Dodaj do ulubionych

Domidea- ul. Zdziarska- szukam osób

IP: *.dmbos.com.pl / *.dmbos.com.pl 18.05.06, 10:52
Szukam osób, które kupiły (lub mają zamiar) segmenty przy ul. Zdziarskiej.
Wykonawca DOMIDEA Jacek Przygoda. Znam juz jednych sąsiadów :) Poszukuję
innych osób.

pozdrawiam
Agnieszka
Obserwuj wątek
    • emka_waw Re: Domidea- ul. Zdziarska- szukam osób 18.05.06, 11:08
      > Szukam osób, które kupiły (lub mają zamiar) segmenty przy ul. Zdziarskiej.
      > Wykonawca DOMIDEA Jacek Przygoda. Znam juz jednych sąsiadów :) Poszukuję
      > innych osób.

Czy to nie czasem obok firmy Planeta?
      • Gość: Agnieszka Re: Domidea- ul. Zdziarska- szukam osób IP: *.dmbos.com.pl / *.dmbos.com.pl 18.05.06, 11:25
        A cóż to za firma? Drogowa? Bo nazwa mi nic nie mówi, ale jest jakaś firma
        blisko.
        • emka_waw Re: Domidea- ul. Zdziarska- szukam osób 18.05.06, 11:31
          > A cóż to za firma? Drogowa? Bo nazwa mi nic nie mówi, ale jest jakaś firma
          > blisko.

Owszem drogowa. A konkretnie maluje drogi. Pytam, bo pracuje w niej mój brat, i
          właśnie mi opowiadał, że jakiś kretyn (jak rozumiem, wasz deweloper) stawia
          domy niemal za płotem. A kretyn, bo ta firma pracuje 24 godziny na dobę w
          sezonie, bo malowanie dróg odbywa się głównie nocami, więc ekipy robocze ładują
          sprzęt i wyjeżdżają do pracy około dziewiątej - dziesiątej wieczorem, a wracają
          na bazę około piątej rano. Jak on twierdzi, generuje to potworny hałas -
          ciężarówki, samobieżne malowarki, ładowanie blaszanych beczek z farbą,
          wypalanie szablonów za pomocą butli acetylenowych itd. W dodatku godziny
          wyjazdu i powrotu są mocno umowne, bo malowanie zależne jest ściśle od pogody,
          i jak jest deszcz, to wyjazdy i powroty mogą odbywać się o każdej porze nocy. A
          w lato śpi się raczej przy otwartych oknach...
          • Gość: Agnieszka Re: Domidea- ul. Zdziarska- szukam osób IP: *.dmbos.com.pl / *.dmbos.com.pl 18.05.06, 11:41
            Jakoś mnie to nie zniechęca :)) Po pierwsze mój domek jest w ostatnim rzędzie-
            więc daleko od tej firmy. Po drugie spędzam na budowie po 2-3 godziny dziennie
            i jakoś nic nie słyszę. Po trzecie developer postawi tam wyskoie ekrany
            dzwiękochłonne. Okolica jest urocza, więc to zaden powód żeby tam nie
            mieszkać :))
            • emka_waw Re: Domidea- ul. Zdziarska- szukam osób 18.05.06, 11:45
              > Jakoś mnie to nie zniechęca :)) Po pierwsze mój domek jest w ostatnim rzędzie-

> więc daleko od tej firmy.

A to Bogu dzięki.

Po drugie spędzam na budowie po 2-3 godziny dziennie
              > i jakoś nic nie słyszę.

W dzień tam się nic nie dzieje praktycznie. Niemal cała praca odbywa się w nocy.

Po trzecie developer postawi tam wyskoie ekrany
              > dzwiękochłonne.

Dopilnujcie go o to, bo to może wam życie uratować. A spokój to już na pewno.

Okolica jest urocza, więc to zaden powód żeby tam nie
              > mieszkać :))

A to fakt. Ślicznie tam jest. :)
              • Gość: Agnieszka Re: Domidea- ul. Zdziarska- szukam osób IP: *.dmbos.com.pl / *.dmbos.com.pl 18.05.06, 11:56
                No fakt nocą tam nie byłam... Mam nadzieję, ze nie będzie tak strasznie, bo mam
                małe dziecko. No i planuję drugie niedługo.
                • emka_waw Re: Domidea- ul. Zdziarska- szukam osób 18.05.06, 12:00
                  > No fakt nocą tam nie byłam... Mam nadzieję, ze nie będzie tak strasznie, bo
                  mam
                  >
                  > małe dziecko. No i planuję drugie niedługo.

Trzymam kciuki, zwłaszcza za te ekrany...
                  • Gość: Agnieszka Re: Domidea- ul. Zdziarska- szukam osób IP: *.dmbos.com.pl / *.dmbos.com.pl 18.05.06, 12:23
                    Mam pomysł- spytam dzisiaj robotników. W końcu tam nocują... Może mi szczerze
                    odpowiedzą :))
                    • emka_waw Re: Domidea- ul. Zdziarska- szukam osób 18.05.06, 12:29
                      > Mam pomysł- spytam dzisiaj robotników. W końcu tam nocują... Może mi szczerze
                      > odpowiedzą :))

Robotnicy owszem, bo kierownicy budowy niekoniecznie. O ile się im słuch nie
                      przyzwyczaił, w końcu sami na budowie robią, to dla nich może to być żaden
                      hałas.
                      • Gość: Agnieszka Re: Domidea- ul. Zdziarska- szukam osób IP: *.dmbos.com.pl / *.dmbos.com.pl 18.05.06, 12:36
                        Dzięki emka za sugestie. W sumie to ważne, żeby mieć spokojne noce.
                        • emka_waw Re: Domidea- ul. Zdziarska- szukam osób 18.05.06, 13:03
                          > Dzięki emka za sugestie. W sumie to ważne, żeby mieć spokojne noce.

Nie ma za co. W końcu dom to nie para butów, nie wyrzucisz, jak będzie coś nie
                          pasować.
                          • Gość: Egon Re: Domidea- ul. Zdziarska- szukam osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 20:12
                            Firma Planeta zajmuje się także budową dróg, więc ruch jest tam 24 h/dobę (wiem
                            bo tam pracuję). Z uciążliwszych rzeczy to na pewno będzie ciągły ruch
                            ciężarówek i kurzenie na piaszczystej drodze. Jeśli masz dom w ostatnim rzędzie
                            od Planety to nie powinno być tak źle, pod warunkiem że dojazd będzie od strony
                            pętli autobusowej a nie od Planety. A tak z ciekawości jakiej wielkości są
                            działki i jakie ceny dom + działka ?
                            • Gość: Agnieszka Re: Domidea- ul. Zdziarska- szukam osób IP: *.acn.waw.pl 18.05.06, 21:29
                              Może w końcu wybudują więc tam drogę :))

Mój domek jest akurat całkiem z innej strony, więc chyba będzie ok.

Cena domku (150 m2) z działką (500 m2)= 428 tyś. Są też tańsze. Mój jest narożny
                              i ma sporą działkę. Bardzo solidnie buduje ten developer.
                              • emka_waw Re: Domidea- ul. Zdziarska- szukam osób 19.05.06, 13:13
                                Pogadałam jeszcze z bratem - do listy kazał dopisać chodzący non stop hałaśliwy
                                agregat prądotwórczy i rozjeżdżaną ciężarówkami drogę. Przy okazji naprawdę
                                masz szczęście, że masz domek na drugim końcu osiedla, bo jeśli chodzi o te,
                                które są od strony firmy, to jak stwierdził dosadnie "są tak blisko, że w okna
                                można napluć".
                                • Gość: Egon Re: Domidea- ul. Zdziarska- szukam osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 09:05
                                  Z tego co wiem to ostatnio doprowadzili nam prąd do Planety i postawili
                                  transformator tak więc z agregatem nie powinno być już więcej problemów, a co do
                                  drogi to o ile pamiętam ma ona w planach jakieś 3m szerokości więc prezes zrobi
                                  wszystko by ona nie powstała bo ciężarówki nie mogły by jeździć. A i jeszcze
                                  ważna dla niektórych sprawa na dachu Planety zamontowali w zeszłym roku
                                  nadajniki GSM, ale skoro masz segnent od Ostródzkiej to nie powinno ci
                                  przeszkadzać. Swoją drogą to atrakcyjna okolica i oferta cenowo też dobra (jeśli
                                  w cenie są oczywiście tynki ,podłogi i instalacje).
                                  • Gość: Agnieszka Re: Domidea- ul. Zdziarska- szukam osób IP: *.dmbos.com.pl / *.dmbos.com.pl 24.05.06, 12:48
                                    Ostatnio bardzo często (czytaj codziennie) bywam na budowie. Są to różne
                                    godziny: popołudniowe, wieczorne, nawet ok. 22. Do tej pory zero hałasu,
                                    naprawdę spokój. Pytała robotników i na nic nie narzekają. Zdziwieni sa moimi
                                    pytaniami o hałasy.

• murasaki_no_ue Re: Domidea- ul. Zdziarska- szukam osób 02.06.06, 15:21
                                      Nie wiem, jak ta firemka pracuje, ale czy to właśnie naprzeciwko waszego
                                      osiedla znajdują się szklarnie? Bo to akurat takich moich dalszych znajomych
                                      posiadłość, i wiem, że właściciel ogrzewa w zimie te szklarnie paląc w piecu
                                      starymi opononami. Raz tam w życiu byłam zimową porą i smród był potworny.
    • Gość: Wojtek Re: Domidea- ul. Zdziarska- szukam osób IP: 213.17.173.* 24.05.06, 11:48
      Wyglada na to, ze rowniez bede tam mieszkal.
      Wszystkich przyszlych mieszkanców osiedla zapraszam na
      www.voytek.nazwa.pl/zdziarska/
      Pomysl na jej zorganizowanie pojawil sie wczoraj, co oznacza, ze strona jest w
      fazie opracowywania wiec z gory przepraszam za wszelkie niedogodnosci.
      Bede wdzieczny za uwagi i sugestie.
      • Gość: Agnieszka Re: Domidea- ul. Zdziarska- szukam osób IP: *.dmbos.com.pl / *.dmbos.com.pl 24.05.06, 12:43
        Świetny pomysł! Super stronka. Mam sporo zdjęć z budowy z oststniego tygodnia.
        Można tam wrzucićna stronę.

A tak z ciekawości, który segment będzi Pana?

My mamy D4, a znajomi D1.
        pozdrawiam
        Aga
        • Gość: Wojtek Re: Domidea- ul. Zdziarska- szukam osób IP: 213.17.173.* 24.05.06, 17:25
          Moj bedzie C3.
          • Gość: Wojtek Re: Domidea- ul. Zdziarska- szukam osób IP: 213.17.173.* 24.05.06, 17:27
            Zarejestrowalem juz domene. Teraz adres jest:
            www.zdziarska.waw.pl
            Oczywiscie mozna publikowac zdjecia (po zarejestrowaniu).
            pozdrawiam. Wojtek
            • mieszbia Re: Domidea- ul. Zdziarska- szukam osób 05.08.06, 16:09
              Witam.
              Przyszłych sąsiadów zapraszam na forum.
              Piotr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka