Dodaj do ulubionych

Dom Development to jednak badziewie!!!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.06, 17:14
Dom Development to jednak badziewie. Sprawdza się to co ktoś już wcześniej
mówił, że w DD są mili do momentu podpisania umowy. Nam nie chcieli wydłużyć
terminu pierwszej wpłaty o kilka dodatkowych dni (opóźnienie ze strony
banku) - zwłaszcza, że sami przedłużają wszystko bo na każdy papier, który
wymaga podpisu kogoś ważniejszego niż sprzątaczka trzeba czekać do 2 dni. Ale
odsetkami obciążą oczywiście klienta. Jak sami opóźniają oddanie bloku to
jest OK ale jak Tobie bank (i samo DD) opóźnia co się tylko da to wtedy jest
źle.
ZDECYDOWANIE ODRADZAM TEGO DEVELOPERA!!!
My już na samym początku mamy z nim problemy. Aż strach pomyśleć co będzie
dalej.
Obserwuj wątek
    • Gość: lucy Re: Dom Development to jednak badziewie!!! IP: *.de.ibm.com 19.05.06, 09:35
      dokladnie tak, po podpisaniu umowy ciezko sie z nimi dogadac, nie podnosza
      telefonow, na zwykly kwit trzeba czekac miesiacami.....
      • Gość: fun Re: Dom Development to jednak badziewie!!! IP: *.acn.waw.pl 19.05.06, 09:39
        Dołożę swoich 5 groszy.
        Dom Development proponuje mi podpisanie aktu notarialnego niezgodnego z umową
        przedwstępną. Sprawa jest dość gruba, i dotyczy dużego osiedla, więc za kilka
        dni będzie chyba o tym głośniej na forum.
        • Gość: informacja Re: Dom Development to jednak badziewie!!! IP: 212.160.172.* 19.05.06, 13:32
          Czy to duze osiedle to MM?
          • Gość: fun Re: Dom Development to jednak badziewie!!! IP: *.acn.waw.pl 19.05.06, 14:14
            a jakie jest największe osiedle DD ?
            odnoszę wrażenie, że na rynku pierwotnym jest jakiś koszmar.
            klient to tylko portfel, który trzeba bandyckimi sposobami drenować do dna.
            • Gość: roberto Re: Dom Development to jednak badziewie!!! IP: *.bph.pl 24.05.06, 13:55
              nihil novi od wielu lat
    • Gość: Lari Re: Dom Development to jednak badziewie!!! IP: *.mostwanted.pl / 80.55.2.* 19.05.06, 10:42
      Kupiłam mieszkanie w DD. I o dziwo. Sprzedawca był kompetentny i poinformował
      mnie o wszystkich wadach i zaletach inwestycji. Obsługa posprzedażowa - nie moge
      narzekać. Szczególnie miło wspominam wspólpracę z P. Lebiedźińską i P. Sawickim.
      Naprawdę profesjonalnie podeszli do sprawy.
      Teraz czekam na odbiór mieszkania i jak na razie wszystko jest dobrze. Więc może
      nie uogólniajmy, bo jak tak to ja mogę napisać, że DD to świetny developer,
      najlepszy z jakim wspólpracowałam.

PS nie jestem pracownikiem DD

• Gość: fun Re: Dom Development to jednak badziewie!!! IP: *.acn.waw.pl 19.05.06, 14:10
        No to znaczy, że jeszcze nie masz doświadczeń z DD. Ja miałem podobne odczucia
        po rozmowie ze sprzedawcą Jackiem Zentgelerem, który sprzedał mi mieszkanie.
        Niestety w miarę upływu czasu moja opinia zmieniała się z tygodnia na tydzień.
    • agulabis Re: Dom Development to jednak badziewie!!! 19.05.06, 11:34
      Kupowałam mieszkanie w DD w 2002 roku na Bielanach. Pan Żmijewski był miły i
      pomocy do czasu podpisania umowy. Przy odbiorze mieszkania okazało się,
      że "zapomniał" mnie poinformować, że w dużym pokoju oraz w kuchni mam
      nieotwieralne okna (tak jak reszta mieszkańców M2 w moim bloku)... Plan
      mieszkania nie potwierdzał tej rewelacji ...
      • nailz Re: Dom Development to jednak badziewie!!! 19.05.06, 16:12
        Potwierdzam, ten sam sprzedawca (Zmijewski) i ta sama inwestycja i ta sama
        historia..
        • Gość: Paweł Re: Dom Development to jednak badziewie!!! IP: 199.67.203.* 23.05.06, 14:45
          hmmm, aż mi skóra cierpnie na karku jak czytam te newsy, ja kupiłem mieszkanko
          w części D osiedla Olimpia 2, mam nadzieję,że będzie ok, że się nie spóźnią z
          realizacja inwestycji, jak na razie coś się na placu budowy dzieje wiec śpię
          spokojnie, mam nadzieję że tak będzie dalej. :-)

pozdrawiam.
          • mamamisiasia Re: Dom Development to jednak badziewie!!! 23.05.06, 21:05
            po ile sa teraz na olimpii mieszkania?
            • Gość: Gosc Re: Dom Development to jednak badziewie!!! IP: 195.42.249.* 25.05.06, 09:51
              Jak mozna kupowac mieszkanie w tej inwestycji? To najgorsza lokalizacja na
              Ursynowie. Mam wszystkie wady Usrynowa i zadnej zalety. Do metra ze 20 minut -
              jeden autobus co pol godziny. Przy autostradzie. Przy Geancie - Dramat
              • Gość: m Re: Dom Development to jednak badziewie!!! IP: *.wwg.pl 25.05.06, 10:52
                Nie ma już mieszkań w dwóch pierwszych etapach tej inwestycji.
                Większość wykupiła jakaś hiszpańska firma.
                Ma być budowany trzeci etap Olimpii 2.
              • Gość: Snake Re: Dom Development to jednak badziewie!!! IP: 80.72.40.* 25.05.06, 13:45
                Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
                Jak dla mnie lokalizacja jest bardzo dobra.
                A bliskość Geanta uważam za plus.
    • Gość: Jazon Re: Dom Development to jednak badziewie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.06, 13:55
      Masz absolutną rację. Ja też z nimi miałem niezłe przejścia. Poszli w masówkę i
      plasują się na poziomie JWC - jakością usług oczywiście, bo ceny (pomimo lipy
      jaką odstawiają) mają nadal z księżyca.
      • Gość: Paweł Re: Dom Development to jednak badziewie!!! IP: *.aster.pl 27.05.06, 15:11
        Wy chyba nie wiecie jaką lipę odstawiają niektórzy developerzy, a że są jakies
        wpadki - gdzie ich nie ma ??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka