Dodaj do ulubionych

belvedere residence

IP: *.eranet.pl 09.06.06, 18:04
ktoś kupił??Jaka lokalizacja? standard?
Obserwuj wątek
    • Gość: anna.m Re: belvedere residence IP: *.elsnerow.waw.pl 10.06.06, 10:08
      zobacz sobie tutaj www.belvedereresidence.pl/polish.htm
      nie kupiłam bo mnie jeszcze nie stać na 15 tyś za metr :( ale blok jest piękny
      i baaaaardzo bym tam chciała mieszkać :)
      gratuluję jeśli Ciebie stać na takie mieszkanko.
      • Gość: Aldi Re: belvedere residence IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 12:22
        Gość portalu: anna.m napisał(a):

> ale blok jest piękny
        ====
        Sorry, ale mam odmienne zdanie; blok jest SZCZYTEM KICZU!!!!, poza tym
        usytuowany jest w baaardzo ruchliwym miejscu; komunikacja tylko autobusowa.
        • Gość: anna.m Re: belvedere residence IP: *.elsnerow.waw.pl 10.06.06, 12:50
          nie sprawdzałam dokładnie lokalizacji, poza tym komunikacja autobusowa to dla
          mnie nic nowego, teraz mieszkam w miejscu gdzie mam jeden autobus do centrum i
          nie narzekam zbytnio. a gust to sprawa indywidualna drogi panie, więc proszę
          nie komentowac mojego zdania na temat wyglądu tego budynku. uważam, że jest
          PIĘKNY i nie ma nic wspólnego z kiczem a wystarczy przeczytac stronkę, by
          wiedziec że wykończenie wewnątrz będzie godne pozazdroszczenia.
          to z pewnością najładniejszy budynek mieszkalny w Warszawie,
          no chyba, że ty preferujessz styl "big brother" by J.W.Destruction.
        • Gość: akcent Re: belvedere residence IP: *.elsnerow.waw.pl 10.06.06, 12:54
          sam jesteś kiczowaty gościu..nie masz za grosz poczucia estetyki i
          smaku..spadaj na ogrody wiślane :(
          belvedere residence rules!
        • Gość: dżula_arch Re: belvedere residence IP: *.chello.pl 10.06.06, 14:14
          Szczyt kiczu to niezwykle delikatne określenie... ale brakiem zainteresowania z
          pewnością się nie cieszy... :( niestety w naszym kraju jest zbyt wielu ludzi,
          którzy swoje kompleksy próbują leczyć przy pomocy pseudo-klasycyzującej
          architektury. I zbyt wielu takich, którzy niestety nie mieli okazji przekonać
          się, jak piękną potrafi być współczesna i nowoczesna architektura. Zbyt niski
          jest poziom świadomości architektonicznej wśród naszych rodaków. A to w wielu
          przypadkach nie jest winą tych zbyt wielu ludzi.
          • Gość: akcent Re: belvedere residence IP: *.elsnerow.waw.pl 10.06.06, 16:26
            pisząc "współczesna i nowoczesna architektura" ma panienka na mysli sztuczne
            szklane wieżowce rodem z manhattanu czy coś innego jeszcze? może blokowce w
            stylu tych na Marinie? niskie i przyziemne jak ich mieszkańcy. proponuję nie
            zabierać głosy jeśli nie znasz sie na temacie czy to mieszkań czy architektury,
            ok?
            • Gość: dżula_arch Re: belvedere residence IP: *.aster.pl 11.06.06, 15:23
              Nie, stanowczo nie o tworach typu Marina myślałam. Ani tym bardziej o
              amerykańskiej architekturze. Niestety w Polsce niewiele przykładów dobrej
              nowoczesnej architektury się znajdzie (przykładów współczesnej - jako
              obejmującej dłuższy okres czasu - wymienić można więcej). Obecnie architektci
              nie kwapią się do wypracowania estetyki w architekturze, którą by można określić
              mianem polskiej architektury nowoczesnej - podążającej z duchem czasu. Z kolei
              klienci nadal za szczyt elegancji uważają odlewane z betonu kolumnady i portyki,
              czy gipsowe gzymsy i opaski okien.
              A na architekturze to raczej szanowny kolega Akcent się nie zna, jeżeli moją
              wypowiedź imterpretuje w kategoriach Mariny!
              • Gość: akcent Re: belvedere residence IP: *.elsnerow.waw.pl 11.06.06, 16:27
                nie interpretuje tylko nie wyjasniłeś wcześniej co miałeś na myśli,...a
                większość ludzi tu nie ma pojęcia o czym pisze, więc...ty widzę jednak wiesz,
                zwracam honor :)
                • Gość: Maciek Re: belvedere residence IP: *.warszawa.dialog.net.pl 11.06.06, 22:01
                  Architektura Mariny jest jedną z lepszych z jakimi spotkałem się w Polsce.

Ja co prawda jestem laikiem i oceniam jako konsument po prostu ale powyższą
                  opinię słyszałem też od dwóch znajomych zawodowych architektów.
                  • Gość: allure Re: belvedere residence IP: *.elsnerow.waw.pl 12.06.06, 11:05
                    a dla mnie to największa lipa jaką widziałam i to nie tylko moja opinia:) jak
                    widać o gustach się po prostu nie dyskutuje.
                  • Gość: inny Re: belvedere residence IP: *.aster.pl 14.08.06, 05:59
                    Marina to najzwyczajniejsza srednia architektura, dosc sztampowa i banalna. Nie koszmar, ale tez zaden cud.

A Belvedere Residence to jest przeohyda, no ale jak ktos chce, to ma. Takie swiadectwo niskiego stanu umyslowo-estetycznego naszego narodku.
        • ewwka1 Re: belvedere residence 10.06.06, 14:52
          Potwierdzam, że to kicz nie z tej ziemi ale nowobogackim to chyba o to chodzi.
          Im więcej naćkane tu i ówdzie tym "bogatszy" ich blok. A tu podobna opinia:

miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34883,3084801.html
          • Gość: anna.m Re: belvedere residence IP: *.elsnerow.waw.pl 10.06.06, 16:29
            nie jestem "nowobogadzka" idiotko, jeśli jeszcze tego nie zauważyłaś, bo czytać
            nie umiesz..napisałam WYRAŹNIE, że podoba mi się blok, gdyż jest INNY I O NIEBO
            BARDZIEJ ORYGINALNY od pozostałych inwestycji w tym nędznym mieście, gdzie
            niestety jeszcze przez jakiś czas jestem zmuszona mieszkać :( niemniej jednak
            nie stać mnie na niego...czy to wystarczy???
            • ewwka1 Re: belvedere residence 10.06.06, 17:14
              Nie posadzałam cię o to, że jesteś nowobogacka, bo tacy tu rzadko zagladają.
              Miałam ochotę napisać: "nowobogackim i wieśniakom" ale się powstrzymałam. Ton
              twojego odpowiedzi powoduje jednak, że pozwolę sobie na szczerość. To się może
              podobać tylko wieśniakom pozbawionym gustu wszelakiego. Wracaj więc na wieś i
              opowiadaj jakie to cuda w stolicy budują!
              • Gość: anna.m Re: belvedere residence IP: *.elsnerow.waw.pl 10.06.06, 19:45
                sama pokazałaś jaką kulturkę "warsiawki"
                reprezentujesz..wieśniaki...hehe..dobre sobie..musiałabym mieć chyba ze 2 wsie
                na własność żeby się oglądać na tą inwestycję i zastanawiać czy tam kupić.
          • Gość: sam28 Re: belvedere residence IP: *.elsnerow.waw.pl 10.06.06, 16:33
            co to w ogóle za słowotwórstwo? "naćkane"? jakiego słownika używasz?? nie masz
            pojęcia o czym piszesz..idź siedzieć w tych nudnych kwadratach, to twój poziom.
            • ewwka1 Re: belvedere residence 10.06.06, 17:15
              Czy moje słownicto ma jakiś wpływ na piekno tego budynku? Przenieś sie na forum
              o czystości języka polskiego, bo to jest forum o deweloperach.
              • Gość: akcent Re: belvedere residence IP: *.elsnerow.waw.pl 10.06.06, 19:46
                ma wpływ na zrozumienie tego co piszesz lala...
        • ewwka1 Tu lepiej widać tego potwoka 10.06.06, 14:54
          www.w-a.pl/2006/belvedere.htm
    • Gość: Iwona Re: belvedere residence IP: *.elsnerow.waw.pl 10.06.06, 16:30
      interesujący i zapowiada się świetnie, ale droguchno !!!
    • Gość: Sanyu Re: belvedere residence IP: *.elsnerow.waw.pl 10.06.06, 16:35
      lokalizacja niezła, jeśli masz auto albo nie przeszkadza ci jazda autobusami,
      poza tym wejdź na stronkę to lepiej zobaczysz, budynek jest oryginalny, fajny,
      i bedzie dość bogato wykończony w środku, ale jakie to cholerstwo drogie!!!
      • Gość: Est-ymator Re: belvedere residence IP: *.chello.pl 10.06.06, 17:08
        Architekturą przypomina mi te cygańskie pałace niedaleko Konina. Ja osobiście
        wolę postmodernistyczne wnętrza niż taką pseudosecesję.

Co ciekawe, byłem na stronie i widziałem że mają jescze sporo wolnych lokali.

Jak bym rozważał wydanie 1 mln PLN na mieszkanie to wolałbym zamieszkać w
        budynku Libeskinda, który będzie nową jakością w Warszawie.
    • Gość: Maciek Re: belvedere residence IP: *.bas.roche.com 10.06.06, 17:31
      No widzę że architektoniczne disco polo ma się dobrze.
      Ja bym ten budynek jeszcze dokoła obłożył toruńskimi piernikami.
      Dno.

Ale ze społeczeństwem chyba nie jest aż tak źle. Inwestycja podobno ciągle nie
      sprzedana (a mnie oferowali mieszkanie tam już ponad pół roku temu) a i na forum
      dużego uznania nie zdobyła, z wyjątkiem jednej fanki która używa aż pięciu
      różnych nicków w tym wątku. Ta obrona tej "rezydencji" to tak dla idei?
      • Gość: aga Re: belvedere residence IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.06, 18:17
        Budynek w srodku mi sie podoba- oranzeria, basen i inne bajery. Ale nie
        podobaja mi sie mieszkania- za malo okien jak dla mnie, czyli w rezultacie sa
        ciemne.
      • Gość: a. Re: belvedere residence IP: *.elsnerow.waw.pl 10.06.06, 19:49
        nie udawaj mądrego...nie wpdadło ci do głowy że z jednego komputera może czasem
        korzystac kilka osób?? Dno.
        • oblesnik Re: belvedere residence 12.06.06, 12:31
          Zgadzam sie, ten budynek to dno.
          • Gość: allure Re: belvedere residence IP: *.elsnerow.waw.pl 12.06.06, 15:42
            nikt cie nie pytał o zdanie
            • oblesnik Re: belvedere residence 12.06.06, 15:44
              Przeciez wiem. Ja tak sam z siebie.
              • gros-morne Re: belvedere residence 12.06.06, 16:20
                Najtrafniej to chyba okreslil Maciek. Tam autentycznie mozna byloby zrobic
                parkan z piernikow torunskich, a na gornym rogu budynku powiesic reklame lodow
                w postaci wielkiego karmelowego wafla z trzema na przemian migajacymi kulkami.
                • Gość: Maciek Re: belvedere residence IP: *.bas.roche.com 12.06.06, 16:22
                  A na dachu dowalić wisienkę i wielki migający neon:

"Cukierenka u Blake'a Carringtona"
    • Gość: te Re: belvedere residence IP: *.pl 12.06.06, 16:57
      ciekawe ilu jeszcze nicków użyje wieśniak z IP: elsnerow..?
      • Gość: allure Re: belvedere residence IP: *.elsnerow.waw.pl 12.06.06, 18:33
        "te" się zamknij, to nie dla ciebie forum...
        apropo cukierkowatości bloku, chyba się mylicie i to wszyscy,
        to nie bedzie różowy budynek!!! tylko na makiecie tak wygląda,
        a zadzwońcie do developera i spytajcie...
        • gros-morne Re: belvedere residence 13.06.06, 10:34
          Przyjacielu, tu nie chodzi o to czy ten budynek bedzie rozowy, seledynowy czy w
          kolorze czeresni afrykanskiej, tylko o to, ze projekt tego gofra jest rodem z
          disneylandu.
          • Gość: allure Re: belvedere residence IP: *.elsnerow.waw.pl 13.06.06, 10:41
            wydaje ci się..nie widziałeś projektu u dewelopera to nie gadaj.
        • oblesnik Re: belvedere residence 13.06.06, 14:06
          Tak, na zdjeciach kolor sraczkowaty wyglada jak rozowy.
    • o_k_o Re: belvedere residence 13.06.06, 14:39
      To jest dno, od którego - miejmy nadzieję - odbije się warszawska i polska
      architektura. Jestem optymistą, więc wierzę, że nasze nowe elity rozwijają się
      także w sferze estetyki. Dlatego myślę, że ci, którzy kupią tam mieszkania już
      za kilka lat będę się wstydzić zapraszać tam gości. No a jak nie oni sami, to
      przynajmniej ich dzieci
      • Gość: wuzetka Re: belvedere residence IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 14:49
        Budynek taki sobie nic nadzwyczajnego, następny drogi moloch w warszawie dla
        nownobogackich. Miałam przyejmność przez jakiś czas obcowac z ludzmi, kótrzy
        mieszkali z apartamentowców kampiącym lususem, i powiem, że większych buraków w
        życiu nie spotkałam, zdufanych w sobie, nie liczących się ze zdaniem innych i
        uważających że ich osąd jest nawłaściwszy. Podobnie jak ty allure nie
        przyjmowali do wiadmości, że ich aparamentowiec jest uważany za architektoniczny
        kicz. Nie wiem skąd się bierze ta twoja zagorzała walka z każdym, kto napisze
        inna opinię od twojej ale czas pomyśleć że to forum nie jest twoim prywatnym
        podwórkiem, a twoje tak zaciekle broniące tej inwestycji tylko jeszcze bardziej
        zachęcaja do pisania negatywnych opinii.
      • Gość: pipistrelle Re: belvedere residence IP: *.pekao.com.pl 13.06.06, 15:00
        niesamowite, weszlam , zeby zobaczyc opinie o inwestycji a tymczasrm czytam
        jakies wyzwiska i pyskowke w kiepskim wydaniu, a myslalam, ze inteligentni
        ludzie korzystaja z tego forum, pozdrawiam
    • Gość: wuzetka Re: belvedere residence IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 15:12
      Tak to niestety z wątkami na tym forum jest jak komuś trudno do wiadomości
      przyjąć, że inne osoby mają odmienne zdanie...
      • Gość: wuzeta Re: belvedere residence IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 15:22
        i dodam, że uważam, za żałosne pisanie pod rożnymi nikami w jednym wątku i
        podszywanie się pod różne osoby mające oczywiście ta sama opinię na temat tej
        inwestcji [czytaj: pozytywaną opinię]
        • Gość: allure Re: belvedere residence IP: *.elsnerow.waw.pl 13.06.06, 18:21
          a ty sie nie mądrzyj bo nic rozsądnego nie napisałeś/aś..lepiej spadaj na swoje
          prywatne "podwórko", bo chyba na takim mieszkasz..
          • Gość: dana Re: belvedere residence IP: *.aster.pl 13.06.06, 18:26
            nareszcie dyskusja na "odpowiednim" poziomie....
            • Gość: gość Re: belvedere residence IP: *.acn.waw.pl 13.06.06, 18:36
              no cóż sądzą po wypowiedziach allura stwierdzić można jedno jest "dzieckiem
              neostrady" :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka