Dodaj do ulubionych

MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.06, 09:26
Szukam sąsiadów, są tu jacyś?
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 13:13
      up
      • paso Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego 11.07.06, 13:21
        kiedyś interesowałem się tą inwestycją , ale - jako niespóldzielca - musiałem
        czekać aż członkowie się zdeklarują i poszukałem czegoiś innego.
        Możesz powiedzieć ile wyszła ostatecznie cena metra i kiedy odbiory?
        • Gość: gosc Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 08:47
          Ostateczna cena będzie znana po całkowitym oddaniu inwestycji /jak to w
          spółdzielni/, raczej dużo się nie powinna różnić od ceny wstępnej, bo
          Energetyka jest solidna.
          Odbiory pierwszego etapu koniec tego roku, potem koniec przyszłego i połowa
          2008.
    • Gość: MARANOWSKI Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego IP: *.elarnet.pl / *.elartnet.pl 23.07.06, 01:24
      DZIEŃ DOBRY ZAKUPIŁEM MIESZKANIE W BLOKU TYM TERAZ BUDOWANYM. MARAN_HAND@VP.PL
      POZDRAWIAM
      • Gość: ernim Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 22:34
        Czy ktoś miał problemy z zaciągnięciem kredytu na mieszkanie w tej inwestycji?
        Wiem że nie powinno byc problemów w PKO BP i BPH ale może inne banki też
        udzielają kredytów na ta inwestycję
        • Gość: sam Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego IP: *.stegny.2a.pl 27.07.06, 22:53
          my wzielismy w multi i w porządku
        • werdty Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego 11.08.06, 23:46
          jesli chodzi o kredyt to wie ,z e bez problemu w BPH i PeKaO S.A.
          • dprokocki Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego 13.08.06, 15:03
            jesli ktoś by chciał sprzedac mieszkanie w tamtej inwestycji - proszę o
            kontakt - dprokocki@o2.pl
            • werdty Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego 15.08.06, 00:33
              A ile dają za metr? Jakaspowazna oferta? Pan jest zainteresowany czy ma kupca?
              pozdr.,
              • dprokocki Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego 15.08.06, 15:24
                witam,
                jestem zainteresowny kupnem (bezpośrednio) - proszę o oferte na dprokocki@o2.pl
            • 9-x-2 Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego 10.11.07, 12:44
              No to ja też się zgłaszam - jak ktoś chciałby sprzedać 4-5 pok.
              mieszkanko (75-100 m) w tej inwestycji, to chętnie kupię lub oddam w
              rozliczeniu swoje 3 pok. przy metrze Wilanowska + dopłata
              Oferty proszę kierować na 9-x-2@gazeta.pl
      • werdty Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego 11.08.06, 23:45
        ale teraz budowane sa dwa C i B...
    • werdty Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego 11.08.06, 23:33
      witam sasiadów, ja kupilem w bloku B
      • Gość: gosc Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 09:44
        Sąsiedzi,

Odmówili mi już kredytu w trzecim banku /z powodu tego roszczenia/, napiszecie,
        gdzie wzieliście kredyt. I CHODZI O BUDYNEK B, bo to może ma znaczenie.

Ktoś napisał o PKO SA, BPH, Multi - ale one dają tylko w złotówkach a multi ma
        oprocentowanie decyzją zarządu, co troche mi się nie podoba.

pzdr.
        • Gość: gosc Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.06, 09:01
          up
        • Gość: ernim Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 23:37
          my wzielismy w mbanku - ale mieliśmy decyzje pozytywne z pko bp oraz multi.
          mbank wlasnie zmienil z decyzji na libor+marze i z tego co mowili w multi
          (grupa bre) tez do tego sie przymierzaja. jesli traficie do multi na
          wiertniczej - unikajcie niejakiego Kubusa nam zmarnowal mnostwo czasu i choc
          multi mial dobra oferte ten czlowiek skutecznie nas odstraszyl od wziecia
          kredytu u nich. mbank tez mial dobra oferte natomiast pko w tej stawce oferte
          ma najgorsza ale oni sa najbardziej przyjazi spoldzielniom i wniosek u nich
          traktowalismy jako ostatecznosc
          • werdty Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego 18.10.06, 22:11
            Witam sąsiadów.
            Ja zlozylem wniosek w 3 bankach PeKaO S.A, BPH, Millenium. Wszystkie banki daly
            mi pozytwne warunki. Najdluzej czekalem w Millenium bo mieli watpliwosci co do
            sytuacji prawnej ale przekonalem i ch wiec maja to w rejestrach- nastepna osoba
            nie powinna miec klopotu tylko trzeba ich zmusic aby sprawdzili u analitykow ze
            byla juz zgoda. Zrezygnowalem z Millenium, choc mial niezle warunki, to ja nie
            mialem czasu zbytnio, bo trzeba bylo wplacic 1 rate 7 dni od podpisnaia umowy.
            Jedynie PeKaO SA i BPH byl w stanie sie wywiazac, jednak po przeczytaniu obu
            umow (BPH w CHF, PKO w PLN) wybralem Pekao (4 oddzial na Grojeckiej, ale w 7
            oddziale na Sobieskiego tez powinni dac kredyt, a przeciez to blizej) poza tym
            roznica oprocentowania jest coraz mniejsza. Jesli potrzebne szczgoly piszcie na
            maila do mnie.

• Gość: gosc Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.06, 15:25
              Dzięki za wpisy.

Chyba spróbuje z mbankiem. PKO SA i BPH odpadają, bo o ile wiem dają tylko w
              pln, w Millennium z kolei podobno czeka się i dwa miesiące na decyzję, pani w
              oddziale na dzień dobry powiedziała mi, że co najmniej miesiąc. Ponadto w
              Millenniumn ratę znacznie podnoszą dodatkowe ubezpiczenia, czego nie widać jak
              się uzywa ich kalkulatora w necie.

Jakby ktoś miał jeszcze jakieś konkretne info o bankach w kontekście tej
              inwestycji /budynek B/ to zapraszam :)

pzdr.
              • Gość: luk Wynajmę od kogoś miejsce garażowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 12:30
                pod którymś z oddawanych właśnie bloków /D/ w tej inwestycji.

Proszę o maila jakby ktoś był zainteresowany.
                • Gość: wirtus koszt wstępny mieszkań w budynkach D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 16:44
                  czy spółdzielnia (zgodnie z uchwałą pkt.2.1.2) przed oddaniem do eksploatacji
                  budynków D określiła koszt wstępny (bo planowany koszt wstępny był na 3990
                  netto). Oczywiście jeszcze będzie rozliczenie ostateczne ale ciekaw jestem na
                  tym etapie o ile spółdzielnia przekroczyła plany wstępne. Sam kupiłem mieszkanie
                  w bloku B wiec jestem żywo zainteresowany odpowiedzią na ten post
      • as1110 wysokie oplaty za miejsce postojowe+inne:) 12.01.07, 12:28
        Witam sasiadow,
        jestem mieszkanka budynku B. Wlasnie dostalam do zaplacenia czynsz za styczen. Jakiez to bylo moje
        zdziwienie gdy zobaczylam oplate za uzytkowanie miejsca postojowego (100, 45 zl za miesiac). Moim
        zdaniem koszt jest zdecydowanie za wysoki. Poprosilam spoldzielcza ksiegowa aby mi rozpisala za co
        jest ta oplata, mam nadzieje wkrotce dostac odpowiedz.
        Apeluje do innch mieszkancow aby tez sie zainteresowali, bo to sie w glowie nie miesci aby najpierw
        placic ok. 30 tys. za garaz a pozniej po 100 zl za miesiac doplacac. Ja rozumiem, ze sa oplaty za
        uzytkowanie, ale bez przesady.
        Poza tym martwi mnie tez straszliwy upal, ktory panuje na korytarzach. I to wiecznie palace sie swiatlo.
        Co o tym myslicie?

• werdty Re: wysokie oplaty za miejsce postojowe+inne:) 13.01.07, 14:18
          do as1110
          Ja bede mieszkancem bloku B, ktory dopiero oddadza w 2008 roku, wiec chyba
          mialas na mysli blok D.
          Powiem tak. Wszystkie sprawy trzeba juz zalatwiac z administracja osiedla a nie
          spoldzielnia. Obecnie jestem mieszkancem innego bloku (nowego) w tej
          spoldzielni i sytuacja wygladala podobnie w 2000. Po pierwsze wyłonilismy rade
          domu , ktora, kontaktuje sie za administracja i weryfikuje jej czynnosci.Garaz
          na poczatku byl 100 zł, potem udalo sie zejsc i teraz wynosci 94 złote
          miesiecznie. W tej cenie jest pelen monitoring i ochrona, czego nie widzialem
          na egejskiej wiec nie wiem z czego sie te koszty skladaja. Dziwne ze znajomi w
          blokach gdzie jest wspolnota mieszkaniowa i mieszkania byly od developera,
          placa po 50 zl za garaz , pod warunkiem ze jest ochrona, bez niej nawet mniej.
          Co do swaitel na korytarzu
          • as1110 wysokie oplaty za miejsce postojowe+inne:) 14.01.07, 20:01
            do werdty:

tak, oczywiscie, ze mieszkam w budynku D, pomylilo mi sie bo teraz mam 15B (D1).
            W zwiazku z tym, ze jak na razie malo osob mieszka w moim budynku to trudno
            jakos sie zebrac i cokolwiek ustalic, tak wiec na razie probuje na wlasna reke.
            Wkrotce mam otrzymac rozliczenie kosztow utrzymania garazu od glownej ksiegowej.
            Wtedy zobacze co tam jest (ale juz teraz wiem, ze ochrona i monitoring tez sa,
            bo mamy cos takiego:))), ale w pelni sie zgadzam z tym, ze bardzo dziwny jest
            fakt, ze u developera oplaty sa znacznie mniejsze?! U Ciebie obnizyli, niewiele,
            ale zawsze na waciki zostanie:)
            Co do swiatla, to na szczescie w garazu sa fotokomorki na ruch. Niestety
            zabraklo wyobrazni i na korytarzach juz ich nie ma. O to trzeba powalczyc.
            Na pewno latwiej bedzie jak juz tam zamieszkam i... zapoznam sasiadow. Myslalam,
            ze jednego juz bede znac:) A tu okazuje sie, ze bloki pomylilam. Gapa ze mnie:)
            Pozdrawiam
            as

• Gość: gosc Re: wysokie oplaty za miejsce postojowe+inne:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.07, 12:20
              Co do tych opłat za miejsce garażowe to Energetyka równo przegina i
              rzeczywiście trzeba się będzie zorganizować i coś z tym zrobić. Ja będę miał
              ten problem ale w 2008 /bud. B/. Jako "ciekawostkę" podam że pod blokiem
              Energetyki na rogu Bonifacego i Powsińskiej /ten fioletowy/ mieszkańcy też
              walczą a spółdzielnia przysoliła im....... 250zl.....
              Wg mnie te stawki są skandaliczne, ja w Ursusie za swoje przecież miejsce nie
              płaciłem ani złotówki, a była i ochrona i monitoring. Od znajomych wiem że
              opłaty za miejsce jeśli są to wynoszą średnio 20-40 zł.
              Za 100-150 zł można bez najmniejszego problemu wynająć cudze miejsce pod
              budynkiem np na Kabatach, co chyba świadczy o tym ile płacą ich właściciele.

ps. as1110 a ile wynosi "czynsz" za mieszkanie???
              • werdty Re: wysokie oplaty za miejsce postojowe+inne:) 15.01.07, 17:37
                Jeszcze apropos grzejnikow na korytarzach, bo one sa rozkrecone przewaznie na
                max, a placimy za to wszyscy.
                GOSC, jesli nie placiles ani zlotowki za garaz to miales to ujete w czynszu za
                mieszkanie. W spoldzielni jest opcja aby wynajmowac garaz zamiast go kupowac za
                kwote 250 pln, ale to sie tyczy miejsc ktore nie zostaly sprzedane a jak
                wiadomo bylo takie zainteresowanie, ze zmuszali do kupowania garazu, a jeszcze
                rok temu, mozna bylo bez laski kupic samo mieszkanie w bud C.
                pozdr.,.
                WERDTY
                • Gość: gosc Re: wysokie oplaty za miejsce postojowe+inne:) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.01.07, 18:54
                  Mylisz się Werdty.

Jeśli chodzi o moje mieszkanie w Ursusie to była opłata za ochronę całego
                  osiedla płacona przez wszystkich mieszkańców a garaże były nieobowiązkowe, więc
                  wszyscy za ochronę płacili od m2 niezależnie czy mieli garaż czy nie - ja za
                  37m2 płaciłem ok 50 zł.

Co do tego fioletowego budynku na rogu mogę powtórzyć to co powiedziało mi
                  niezależnie dwóch mieszkańców: opłata za miejsce garażowe WŁASNOŚCIOWE wynosi
                  250 miesięcznie, nie wynajmowane. Było to z 1,5 roku temu ale pamiętam
                  dokładnie - ludzie jeszcze sami mówili że to skandal i że starają się żeby im w
                  garażach ogrzewanie wyłączyli żeby choć trochę taniej było; nie wiem z jakim
                  skutkiem.

pzd.
                  • werdty Re: wysokie oplaty za miejsce postojowe+inne:) 15.01.07, 19:57
                    do as1110, na poczcie masz szczegoly.

do goscia:No to masakra, choc ogrzewanie w garazach to dobre rozwiazanie , nie
                    slyszalem aby stosowac tak zlodziejskie stawki.nie wiem czy slyszeliscie jaki
                    numer lokatorom wycieli na polnej. sprzedali garaze i okazalo sie ze nie
                    usgodnili z wspolnej drogi do garazu z budynkiem sasiadujacym na polnej. Obecny
                    status jest taki ze do garazu nie da sie wjechac bo jest droga zastawiona przez
                    wlascicieli- wspolnote chyba.
                    Jakie mieszkanie bedziesz miec w bud B?
                    werdty
            • Gość: annak Re: wysokie oplaty za miejsce postojowe+inne:) IP: *.aster.pl 19.08.07, 16:50
              hey sasiadko! Mieszkamy w d-3 czyli obecnie w I klatce chetnie sie
              spotkamy , pogadamy i powymieniamy wrazeniami z sasiadami
              hey inni sasiedzi poznajmy sie !!! nasz mail ania_kaz@o2.pl jest do
              Waszej dyspozycji piszcie - nie stawiajmy murow , plotow i innych
              zasiekow raczej pomyslmy jak te mury co są zburzyc:))pozdrawiamy
              ania i pawel
    • Gość: ania Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego IP: *.chello.pl 30.01.07, 18:23
      jestem zainteresowana kupnem mieszkania na tym osiedlu, prosze o ewentualny
      kontakt asz@post.pl
      • Gość: gosc Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego-opłaca s IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.07, 13:40
        jestem członkiem spółdzielni, niestety w zeszłym roku z różnych przyczyn nie
        zdecydowałam się na zakup mieszkania. Czy uważacie że opłaca się zakup jeżeli
        cena metra podskoczyła do 7 tys? wydaje mi się ze sobieskiego to ruchliwa
        ulica, chciaz nigdy nie mieszkalam w tej okolicy. w zwiazku z tym myslalabym o
        kupnie mieszkania raczej w celu pozniejszej odsprzedazy. dlatego pytanie czy to
        jest oplacalne?
        • Gość: yes Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego-opłaca IP: *.171.92.97.crowley.pl 09.05.07, 15:50
          A widzialeś wogóle gdzie te budynki są.
          Jeden już oddany wygląda bardzo solidnie i stoi od ulicy dość daleko, te co
          jeszcze budują również są oddalone.
          Gdybym zajmował się spekulacją, to nie szukałbym słabych punktów w usytuowaniu
          tej inwestycji a raczej w cenie jako takiej, ale to już pytanie do dyżurnych
          analityków i innej maści wieszczów.
          • Gość: gosc Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego IP: *.chello.pl 03.06.07, 21:53
            rzeczywiscie od Bonifacego będą jeszcze 3 budynki, w tym jeden o oryginalnym
            kształcie- jakby trochę na planie okręgu
        • Gość: dalew Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego-opłaca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.07, 00:00
          chcę zamienić 72 m2 w budynku A na pokój z kuchnią
    • Gość: E15 MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego obiecanki!! IP: *.aster.pl 09.06.07, 17:47
      Witam. Mieszkam pod 15 i chcę zrócić uwagę wszystkichch szczęśliwych posiadaczy
      miszkań, na specyficzne podejście spółdzielni a w szczególności kierownictwa AO
      Stegny do nonwych mieszkańców, a także swobodnego rozporządzania naszymi
      pieniędzmi.
      1. chyba wszyscy Państwo wiecie, że budynki w kompleksie Sobieskiego/Bonifacego
      bedą ogrodzone - taką informację można otrzymać w spółdzielni, znaleźć na
      stronie Energetyki oraz w załączniku do umowy dotyczącym rozliczenia kosztów
      budowy - rzeczywistość jest jednak zupełnie inna, ogrodzenia nie ma i chyba nie
      będzie (zależy gdzie zwrócimy się po informacje do spółdzielni, która twierdzi,
      że może w 2009 r. jeśli wyrażą zgodę człokowie spółdzielni czy do AO Stegny -
      która neguje możliowść budowy)- a budowa ogrodznia przecież wliczona jest w
      koszt budowy mieszkań.
      2. ochrona chyba nie może zbyt wiele chronić, bo nawet nie ma jej w kompleksie -
      siedzi w budynku pod 11. monitoring również nie jest zbyt wydajny z powodu
      kiepsko zaprojektowanego oświetlenia po zmierzchu nic na kamerach nie widać.
      Ponadto mieszkańcy nie mają mozliwości skontaktowania sie z ochroną jak to ma
      miesjce w normalnych budynkach z ochroną za pośrednictwem np.
      domofonu/wideofonu.
      3. jesli nie kupiliście Państwo miejsca postojowego z powodu braku pieniędzy
      lub rzeczonych miejsc pod budynkami warto zauważyć, że są scześliwcy
      posiadający np. po trzy miejsca pod budynkami, które oczywiście wynajmują -
      cena wynajęcia jest "złodziejska" bo około 200-250+opłaty czynszowe mimo, że w
      innych inwestycjach np. w Centrum koszt opłaty miesiecznej miejsca to 60-100
      opłat czynszowych i 100-150 kosztu najmu. Jeśli chcecie zaparkować, na
      miescjach pod budynkiem, za które również zapłaciliście, podczas budowy swoich
      mieszkań, czesto możecie o tym zapomnieć, bo są wykorzystywane przez
      mieszkańców strych bloków. Poza tym parkują oni również na chodnikach, tak że
      czesto nie da sie przejść.
      • as1110 Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego obiecan 10.06.07, 17:56
        Do E15
        Mysle, iz tak sie dzieje bo malo kto z mieszkancow interesuje sie na co ida
        nasze pieniadze. Poza tym, nie ma (przynajmniej ja nic o tym nie wiem) rady
        domu. JAk ostatnio rozmawialam z zarzadca naszych budynkow (okropny facet!!!) o
        oswietleniu na korytarzu (aby go zmienic na system czujnikowy) to powiedzial,
        ze z tym to powinna przyjsc do niego rada domu bo on nie moze tak sobie
        zmieniac na prosbe jednej osoby. Powiedzial mi takze, ze zbiornik retencyjny
        zostal wybudowany za nasze pieniadze i jeszcze dlugo bedziemy go splacac. Jak
        zapytalam o ogrodzenie to zostalam wysmiana. Skwitowal krotko, ze nigdy nie
        dopusci do odizolowania tych budynkow od reszty osiedla.
        • Gość: E15 Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego obiecan IP: *.aster.pl 11.06.07, 20:09
          myśle, że to nie jest kwestia zainteresowania się wydatkami, a informacjami
          jakie otrzymujemy ze spółdzielni oraz brakiem wiary, że może coś zmienić.

co do rady domu, to też nic na ten temat nie słyszałem, ale to chyba jest
          absurd, żeby cała delegacja udawała się do zarządcy, który jest opłacany z
          naszych pieniędzy, prosząc o cokolwiek. ponadto w takich psrwach chyba warto
          zwracać sie nie do "dozorcy" ale do zarządu oficjalnym pismem.

co do zbiornika wodnego, to koszt jego budwy został wliczony w cenę metra
          budowy mieszkania - taka pozycja znajduje się w załączniku do umowy o budowie
          lokalu.

ten pan zapominał chyba, że parę lat temu skończyły się czasy "rządy ludu", a
          tych mieszkań nikt nam za darmo nie dał - więc chyba mamy prawo domagać się
          swoich praw-postępując zgodnie z literą prawa i przepisami o spółdzielniach.
    • Gość: pancho Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego IP: *.chello.pl 10.06.07, 02:34
      Gratuluje mieszkania. Jak już jestecie szczęśliwym posiadaczem mieszkania w tym
      budynku, czy możecie mi powiedzieć jaki system stosuje spółdzielnia sprzedając
      te mieszkania? Ze strony internetowej można wyczytać, że pierwszeństwo do tych
      mieszkań mają członkowie spółdzielni, a widzę samochody które tam parkują z
      bardzo różnych dzielnic warszawy. Jak to się stało, że zostaliście tymi
      szczęśliwymi posiadaczami tych mieszkań? Złożyłem podanie w sierpniu zeszłego
      roku i dowiaduje się co jakiś czas, ale Panie tam pracujące odpowiadają
      znudzone, żeby dowiadywać się za kolejny miesiąc i tak w koło. Wiecie może do
      kogo warty sie zwrócić, żeby otrzymać jakąś jasną odpowiedz. Z góry dzięki za info.
      • Gość: Gościu Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego IP: *.chello.pl 13.06.07, 13:56
        Pierwszeństwo mają członkowie oczekujący (tzn. ci którzy do tej pory nie kupili
        mieszkania w spółdzielni, a mają książeczki mieszkaniowe), później członkowie
        mieszkający w budynkach wybudowanych przez Spółdzielnię, a chcący wymienić
        mieszkanie. A na końcu dopiero ludzie z poza spółdzielni.
        Tak więc szanse dla kogoś z zewnątrz są niewielkie, choć w nowym budynku jest
        aż 118 mieszkań, a cena dość wysoka bo 7tyś za metr, więc może jakaś szansa
        jest, że wśród członków nie będzie tylu chętnych.
        Pozdrawiam
        • Gość: pancho Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego IP: 192.193.245.* 18.06.07, 17:47
          To sie wszystko zgadza, ale nie wiem czy doczytałeś na stronie spółdzielni do
          mieszkań mają również prawo pracownicy spółdzielni i ich rodziny. Co prawda są
          wymienieni na samym końcu, ale czy tak jest naprawdę...
          • Gość: gościu Ogrodzenie IP: 80.241.133.* 20.08.07, 12:27
            Ja kupiłem mieszkanie w nowo budowanym budynku "A". Wg planów które
            otrzymałem będzie on ogrodzony...
            • Gość: Bartek witam moi drodzy! IP: *.datatelecomm.net 10.09.07, 11:49
              jestem szczesliwym (tak jak i Wy) wlascicielem mieszkanka w Naszym
              Centrum mieszkaniowo-uslugowym-)inwestycji MSM Energetyka blok B!
              na wstepie pragne poinformowac Was, ze musimy powolac jakis komitet
              blokowy vel osiedlowy celem ochrony Naszych interesow jak i ochrony
              Naszego malego osiedla przed niszczeniem go i dewastacja.
              jak tylko oddadza blok C i B bierzemy sie do roboty. OGRODZENIE
              podstawa! skandal.ze to OKOLICZNI MIESZKANCY sie nie godza!
              spoldzielnia mowi-zobaczymy....dalej, parkujace samochody przy
              blokach D-to jest chore parkuja juz na drodze!!!oczywiscie to
              mieszkancy z tych 15tek obok...przeciez to ich teren hehe.
              jestem w stalym kontakcie z kierownikiem budowy i Naszego bloku B.
              jak cos sluze pomoca-podaje mail kontaktowy - kodex@op.pl
              p.s. Nasz blok nabiera juz kolorow kochani-juz go maluja od strony C!
              • werdty Re: witam moi drodzy! 13.09.07, 00:36
                Witam serdecznie sasiadów.
                Rownież bede mieszkać w budynku B . Znam nasza społdzielnie z
                autopsji, bo juz mieszkam w jednym z nowych bloków wybudowanych pare
                lat temu, i szczerze powiem ze mam dosc walki ze spóldzielnią. Do
                konatku z nimi lub z AO nalezy powołać rade domu/osiedla aby
                reprezentowala interesy mieszkańcow. Ale i tak nie zawsze beda
                uwzgledniać nasze decyzje.Nie wspomne o usuwaniu usterek w budynku i
                lokalach. Najlepszym jednak wyjsciem bylo uwlaszczenie wszystkich
                lokali (dla A o B to nie problem bo oddane beda juz po wejsciu
                ustawy o uwlaszczeniu) i założenie wspolnoty aby sie od nich
                kompletnie uniezależnic, wtedy to by nam dopiero koszta miesieczne
                spadly. Jesem rowniez za ogrodzeniem.
                Moze zalozymy jakies forum prywatne dla wszystkich mieszkańcow.
                Napenwo ulatwi to komunikacje.
              • Gość: widok z okna "..ogrodzenie podstawa!" IP: 212.160.172.* 19.09.07, 09:34
                POPIERAM! - przyjezdne bydło należy odgrodzić od tubylców. A jak
                zobaczymy, że przychodzicie z psami obsrywać NASZE trawniki i alejki
                to będzie WOJNA! Jak do tej pory to wykazaliście się wyjątkowym
                chamstwem! ( na tym forum ). Sąsiadów z okolicy traktujecie jak
                potencjalnych złodziei, meneli i najgorszy margines z jakim się w
                życiu spotkaliście. Nie obchodzą was całe Stegny jako "nasze
                osiedle" tylko zabezpieczacie się przed tym osiedlem zasiekami. Ale
                będziemy was bacznie obserwować i odwdzięczymy się tym samym. Jak
                chcecie być intruzami na tym terenie - to będziecie!
          • Gość: bartek Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego IP: *.datatelecomm.net 10.09.07, 11:51
            jestem szczesliwym (tak jak i Wy) wlascicielem mieszkanka w Naszym
            Centrum mieszkaniowo-uslugowym-)inwestycji MSM Energetyka blok B!
            na wstepie pragne poinformowac Was, ze musimy powolac jakis komitet
            blokowy vel osiedlowy celem ochrony Naszych interesow jak i ochrony
            Naszego malego osiedla przed niszczeniem go i dewastacja.
            jak tylko oddadza blok C i B bierzemy sie do roboty. OGRODZENIE
            podstawa! skandal.ze to OKOLICZNI MIESZKANCY sie nie godza!
            spoldzielnia mowi-zobaczymy....dalej, parkujace samochody przy
            blokach D-to jest chore parkuja juz na drodze!!!oczywiscie to
            mieszkancy z tych 15tek obok...przeciez to ich teren hehe.
            jestem w stalym kontakcie z kierownikiem budowy i Naszego bloku B.
            jak cos sluze pomoca-podaje mail kontaktowy - kodex@op.pl
            p.s. Nasz blok nabiera juz kolorow kochani-juz go maluja od strony C!
            • Gość: mieszkaniec Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego IP: 195.164.254.* 14.09.07, 18:49
              Witam.
              Zupełenie się z Panami zgadzam, tylko obawiam, że nie jest to takie
              proste. Pewnie nie wiecie, ale mieszkańcy bloków 15, próbując zadbać
              o swoje interesy zwrócili sie do spółdzielni w kwestii rozwiazania
              sprawy, obicywanego podczas zakupu, wybudowania ogrodzenia i
              jednocześnie zabezpieczenia miejsc parkingowych na drodze
              dojazdowej. Do spółdzieli wystosowane zostało oficjalne pismo, pod
              którym podpisało sie 50%+1 właścicieli mieszkań mimo, że sporo
              mieszkań nadal jest nie zamieszkanych. Co do odpowiedzi to niedługo
              mina trzy miesiące i jak narazie poinformowano nas, że wniosek
              bedzie konsultowany i opinowany przez Radę Osiedla (składającą się z
              mieszkańców starych bloków).
              Co do parkujących samochodów, to niestety jest kolejny problem bo
              tylko ich niewielka cześć mieszka w naszych blokach, ale jedynym
              działaniem spółdzielini w tej sprawie było postawienie znaku zakazu
              parkowania, który to i tak jest łamany.
              Ważne jest również zwrócić uwagę jak na wymienie na tym forum opinie
              i uwagi reaguja mieszkańcy z bloków obok lub nawet przyszli
              mieszkańcy bloku B (którzy rzekomo nigdy nie szłuszeli o możliwości
              ogrodzenia bloków).

Popieram utworzenie komitetu czy innego "ciała" zajmujacego sie
              ochroną naszych interesów i załozenia zupełenie odrębnego formum
              dostepnego tylko dla mieszkańców nowych bloków.

mieszkaniec z 15.
              • Gość: Bartek blok B Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego IP: *.datatelecomm.net 27.09.07, 14:56
                Bo widzicie absurd tej sytuacji polega na tym,że (będę pisał bez
                ogródek) o Naszych blokach i terenie im podległym będą decydowali
                mieszkańcy bloków już wybudowanych.I zgadzam się z Tobą,że pod
                15stką parkują w 90% mieszkańcy nie z Naszych bloków.to że parkują
                to jedno ale skandalem i chamstwem jest,że robią to kołami na trawie
                i na drodze,tarasując przejezdność owej drogi.Widać mieszkańcy i
                kierowcy z tzw.starych bloków mają zakaz parkowania w d...a Nas się
                czepiają na forum.To jest chore aby zostawić samochód zaparkowany na
                tej uliczce i udać się bez kozery do mieszkania w starych blokach. a
                tak na marginesie do tego internauty co Nam tak brzydko napisał-
                niech Pan/Pani rozezna się w temacie ilu z Was dostało mieszkania w
                latach 70 za darmochę od państwa!co?i minka już słaba? my płacimy
                ciężkie pieniadze,kredyty a Wy dostaliście(nie wszyscy) ale za
                DARMO! i to jest Nasza sprawa czy chcemy mieć płot czy nie a nie
                Wasza! WARA OD TEGO! a do mieszkanców nowych bloków apeluje-musimy
                pilnować interesów bo traktują Nas jak nowobogackich co się
                wprowadzili i rządzą a My tylko chcemy to co w umowie ze
                Spółdzielnią! pozdrawiam serdrecznie!
                • Gość: Uwaga-obcy w city! Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego IP: 212.160.172.* 28.09.07, 12:47
                  "..ilu z Was dostało mieszkania w
                  latach 70 za darmochę od państwa!co?i minka już słaba?" - Po 20
                  latach oszczędzania na książeczkach mieszkaniowych ty nazywasz
                  DARMOCHĄ?! Teraz byle frajer zamiast wynajmować, woli spłacać raty w
                  banku - straszne mi halo! nie trzeba być nowobogackim, żeby mieć
                  swój kawałek podłogi, ale nie w tym rzecz. Chodzi o te wasze
                  przyzwyczajenia ze wsi, czyli obowiązkowy PŁOT! Napisz mi proszę, od
                  kogo tak bardzo chcecie się odgrodzić?! co w ten sposób chcecie
                  udowodnić?, że jesteście jacyś wyjątkowi w samym centrum Stegien?!
                  Ochrona i domofony wam wieśniakom nie wystarczą, koniecznie trzeba
                  płot zbudować - ŻAŁOŚNI JESTEŚCIE !!!
                  • werdty Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego 04.10.07, 01:02
                    Wypraszam sobie taki ton, jezeli uwaza Pan mnie za wieśniaka, to
                    sam Pan nim jest, bo ja urodzilem sie i wychowalem na Stegnach
                    wPAna okolicach i wiem jakie towarzystwo tam sie kreci , juz nie
                    wspomnie o malowaniu sprayami, czy wieczornych imprez
                    alkocholowych. Płace ciezkie pieniadze za cisze i spokoj, ktory
                    obiecala spoldzielnia planujac zamkniete osiedle.
                    • Gość: Sadybka Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego IP: 212.160.172.* 04.10.07, 14:23
                      Cisza i spokój to na wsi, a jak się chciało do miasta to trzeba było
                      się liczyć z tym, że sielanki nie będzie. Ale widzę, że jesteś młody
                      jak Stegny, gdzie jeszcze dwadzieścia parę lat temu pasano tam
                      krowy, więc ten "płot to podstawa" wyssałeś pewnie z mlekiem matki.
                      i pamiętaj! - do tej zagrody trzeba będzie jakoś dojść, wśród jak to
                      nazywasz pijanych lumpów, spreYowców i wiecznych balangowiczów.
                      Obrażasz w ten sposób mieszkańców Stegien - swoich przyszłych
                      sąsiadów, bo masz ich za margines społeczny, więc nie dziw się że
                      jesteś traktowany jak INTRUZ! W czym jesteś lepszy od pozostałych
                      stegieńczyków?
                      ps. na Stegnach nie ma szpitala położniczego - akuszerkę tata koniem
                      przywiózł?
                      • Gość: Bartek Apel o uspokojenie dyskusji! IP: *.datatelecomm.net 05.10.07, 10:15
                        Zwracam się z prośbą to użytkowników tego forum o zawieszenie broni.
                        Widzę,że dyskusja jest dość emocjonalna,nerwy są zarówno po jednej i
                        drugiej stronie.Każdy ma swoją racje i ciężko będzie się porozumieć.
                        Wymieniajmy argumenty a nie wyzwiska.Kieruje te uwagi zarówno do
                        siebie jak i do innych.
                        A w sprawie tego płotu-mieszkańcy okolicznych bloków chyba się nie
                        wyprą,iź parkują na drodzę dojazdowej pod blokami nr.15, że trawa
                        jest przez nich wydeptywana i kołami samochodów niszczona,że na
                        własne oczy widziałem jak pieski "sikają"pod te małe latarenki,jak
                        palacy papierosy wysiadając z samochodów i idąc do tych "wysokich"
                        bloków wyrzucają"pety"na terenie nowobudowanych bloków.I uważacie że
                        to jest na porządku dziennym? że nas to nie rusza? Stąd domagamy się
                        ogrodzenia.My za te miejsca parkingowe musieliśmy w metrze
                        mieszkania płacić a wy po prostu zajmujecie je nam.Czy to ładnie
                        tak? czy na pewno zasługujemy na miano wieśniaków? Ogrodzone osiedla
                        to teraz standard.Ale nie ogrodzone murem,cegłami etc.tylko cienkim
                        płotem,który nie powoduje izolacji tylko zapewnia bezpieczeństwo
                        np.naszym samochodom,mieszkańcom którzy mają ogródki etc.
                        Dyskutujmy, rozmawiajmy ale sie nie wyzywajmy!
            • Gość: krużewniki? Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego IP: 212.160.172.* 24.09.07, 12:47
              skąd ty gościu przyjechałeś?! mniemam, że z jakiejś wiochy zabitej
              deskami, gdzie PŁOT to podstawa, a wszystko co za płotem to twój
              śmiertelny wróg. proszę cię - nie nakręcaj siebie i innych tymi
              zaściankowymi pomysłami, tylko pomyślcie wspólnie, jak przystosować
              się do sąsiadów mieszkających na tym osiedlu od 30 lat. jak do tej
              pory to widzimy, że wyciągacie nóż zamiast ręki. I jak my mamy was
              traktować?!
              • Gość: he Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego IP: 80.241.133.* 25.09.07, 13:36
                Odeszliście nieco od tematu. Podstawową funkcją ogrodzenia ma byc po
                prostu dostępność miejsc parkingowych wokół budynku...
              • Gość: Kruzewnik Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 21:58
                A co Krurzewniki sie nie podobajo? U nas płot to poctawa, zeby lisy
                kur z kórnika w nocy nie kradli. Wiec jak bloku mieszkac bedziem, to
                zagrodzic trzeba. i wam nic do tego!
    • 9-x-2 Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego 28.09.07, 20:37
      Czy są jeszcze szanse na kupno mieszkania w tych bloczkach.
      Bardzo mi się podoba ta okolica, ale nie jestem członkiem
      spółdzielni. Czy są jeszcze wolne 4-5 pokojowe mieszkania?
      • Gość: Sadybka Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego IP: 212.160.172.* 01.10.07, 09:25
        Gdybyś był rzeczywiście zainteresowany kupnem mieszkania, to
        zadzwoniłbyś do MSM, a nie wypytywał na forum. A co takiego
        spodobało ci się w tej okolicy?
      • werdty Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego 04.10.07, 01:04
        Beda budować jeszcze 3 bloki przy samej Bonifacego, ale musisz sie
        zgłosic i napisac podanie o ile beda wolne lokale, budowa ma ruszyc
        w przyszlym roku.
        • Gość: gosc Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.07, 22:33
          Witam, hehe

Ja jestem założycielem tego tematu więc nie kłócić mi się tu ;)

Mi tam generalnie wisi czy jest ogrodzenie czy nie, choć faktem
          jest, że z ogrodzeniem byłoby prościej parkować. Ale prawda jest też
          taka, że w ZADNYM dużym mieście na KULI nie ma nawet ułamka takiej
          ilości ogrodzonych osiedli jak w Warszawie, to jest typowo polski
          zaścianek, nt tych płotów powstały już nawet prace naukowe, serio...

Dla mnie mieszkańcy starych bloków mogą parkować u nas tak jak i my
          możemy parkować gdzie indziej, byleby była kultura.

ps. ze dwa, trzy pokolenia muszą zejść z tego świata, żeby
          przeciętny obywatel tego biednego kraju osiągnął pewien poziom,
          niestety...
      • Gość: dalew Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.07, 00:08
        Tak chciałabym sprzedać 3 pokoje w budynku B lub zamienić na
        mniejsze

dalew@box43.pl
        • 9-x-2 Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego 08.11.07, 19:33
          A ja odwrotnie najchętniej bym kupiła 4 pokoje lub zamieniłabym
          swoje 3 pokoje przy metrze Wilanowska na 4 pokoje w tamtej inwestycji
          lub gdzieś obok...
    • Gość: Aśka Re: MSM Energetyka Sobieskiego/Bonifacego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.07, 13:06
      Jako doradca finansowy ds. produktów bankowych Deutsche Banku
      chciałabym zaproponować poznanie oferty w zakresie kredytów
      hipotecznych.
      Chciałabym również dodać, iż oferta kredytowa Deutsche Banku należy
      do jednej z najlepszych na rynku kredytowym. Marża już od 0,25% bez
      względu na walutę i wysokość kredytu.
      Do każdego kredytobiorcy podchodzimy indywidualnie.

Zainteresowanych proszę o kontakt na prywatnego maila –
      joandomost@wp.pl

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka