Gość: Agnieszka IP: *.dmbos.com.pl / *.dmbos.com.pl 18.05.06, 10:52 Szukam osób, które kupiły (lub mają zamiar) segmenty przy ul. Zdziarskiej. Wykonawca DOMIDEA Jacek Przygoda. Znam juz jednych sąsiadów :) Poszukuję innych osób. pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emka_waw Re: Domidea- ul. Zdziarska- szukam osób 18.05.06, 11:08 > Szukam osób, które kupiły (lub mają zamiar) segmenty przy ul. Zdziarskiej. > Wykonawca DOMIDEA Jacek Przygoda. Znam juz jednych sąsiadów :) Poszukuję > innych osób. Czy to nie czasem obok firmy Planeta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Domidea- ul. Zdziarska- szukam osób IP: *.dmbos.com.pl / *.dmbos.com.pl 18.05.06, 11:25 A cóż to za firma? Drogowa? Bo nazwa mi nic nie mówi, ale jest jakaś firma blisko. Odpowiedz Link Zgłoś
emka_waw Re: Domidea- ul. Zdziarska- szukam osób 18.05.06, 11:31 > A cóż to za firma? Drogowa? Bo nazwa mi nic nie mówi, ale jest jakaś firma > blisko. Owszem drogowa. A konkretnie maluje drogi. Pytam, bo pracuje w niej mój brat, i właśnie mi opowiadał, że jakiś kretyn (jak rozumiem, wasz deweloper) stawia domy niemal za płotem. A kretyn, bo ta firma pracuje 24 godziny na dobę w sezonie, bo malowanie dróg odbywa się głównie nocami, więc ekipy robocze ładują sprzęt i wyjeżdżają do pracy około dziewiątej - dziesiątej wieczorem, a wracają na bazę około piątej rano. Jak on twierdzi, generuje to potworny hałas - ciężarówki, samobieżne malowarki, ładowanie blaszanych beczek z farbą, wypalanie szablonów za pomocą butli acetylenowych itd. W dodatku godziny wyjazdu i powrotu są mocno umowne, bo malowanie zależne jest ściśle od pogody, i jak jest deszcz, to wyjazdy i powroty mogą odbywać się o każdej porze nocy. A w lato śpi się raczej przy otwartych oknach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Domidea- ul. Zdziarska- szukam osób IP: *.dmbos.com.pl / *.dmbos.com.pl 18.05.06, 11:41 Jakoś mnie to nie zniechęca :)) Po pierwsze mój domek jest w ostatnim rzędzie- więc daleko od tej firmy. Po drugie spędzam na budowie po 2-3 godziny dziennie i jakoś nic nie słyszę. Po trzecie developer postawi tam wyskoie ekrany dzwiękochłonne. Okolica jest urocza, więc to zaden powód żeby tam nie mieszkać :)) Odpowiedz Link Zgłoś
emka_waw Re: Domidea- ul. Zdziarska- szukam osób 18.05.06, 11:45 > Jakoś mnie to nie zniechęca :)) Po pierwsze mój domek jest w ostatnim rzędzie- > więc daleko od tej firmy. A to Bogu dzięki. Po drugie spędzam na budowie po 2-3 godziny dziennie > i jakoś nic nie słyszę. W dzień tam się nic nie dzieje praktycznie. Niemal cała praca odbywa się w nocy. Po trzecie developer postawi tam wyskoie ekrany > dzwiękochłonne. Dopilnujcie go o to, bo to może wam życie uratować. A spokój to już na pewno. Okolica jest urocza, więc to zaden powód żeby tam nie > mieszkać :)) A to fakt. Ślicznie tam jest. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Domidea- ul. Zdziarska- szukam osób IP: *.dmbos.com.pl / *.dmbos.com.pl 18.05.06, 11:56 No fakt nocą tam nie byłam... Mam nadzieję, ze nie będzie tak strasznie, bo mam małe dziecko. No i planuję drugie niedługo. Odpowiedz Link Zgłoś
emka_waw Re: Domidea- ul. Zdziarska- szukam osób 18.05.06, 12:00 > No fakt nocą tam nie byłam... Mam nadzieję, ze nie będzie tak strasznie, bo mam > > małe dziecko. No i planuję drugie niedługo. Trzymam kciuki, zwłaszcza za te ekrany... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Domidea- ul. Zdziarska- szukam osób IP: *.dmbos.com.pl / *.dmbos.com.pl 18.05.06, 12:23 Mam pomysł- spytam dzisiaj robotników. W końcu tam nocują... Może mi szczerze odpowiedzą :)) Odpowiedz Link Zgłoś
emka_waw Re: Domidea- ul. Zdziarska- szukam osób 18.05.06, 12:29 > Mam pomysł- spytam dzisiaj robotników. W końcu tam nocują... Może mi szczerze > odpowiedzą :)) Robotnicy owszem, bo kierownicy budowy niekoniecznie. O ile się im słuch nie przyzwyczaił, w końcu sami na budowie robią, to dla nich może to być żaden hałas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Domidea- ul. Zdziarska- szukam osób IP: *.dmbos.com.pl / *.dmbos.com.pl 18.05.06, 12:36 Dzięki emka za sugestie. W sumie to ważne, żeby mieć spokojne noce. Odpowiedz Link Zgłoś
emka_waw Re: Domidea- ul. Zdziarska- szukam osób 18.05.06, 13:03 > Dzięki emka za sugestie. W sumie to ważne, żeby mieć spokojne noce. Nie ma za co. W końcu dom to nie para butów, nie wyrzucisz, jak będzie coś nie pasować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Egon Re: Domidea- ul. Zdziarska- szukam osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 20:12 Firma Planeta zajmuje się także budową dróg, więc ruch jest tam 24 h/dobę (wiem bo tam pracuję). Z uciążliwszych rzeczy to na pewno będzie ciągły ruch ciężarówek i kurzenie na piaszczystej drodze. Jeśli masz dom w ostatnim rzędzie od Planety to nie powinno być tak źle, pod warunkiem że dojazd będzie od strony pętli autobusowej a nie od Planety. A tak z ciekawości jakiej wielkości są działki i jakie ceny dom + działka ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Domidea- ul. Zdziarska- szukam osób IP: *.acn.waw.pl 18.05.06, 21:29 Może w końcu wybudują więc tam drogę :)) Mój domek jest akurat całkiem z innej strony, więc chyba będzie ok. Cena domku (150 m2) z działką (500 m2)= 428 tyś. Są też tańsze. Mój jest narożny i ma sporą działkę. Bardzo solidnie buduje ten developer. Odpowiedz Link Zgłoś
emka_waw Re: Domidea- ul. Zdziarska- szukam osób 19.05.06, 13:13 Pogadałam jeszcze z bratem - do listy kazał dopisać chodzący non stop hałaśliwy agregat prądotwórczy i rozjeżdżaną ciężarówkami drogę. Przy okazji naprawdę masz szczęście, że masz domek na drugim końcu osiedla, bo jeśli chodzi o te, które są od strony firmy, to jak stwierdził dosadnie "są tak blisko, że w okna można napluć". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Egon Re: Domidea- ul. Zdziarska- szukam osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 09:05 Z tego co wiem to ostatnio doprowadzili nam prąd do Planety i postawili transformator tak więc z agregatem nie powinno być już więcej problemów, a co do drogi to o ile pamiętam ma ona w planach jakieś 3m szerokości więc prezes zrobi wszystko by ona nie powstała bo ciężarówki nie mogły by jeździć. A i jeszcze ważna dla niektórych sprawa na dachu Planety zamontowali w zeszłym roku nadajniki GSM, ale skoro masz segnent od Ostródzkiej to nie powinno ci przeszkadzać. Swoją drogą to atrakcyjna okolica i oferta cenowo też dobra (jeśli w cenie są oczywiście tynki ,podłogi i instalacje). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Domidea- ul. Zdziarska- szukam osób IP: *.dmbos.com.pl / *.dmbos.com.pl 24.05.06, 12:48 Ostatnio bardzo często (czytaj codziennie) bywam na budowie. Są to różne godziny: popołudniowe, wieczorne, nawet ok. 22. Do tej pory zero hałasu, naprawdę spokój. Pytała robotników i na nic nie narzekają. Zdziwieni sa moimi pytaniami o hałasy. Odpowiedz Link Zgłoś
murasaki_no_ue Re: Domidea- ul. Zdziarska- szukam osób 02.06.06, 15:21 Nie wiem, jak ta firemka pracuje, ale czy to właśnie naprzeciwko waszego osiedla znajdują się szklarnie? Bo to akurat takich moich dalszych znajomych posiadłość, i wiem, że właściciel ogrzewa w zimie te szklarnie paląc w piecu starymi opononami. Raz tam w życiu byłam zimową porą i smród był potworny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Domidea- ul. Zdziarska- szukam osób IP: 213.17.173.* 24.05.06, 11:48 Wyglada na to, ze rowniez bede tam mieszkal. Wszystkich przyszlych mieszkanców osiedla zapraszam na www.voytek.nazwa.pl/zdziarska/ Pomysl na jej zorganizowanie pojawil sie wczoraj, co oznacza, ze strona jest w fazie opracowywania wiec z gory przepraszam za wszelkie niedogodnosci. Bede wdzieczny za uwagi i sugestie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Domidea- ul. Zdziarska- szukam osób IP: *.dmbos.com.pl / *.dmbos.com.pl 24.05.06, 12:43 Świetny pomysł! Super stronka. Mam sporo zdjęć z budowy z oststniego tygodnia. Można tam wrzucićna stronę. A tak z ciekawości, który segment będzi Pana? My mamy D4, a znajomi D1. pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Domidea- ul. Zdziarska- szukam osób IP: 213.17.173.* 24.05.06, 17:25 Moj bedzie C3. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Domidea- ul. Zdziarska- szukam osób IP: 213.17.173.* 24.05.06, 17:27 Zarejestrowalem juz domene. Teraz adres jest: www.zdziarska.waw.pl Oczywiscie mozna publikowac zdjecia (po zarejestrowaniu). pozdrawiam. Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
mieszbia Re: Domidea- ul. Zdziarska- szukam osób 05.08.06, 16:09 Witam. Przyszłych sąsiadów zapraszam na forum. Piotr. Odpowiedz Link Zgłoś