construction - Dobry developer czy nie?? IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 22.10.01, 13:11 > sa rozne zdania o jwc te zle szeroko opisane rowniez tu > ale po roznych przygodach czesto ocierajacych sie o dramatyczne > udalo mi sie zamieszkac, wykonczyc i jakos bez specjalnych dodatkowych > atrakcji ... na razie Mozesz podac wiecej szczegolow o Twoich przygodach - zwlaszcza tych dramatycznych? Na ktorym osiedlu mieszkasz? Mam nadzieje, ze nie odbierzesz tego pytania jak atak na swoja prywatnosc. Osiedla JWC sa raczej duze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grot Re: J.W. Construction - Dobry developer czy nie?? IP: 195.136.21.* 22.10.01, 12:53 Buduja tanio i duzo. Moim zdaniem niema w Warszawie dobrego developera. Albo zlodzieje albo partacze. Procentowo niezadowolonych z developera jest tyle samo w kazdym przypadku. Ilosciowo wiecej niezdowolonych jest w JW ale oni wiecej buduja. Ja postawilem na JWC i sobie chwale. Wszedzie gdzie zainwestujesz swoje pieniadze mozesz wtopic. Nie ma regul w tej branzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abx Re: J.W. Construction - Dobry developer czy nie?? IP: 212.69.75.* 05.11.01, 23:30 Zgadzam sie z przedmowca - deweloperzy w Warszawie dziela sie na zlodziei i partaczy - JW naleza do tych drugich. Jednak sporo juz zbudowali i ucza sie na bledach. Nauczyli sie juz robic balkony (odpadaja w jednym z ich pierwszych osiedli w Zabkach na Drewnickiej), wycofali sie z chorego pomyslu wstawiania gotowych łazienek zmontowanych w fabryce i nie proponuja juz raczej w standardzie wykanczania (co niezbyt im wychodzilo, o czym przekonalem sie osobiscie). Jak dotad maja jedna podstawawa zalete - jeszcze nikogo całkowicie nie "przewalili". Mieszkania oddaja - nezbyt terminowo i w stanie dalekim od doskonalosci, ale oddają - w naszej rzeczywistosci, to moim zdaniem, duzy plus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag.pośr. Re: J.W. Construction - Dobry developer czy nie?? IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 09.11.01, 14:39 J.W. - tanio to jest 2500-2900 za metr, jakość wykończenia pozostawia wiele do życzenia !!!!!!!!!!!!!!!!!!(J.W.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: J.W. Construction - Dobry developer czy nie?? IP: *.acn.waw.pl 11.11.01, 11:42 Juz byl o tym watek i to dosc obszerny - poszukaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eryk Re: J.W. Construction - Dobry developer czy nie?? IP: *.jgora.dialog.net.pl 11.11.01, 12:13 Ja jestem z ich uslug zadowolony, ale moze to dlatego ze trafilem na bardzo dobra agentke i naprawde zawsze moglem sie do niej zwrocic z pytaniem i po pomoc i zawsze uzyskalem konkretna odpowiedz. No i w-g mnie podstawowa zaleta: oni raczej z twoja kasa nie uciekna. Buduja najtaniej, wiec nie mozesz miec zbyt wygorowanych zyczen, ale za te cene mysle ze warto korzystac z ich uslug. Jak na Warszawe to obsluga klienta jest naprawde dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ereno Re: J.W. Construction - Dobry developer czy nie?? IP: *.chello.pl 11.11.01, 21:29 Czy słyszeliście coś o ich nowej inwestycji "Dębowy Park" Odpowiedz Link Zgłoś
jarecky Re: J.W. Construction - Dobry developer czy nie?? 12.11.01, 09:44 Kupilem mieszkanie w Ursusie i jak na razie jestem z niego zadowolony. Mieszkanie przekazali nieco przed poczatkowo zakladanym terminem podanym przez agenta. W mieszkaniu jest pare niedorobek i idiotycznych rozwiazan konstrukcyjnych, ale wszystko da sie dosc latwo skorygowac. Nie szukalem zbyt dlugo dewelopera, zalezalo mi na szybkim terminie odbioru oraz na niewygorowanej cenie i uwazam, ze trafilem naprawde niezle. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muffn Re: J.W. Construction - Dobry developer czy nie?? IP: *.dynamic.mm.pl 09.05.13, 10:35 odświeżam wątek, przeglądając oferty nowych mieszkań trafiłem na nich. Zainteresowała mnie dosyć niska cena mieszkania coś około pięciu tys. za m2 na Białołęce. Warto się im przyjrzeć? Odpowiedz Link Zgłoś
agent.ds.nieruchomosci Re: J.W. Construction - Dobry developer czy nie?? 09.05.13, 14:46 Jedna podstawowa kwestia, od JWC kupujesz mieszkanie gotowe, a nie dziurę w ziemi, co jest po pierwsze obarczone wiadomym ryzykiem, po drugie blisko 30 tys. droższe (koszty kredytu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: J.W. Construction - Dobry developer czy nie?? IP: *.r-link.pl 09.05.13, 16:19 Nikt pewnie nie ma niższych cen, ale nie łódź się że budują dobrze. Niedawno pojawił się artykuł o pękających ścianach i nie dopuszczonej do używania instalacji gazowej w jakimś ich budynku, a ja się nasłuchałem od znajomych pracowników deweloperów jak to jeżdżą na szkolenia do JWC i wysłuchują ,że "ściany a nawet elementy fundamentów i konstrukcji można spokojnie budować dużo cieńsze". Odpowiedz Link Zgłoś
agent.ds.nieruchomosci Re: J.W. Construction - Dobry developer czy nie?? 13.05.13, 19:39 Ani w Łodzi, ani Gdyni, ani Poznaniu takie sytuacje nie miały miejsca, a opierać się na opiniach, że "gdzieś ktoś coś słyszał" no to najpoważniej nie brzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
agent.ds.nieruchomosci Re: J.W. Construction - Dobry developer czy nie?? 22.05.13, 19:49 Proszę bardzo: - największy polski deweloper mieszkaniowy, notowany na Giełdzie Papierów Wartościowych od 2007 r. Obecny w Warszawie, Katowicach, Łodzi, Gdyni i Poznaniu, a także za granicą. Lider na stołecznym rynku mieszkaniowym, gdzie prowadzi działalność od 1993 r. Laureat wielu nagród i wyróżnień (m. in. QI order - zarządzanie najwyższej jakości, Laur Konsumenta, Top Marka 2011, Polski Herkules 2011), zwycięzca opracowanego przez Eurobuild CEE rankingu największych deweloperów w Europie Środkowej i Wschodniej. Generalny wykonawca własnych inwestycji. Aktywny także na rynku nieruchomości komercyjnych i luksusowych, m.in. jako właściciel i operator sieci Hoteli 500, Czarny Potok Resort & Spa oraz inwestor realizujący projekty biurowe i handlowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z dala od Józefa Re: J.W. Construction - Dobry developer czy nie?? IP: *.subscribers.sferia.net 24.05.13, 21:23 Panie Józek mozesz być dumny ze swoich pracowników aktywnych na forum! Ja o mały włos nie nabrałem się na drewniany dom w Józewfosławiu...proponuję pojechać na miejsce i pogadać z mieszkańcami, dramat... Odpowiedz Link Zgłoś
agent.ds.nieruchomosci Re: J.W. Construction - Dobry developer czy nie?? 28.05.13, 19:29 Głos na forum ma być głosem doradczym, informacyjnym, wyjaśniającym pewne kwestie, a nie przesądzającym o zakupie. W druga stronę to działa podobnie, te złe komentarze, też należy samemu weryfikować "w terenie" bo często są to głosy po prostu wynikające z frustracji, złości, czy konkurencji, czyli generalnie złych pobudek. A skoro już oceniamy developera JWC i jego ostatnie inwestycje, to nawet adwersarze muszą docenić to, że sprzedają mieszkania gotowe, a nie dziurę w ziemi i za przyzwoite, jedne z najmniejszych w Warszawie pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dommt Re: J.W. Construction - Dobry developer czy nie?? IP: *.free.aero2.net.pl 03.06.13, 20:12 jakby ludziom nie pasowały te mieszkania to nie sprzedawały by się tak dobrze (wystarczy sobie poszukać zestawień sprzedaży). Cena dla przeciętnego człowieka, nie wygórowana taka, że można sobie w końcu pozwolić na własny kąt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: J.W. Construction - Dobry developer czy nie?? IP: *.subscribers.sferia.net 03.06.13, 22:53 jeszcze kredycik wio Odpowiedz Link Zgłoś
agent.ds.nieruchomosci Re: J.W. Construction - Dobry developer czy nie?? 06.06.13, 19:56 Zgadza się w 100% , że cena, jakość i lokalizacja są ważne, ale czasem niestety trzeba kupić mieszkanie w ciut gorszej lokalizacji, dalej od centrum, nie przy metrze, ale nie zapłacić za metr 9-10tys. zł tylko 5tys. zł. Nie wszystkich stać na mieszkania za kilkaset tysięcy złotych więc nie ma co wszystkich wrzucać do jednego worka i twierdzić, że kolokwialnie mówiąc coś jest na pewno be, a coś na pewno cacy. Odpowiedz Link Zgłoś
agent.ds.nieruchomosci Re: trzeba docenić ale kogo? 11.06.13, 17:10 Tak jak już pisałem nie wrzucaj wszystkich do jednego worka. Nie każdego stać, żeby sobie apartament w centrum kupić za 1mln złotych. Oferty JWC są dla ludzi młodych, dla rodzin, dla osób, które mają mniejsza zdolność kredytową, choć oczywiście i zamożniejsza część społeczeństwa nierzadko wybiera te inwestycje z uwagi na lokalizację (tak tak są tacy, którzy po prostu chcą mieszkać na Białołęce). Odpowiedz Link Zgłoś
agent.ds.nieruchomosci Re: J.W. Construction - Dobry developer czy nie?? 17.06.13, 21:21 Przy małych developerach może tak, ale duże firmy nie robią niczego wbrew obowiązującemu prawu i obowiązujących standardów, bo szybko by klientów stracili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QW Re: J.W. Construction - Dobry developer czy nie?? IP: *.warszawa.vectranet.pl 17.06.13, 23:34 Bo oczywiście klienci doskonale znają prawo i wszystkie nieprawidłowości z umów natychmiast wychwytują, a deweloperzy są na tyle uczciwi że bez problemu te uchybienia usuwają w umów. Z jednym muszę się jednak zgodzić, JWC nie odstaje zbytnio od średniej deweloperskiej jeśli chodzi o jakość i uczciwość, ale to dlatego że deweloperzy równają w dół. Odpowiedz Link Zgłoś
shibdo Re: J.W. Construction - Dobry developer czy nie?? 18.06.13, 07:23 znalazłem w ofercie tego dewelopera fajne mieszkanie, teraz szukam opinii od mieszkańców innych osiedli, nie było problemów z odbiorem? Czy można liczyć na jakieś rabaty? Odpowiedz Link Zgłoś
agent.ds.nieruchomosci Re: J.W. Construction - Dobry developer czy nie?? 19.06.13, 19:14 Co do rabatów to najlepiej już bezpośrednio z developerem rozmawiać, ewentualnie śledzić informacje o dniach otwartych, które cyklicznie tydzień w tydzień są właściwie ostatnio organizowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: J.W. Construction - Dobry developer czy nie?? IP: *.204.2.10.dsl.dynamic.t-mobile.pl 19.06.13, 22:06 Czy to nie objaw schizofrenii rozmowa z samym sobą?! Odpowiedz Link Zgłoś
agent.ds.nieruchomosci Re: J.W. Construction - Dobry developer czy nie?? 20.06.13, 20:17 Nie wiem kogo masz na myśli, bo na tym forum piszę zawsze i tylko jako Agent Nieruchomości , do tego się podpisuję więc nie piszę jak inni anonimowo. A zważ , że może więcej niż jedna osoba na tym forum może mieć pozytywne zdanie o tej czy innej firmie. Odpowiedz Link Zgłoś
mareks_550 Re: J.W. Construction - Dobry developer czy nie?? 01.07.13, 21:05 :D, na forach niezbyt popularne jest pozytywne zdanie na jakikolwiek temat więc trzeba uważać bo od razu się wzbudza podejrzenia :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Firma podwykonawcz [...] IP: *.156.182.166.dynamic.ip.euron.pl 26.09.13, 12:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
agent.ds.nieruchomosci Re: J.W. Construction - Dobry developer czy nie?? 26.09.13, 21:39 Zgadza się, ale też co innego pisać dobrze na potrzeby sprzedaży, co innego merytorycznie i informacyjnie po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś