Dodaj do ulubionych

Wesoła,Tarchomin,Piaseczno...

06.02.03, 13:15
Witam,

Zamierzam kupić niewielkie mieszkanko w w/w miejscach(do 50 m2).Bedzie to
moje pierwsze własne "gniazdko.Oczywiscie wolałbym Kabaty,Ursynów czy Pola
Mokotowskie (aktualnie wynajmuję tu mieszkanie)gdzie dojazd do pracy (centrum-
metrem) jest najlepszy ale niestety na przeszkodzi stoi cena i mozliwosci
finansowe.Pod uwage biorę trzy miejscowości:
1) Wesoła - dojazd PKP czasowo świetny (25 minut).Minusem sa warunki
podrózowania ( wiadomo PKP :-( ).Plus to to ze mieszka się w lesie.
2)Tarchomin - tu minus to dojazd.Pytanie do mieszkańców przemieszczajacych
sie komunikacja miejską.Jak wyglada dojazd autobusem do centrum w godzinach 8-
9 rano i powrót 16 30-17.Ile czasu Wam to zajmuje?Jak czesto kursuja autobusy?
Czy sytuacja sie poprawi gdy zostanie oddana stacja metra przy Dworcu
Gdańskim?(ewentualna przesiadka do metra i przejazd do stacji Centrum?)
3)Piaseczno - ostatnio zacząłem interesować się ta miejscowoscią.Nie wiem nic
o komunikacji z Piaseczna do centrum W-wy.Jak tu to wygląda?Może istnieja
prywatni przewoźnicy?
A moze znacie inne ciekawe miejsca do 2800 zł za m2?

pzdr
Obserwuj wątek
    • Gość: Quest Re: Wesoła,Tarchomin,Piaseczno... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.02.03, 13:53
      Miejsce, jak miejsce, ale w tej cenie - "DOLCAN" Rembertów, ewentualnie Ząbki
      (i jeszcze inne firmy tam budujące)- z obu dojazd PKP lub MZA.
    • Gość: Krzysiek Re: Wesoła,Tarchomin,Piaseczno... IP: spc:* / 126.20.50.* 06.02.03, 14:18

> 3)Piaseczno - ostatnio zacząłem interesować się ta miejscowoscią.Nie wiem nic
      > o komunikacji z Piaseczna do centrum W-wy.Jak tu to wygląda?Może istnieja
      > prywatni przewoźnicy?

Najszybciej to chyba PKP, w dzień jeżdzi co ok. 1h tyle że do W-wa Zachodnia.
      Do Centralnej z przesiadką ok. godziny. Też interesowałem się Piasecznem ale
      jak na razie nie znalazłem wiarygodnego dewelopera w tym rejonie. Odradzam
      Intrakt i Multi-Hekk - możesz poczytac sobie na forum.
      • vox18 Re: Wesoła,Tarchomin,Piaseczno... 06.02.03, 14:36
        Gość portalu: Krzysiek napisał(a):

>
        > > 3)Piaseczno - ostatnio zacząłem interesować się ta miejscowoscią.Nie wiem
        > nic
        > > o komunikacji z Piaseczna do centrum W-wy.Jak tu to wygląda?Może istnieja
        > > prywatni przewoźnicy?
        >
        > Najszybciej to chyba PKP, w dzień jeżdzi co ok. 1h tyle że do W-wa Zachodnia.
        > Do Centralnej z przesiadką ok. godziny. Też interesowałem się Piasecznem ale
        > jak na razie nie znalazłem wiarygodnego dewelopera w tym rejonie. Odradzam
        > Intrakt i Multi-Hekk - możesz poczytac sobie na forum.

Dzieki za wskazówki.A dojazd samochodem w do metra( Kabaty) i dalej metrem do
        centrum?

pzdr
        • Gość: paulos Re: Wesoła,Tarchomin,Piaseczno... IP: *.mos.gov.pl / 194.181.155.* 06.02.03, 14:51
          Ja też miałem niedawno podobny dylemat, ale wybrałem Tarchomin. Z paru
          względów. Wynajmowałem tam jakieś 5 lat temu mieszkanie i podobało mi się.
          Wtedy jeszcze nie było utrudnień w komunikacji. Poszukaj na tym forum - temat
          komunikacji na Tarchominie był już poruszany wielokrotnie i chyba nie jest tak
          źle. Ale jest duża liczba linii autobusowych, a gdy już będzie metro przy
          dworcu gdańskim problemów powinno być znacznie mniej (było też o tym na forum).

W Piasecznie mam znajomych - kupili mieszkanie w Multi Hekku. Odradzają tak
          osiedle jak i miejscowość. Kłopoty ze szkołą dla dziecka. Komunikacja
          utrudniona - autobus podmiejski do pętli przy metrze Wilanowska, ale nocnych
          autobusów nie ma. Pozostaje pociąg, ale to już zależy od stopnia wrażliwości ...
        • Gość: Krzysiek Re: Wesoła,Tarchomin,Piaseczno... IP: spc:* / 126.20.50.* 06.02.03, 15:32

> Dzieki za wskazówki.A dojazd samochodem w do metra( Kabaty) i dalej metrem do
          > centrum?
          >
          > pzdr

Jak masz samochód to pewnie tak lepiej. Samochód zostawiasz przy Hicie i
          wskakujesz do metra jeśli nie chcesz stać w korkach. Nie wiem tylko co powie na
          takie parkowanie ochrona Hita (Tesco). Jeśli chodzi o nocne powroty to raczej
          się nie dostaniesz do Piaseczna (przynajmniej PKP i ZTM). Aha, część tych
          terenów, bardziej to dotyczy Nowej Iwicznej, leży w korytarzu startowym
          lotniska, także warto przyjrzeć się i pod tym kątem.
          Pozdrawiam,

• vox18 Re: Wesoła,Tarchomin,Piaseczno... 07.02.03, 08:56
            Gość portalu: Krzysiek napisał(a):

>
            > > Dzieki za wskazówki.A dojazd samochodem w do metra( Kabaty) i dalej metrem
            > do
            > > centrum?
            > >
            > > pzdr
            >
            > Jak masz samochód to pewnie tak lepiej. Samochód zostawiasz przy Hicie i
            > wskakujesz do metra jeśli nie chcesz stać w korkach. Nie wiem tylko co powie
            na
            >
            > takie parkowanie ochrona Hita (Tesco). Jeśli chodzi o nocne powroty to raczej
            > się nie dostaniesz do Piaseczna (przynajmniej PKP i ZTM). Aha, część tych
            > terenów, bardziej to dotyczy Nowej Iwicznej, leży w korytarzu startowym
            > lotniska, także warto przyjrzeć się i pod tym kątem.
            > Pozdrawiam,

Dzieki za wskazówki.Nocne powroty to najmniejsze zmartwienie.mam samochód a w
            ostateczności sa taksówki.

pzdr
            >
    • Gość: Piotr Re: Tarchomin IP: proxy / *.polkomtel.com.pl 06.02.03, 15:26
      510, 508 z peli na Topolowej do Dworca Centralnego jedzie:
      - ok. 40 minut rano
      - powrót nieco gorzej, bywa 50 minut
      Ale zaletą jest to, że siedzisz a nie stoisz, jesli wsiadasz na tych skrajnych
      przystankach.

No i okolica fajna, zwłaszcza tereny spacerowe nad Wisłą.
      Jest bezpiecznie.

Metro Dworzec Gdański nic nie zmieni w tej sytuacji, pomógłby ew. Most
      Północny, a ten nie powstanie bo Kaczyński nie da na pewno kasy (bo jej nie ma)
      • Gość: paulos Re: Tarchomin IP: *.mos.gov.pl / 194.181.155.* 06.02.03, 15:33
        Dzisiaj jest w wyborczej artykuł dot. właśnie budowy mostów w Warszawie.
        Podobno Kaczyński skłania się właśnie do budowy mostu północnego a nie
        południowego. Budowa miałaby rozpocząć się w 2004 r i potrwać do 2008. Pożyjemy
        zobaczymy.
    • Gość: aas Re: Wesoła,Tarchomin,Piaseczno... IP: 212.69.73.* 07.02.03, 18:24
      Polecam Tarchomin.
      Do wyboru masz 508, 509, 510 i E-4 + autobusy "czarne"
      Dojazd E-4 do metra Ratusz zajmuje w najgorszym przypadku 40 minut.
      Normalnie jedzie się 25 minut.

Piaseczna zdecydowanie nie polecam, ze dwa autobusy i jedziesz jak sardynka.
      • vox18 Re: Wesoła,Tarchomin,Piaseczno... 10.02.03, 09:34
        Gość portalu: aas napisał(a):

> Polecam Tarchomin.
        > Do wyboru masz 508, 509, 510 i E-4 + autobusy "czarne"
        > Dojazd E-4 do metra Ratusz zajmuje w najgorszym przypadku 40 minut.
        > Normalnie jedzie się 25 minut.
        >
        > Piaseczna zdecydowanie nie polecam, ze dwa autobusy i jedziesz jak sardynka.

Piaseczno już odpadło :-) Co to sa "czarne autobusy"? Jesli chodzi o E-4
        najgorszy przypadek o o której godzinie ma miejsce?Ja dojezdżam do pracy na 8
        45 i wracam o 16 20.Znajac zycie to wtedy jest najgorzej :-)

pzdr
        • Gość: aas Re: Wesoła,Tarchomin,Piaseczno... IP: 212.69.73.* 10.02.03, 09:57
          vox18 napisał:

> Gość portalu: aas napisał(a):
          >
          > > Polecam Tarchomin.
          > > Do wyboru masz 508, 509, 510 i E-4 + autobusy "czarne"
          > > Dojazd E-4 do metra Ratusz zajmuje w najgorszym przypadku 40 minut.
          > > Normalnie jedzie się 25 minut.
          > >
          > > Piaseczna zdecydowanie nie polecam, ze dwa autobusy i jedziesz jak sardynk
          > a.
          >
          > Piaseczno już odpadło :-) Co to sa "czarne autobusy"? Jesli chodzi o E-4
          > najgorszy przypadek o o której godzinie ma miejsce?Ja dojezdżam do pracy na 8
          > 45 i wracam o 16 20.Znajac zycie to wtedy jest najgorzej :-)
          >
          >
          > pzdr

Autobusy czarne - mają czarne numery i wooooolno jadą ;-)
          40 minut to jedziesz w najgorszym korku (zazwyczaj poniedziałek rano), wszystko
          zależy jeszcze od kierowcy.
          Wracając jazda E-4 jest nawet szybsza i o tej porze myślę, że trwa to krótko.
          (ja wracam później)

:-)
    • Gość: dżo Re: Wesoła,Tarchomin,Piaseczno... IP: 213.158.197.* 10.02.03, 11:43
      jesli chodzi o Piaseczno, dojazd rzeczywiście niezaciekawy (korki na
      Puławskiej, brak nocny)ale z tego co wiem to PKP jeździ co 30 minut i do
      zachodniego dojeżdża się w 35 minut - ja kupiłam mieszkanie w spółdzielni
      Kandro-2 (w centrum przy ul. Jana Pawła II) - spółdzielnia jak narazie oki
      (szcegóły na: www.kandro-2.pl)
      o Wesołej nic nie wiem
      Tarchomin - dojazd rzeczywiście (dużo linii autobusowych) ale w korkach też
      trzeba postać. Pozatym jeżeli kupi się miszkanie głębiej (np. przy ul.
      Odkrytej) do autobusu trzeba dochodzić (około 10 minut)
      Pzdr
      • Gość: paulos Re: Wesoła,Tarchomin,Piaseczno... IP: 194.181.152.* 10.02.03, 12:14
        > Tarchomin - dojazd rzeczywiście (dużo linii autobusowych) ale w korkach też
        > trzeba postać. Pozatym jeżeli kupi się miszkanie głębiej (np. przy ul.
        > Odkrytej) do autobusu trzeba dochodzić (około 10 minut)
        > Pzdr

Rzeczyscie na peryferiach Tarchomina z komunikacją nie jest najlepiej. Ja
        kupiłem w pobliżu skrzyżowania Myśliborskiej i Światowida i mam ok. 100 m do
        przystanku, na którym zatrzymuje się dużooooo autobusów :).

Pozdrawiam
        Paweł
        • Gość: Max Re: Wesoła,Tarchomin,Piaseczno... IP: *.crowley.pl 10.02.03, 12:29
          A zapaszek z polfy. Jak zawieje to taki smród, ze...
          • Gość: haj Re: Wesoła,Tarchomin,Piaseczno... IP: 217.153.60.* 10.02.03, 12:38
            Przesadzasz gościu, jak sądzę zapewne nie mieszkasz na Tarchominie więc cóż o
            tym możesz wiedzieć...
            • Gość: paulos Re: Wesoła,Tarchomin,Piaseczno... IP: 194.181.152.* 10.02.03, 14:23
              Jadąc Modlińską na wysokości Polfy rzeczywiście masz niezbyt przyjemne odczucia
              zapachowe. Jednak dalej już nic nie czuć i na samym Tarchominie zapach jest
              nieodczuwalny. Przynajmniej ja mieszkając tam cztery lata temu (przy Erazma)
              nic nigdy nie czułem. Teraz jeszcze nie wprowadziłem się do nowego mieszkania,
              ale ilekroć byłem w okolicach mojego przyszłego miejsca zamieszkania tylekroć
              nic takiego nie czułem.

Pzdr
              • vox18 Re: Wesoła,Tarchomin - akustyka... 10.02.03, 14:40
                Wyrzuciłem Piaseczno:-) Została Wesoła i Tarchomin.Mam pytanie do mieszkańców
                nowo wybudowanych osiedli.Jak wyląda sytuacja z akustyka mieszkań/bloków?Czy
                słyszycie sasiadów?

pzdr
                • Gość: SR Re: Wesoła,Tarchomin - akustyka... IP: 213.241.54.* 10.02.03, 15:22
                  Witam,
                  Twój dylemat można porównać do dylematu człowieka, który chce kupić nowy
                  samochód i porównuje Lanosa do Peugeota 307. No cóż, są ludzie, którzy lubują
                  sie w koreańskich "cackach", jak również są ludzie, którzy chcą mieszkać na
                  Tarchominie.
                  Moim zdaniem porównywanie Wesołej i Tarchomina to nieporozumnienie.
                  Czy znasz jakiegoś mieszkańca Wesołej, który chciałby zamieszkać na Tarchominie?
                  A zapiewniam Cię, iż znalezienie mieszkańca Tarchomina, który chciałby
                  zamieszkać w Wesołej nie sprawi Ci problemu (pod warunkiem że ten ktoś będzie
                  wiedział gdzie jest Wesoła i był tam przynajmniej raz w życiu).

Pozdrawiam,
                  S.R.

vox18 napisał:

> Wyrzuciłem Piaseczno:-) Została Wesoła i Tarchomin.Mam pytanie do mieszkańców
                  > nowo wybudowanych osiedli.Jak wyląda sytuacja z akustyka mieszkań/bloków?Czy
                  > słyszycie sasiadów?
                  >
                  >
                  > pzdr
                  • Gość: JacekD Re: Wesoła,Tarchomin - akustyka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.03, 16:19
                    Oczywiście masz rację Lanos to nie Peugeot 607 czy coś innegop lepszego. Ale
                    wielu nawet nie ma Lanosa. Czy ty mieszkałeś na Tarchominie. Jestem pewien że
                    nie. Nie orientujesz się i nie masz wyobrażenia co do nowego budownictwa na
                    Tarchominie. Zaręczam "tam" da sie mieszkać. Dla wielu ludzi to dobry początek
                    z wielu względów: lokalizacja, dojazd, cena za m.kw. i wiele innych. Tak więc
                    nie trzeba od razu kupować Peugeota aby jeździć....
                    Co do korków na Modlińskiej - da się to przejechać. Oczywiście teraz zimą jest
                    gorzej ale to nie tragedia. Tak czy siak, z Tarchomina jest bliżej (krócej) niż
                    z Piaseczna , Rembertowa, Wesołej i wielu innych świetnych lokalizacji.

Pozdrawiam
                    JacekD Myśliborska/Światowida

• Gość: Piotr Re: Wesoła,Tarchomin - akustyka... IP: *.polkomtel.com.pl 10.02.03, 16:49
                      Od 3 lat mieszkam na Tarchominie.
                      Ładna okolica, super infrastruktura, w sumie OK dojazd
                      I nie zaciągnęliby mnie inaczej, niż siłą na jakieś "wesołe" okolice
                    • Gość: SR Re: Wesoła,Tarchomin - akustyka... IP: 213.241.54.* 11.02.03, 09:23
                      Gość portalu: JacekD napisał(a):

> Oczywiście masz rację Lanos to nie Peugeot 607 czy coś innegop lepszego. Ale
                      > wielu nawet nie ma Lanosa. Czy ty mieszkałeś na Tarchominie. Jestem pewien że
                      > nie. Nie orientujesz się i nie masz wyobrażenia co do nowego budownictwa na
                      > Tarchominie. Zaręczam "tam" da sie mieszkać. Dla wielu ludzi to dobry
                      początek
                      > z wielu względów: lokalizacja, dojazd, cena za m.kw. i wiele innych. Tak więc
                      > nie trzeba od razu kupować Peugeota aby jeździć....

Chyba mnie nie zrozumiałeś. Ja nie porównywałem Lanosa do 607. Twoje argumenty
                      są więc bez sensu.

> Co do korków na Modlińskiej - da się to przejechać. Oczywiście teraz zimą
                      jest
                      > gorzej ale to nie tragedia. Tak czy siak, z Tarchomina jest bliżej (krócej)
                      niż
                      >
                      > z Piaseczna , Rembertowa, Wesołej i wielu innych świetnych lokalizacji.
                      >

Krócej i bliżej? Chyba do oczyszczalni. Widać że kolega zupełnie nie zna
                      Warszawy. Jest to charkterystyczne dla migrantów. Twoje argumenty świadczą o
                      tym iż pragniesz dowartościować swoją decyzję o zamieszkaniu na Tarchominie.
                      No coż, takie decyzje podejmuje się na kilka (-nascie) lat. Potem człowiek
                      szuka ciekawszych miejsc (np. Wesoła).
                      Zapewniam Cię iż nowe inwestycje na Tarchominie są mi bardzo dobrze znane i
                      jeżeli miałby komuś doradzić pomiedzy Remertowem, Wesołą a Tarchominem to
                      zdecydowanie odradzałbym tę ostatnią.
                      Ale jest to moje zdanie i masz prawo się z tym nie zgadzać, niemniej jednak
                      zanim napiszesz kolejną bzdurę w stylu iż z Remebrtowa jest dalej do centrum
                      niż z Tarchomina radzę ta sprawdzić (epirycznmie lub na planie).

Pozdrawiam
                      S.R.
                  • vox18 Re: Wesoła,Tarchomin - akustyka... 11.02.03, 09:12
                    Gość portalu: SR napisał(a):

> Witam,
                    > Twój dylemat można porównać do dylematu człowieka, który chce kupić nowy
                    > samochód i porównuje Lanosa do Peugeota 307. No cóż, są ludzie, którzy lubują
                    > sie w koreańskich "cackach", jak również są ludzie, którzy chcą mieszkać na
                    > Tarchominie.
                    > Moim zdaniem porównywanie Wesołej i Tarchomina to nieporozumnienie.
                    > Czy znasz jakiegoś mieszkańca Wesołej, który chciałby zamieszkać na
                    Tarchominie
                    > ?
                    > A zapiewniam Cię, iż znalezienie mieszkańca Tarchomina, który chciałby
                    > zamieszkać w Wesołej nie sprawi Ci problemu (pod warunkiem że ten ktoś będzie
                    > wiedział gdzie jest Wesoła i był tam przynajmniej raz w życiu).
                    >
                    > Pozdrawiam,
                    > S.R.
                    >
                    Ciesze sie, że odezwał się mieszkaniec Wesołej.Do tej pory tylko mieszkańcy
                    Tarchomina przedstawiali zalety swoich okolic.Czy dojeżdżasz do centrum
                    pociagiem czy samochodem?Jak wyglada infrastruktura(sklepy,knajpki,podobno w
                    Wesołej jest aqupark).Co do porównywania dzielnic do samochodów:moim zdaniem za
                    parę lat takie dzielnice jak Tarchomin czy Wesoła po poprawieniu komunikacji w
                    mieście (autostrada a-2,więcej mostów,metro)zyskaja a różnice w cenie miedzy
                    dzielnica wyrównaja się.Tylko przy obecnym poziomie inwestycji bedzie to za co
                    najmniej 10 lat :-(

pzdr
                    • Gość: SR Re: Wesoła,Tarchomin - akustyka... IP: 213.241.54.* 11.02.03, 09:29
                      > Ciesze sie, że odezwał się mieszkaniec Wesołej.Do tej pory tylko mieszkańcy
                      > Tarchomina przedstawiali zalety swoich okolic.Czy dojeżdżasz do centrum
                      > pociagiem czy samochodem?Jak wyglada infrastruktura(sklepy,knajpki,podobno w
                      > Wesołej jest aqupark).Co do porównywania dzielnic do samochodów:moim zdaniem
                      za
                      >
                      > parę lat takie dzielnice jak Tarchomin czy Wesoła po poprawieniu komunikacji
                      w
                      > mieście (autostrada a-2,więcej mostów,metro)zyskaja a różnice w cenie miedzy
                      > dzielnica wyrównaja się.Tylko przy obecnym poziomie inwestycji bedzie to za
                      co
                      > najmniej 10 lat :-(
                      >

Ku Twojemu zdziwieniu nie jestm mieszkańcem Wesołej. O jakiej różnicy w cenie
                      piszesz? Czy wiesz ile kosztuje działka w Wesołej?
                      Domyślam się że planujesz zakup mieszkania w Wesołej - czy oby to niej jest w
                      Starej Miłosnej?
                      S.R.
                      • vox18 Re: Wesoła,Tarchomin - akustyka... 11.02.03, 09:47
                        > Ku Twojemu zdziwieniu nie jestm mieszkańcem Wesołej. O jakiej różnicy w cenie
                        > piszesz? Czy wiesz ile kosztuje działka w Wesołej?
                        > Domyślam się że planujesz zakup mieszkania w Wesołej - czy oby to niej jest w
                        > Starej Miłosnej?
                        > S.R.

Ceny działek to dla mnie na razie temat odległy(jestem jeszce zbyt młody na
                        dom,choc to na pewno będzie moim celem).Zgadłeś,interesuje sie mieszkaniem w
                        Starej Miłosnej.Interesuja mnie inwestycje z rynku pierwotnego jak i
                        wtórnego.Szczerze powiedziawszy jest to na razie rekonesans na papierze.W ten
                        weekend zamierzam się wybrac do Wesołej i poogladać to wszystko na własne
                        oczy.Moze masz jakies doswiadczenia z inwestycjami w Wesołej,znasz firmy lub
                        ludzi którzy tam kupili mieszkania i mieszkaja.

pzdr

• bbkk Tarchomin 11.02.03, 10:26
                          Jestem mieszkanką Tarchomina niestety z konieczności. Jeśli masz inny wybór to
                          skorzystaj. Jazda do Centrum jest w wielu przypadkach makabrą. Jeszcze gorzej
                          wygląda powrót. Ja na szczęście pracuję teraz w Legionowie więc podróż dom-
                          praca bardzo mi odpowiada. Ale dojazd do Centrum jest coraz gorszy bo ludzi
                          (samochodów) przybywa, a dróg nie. Most północny nadal jest tylko w planach, i
                          na Twoim miejscu nie sugerowałabym się nim przy wyborze miejsca zamieszkania.
                          Natomiast jesli chodzi o zapachy z Polfy, to na Tarchomin zalatuje naprawdę nie
                          często (w tych szerokościach geograficznych przeważają wiatry zachodnie), a na
                          Nowodwory to chyba nigdy. Do Czajki też za daleko od osiedli.
                          • Gość: Jacek Re: Tarchomin IP: 195.94.201.* 11.02.03, 12:12
                            Ja jako długoletni mieszkaniec Wesołej, mam takie uwagi:

1) Pociągi to żaden dojazd, chyba że jest się z kamienia.

2) Aktualnie, dzięki mostowi siekierkowskiemu, jest luźniej na trasie
                            łazienkowskiej.

3) Z uwagi na 1 i 2, w Wesołej dobrze jest mieć samochód.

4) Tarchomin to blokowisko, a w Wesołej buduje się max. do 4 piętra.
                            • Gość: Peter Wesola wies IP: *.polkomtel.com.pl 11.02.03, 12:21
                              > 4) Tarchomin to blokowisko, a w Wesołej buduje się max. do 4 piętra.

Tak to zazwyczaj bywa na wsi
                              • Gość: BBB Re: Wesola wies IP: 213.241.54.* 11.02.03, 12:37
                                Gość portalu: Peter napisał(a):

> > 4) Tarchomin to blokowisko, a w Wesołej buduje się max. do 4 piętra.
                                >
                                > Tak to zazwyczaj bywa na wsi

Masz kopleks mieszkańca wsi.
                                Nie przejmuj się, większość ludzi mieszkających na Tarchominie pochodzi ze wsi.
                                Porozmawiaj z siąsiadami, razem będzie Wam łatwiej pocieszać się tym że w końcu
                                mieszakcie w "mieście".
                                • Gość: Peter Re: Wesola wies IP: *.polkomtel.com.pl 11.02.03, 13:54
                                  Gość portalu: BBB napisał(a):

> Gość portalu: Peter napisał(a):
                                  >
                                  > > > 4) Tarchomin to blokowisko, a w Wesołej buduje się max. do 4 piętra.
                                  >
                                  > >
                                  > > Tak to zazwyczaj bywa na wsi
                                  >
                                  > Masz kopleks mieszkańca wsi.
                                  > Nie przejmuj się, większość ludzi mieszkających na Tarchominie pochodzi ze
                                  wsi.
                                  >
                                  > Porozmawiaj z siąsiadami, razem będzie Wam łatwiej pocieszać się tym że w
                                  końcu
                                  >
                                  > mieszakcie w "mieście".

No cóż, u nas chłopstwo przynajmniej potrafi pisać poprawnie po polsku.
                                  Jak się denerwujesz, to robisz błędy, czy tak zwyczajnie i po prostu jesteś
                                  analfabetą z "miasta"?
                                  • Gość: BBB Re: Wesola wies IP: 213.241.54.* 11.02.03, 14:31

>
                                    > No cóż, u nas chłopstwo przynajmniej potrafi pisać poprawnie po polsku.
                                    > Jak się denerwujesz, to robisz błędy, czy tak zwyczajnie i po prostu jesteś
                                    > analfabetą z "miasta"?

Nie, literówki robię tylko wtedy kiedy odpowiadam na kretyńskie posty. Mam też
                                    wrażenie, że Twoje ostatnie zdanie posiada konstrukcję typową dla analfabetów.
                                    Nieprawdaż?
                            • vox18 Re: Tarchomin 11.02.03, 12:34
                              Gość portalu: Jacek napisał(a):

> Ja jako długoletni mieszkaniec Wesołej, mam takie uwagi:
                              >
                              > 1) Pociągi to żaden dojazd, chyba że jest się z kamienia.
                              >
                              > 2) Aktualnie, dzięki mostowi siekierkowskiemu, jest luźniej na trasie
                              > łazienkowskiej.
                              >
                              > 3) Z uwagi na 1 i 2, w Wesołej dobrze jest mieć samochód.
                              >
                              > 4) Tarchomin to blokowisko, a w Wesołej buduje się max. do 4 piętra.

Samochód posiadam, ale ze względu na korki i horrendalne ceny parkingów w
                              centrum zmuszony jestem do korzystania z komunikacji miejskiej.Teraz dojeżdżam
                              metrem, w przypadku Wesołej pozostaje pociąg (chyba ze jest jakas komunikacja
                              autobusowa,np.prywatne busy?)To fakt ze w pociagch jest brudno,tłoczno i do
                              tego smierdzi.Ale chyba da się wytrzymać 25 minut?Moze ktos dojeżdża pociagiem
                              do cenrum?W autobusach nie jest lepiej a dojazd Tarchomin-centrum tez nie jest
                              przyjemnością.Co do punktu 4 - to ogromna zaleta na rzecz Wesołej.

pzdr
                              • Gość: S.R. Re: Tarchomin IP: 213.241.54.* 11.02.03, 12:39
                                vox18 napisał:
                                > Samochód posiadam, ale ze względu na korki i horrendalne ceny parkingów w
                                > centrum zmuszony jestem do korzystania z komunikacji miejskiej.Teraz
                                dojeżdżam
                                >
                                > metrem, w przypadku Wesołej pozostaje pociąg (chyba ze jest jakas komunikacja
                                > autobusowa,np.prywatne busy?)To fakt ze w pociagch jest brudno,tłoczno i do
                                > tego smierdzi.Ale chyba da się wytrzymać 25 minut?Moze ktos dojeżdża
                                pociagiem
                                > do cenrum?W autobusach nie jest lepiej a dojazd Tarchomin-centrum tez nie
                                jest
                                > przyjemnością.Co do punktu 4 - to ogromna zaleta na rzecz Wesołej.
                                >

Jeżeli Stara Miłosna to chyba pociąg odpada?

S.R.
                                • vox18 Re: Tarchomin 11.02.03, 12:46
                                  To niekoniecznie musi byc Stara Miłosna.Jeśli juz Stara Miłosna to ewentualnie
                                  kombinacja:podjazd samochodem pod dworzec samochodem a dalej pociagiem.Tu sie
                                  boję o samochod,ale w firmie pracuje kolega ktory mieszka w domku
                                  jednorodzinnym 300 m od dworca.Kwestia zostawiania u niego samochodu na
                                  podworku to mysle spotkanko przy browarze :-)
                                  >
                                  > Jeżeli Stara Miłosna to chyba pociąg odpada?
                                  >
                                  > S.R.
    • Gość: anapest Re: Wesoła,Tarchomin,Piaseczno... IP: 192.88.212.* 11.02.03, 12:42
      -Mieszkam na Tarchominie od 3 lat. Pracuje na lotnisku a dojazd zajmuje mi
      tylko 30 minut pod warunkiem, ze wyjade ok. 7 rano.
      -Zapach z Polfy jest tylko czasami i to jak jedziesz Modlinska.
      -Most powstanie na Tarchominie bo wiadomi politycy musza zadbac o glosy
      wyborcow, a tam jest ich duzo i ciagle przybywa.

Mieszkanie to nie dyby, ktore zakladasz na cale zycie i jesli Ci sie nie
      spodoba to mozesz sprzedac i kupic w "wesolej" krainie.
      siemanko
      • vox18 Re: Wesoła,Tarchomin,Piaseczno... 11.02.03, 12:48
        Gość portalu: anapest napisał(a):

> -Mieszkam na Tarchominie od 3 lat. Pracuje na lotnisku a dojazd zajmuje mi
        > tylko 30 minut pod warunkiem, ze wyjade ok. 7 rano.
        > -Zapach z Polfy jest tylko czasami i to jak jedziesz Modlinska.
        > -Most powstanie na Tarchominie bo wiadomi politycy musza zadbac o glosy
        > wyborcow, a tam jest ich duzo i ciagle przybywa.
        >
        > Mieszkanie to nie dyby, ktore zakladasz na cale zycie i jesli Ci sie nie
        > spodoba to mozesz sprzedac i kupic w "wesolej" krainie.
        > siemanko

Ja wyjezdzam o 8 a to zupełnie inna sprawa.Co do mostu to przed 2007 go nie
        zobaczymy.

pzdr
    • Gość: aas Re: Wesoła,Tarchomin,Piaseczno... IP: 212.69.73.* 11.02.03, 15:29
      Dowiedziałam się żem wieśniaczka! ;-)
      Warszawa to w sumie taka duuuuża wieś. Urodziłam się w centrum, w centrum
      wychowałam (bardziej w centrum się chyba nie da).
      Trochę zajęło mi szukanie mieszkania.
      Pierwszego, niedrogiego, dostępnego komunikacją miejską, w cichej okolicy i z
      parkingiem pod nosem.
      Przerabiałam Kabaty, Piaseczno, Ursus, Włochy, potem rynek wtórny - różne
      rejony. Na Tarchomin nawet nie patrzyłam bo daleko, wrony zawracają, ale taka
      masa ogłoszeń zrobiła swoje - sprowokowała mnie do odwiedzin.
      Teraz mieszkam to od ponad roku, w bloku 3 piętrowym i jest mi tu dobrze.

Wesoła jest piękna, ale dojazd pociągiem nie wchodził w grę, a jazda samochodem
      i walka o bezpłatne miejsce parkingowe jest nie na moje nerwy.

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka