Dodaj do ulubionych

Bemowo-Narwik (Jaz-Bud)

28.06.06, 10:57
Przymierzam sie do zakupu mieszkania od tego dewelopera.
www.jaz-bud.pl/realizacje.php?miasto=2
5150 PLN za mkw na 1 pietrze
+100 PLN za wyzsze pietra (5250, 5350,...)
(garaz i podobno balkon "w cenie")

Ktos z forowiczow tez sie temu przygladal?

Wiem, ze niedaleko ma isc trasa szybkiego ruchu,
ale ma isc w wykopie (tzw. -1) - okna na polnoc i
zachod beda wychodzic wlasnie na ta trase.

Z drugiej strony (na wschod) bedzie widok na
Lazurowa, ktora za pare lat zostanie przebudowana.
Do Lazurowej jest 150 m, wiec chyba nie tak zle ;)

BTW - budynek usytuowany jest rownolegle do Lazurowej,
a prostopadle do Narwik (przechodzaca dalej w ulice
Graniczna).
Obserwuj wątek
    • zetx Re: Bemowo-Narwik (Jaz-Bud) 29.06.06, 19:21
      Hmmm, nikt? Serio?

To az tak zle jest z ta lokalizacja/deweloperem?
      (jesli macie obawy przed publiczna wypowiedzia,
      to pogadajmy przez priva - mail gazetowy)

Pozdrawiam!
      • emi_pete Re: Bemowo-Narwik (Jaz-Bud) 02.07.06, 17:27
        Witam!
        My tez jestesmy zainteresowani tym osiedlem - bylismy nawet dzis na miejscu,
        zeby zobaczyc jak to wyglada. Zapowiada sie niezle, bo do Lazurowej jest dosc
        daleko + domki jednorodzinne po tej stonie. Dlatego zdecydujemy sie chyba
        wlasnie na wschodnia strone. W sumie to jestesmy juz prawie zdecydowani, ze to
        jest wlasnie to, czego szukalismy:) Mamy jeszcze kilka watpliwosci (szukamy
        szczegolnie jakis info o developerze), wiec chetnie poznalibysmy Twoje/Wasze
        zdanie/opinie/ocene...
        emi&pete
    • Gość: sław-oi Re: Bemowo-Narwik (Jaz-Bud) IP: 212.75.100.* 04.07.06, 16:48
      Jaz-Bud już wybudował w Warszawie os. Pogodne Skorosze. Ma ono niewiele ponad
      półtora roku. Przed zakupem mieszkania od tego developera polecam poczytać
      forum mieszkańców Pogodnego Skorosza: www.Skorosze.eu
      szczególnie: www.skorosze.eu/viewtopic.php?t=162 oraz inne z ww. strony.
      Miła lektura, dużo ciekawych zdjęć pokazujących "standard wykonania budynków"
      przez Jaz-Bud, na pewno pomoże podjąć odpowiednią decyzję, której nie będziemy
      żałowali przez wiele, wiele lat...
      • emi_pete Re: Bemowo-Narwik (Jaz-Bud) 04.07.06, 16:57
        Dzieki sław-oi!
        Chetnie odwiedzimy ta stronke i poczytamy.... A czy masz jakies osobiste
        doswiadczenia z jaz-budem, ktorymi chcialbys/moglbys sie z nami podzielic:)?
      • emi_pete Re: Bemowo-Narwik (Jaz-Bud) 04.07.06, 17:24
        Na stronce bylam - widzialam... Zdjecia szokujace! Jesli budynek, w ktorym
        planuje kupic mieszkanie ma tak wygladac po poltora roku swojego istnienia, to
        ja chyba podziekuje panstwu jaz-bud...
        To sandal, ze placimy tyle pieniedzy, a developer nie pilnuje kto i jak
        wykancza, no i oczywiscie jak to pozniej wyglada... Planuje pojechac do nich do
        biura i pokazac im te zdjecia - spytam czy na Narwiku tez planuja takie
        wykonczenie - ciekawe co mi powiedza...? Pewnie, ze skoro mi sie nie podoba, to
        i tak maja 5 chetnych na to moje zarezerwowane mieszkanie, wiec w sumie to im
        nie zalezy na mnie i na tym, zebym to wlasnie ja je kupila! znajdzie sie inny
        frajer!
        Kurcze... a tak nam sie podobala ta inwestycja...
        • Gość: sław-oi Re: Bemowo-Narwik (Jaz-Bud) IP: 212.75.100.* 04.07.06, 18:05
          Osobiste doświadczenia mam, niestety. Mieszkam na Pogodnych Skoroszach. Mam
          ogromne trudności, zresztą jak większość "szczęśliwych" mieszkańców z
          dogadaniem się z developerem, w każdej sprawie, począwszy od rozliczenia za
          media, skończywszy na usuwaniu powstałych z winy Jaz-Bud usterek. Przed zakupem
          także słyszałem o pięciu chętnych na moje mieszkanie i niestety się nabrałem
          podejmując zbyt szybko decyzję. Więcej przeczytasz na forum. Pozdrawiam.
    • Gość: M Re: Bemowo-Narwik (Jaz-Bud) IP: 212.180.160.* 06.07.06, 16:58
      Wszystkich zainteresowanych inwestycja Jaz-Budu na ul. Narwik zapraszany na
      nasze forum www.skorosze.eu
      pod adresem :
      www.skorosze.eu/viewforum.php?f=30
      macie Państwo wydzielone wlasne pod forum "WOLNE FORUM MIESZKAŃCÓW
      WARSZAWA-BEMOWO ul. Narwik" gdzie zupelnie bez skrepowania mozecie Panstwo
      wyrazic swoje opinie/ watpliwosci/ przemyslenia zasiagnac opinii tych ktorzy w
      JB juz kupili i podzielićsie wątpliwosciami z tymi ktorzy z takim zamiarem sie
      dopiero nosza ...
      Ponieważ jest to inwestycja prowadzona przez 1 developera mysle ze lektura
      postów mieszkancow Pogodnego Skorosza bedzie dla Was skarbnica wiedzy i nie
      pozwoli sie "oczarować " i dopuscić do takiego stanu rzeczy jak na Pogodnym
      Skoroszu ...
      Zachecamy do rejestracji i czynnego udzialu w dyskusji ...
      M
    • Gość: Sabik Re: Bemowo-Narwik (Jaz-Bud) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 00:58
      Jaz-Bud to niezły kanał! Są jak jeden wielki BUBEL...
      nie polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Niedoszły Właściciel
      • zetx Re: Bemowo-Narwik (Jaz-Bud) 12.07.06, 00:27
        Mozesz cos wiecej napisac?
        • Gość: Rexio Re: Bemowo-Narwik (Jaz-Bud) IP: 62.29.136.* 13.07.06, 21:08
          tez jestem mieszkanka PS i nasza walka trwa juz 1,5 roku, bez wiekszych
          skutkow. Co gorsza, oni sie wogole nie ucza i przy nastepnych budynkach bez
          wiekszych skrupulow prowadza te sama polityke. To przykre, ale prawdziwe. Jak
          kupowalismy mieszkania nie bylo prawie zadnych informacji o JB, a oni wiele
          obiecywali... i dalismy sie zlapac. Co gorsze co chwile zmienia sie kierownik
          binwestycji i osoby odpowiedzialne, tak ze ci co obiecywali schodza z
          horyzontu, a nowi mowia, ze ci poprzedni odeszli wlasnie dlatego, ze tak zle
          nas traktowali. Poza tym niejasna jest ich gra z administratorem budynku,
          podejrzewam, ze wiekszosc z nas nie wie o co chodzi. Dodam, ze na garaz kupiony
          w grudniu 2004 roku do tej pory nie mam aktu notarialnego (budynek oddany w
          grudniu 2004). Radze poswiecic czas i poczytac nasze forum (kompleksowo).
        • Gość: Sabik Re: Bemowo-Narwik (Jaz-Bud) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.06, 18:07
          Po przeczytaniu forum mieszkańców na www.skorosze.eu zmieniliśmy plany i
          kupiliśmy jednak na Białołęce...
          • Gość: ja Re: Bemowo-Narwik (Jaz-Bud) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 15:23
            gdzie na białołece kupiliście-tam sie duzo buduję.co wybraliście i co możesz
            polecić.
    • emi_pete Re: Bemowo-Narwik (Jaz-Bud) 17.07.06, 12:20
      Dzis w biurze Jaz-Bud usłyszeliśmy miłą informajcę:
      ceny wzrosly o 300 PLN/m2!!!!
    • piotru2 Re: Bemowo-Narwik (Jaz-Bud) 17.07.06, 17:35
      Hej, w którym dokładnie miejscu ma stac ten budynek? Na stronie jaz bud nie ma
      informacji :(

pp
      • zetx Re: Bemowo-Narwik (Jaz-Bud) 18.07.06, 13:11
        Budynek usytuowany jest rownolegle do Lazurowej
        (po jej lewej stronie w odleglosci mniej wiecej
        150m), a prostopadle do Narwik (okolo 20m), ktora
        na tym odcinku przechodzi dalej w ulice Graniczna.

(Nie na kazdej mapie ulica Graniczna jest juz
        widoczna - tak wiec opisany fragment ulicy Narwik
        jest prostopadly do Lazurowej)
        • emi_pete Re: Bemowo-Narwik (Jaz-Bud) 18.07.06, 13:42
          Czesc ZetX,
          Czy udało Ci się potwierdzić informacje o wspomnianej wcześniej podwyżce cen za
          m2? Czy jakies info z biura developera - kiedy będą dokumenty, na które czekamy?
          • Gość: Była mieszkanka Re: Bemowo-Narwik (Jaz-Bud) IP: 213.17.163.* 18.07.06, 14:24
            To ja z drugiej strony
            Mieszkalam na ul. Narwik w bloku z zielonymi balkonami, mieszkanie przepiekne
            bo sama urzadziłam, kupione nowe. I wyniosłam sie tylko dlatego ze mialabym
            miec widok na autostrade. Moj brat jest architektem i bardzo dobrze zna plany
            autostrady,nie wierzcie w zadne wykopy. Ja ucieklam stamtad Nie polecam widoku
            na autostrade, a mieszkania mi bardzo zal> Nie popelniajacie moich bledow
    • Gość: Ralfik Mieszkancy Pogodnego Skorosza podajaJazbud do Sądu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.06, 03:12
      Czytaliście na ich forum www.skorosze.eu, co tam się dzieje? Jaz-bud nieźle
      namieszał i mieszkańcy stracili w końcu cierpliwość! Ciekawe jak to Sie
      zakończy, bo budowa z Nadzorem Budowlanym i Urzędem Kontroli Skarbowej na
      głowie nie należy chyba do najłatwiejszych...
      Podziwiam tych ludzi, że maja tyle cierpliwości do tego dewelopera...
      • Gość: dac Re: Mieszkancy Pogodnego Skorosza podajaJazbud do IP: *.chello.pl 14.08.06, 23:15
        no ja sie zalamalem, jeszcze jak zobaczylem w jakim klinie ma stanac ten
        budynek... :(

www.siskom.waw.pl/mapy/nowolazurowa/nowolazurowa-etap2.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka