Gość: miks IP: *.eranet.pl 09.06.06, 18:04 ktoś kupił??Jaka lokalizacja? standard? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anna.m Re: belvedere residence IP: *.elsnerow.waw.pl 10.06.06, 10:08 zobacz sobie tutaj www.belvedereresidence.pl/polish.htm nie kupiłam bo mnie jeszcze nie stać na 15 tyś za metr :( ale blok jest piękny i baaaaardzo bym tam chciała mieszkać :) gratuluję jeśli Ciebie stać na takie mieszkanko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aldi Re: belvedere residence IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 12:22 Gość portalu: anna.m napisał(a): > ale blok jest piękny ==== Sorry, ale mam odmienne zdanie; blok jest SZCZYTEM KICZU!!!!, poza tym usytuowany jest w baaardzo ruchliwym miejscu; komunikacja tylko autobusowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna.m Re: belvedere residence IP: *.elsnerow.waw.pl 10.06.06, 12:50 nie sprawdzałam dokładnie lokalizacji, poza tym komunikacja autobusowa to dla mnie nic nowego, teraz mieszkam w miejscu gdzie mam jeden autobus do centrum i nie narzekam zbytnio. a gust to sprawa indywidualna drogi panie, więc proszę nie komentowac mojego zdania na temat wyglądu tego budynku. uważam, że jest PIĘKNY i nie ma nic wspólnego z kiczem a wystarczy przeczytac stronkę, by wiedziec że wykończenie wewnątrz będzie godne pozazdroszczenia. to z pewnością najładniejszy budynek mieszkalny w Warszawie, no chyba, że ty preferujessz styl "big brother" by J.W.Destruction. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akcent Re: belvedere residence IP: *.elsnerow.waw.pl 10.06.06, 12:54 sam jesteś kiczowaty gościu..nie masz za grosz poczucia estetyki i smaku..spadaj na ogrody wiślane :( belvedere residence rules! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dżula_arch Re: belvedere residence IP: *.chello.pl 10.06.06, 14:14 Szczyt kiczu to niezwykle delikatne określenie... ale brakiem zainteresowania z pewnością się nie cieszy... :( niestety w naszym kraju jest zbyt wielu ludzi, którzy swoje kompleksy próbują leczyć przy pomocy pseudo-klasycyzującej architektury. I zbyt wielu takich, którzy niestety nie mieli okazji przekonać się, jak piękną potrafi być współczesna i nowoczesna architektura. Zbyt niski jest poziom świadomości architektonicznej wśród naszych rodaków. A to w wielu przypadkach nie jest winą tych zbyt wielu ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akcent Re: belvedere residence IP: *.elsnerow.waw.pl 10.06.06, 16:26 pisząc "współczesna i nowoczesna architektura" ma panienka na mysli sztuczne szklane wieżowce rodem z manhattanu czy coś innego jeszcze? może blokowce w stylu tych na Marinie? niskie i przyziemne jak ich mieszkańcy. proponuję nie zabierać głosy jeśli nie znasz sie na temacie czy to mieszkań czy architektury, ok? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dżula_arch Re: belvedere residence IP: *.aster.pl 11.06.06, 15:23 Nie, stanowczo nie o tworach typu Marina myślałam. Ani tym bardziej o amerykańskiej architekturze. Niestety w Polsce niewiele przykładów dobrej nowoczesnej architektury się znajdzie (przykładów współczesnej - jako obejmującej dłuższy okres czasu - wymienić można więcej). Obecnie architektci nie kwapią się do wypracowania estetyki w architekturze, którą by można określić mianem polskiej architektury nowoczesnej - podążającej z duchem czasu. Z kolei klienci nadal za szczyt elegancji uważają odlewane z betonu kolumnady i portyki, czy gipsowe gzymsy i opaski okien. A na architekturze to raczej szanowny kolega Akcent się nie zna, jeżeli moją wypowiedź imterpretuje w kategoriach Mariny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akcent Re: belvedere residence IP: *.elsnerow.waw.pl 11.06.06, 16:27 nie interpretuje tylko nie wyjasniłeś wcześniej co miałeś na myśli,...a większość ludzi tu nie ma pojęcia o czym pisze, więc...ty widzę jednak wiesz, zwracam honor :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: belvedere residence IP: *.warszawa.dialog.net.pl 11.06.06, 22:01 Architektura Mariny jest jedną z lepszych z jakimi spotkałem się w Polsce. Ja co prawda jestem laikiem i oceniam jako konsument po prostu ale powyższą opinię słyszałem też od dwóch znajomych zawodowych architektów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allure Re: belvedere residence IP: *.elsnerow.waw.pl 12.06.06, 11:05 a dla mnie to największa lipa jaką widziałam i to nie tylko moja opinia:) jak widać o gustach się po prostu nie dyskutuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny Re: belvedere residence IP: *.aster.pl 14.08.06, 05:59 Marina to najzwyczajniejsza srednia architektura, dosc sztampowa i banalna. Nie koszmar, ale tez zaden cud. A Belvedere Residence to jest przeohyda, no ale jak ktos chce, to ma. Takie swiadectwo niskiego stanu umyslowo-estetycznego naszego narodku. Odpowiedz Link Zgłoś
ewwka1 Re: belvedere residence 10.06.06, 14:52 Potwierdzam, że to kicz nie z tej ziemi ale nowobogackim to chyba o to chodzi. Im więcej naćkane tu i ówdzie tym "bogatszy" ich blok. A tu podobna opinia: miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34883,3084801.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna.m Re: belvedere residence IP: *.elsnerow.waw.pl 10.06.06, 16:29 nie jestem "nowobogadzka" idiotko, jeśli jeszcze tego nie zauważyłaś, bo czytać nie umiesz..napisałam WYRAŹNIE, że podoba mi się blok, gdyż jest INNY I O NIEBO BARDZIEJ ORYGINALNY od pozostałych inwestycji w tym nędznym mieście, gdzie niestety jeszcze przez jakiś czas jestem zmuszona mieszkać :( niemniej jednak nie stać mnie na niego...czy to wystarczy??? Odpowiedz Link Zgłoś
ewwka1 Re: belvedere residence 10.06.06, 17:14 Nie posadzałam cię o to, że jesteś nowobogacka, bo tacy tu rzadko zagladają. Miałam ochotę napisać: "nowobogackim i wieśniakom" ale się powstrzymałam. Ton twojego odpowiedzi powoduje jednak, że pozwolę sobie na szczerość. To się może podobać tylko wieśniakom pozbawionym gustu wszelakiego. Wracaj więc na wieś i opowiadaj jakie to cuda w stolicy budują! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna.m Re: belvedere residence IP: *.elsnerow.waw.pl 10.06.06, 19:45 sama pokazałaś jaką kulturkę "warsiawki" reprezentujesz..wieśniaki...hehe..dobre sobie..musiałabym mieć chyba ze 2 wsie na własność żeby się oglądać na tą inwestycję i zastanawiać czy tam kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sam28 Re: belvedere residence IP: *.elsnerow.waw.pl 10.06.06, 16:33 co to w ogóle za słowotwórstwo? "naćkane"? jakiego słownika używasz?? nie masz pojęcia o czym piszesz..idź siedzieć w tych nudnych kwadratach, to twój poziom. Odpowiedz Link Zgłoś
ewwka1 Re: belvedere residence 10.06.06, 17:15 Czy moje słownicto ma jakiś wpływ na piekno tego budynku? Przenieś sie na forum o czystości języka polskiego, bo to jest forum o deweloperach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akcent Re: belvedere residence IP: *.elsnerow.waw.pl 10.06.06, 19:46 ma wpływ na zrozumienie tego co piszesz lala... Odpowiedz Link Zgłoś
ewwka1 Tu lepiej widać tego potwoka 10.06.06, 14:54 www.w-a.pl/2006/belvedere.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: belvedere residence IP: *.elsnerow.waw.pl 10.06.06, 16:30 interesujący i zapowiada się świetnie, ale droguchno !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sanyu Re: belvedere residence IP: *.elsnerow.waw.pl 10.06.06, 16:35 lokalizacja niezła, jeśli masz auto albo nie przeszkadza ci jazda autobusami, poza tym wejdź na stronkę to lepiej zobaczysz, budynek jest oryginalny, fajny, i bedzie dość bogato wykończony w środku, ale jakie to cholerstwo drogie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Est-ymator Re: belvedere residence IP: *.chello.pl 10.06.06, 17:08 Architekturą przypomina mi te cygańskie pałace niedaleko Konina. Ja osobiście wolę postmodernistyczne wnętrza niż taką pseudosecesję. Co ciekawe, byłem na stronie i widziałem że mają jescze sporo wolnych lokali. Jak bym rozważał wydanie 1 mln PLN na mieszkanie to wolałbym zamieszkać w budynku Libeskinda, który będzie nową jakością w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: belvedere residence IP: *.bas.roche.com 10.06.06, 17:31 No widzę że architektoniczne disco polo ma się dobrze. Ja bym ten budynek jeszcze dokoła obłożył toruńskimi piernikami. Dno. Ale ze społeczeństwem chyba nie jest aż tak źle. Inwestycja podobno ciągle nie sprzedana (a mnie oferowali mieszkanie tam już ponad pół roku temu) a i na forum dużego uznania nie zdobyła, z wyjątkiem jednej fanki która używa aż pięciu różnych nicków w tym wątku. Ta obrona tej "rezydencji" to tak dla idei? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: belvedere residence IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.06, 18:17 Budynek w srodku mi sie podoba- oranzeria, basen i inne bajery. Ale nie podobaja mi sie mieszkania- za malo okien jak dla mnie, czyli w rezultacie sa ciemne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a. Re: belvedere residence IP: *.elsnerow.waw.pl 10.06.06, 19:49 nie udawaj mądrego...nie wpdadło ci do głowy że z jednego komputera może czasem korzystac kilka osób?? Dno. Odpowiedz Link Zgłoś
oblesnik Re: belvedere residence 12.06.06, 12:31 Zgadzam sie, ten budynek to dno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allure Re: belvedere residence IP: *.elsnerow.waw.pl 12.06.06, 15:42 nikt cie nie pytał o zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
oblesnik Re: belvedere residence 12.06.06, 15:44 Przeciez wiem. Ja tak sam z siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
gros-morne Re: belvedere residence 12.06.06, 16:20 Najtrafniej to chyba okreslil Maciek. Tam autentycznie mozna byloby zrobic parkan z piernikow torunskich, a na gornym rogu budynku powiesic reklame lodow w postaci wielkiego karmelowego wafla z trzema na przemian migajacymi kulkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: belvedere residence IP: *.bas.roche.com 12.06.06, 16:22 A na dachu dowalić wisienkę i wielki migający neon: "Cukierenka u Blake'a Carringtona" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: te Re: belvedere residence IP: *.pl 12.06.06, 16:57 ciekawe ilu jeszcze nicków użyje wieśniak z IP: elsnerow..? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allure Re: belvedere residence IP: *.elsnerow.waw.pl 12.06.06, 18:33 "te" się zamknij, to nie dla ciebie forum... apropo cukierkowatości bloku, chyba się mylicie i to wszyscy, to nie bedzie różowy budynek!!! tylko na makiecie tak wygląda, a zadzwońcie do developera i spytajcie... Odpowiedz Link Zgłoś
gros-morne Re: belvedere residence 13.06.06, 10:34 Przyjacielu, tu nie chodzi o to czy ten budynek bedzie rozowy, seledynowy czy w kolorze czeresni afrykanskiej, tylko o to, ze projekt tego gofra jest rodem z disneylandu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allure Re: belvedere residence IP: *.elsnerow.waw.pl 13.06.06, 10:41 wydaje ci się..nie widziałeś projektu u dewelopera to nie gadaj. Odpowiedz Link Zgłoś
oblesnik Re: belvedere residence 13.06.06, 14:06 Tak, na zdjeciach kolor sraczkowaty wyglada jak rozowy. Odpowiedz Link Zgłoś
o_k_o Re: belvedere residence 13.06.06, 14:39 To jest dno, od którego - miejmy nadzieję - odbije się warszawska i polska architektura. Jestem optymistą, więc wierzę, że nasze nowe elity rozwijają się także w sferze estetyki. Dlatego myślę, że ci, którzy kupią tam mieszkania już za kilka lat będę się wstydzić zapraszać tam gości. No a jak nie oni sami, to przynajmniej ich dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuzetka Re: belvedere residence IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 14:49 Budynek taki sobie nic nadzwyczajnego, następny drogi moloch w warszawie dla nownobogackich. Miałam przyejmność przez jakiś czas obcowac z ludzmi, kótrzy mieszkali z apartamentowców kampiącym lususem, i powiem, że większych buraków w życiu nie spotkałam, zdufanych w sobie, nie liczących się ze zdaniem innych i uważających że ich osąd jest nawłaściwszy. Podobnie jak ty allure nie przyjmowali do wiadmości, że ich aparamentowiec jest uważany za architektoniczny kicz. Nie wiem skąd się bierze ta twoja zagorzała walka z każdym, kto napisze inna opinię od twojej ale czas pomyśleć że to forum nie jest twoim prywatnym podwórkiem, a twoje tak zaciekle broniące tej inwestycji tylko jeszcze bardziej zachęcaja do pisania negatywnych opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipistrelle Re: belvedere residence IP: *.pekao.com.pl 13.06.06, 15:00 niesamowite, weszlam , zeby zobaczyc opinie o inwestycji a tymczasrm czytam jakies wyzwiska i pyskowke w kiepskim wydaniu, a myslalam, ze inteligentni ludzie korzystaja z tego forum, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuzetka Re: belvedere residence IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 15:12 Tak to niestety z wątkami na tym forum jest jak komuś trudno do wiadomości przyjąć, że inne osoby mają odmienne zdanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuzeta Re: belvedere residence IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 15:22 i dodam, że uważam, za żałosne pisanie pod rożnymi nikami w jednym wątku i podszywanie się pod różne osoby mające oczywiście ta sama opinię na temat tej inwestcji [czytaj: pozytywaną opinię] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allure Re: belvedere residence IP: *.elsnerow.waw.pl 13.06.06, 18:21 a ty sie nie mądrzyj bo nic rozsądnego nie napisałeś/aś..lepiej spadaj na swoje prywatne "podwórko", bo chyba na takim mieszkasz.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana Re: belvedere residence IP: *.aster.pl 13.06.06, 18:26 nareszcie dyskusja na "odpowiednim" poziomie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: belvedere residence IP: *.acn.waw.pl 13.06.06, 18:36 no cóż sądzą po wypowiedziach allura stwierdzić można jedno jest "dzieckiem neostrady" :) Odpowiedz Link Zgłoś