Dodaj do ulubionych

Marvipol -na Międzynarodowej

IP: *.wyszkow.sdi.tpnet.pl 03.03.03, 17:29
Czy ktoś coś wie o tej inwestycji?
Obserwuj wątek
    • Gość: Mat Re: Marvipol -na Międzynarodowej IP: waprx* / 192.168.14.* 04.03.03, 14:06
      Pomijając opinie na temat jakości Marvipolu w ogóle, które były na tym forum
      nie raz, polecam wybrać sie na tą budowę i zobaczyć samemu. Marvipol kupił
      działkę która de facto była podwórkiem pomiędzy trzema 11 piętrowymi
      blokami "made by Gierek". I stawia na tej działce 4 piętrowy "apartamentowiec".
      polecam przyjrzenie się odległościom pomiędzy oknami tego "apartamentowca" a
      oknami starych bloków wkoło. Są minimalne. Wszyscy się wszystkim będą gapić w
      okna. Nie wiem kto to od nich kupi.
    • Gość: toja Re: Marvipol -na Międzynarodowej IP: *.wyszkow.sdi.tpnet.pl 04.03.03, 17:11
      Dzięki, tego było mi potrzeba na otrzeżwienie
    • Gość: podrozny Re: Marvipol -na Międzynarodowej IP: *.war.gleiss 08.04.03, 13:44
      budynek bedzie nie cztero a dziewieciopietrowy, ale wzdluz miedzynarodowej po granicy ogrodkow
      dzialkowych planowana jest droga szybkiego ruchu, sa to plany ale jak wybuduja to tuz pod oknami
      marvipolu
      • Gość: fusy Re: Marvipol -na Międzynarodowej IP: *.telkab.pl / 10.0.4.* 15.04.03, 00:23
        Identyczna będzie lokalizacja budynku na Bielanach (Wrzeciono 3/5) - podwórko
        między blokami.
      • Gość: paveua Re: Marvipol -na Międzynarodowej IP: 126.17.26.* 22.04.03, 10:31
        Hej!

Czy jest to potwierdzona informacja (ta o drodze szybkiego ruchu)? Bo nikt jej
        nie potwierdził ani nie zaprzeczył, a do Urzędu Gminy nie mam czasu pójść.
        I jeszcze te odległości od okien sąsiednich bloków - czy jest tam bliżej niż
        w "przeciętnej ursynowskiej lokalizacji"?
        pozdr
        • Gość: marko Re: Marvipol -na Międzynarodowej IP: *.basf-ag.de 22.04.03, 17:24
          W czasach gdy jeszcze interesowalem sie ta inwestycja, a bylo to rok temu
          pofatygowalem sie do urzedu. W planie zagospodarowania widnieje droga tuz za
          kanalkiem o nazwie bodajze trasa tysiaclecia. Sadzac po nazwie jesli powstanie
          bedzie raczej szeroka. Jesli, bo nie wiadomo, ale mi ochota przeszla
          • Gość: paveua Re: Marvipol -na Międzynarodowej IP: *.acn.waw.pl 22.04.03, 18:56
            Dzięki!
            Zadzwoniłem do Marvipolu i - o dziwo - sami sie przyznali do tej drogi w
            planach.
            Co znaczy że za kanałkiem? Patrząc od strony inwestycji czy od strony ogródków?

pozdrawiam
            • Gość: wiesiek Re: Marvipol -na Międzynarodowej IP: *.telkab.pl 22.04.03, 21:07
              Gość portalu: paveua napisał(a):

> Co znaczy że za kanałkiem? Patrząc od strony inwestycji czy od strony
              ogródków?

Trasa Tysiąclecia jest w planach od lat. Jej projekt jest obecnie zawieszony ze
              względu na liczne protesty, w tym ekologów, boe teren ten stanowi siedlisko
              kaczek itp. W planie droga ma biec przez obecne działki, a więc patrząc od
              inwestycji to za kanałkiem.
              A tak a propos chcąc mieszkać relatywnie blisko Centrum to zawsze się natkniesz
              na jakąś 'trasę'.

Pozdrawiam,
              Wiesiek
              • Gość: vera Re: Marvipol -na Międzynarodowej IP: 172.10.11.* 23.04.03, 09:12
                Lokalizacja na Międzynarodowej nie jest zła, od planowanej trasy tysiąclecie
                jeszcze bedzie was odddzielać kanałek i te wysokie wieżowce, i myślę ze one
                trochę wyciszą odgłosy trasy. Budynek jest wcisniety pomiędzy stare budynki ale
                sami musiscie ocenić czy sąsiedzi będą zagladać w okna, widziałam budynki
                których okna były jeszcze bliżej.
                za tą lokalizacja przemawia to ze blisko jest park skaryszewski i jest naprawdę
                dobry dojazd do centrum. Ulica Międzynarodowa jest raczej mało ruchliwa
                przynajmniej teraz nie jeżdżą po niej autobusy.

ja interesowałam się tą inwestycją, ponieważ rodzinka mieszka na Saskiej Kępie,
                niestety dla mnie trochę za drogo.
                pozdr Iza
              • Gość: paveua Re: Marvipol -na Międzynarodowej IP: 126.17.26.* 23.04.03, 09:15
                Dzięki za info!

W zasadzie to i tak bliskość do centrum byłaby dla mnie większym plusem niż ta
                ewentualna trasa w przyszłości minusem. Ale chcę mieć pełen obraz sytuacji, bo
                w Marvipolu powiedzieli mi, że ta trasa to tylko projekt, który nie jest
                zatwierdzony i stan ten trwa od wielu lat.

pozdr
            • Gość: ice Re: Marvipol -na Międzynarodowej IP: *.chello.pl 24.04.03, 22:57
              mieszkam na Międzynarodowej i o ile wiem, to inwestycję Marvipolu oddziela od
              kanalku jeszcze blok , czy nawet bloki - nie sadze, zeby je wyburzyli. wydaje
              mi sie tez, ze nie zlikwiduja ogrodków, a trasa przebiegać będzie za nimi. To
              absurd prowadzić tu trase szybkiego ruchu tuz pod blokami, a tym samym pozbyć
              się kanalu i ogrodków. Co do odległości od innych bloków, nie panikowałabym tak
              bardzo. Wątpie, żeby tutejsi mieszkańcy nie mieli co robić poza podglądaniem
              się na wzajem. Poza tym musza być zachowane pewne odległości, co wynika z
              jakichś tam zasad budowlanych.
              Lokalizacja całkiem niezła - tramwajem do centrum jakies 10-15 minut. Park
              Skaryszewski pod nosem. Jest całkiem fajnie.
        • demon1971 Re: Marvipol -na Międzynarodowej 08.06.03, 09:13
          Najnowsze wieści na temat Trasy Tysiąclecia:
          www1.gazeta.pl/warszawa/1,34864,1512587.html
          Pozdr.
    • Gość: damian Re: Marvipol -na Międzynarodowej IP: proxy / 10.10.110.* 23.04.03, 12:30
      Czy ktoś z Was podpisał umowę ? Jakie wrażenia ?

Pozdr.
      • Gość: magda Re: Marvipol -na Międzynarodowej IP: *.polkomtel.com.pl 24.04.03, 12:34
        Podpisałam umowę i jak na razie o Marvipolu mam jak najlepsze zdanie. Mam
        nadzieję że to sie nie zmieni.
        Czy w dyskusji bierze udział jeszcze ktos kto zamieszka na Miedzynarodowej?
        Chetnie poznam przyszłych sąsiadów.
        • Gość: marko Re: Marvipol -na Międzynarodowej IP: *.basf-ag.de 24.04.03, 15:03
          Dodam tylko , ze budowa miala sie rozpaczac w czerwcu zeszlego roku. Tak mnie
          poinformowano, gdy pytalem w kwietniu. Zeszlego roku oczywiscie
        • Gość: benny Re: Marvipol -na Międzynarodowej IP: *.telkab.pl 24.04.03, 21:04
          Gość portalu: magda napisał(a):

> Czy w dyskusji bierze udział jeszcze ktos kto zamieszka na Miedzynarodowej?
          > Chetnie poznam przyszłych sąsiadów.

Czesc Magda.
          Zamierzam tam zamieszkać, podpisałem umowę. Na razie wszystko OK.

Pozdr.
          • Gość: Marvipol Re: Marvipol -na Międzynarodowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.03, 21:32
            Nie podpisałem umowy znajomy mi odradził gdyż podobno stężenie azbestu z
            sąsiednich bloków 3 krotnie przewyzsza dopuszczalne normy
      • Gość: Katka Marvipol -na Międzynarodowej IP: 217.8.186.* 08.05.03, 10:15
        Czy Marvipol ma szanse dotrzymac terminu realizacji inwestycji na
        Miedzynarodowej na grudzień 2003 ? To już tylko kilka miesięcy, a budowa
        dopiero zaczeła sięgać I piętra ...
        • Gość: piotr Re: Marvipol -na Międzynarodowej IP: *.telkab.pl 08.05.03, 19:16
          Ale tempo prac mają niezłe. Ja śledzę postępy od początku roku i są imponujące.
          • Gość: Greslaw Re: Marvipol -na Międzynarodowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.03, 11:35
            Według mnie termin nie zostanie dotrzymany. Realnie do oddania będzie w marcu
            przyszłego roku. Niestety wykończenie trwa najdłużej a oni jeszcze nie zamkneli
            stanu surowego. Zrobią to pewnie gdzieś we wrześniu.
            Pozdrawiam (pewnie przyszłych sąsiadów)
            • Gość: dominik Re: Marvipol -na Międzynarodowej IP: *.telkab.pl 09.05.03, 21:58
              A jaki masz termin w umowie ? Ja mam 31 grudnia 2003 r.
              • Gość: Greslaw Re: Marvipol -na Międzynarodowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.03, 11:44
                Jeszcze nie podpisałem umowy, ale wszystkow wskazuje na to że zrobię to
                niedługo.
                Pozdrawiam.

P.S. Jak możesz to odezwij się na priva greslaw@wp.pl bo chciałbym zapytac o
                kilka szczegółów.
            • Gość: magda Re: Marvipol -na Międzynarodowej IP: *.polkomtel.com.pl 12.05.03, 13:11
              Gość portalu: Greslaw napisał(a):

> Według mnie termin nie zostanie dotrzymany. Realnie do oddania będzie w marcu
              > przyszłego roku. Niestety wykończenie trwa najdłużej a oni jeszcze nie
              zamkneli
              >
              > stanu surowego. Zrobią to pewnie gdzieś we wrześniu.
              > Pozdrawiam (pewnie przyszłych sąsiadów)

z tego co ja dowiedziałam sie podpisując umowe to do końca czerwca ma być
              gotowy stan surowy otwarty (tzn. bez okien i dachu), do końca wrzesnia stan
              surowy zamkniety, a do 31 grudnia zakończone prace wykończeniowe
              przejeżdzałam wczoraj miedzynarodową i jak na razie rośnie 2 pietro, prace ida
              na tyle szybko że te terminy wydaja sie realne.
              pozdrawiam
              Magda
              • Gość: grzes Re: Marvipol -na Międzynarodowej IP: proxy / 10.10.110.* 12.05.03, 14:58
                Prosimy Cię Magdo o kolejne raporty z postępów w budowie.

Dzięki.
                • Gość: magda Re: Marvipol -na Międzynarodowej IP: *.polkomtel.com.pl 12.05.03, 16:08
                  Gość portalu: grzes napisał(a):

> Prosimy Cię Magdo o kolejne raporty z postępów w budowie.

zdjecia z budowy na stronach marvipolu sa dość często uaktualniane (chyba
                  częściej niz moje "wizyty" w tamtych rejonach)

Magda
                  • Gość: grzes Re: Marvipol -na Międzynarodowej IP: *.telkab.pl 12.05.03, 16:58
                    Gość portalu: magda napisał(a):

> Gość portalu: grzes napisał(a):
                    >
                    > > Prosimy Cię Magdo o kolejne raporty z postępów w budowie.
                    >
                    >
                    > zdjecia z budowy na stronach marvipolu sa dość często uaktualniane (chyba
                    > częściej niz moje "wizyty" w tamtych rejonach)
                    >
                    > Magda

Ale nie ma to jak relacja 'na żywo' :-)))
                    • Gość: genio Re: Marvipol -na Międzynarodowej IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.03, 15:49
                      hej ludzie - mam zamiar podpisac umowe z Marvipolem ale nie podobaja mi sie
                      zapisy o karach umownych - ja mam placic juz po 14 dniach ale oni dopiero jak
                      sie opoznia o 6 m-cy. Podobnie ma sie z pomiarem lokalu - chca mierzyc sciany
                      bez tynkow, no a wiadomo ze po otynkowaniu mieszkanie sie skurczy. No i ta
                      rewaloryzacja cen...
                      Czy tym z Was ktorzy podpisali juz umowe udalo sie zmienic ktorys z punktow
                      umowy?!?

pozdrawiam,
                      g.
                      • Gość: gosc Re: Marvipol -na Międzynarodowej IP: *.telkab.pl 17.05.03, 18:55
                        Ponegocjuj ! Cos na pewno wywalczysz. Co do pomiaru powierzchni to reguluje to
                        jakaś norma - powołaj się na nią w umowie.

Pozdr.
                        • Gość: ala Re: Marvipol -na Międzynarodowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.03, 21:24
                          Zamierzam podpisać z Marvipolem umowę na mieszkanie w tym bloku, jesteśmy w
                          trakcie negocjacji umowy, bardzo wiele cennych informacji na temat kupna
                          mieszkania i umowy z deweloperem uzyskałam z magazynu "Profit" nr 05/03,
                          strona 88-100, ktprofit.redakcja.pl/archiwum/spis.asp
                          Pozdrawiam przyszłych sąsiadów
                          • Gość: ice Postepy budowy IP: *.chello.pl 18.05.03, 01:13
                            Mieszkam tuż obok i mogę wam powiedzieć, że praca wre:)))
                            Po prostu dają czadu. Nie wiem, ile tam ma być pięter, ale bardzo mozliwe, że
                            ten stan surowy będzie jednak gotowy do końca czerwca.
                            Sama bym tu kupiła, ale cena mnie zbiła z tropu, przenoszę się więć na
                            Gocław.Będzie wam tu fajnie, naprawdę, wszędzie blisko, ładne okolica i park -
                            na spacer, jak znalazł.
                            • Gość: gosc Re: Postepy budowy IP: *.telkab.pl 18.05.03, 15:45
                              Dziękujemy Ci za relację i prosimy o bieżące informacje także w przyszłości. Do
                              końca czerwca ma być ósma kondygnacja, stan surowy zamknięty chyba trochę
                              później.

Pozdr.
                              • Gość: paveua Re: Postepy budowy IP: 126.17.26.* 19.05.03, 16:08
                                Hej!
                                Pytanie do tych, którzy już się zdecydowali/podpisali:
                                w jaki sposób przeszliście do porządku dziennego nad tą planowaną trasą?
                                Tak się pytam bo szukam jakiejś sensownej zalety tej lokalizacji.

pozdrówka
                                • demon1971 trasa 19.05.03, 18:18

> Pytanie do tych, którzy już się zdecydowali/podpisali:
                                  > w jaki sposób przeszliście do porządku dziennego nad tą planowaną trasą?
                                  > Tak się pytam bo szukam jakiejś sensownej zalety tej lokalizacji.

Ja wiedziałem o Trasie Tysiąclecia decydując się na tą inwestycję. Zasięgnąłem
                                  języka w Wydziale Architektury Urzędu Miasta i dowiedziałem się o dokładny
                                  przebieg trasy. Powiedziano mi także, że plany tej trasy istnieją od lat, ale
                                  ze względu na liczne protesty projekt jej jest zawieszony. Poza tym moja
                                  znajoma mieszka w tych okolicach i równiez mówiła, że ekolodzy nie dają za
                                  wygraną. Trasa w końcu chyba powstanie, ale pewnie nie tak prędko. No a poza
                                  tym jak się chce mieszkać blisko centrum to trzeba się liczyć z bliskością
                                  ulic :-)

Pozdr.
                                  • lomtjjz Re: trasa 20.05.03, 10:07
                                    demon1971 napisał:

> jak się chce mieszkać blisko centrum to trzeba się liczyć z bliskością
                                    > ulic :-)

Zgadzam sie z tym, ja tez wiedziałam o tej trasie ale zależało mi na bliskości
                                    centrum.
                                    Decydując sie na mieszkanie w centrum liczyłam sie z tym ze pod oknem bedzę
                                    miała jakąś trase lub jej plany a jak nie to to zapewne WKD, tramwaj albo linie
                                    wysokiego napiecia.

magda
                              • Gość: ice Re: Postepy budowy IP: *.pkobp.pl 21.05.03, 08:43
                                Nie ma problemu.
                                Będę wam relacjonować, żebyście mogli spokojnie spać:)
                      • Gość: Katka Re: Marvipol -na Międzynarodowej IP: 217.8.186.* 20.05.03, 09:49
                        Czy komuś udało się już wynegocjować inny zapis w umowie niż kary umowne od
                        Marvipolu dopiero po 6 miesiącach opóźnienia ?

Gość portalu: genio napisał(a):
                        > hej ludzie - mam zamiar podpisac umowe z Marvipolem ale nie podobaja mi sie
                        > zapisy o karach umownych - ja mam placic juz po 14 dniach ale oni dopiero jak
                        > sie opoznia o 6 m-cy. Podobnie ma sie z pomiarem lokalu - chca mierzyc sciany
                        > bez tynkow, no a wiadomo ze po otynkowaniu mieszkanie sie skurczy. No i ta
                        > rewaloryzacja cen...
                        > Czy tym z Was ktorzy podpisali juz umowe udalo sie zmienic ktorys z punktow
                        > umowy?!?
                        • Gość: bankroot Re: Marvipol -na Międzynarodowej IP: *.pekao.com.pl 20.05.03, 10:17
                          tak sobie czytam ten wątek i to co mnie zainteresowało, że wszyscy, którzy mają
                          pozytywne zdanie o inwestycji, mają ten sam adres !
                          Wydaje mi się, że fusy, wiesiek, benny, piotr, dominik i gosc to albo ta sama
                          osoba albo kilku ludzi z firmy, która ma w tym jakis interes.
                          ja bym uważał !

bankroot
                          • lomtjjz Marvipol -na Międzynarodowej 20.05.03, 12:43
                            Gość portalu: bankroot napisał(a):

> tak sobie czytam ten wątek i to co mnie zainteresowało, że wszyscy, którzy
                            mają
                            >
                            > pozytywne zdanie o inwestycji, mają ten sam adres !
                            > Wydaje mi się, że fusy, wiesiek, benny, piotr, dominik i gosc to albo ta sama
                            > osoba albo kilku ludzi z firmy, która ma w tym jakis interes.
                            > ja bym uważał !
                            >
                            > bankroot

a niby dlaczego jak ktos wybulił ciezkie pieniadze na mieszkanie ma teraz na
                            nie narzekać tym bardziej że na razie Marvipol nie dał nam powodu do narzekania?
                            a jakie ty masz zdanie na temat tej inwestycji? bo jak na razie wypowiedziałes
                            sie tylko na temat biorących udział w dyskusji

• Gość: bankroot Re: Marvipol -na Międzynarodowej IP: *.pekao.com.pl 20.05.03, 13:15
                              >
                              > a niby dlaczego jak ktos wybulił ciezkie pieniadze na mieszkanie ma teraz na
                              > nie narzekać tym bardziej że na razie Marvipol nie dał nam powodu do
                              narzekania
                              > ?
                              chyba mnie źle zrozumiałeś albo nie chcesz zrozumieć.
                              Starałem się zwrócić uwagę innych na dziwny fakt, że dość nachalnie jedna osoba
                              (upierałbym się przy tym twierdzeniu) pod różnymi nickami bierze udział w tym
                              wątku. Z logicznego punktu widzenia ma w tym jakiś cel a jaki to sobie
                              odpowiedz.

> a jakie ty masz zdanie na temat tej inwestycji? bo jak na razie
                              wypowiedziałes
                              > sie tylko na temat biorących udział w dyskusji
                              >
                              mam stosunek obojętny do tej inwestycji

bankroot
                        • Gość: krycha Re: Marvipol -na Międzynarodowej IP: proxy 20.05.03, 11:04
                          Gość portalu: Katka napisał(a):

> Czy komuś udało się już wynegocjować inny zapis w umowie niż kary umowne od
                          > Marvipolu dopiero po 6 miesiącach opóźnienia ?

- strasznie dlugie terminy, ja bede kupowac mieszkanie w DD i oni maja 90 dni i
                          juz to mi sie wydaje dlugo.
                          >
                          > > > rewaloryzacja cen...
                          >
                          - a to co?, u nas jest doplata jezeli beda roznice kursowe, jak waluta idzie do
                          gory to developer zwraca kaske a jak w dol to doplacasz. Nie wiem na czym ma
                          polegac Wasza rewaloryzacja - co lepsze?

Interesowalam sie Miedzynarodowa ale juz nie maja mieszkan okolo 50-55m, tylko
                          duze i na parterze. Zniechecilo mnie tez podejscie do kredytu, ze niby jakis
                          Oppenhaim i GE-bank mieszkanniowy(uczulam znajomi maja tam kredyt i klna
                          strasznie bo to zlodziejski bank, za wszystko trzeba placic nawet za
                          harmonogram spral - jakies 200pln a to przeciez integralna czesc umowy!!)

Jak sobie z tym radzicie, jakie kredyty bierzecie??

Krycha
                          • Gość: maniek Re: Marvipol -na Międzynarodowej IP: proxy / 10.10.110.* 20.05.03, 15:25
                            Gość portalu: krycha napisał(a):

>(...) Zniechecilo mnie tez podejscie do kredytu, ze niby jakis
                            > Oppenhaim i GE-bank mieszkanniowy(uczulam znajomi maja tam kredyt i klna
                            > strasznie bo to zlodziejski bank, za wszystko trzeba placic nawet za
                            > harmonogram spral - jakies 200pln a to przeciez integralna czesc umowy!!)
                            >
                            > Jak sobie z tym radzicie, jakie kredyty bierzecie??
                            >
                            > Krycha

Nikt Ci nie każe brać kredytu w GE bank ! Żaden problem !
                            • Gość: Katka Re: Marvipol -na Międzynarodowej IP: 217.8.186.* 21.05.03, 07:58
                              Czy ktoś Was już podpisał umowę z Marvipolem ? Jakie zmiany w umowie udało się
                              Wam wynegocjować ???
                              • Gość: rrrrr Re: Marvipol -na Międzynarodowej IP: voodoo2:* / 10.48.22.* 21.05.03, 09:37
                                Sa dosc elastyczni jezeli chodzi o terminy wplat, nie sadze jednak ze zgodza
                                sie na wplate 100% w ostatnim dniu - wykorzystaj to i dostosuj do swoich
                                mozliwosci.
                                Ten okres 6 m-cy tez da sie skrocic. Wysokosci kary umownej nie da sie ruszyc.
                                To samo z odbiorem mieszkania (ma byc raz a dobrze, bez dodatkowych terminow).

Nie wiem co jeszcze Cie interesuje - jak masz pytania to wal na priva.

> Czy ktoś Was już podpisał umowę z Marvipolem ? Jakie zmiany w umowie udało
                                się
                                > Wam wynegocjować ???
                                • Gość: Katka Re: Marvipol -na Międzynarodowej IP: 217.8.186.* 21.05.03, 09:44
                                  A co z ceną ? Czy udalo się wynegocjować obniżkę za m2 lub jakąs
                                  inną "promocję" np. bezpłatny balkon ? Co z rewaloryzacją ceny ?

Gość portalu: rrrrr napisał(a):
                                  > Sa dosc elastyczni jezeli chodzi o terminy wplat, nie sadze jednak ze zgodza
                                  > sie na wplate 100% w ostatnim dniu - wykorzystaj to i dostosuj do swoich
                                  > mozliwosci.
                                  > Ten okres 6 m-cy tez da sie skrocic. Wysokosci kary umownej nie da sie
                                  ruszyc.
                                  > To samo z odbiorem mieszkania (ma byc raz a dobrze, bez dodatkowych terminow).
                                  > > Nie wiem co jeszcze Cie interesuje - jak masz pytania to wal na priva.
                                  • Gość: rrr Re: Marvipol -na Międzynarodowej IP: voodoo2:* / 10.48.22.* 21.05.03, 09:59
                                    W moim przypadku poszli na cene stala, bez zadnych upustow.
                                    • demon1971 Re: Marvipol -na Międzynarodowej 21.05.03, 10:20
                                      Które mieszkanko bierzesz. Odezwij się na priva. Chciałbym poznac sąsiada.
                                    • Gość: Katka Re: Marvipol -na Międzynarodowej IP: 217.8.186.* 21.05.03, 11:47
                                      Serdeczne dzięki za info !
                                      • Gość: rrr Re: Marvipol -na Międzynarodowej IP: voodoo2:* / 10.48.22.* 22.05.03, 12:09

> Serdeczne dzięki za info !

No ale czy to znaczy ze sie zdecydowalas?
                                        (sasiadko?)

• Gość: Katka Re: Marvipol -na Międzynarodowej IP: 217.8.186.* 22.05.03, 13:58
                                          Czy się zdecydowałam ? - raczej nie mam wielkiego wyboru. Nie ma zbyt wielu
                                          wolnych mieszkań z terminem realizacji XII'2003, a ja chciałabym jak
                                          najszybciej "być na swoim". Tak wiec "na dniach" zdecyduję się ostatecznie na
                                          Międzynarodową. Czekają mnie jeszcze "negocjacje" umowy ... i dłuuuuuugie
                                          oczekiwanie aż budynek będzie gotowy. Pozdrawiam serdecznie!

Gość portalu: rrr napisał(a):
                                          > No ale czy to znaczy ze sie zdecydowalas?
                                          > (sasiadko?)
                            • Gość: Kasia Re: Marvipol -na Międzynarodowej IP: 195.245.217.* 28.05.03, 19:40
                              Dowiedziałam się ostatnio, że za Kanałkiem jest planowana trasa szybkiego
                              ruchu. Co Wy na to? Ja byłam bardzo zaiteresowana tą inwestycją ale to mnie
                              wystarczająco zniechęciło ... Poza tym zostało już tylko mieszkanie na bardzo
                              niskim parterze (okna 240 cm od ziemi - a teren nie ogrodzony ...) i to barzo
                              ciemne ...
                      • mycontact Re: Marvipol -na Międzynarodowej 22.05.03, 12:52
                        Witam
                        niektorzy z Panstwa pisza o "strasznej rewaloryzacji" ceny mieszkania przez
                        Marvipol, czy ktokolwiek zadal sobie trud sprawdzic jak ksztaltuja sie obecnie
                        wskazniki na podst. ktorych ta rewaloryzacja ma byc robiona?
                        tak sie sklada ze od pocz roku 2003 sa one ujemne
                        (patrz Polska Statystyka)
                        pozdr fromowiczow
                        viva
                        • Gość: rrr Re: Marvipol -na Międzynarodowej IP: voodoo2:* / 10.48.22.* 22.05.03, 13:20
                          mycontact napisał:

> Witam
                          > niektorzy z Panstwa pisza o "strasznej rewaloryzacji" ceny mieszkania przez
                          > Marvipol, czy ktokolwiek zadal sobie trud sprawdzic jak ksztaltuja sie
                          obecnie
                          > wskazniki na podst. ktorych ta rewaloryzacja ma byc robiona?
                          > tak sie sklada ze od pocz roku 2003 sa one ujemne
                          > (patrz Polska Statystyka)
                          > pozdr fromowiczow
                          > viva

A kto napisal ze straszna ta rewal.? To chyba jakas nadinterpretacja...

Jednak nie sadze zeby ceny byly rewaloryzowane w dol (jest napisane, ze
                          rewaloryzacja moze wystapic - takie prawo zastrzega sobie tylko sprzedajacy).
                          A jak te wskazniki beda sie ksztaltowac w przyszlosci? Tak sobie mysle, ze na
                          wypadek gdyby wzrosly lepiej sie zabezpieczyc.
                          • Gość: ice Postępy budowy IP: *.chello.pl 28.05.03, 19:02
                            Uprzejmie donoszę, że wybudowano już wysoki parter i 4 piętra. Obecnie trawają
                            prace przygotowawcze do budowy 5 piętra.W tej chwili jest 19.00 a oni jeszcze
                            pracują:))
                            To dobrze wróży - bardzo możliwe, że do końca czerwca stan surowy otwarty
                            będzie zamknięty:))).
                            • demon1971 Re: Postępy budowy 28.05.03, 22:17
                              Gość portalu: ice napisał(a):

> Uprzejmie donoszę, że wybudowano już wysoki parter i 4 piętra. Obecnie
                              trawają
                              > prace przygotowawcze do budowy 5 piętra.W tej chwili jest 19.00 a oni jeszcze
                              > pracują:))
                              > To dobrze wróży - bardzo możliwe, że do końca czerwca stan surowy otwarty
                              > będzie zamknięty:))).

Dziękujemy za informację ! Tak trzymać !
                              • Gość: K. Re: Postępy budowy IP: 195.245.217.* 29.05.03, 08:26
                                demon1971 napisał:

> Gość portalu: ice napisał(a):
                                >
                                > > Uprzejmie donoszę, że wybudowano już wysoki parter i 4 piętra. Obecnie
                                > trawają
                                > > prace przygotowawcze do budowy 5 piętra.W tej chwili jest 19.00 a oni jesz
                                > cze
                                > > pracują:))
                                > > To dobrze wróży - bardzo możliwe, że do końca czerwca stan surowy otwarty
                                > > będzie zamknięty:))).
                                >
                                > Dziękujemy za informację ! Tak trzymać !

Dowiedziałam się ostatnio, że za Kanałkiem jest planowana trasa szybkiego
                                ruchu. Co Wy na to? Ja byłam bardzo zaiteresowana tą inwestycją ale to mnie
                                wystarczająco zniechęciło ... Poza tym zostało już tylko mieszkanie na bardzo
                                niskim parterze (okna 240 cm od ziemi - a teren nie ogrodzony ...) i to barzo
                                ciemne ...

• Gość: Katka Re: Postępy budowy IP: 217.8.186.* 29.05.03, 08:44
                              Z tego co powiedziano mi w Marvipolu to na koniec czerwca bedzie konstrukcja 8
                              pieter, stan surowy otwarty na koniec sierpnia, a stan surowy zamkniety na
                              koniec września ! Pozdrawiam !

Gość portalu: ice napisał(a):
                              > Uprzejmie donoszę, że wybudowano już wysoki parter i 4 piętra. Obecnie
                              trawają prace przygotowawcze do budowy 5 piętra.W tej chwili jest 19.00 a oni
                              jeszcze pracują:))
                              > To dobrze wróży - bardzo możliwe, że do końca czerwca stan surowy otwarty
                              > będzie zamknięty:))).
                              • Gość: Katka Czy warto ? - czy lepiej zrezygnować ??? IP: 217.8.186.* 02.06.03, 13:36
                                Nie jestem pewna czy kupić mieszkanie w inwestycji na Międzynarodowej ?
                                Z małych mieszkań zostały już same "gorsze", bardzo słabo "doświetlone" i
                                od "podwórka", gdzie słońce raczej rzadko będzie "gościem".
                                Cena jest dość wygórowana. Marvipol nie jest skory do żadnych "upustów". Jestem
                                w kropce.
                                Czy warto się zdecydować za tę samą cenę, ale na "gorsze" mieszkanie niż
                                identyczne po przeciwnej stronie ? Czy może dać sobie spokój i poszukać czegoś
                                gdzie indziej ? Bedę wdzięczna za wszelkie "sugestie".
                                • Gość: wahacz Re: Czy warto ? - czy lepiej zrezygnować ??? IP: proxy / 10.10.110.* 02.06.03, 16:19

> Nie jestem pewna czy kupić mieszkanie w inwestycji na Międzynarodowej ?
                                  > Z małych mieszkań zostały już same "gorsze", bardzo słabo "doświetlone" i
                                  > od "podwórka", gdzie słońce raczej rzadko będzie "gościem".
                                  > Cena jest dość wygórowana. Marvipol nie jest skory do żadnych "upustów".
                                  Jestem
                                  >
                                  > w kropce.
                                  > Czy warto się zdecydować za tę samą cenę, ale na "gorsze" mieszkanie niż
                                  > identyczne po przeciwnej stronie ? Czy może dać sobie spokój i poszukać
                                  czegoś

Mieszkanie kupujesz na lata. Warto mieć to na uwadze. Jeśli coś Ci nie pasuje,
                                  a jest to dla Ciebie ważne to lepiej poszukać czegoś innego. Moim zdaniem
                                  zaletą Międzynarodowej jest na pewno lokalizacja, a zatem może to
                                  rekompensować 'gorsze' mieszkanie. Wybór należy do Ciebie.
                                  > gdzie indziej ? Bedę wdzięczna za wszelkie "sugestie".
                                  • Gość: ala Re: Czy warto ? - czy lepiej zrezygnować ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.03, 18:27
                                    Czy ktoś z Was mieszka w pobliżu i mógłby się wypowiedzieć na temat
                                    bezpieczeństwa w tej okolicy. Czy mogę bez obaw wyjść wieczorem na spacer z
                                    psem, czy nie zamordują mnie blokersi? pozdr
                                    • Gość: ice Re: Czy warto ? - czy lepiej zrezygnować ??? IP: *.chello.pl 08.06.03, 21:52
                                      Ja mieszkam tuż obok. Jak dotąd nic mi się nie stało. Co prawda nie mam psa,
                                      ale dokarmiam czasami w zimie koty z sąsiednich bloków.Tu jest mało blokow -
                                      miedzy międzynarodową a kanałkiem stoją jak gdyby dwa rzędy bloków - przy
                                      kanałku takie długie bloki, a przy międzynarodwej punktowce i to tyle. Jest
                                      tu calkiem fajnie-ja nie narzekam.Odkąd mam małe dziecko rzadko szlajam się po
                                      nocy:))
                                      Dodatkowo ta okolice z upodobaniem patroluje policja - szczegolnie okolice
                                      delikatesow "mini Europa" - tak więc nie musiałam zbytnio się obawiać o los
                                      stojącego pod blokiem samochodu.
                                    • Gość: Mat Re: Czy warto ? - czy lepiej zrezygnować ??? IP: waprx* / 192.168.14.* 09.06.03, 01:28
                                      Ja mieszkam wprawdzie kawałek dalej ale w sąsiednim bloku mieszkają moi
                                      dziadkowie i bywam tam bardzo często. Generalnie jest lepiej niż to wygląda na
                                      pierwszy rzut oka - to znaczy wszelkie ławki w okolicy są nieustannie okupowane
                                      albo przez meneli spod znaku winka za 3.50 albo przez drechów, ale obie grupy
                                      są zdecydowanie nieaktywne na polu zaczepiania przechodniów. Generalnie nie
                                      jest źle, dużo lepiej niż parę lat temu kiedy było zdecydowanie kiepsko, bardzo
                                      dużo napadów. Ale widocznie napadacze przenieśli się gdzie indziej.

Natomiast z opowieści mojej rodziny mogę jeszcze dodać że zdecydowanie nie
                                      należy polecać nikomu spacerów po zmroku nad kanałkiem. Zdaje się ze latem jest
                                      tam niekończąca się impreza i imprezowicze potrafią poprosić skutecznie
                                      przechodniów o dotację... No ale nikt nikomu nie każe tamtędy łazić po ciemku

Mat
                                      • Gość: barek Re: NSA???? IP: *.pekao.com.pl 12.06.03, 15:00
                                        Decyzja o pozwoleniu na budowe na Międzynarodwej 50 jest zaskarżona do NSA.
                                        To "nie w kij dmuchał". Czy ktoś wie więcej na ten temat?
                                        • demon1971 Re: NSA???? 12.06.03, 21:35
                                          Postanowieniem z dnia 6 stycznia 2003 r. NSA oddalił wniosek o wstrzymanie
                                          zaskarżonej decyzji o pozwoleniu na budowę. Ostateczny w tej sprawie wyrok
                                          chyba nie zapadł.
                                      • Gość: MD Re: Czy warto ? - czy lepiej zrezygnować ??? IP: *.ukie.gov.pl / 10.3.17.* 13.06.03, 09:41
                                        Witam

Mieszkam - 500 metrów dalej w stronę Waszyngtona. Okolica jest raczej spokojna.
                                        Ambasady oraz rezydencje Ambasadorów zapewniają częste patrole Policji i Straży
                                        Miejskiej. Ponadto w pobliżu mieszka sporo ludzi z wpływami, tak wiec jest to
                                        dodatkowy atut. Nie przeszkadza również obecność Stadionu Dziesięciolecia,
                                        ponadto on chyba jest już na wymarciu. Przez okres zamieszkiwania tam
                                        ukradziono mi kilka razy benzynę z samochodu, ale to było wszystko. Ostatnio
                                        sie to skończyło - prawdopdobnie moja awantura w Straży Miejskiej odniosła
                                        skutek. Mam 5 letnią Toyotę i stawiam ją pod blokiem i nic się nie dzieję, poza
                                        urwanym lusterkiem przez jakiś dowcipnisiów. Obok mnie stoją inne samochody -
                                        lepsze i droższe i nie zauważyłem, żeby coś sie działo. Ponadto obok od pół
                                        roku jest salon Jaguara. Taka ciekawostka, ale jednak. Przez długi czas
                                        zastanawiałem się nad zmianą mieszkania i kupienia lokalu w Marvipolu, ale się
                                        spóźniłem i mieszkań, które mnie interesują już nie było. Wybrałem Sonatę po
                                        drugiej stronie Parku Skaryszewskiego. Postępy prac w Marvipolu sa raczej
                                        imponujące. Przejedzam tam codziennie samochodem i musze powiedziec ruch na
                                        budowie jest spory. Jeżeli ktoś ma jakies dodatkowe pytania o np.
                                        infrastrukturę restauracji, kin, przedszkoli itp to się polecam.

MD
                                        • Gość: ice Postepy budowy IP: *.chello.pl 17.06.03, 21:01
                                          uprzejmie donoszę, że wybudowano już 6 pięter, co oznacza, że 7 piętro ma juz
                                          podłogę i jest ciągnięte w górę. Wysunięte części budynku mają już w
                                          niektórych pionach ciągnięte do góry ściany szczytowe. Aż miło popatrzeć:)))
                                          Wasz dom rośnie jak na drożdzach:)))Do końca czerwca na pewno będzie 8 pięter:)
                                          • Gość: gosc Re: Postepy budowy IP: *.telkab.pl 17.06.03, 21:24
                                            Dziękujemy Ci za kolejną relację.

Pozdr.
                                            • Gość: bea Re: Postepy budowy IP: 217.153.47.* 18.06.03, 09:18
                                              Witam wszystkich moich przyszłych sąsiadów!
                                              Przeczytałam sobie Wasze wypowiedzi z zeszłego tygodnia i stwierdzam z
                                              radoscią, ze nadal mam nastawienie optymistyczne do tej inwestycji.
                                              Jedno mnie tylko martwi: "pusty plac" przed budynkiem. Czy wiecie, że
                                              planowali tam wybudować jeszcze jeden budynek??!!! Podobno miał to być
                                              posterunek policji ale budowa nie doszła do skutku. Pal licho posterunek, ale
                                              co będzie jak wybuduja nam przed oknami inny wysoki bdynek?
                                              Czy ktoś cos wie na ten temat?
                                              Dzięki za info.
                                              Pozdrawiam.
                                              • demon1971 do sąsiadki 18.06.03, 10:02
                                                Chętnie poznam kolejną sąsiadkę. Możesz się odezwać mailem -
                                                demon1971@gazeta.pl ?

Pozdrowienia.
                                                • lomtjjz do sąsiadki 18.06.03, 16:27
                                                  demon1971 napisał:

> Chętnie poznam kolejną sąsiadkę. Możesz się odezwać mailem -
                                                  > demon1971@gazeta.pl ?
                                                  >
                                                  > Pozdrowienia.

ja tez chetnie poznam sasiadkę :-). Mój mail lomtjjz@gazeta.pl

Magda
                                                  • Gość: ala Re: kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.03, 18:39
                                                    Czy ktoś z Was dostał kredyt na mieszkanie w tym bloku? W banku BPH PBK S.A.
                                                    odmówiono nam kredytu ponieważ nie ma ostatecznego postanowienia NSA w związku
                                                    z oprotestowaniem budowy przez Spółdzielnię "Międzynarodowa" i nie ma
                                                    możliwości utworzenia hipoteki dla tych mieszkań. To samo potwierdził nam
                                                    prawnik oraz pani Urszula Zielińska polecana przez Marvipol pośredniczka w
                                                    udzielaniu kredytów mieszkaniowych (Oppenheim Enterprise). Wg prawnika na
                                                    postanowienie NSA można czekać miesiącami i nie ma 100% gwarancji, że będzie
                                                    to decyzja dla nas korzystna. Pozdr, ala
                                                  • bskarb Re: kredyt 24.06.03, 10:39
                                                    Witam!
                                                    Ja nie miałam żadnych problemów z uzyskaniem kredytu w PKO BP.
                                                    Kiedy próbowałas go uzyskać i kiedy informowałaś się w Oppenheim Enterprise?
                                                    Jak ja tam byłam, to nie było dla nich żadnego problemu aby uzyskać u nich
                                                    kredyt.
                                                    A dokument z NSA widziałaś?
                                                    pozdr.
                                                    Beata
                                                  • Gość: ala Re: kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.03, 12:05
                                                    bskarb napisała:

> Witam!
                                                    > Ja nie miałam żadnych problemów z uzyskaniem kredytu w PKO BP.
                                                    > Kiedy próbowałas go uzyskać i kiedy informowałaś się w Oppenheim Enterprise?
                                                    > Jak ja tam byłam, to nie było dla nich żadnego problemu aby uzyskać u nich
                                                    > kredyt.
                                                    > A dokument z NSA widziałaś?
                                                    > pozdr.
                                                    > Beata
                                                    Dokument z NSA nie jest ostateczną decyzją, wczoraj pani Zielińska z Oppenheim
                                                    powiedziała nam, że jeszcze nie udzielała nikomu kredytu na inwestycję na
                                                    Międzynarodowej, że bez tej decyzji banki nie mogą udzielić kredytu
                                                    hipotecznego. Dzisiaj to samo powiedzieli w PKO S.A., nie pytają nawet o jaki
                                                    metraż i o jaką kwotę chodzi. Spróbujemy jeszcze w PKO BP. Dzięki za info!
                                                  • Gość: paveua Re: kredyt IP: 126.17.26.* 24.06.03, 13:15
                                                    Hej!
                                                    Czy chcesz powiedzieć, że wszytkie mieszkania, które już są tam sprzedane, są
                                                    kupione za gotówkę? Z tego co wiem, duża większość już jest sprzedana, a w ich
                                                    księdze pojawiły się już wpisy roszczeń wynikające z udzielonych kredytów
                                                    hipotecznych na zakup poszczególnych mieszkań.

pozdrawiam
                                                  • Gość: ala Re: kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.03, 21:14

> Hej!
                                                    > Czy chcesz powiedzieć, że wszytkie mieszkania, które już są tam sprzedane,

> kupione za gotówkę? Z tego co wiem, duża większość już jest sprzedana, a w
                                                    ich
                                                    > księdze pojawiły się już wpisy roszczeń wynikające z udzielonych kredytów
                                                    > hipotecznych na zakup poszczególnych mieszkań.
                                                    >
                                                    > pozdrawiam
                                                    Te mieszkania nie mają jeszcze ksiąg wieczystych bo fizycznie ani prawnie nie
                                                    istnieją, wpisy roszczeń są na hipotece gruntu i nie są związane z kredytami
                                                    tylko z umowami przedwstępnymi spisanymi notarialnie.
                                                  • Gość: paveua Re: kredyt IP: *.acn.waw.pl 24.06.03, 21:56
                                                    > ...wpisy roszczeń są na hipotece gruntu i nie są związane z kredytami
                                                    > tylko z umowami przedwstępnymi spisanymi notarialnie.

Hej!

No na tym akurat się nie za bardzo znam. Ale co z pierwszym pytaniem? Czy
                                                    możliwe, żeby wszyscy chętni wyłożyli własną gotówkę na te ich mieszkania?

pozdr
                                                  • Gość: ala Re: kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.03, 22:37

> > ...wpisy roszczeń są na hipotece gruntu i nie są związane z kredytami
                                                    > > tylko z umowami przedwstępnymi spisanymi notarialnie.
                                                    >
                                                    > Hej!
                                                    >
                                                    > No na tym akurat się nie za bardzo znam. Ale co z pierwszym pytaniem? Czy
                                                    > możliwe, żeby wszyscy chętni wyłożyli własną gotówkę na te ich mieszkania?
                                                    >
                                                    > pozdr
                                                    Sama tego nie rozumiem. Pani w Marvipolu twierdzi, że kilka osób otrzymało
                                                    kredyty i pieniądze już spływają, a nam banki odmawiają kredytu upierając się,
                                                    że bez decyzji NSA te mieszkania nie uzyskają wpisu do Księgi Wieczystej co
                                                    jest wymogiem uzyskania kredytu hipotecznego. To wszystko nie trzyma się kupy.
                                                    Jutro zasięgniemy opinii u notariusza i w kolejnych bankach.
                                                    pozdr
                                                  • Gość: Katka Re: kredyt IP: 217.8.186.* 25.06.03, 08:06
                                                    Jejku, czy sytuacja rzeczywiscie jest taka jak piszecie ??? Myslałam, że sprawa
                                                    z protestami mieszkańców została już zakończona ... A czy Marvipol
                                                    rozpoczynałby inwestycję, nie mając pewności co do "szczęśliwego" jej
                                                    zakończenia ? - nie mogę jakoś w to uwierzyć ... Firmie też chyba zalezy aby
                                                    miec jak najmniej kłopotów, nie mówiąc o dobrej reputacji ... Pozdrawiam !

Gość portalu: ala napisał(a):
                                                    > Sama tego nie rozumiem. Pani w Marvipolu twierdzi, że kilka osób otrzymało
                                                    > kredyty i pieniądze już spływają, a nam banki odmawiają kredytu upierając
                                                    się,
                                                    > że bez decyzji NSA te mieszkania nie uzyskają wpisu do Księgi Wieczystej co
                                                    > jest wymogiem uzyskania kredytu hipotecznego. To wszystko nie trzyma się
                                                    kupy.
                                                    > Jutro zasięgniemy opinii u notariusza i w kolejnych bankach.
                                                    > pozdr
                                                  • Gość: gosc NSA IP: proxy / 10.10.110.* 25.06.03, 09:40
                                                    NSA, jak na razie, oddalił wniosek o wstrzymanie zaskarżonej decyzji o
                                                    pozwoleniu na budowę. Dlatego Marvipol rozpoczął inwestycje. Jest jednak wielce
                                                    prawdopodobne, ze ostateczny wyrok NSA pojdzie w kierunku zgodnym z
                                                    postanowieniem. Spokojnie !
                                                  • Gość: Catarina Re:sąsiedzi IP: 195.94.207.* 25.06.03, 11:34
                                                    Witajcie!
                                                    Melduje się kolejna sąsiadka. Umowę podpisałam w poniedziałek więc mam
                                                    nadzieję, że budowa zostanie jednak zakończona. Chętnie poznam przyszłych
                                                    sąsiadow.
                                                    Pozdrawiam wszystkich,
                                                    Catarina
                                                  • Gość: paveua Re:sąsiedzi IP: 126.17.26.* 25.06.03, 12:13
                                                    Ja się zgłoszę jak podpiszę :)
                                                    A to już pojutrze

pozdrawiam
                                                  • demon1971 Re:sąsiedzi 25.06.03, 12:30
                                                    Gość portalu: Catarina napisał(a):

> Witajcie!
                                                    > Melduje się kolejna sąsiadka. Umowę podpisałam w poniedziałek więc mam
                                                    > nadzieję, że budowa zostanie jednak zakończona. Chętnie poznam przyszłych
                                                    > sąsiadow.
                                                    > Pozdrawiam wszystkich,
                                                    > Catarina

Niech sąsiadka się odezwie na demon1971@gazeta.pl
                                                  • lomtjjz Re:sąsiedzi 25.06.03, 12:31

> Witajcie!
                                                    > Melduje się kolejna sąsiadka. Umowę podpisałam w poniedziałek więc mam
                                                    > nadzieję, że budowa zostanie jednak zakończona. Chętnie poznam przyszłych
                                                    > sąsiadow.
                                                    > Pozdrawiam wszystkich,
                                                    > Catarina

Witaj sąsiadko,
                                                    Ciebie i wszystkich przyszłych sąsiadów zapraszam na priva: lomtjjz@gazeta.pl

pozdrawiam
                                                    Magda
                                                  • bskarb Re:sąsiedzi 25.06.03, 12:55
                                                    lomtjjz napisała:

> Gość portalu: Catarina napisał(a):
                                                    >
                                                    > > Witajcie!
                                                    > > Melduje się kolejna sąsiadka. Umowę podpisałam w poniedziałek więc mam
                                                    > > nadzieję, że budowa zostanie jednak zakończona. Chętnie poznam przyszłych
                                                    > > sąsiadow.
                                                    > > Pozdrawiam wszystkich,
                                                    > > Catarina
                                                    >
                                                    > Witaj sąsiadko,
                                                    > Ciebie i wszystkich przyszłych sąsiadów zapraszam na priva: lomtjjz@gazeta.pl
                                                    >
                                                    > pozdrawiam
                                                    > Magda

Ja również pozdrawiam sąsiadkę i przyłączam się do wspólnej korespondencji :-)

pozdr.
                                                    Beata -> beaska2@wp.pl
                                                    ps. hej Magda!
                                                  • Gość: dziubek Re: NSA IP: *.idg.com.pl / 172.16.4.* 25.06.03, 20:36
                                                    Gość portalu: gosc napisał(a):

> NSA, jak na razie, oddalił wniosek o wstrzymanie zaskarżonej decyzji o
                                                    > pozwoleniu na budowę. Dlatego Marvipol rozpoczął inwestycje. Jest jednak
                                                    wielce
                                                    >
                                                    > prawdopodobne, ze ostateczny wyrok NSA pojdzie w kierunku zgodnym z
                                                    > postanowieniem. Spokojnie !

Witam

A co się stanie w wypadku kiedy budynek zostanie oddany do użytku a NSA po
                                                    kilku miesiącach przychyli sie do racji skarżących pozwolenie na budowę i wyda
                                                    niekorzystną decyzje ?

Czy ktoś z Was słyszał o podobnych przypadkach ?

pozdr.
                                                  • Gość: Catarina Re: rury IP: 195.94.207.* 27.06.03, 14:37
                                                    Przeczytałam właśnie inne opinie na forum o Marvipolu, a dokładnie o rurach,
                                                    które nie są chowane w ściany. Otóż dowiedziałam się, że na Międzynarodowej,
                                                    też część rur, głównie odpływowych ma być na zewnątrz, bo podobno się nie da
                                                    schwać. Z wypowiedzi innych nn forum okazuje się jednak, że lokatorom się
                                                    udało, tylko musieli za to płacić swoim fachowcom! I co zrobić w tej sytuacji!?
                                                    pozdr.
                                                  • Gość: ala Re: rury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.03, 16:34
                                                    Rozmawiałam z panem Wacławkiem, który z ramienia Marvipolu nadzoruje budowę i
                                                    faktycznie potwierdził, że rur odpływowych nie da się schować w podłodze bo to
                                                    by się wiązało z podniesieniem poziomu podłogi. Sugerował zabudowę rur glazurą.
                                                  • Gość: ala Re: NSA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.03, 21:00

> Witam
                                                    >
                                                    > A co się stanie w wypadku kiedy budynek zostanie oddany do użytku a NSA po
                                                    > kilku miesiącach przychyli sie do racji skarżących pozwolenie na budowę i
                                                    wyda
                                                    > niekorzystną decyzje ?
                                                    >
                                                    > Czy ktoś z Was słyszał o podobnych przypadkach ?
                                                    >
                                                    > pozdr.
                                                    Najprawdopodobniej NSA wyda pozytywną decyzję dla Marvipolu ponieważ nie
                                                    wstrzymano budowy (postanowienie NSA z początku b. r.), po za tym skargi
                                                    Spółdzielni Międzynarodowa są tylko próbą "upierdzenia" innym życia na
                                                    zasadzie psa ogrodnika ;-)), dlatego wszystkie instancje te skargi oddalają.
                                                    Po kolejnych konsultacjach z bankami w sprawie kredytu oraz z notariuszem
                                                    jestem dobrej myśli. Pozdrówka
                                                  • Gość: Catarina Re: budowa IP: 195.94.207.* 02.07.03, 08:35
                                                    hej!
                                                    Czy wiecie co się dzieje na budowie? Niestety nie udaje mie się wejść na stonę
                                                    marvipolu.Pozdr.
                                                  • lomtjjz Re: budowa 02.07.03, 09:19

> hej!
                                                    > Czy wiecie co się dzieje na budowie? Niestety nie udaje mie się wejść na
                                                    stonę
                                                    > marvipolu.Pozdr.

Wczoraj umiescili na stronie nowe zdjecia. Sa juz wszystkie pietra a do 3p.
                                                    widac juz postawione scianki działowe. Nie byłam tam osobiscie ale słyszałam ze
                                                    zaczeli juz tez robic elektryke.

pozdrawiam
                                                    Magda
    • Gość: Catarina Re: Marvipol -na Międzynarodowej IP: 195.94.207.* 02.07.03, 16:16
      Słuchajcie, możecie wejść na stronę marvipolu? Mnie się to od 2 dni nie udaje.
      • lomtjjz Re: Marvipol -na Międzynarodowej 02.07.03, 16:49

> Słuchajcie, możecie wejść na stronę marvipolu? Mnie się to od 2 dni nie udaje.

dzisiaj mogę, ale mnie tez czasami ta strona sie blokuje,
        napisałam o tym jakis czas temu do Marvipolu ale mi nie odpisali :(
        Magda
        • demon1971 Re: Marvipol -na Międzynarodowej 02.07.03, 18:20
          Dzis strona działała bez zarzutu. Są nawet nowe zdjęcia z budowy :-))))
          • Gość: ala Re: Marvipol -na Międzynarodowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.03, 22:30
            Wreszcie dzisiaj podpisaliśmy umowę!:-)))))) Nasze mieszkanie jest na siódmym
            piętrze, okna na Międzynarodową, "wieża" południowa. Podobno w tym pionie
            wszystkie mieszkania zostały już sprzedane. Serdeczne dzięki dla Magdy i
            Janusza za info o kredytach. Kolejni sąsiedzi odezwijcie się, mój adres to:
            alicja.dziedzicka@poczta.neostrada.pl
            Polecam ciekawą stronkę o Saskiej Kępie www.saskakepa.waw.pl/
            • bskarb Re: Marvipol -na Międzynarodowej 07.07.03, 12:01
              Witam sąsiadke z "południowej wieży"! Zapraszam do nas sąsiadów na
              priva /beaska2@wp.pl/
              sąsiadka z wieży północnej :-)

Gość portalu: ala napisał(a):

> Wreszcie dzisiaj podpisaliśmy umowę!:-)))))) Nasze mieszkanie jest na siódmym
              > piętrze, okna na Międzynarodową, "wieża" południowa. Podobno w tym pionie
              > wszystkie mieszkania zostały już sprzedane. Serdeczne dzięki dla Magdy i
              > Janusza za info o kredytach. Kolejni sąsiedzi odezwijcie się, mój adres to:
              > alicja.dziedzicka@poczta.neostrada.pl
              > Polecam ciekawą stronkę o Saskiej Kępie www.saskakepa.waw.pl/
              • Gość: paveua Re: Marvipol -na Międzynarodowej IP: 126.17.26.* 07.07.03, 14:45
                Hejka!

Ja też juz oficjalnie potwierdzam zostanie sąsiadem na Międzynarodowej :-)

pozdrawiam wszystkich

paveua@poczta.onet.pl
                • Gość: pirex Re: Marvipol -na Międzynarodowej IP: 212.76.37.* 07.07.03, 23:21
                  My także pozdrawiamy wszystkich przyszłych sąsiadów.

Pomimo wielu obaw, w ziemi była tylko wielka dziura, umowę podpisaliśmy już w
                  styczniu. Mieszkamy parę ulic dalej i budowę widzimy niemal codziennie. Postęp
                  robót rzeczywiście robi wrażenie, jeśli wykończeniówka będzie szła w tym samym
                  tempie, to kto wie, może Noworoczny toast wzniesiemy na Międzynarodowej.
                  Chętnie będziemy dzielić się obserwacjami z budowy.

Pozdr. Eliza i Piotr pirex@poczta.fm
                  • demon1971 Re: Marvipol -na Międzynarodowej 08.07.03, 07:49
                    Gość portalu: pirex napisał(a):

> My także pozdrawiamy wszystkich przyszłych sąsiadów.
                    >
                    >(...)
                    > Pozdr. Eliza i Piotr pirex@poczta.fm

Chyba nie działa Wasz adres mailowy :-( A chętnie bym Was poznał ;-)

Pozdr.
                  • Gość: pirex Re: Marvipol -na Międzynarodowej IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 08.07.03, 07:55
                    Gość portalu: pirex napisał(a):

> My także pozdrawiamy wszystkich przyszłych sąsiadów.
                    >
                    > Pomimo wielu obaw, w ziemi była tylko wielka dziura, umowę podpisaliśmy już w
                    > styczniu. Mieszkamy parę ulic dalej i budowę widzimy niemal codziennie.
                    Postęp
                    > robót rzeczywiście robi wrażenie, jeśli wykończeniówka będzie szła w tym
                    samym
                    > tempie, to kto wie, może Noworoczny toast wzniesiemy na Międzynarodowej.
                    > Chętnie będziemy dzielić się obserwacjami z budowy.
                    >
                    > Pozdr. Eliza i Piotr pirex@poczta.fm

Uwaga !!!!!!!!! Uwaga !!!!!!!!! Uwaga !!!!!!!!!

Bardzo przepraszamy, powyżej podaliśmy błędny adres mail'owy.
                    Prawidłowy jest następujący: pirex@gazeta.pl
                    Eliza i Piotr
                    • r4 Re: Marvipol -na Międzynarodowej 08.07.03, 13:12
                      Ja równiez zglaszam sie jako przyszly mieszkaniec budynku przy Miedzynarodowej
                      i pozdrawiam przyszlych sasiadow!!!
                      • Gość: Catarina Re: Marvipol -na Międzynarodowej IP: 195.94.207.* 08.07.03, 14:11
                        r4 napisał:

> Ja równiez zglaszam sie jako przyszly mieszkaniec budynku przy
                        Miedzynarodowej
                        > i pozdrawiam przyszlych sasiadow!!!

Też pozdrawiam :o)
                        Może jakieś szczegóły ( piętro, mieszkanko itp)
                        Catarina
                        • Gość: hexen Re: Marvipol -na Międzynarodowej IP: 157.25.204.* 21.08.03, 13:48
                          dopisuje sie do listy przyszlych mieszkancow. moj mail: mediamix@go2.pl
                          • Gość: Analityk Re: Marvipol -na Międzynarodowej IP: *.era.pl 01.09.03, 15:20
                            Ja rowniez bede przyszlym mieszkancem na Miedzynarodowej.

Analityk
                            analyst_pl@poczta.fm
                      • Gość: toja Re: Marvipol -na Międzynarodowej IP: *.ipartners.pl 28.07.03, 16:08
    • Gość: Jaro Re: Marvipol -na Międzynarodowej IP: 80.51.237.* 07.07.03, 23:22
      Jednak martwi mnie kilka spraw: oczywiście decyzja NSA, ale również te
      nieszczęsne rury na zewnątrz - o co właściwie z nimi chodzi? Ktoś może mi
      wyjaśnić? Jak dotąd budowę oglądałem tylko z zewnątrz. Wygląda OK, byłem
      dzisiaj (7.07.03) około 18tej i jeszcze pracowali. No i ktoś może mi
      powiedzieć, co się stanie jeśli decyzja NSA będzie niekorzystna dla nas,
      lokatorów?
      Dzięki za informacje i pozdrawiam
    • Gość: Jaro Re: Marvipol -na Międzynarodowej IP: 80.51.237.* 09.07.03, 22:05
      Poszukuję informacji, jakich zmian dokonaliście w umowach z Marvipolem (chodzi
      o Saską Kępę - ulica Międzynarodowa). Było to poruszane już wcześniej, ale
      jakoś nikt tego wątku nie kontynuował... Czyżby byli tak sztywni i na nic się
      nie zgadzali, czy może nikt nie próbował? Czy zgadzają się na jakiekolwiek
      zmiany proponowane przez przyszłych lokatorów? Jeśli tak, co udało się Wam
      zmienić, dopisać lub skreślić?
      Bardzo mi zależy na tej informacji. Mój mail: sarne@poczta.onet.pl
      Z góry dziękuję
      • Gość: ala SĄSIEDZI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.03, 17:51
        Jest nas sąsiadów coraz więcej! To cieszy :-))
        Kto się jeszcze nie ujawnił niech mailuje czym prędzej na któryś z podanych
        wcześniej na forum "sąsiadowych" adresów. Pozdr. ala
    • Gość: dziubek Re: Marvipol -na Międzynarodowej IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.03, 21:33
      Witam

Nie sądzicie, że budowa ostatnio znacznie wolniej się posuwa...
      czy tylko ja mam takie wrażenie ?
      • Gość: ice Re: Marvipol -na Międzynarodowej IP: *.chello.pl 14.07.03, 22:07
        Kwiatuszku, wybudowali do tej pory chyba to, co zakladali. Buduja niesamowicie
        szybko, wierz mi.Daj troche czasu temu budynkowi, niech to wszystko wyschnie...
        Naprawde podziwiam ten Wasz Marvipol za predkosc:))Stoi osiem pięter, jest
        część ścian frontowych, nawet sie nie obejrzycie, ajk zaczna wstawiac okna:)))
    • demon1971 Zapraszamy na prywatne forum 10.10.03, 13:20
      Przyszłych mieszkańców budynku przy Międzynarodowej zapraszam na prywatne forum
      pod adresem: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=14802

Forum można też odnaleźć w dziale: Forum Prywatne/Ukryte.

Aby się zarejestrować należy utworzyć konto na portalu Gazeta.pl i napisać do
      mnie: demon1971@gazeta.pl

pozdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka