Dodaj do ulubionych

Developer House - Palmowa

IP: *.aster.pl 11.09.06, 22:58
Czy może ktoś wie kiedy dostaną pozwolenie? a może go niedostaną
Obserwuj wątek
    • Gość: pain Re: Developer House - Palmowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 23:39
      A dlaczego mają nie dostać? Najwyżej nie wpłacimy im następnych pieniędzy,
      Sądzę że im też zależy na tym aby pozwolenie było jak najszybciej. :-)
    • Gość: zuzka Re: Developer House - Palmowa IP: *.koba.pl 13.09.06, 01:09
      a ja nie wierze,że oni to pozwolenie dostaną.Budynki okazały się za wysokie,a
      to wiąże sie ze zmianą planow,a to pociąga za sobą konieczność przeprowadzania
      ponownie całej procedury-plany zagospodarowania przestrzennego,pozwolenia etc.A
      nawet jeśli jakimś cudem uda się im je dostać za rok czy dwa to do tego czasu
      oni rozwiąż już umowy rezerwacyjne ze wszystkimi i wypłacą im te ich 5 tys.bez
      żadnych odsetek i odszkodowań(chociaż obracali nimi przez rok),co zresztą
      wynika z umowy rezerwacyjnej,a mieszkanai będą sprzedawać ponownie.Wydaje mi
      się,że w 2007 roku może się okazać,że ludzie którzy wplacili pieniadze zostają
      z niczymtzn z 5 tys,a ceny do tego czasu pojdą w góre.Ta firma to jakieś jedno
      wielkie oszustwo.
    • kgolu Re: Developer House - Palmowa 22.09.06, 10:57
      Witam!!!
      ja również wpłaciłam zaliczkę. Uważam ze nie dostaną pozwolenia. Dowiedziałam
      sie ze zmienił sie zarzad w gminie wawer i to jest problm. Daali w łapę ale nie
      temu co trzeba. Gmina nie wyda im pozwolenia na budowe, gdyz zabudowania nie
      pasują do istniejących. Sama zastanaiwam sie co z tym dalej robić. Wiem jedno,
      w czym wiecej osób sie zbierzemy tym wiecej możemy osiągnąć.

E-mail: golbud@orange.pl
    • edytalogin Re: Developer House - Palmowa 10.10.06, 18:33
      Z tego co dowiadywałam się w gminie to właśnie dostali pozwolenie na dwa
      pierwsze budynki. Składają kolejne dokumenty na budynek C i D i mają mieć
      odpowiedź w ciągu 65 dni od dnia złożenia wniosku.
      Czy macie jeszcze jakieś wiadomości ? Bo z tego co jest napisane trzeba
      strasznie ich pilnować!
      • Gość: olcia Re: Developer House - Palmowa IP: 213.17.171.* 11.10.06, 09:50
        Czy mogłabyś podać gdzie konkretnie w gminie można dowiedzieć się o pozwolenie?
        Ja jestem zainteresowana zakupem segmentu, które mają budoweać tuż obok Waszego
        przyszłego osiedla. No i właśnie zaczęła mnie zaststanawiać sprawa tego
        pozwolenia. Będę wdzięcnza za informacje.
        • Gość: edytalogin Re: Developer House - Palmowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 13:52
          Trzeba troszkę pojęczeć w gminie Wawer. Dokładnie w oddziale planowania terenu
          czy coś takiego (tyle razy mnie przełączali, że sama nie pamiętam). Generalnie
          nie chcą udzielać informacji na temat samego developera ale jeżeli chodzi o
          zagospodarowanie terenu to mogą "coś" powiedzieć.
      • Gość: Michal Re: Developer House - Palmowa IP: 217.116.110.* 11.10.06, 17:00
        Rzeczywiscie pozwolenie na budowe 1 etapu (2 budynki) DH ma ALE TO NIE JEST ICH
        ZIEMIA! Nie maja jeszcze prawa wlasnosci a na razie pracują na podstawie
        pełnomocnictwa nieodwołalnego (podobno bo nie widziałem) do dysponowania
        gruntem na cele budowlane. W takim przypadku wpłata 10% przy umowie
        przedwstępnej napawa mnie niepokojem. Czy ktoś ma jeszcze jakieś info na ten
        temat? podaje swojego maila: uzytkowe@wp.pl
        • Gość: igciu Re: Developer House - Palmowa IP: *.crowley.pl 11.10.06, 17:35
          zauważ jednak, że w umowie w jednym z pierwszych punktów masz, że dh oświadcza,
          że jest właścicielem działki o numerze .... dla której urządzona jest KW o
          numerze....., wolnej od wad prawnych.
          Innymi słowy, zanim nie zdobędą własności działek, nie podpiszą tych umów
          pseudoprzedwstępnych.

Inna sprawa, że tych umów w zwykłej formie pisemnej mogłoby wogóle nie być,
          skoro i tak ma być umowa przedwstępna z prawdziwego zdarzenia w formie aktu
          notarialnego... Tym bardziej, że treść tej umowy - jak to określają -
          cywilnoprawnej, jest ... conajmniej osobliwa.

A co do działek to pewnie mają z ich właścicielami umowę przedwstępną i - skoro
          dostali pozwolenie - powinni zawrzeć przyrzeczoną umowę przeniesienia.

ps. Maja, wiesz coś o tym? :)))))))))
          • Gość: eM Re: Developer House - Palmowa IP: *.kprm.gov.pl 12.10.06, 08:56
            dokladnie tak jak napisales: nie tylko DH podpisuje najpierw umowe przedwstepna
            na zakup dzialki, a dopiero po pozwoleniu na budowe finalizuja cala sprawe.
            Ktora firma pakowalaby duze pieniadze w dzialke, na ktorej nic nie moglaby
            wybudowac?? to normalna praktyka...
            Pozdrawiam serdecznie i zycze duzo cierpliwosci w oczekiwaniu na wlasne 4
            katy ;-)
            M.
    • Gość: igciu Re: Developer House - Palmowa/trasa olszynki IP: *.crowley.pl 13.10.06, 09:06
      a czy ktoś ma może jakieś info na temat przebiegu planowanej trasy olszynki
      grochowskiej i jak to się ma to lokalizacji osiedla palmowa? Z tego co wiem
      trasa ta ma przebijać się przez ul. patriotów na wysokości Anina Sadula i
      gdzieś w okolicach pomiędzy lucerny i klimonotowską przecinać trakt lubelski...

Znacie jakieś szczegóły?
      • Gość: strzelec Re: Developer House - Palmowa/trasa olszynki IP: 217.153.224.* 17.10.06, 14:06
        Witam
        Wszystkie informacje o trasie Olszynki Grochowskiej są do zdobycia na stronie
        www.siskom.waw.pl. Nie wiecie kiedy zacznie się coś dziać na placu gdzie ma
        powstać osiedle Palmowa ?
        • Gość: m Re: Developer House - Palmowa/trasa olszynki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.06, 15:37
          A co z umowami. Jak przebiega podpisywanie. Udaje się negocjować?
          • Gość: xxxx Re: Developer House - Palmowa/trasa olszynki IP: 217.77.224.* 18.10.06, 13:42
            to nie jest normalna praktyka1 umowa przedwstepna jest na bardzo dlugi okres
            zawarta. w sprawie dzialki toczy sie postepowanie spadkowe, ktore moze sie
            zakonczyc korzystnie lub nie.
            • Gość: igciu Re: Developer House - Palmowa/trasa olszynki IP: *.crowley.pl 18.10.06, 14:11
              no ale jakim cudem została zawarta umowa przedwstępna (z kim) jeżeli toczy się
              postęopwanie spadkowe. I pytanie jakie - czy nabycia spadku, czy działu spadku.

no i druga sprawa - umowa przedwstępna, którą proponuje dh to ... eeh.
              • Gość: xxxx Re: Developer House - Palmowa/trasa olszynki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 23:04
                Umowa przedwstepna do niczego tak naprawde konkretnego nie zobowiazuje!daje
                ewentualnie prawo do dysponowania grunetm,ale pewnosci,ze deweloper grunt kupi,
                lub ze postepowanie spadkowe skonczy sie korzystnie dla spadkobiercow, nie ma
                zadnej. a pieniadze za mieszkania trzeba placic oczywiscie!
    • Gość: Jeks Re: Developer House - Palmowa IP: *.aster.pl 29.10.06, 15:31
      Byłam dzisiaj na Palmowej,coś się zaczyna tam rozkręcać.Teren jest już
      ogrodzony,są nawet jakieś wtępne wykopki.Może postawią nam te bloki..
      Pozdr.
      • Gość: kate Re: Developer House - Palmowa IP: *.chello.pl 15.11.06, 20:38
        Kto z was ma zamiar podpisać, bądź moża już podpisał z nimi umowę przedwstępna?
        Ja mam coraz większe wątpliwości...
        Żadnych konkretnyvh dokumentów (poza pozwoleniem na budowę) nie można od nich
        wydobyć. Zaczęli budowę na nie swoim gruncie. W księdze wieczystej prowadzonej
        dla tej działki oraz w wypisie z rejestru gruntów widnieją jakieś 3 osoby -
        natomiast z tego co widziałam w umowie przedwstępnej zakupu tej działki przez
        DH widnieje jakies inne 5 osób, które zresztą tylko reprezentują na podstawie
        pełnomocnictw (których też nie pokazano) spadkobierców (których wg aktu jest
        ok. 30 osób) - także wogóle nie można na podstwie tego dojść czy wogóle te
        osoby które sprzedają działkę deweloperowi mają prawo własności....
        Przecież żaden Bank nie udzieli nam kredytu na cos takiego...
        Ja podpisałam umowę rezerwacyjną, gdzie była określona cena za 1m2 i podczas
        wizyty w ich biurze zapewniano mnie, że cena ta nie ulegnie zmianie - a tu
        proszę wczoraj otzrymałam telefon od nich z informacją, że cema za metr na
        umowie przedwstępnej będzie wyższa o jakieć ~400 PLN za 1 m2...
        Ponadto podobno ma być tak, że przy umowie przedwstępnej trzeba wpłacić 10%, a
        kolejne transze będą wpłacane dopiero jak DH będzie właścicielem działki - a
        jakby ta sprawa spadkowa nie poszła po ich myśli to mają zwrócić wpłaconą kasę.
        Tylko, że w umowie przedwstępnej nie ma nic na ten temat.....
        Czy ktoś z was może analizował juz mocniej tę sytuację i podjął jakąś decyzję?
        Podpisał juz ktoś z was umowę przedwstępną i ewentualnie co udało wam sie
        wynegocjować?
        Sama nie wiem co robić - bo ogólnie projekt i lokalizacja mi się podoba, ale
        nie chcę wpakować swoich pieniędzy w g...

- że jeśli - a teraz poinformowalSprawa
        • Gość: igciu Re: Developer House - Palmowa IP: *.crowley.pl 16.11.06, 09:32
          ????!!!!!!
          no to ładnie się z wami zabawiają.

nie płaćcie im żadnych pieniędzy zanim nie dostaną pozwolena...
          cwaniaczki
          • Gość: piotr Re: Developer House - Palmowa IP: *.chello.pl 17.11.06, 20:29
            Uwazajcie!!!!!
            Ten developer House niedługo zwija manatki wiem to z pewnego żródła.
            Jezeli mozecie to wycofujcie sie ze wszystkiego co moze byc wspolne z tą
            oszukańczą firmą. to juz ich druga nazwa pod jaką funkcjonują oszukali juz
            mnóstwo osób. Bedzie wiele kolejnych ofiar DH sprawa zapewne trafi na policję a
            pozniej do prokuratury!!!! Nie pakujcie sie w to bagno jakie oferuje wam ten
            oszust dzialający pod przykrywką DH!!!
            • Gość: ostrzeżenie Re: Developer House - Palmowa IP: *.crowley.pl 17.11.06, 20:37
              zgadza się - podobno pani prezes (teraz już była) pani o nazwisku związanym z
              tłuszczem siedzi w kryminale; nie jestem pewny co do jej szefa. sprawa
              mooooocna śmierdzi
              • Gość: Berbelucha Re: Developer House - Palmowa IP: *.chello.pl 18.11.06, 10:28
                No to w ładne bagno się wpakowałem.
                Niedługo składam im wizytę i zobaczę co mi powiedzą ..
                z tym podniesieniem ceny za metr to jakaś cholerna lipa ..
              • Gość: xxx Re: Developer House - Palmowa IP: *.aster.pl 20.11.06, 09:37
                może zdradzisz na źródło swoich informacji co do poprzedniego Zarządu, gdzie
                Pani Prezes siedzi?
              • Gość: xxx Re: Developer House - Palmowa IP: *.aster.pl 22.11.06, 18:12
                Pytam Pana "OSTROŻNIE" donosiciela jeszcze raz, za co siedzi Pani Prezes i
                gdzie, chętnie ją odwiedzę.!
                • Gość: Obiejtywny Re: Developer House - Palmowa IP: *.chello.pl 25.11.06, 08:58
                  Czy mowisz o Pani Prezes z zarzadu gminy Wawer ,czy z zarzadu Developer House?
                • Gość: Obiektywny Re: Developer House - Palmowa IP: *.chello.pl 25.11.06, 08:59
                  Czy chodzi o Pania Prezez Zarzadu Developer House, czy Gminy Wawer?
                  • Gość: ch. bronson Re: Developer House - Palmowa IP: *.chello.pl 26.11.06, 01:16
                    a ty xxx sucha pracowniczko dh. pytaj sie pytaj i na ciebie przyjdzie kolej juz
                    przygotowane są odpowiednie paragrafy Art. 286. § 1 k.k. Kwoty z rezerwacji i
                    nie tylko, które przejęłaś bedą się mścić, ale spij spokojnie.
                    • Gość: oszukana przez DH Re: Developer House - Palmowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 22:09
                      oszukancza firma,czekali ponad pol roku na pozwolenie na budowe az dali lapowke
                      i sprawe przyspieszyli; ale bloki sa inne niz w planie, nie ma garazy, mieszkan
                      jest mniej;zazadalam zwrotu kwoty rezerwacji jak podniesli mi cene metra i
                      dowiedzialam sie, ze nie bedzie garazy tylko auto na zewnatrz!!! i mieszkanie
                      bedzie mialo inny rozklad!!! umowa przedwstepna byla bardzo niekorzystna i nie
                      gwarantowala niczego w razie niekorzystnej ( a na to sie zanosi) sprawy
                      spadkowej, do gruntu rosci sobie prawa klikanascie osob, dlatego ta dzialka
                      byla niesprzedawalna przez wiele lat - dowiedzialam sie wsrod sasiadow!!!!
                      ponadto wybadalam sprawy dzialki i pelnomocnictw - i trwa sprawa spadkowa
                      kilkunastu osob!!! tylko DH nie pokazuje zadnych pelnomocnuictw ani prawa do
                      gruntu (??? - nie ma takiego obowiazku - powiedziano mi w biurze!!!) to jest
                      cholernie niepewna sprawa z tym developerem i jego pozwoleniem na budowe;
                      ponadto wg planu kolejne dwa bloki zachodza na teren jakiegos sasiada co ma dom
                      zachodzacy na dzialke!!! nie ma tez szamba i planow na nie - a w wawrze nie ma
                      kanalizacji!!! oni chcieli sie dolaczyc do jakiejs starej rury ktora juz nie ma
                      przepustowosci!!! poza tym bloki z pozwolenia naruszaja jakies plany gminnej
                      ulicy, ktora jest 4 metrowa i slepa, a powinna byc 6 metrowa - developer nie
                      planuje chodnika, bedzie za wasko dla strazy pozarnej!!! to sprawa, ktora
                      zajmuje sie juz zarzad dzielnicy w wawrze;ja jestem oszukana ale ciesze sie ze
                      w pore udalo mi sie zapobiec dalszemu drazeniu mojej kieszeni.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka