Dodaj do ulubionych

MSM NOWY DOM 82

IP: *.mst.gov.pl 10.02.03, 08:17
Witam,
Badzcie uprzejmi podzielic sie doswiadczeniami ze wspolpracy
z MSM NOWY DOM 82 - obsluga sprzedazy, wykonanie mieszkan.
Interesuje mnie inwestycja Sloneczny Stok, wiec chetnie
uslysze wszelkie opinie na temat tego developera.

Pozdrawiam z Torunia,
Willow - na odleglosc poszukujaca mieszkania w W-wie
Obserwuj wątek
    • Gość: m&m Re: MSM NOWY DOM 82 IP: 213.17.180.* 10.02.03, 09:57
      odpowiem treściwie : POLECAM

ale z tego co wiem na Słonecznym Stoku juz większość mieszkań jest sprzedanych.
      Ja będę mieszkanką innej inwestycji osiedla Millenium na Tarchominie.
      • iml Re: MSM NOWY DOM 82 10.02.03, 13:12
        Bardzo polecam. Nie wiem dokłanie jak się teraz sprawy mają na Słonecznym
        Stoku, bo mieszkam od grudnia na Milenium, ale bardzo polecam.
        • Gość: uny Re: MSM NOWY DOM 82 IP: 62.233.202.* 10.02.03, 20:33
          sarkasz czy mówisz poważnie?
          • iml Re: MSM NOWY DOM 82 11.02.03, 08:03
            Gość portalu: uny napisał(a):

> sarkasz czy mówisz poważnie?

Jeśli o mnie chodzi mówię jak najbardziej poważnie!
            • Gość: Venus Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.pkobp.pl 11.02.03, 08:53
              Słoneczny Stok - jest hipoteka na gruncie, ale na bieżąco spłacana przez
              Spółdzielnię. Reszta info:
              1/ Stan zaawansowania kl. A, B, C, D, I jest duży: kończą wstawianie okien,
              ocieplają na zewnątrz, wykonują prace w środku, doprowadzają aktualnie
              kanalizację (już w budynkach), żeby niedługo podłączyć, odbiór ok. maja, ale
              wolnych pomniejszych mieszkań (do 55 m2) w tym etapie raczej nie ma.
              2/ Stan zaawansowania kl. E i F - konstrukcja zrobiona do poziomu parteru,
              teraz z powodu mrozów i śniegu niewiele się dzieje. Ale wykonawca jest i
              szykuje się robótka. Termin końcowego oddania określony na 31.12.2003 raczej
              nie będzie dotrzymany z powodów jw., ale bądźmy optymistami. Wolne lokale
              chyba jeszcze są, ok. 52 m2.
              3/ Stan zaawansowania kl. G i H - brak konstrukcji, etap przewidziany do
              oddania na koniec 2004 roku.
              4/ Obsługa przez pracowników Spółdzielni na poziomie satysfakcjonującym,
              chociaż czasem widoczne problemy w przepływie informacji. Niezmiennie jednak
              jest bardzo miła i uprzejma, pomocna, na ile to możliwe.
              5/ Spółdzielnia istnieje ponad 20 lat, różne budowy na koncie, ze skutkiem
              dobrym. Co do reklamacji - nie wiem, czy były, jakie itd, bo nie odebrałam
              jeszcze mieszkania.
              Polecam, obserwuję budowę i jeśli coś się dzieje, przynajmniej na zewnątrz, to
              widzę i uprzejmie donoszę na tym forum.
              Pozdrawiam wszystkich przyszłych sąsiadów.
              • Gość: Willow Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.mst.gov.pl 11.02.03, 14:15
                Witam,
                Czy dysponujesz moze projektem umowy sprzedazy mieszkan przez
                te firme? Najlepiej w formie elektronicznej.

Pozdrawiam, Willow
                • Gość: Venus Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.pkobp.pl 12.02.03, 09:25
                  Niestety, nie posiadam w formie elektroinicznej, ale zwróć się bezpośrednio do
                  spółdzielni, to Ci prześlą, jak sądzę. W cenie mieszkania, strona
                  www.nowydom82.com.pl, znajduje się otynkowanie ścian i malowanie, drzwi wewn.
                  i zewn., okna, parapety, kanalizacja, w kuchni prąd 3-fazowy, w łazience -
                  szlichta na podłodze. Kontakty, glazurka, panele itp. we własnym zakresie
                  potem sobie urządzasz.

Poprawka do info o kl. E i F - ruszyła konstrukcja, na razie w górę pną się
                  szyby windowe - zbrojenia.
                  Pozdrawiam.
    • Gość: SEB Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.u.mcnet.pl 13.02.03, 08:39
      Witam Serdecznie,

Postaram podzielić się z Tobą moimi doświadczeniami z MSM ND 82.

1. Dział Sprzedaży - składa się z kilku pań, które w kotaktach z klientem
      starają się być sympatyczne i pomocne, można z nimi nieco ponegocjować warunki
      umowy, lecz jeżeli już coś ustaliłeś to przypominaj im o tym przynajmniej raz
      dziennie. Nieco alergicznie reagują na słowa konstruktywnej krytyki, która
      oczywiście wcale nie musiała być konstruktywna (coż nie będę tutaj obiektywny).

2. Architekt nadzorujący budowę osiedla - to jest niestety ich pięta
      achillesowa. Jeżeli chcesz by twoje m-X było trochę inne niż standardowe musi
      on zatwierdzić wszystkie zmiany. Niestety to nie koniec musisz jeszcze
      osobiście dopilnować, żeby poczynione ustalenia trafiły do wykonawcy na budowę.
      Jeżeli tego nie zrobisz możesz się potem lekko zdiwić.

3. Wykonawca - ponieważ nie jestem z branży budowlanej moja ocena może nie być
      miarodajna, ale z tego co zobaczyłem na budowie byłem zadowolony, prace
      posuwają się do przodu (mimo mrozów),a wykończone lokale wyglądają solidnie.
      Biorąc pod uwagę inne posty osób, które już odebrały mieszkania, większych uwag
      brak.

Moja opinia jest taka: budują solidnie, niestety mają u siebie niewielki
      bałagan organizacyjny.

Pozdrawiam,

SEB
      • Gość: hauer Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.02.03, 09:42
        nie jestem niczyją piętą!
        pozdrawiam
        architekt
        • Gość: jk Re: MSM NOWY DOM 82 IP: 213.17.180.* 13.02.03, 10:01
          bzdury piszesz !
          wszelkie formalności jaie załatwialismy z mezem, czy to w biurze na Targowej,
          czy na budowie odbywały się bez żadnych komplikacji. Panie w dziale sprzedaży
          bardzo nam pomogły, mamy również dużo zmian w mieszkaniu (przenieniesienie
          kuchni do pokoju, zozbiurka ścianek działowych, elektryczność itp....) i nie
          było żadnych problemów z dogadaniem się z kimkolwiek. Wszycy byli bardzo
          urzejmi pomocni i służą radą.
          Nie wiem skąd te negatywne opinie, może masz po prostu kłopoty z komunikacją.
          Zresztą nawet jeśli są jakieś niedociąnięcia ze strony spółdzielni to jest nic
          w porónaniu z tym co się dzieje z innymi developerami.
          ale coż... nie wszytstkim można dogodzić.
          Ja i moi znajomi którzy kupili mieszkanie w spółdzielni jesteśmy bardzo
          zadowoleni i nie żałujemy swojej decyji.

pozdrawiam
          • Gość: mała Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.woi.waw.pl 13.02.03, 11:04
            Ja również nie żałuję swojej decyzji. Mieszkanko jest ładne i chyba solidne - a
            to faktycznie podstawa.
            Jednak moje spostrzeżenia są bardzo podobne do SEBY.
            Komunikacja ze Spółdzielnią niestety szwankuje.
            Być JK ma rację, że to przypadki incydentalne - ale ja nie lubię być właśnie
            tym negatywnym wyjątkiem - pod tym względem chcę się dostosować do ogółu.
            Jeżeli odebrałaś mieszkanie takie jakie chciałaś to sukces, bo ja na razie mam
            z tym problem. Raz po raz jestem informowana - lub dowiaduję się całkiem przez
            przypadek- że owa pięta Achillesowa - Panie Sierakowski pozdrawiam ! - znów coś
            zgubiła, znów czegoś nie przesłała dalej itd itp.
            Dlatego szanowny przedmówco - ty i twoi znajomi - możecie uważać się za
            szczęśliwców!!!
            Jeżeli faktycznie na forum wypowiedział się Pan Architekt - to gratuluję
            szybkości. Refleks godny pozazdroszczenia.
            Być może Pana problemy w pracy wynikają z tego, że zamiast zająć się budową
            żyje Pan w wirtualnej rzeczywistości. W takim przypadku zapraszam na ziemię.
            • Gość: hauer Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.02.03, 13:41
              dziękuję za gratulacje. muszę niestety Panią rozczarować, jestem jednym z
              architektów, którzy zaprojektowali te budynki. nie obsługuje bezpośrednio
              klientów MSM Nowy Dom, spółdzielnia zatrudnia do tego celu architekta, z którym
              nie mam nic wspólnego. forum "Milenium" odwiedzam z czystej ciekawości i
              sympatii do tego projektu. czasami pozwalam sobie na przekazanie informacji
              (odpowiedź na pytania) dotyczących samego projektu.
              pozdrawiam :)
    • Gość: ... Re: MSM NOWY DOM 82 IP: 213.17.180.* 13.02.03, 14:26
      tyle mieszkań sprzedano na osiedlach Millenium i Słonecznego Stoki i jakoś nie
      widać żeby ludzie mieli jakieś uwagi.
      Oczywiście zawsze jest ktoś kto lepiej się poczuje jak się wyżali na forum
      gdzie nikt go nie widzi zamiast załatwić to osobiście w cztery oczy - mają
      mieszkania super wykończone, oddane w teminie, nie zadłużone.... ale to
      widocznie nie wystarcza. Zresztą dla takich ludzi zawsze w każdej sytacji się
      znajdzie powód do narzekań.
      • Gość: maruda Re: MSM NOWY DOM 82 IP: 212.160.146.* 14.02.03, 09:36
        Powody do narzekań (większe czy mniejsze) nie wynikają wyłącznie z fanaberii
        klientów. Nie zawsze ma się czas i chęci aby uganiać się za sprawami, które
        należą do obowiązków pracownika Spółdzielni. Płacąc za mieszkanie niemałe
        pieniądze mam prawo oczekiwać profesjonalnej (miłej i kompetentnej) obsługi,
        nie tylko przy podpisaniu umowy, ale także w trakcie trwania całej inwestycji.
        O ile pojawiają się zastrzeżenia, dlaczego o nich nie pisać. Oczywiście
        krytyka powinna być konstruktywna. Osobiście zgadzam się z SEB, w kwestii
        poziomu usług MSM ND 82. Tym bardziej, iż wspomina on o drobnych
        niedociągnięciach, i przewadze superlatyw.

Do Gościa: przejrzyj inne opinie na temat Milenium na tym forum.
        Niejednokrotnie przez różne osoby były zgłaszane zastrzeżenia, najczęściej
        dotyczyły tych samych problemów.
        P.S. Rzeczywiście lepiej się poczułem, gdy również mogłem opisać swoje
        spostrzeżenia. Bynajmniej nie było to spowodowane żalem, iż pomimo
        posiadania "luksusowego" mieszkania, nadal mi czegoś brak.
    • Gość: Venus Re: MSM NOWY DOM 82 - Słoneczny Stok IP: *.pkobp.pl 14.02.03, 09:16
      Dostałam wczoraj pismo informujące o pracach na Słonecznym Stoku - robią:
      1/ kl. A,B,C,D,I: konstrukcja dachu D, elewacja, okna, ścianki
      działowe,podłoża pod posadzki, instalacje wod-kan, c.o. i el. Termin
      zakończenia etapu 31.07.2003.
      2/ kl. E i F: konstrukcja + osłona = termin zakończenia 31.08.2003 - uwaga na
      nowy numer rachunku spółdzielni w banku - dotyczący kolejnych wpłat!!! Termin
      zakończenia etapu 31.12.2003.
      3/ kl. G i H: rozpoczną się nie wcześniej niż w maju 2003r. Przyszli
      mieszkańcy dostaną info ok. 15.03.2003. Termin zakończenia 31.12.2004.
      .
      Uprasza sie o terminowe wnoszenie kolejnych wpłat w celu bezzakłóceniowej
      realizacji całej inwestycji.
      .
      Pozdrawiam przyszłych sąsiadów :)
      • Gość: Venus Re: MSM NOWY DOM 82 - Słoneczny Stok IP: *.pkobp.pl 18.02.03, 15:54
        Znowu ja. Robią, naprawdę robią i to w miarę szybko.
        Ludzie, jest szansa na utrzymanie terminów!
        Zdrówko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka