Gość: gosc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.06, 09:26 Szukam sąsiadów, są tu jacyś? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 13:13 up Odpowiedz Link Zgłoś
paso Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego 11.07.06, 13:21 kiedyś interesowałem się tą inwestycją , ale - jako niespóldzielca - musiałem czekać aż członkowie się zdeklarują i poszukałem czegoiś innego. Możesz powiedzieć ile wyszła ostatecznie cena metra i kiedy odbiory? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 08:47 Ostateczna cena będzie znana po całkowitym oddaniu inwestycji /jak to w spółdzielni/, raczej dużo się nie powinna różnić od ceny wstępnej, bo Energetyka jest solidna. Odbiory pierwszego etapu koniec tego roku, potem koniec przyszłego i połowa 2008. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARANOWSKI Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego IP: *.elarnet.pl / *.elartnet.pl 23.07.06, 01:24 DZIEŃ DOBRY ZAKUPIŁEM MIESZKANIE W BLOKU TYM TERAZ BUDOWANYM. MARAN_HAND@VP.PL POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ernim Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 22:34 Czy ktoś miał problemy z zaciągnięciem kredytu na mieszkanie w tej inwestycji? Wiem że nie powinno byc problemów w PKO BP i BPH ale może inne banki też udzielają kredytów na ta inwestycję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sam Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego IP: *.stegny.2a.pl 27.07.06, 22:53 my wzielismy w multi i w porządku Odpowiedz Link Zgłoś
werdty Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego 11.08.06, 23:46 jesli chodzi o kredyt to wie ,z e bez problemu w BPH i PeKaO S.A. Odpowiedz Link Zgłoś
dprokocki Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego 13.08.06, 15:03 jesli ktoś by chciał sprzedac mieszkanie w tamtej inwestycji - proszę o kontakt - dprokocki@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
werdty Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego 15.08.06, 00:33 A ile dają za metr? Jakaspowazna oferta? Pan jest zainteresowany czy ma kupca? pozdr., Odpowiedz Link Zgłoś
dprokocki Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego 15.08.06, 15:24 witam, jestem zainteresowny kupnem (bezpośrednio) - proszę o oferte na dprokocki@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
9-x-2 Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego 10.11.07, 12:44 No to ja też się zgłaszam - jak ktoś chciałby sprzedać 4-5 pok. mieszkanko (75-100 m) w tej inwestycji, to chętnie kupię lub oddam w rozliczeniu swoje 3 pok. przy metrze Wilanowska + dopłata Oferty proszę kierować na 9-x-2@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
werdty Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego 11.08.06, 23:45 ale teraz budowane sa dwa C i B... Odpowiedz Link Zgłoś
werdty Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego 11.08.06, 23:33 witam sasiadów, ja kupilem w bloku B Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 09:44 Sąsiedzi, Odmówili mi już kredytu w trzecim banku /z powodu tego roszczenia/, napiszecie, gdzie wzieliście kredyt. I CHODZI O BUDYNEK B, bo to może ma znaczenie. Ktoś napisał o PKO SA, BPH, Multi - ale one dają tylko w złotówkach a multi ma oprocentowanie decyzją zarządu, co troche mi się nie podoba. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.06, 09:01 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ernim Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 23:37 my wzielismy w mbanku - ale mieliśmy decyzje pozytywne z pko bp oraz multi. mbank wlasnie zmienil z decyzji na libor+marze i z tego co mowili w multi (grupa bre) tez do tego sie przymierzaja. jesli traficie do multi na wiertniczej - unikajcie niejakiego Kubusa nam zmarnowal mnostwo czasu i choc multi mial dobra oferte ten czlowiek skutecznie nas odstraszyl od wziecia kredytu u nich. mbank tez mial dobra oferte natomiast pko w tej stawce oferte ma najgorsza ale oni sa najbardziej przyjazi spoldzielniom i wniosek u nich traktowalismy jako ostatecznosc Odpowiedz Link Zgłoś
werdty Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego 18.10.06, 22:11 Witam sąsiadów. Ja zlozylem wniosek w 3 bankach PeKaO S.A, BPH, Millenium. Wszystkie banki daly mi pozytwne warunki. Najdluzej czekalem w Millenium bo mieli watpliwosci co do sytuacji prawnej ale przekonalem i ch wiec maja to w rejestrach- nastepna osoba nie powinna miec klopotu tylko trzeba ich zmusic aby sprawdzili u analitykow ze byla juz zgoda. Zrezygnowalem z Millenium, choc mial niezle warunki, to ja nie mialem czasu zbytnio, bo trzeba bylo wplacic 1 rate 7 dni od podpisnaia umowy. Jedynie PeKaO SA i BPH byl w stanie sie wywiazac, jednak po przeczytaniu obu umow (BPH w CHF, PKO w PLN) wybralem Pekao (4 oddzial na Grojeckiej, ale w 7 oddziale na Sobieskiego tez powinni dac kredyt, a przeciez to blizej) poza tym roznica oprocentowania jest coraz mniejsza. Jesli potrzebne szczgoly piszcie na maila do mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.06, 15:25 Dzięki za wpisy. Chyba spróbuje z mbankiem. PKO SA i BPH odpadają, bo o ile wiem dają tylko w pln, w Millennium z kolei podobno czeka się i dwa miesiące na decyzję, pani w oddziale na dzień dobry powiedziała mi, że co najmniej miesiąc. Ponadto w Millenniumn ratę znacznie podnoszą dodatkowe ubezpiczenia, czego nie widać jak się uzywa ich kalkulatora w necie. Jakby ktoś miał jeszcze jakieś konkretne info o bankach w kontekście tej inwestycji /budynek B/ to zapraszam :) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Wynajmę od kogoś miejsce garażowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 12:30 pod którymś z oddawanych właśnie bloków /D/ w tej inwestycji. Proszę o maila jakby ktoś był zainteresowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wirtus koszt wstępny mieszkań w budynkach D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 16:44 czy spółdzielnia (zgodnie z uchwałą pkt.2.1.2) przed oddaniem do eksploatacji budynków D określiła koszt wstępny (bo planowany koszt wstępny był na 3990 netto). Oczywiście jeszcze będzie rozliczenie ostateczne ale ciekaw jestem na tym etapie o ile spółdzielnia przekroczyła plany wstępne. Sam kupiłem mieszkanie w bloku B wiec jestem żywo zainteresowany odpowiedzią na ten post Odpowiedz Link Zgłoś
as1110 wysokie oplaty za miejsce postojowe+inne:) 12.01.07, 12:28 Witam sasiadow, jestem mieszkanka budynku B. Wlasnie dostalam do zaplacenia czynsz za styczen. Jakiez to bylo moje zdziwienie gdy zobaczylam oplate za uzytkowanie miejsca postojowego (100, 45 zl za miesiac). Moim zdaniem koszt jest zdecydowanie za wysoki. Poprosilam spoldzielcza ksiegowa aby mi rozpisala za co jest ta oplata, mam nadzieje wkrotce dostac odpowiedz. Apeluje do innch mieszkancow aby tez sie zainteresowali, bo to sie w glowie nie miesci aby najpierw placic ok. 30 tys. za garaz a pozniej po 100 zl za miesiac doplacac. Ja rozumiem, ze sa oplaty za uzytkowanie, ale bez przesady. Poza tym martwi mnie tez straszliwy upal, ktory panuje na korytarzach. I to wiecznie palace sie swiatlo. Co o tym myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś
werdty Re: wysokie oplaty za miejsce postojowe+inne:) 13.01.07, 14:18 do as1110 Ja bede mieszkancem bloku B, ktory dopiero oddadza w 2008 roku, wiec chyba mialas na mysli blok D. Powiem tak. Wszystkie sprawy trzeba juz zalatwiac z administracja osiedla a nie spoldzielnia. Obecnie jestem mieszkancem innego bloku (nowego) w tej spoldzielni i sytuacja wygladala podobnie w 2000. Po pierwsze wyłonilismy rade domu , ktora, kontaktuje sie za administracja i weryfikuje jej czynnosci.Garaz na poczatku byl 100 zł, potem udalo sie zejsc i teraz wynosci 94 złote miesiecznie. W tej cenie jest pelen monitoring i ochrona, czego nie widzialem na egejskiej wiec nie wiem z czego sie te koszty skladaja. Dziwne ze znajomi w blokach gdzie jest wspolnota mieszkaniowa i mieszkania byly od developera, placa po 50 zl za garaz , pod warunkiem ze jest ochrona, bez niej nawet mniej. Co do swaitel na korytarzu Odpowiedz Link Zgłoś
as1110 wysokie oplaty za miejsce postojowe+inne:) 14.01.07, 20:01 do werdty: tak, oczywiscie, ze mieszkam w budynku D, pomylilo mi sie bo teraz mam 15B (D1). W zwiazku z tym, ze jak na razie malo osob mieszka w moim budynku to trudno jakos sie zebrac i cokolwiek ustalic, tak wiec na razie probuje na wlasna reke. Wkrotce mam otrzymac rozliczenie kosztow utrzymania garazu od glownej ksiegowej. Wtedy zobacze co tam jest (ale juz teraz wiem, ze ochrona i monitoring tez sa, bo mamy cos takiego:))), ale w pelni sie zgadzam z tym, ze bardzo dziwny jest fakt, ze u developera oplaty sa znacznie mniejsze?! U Ciebie obnizyli, niewiele, ale zawsze na waciki zostanie:) Co do swiatla, to na szczescie w garazu sa fotokomorki na ruch. Niestety zabraklo wyobrazni i na korytarzach juz ich nie ma. O to trzeba powalczyc. Na pewno latwiej bedzie jak juz tam zamieszkam i... zapoznam sasiadow. Myslalam, ze jednego juz bede znac:) A tu okazuje sie, ze bloki pomylilam. Gapa ze mnie:) Pozdrawiam as Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: wysokie oplaty za miejsce postojowe+inne:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.07, 12:20 Co do tych opłat za miejsce garażowe to Energetyka równo przegina i rzeczywiście trzeba się będzie zorganizować i coś z tym zrobić. Ja będę miał ten problem ale w 2008 /bud. B/. Jako "ciekawostkę" podam że pod blokiem Energetyki na rogu Bonifacego i Powsińskiej /ten fioletowy/ mieszkańcy też walczą a spółdzielnia przysoliła im....... 250zl..... Wg mnie te stawki są skandaliczne, ja w Ursusie za swoje przecież miejsce nie płaciłem ani złotówki, a była i ochrona i monitoring. Od znajomych wiem że opłaty za miejsce jeśli są to wynoszą średnio 20-40 zł. Za 100-150 zł można bez najmniejszego problemu wynająć cudze miejsce pod budynkiem np na Kabatach, co chyba świadczy o tym ile płacą ich właściciele. ps. as1110 a ile wynosi "czynsz" za mieszkanie??? Odpowiedz Link Zgłoś
werdty Re: wysokie oplaty za miejsce postojowe+inne:) 15.01.07, 17:37 Jeszcze apropos grzejnikow na korytarzach, bo one sa rozkrecone przewaznie na max, a placimy za to wszyscy. GOSC, jesli nie placiles ani zlotowki za garaz to miales to ujete w czynszu za mieszkanie. W spoldzielni jest opcja aby wynajmowac garaz zamiast go kupowac za kwote 250 pln, ale to sie tyczy miejsc ktore nie zostaly sprzedane a jak wiadomo bylo takie zainteresowanie, ze zmuszali do kupowania garazu, a jeszcze rok temu, mozna bylo bez laski kupic samo mieszkanie w bud C. pozdr.,. WERDTY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: wysokie oplaty za miejsce postojowe+inne:) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.01.07, 18:54 Mylisz się Werdty. Jeśli chodzi o moje mieszkanie w Ursusie to była opłata za ochronę całego osiedla płacona przez wszystkich mieszkańców a garaże były nieobowiązkowe, więc wszyscy za ochronę płacili od m2 niezależnie czy mieli garaż czy nie - ja za 37m2 płaciłem ok 50 zł. Co do tego fioletowego budynku na rogu mogę powtórzyć to co powiedziało mi niezależnie dwóch mieszkańców: opłata za miejsce garażowe WŁASNOŚCIOWE wynosi 250 miesięcznie, nie wynajmowane. Było to z 1,5 roku temu ale pamiętam dokładnie - ludzie jeszcze sami mówili że to skandal i że starają się żeby im w garażach ogrzewanie wyłączyli żeby choć trochę taniej było; nie wiem z jakim skutkiem. pzd. Odpowiedz Link Zgłoś
werdty Re: wysokie oplaty za miejsce postojowe+inne:) 15.01.07, 19:57 do as1110, na poczcie masz szczegoly. do goscia:No to masakra, choc ogrzewanie w garazach to dobre rozwiazanie , nie slyszalem aby stosowac tak zlodziejskie stawki.nie wiem czy slyszeliscie jaki numer lokatorom wycieli na polnej. sprzedali garaze i okazalo sie ze nie usgodnili z wspolnej drogi do garazu z budynkiem sasiadujacym na polnej. Obecny status jest taki ze do garazu nie da sie wjechac bo jest droga zastawiona przez wlascicieli- wspolnote chyba. Jakie mieszkanie bedziesz miec w bud B? werdty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annak Re: wysokie oplaty za miejsce postojowe+inne:) IP: *.aster.pl 19.08.07, 16:50 hey sasiadko! Mieszkamy w d-3 czyli obecnie w I klatce chetnie sie spotkamy , pogadamy i powymieniamy wrazeniami z sasiadami hey inni sasiedzi poznajmy sie !!! nasz mail ania_kaz@o2.pl jest do Waszej dyspozycji piszcie - nie stawiajmy murow , plotow i innych zasiekow raczej pomyslmy jak te mury co są zburzyc:))pozdrawiamy ania i pawel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego IP: *.chello.pl 30.01.07, 18:23 jestem zainteresowana kupnem mieszkania na tym osiedlu, prosze o ewentualny kontakt asz@post.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego-opłaca s IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.07, 13:40 jestem członkiem spółdzielni, niestety w zeszłym roku z różnych przyczyn nie zdecydowałam się na zakup mieszkania. Czy uważacie że opłaca się zakup jeżeli cena metra podskoczyła do 7 tys? wydaje mi się ze sobieskiego to ruchliwa ulica, chciaz nigdy nie mieszkalam w tej okolicy. w zwiazku z tym myslalabym o kupnie mieszkania raczej w celu pozniejszej odsprzedazy. dlatego pytanie czy to jest oplacalne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yes Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego-opłaca IP: *.171.92.97.crowley.pl 09.05.07, 15:50 A widzialeś wogóle gdzie te budynki są. Jeden już oddany wygląda bardzo solidnie i stoi od ulicy dość daleko, te co jeszcze budują również są oddalone. Gdybym zajmował się spekulacją, to nie szukałbym słabych punktów w usytuowaniu tej inwestycji a raczej w cenie jako takiej, ale to już pytanie do dyżurnych analityków i innej maści wieszczów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego IP: *.chello.pl 03.06.07, 21:53 rzeczywiscie od Bonifacego będą jeszcze 3 budynki, w tym jeden o oryginalnym kształcie- jakby trochę na planie okręgu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dalew Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego-opłaca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.07, 00:00 chcę zamienić 72 m2 w budynku A na pokój z kuchnią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E15 MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego obiecanki!! IP: *.aster.pl 09.06.07, 17:47 Witam. Mieszkam pod 15 i chcę zrócić uwagę wszystkichch szczęśliwych posiadaczy miszkań, na specyficzne podejście spółdzielni a w szczególności kierownictwa AO Stegny do nonwych mieszkańców, a także swobodnego rozporządzania naszymi pieniędzmi. 1. chyba wszyscy Państwo wiecie, że budynki w kompleksie Sobieskiego/Bonifacego bedą ogrodzone - taką informację można otrzymać w spółdzielni, znaleźć na stronie Energetyki oraz w załączniku do umowy dotyczącym rozliczenia kosztów budowy - rzeczywistość jest jednak zupełnie inna, ogrodzenia nie ma i chyba nie będzie (zależy gdzie zwrócimy się po informacje do spółdzielni, która twierdzi, że może w 2009 r. jeśli wyrażą zgodę człokowie spółdzielni czy do AO Stegny - która neguje możliowść budowy)- a budowa ogrodznia przecież wliczona jest w koszt budowy mieszkań. 2. ochrona chyba nie może zbyt wiele chronić, bo nawet nie ma jej w kompleksie - siedzi w budynku pod 11. monitoring również nie jest zbyt wydajny z powodu kiepsko zaprojektowanego oświetlenia po zmierzchu nic na kamerach nie widać. Ponadto mieszkańcy nie mają mozliwości skontaktowania sie z ochroną jak to ma miesjce w normalnych budynkach z ochroną za pośrednictwem np. domofonu/wideofonu. 3. jesli nie kupiliście Państwo miejsca postojowego z powodu braku pieniędzy lub rzeczonych miejsc pod budynkami warto zauważyć, że są scześliwcy posiadający np. po trzy miejsca pod budynkami, które oczywiście wynajmują - cena wynajęcia jest "złodziejska" bo około 200-250+opłaty czynszowe mimo, że w innych inwestycjach np. w Centrum koszt opłaty miesiecznej miejsca to 60-100 opłat czynszowych i 100-150 kosztu najmu. Jeśli chcecie zaparkować, na miescjach pod budynkiem, za które również zapłaciliście, podczas budowy swoich mieszkań, czesto możecie o tym zapomnieć, bo są wykorzystywane przez mieszkańców strych bloków. Poza tym parkują oni również na chodnikach, tak że czesto nie da sie przejść. Odpowiedz Link Zgłoś
as1110 Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego obiecan 10.06.07, 17:56 Do E15 Mysle, iz tak sie dzieje bo malo kto z mieszkancow interesuje sie na co ida nasze pieniadze. Poza tym, nie ma (przynajmniej ja nic o tym nie wiem) rady domu. JAk ostatnio rozmawialam z zarzadca naszych budynkow (okropny facet!!!) o oswietleniu na korytarzu (aby go zmienic na system czujnikowy) to powiedzial, ze z tym to powinna przyjsc do niego rada domu bo on nie moze tak sobie zmieniac na prosbe jednej osoby. Powiedzial mi takze, ze zbiornik retencyjny zostal wybudowany za nasze pieniadze i jeszcze dlugo bedziemy go splacac. Jak zapytalam o ogrodzenie to zostalam wysmiana. Skwitowal krotko, ze nigdy nie dopusci do odizolowania tych budynkow od reszty osiedla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E15 Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego obiecan IP: *.aster.pl 11.06.07, 20:09 myśle, że to nie jest kwestia zainteresowania się wydatkami, a informacjami jakie otrzymujemy ze spółdzielni oraz brakiem wiary, że może coś zmienić. co do rady domu, to też nic na ten temat nie słyszałem, ale to chyba jest absurd, żeby cała delegacja udawała się do zarządcy, który jest opłacany z naszych pieniędzy, prosząc o cokolwiek. ponadto w takich psrwach chyba warto zwracać sie nie do "dozorcy" ale do zarządu oficjalnym pismem. co do zbiornika wodnego, to koszt jego budwy został wliczony w cenę metra budowy mieszkania - taka pozycja znajduje się w załączniku do umowy o budowie lokalu. ten pan zapominał chyba, że parę lat temu skończyły się czasy "rządy ludu", a tych mieszkań nikt nam za darmo nie dał - więc chyba mamy prawo domagać się swoich praw-postępując zgodnie z literą prawa i przepisami o spółdzielniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pancho Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego IP: *.chello.pl 10.06.07, 02:34 Gratuluje mieszkania. Jak już jestecie szczęśliwym posiadaczem mieszkania w tym budynku, czy możecie mi powiedzieć jaki system stosuje spółdzielnia sprzedając te mieszkania? Ze strony internetowej można wyczytać, że pierwszeństwo do tych mieszkań mają członkowie spółdzielni, a widzę samochody które tam parkują z bardzo różnych dzielnic warszawy. Jak to się stało, że zostaliście tymi szczęśliwymi posiadaczami tych mieszkań? Złożyłem podanie w sierpniu zeszłego roku i dowiaduje się co jakiś czas, ale Panie tam pracujące odpowiadają znudzone, żeby dowiadywać się za kolejny miesiąc i tak w koło. Wiecie może do kogo warty sie zwrócić, żeby otrzymać jakąś jasną odpowiedz. Z góry dzięki za info. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego IP: *.chello.pl 13.06.07, 13:56 Pierwszeństwo mają członkowie oczekujący (tzn. ci którzy do tej pory nie kupili mieszkania w spółdzielni, a mają książeczki mieszkaniowe), później członkowie mieszkający w budynkach wybudowanych przez Spółdzielnię, a chcący wymienić mieszkanie. A na końcu dopiero ludzie z poza spółdzielni. Tak więc szanse dla kogoś z zewnątrz są niewielkie, choć w nowym budynku jest aż 118 mieszkań, a cena dość wysoka bo 7tyś za metr, więc może jakaś szansa jest, że wśród członków nie będzie tylu chętnych. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pancho Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego IP: 192.193.245.* 18.06.07, 17:47 To sie wszystko zgadza, ale nie wiem czy doczytałeś na stronie spółdzielni do mieszkań mają również prawo pracownicy spółdzielni i ich rodziny. Co prawda są wymienieni na samym końcu, ale czy tak jest naprawdę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Ogrodzenie IP: 80.241.133.* 20.08.07, 12:27 Ja kupiłem mieszkanie w nowo budowanym budynku "A". Wg planów które otrzymałem będzie on ogrodzony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek witam moi drodzy! IP: *.datatelecomm.net 10.09.07, 11:49 jestem szczesliwym (tak jak i Wy) wlascicielem mieszkanka w Naszym Centrum mieszkaniowo-uslugowym-)inwestycji MSM Energetyka blok B! na wstepie pragne poinformowac Was, ze musimy powolac jakis komitet blokowy vel osiedlowy celem ochrony Naszych interesow jak i ochrony Naszego malego osiedla przed niszczeniem go i dewastacja. jak tylko oddadza blok C i B bierzemy sie do roboty. OGRODZENIE podstawa! skandal.ze to OKOLICZNI MIESZKANCY sie nie godza! spoldzielnia mowi-zobaczymy....dalej, parkujace samochody przy blokach D-to jest chore parkuja juz na drodze!!!oczywiscie to mieszkancy z tych 15tek obok...przeciez to ich teren hehe. jestem w stalym kontakcie z kierownikiem budowy i Naszego bloku B. jak cos sluze pomoca-podaje mail kontaktowy - kodex@op.pl p.s. Nasz blok nabiera juz kolorow kochani-juz go maluja od strony C! Odpowiedz Link Zgłoś
werdty Re: witam moi drodzy! 13.09.07, 00:36 Witam serdecznie sasiadów. Rownież bede mieszkać w budynku B . Znam nasza społdzielnie z autopsji, bo juz mieszkam w jednym z nowych bloków wybudowanych pare lat temu, i szczerze powiem ze mam dosc walki ze spóldzielnią. Do konatku z nimi lub z AO nalezy powołać rade domu/osiedla aby reprezentowala interesy mieszkańcow. Ale i tak nie zawsze beda uwzgledniać nasze decyzje.Nie wspomne o usuwaniu usterek w budynku i lokalach. Najlepszym jednak wyjsciem bylo uwlaszczenie wszystkich lokali (dla A o B to nie problem bo oddane beda juz po wejsciu ustawy o uwlaszczeniu) i założenie wspolnoty aby sie od nich kompletnie uniezależnic, wtedy to by nam dopiero koszta miesieczne spadly. Jesem rowniez za ogrodzeniem. Moze zalozymy jakies forum prywatne dla wszystkich mieszkańcow. Napenwo ulatwi to komunikacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widok z okna "..ogrodzenie podstawa!" IP: 212.160.172.* 19.09.07, 09:34 POPIERAM! - przyjezdne bydło należy odgrodzić od tubylców. A jak zobaczymy, że przychodzicie z psami obsrywać NASZE trawniki i alejki to będzie WOJNA! Jak do tej pory to wykazaliście się wyjątkowym chamstwem! ( na tym forum ). Sąsiadów z okolicy traktujecie jak potencjalnych złodziei, meneli i najgorszy margines z jakim się w życiu spotkaliście. Nie obchodzą was całe Stegny jako "nasze osiedle" tylko zabezpieczacie się przed tym osiedlem zasiekami. Ale będziemy was bacznie obserwować i odwdzięczymy się tym samym. Jak chcecie być intruzami na tym terenie - to będziecie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego IP: *.datatelecomm.net 10.09.07, 11:51 jestem szczesliwym (tak jak i Wy) wlascicielem mieszkanka w Naszym Centrum mieszkaniowo-uslugowym-)inwestycji MSM Energetyka blok B! na wstepie pragne poinformowac Was, ze musimy powolac jakis komitet blokowy vel osiedlowy celem ochrony Naszych interesow jak i ochrony Naszego malego osiedla przed niszczeniem go i dewastacja. jak tylko oddadza blok C i B bierzemy sie do roboty. OGRODZENIE podstawa! skandal.ze to OKOLICZNI MIESZKANCY sie nie godza! spoldzielnia mowi-zobaczymy....dalej, parkujace samochody przy blokach D-to jest chore parkuja juz na drodze!!!oczywiscie to mieszkancy z tych 15tek obok...przeciez to ich teren hehe. jestem w stalym kontakcie z kierownikiem budowy i Naszego bloku B. jak cos sluze pomoca-podaje mail kontaktowy - kodex@op.pl p.s. Nasz blok nabiera juz kolorow kochani-juz go maluja od strony C! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego IP: 195.164.254.* 14.09.07, 18:49 Witam. Zupełenie się z Panami zgadzam, tylko obawiam, że nie jest to takie proste. Pewnie nie wiecie, ale mieszkańcy bloków 15, próbując zadbać o swoje interesy zwrócili sie do spółdzielni w kwestii rozwiazania sprawy, obicywanego podczas zakupu, wybudowania ogrodzenia i jednocześnie zabezpieczenia miejsc parkingowych na drodze dojazdowej. Do spółdzieli wystosowane zostało oficjalne pismo, pod którym podpisało sie 50%+1 właścicieli mieszkań mimo, że sporo mieszkań nadal jest nie zamieszkanych. Co do odpowiedzi to niedługo mina trzy miesiące i jak narazie poinformowano nas, że wniosek bedzie konsultowany i opinowany przez Radę Osiedla (składającą się z mieszkańców starych bloków). Co do parkujących samochodów, to niestety jest kolejny problem bo tylko ich niewielka cześć mieszka w naszych blokach, ale jedynym działaniem spółdzielini w tej sprawie było postawienie znaku zakazu parkowania, który to i tak jest łamany. Ważne jest również zwrócić uwagę jak na wymienie na tym forum opinie i uwagi reaguja mieszkańcy z bloków obok lub nawet przyszli mieszkańcy bloku B (którzy rzekomo nigdy nie szłuszeli o możliwości ogrodzenia bloków). Popieram utworzenie komitetu czy innego "ciała" zajmujacego sie ochroną naszych interesów i załozenia zupełenie odrębnego formum dostepnego tylko dla mieszkańców nowych bloków. mieszkaniec z 15. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek blok B Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego IP: *.datatelecomm.net 27.09.07, 14:56 Bo widzicie absurd tej sytuacji polega na tym,że (będę pisał bez ogródek) o Naszych blokach i terenie im podległym będą decydowali mieszkańcy bloków już wybudowanych.I zgadzam się z Tobą,że pod 15stką parkują w 90% mieszkańcy nie z Naszych bloków.to że parkują to jedno ale skandalem i chamstwem jest,że robią to kołami na trawie i na drodze,tarasując przejezdność owej drogi.Widać mieszkańcy i kierowcy z tzw.starych bloków mają zakaz parkowania w d...a Nas się czepiają na forum.To jest chore aby zostawić samochód zaparkowany na tej uliczce i udać się bez kozery do mieszkania w starych blokach. a tak na marginesie do tego internauty co Nam tak brzydko napisał- niech Pan/Pani rozezna się w temacie ilu z Was dostało mieszkania w latach 70 za darmochę od państwa!co?i minka już słaba? my płacimy ciężkie pieniadze,kredyty a Wy dostaliście(nie wszyscy) ale za DARMO! i to jest Nasza sprawa czy chcemy mieć płot czy nie a nie Wasza! WARA OD TEGO! a do mieszkanców nowych bloków apeluje-musimy pilnować interesów bo traktują Nas jak nowobogackich co się wprowadzili i rządzą a My tylko chcemy to co w umowie ze Spółdzielnią! pozdrawiam serdrecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uwaga-obcy w city! Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego IP: 212.160.172.* 28.09.07, 12:47 "..ilu z Was dostało mieszkania w latach 70 za darmochę od państwa!co?i minka już słaba?" - Po 20 latach oszczędzania na książeczkach mieszkaniowych ty nazywasz DARMOCHĄ?! Teraz byle frajer zamiast wynajmować, woli spłacać raty w banku - straszne mi halo! nie trzeba być nowobogackim, żeby mieć swój kawałek podłogi, ale nie w tym rzecz. Chodzi o te wasze przyzwyczajenia ze wsi, czyli obowiązkowy PŁOT! Napisz mi proszę, od kogo tak bardzo chcecie się odgrodzić?! co w ten sposób chcecie udowodnić?, że jesteście jacyś wyjątkowi w samym centrum Stegien?! Ochrona i domofony wam wieśniakom nie wystarczą, koniecznie trzeba płot zbudować - ŻAŁOŚNI JESTEŚCIE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
werdty Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego 04.10.07, 01:02 Wypraszam sobie taki ton, jezeli uwaza Pan mnie za wieśniaka, to sam Pan nim jest, bo ja urodzilem sie i wychowalem na Stegnach wPAna okolicach i wiem jakie towarzystwo tam sie kreci , juz nie wspomnie o malowaniu sprayami, czy wieczornych imprez alkocholowych. Płace ciezkie pieniadze za cisze i spokoj, ktory obiecala spoldzielnia planujac zamkniete osiedle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sadybka Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego IP: 212.160.172.* 04.10.07, 14:23 Cisza i spokój to na wsi, a jak się chciało do miasta to trzeba było się liczyć z tym, że sielanki nie będzie. Ale widzę, że jesteś młody jak Stegny, gdzie jeszcze dwadzieścia parę lat temu pasano tam krowy, więc ten "płot to podstawa" wyssałeś pewnie z mlekiem matki. i pamiętaj! - do tej zagrody trzeba będzie jakoś dojść, wśród jak to nazywasz pijanych lumpów, spreYowców i wiecznych balangowiczów. Obrażasz w ten sposób mieszkańców Stegien - swoich przyszłych sąsiadów, bo masz ich za margines społeczny, więc nie dziw się że jesteś traktowany jak INTRUZ! W czym jesteś lepszy od pozostałych stegieńczyków? ps. na Stegnach nie ma szpitala położniczego - akuszerkę tata koniem przywiózł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Apel o uspokojenie dyskusji! IP: *.datatelecomm.net 05.10.07, 10:15 Zwracam się z prośbą to użytkowników tego forum o zawieszenie broni. Widzę,że dyskusja jest dość emocjonalna,nerwy są zarówno po jednej i drugiej stronie.Każdy ma swoją racje i ciężko będzie się porozumieć. Wymieniajmy argumenty a nie wyzwiska.Kieruje te uwagi zarówno do siebie jak i do innych. A w sprawie tego płotu-mieszkańcy okolicznych bloków chyba się nie wyprą,iź parkują na drodzę dojazdowej pod blokami nr.15, że trawa jest przez nich wydeptywana i kołami samochodów niszczona,że na własne oczy widziałem jak pieski "sikają"pod te małe latarenki,jak palacy papierosy wysiadając z samochodów i idąc do tych "wysokich" bloków wyrzucają"pety"na terenie nowobudowanych bloków.I uważacie że to jest na porządku dziennym? że nas to nie rusza? Stąd domagamy się ogrodzenia.My za te miejsca parkingowe musieliśmy w metrze mieszkania płacić a wy po prostu zajmujecie je nam.Czy to ładnie tak? czy na pewno zasługujemy na miano wieśniaków? Ogrodzone osiedla to teraz standard.Ale nie ogrodzone murem,cegłami etc.tylko cienkim płotem,który nie powoduje izolacji tylko zapewnia bezpieczeństwo np.naszym samochodom,mieszkańcom którzy mają ogródki etc. Dyskutujmy, rozmawiajmy ale sie nie wyzywajmy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krużewniki? Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego IP: 212.160.172.* 24.09.07, 12:47 skąd ty gościu przyjechałeś?! mniemam, że z jakiejś wiochy zabitej deskami, gdzie PŁOT to podstawa, a wszystko co za płotem to twój śmiertelny wróg. proszę cię - nie nakręcaj siebie i innych tymi zaściankowymi pomysłami, tylko pomyślcie wspólnie, jak przystosować się do sąsiadów mieszkających na tym osiedlu od 30 lat. jak do tej pory to widzimy, że wyciągacie nóż zamiast ręki. I jak my mamy was traktować?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego IP: 80.241.133.* 25.09.07, 13:36 Odeszliście nieco od tematu. Podstawową funkcją ogrodzenia ma byc po prostu dostępność miejsc parkingowych wokół budynku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kruzewnik Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 21:58 A co Krurzewniki sie nie podobajo? U nas płot to poctawa, zeby lisy kur z kórnika w nocy nie kradli. Wiec jak bloku mieszkac bedziem, to zagrodzic trzeba. i wam nic do tego! Odpowiedz Link Zgłoś
9-x-2 Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego 28.09.07, 20:37 Czy są jeszcze szanse na kupno mieszkania w tych bloczkach. Bardzo mi się podoba ta okolica, ale nie jestem członkiem spółdzielni. Czy są jeszcze wolne 4-5 pokojowe mieszkania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sadybka Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego IP: 212.160.172.* 01.10.07, 09:25 Gdybyś był rzeczywiście zainteresowany kupnem mieszkania, to zadzwoniłbyś do MSM, a nie wypytywał na forum. A co takiego spodobało ci się w tej okolicy? Odpowiedz Link Zgłoś
werdty Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego 04.10.07, 01:04 Beda budować jeszcze 3 bloki przy samej Bonifacego, ale musisz sie zgłosic i napisac podanie o ile beda wolne lokale, budowa ma ruszyc w przyszlym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.07, 22:33 Witam, hehe Ja jestem założycielem tego tematu więc nie kłócić mi się tu ;) Mi tam generalnie wisi czy jest ogrodzenie czy nie, choć faktem jest, że z ogrodzeniem byłoby prościej parkować. Ale prawda jest też taka, że w ZADNYM dużym mieście na KULI nie ma nawet ułamka takiej ilości ogrodzonych osiedli jak w Warszawie, to jest typowo polski zaścianek, nt tych płotów powstały już nawet prace naukowe, serio... Dla mnie mieszkańcy starych bloków mogą parkować u nas tak jak i my możemy parkować gdzie indziej, byleby była kultura. ps. ze dwa, trzy pokolenia muszą zejść z tego świata, żeby przeciętny obywatel tego biednego kraju osiągnął pewien poziom, niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dalew Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.07, 00:08 Tak chciałabym sprzedać 3 pokoje w budynku B lub zamienić na mniejsze dalew@box43.pl Odpowiedz Link Zgłoś
9-x-2 Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego 08.11.07, 19:33 A ja odwrotnie najchętniej bym kupiła 4 pokoje lub zamieniłabym swoje 3 pokoje przy metrze Wilanowska na 4 pokoje w tamtej inwestycji lub gdzieś obok... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.07, 13:06 Jako doradca finansowy ds. produktów bankowych Deutsche Banku chciałabym zaproponować poznanie oferty w zakresie kredytów hipotecznych. Chciałabym również dodać, iż oferta kredytowa Deutsche Banku należy do jednej z najlepszych na rynku kredytowym. Marża już od 0,25% bez względu na walutę i wysokość kredytu. Do każdego kredytobiorcy podchodzimy indywidualnie. Zainteresowanych proszę o kontakt na prywatnego maila – joandomost@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś