Dodaj do ulubionych

PRK 7 - Osiedle Lazurowe

IP: 10.201.54.* 07.08.06, 12:21
Witam,
Planuję zakup mieszkania w III etapie Osiedla Lazurowego u PRK7. Czy ktoś wie
czy developer jest godny zaufania? I czy warto w tamtych okolicach kupować
mieszkanie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Gosia Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: *.acn.waw.pl 07.08.06, 13:58
      Znajomi mają kupione mieszkanie od tego dewelopera na Bemowie ul. Dejny. Mieli
      to szczęście że kupowali jak blok już stał, na dewelopera nie narzekają. Zwróć
      tylko uwagę przy umowie czy cena może się zmienić, bo wiem że musieli dopłacać
      bo wtedy wskaźnik gus się zmienił. Mieszkanko mi się podoba. Pozdrawiam
      • Gość: Monika Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: 10.201.54.* 07.08.06, 16:49
        dziękuję za odpowiedź! Niestety ja mogę kupić to mieszkanie teraz - gdy nie ma
        nawet pozwolenia na budowę. może ktoś inny też kupuje tam mieszkanie lub
        zrezygnował z jakiegoś powodu i ma jakieś dobre rady?
        • Gość: marco Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 09:30
          Kupic jeszcze nie mozesz, mozesz tylko zarezerwowac za 5 tys. lub 3 jezeli
          chcesz mniejsze mieszkanie. Niestety czasy sie zmienily, teraz jak koparka
          wjedzie na plac budowy to mieszkania juz sa sprzedane..
          Poprzednie inwestycje tego inwestora podobno byly udane, jak bedzie teraz
          zobaczymy. Kondycja finansowa firmy raczej bym sie nie martwil, od jakiegos
          czasu probuje ja kupic dawny mostostal siedlce, a to bardzo dobra i silna
          finansowo firma i chyba kiepskie przedsiebiorstwo nie jest im potrzebne. Ale to
          tylko takie moje przemyslenia
    • Gość: mickey Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 20:39
      cześć. Ponoć fajne mieszkanka stawia ten deweloper PRK7. Będe Twoim sasiadem z
      inwestycji na Pełczyńskiego "Dwa Stawy" który obecnie się buduje ale przez
      kogoś innego :)
      • Gość: Monika Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: 10.201.54.* 08.08.06, 12:19
        hej! dziękuję za odpowiedzi :-) a nie martwisz się "sąsiedzie" o okolicę? Mi
        brakuje parku (może ktoś wie czy jakiś jest blisko) i martwi mnie ile będzie
        trwał dojazd do centrum w zimie... i jeszcze ta trasa ekspresowa! ale
        mieszkanie jest takie fajne... chociaż nie najtańsze... ciągle się jeszcze
        zastanawiam...
        • Gość: coma Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: 10.201.54.* 10.08.06, 09:13
          ja jadę jutro podpisać umowę rezerwacyjną... ciekawe czy można negocjować
          ceny...
          • Gość: mickey Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 21:12
            zawsze można i trzeba to robić....choć szczerze mówiąc ostatnio takie czasy
            nastały że tak jak mój poprzednik pisze mieszkania sprzedają się wszystkie nim
            jeszcze ktoś zrobi przysłowiową pierwszą dziurę w ziemi.
            Monia........ park jest po drugiej stronie Górczewskiej vis a vis Tesco (tak
            jakieś 300m w głąb osiedla. Myślę że koło nas też coś kiedyś będzie :) Co do
            trasy..... to akurat Ty nie masz czym się martwić..... My was zasłonimy
            cześciowo ale i tak od nas to jeszcze jakieś 700metrów osiedla będzie także
            spoko. Będzie ok. MArtwił bym się bardziej ruchliwą poszerzoną Górczewską!!!
            pozdrowienia .....
            • Gość: Mangood Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: *.aster.pl 10.08.06, 21:29
              Czy wiecie jaka jest cena metra ?
              • Gość: Monika Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: 10.201.54.* 17.08.06, 14:03
                Ja nie wiem... podali mi cenę brutto w całości. cena balkonu jest inna, więc
                nie wiem jak liczyć cenę metra.
                • Gość: rufus Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 15:21
                  CENA METRA 5200. info z dnia 15.09.2006. górczewska nie jest problemym. ona nie
                  była przeciez w tym miejscu rozbudowywana a na wysokosci powstańców ślązkich.
                  mieszkam w drugim etapie osiedla lazurowa i mam okna od strony górczewskiej.
                  ona naprawde nie przeszkadza.
                  • Gość: barakowoz Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.06, 17:31
                    tez mam tam rezerwacje
                    ciekawy jestem tylko kiedy dostana pozwolenie na budowe, troche to juz trwa....
                    ktos ma najswiezsze informacje w tym temacie?

pozdrawiam
                    • Gość: hariri Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 09:43
                      Cena na dziś to 5500.Pozwolenie na budowę w polowie października.Pozdrawiam
                      przyszłych somsiadów :-)
                      • Gość: barakowoz Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.06, 14:30
                        z tego co sie dowiedzialem to w polowie pazdziernika byc moze bedzie plan
                        zagospodarowania,
                        a dopiero po jego uzyskaniu w czasie do 2 miesiecy bedzie pozwolenie na
                        budowe.......
                        ciekawe czy zaczna ja w zime.....

jesli ktos ma jakies inne informacje piszcie
                        • Gość: Bart Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: *.aster.pl 01.10.06, 15:16
                          A wie ktoś czy można jeszcze zarezerwowac mieszkanie ok. 50m/ 2 pok? Czy
                          wszystkie atrakcyjniejsze juz porezerwowane?

• jacek2508 Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe 18.10.06, 12:01
                            Witam. Jak wiadomo zainteresowanym, PRK7 planuje rozpocząć budowę
                            osiedla "Lazurowe" przy TESCO (w ramach 3-go etapu budowy). Oczywiście niemal
                            100% mieszkań jest zarezerwowanych. Ja jestem jednym z tych, którzy dakonali
                            takowej rezerwacji. Czy może komuś wiadomo, kiedy faktycznie ruszy budowa,
                            kiedy deweloper otrzyma pozwolenie na budowę?
                            Jak zapewniają w biurze przy ul. Deyny ma to nastąpić lada dzień i nie
                            wcześniej niż w listopadzie. Ale czy nie trwa to za długo? A co do mieszkań -
                            są wolne te o merteżu powyżej 60m2. Te mniejsze (nawet na parterze) są
                            zarezerwowane. Będe zobowiązany za wymianę opinii. Pozdrawiam - Jacek
    • Gość: marco Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: *.inmat.pw.edu.pl 16.10.06, 11:22
      Czy ktos wie kiedy prk dostanie pozwolenie na budowe?A moze pojdzie w slady
      maripolu?Mam nadzieje ze jednak nie:)
      • Gość: zainteresowany Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: 195.94.201.* 18.10.06, 15:21
        Ja dokonałem rezerwacji w kwietniu bieżącego. Ogólnie firma co miesiąc tłumaczy
        mi, że już lada moment wszystko będą mieli, a tymczasem miesiące mijają i nic
        się nie dzieje. Nie wiem do prawdy o co tak naprawdę chodzi. Zaczynam mieć
        wrażenie, że coś nie jest tak z tą firmą i pozwoleniem (mogę się oczywiście
        mylić- to jest mój prywatny pogląd). Zastanawiające jest, że nie potrafią oni
        otwarcie powiedzieć o co tak naprawdę chodzi. Kiedyś słyszałem od jednej osoby,
        która zajmuje się udzielaniem kredytów, że podobno mają jakieś problemy z oceną
        gruntu. Od nich wciaż słyszę, że to urzędnicza opieszałość do tego
        doprowadziła. Faktem jest jednak, że trwa to bardzo długo i szansa na to, iż
        zakończy się to źle wzrasta.
        • Gość: barakowoz Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.06, 19:35
          witam

tak jak pisalem pare postow wyzej, prk7 powinien dostac plan zagospodarowania w
          tamtym tygodniu, czy dostal nie wiem bo nie dzwonilem
          informacje mam nie od prk7 tylko z biura naczelnego architekta, ktory ze wzgledu
          na powierzchnie budowy (powyzej 10000m2) sie nia zajmuje
          z tego co mi powiedziala odbierajaca telefon Pani po otrzymaniu planu
          zagospodarowania developer zglasza sie po pozwolenie na budowe, urzad ma max 2
          miechy czasu na jej wydanie (pod warunkiem ze dokumentacja budowy jest kompletna...)
          dlaczego tak dlugo czekali na plan zagospodarowania? podobno trzeba uzyskac
          zgode wszystkich zainteresowanych sasiadow, nazbieralo sie podobno ponad 100
          podmiotow..

to tyle co wiem na teraz
          pozdrawiam
          • Gość: maja Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: 195.136.23.* 20.10.06, 14:05
            Witam, o firmę bym się nie martwiła, to nie jest jakaś tam firma krzak która
            wyrosła na boomie mieszkaniowym. A jeśli chodzi o opieszałość urzędników to
            raczej reguła. Po za tym wiem też że były sprzeciwy sąsiednich osiedli. Myślę
            że dostaną pozwolenie na budowę w możliwym końcowym terminie, to znaczy jeśli
            złożyli wszystkie dokumenty w połowie września to po dwóch miesiącach.
    • pf21956 Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe 08.11.06, 23:42
      właścicelem firmy prk7 sp zoo jest firma prk sa natomiast właścicelem firmy prk
      sa jest firma prinż która jest w upadłości - wszystko jest w necie. Co wy na to?
      • Gość: t2 Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: *.centertel.pl 09.11.06, 09:41
        Nie siej fermentu na forum. O upadłości PRinż wiadomo jest od 10.2005 (decyzja
        sądu). Poza tym jeżeli rzeczywiście syndyk wejdzie do PRinż to uprości sprawę -
        > o PRK7 bije się kilka firm deweloperski (m.in.z branży mieszk.,
        kolejowej).Poza tym PRK7 niedawno podpisało wraz z Polimexem (->chcieli przejąć
        PRinż)umowę z PKP na modernizację linii kolejowej w Warszawie (info lipiec
        2006). Proponuję lekturę portalów budowlanych i parkietu. To też jest w necie.
      • Gość: gość Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: 195.136.23.* 10.11.06, 15:39
        pf 1956 - może powinieneś zająć się sprzątaniem, szydełkowaniem lub innymi
        szaleństwami dla osób Twego pokroju?
        • Gość: gość Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 15:52
          a może wy zajelibyście sie szukaniem innej inwestycji bo w tej cos pozwolenia
          nie widać i nie zanosi sie zeby w tym roku było:):):)
        • Gość: pozwolenie Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: 195.136.23.* 13.11.06, 11:20
          załatwianie pozwolenia trwa od pół roku wzwyż...więc daj sobie spokój z sianiem
          popeliny.
          • Gość: Lokator Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: 80.72.38.* 24.11.06, 14:05
            strasznie długo trwa u nich załatwianie tych wszystkich pozwoleń. Ja mam
            podpisaną umowę rezerwacyjną z maja na dobrych warunkach. Jak myslicie czy
            przez to że to tak długo trwa developer nie zaproponuje nam zupełnie innych,
            wyższych cen? Przez ten okres nieruchomości poszły bardzo do góry. Gdyby tak
            było jaką kwotę za m2 jesteście w stanie zapłacić a przy jakij raczej będziecie
            rezygnowali z zakupu? Ceny wg mnie już chyba bardzo nie będą szły do góry więc
            kupowanie po wysokiej cenie jest już ryzykowne, kwestia tez co dla kogo jest tą
            wysoką ceną. Teraz pewnie termin odani to będzie koniec 2008 roku jak nie
            początek 2009 roku. Niestety wtedy może czekać nas 22% VAT więc cena z automatu
            idzie znowu do góry bo cały czas nie wiadomo czy będzie i jak będzie
            interpretowane budownictwo społeczne. Co o tym sądzicie - czekam na głosy osób
            mającyh podpisane umowy rezerwacyjne, bo coś forum zamarło ...
            • Gość: polije Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 11:27
              Jezeli chodzi o wprowadzenie 22%vat to raczej do tego nie dojdzie.Budownictwo
              spoleczne bedzie lada dzien zdefiniowane przez parlament. Z tego co wiem to
              mieszkania do 100m2 beda okreslane jako spoleczne.Ceny mieszkan developerzy
              moga podwyzszyc i nic na to nie poradzimy.A umowy rezerw. tak naprawde to jest
              pic na wode.Trzeba liczyc na to ze to firma prawie panstwowa i nie sa
              zaznajomieni z wyzyskiem tak dobrze jak kapitalistyczne firmy z kapitalem
              wiadomo skad...Innym pocieszajacym faktem jest to ze dynamika wzrostu branych
              kredytow wyraznie spadla w ostatnich miesiacach.Moze popyt troche wyhamuje,ale
              i tak bez wyraznego wzrostu podazy (2 lub 3x) nie ma co liczyc na spadek cen
              mieszkan. Z reszta ceny 4tys zl/m2 i tak juz nigdy nie wroca:(
              • Gość: gość Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: *.chello.pl 29.11.06, 07:44
                Umowę rezerwacyjną na tym osiedlu podpisałem jakieś 3 tyg temu. Dzwonię
                ostatnio do biura i pytam się co z moja umową, bo już mija termin wpłaty
                zaliczki 5 tyś. A oni mi mówią, że umowa od prezesa jeszcze nie wróciła i że
                ten termin najwyżej będzie aneksowany. Co wy na to? Termin minie a oni mogą po
                prostu powiedzieć że nie wywiązał się pan z umowy ...
                • tuska26 Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe 29.11.06, 08:11
                  Podobny problem jest na Oliwskiej (kolejna inwestycja). Wszyscy dookoła
                  uspokajają, że to nic, że prezes parafkę postawi. Umowę rezerwacyjną podpisałam
                  20 października. Czekam, bo nie mam innego wyjścia. Ponoć prezes podpisał, ale
                  generalny wykonawca zawala termin. Nie mam zielonego pojęcia, nie mówiąc już o
                  żółtym, o co tu chodzi. My, kupujący, nie mamy chyba możliwości manewru...
                  tylko czekać.
                  • Gość: Jemand Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: 212.180.147.* 29.11.06, 13:42
                    Na Oliwskiej podpisalas umowe rezerwacyjna?! Przeciez PRK7 juz dawno otzrymalo
                    pozwolenie na budowe na Oliwskiej, wiec teraz to raczej umowe przedwstepna
                    nalezy podpisywac.

A tak przy okazji: nie orienujecie sie, czy sa juz warunki zabudowy na os.
                    lazurowe? Barakowoz - moze Ty masz jakies informacje z biura naczelnego
                    architekta?
                    • tuska26 Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe 29.11.06, 13:57
                      I o to właśnie chodzi. Gdy JA podpisywałam umowę rezerwacyjną, jeszcze
                      pozwolenia nie mieli (tak mówili). Umowę rezerwacyjna podpisałam, oni zaczęli
                      przeciągać. Wg mnie, powinni kompletnie olać rezerwacyjne i podpisywac w takim
                      układzie od razu umowy przedwstępne. Podzieliłam się nawet tą sugestią z
                      prezesem, który mnie zbył. Obecnie na Oliwskiej ponoć umowy przedwstępne będą w
                      połowie grudnia. Ale zgadniesz, jak nie wiesz?
                    • Gość: maja Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: 195.136.23.* 01.12.06, 11:54
                      Warunki zabudowy na osiedle lazurowe już są i są prawomocne. Mam pewne źródło
                      informacji. Nie jestem z PRK-i...:) też mam tam rezerwację i niecierpliwie
                      czekam na pozwolenie na budowę. Bardzo niecierpliwie. To co wiem, to tyle, że
                      podobno mają mieć po nowym roku. Z tego co orientowałam się na innych forach,
                      innych inwestycji to wszędzie jest tak samo, ludzie długo czekają i też się
                      niecierpliwią. Jest to, jakby niebyło ważne i właściwie decyduje o być albo nie
                      być tej budowy. Wiem też że nie było protestów. Pozostaje czekać.
                      • Gość: Jemand Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: 212.180.147.* 01.12.06, 13:51
                        >Warunki zabudowy na osiedle lazurowe już są i są prawomocne + Mam pewne źródło
                        informacji. + Wiem też że nie było protestów. + Nie jestem z PRK-i

Dzieki za info, tym cenniejsze iż pochodzi z niezależnego źródła. :-)
                        Zatem czekamy na pozwolenie na budowe ... pewnie ze 2 mies.
                        • Gość: barakowoz Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: *.wshifm.edu.pl 03.12.06, 15:59
                          witam
                          nie pozostaje nam nic innego jak czekac
                          jesli dokumentacja bedzie ok to termin przyznania nie powinien sie
                          przeciagnac
                          pozdrawiam potencjalnych sasiadow :)
                          • Gość: maja Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: 195.136.23.* 07.12.06, 11:32
                            Witam, byłam ostatnio na targach mieszkaniowych, byli tam przedstawiciele PRK-
                            i, rozmawiałam z nimi i powiedzieli że właściwie nie ma powodów aby nie dostali
                            tego pozwolenia, natomiast nie sprzedają mieszkań (nie wszystkie są
                            zarezerwowane jak ktoś we wczesniejszym poście powiedział)których jest jeszcze
                            prawie połowa do sprzedaży, ponieważ nie wiedzą jaka będzie cena, rosnąca w
                            związku z upływającym czasem. Wspominali też coś o zmianach w prawie. Ale nie
                            dopytałam..:( Gdyby ktoś coś wiedział więcej, będę wdzięczna za info.
                            Serdecznie pozdrawiam. (najbardziej potencjalnych sąsiadów)
                            • Gość: ula Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: *.chello.pl 07.12.06, 15:14
                              Zgadzam się, że nie wszystkie mieszkania są zarezerwowane, w zeszłym tygodniu
                              podpisałam umowę rezerwacyjną. Trzymajmy wszyscy kciuki, żeby wszystko szybko
                              poszło, żebyśmy mogli szybko zamieszkać w swoim nowym M :)
                              • Gość: t2 Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: *.centertel.pl 07.12.06, 15:34
                                heh jak zaczną budować to reszta mieszkań pójdzie na pniu :). pozdrawiam
                                przyszłych sąsiadów :D
                                • Gość: ssss Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.06, 12:52
                                  Witam
                                  Nie jestem właścicielką i na razie nie zamierzam ale dla wszystkich oby
                                  przyszłych właścicieli dobra rada:
                                  zorientujcie się, czy inwestcja ma już wydane warunki zabudowy bo bez tego ani
                                  rusz, nie dostaną pozwolenia na budowę. Poza tym jak się nie zgodzą na warunki
                                  to i może się jeszcze zmienić układ bloków i jeszcze inne czynniki. I proponuje
                                  nie zgadzać się na zmianę ceny w czasie jej trwania bo możecie mieć podwyżki po
                                  kilku miesiacach. Mój znajomy chciał się spotkać z ich prawnikiem i wyjaśniać
                                  kilka spraw a oni beszczelnie postąpili i zerwali rezerwację bo niby ten
                                  znajomy nie zgłosił się w odpowiednim wczesniej ustalonym terminie na
                                  podpisanie umowy rezerwacyjnej, to akurat był błąd handlowca(nie do końca
                                  wiadomo czy z premedytacją).
                                  Więc prosze uważać i najlepiej wziąć kogoś kto zna się na dokumentacji
                                  budowlanej i spotkać się z ich prawnikiem.
                                  Pozdrawiam i powodzonka
                                  • Gość: maja Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: 195.136.23.* 11.12.06, 10:10
                                    Gdyby koleżanka, (czy też jej znajomy) czytali posty to wiedzieli by że warunki
                                    zabudowy są prawomocne...
                                    • Gość: lokator Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: 80.72.38.* 12.12.06, 22:34
                                      Z informacji jakie uzyskuje się w PRK podobno warunki zabudowy nie są
                                      prawomocne ... i bliżej nie wiadomo kiedy może być pozwolenie na budowę i po
                                      jakiej cenie wtedy będą sprzedawali lokale.
                                      • Gość: ojoj Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: 194.187.55.* 13.12.06, 20:11
                                        dla wszystkich zainteresowanych... oby PRK-7 nie wypiął się jak zrobił to
                                        deweloper obok MARVIPOL :( powodzenia i wiary w pozytywne załatwienie
                                        pozwolenia na budowe dla wszystkich sąsiadów!!!
                                      • Gość: timeslot Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: 193.108.78.* 18.12.06, 12:17
                                        mam informacje z potwierdzonego źródła, aczkolwiek myslę że większość z Was i
                                        tak się tego spodziewała, iż PRK będzie chciało negocjować ceny zapisane w
                                        umowie rezerwacyjnej. Podobno zastanawiają się, czy ma to być negocjowane
                                        indywidualnie z prezesem czy też mają "uśrednić" kwotę wszystkim do aktualnego
                                        poziomu cen za m2. Oczywiście opóźnienia związane z pozwoleniem i warunkami
                                        zabudowy miały w tym spory udział, aczkolwiek od strony formalnej wiem, że
                                        wszystko idzie zgodnie z planem , czyli pozwolenie na budowę pewnie w lutym 07.
                                        Pozdrawiam
                                    • Gość: olaf Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: 193.17.14.* 19.12.06, 10:36
                                      Witam! Ja również mam zarezerwowane mieszkanie przy tesco jeszcze z maja, więc
                                      cena za m2 jest bardzo atrakcyjna, i nie chce mi się wierzyć, żeby jej nie
                                      podnieśli, teraz kiedy są po 6.700 za m2. Prk7 jeszcze nawet nie złożyło wniosku
                                      o pozwolenie, a więc czekamy jeszcze minimum 2 miesiące a wtedy ceny będą
                                      kosmiczne po 7.500. Mają problemy z pozwoleniem, tyle powiedział mi ich prawnik,
                                      więc możemy jeszcze czekać do maja.Tylko nie wiem czy jest sens, bo oszukują z
                                      tym pozwoleniem od początku, a to lipiec, wrzesień, październik, listopad i tak
                                      w kółko nas zwodzą. Ja szukam innego mieszkania bo Prk7 przestają być dla mnie
                                      wiarygodni i uczciwi. Pozdrawiam
                                      • Gość: Mieszkaniec Bemow Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.06, 12:01
                                        Ludzie!!!

Czekanie to dla Was strata pieniędzy, jeżeli deweloper nie ma pozwolenia na
                                        budowę a zapewnienia o uzyskaniu są ciągle przekładane to oznacza dla Was
                                        wzrost ceny z dnia na dzień, na Waszym miejscu dawno bym poszukał czegoś
                                        innego...umowa rezerwacyjna w perspektywie przesunięcia o kilka miesięcy jest
                                        bez wartościowa, żaden deweloper nie wybuduje wam chaty, za np. 4500 zł na
                                        Bemowie, więc czekając tylko tracicie, co gorsza praktycznie uciekła już
                                        możlowość skorzystania z ulgi mieszkaniowej, z której nie oszukujmy się,
                                        większość korzysta.

Kochani, trzeba myśleć i czytać gazety, tam takie sytuacje opisywane są co
                                        tydzień!!

Pozdrawiam!

Mieszkaniec Bemowa

Po
                                        • Gość: zainteresowany Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: 195.94.201.* 28.12.06, 15:06
                                          Jakie są szanse prawne zmuszenia developera do honorowania warunków umowy
                                          rezerwacyjnej? Czy można sądownie dochodzić naprawienia szkody na podstawie KC
                                          art.390?

Proszę o informacje jeśli, ktoś się na tym zna.

Pozdrawiam
                                          • Gość: Lokator Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: 80.72.38.* 29.12.06, 22:58
                                            Nie wiem jaką moc prawną ma umowa rezerwacyjna czy jest dużo słabsza niż
                                            przedwstępna czy nie ? Jeżeli nie to ja uważam że można podać ich do Sądu.
                                            Wtedy można były kupić choćby w Dorr mieszkanie za 4200 netto a w Makdomie za
                                            4500 netto. Jeden i drugi developoer dostał pozwolenie na budowę i podpisał
                                            umowy przedwstępne z klientami po cenach z ich umów rezerwacyjnych. Im sie
                                            opłacał o PRK nie ? PRK to poprostu złodzieje i są pazerni na kasę i tyle.
                                            Trzeba uderzać do Sądu w razie czego.
                                            W umowie jest napisane że cena zmienia się "gdyby zostały zmienione lib
                                            wprowadzone inne podatki i świadczenia publicznoprawne o charakterze
                                            cenotwórczym, które są nieależne od woli stron, cena całkowita przedmiotu umowy
                                            wzrośnie proporcjonalnie do wzrstu tych świadczeń i opłat".
                                            Nie zmienił się VAT, a ten zapis nie mówi nic o wzroście materiałów
                                            budowlanych, czy zakupu działki itp.

Nie wiem czy mam szanse w Sądzie czy nie jeszcze nie byłem u prawnika ale
                                            wydaje się że można ich skarżyć za poniesione straty bo mogliśmy kupić inne
                                            mieszkania obok dużo taniej...

Co Wy o tym sądzicie ? Czy są jakieś szanse wg Was ?
                                            • Gość: efka Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: *.aster.pl 30.12.06, 19:02
                                              Niewątpliwie jesteśmy nabijani w butelkę. Jest już jasne że nie udało sie PRK w
                                              2006 r złożyć wniosku o pozwolenie na budowę. Tym samym czas naszej niepewności
                                              wydłuża się. Myślę jednak że są wśród nas osoby pracujące w różnych branżach np
                                              prawnicy ,dziennikarze, ludzie od kreowania wizerunku itp..... W sprawę
                                              należałoby się poważnie zaangażować aby zapobiec procederowi bezkarnego
                                              oszukiwania nas. Być może wielu osób nazwyczajniej nie będzie stać na te
                                              mieszkania. Zaczynam myśleć że jest to zamierzone działanie PRK które pozwoli
                                              im wywindować cenę. Żałujmy że nie weszliśmy w pewną choć w momencie rezerwacji
                                              droższą inwestycję.
                                              • Gość: olaf Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.06, 00:00
                                                Witam! Dowiedziałem się z "dobrego" źródła, że ceny za m2 w umowie przedwstępnej
                                                będą znacznie się różniły od cen w umowach rezerwacyjnych. Czyli jednym słowem
                                                będą one znacznie wyższe niz mamy w umowach, a kiedy pozwolenie nikt nic nie
                                                wie, tak więc lipa na maxa, niewątpliwie prk to oszuści, i trzeba tą sprawę
                                                nagłośnić. Pozdrawiam i życzę wszystkim HAPPY NEW YEAR
                                                • Gość: ona Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: *.dag.pl 04.01.07, 10:30
                                                  Dokładnie. Przestudiowałam ostatnio swoją umowę, żeby nie mieć wątpliwości co
                                                  do jej treści. Poniżej kilka, co ważniejszych wycinków:

§ 1
                                                  Pkt. 2. SPRZEDAWCA oświadcza, że:
                                                  [...]
                                                  Zobowiązuje się wybudować na nieruchomości opisanej w § 1 ust. 1 budynek
                                                  mieszkalny, oznaczony tymczasowym symbolem A1 , ustanowić na rzecz INWESTORA
                                                  odrębną własności lokalu i sprzedać INWESTOROWI w stanie wolnym od obciążeń
                                                  hipotekami lub innymi prawami osób trzecich...
                                                  § 2
                                                  Strony zgodnie ustalają, że gdyby zostały zmienione lub wprowadzone inne
                                                  podatki i świadczenia publicznoprawne o charakterze cenotwórczym, które są
                                                  niezależne od woli stron, cena całkowita przedmiotu umowy wzrośnie
                                                  proporcjonalnie do wzrostu tych świadczeń i opłat.

A z tego dokładnie wynika co może spowodować zmianę ceny. Nie jest to na pewno
                                                  widzimisie PRK. Jeśli zatem spróbowaliby podnosić ceny przy uzyciu jakichs
                                                  bezsensownych i bezprawnych uzasadnień jest to na pewno powód do wizyty w
                                                  sądzie, a sprawa nie przeszłaby zapwne bez echa jeśli takie sprawy założyłoby
                                                  kilkudziesięciu (nie mówię juz kilkuset) oszukanych inwestorów.

Oczywiście sprawa jest również niezłym kąskiem dla mediów, które tylko czekają
                                                  na kolejne potknięcie developerów. Mam jednak nadzieję, że nie bedzie potrzeby
                                                  uruchamiania swoich medialnych znajomości...ale ostatecznie wydaje mi się, że
                                                  ani ja ani ktokolwiek inny zaangażowany w sprawę nie bedzie się wahał.
                                                  • Gość: zainteresowany Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.07, 10:33
                                                    "podatki i świadczenia publicznoprawne o charakterze cenotwórczym, które są
                                                    niezależne od woli stron" nie oznacza ża prk może sobie dowolnie podnieść ceny,
                                                    lecz że w przypadku podniesienia np VATu lub innego świadczenia
                                                    publicznoprawnego prk może także o ten podatek podnieść ceny. jeżeli zaś chodzi
                                                    o umowy rezerwacyjne (sam mam z nimi taką) i niezależnie od różnych dziwnych
                                                    wypowiedzi w necie , w przypadku jej wypowiedzenia możemy dochodzić od
                                                    dewelopera odszkodowania za szkodę.
                                            • Gość: potrzebujący Moc prawna - pytanie? IP: *.dag.pl 04.01.07, 10:34
                                              Dajcie znać, jeśli ktoś ma mozliwosc skonsultowania umowy z prawnikim i
                                              sprawdzenia co im wolno a czego nie i w jaki sposób możemy dochodzić swoich
                                              praw, a ich obowiazków.
                                              • Gość: jemand Re: Moc prawna - pytanie? IP: 212.180.147.* 04.01.07, 13:41
                                                Nieco informacji prawnych na temat waznosci umow rezerwacyjnych jest tutaj:
                                                zlew.info/banderii/images/pdf/rezerwacja_niczego_nie_gwarantuje.pdf
                                                Obawiam sie jednak jeszcze jednej rzeczy, otoz developer moze pokusic sie o
                                                rozwiazanie z nami umowy, placac nam oczywiscie kare umowna, a 'odzyskany'
                                                lokal sprzedac nowemu klientowi po nowej cene. :/

Niemniej jestem rowniez bardzo ciekaw opinii prawnika, na temat naszych umow.
                                                • Gość: waldek Re: Moc prawna - pytanie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 20:54
                                                  dzisiaj dzwonilem do prk pytajac czy maja obecnie do sprzedania mieszkania ok 60m
                                                  , maja ale wstrzymali sprzedaz do konca kwartalu....(trzeba sie dowiadywac)
                                                  cena to 7tys 1,8 za balkon 2,5 za komorke, 28 miejsce postojowe w garazu
                                                  jesli do tej ceny chca nam wyrowac ceny na naszych umowach to bedzie b. ciekawie :(
                                                  natomiast jak zadzwonilem pytajac czy przewiduja zmiany cen dla osob ktore
                                                  posiadaja rezerwacje oczywiscie powiedzieli ze nie absolutnienie nie, cena na
                                                  umowie rezerwacyjnej jest wiazaca.....
                                                  niezly kibel
                                                  • Gość: Jemand Re: Moc prawna - pytanie? IP: 212.180.147.* 10.01.07, 14:05
                                                    A z kim rozmawiales? Z malo zorientowanym Panem Rafaelem, czy z jeszcze mniej
                                                    zorientowana Pania Ewa (ale za to, jak mniemem na podstawie zbieznosci nazwisk,
                                                    spokrewiona z prezesem peerki)?
                                                  • jacek2508 Re: Moc prawna - pytanie? 11.01.07, 00:22
                                                    p. Ewa to córka prezesa PRK i mieszka w bloku, w którym znajduje się biuro.
                                                    Jemand ma 100% rację - w biurze przy ul. Dayny nic kompletnie nie wiedzą a
                                                    informacje są różne - w zależności kto je przekazuje. Mieszkam na Bemowie i za
                                                    każdum razem, kiedy ich nawiedzam mówią co innego. Ostatnia informacja to taka,
                                                    że "liczą na to, iż otrzymają pozwolenia na budowę do końca 1-go kwartału
                                                    2007". Jeżeli chodzi o cenę m2 nieruchomości to nie chcą jej podać zasłaniając
                                                    się brakiem informacji nt. wartości przeliczeniowej.
                                                  • Gość: Gość Re: Moc prawna - pytanie? IP: *.spray.net.pl 15.01.07, 09:16
                                                    A to ciekawe, bo ja dowiedziałem się 12.01.2007, że ceny na 100% wzrosną.
                                                    Niezależnie od podpisanej umowy rezerwacyjnej (która jak się okazuje nie ma
                                                    mocy prawnej). Gorsza wersja to taka, że będą zrywać umowy i sprzedawać
                                                    mieszkania po cenach aktualnych. Ja jestem gotów na konstruktywne renegocjacje
                                                    warunków, bo zależy mi na mieszkaniu. Nie oszukujmy się - ceny rosną i będą
                                                    rosły.
                                                  • Gość: Mona Re: Moc prawna - pytanie? IP: *.pwn.com.pl 15.01.07, 12:15
                                                    A ile sobie życzą za m2?
                                                    Mona
                                                  • Gość: Gość Re: Moc prawna - pytanie? IP: *.spray.net.pl 23.01.07, 10:10
                                                    Ostatnio 1m kosztował 6700pln (dodatkowo balkon, komórka i garaż).
                                                  • Gość: Inny Gosc Re: Moc prawna - pytanie? IP: *.oeiizk.waw.pl 29.01.07, 13:09
                                                    Jestes gotow na konstruktywne renegocjacje warunkow, bo zalezy Ci na SPRZEDAZY
                                                    mieszkan!

No tak, nie ma to jak informacje z pierwszej reki! :|
                                                  • Gość: Gość Re: Moc prawna - pytanie? IP: *.spray.net.pl 13.02.07, 12:04
                                                    Nie ma to jak schizoifrenia paranoidalna :)
                                                  • Gość: Filoka Re: Moc prawna - pytanie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 16:00
                                                    Witam, ja zdecydowałam się przystać na ich warunki, i z bólem ale zdecydowałam
                                                    się na mieszkanie z 10% upustem.

Pozdrawiam
                                                  • Gość: zainteresowana Re: Moc prawna - pytanie? IP: *.aster.pl 15.02.07, 19:09
                                                    Nie pozostaje nic innego jak tylko pozazdrościć zdecydowania zwłaszcza ze cena
                                                    wysciowa w dalszym ciagu nie jest znana . O NAIWNOŚCI LUDZKA
                                                    Niewżne 7 tys ,8 tys a może 10 tys za metr ja się decyduję bo przeciez mam
                                                    zagwarantowny 10% upust. Przecież to jakas paranoja. Jeszcze raz gratuluję
                                                    decyzji przy niwiadomej ile faktycznie trzeba będzie zapłacić.
                                                    Ja jednak mimo daleko posunietego podziwu załatwię te sprawę na swój sposób
                                                  • Gość: abc Re: Moc prawna - pytanie? IP: *.wat.edu.pl 16.02.07, 12:01
                                                    kalkulacja jest prosta: stać cię na własne "M" to je kupujesz, nie stać cię to
                                                    szukasz starego "M" w wielkiej płycie lub obierasz kierunek na peryferia W-wy i
                                                    budujesz dom.
    • Gość: qrczaq Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: *.171.79.218.crowley.pl 11.01.07, 11:45
      Witam,

Jeżeli jesteś zainteresowana inwestycją w III etap Osiedla Lazurowe to zapraszam
      na oficjalne forum mieszkańców Osiedla Lazurowe I, II

Na stronie

www.forum.lazurowe.waw.pl/

dowiesz się wiecej o Etapie III oraz o samym deweloperze
      • Gość: zaiteresowany Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.07, 12:28
        słaychajcie
        na razie nie ma co się podniecać co zrobi, a czego nie zrobi z z cenami z umów
        developer, jak zacznie kręcic nosem przy zawarciu umowy przedwstępnej, trzeba
        się zebrać korzystając z forum, złożyć zbiorowy pozew i walczyć o respektpwanie
        umów. dobrze byłoby także włączyć media, by w razie ich zagruwek wiadomym
        powszechnie było że PRK7 to firma która nie respektuje zawartych umów. tak asmo
        umowa przedwstepna zawarta w formie zwykłej pisemnej, nie zobowiązuje do
        przeniesienia własności wyodrębnionego lokalu. jeżeli developer nie dotrzymuje
        umów to i na etapie po podpisaniu umów przedwstępnych nie będzie można być
        pewnym, że kupimy mieszkanie. dlatego trzeba walczyć, niech deweloper wie że z
        zerwaniem umów wiązać się może dla niego tak jak zła sława dla JW co do
        jakości, oraz PRK co do traktowania umów. jak się poddamy "to jak te barany na
        rzeź" możemy od razu pójść do prk i powiedzieć im, że podpiszemy każdą cenę !!!
        • Gość: :) Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: 217.153.179.* 11.01.07, 12:51
          ...no i co ze złej sławy JW??? widzisz żeby jakieś mieszkania im sie nie
          sprzedały??, widzisz żeby jakieś stały wolne, żeby mieli problem ze sprzedaniem
          czegokolwiek??. Każdy na nich jedzie a wszystkie mieszkania sprzedają na pniu:)
          wiec to raczej słaby argument :) I uwierz że jak wy bedziecie sobie robić szum
          ze was oszukują że nie dotrzymują umów itp to w tym samym czasie znajdą sie
          chętni ludzie którzy łykną te mieszkania za 7 tyś a wy dalej będziecie sobie
          szumieć:) Daj jeden przykład kiedy to mieszkańcy wygrali z developerem który
          nie chciał honorować umów przedwstępnych.
      • Gość: Jemand Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: 212.180.147.* 11.01.07, 14:10
        qrczaq: jesli o mnie chodzi to znam toforum i na nie zagladam, jednakze forum
        gazetowe jest znacznie 'zywsze' ;-)

W kazdym razie dzieki za zaproszenie potencjalnych 3-cio etapowcow ;-)
        • Gość: qrczaq Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: *.spray.net.pl 15.01.07, 14:55
          Jemand: na forum gazety nie poznasz zdania ludzi mieszkajacych na osiedlu
          Lazurowe etap II poniewaz kazdy udziela sie na oficjalnym forum osiedla. Mysle
          iz na wiekszosc pytan lub domyslow jakie wszyscy snuja na forum gazety
          znajdziesz odpowiedz rejestrujac sie na oficjalnym site'cie. Sadze iz ludzie
          mieszkajacy tu od ponad 2 lat moga powiedziec wiecej a napewno uchronic was
          (kupujacych) przed ewentualnymi kruczkami.

Jezeli chodzi o to czy forum jest "zywe" jak to ujoles to zapewniam cie iz
          wystaczy rozpoczac watek a otrzymasz komplet wymaganych informacji i to z nawiazka.

Zainteresowanych zapraszam na Forum Osiedla Lazurowe forum.lazurowe.waw.pl/

pozdrawiam
          • Gość: kinga Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 21:38
            witam wszystkich zainteresowanych 3 inwestycją na bemowie. Według mnie to
            oszuście i nie ma co liczyć,że zagwarantuja Wam warunki z umów rwzerwacyjnych bo
            im sie to po prostu nie opłaca, i tak Was zrobią w " kija"
            • Gość: ona Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe - podnoszą ceny!!! IP: *.aster.pl 22.01.07, 18:49
              A jednak.
              Nie wim jak Wy, ale ja dzisiaj dostalam pismo, ze bla bla bla, nie z winy PRK
              ale musza podniesc ceny i moga nam jdynie zaoferowac rabat 10% od ceny, ktora
              bedzie (nie podajac jej teraz) i kaza sie zdecydowac do 15 lutego czy czekam
              czy rezygnuje. A jak cena skoczy do 8-9 tys za m2?! Paranoja jakas!!!
              Chyba pojde do prawnika, bo nie wiem czy maja do tego prawo.
              Wogole nie bardzo wiem co robic.
              Czy ktos jest juz moze o krok dalej?
              Ratujcie!!!
              • Gość: wert Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe - podnoszą ceny!!! IP: *.aster.pl 22.01.07, 18:52
                a juz tyle bylo akcji ze developer nie honoruje cen z umowy rezerwacyjnej
                a nadal ludzie umowy rezerwacyjne podpisuja
                coz.. na wlasna prosbe to macie:-)
                • Gość: Lokator Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe - podnoszą ceny!!! IP: 80.72.38.* 25.01.07, 23:24
                  Ja też dziś odebrałem takie pismo przesłane listem poleconym. Co Wy na to ?
                  Odpuszczamy sprawę, odbieramy nasza wpłatę 5000 PLN i po sprawie czy są jakieś
                  inne propozycję ?
                  Ja nie ukrywam że niedawno podpisałem umowę z innym developerem bo czułem że to
                  tak może się skończyć.
                  Jednak jeżeli podpisałbym tę umowę pół roku wcześniej kilkaset złotych taniej
                  za m2 kupiłbym mieszkanie.
                  Czekam na Wasze propozycji i uwagi.
                  • Gość: icodalej Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe - podnoszą ceny!!! IP: 193.108.78.* 26.01.07, 14:18
                    Właśnie, a ma ktoś "przecieki" z dobrego źródła co do nowych cen i jej
                    negocjacji z prezesem? "Lokator" a możesz podac z jaką firmą podpisałeś umowę i
                    gzie się znajduje inwestycja?
                    Z góry Dzieki
                    • Gość: ona Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe - podnoszą ceny!!! IP: *.dag.pl 26.01.07, 16:12
                      ja jestem po konsultacji z prawnikiem w sprawie umowy rezerwacyjnej i owego
                      pisma. Zatem w mysl prawa cywilnego pismo to jest zupełnie bez znaczenia. Nie
                      mają prawa bez uzasadnienia odpowednimi paragrafami zerwać umowy, w której
                      dokładnie napisane jest kiedy mogą podnieść cenę. Póki co podatki i inne
                      zawarte tam kwestie się nie zmieniły.
                      Już na pewno szczytem jest "kazanie" nam podjąc decyzję bez poznania
                      ostatecznej ceny inwestycji.
                      Rozważam zatem wszczęcie postępowania cywilnego w tej sprawie i myślę, że im
                      więcej chętnych znalazłoby się do tego tym większe szanse wyegzekwowania czegoś.
                      Piszcie jak macie jeszcze jakieś informacje.
                      • Gość: zainteresowany Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe - podnoszą ceny!!! IP: *.aster.pl 26.01.07, 19:25
                        też mam rezerwację i dostałem "info" od PRK. Moim zdaniem jest to klasyczne
                        zagranie obliczone na rezygnację przez cześć osób z rezerwacji. Proponuję w
                        przypadku uzyskania przez PRK pozwolenia na budowę i ich zagrywek w zakresie
                        ceny o kontakt za pośrednictwem tego forum i podjęcie walki o realizację
                        zawartych umów. Zawsze mamy Elżbietę Jaworowicz i Sądy.
                        • Gość: Lokator Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe - podnoszą ceny!!! IP: 80.72.38.* 26.01.07, 22:53
                          Podpisałem z developerem któru buduje obok - Shiraz, budynek do oddania
                          października 2007 roku.
                          • Gość: jacek2508 Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe - podnoszą ceny!!! IP: *.wat.edu.pl 02.02.07, 15:18
                            Zgodnie z pismem, które PRK7 wysłało do wszystkich, z którymi podpisali umowy
                            rezerwacyjne do 15 lutego należy się określić, czy przystępujemu na ich warunki
                            (de facto nieakceptowalne dla nabywców). Czy ktoś może negocjował z PRK7 te
                            warunki, chociżby jeżeli chodzi o proponowaną cenę za m2?
                      • Gość: :):):) Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe - podnoszą ceny!!! IP: *.chello.pl 27.01.07, 00:27
                        proponuje uruchomić swoje "medialne znajomości" wtedy na pewno się wystraszą i
                        zaproponują ci 11% upustu:). Ze swoimi wywodami jesteś po prostu żałosna:) a
                        finalnie i tak zapłacisz tyle ile PRK zechce:):)
                        • Gość: Zainteresowany Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe - podnoszą ceny!!! IP: 195.94.201.* 01.02.07, 20:42
                          Witam,
                          Ja też konsultowałem się z prawnikiem w sprawie umowy rezerwacyjnej i według
                          niego mam duże szanse w powództwie cywilnym. Umowa jest nienazwana, ale jej
                          znamiona mają wszystkie cechy umowy przedstępnej. Tym samym można wnosić
                          powództwo o naprawienie szkody. I ja tak zrobię jeśli developer się nie
                          zreflektuje. Swoją działalność prowadzą na własne ryzyko, a ja tylko chce
                          otrzymać to do czego się zobowiązali.
                          Będę obserwował dalszy bieg wydarzeń. Myśle, że powództwo zbiorowe byłoby
                          wskazane.
                          Pozdrawiam,
                          • Gość: icodalej Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe - podnoszą ceny!!! IP: 193.108.78.* 02.02.07, 16:04
                            Ja równiez jestem zdania, że najlepiej przyda się zbiorowe powództwo. Więc ,
                            może zorganizujmy to w jakiś sensowny sposób? może jakieś spotkanie kupujacych?
                            Co o tym sądzicie
                            • Gość: jacek2508 Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe - podnoszą ceny!!! IP: *.skynet.net.pl 04.02.07, 00:31
                              a może jest już ktoś, kto próbował już negocjować umowę z PRK?
                              • Gość: Zainteresowana12 Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe - podnoszą ceny!!! IP: *.chello.pl 06.02.07, 22:57
                                Ja tez zarezerwowalam mieszkanie, wkurzylam sie niesamowicie ze podniesli cene
                                i sie opozniaja z rozpoczeciem budowy. Tez sie zastanawiam nad powodztwem
                                cywilnym ale tez chcialabym miec jak najszybciej jakies mieszkanie bo nie ma
                                sie gdzie podziac. Ile tak naprawde jest osob ktore chcialyby zlozyc? Czy ktos
                                decyduje sie na czekanie? A ktos decyduje sie na odejscie od tej firmy? Bo ja
                                sie zastanawiam co zrobic a czasu jest coraz mniej
                                • Gość: Mona Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe - podnoszą ceny!!! IP: *.pwn.com.pl 07.02.07, 12:03
                                  A ile teraz "życzą" sobie za m2?
                                  Jakiej wielkości mieszkania proponują?
                                  Mona
                              • Gość: XXXX Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe - podnoszą ceny!!! IP: 195.42.249.* 08.02.07, 15:19
                                uważam, że nie ma na co czeać ustalmy termin spotkania np.pod siedzibą firmy i
                                zróbmy coś w kwestii powództwa do sądu
                                • Gość: abc Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe - podnoszą ceny!!! IP: *.wat.edu.pl 09.02.07, 12:54
                                  Przyszli mieszkańcy os. Lazurowe III etap, niestety zapłacimy za 1m2 mieszkania
                                  kwotę 7100PLN + balkon + garaż (obowiązkowo). No comment.
                                  • Gość: Lokator Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe - podnoszą ceny!!! IP: 80.72.38.* 09.02.07, 21:19
                                    skąd masz tę informaję ? Czy 7100 jest po odjęciu zniżki dla na 10% ??
                                    • Gość: abc Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe - podnoszą ceny!!! IP: *.skynet.net.pl 10.02.07, 02:00
                                      Informacja pochodzi z biura PRK7 Nieruchomości - ul. Deyny 65, konkretnie od
                                      prezesa w osobie Tadeusza Księżopolskiego. Wspomniana kwota nie uwzględnia 10%
                                      zniżki. Przy czym zniżka dot. tylko ceny za m2 pow. właściwej. A poza tym, to
                                      nadal nie ma pozwolenia na budowę, aczkolwiek inwestor spodziewa się uzyskać to
                                      pozwolenie w kwietniu. Ponadto zmienia się rozkład oraz metraż mieszkań w bloku
                                      oznaczonym jako A5.
                                      • Gość: Inny Gosc Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe - podnoszą ceny!!! IP: *.oeiizk.waw.pl 12.02.07, 09:22
                                        Znowu mi tu pachnie osoba podstawiona przez prk.
                                        Oj nie ladna praktyka, nie ladna :/
                                        • Gość: abc Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe - podnoszą ceny!!! IP: *.wat.edu.pl 12.02.07, 12:24
                                          sam jesteś podstawiony. Tropiciel się znalazł
    • Gość: praw Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 10:15
      Myślę nad zakupem mieszkania w firmie PRK-7 Jednak na tzw czarnej liście
      dłużników dostępnej www.geocities.com/czarnalista/lista.html w pozycji 285
      zaznaczona jest firma PRK-7 Budownictwo Inżynieryjne i Sanitarne Andrzej W. i
      Wiesława W. ul.Górczewska 228
      Czy ta sama firma buduje to osiedle? Proszę o informacje?
      • Gość: Jemand Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: 212.180.147.* 08.02.07, 11:06
        Nie, to nie jest ta sama firma.
        Swoja droga spolce Prk7Nieruchomosci nalezalo by sie miejsce na czarnej liscie
        deweloperow! Dlaczego? Wyjasnienie znajdziesz w biezacym watku.

Btw: Prk7Nieruchomosci nie figuruje rowniez na liscie czlonkow PZFD, co w sumie
        o niczym nie swiadczy, ale na pewno daje do myslenia.
        • Gość: praw Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 14:18
          o a tak podobnie brzmiąca nazwa czyli pełna nazwa to PRK 7 nieruchomości .
          Dziękuję za wyjaśnienie , przyjrzę się temu wątkowi dokładniej
          Praw
    • Gość: Sara Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: 217.153.90.* 16.02.07, 13:21
      Dziwi mnie jednak że mimo tak doskonałej kondycji finansowej nie zdecydowałaś
      się na pewniejszą pod wzgledem formalnym inwestycję skoro teraz cie stać na
      zapłacenie niemalze każdej kwoty jakiej sobie zażyczy PRK.
      Inwestycje po sasiedzku rosną a i standart znacznie wyższy a te ceny które
      kilka miesięcy temu wydawały się wysokie i tak mogą okazać się niższe od tych
      KTÓRE ZOSTANĄ NAM NIEWIADOMO KIEDY ZAPROPONOWANE.
      Poza tym umówmy się że PRK w budownictwie mieszkaniowym dopiero raczkuje.
      Ja równiez nie jestem pogodzona z sytuacją w jakiej mnie PRK stawia i nie
      zamierzam poddać się.
      • Gość: wujek dobra rada Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: *.aster.pl 23.02.07, 16:19
        serdenka,a czy wiecie dlaczego nie ma jeszcze pozwolenia na budowe?
        • Gość: Zainteresowana12 Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: *.chello.pl 01.03.07, 23:36
          Hmmm swietnie, z tydzien temu powiedzieli mi ze do konca marca dostana
          pozwolenie a cene jaka mi podali to okolo 7 tys ale od tego minus 20% czyli
          powedzmy 6300 za metr. Nikt tego nie wiem dlaczego tak naprawde nie maja
          pozwolenia na budowe i czy naprawde go nie maja....
          To ile osob jest chetnych na sprawe z PRK?
          • Gość: wujek dobra rada Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: *.aster.pl 02.03.07, 13:22
            nie maja pozwolenia na budowe,gdyz nie maja wodociagu.Dopiero po zalatwieniu
            wodociagu moga dostac pozwolenie,ale na pewno nie do konca marca.A w takim
            tempie w jakim zalatwiaja ten wodociag,to lipiec sie wydaje realny.
            • Gość: barakowoz Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 14:36
              a i Pan Księżopolski nie jest juz prezesem ....
              • Gość: max Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.07, 12:49
                No i jak krzykacze?? jak tam medialne znajomości, jak tam zbiorowe
                pozwy :):):). Tyle było szumu i jakoś cisza nadal nie macie swoich
                mieszkaniek ;)
                • Gość: wycofałam się Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: *.ms.gov.pl 22.03.07, 13:10
                  z tej inwestycji i wam radzę to samo. Czekając, nie wiadomo ile czasu, wierząc
                  w ich obiecanki niestety tracicie pieniądze.
                  • Gość: Zainteresowana12 Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: *.chello.pl 22.03.07, 15:37
                    Czy ktos sie orientuje jaka jest na dzien dzisiejszy cena i jak sie ma sprawa z
                    pozwoleniem na budowe? Czy juz moze dostali :)?
                    • Gość: wujek dobra rada Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: *.aster.pl 23.03.07, 09:39
                      pozwolenia ciagle nie ma.
                  • Gość: Lokator Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: 80.72.38.* 22.03.07, 22:39
                    Do wycofałam się : Czy Ty rozwiązałaś z nimi umowę ? Zwrócili Ci opłatę
                    rezerwacyjną bez problemu ? Czy ktoś inny z Was podpisał z nimi umowę
                    odstąpienia im dostał wpłatę na swoje konto ??
                    • Gość: wycofałam się Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: *.ms.gov.pl 23.03.07, 13:08
                      Nie rozwiązałam z nimi umowy, dlatego czasem zerkam na to forum. Natomiast
                      praktycznie odpuściłam sobie tą inwestycję i buduję gdzie indziej. Pytałam
                      natomiast Pana w biurze przy ul. Deyny czy będzie problem ze zwrotem opłaty
                      rezerwacyjnej, powiedział, że nie. Ja podpisałam z nimi umowę rezerwacyjną
                      blisko rok temu i po prostu miałam dość.
                      pozdrawiam.
                      • Gość: Lokator Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: 80.72.38.* 23.03.07, 21:32
                        Ja także już wybrałem inną inwestycję niedlaeko - Shiraz - oddanie mieszkania
                        października 2007 - budynek już stoi. Przez PRK jednak zdecydowałem się kupić
                        je później i trochę kasy straciłem bo gdyby kupił jej w momencie podpisywania
                        umowy rezerwacyjnej z PRK miałbym wykończenie gratis ....
                        Myślę że wiele osób już coś innego kupiło bo ile można czekać ...
                        • Gość: Zainteresowany Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: *.eranet.pl 08.04.07, 12:36
                          PRK 7 ma zły zwyczaj nie odbierania pism oraz nie odpowiadanie na nie:(
                          Wysłałem kilka pism na które nie otrzymałem odpowiedzi zwrotnej. Telefoniczne
                          rozmowy z nimi mnie osobiście nie zadawalają.
                          Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt Wielkiej Nocy.
                          • Gość: Lokator Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: 80.72.38.* 23.04.07, 21:52
                            Nasze forum już chyba się kończy jak i nasze mieszkania. Dziwie się tylko że
                            nikt nic nie pisze, czy wszyscy czekają na ich propozycje, czy ktoś się wycofał
                            i odebrał pieniądze od nich ? Pewnie większość kupiła już mieszkania gdzie
                            indziej ale czemu taka cisza ?????
                            • Gość: abc Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: *.skynet.net.pl 23.04.07, 22:55
                              Powiem tak: skunksy nadal nie mają pozwolenia na budowę. Tydzień temu byłem u
                              nich w biurze (tu zaznaczę, że zmienili siedzibę z ul. Deyny na ul.
                              Gniewkowską) i z ubolweaniem stwierdzili że nadal czekają na to pozwolenie, i
                              że to wszystko wina administracji miasta st. Warszawa. Ba, zaznaczyli nawet,
                              że liczą na to pozwolenie do kończ kwietnia (kpina!). Słuchy chodzą, że ich
                              pozwolenie na budowę tak się przedłuża za względu na brak doprowadzenia
                              rurociągu z wodą (czy jest tak faktycznie - nie wiem i pozostawiwiam to bez
                              komentarza. Ja w każdym razie szukam już innej nieruchomości.
                            • Gość: J. Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: 212.180.147.* 24.04.07, 08:52
                              > "Nasze forum już chyba się kończy ..."
                              Skoro w prk nic sie nie dzieje, to i na forum cisza. Chyba najwyzsza pora zeby
                              znowu je ozywic ;-)

> "...Dziwie się tylko że nikt nic nie pisze, czy wszyscy czekają na ich
                              > propozycje, czy ktoś się wycofał i odebrał pieniądze od nich? ..."
                              Czekam, bo niby jaka mam inna mozliwosc. Co prawda juz dawno znalazlem inne
                              mieszkanie, ale tym zlodziejom w prk na pewno nie odpuszcze!
                              • Gość: wycofałam się Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: *.ms.gov.pl 25.04.07, 11:42
                                Ja też czekam, ale teraz to już tak dla zasady. Zaglądam tu i tak zastanawiam
                                się co oni dalej wykombinują..., cieszę się, że zainwestowałam gdzie indziej,
                                od prk-i pieniędzy nie odebrałam, chcę zobaczyć co zaproponują. Jeśli ktoś
                                jeszcze czeka i nie znalazł nic innego to sądzę, że powinien jak najszybciej
                                czegoś poszukać bo prk-a zwodzi a każdego z nas takie oczekiwanie kosztuje. Co
                                miesiąc w biurze informują, że pod koniec stycznia, lutego, pod koniec
                                maja..itd. ja zarezerwowałam swoje mieszkanie w marcu zeszłego roku!!!! i już
                                wtedy mówili, że pozwolenie będzie w ciągu tygodnia! potem, że do końca
                                kwietnia itd, tylko do którego roku nie powiedzieli:) Mimo wszystko, życzę
                                pozytywnego zakończenia tej sytuacji tym którzy czekają bo nie mają innego
                                wyjścia. A na Oliwskiej wybudowali? Serdecznie pozdrawiam i życzę powodzenia.
                                • Gość: barakowoz Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.07, 13:08
                                  buduja chyba sa na etapie 3p z 4(oddanie III/IV 2008) od polowy roku maja zaczac
                                  budowe kolejnego bloku na oliwskiej
                                  • Gość: Zainteresowany Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: *.wtt.altkom.pl 29.04.07, 16:21
                                    Skoro na Oliwskiej buduja wiec być może bede mieli środki aby wywiazać się
                                    względem nas z inwestycji na Lazurowej? Nie będzie to dla nich przyjemne, ani
                                    miłe. Szanujące sie firmy tak by zrobiły, ale czy o PRK 7 można tak powiedzieć?
                                    Zostawiam to bez komentarza. Ja również czekam dla zasady i nie zamierzam
                                    zrezygować z tego mieszkania.W najgorszym przypadku spotkam się z nimi w
                                    sądzie. Dzwonienie nic nie daje. Sugeruje pisać.
                                    Pozdrawiam
                                    • Gość: tomtipo Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: *.chello.pl 02.05.07, 21:42
                                      ja rowniez jestem bliski rezerwacji innego, ale PRK nie odpuszcze...proponuje
                                      zbiorowe spotkanie na tej Gniewkowskiej i wyegzekwowanie naszych utraconych
                                      srodkow. czekam na propozycje terminu spotkania. Planuje tez wizyte w Urzedzie
                                      Ochrony Konkurencji i Konsumenow, pozdr
                                      • Gość: CZEKAJACY Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: 83.18.102.* 04.05.07, 17:22
                                        tez mam rezerwację na mieszkanie w PRK7 na górczewskiej.
                                        nie zerwałem tej umowy ale już jakis czas temu podpisałem umowę przedwstępną w
                                        tym rejonie z innym deweloperem. nie liczę na to żeby wogóle zaczęli budowę
                                        skoro do tej pory nie rozpoczęli. jak wszyscy zainteresowani wiedzą zmienił sie
                                        jakiś czas temu prezes prk 7 NIERUCHOMOSCI. rozmawiałem z nim przez telefom.
                                        odniosłem wrazenie jakby miał to gdzies co z tą budowa bedzie. nie zdziwię się
                                        jak zrobi to samo co zrobił Maripol na górczewskiej czyli zerwie umówy i
                                        sprzeda teren pod inwestycje innemu deweloperowi. o pieniadze nie mamy chyba
                                        gdzie dochodzić bo zapewne opłaty rezerwacyjne nam zwróci bez problemu (będzie
                                        mu to na rekę) ale nikt z nas od niego nie wydrze straconych pieniedzy z powodu
                                        wzrostu cen przez ostatni rok. propomuję wszystkim pozostałym zrobić to samo co
                                        ja zrobiłem. szukać mieszkania gdzie indziej. i tak juz dostaliście po d... a
                                        mozecie dostać jeszcze bardziej. predzej nalezałoby zaprowadzić do prezesa PRK
                                        7 telewizję. niech z nim sobie porozmawiają.
                                        • Gość: czekający Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: 83.18.102.* 04.05.07, 17:27
                                          jesli chceciew dzwonić to proponuję dzwonić do prezesa. prezesem jest niejaki
                                          pam Stoliński. biura sprzedaży tylko sprzedaje i swieci oczami a zarządza i
                                          podejmuje decyzje zawsze prazes i jego świta.
                                          • Gość: UWAGA PRK7 Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.07, 08:37
                                            WYSTRZEGAJCIE SIĘ PRK7 NIERUCHMOŚCI TO SĄ ZŁODZIEJE DZIAŁAJĄCY NA MOCY PRAWA.
                                            AKTÓW JEŚLI NIE MUSZĄ NIE PODPISUJĄ BO GRAJĄ NA ZWŁOKĘ. NIE MA Z NIMI UMÓW
                                            SŁOWNYCH WSZELKIE UMOWY I PRZEKŁADANIE TERMINU ICH STRONY TRAKTUJCIE
                                            ODPOWIEDNIM PISMEM NAJLEPIEJ OSOBIŚCIE LUB POLECONYM I TRZYMAJCIE SIĘ
                                            TERMONÓW!!!! POZA TYM W BIURZE SPRZEDAŻY I PRAWNIK TO SĄ CH.... WYTRZEGAJCIE
                                            SIĘ ICH A JAK ZACZNĄ SIĘ NIEPEWNOŚCI UCIEKAJCIE A ZACZNĄ SIĘ BARDZO SZYBKO. A
                                            PREZES SĄDZĄC PRZEZ TELEFON TO POPRZEDNIE WCIELENIE OCHRONIARZA LUB WINDYKATORA.
                                            • Gość: marco Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 20:02
                                              Ja wycofalem jakis czas temu zaliczke z umowy rezerwacyjnej..Nie wierzcie,ze nie
                                              ma problemow.Ja wyslalem podanie listem poleconym..no i oczywiscie nie wiedzieli
                                              czy otrzymali moje podanie..Potem jakies 5 telefonow wizyta osobista i po 1,5
                                              miesiaca pieniadze wplynely na konto.Krotko mowiac zenada.Jak ktos ma czas to
                                              niech walczy,ale i tak nic nie wywalczy bo takie jest prawo.Umowa rezerwacyjna
                                              jest praktycznie nic niewartym papierem.Dobra firma moglaby sie bac ze utraci
                                              swoje dobre imie, a takie prk7 to dziadostwo. Nikt nie zna takiego
                                              developera.Rozglos tego przekretu moglby byc nawet dla nich oplacalny.
                                              Pozdrowienia dla blyskotliwego rafaello i rownie blyskotliwej, a dodatkowo jakze
                                              pieknej jego wspolpracownicy;)
                                              • Gość: gosia łomianki prk IP: *.chello.pl 16.05.07, 23:48
                                                czesc
                                                Szukam kogoś kto kupił od Prk segmenty w łomainkach ,jestem przed podjęciem
                                                decyzji o kupnie segmentu.Cos dziwnego tej inwestycji niema nigdzie na ich
                                                stronach internetowych.Segmenty juz stoją podaobno okazja ostatni do sprzedania
                                                był zarezerwowany dla Prezesa ale sie rozmyślił.czekam na pomoc czytając forum
                                                mam poważne wątpilwosci
                                                • Gość: Soldier Re: łomianki prk IP: 82.177.11.* 25.05.07, 17:31
                                                  PRK7 Nieruchomości sp. z o.o. jest firmą należącą do PRK7 SA. A PRK7 SA jest własnością prawie w całości Przedsiębiorstwa Robót Inżynieryjnych Spółki Akcyjnej Holding w Katowicach (w upadłości).
                                                  www.prinz.pl/
                                                  Właśnie syndy sprzedaje akcje PRK7. Jeśli to się powiedzie, to będzie nowy właściciel i zmieni się zapewne zarząd. I z tego powodu:
                                                  - obecny zarząd szaleje i robi różne brzydkie rzeczy (jedni na odchodne a inni może, żeby się wybielić);
                                                  - nie wiadomo kto kupi PRK7 i co zrobi z tym nabytkiem i jego klientami.
                                                  Wniosek: jak najdalej od PRK7.
                                                  Pozdrawiam
                                                  Soldier
    • Gość: mickey Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: *.pg.com 28.05.07, 09:24
      czyli reasumując to wszystko: Osiedla Lazurowe nie będzie ?
      • Gość: abc Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: *.ms.gov.pl 30.05.07, 10:06
        nie wiadomo, ale z tego co mozna wywnioskować po ruchach prk to raczej nie...
        napewno nie warto na to stawiać swojej przyszłości.. chyba że inwestorzy na
        wynajem, im nie zależy na czasie i mają gdzie mieszkać.
        • Gość: Zainteresowany Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: *.k.itsa.pl 02.06.07, 20:06
          Skoro Spółka prawdopodobnie będzie niedługo w upadłości jest to nawet korzystne
          dla osób mających rezerwację gdyż:
          - Spółka, która nabędzie akcje PRK 7 będzie musiała również przejąć wszystkie
          jej zobowiązania - a my właśnie jesteśmy takim zobowiązaniem. Prawdopodobnie
          będzie to jakiś duży developer, który w ten sposób będzie chciał zyskać grunty
          i przygotowane inwestycje. Będzie można od niego dochodzić zadośuczynienia. a

Dlatego sugeruje nie rezygnować tylko prowadzić korespondencję ze Spółką
          zwłaszcza, iż kwota rezerwacyjna jest niewielka, a potencjalnie można dużo
          zyskać.

Pozdrawiam
          • Gość: Jemand Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: 212.180.147.* 22.06.07, 12:54
            No i przetarg rozstrzygnieto, nowym wlascicielem prk7 zostala spolka TRAKCJA
            POLSKA - PKRE S.A.
            www.prinz.pl/przetargi_1.htm
            www.wnp.pl/budownictwo/26072_1_0_0.html
            Jakies pomysly co to oznacza dla przyszlosci prk7nieruchomosci?
            • Gość: Lokator Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: 80.72.38.* 05.07.07, 22:29
              Witam

Na forum jakoś cicho. Czy ktoś z Was odstapił jakoś ostatnio od umowy z nimi i
              odzyskał zadatek ? Czy może większość z Was czeka na ruch z ich strony i nadal
              trzyma te umowy rezerwacyjne ? Tylko ile można czekać. Narazie to się
              wyprowadzili gdzie indziej, budują Oliwską, zmienili właścicela a do nas
              łaskawie nawet pisma nie napiszą co dalej. Od mojego podpisania umowy
              rezerwacyjnej mineło już 15 miesięcy. Większość developerów z racji łagodnej
              zimy oddaje właśnie lokale ....
              • Gość: Lokator Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: 80.72.38.* 14.07.07, 21:50
                Podobno mają juz pozwolenie na budowę które uprawamacnia się na początku
                sierpnia ....
                • Gość: Zainteresowany Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: *.tktelekom.pl 25.07.07, 21:19
                  Czy ktos zna ich aktualny adres taki aby list doszedl?
                  • Gość: t2 Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: *.centertel.pl 25.07.07, 22:46
                    Ostatni jaki znam to:
                    PRK7 Nieruchomości Sp. z o.o.
                    adres: ul. Gniewkowska 1, 01-253 Warszawa
                    i telefony 022-474-58-08, 022-474-58-23

Ale chyba mają w zwyczaju na nieodpowiadanie na listy :). Niestety nie mogę się
                    doczekać na pismo jakie złożyłem w ich biurze. I pewnie wiele jest takich osób,
                    które czekają na odpowiedź.
                    • Gość: Zainteresowany Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: 81.210.17.* 27.07.07, 20:42
                      Dzieki za adres. Kazde pismo to dowod procesowy. Mi np napisali iz zgadaja sie
                      z moja opinia, iz umowa rezerwacyjna ma wszystkie znamioma umowy przedwstepnej
                      i mi to na razie odpowiada.

Swoja droga warto byloby sie postarac o adres nowego wlasciciela firmy i do
                      niego atakowac teraz, zeby mial swiadomosc co musi zrobic dla dawnych klientow
                      Spolki, ktora nabyl.

Pozdrawiam
                      • Gość: Jemand Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: 212.180.147.* 18.09.07, 09:59
                        Zaciagnalem informacji w Biurze Naczelnego Architekta o pozwolenie
                        na budowe dla perki.
                        Pozwolenie otrzymali dn. 9 lipca, ale (czy w tej firmie zawsze musza
                        byc jakies ale?) zostalo rowniez zlozone odwolanie od decyzji i
                        sprawa trafila do Wojewody :/
                        Moze ktos wie cos wiecej na ten temat?
                        • Gość: zibi Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: *.chello.pl 07.10.07, 13:06
                          Wiecie coś więcej ? Jakoś te forum ucichło... chyba trzeba walczyć o
                          swoje ?
                          • Gość: zainteresowany Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: *.aster.pl 11.10.07, 20:10
                            Zgadzam się z poprzednikiem, może ktoś ma przełożenie na wojewodę
                            żeby uzyskać info o odwołaniu i czasie jego rozpatrzenia. też mam
                            umowę i nie mam zamiaru odpuszczać.
                            • Gość: Jemand Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: 212.180.147.* 12.10.07, 10:29
                              Zgodnie z KPA wojewoda ma miesiac na rozpatrzenie odwolania, ale czy to ma
                              jakies znaczenie biorac pod uwage gigantyczne opoznienia przy wydawaniu pozwolen
                              na budowe (o ile dobrze pamietem tez przy ustawowym 1 mies. terminie)
                              • Gość: Zainteresowany Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: *.chello.pl 15.10.07, 22:59
                                ostatnio dowiedziałem się, że Trakcja Polska przejęła PRK 7. Dowód
                                na to www.pkre.pl/artykuly/skanuj.pdf. Dzwoniłem do PRK 7 i
                                Pani była uradowana faktem, że jest nowy właściciel i, że: "teraz to
                                na pewno wszystko dobrze sie potoczy".
                                Pozwolenia jeszcze podobno nie mają i jak zwykle czakają. Podobno
                                sąsiedzi muszą wyrazic zgode na budowe i mysle, ze moze to byc
                                prawda. Nadal trzymaja sie swojego tzn. znizki dla klientow ktorzy
                                zarezerwowali mieszkania. O wykonaniu umowy rezerwacyjnej (ja uwazam
                                ze jest to umowa przedstepna gdyz spelnia wszystkie jej znamiona)
                                nie chca slyszec.
                                Chetnie poradzilby sie prawnika. Moze ktos z forum ma wiedze na
                                temat kwestii prawnych? i mozliwości dochodzenia swoich praw?
                                • Gość: Jemand Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: 212.180.147.* 16.10.07, 09:20
                                  Znowu odwiedzilem wczoraj Biuro Architektury i niestety pozwolenia ciagle nie
                                  ma. Sprawa dalej lezy u wojewody.
                                  • Gość: Jemand Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: 212.180.147.* 09.01.08, 08:24
                                    stan na 7 stycznia 2008 - pozwolenia na budowe brak, sprawa ciagle u wojewody
                                    • Gość: alan Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: *.gprs.plus.pl 27.01.08, 22:32
                                      W takim razie szukam dobrego prawnika wsrod znajomych i uderzam do
                                      nowego wlasciciela. Dlaczego mialbym stracic zarezerwowana cenę
                                      bedac zapewnianym o "rychlym" rozpoczaciu budowy.
                                      • Gość: Jemand Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: 212.180.147.* 28.01.08, 09:12
                                        Hmmm... Chyba trzeba bedzie sie uzbroic w jeszcze wieksza cierpliwosc, bo
                                        wojewoda uchylil decyzje o pozwoleniu i skierowal sprawe do ponownego rozpatrzenia
                                        • Gość: Zainteresowany Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: *.eranet.pl 08.02.08, 23:55
                                          Ostatnio otrzymałem pismo z PRK 7, iż ze względu na uchylenie
                                          pozwolenia nie widzą możliwości realizacji inwestycji i tym samym
                                          proszę o nr konta.
                                          Oczywiście ja również w obecnej sytuacji będę nadal czekał. Tak też
                                          odpowiedziałem PRK 7.
                                          Czy tylko ja dostałem taką propozycję?
                                          Wcześniej też różne dziwne dostawałem.
                                          • Gość: Jemand Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: 212.180.147.* 11.02.08, 10:42
                                            Nie tylko ty otrzymales takie pismo, jednak sadzac po tym forum zainteresowanych
                                            jest co raz mniej
                                            • Gość: gość Re: PRK 7 - Osiedle Lazurowe IP: 212.244.249.* 11.02.08, 15:43
                                              witam.
                                              ja też dostałem takie pismo ale odpowiednio wcześniej czując pismo
                                              nosem dokonałem rezerwacji mieszkania gdzie indziej. jeśli naprawdę
                                              jestescie tak naiwni że dostaniecie te mieszkania po tej cenie co
                                              mamy w umowach rezerwacyjnych to... życze naiwnego powodzenia.
                                              powiem wam jak zapewne bedzie dalej. prk7 zapewne to na rekę że
                                              pozwolenie zostało uchylone. teraz moga spokojnie sprzedac
                                              gruntinnej firmie. a my mozemy sobie tymi rezerwacjami tyłek
                                              podetrzeć jak nam się papier skończy. obawiam się że nawet żaden
                                              prawnik nie podejmie sie walki na podstawie tego swistka papieru
                                              który nam pozostał po mieszkaniu. zostaliśmy wydmuchani.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka