Dodaj do ulubionych

MSM NOWY DOM 82

IP: *.ipartners.pl 07.03.03, 11:10
Z okazji zbliżającego się Dnia Kobiet,wszystkim paniom ,które zdecydowały się
kupić mieszkanie w naszej spółdzielni,życzę zdrowia i wszelkiej pomyślności.
Prezes Zarządu - Jacek Frydryszak.
Obserwuj wątek
    • Gość: m&k Re: MSM NOWY DOM 82 IP: 213.17.180.* 07.03.03, 11:18
      :0

dziekujemy
    • Gość: Venus Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.pkobp.pl 10.03.03, 15:55
      Dziękuję :)
    • Gość: Tom1 Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.ci.uw.edu.pl 14.03.03, 08:33
      Mam pytanie do Pana Prezesa.
      Jestem ciekaw dlaczego poraz kolejny zmieniony został wykonawca robót na
      osiedlu Słoneczny Stok. To już chyba trzeci. Interesuje mnie także jaki jest
      dokładnie stan zaawansowania pierwszego etapu(jakie prace są obecnie
      wykonywane, co już jest zrobione - mam na myśli ścianki działowe, instalacja
      CO, elektryczna oraz tynki). I jeszcze tak na koniec - kredyt(?).

Pozdrawiam serdecznie.

• Gość: jacekfrydryszak1 Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.03, 14:50
        Po rozwiązaniu umowy firma Budimex SA , Spółdzielnia realizuje inwestycję pod
        nazwą Słoneczny Stok w systemie wykonawstwa częściowego.Zlecanie robót
        bezpośrednio przez Spółdzielnię pozwala na znaczne obniżenie kosztó realizacji.
        Pozdrawiam - J.FRydryszak.
    • annamaria26 Re: MSM NOWY DOM 82 14.03.03, 10:38
      Gość portalu: jacekfrydryszak1 napisał(a):

> Z okazji zbliżającego się Dnia Kobiet,wszystkim paniom ,które zdecydowały się
      > kupić mieszkanie w naszej spółdzielni,życzę zdrowia i wszelkiej pomyślności.
      > Prezes Zarządu - Jacek Frydryszak.

Z okazji Dnia Kobiet i innych świąt najlepszym prezentem od spółdzielni byłby
      zwrot 250 000 na który spółdzielnia miała czas od października. Jedno jest
      pewne - w środkach przebierać niezamierzam.
      Niepozdrawiam!
      • koko8 Re: MSM NOWY DOM 82 14.03.03, 14:39
        >
        > Z okazji Dnia Kobiet i innych świąt najlepszym prezentem od spółdzielni byłby
        > zwrot 250 000 na który spółdzielnia miała czas od października. Jedno jest
        > pewne - w środkach przebierać niezamierzam.
        > Niepozdrawiam!

szanowna pani, w jaki sposob spoldzlenia ma zwrocic pieniadze, skoro (jak
        wspomniano w innych watkach) budowa rosnie i pieknieje z dnia na dzien ...
        wlasnie za wyludzone od pani, ode mnie i innych bylych czlonkow spoldzielni
        pieniadze ...

• Gość: Venus Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.pkobp.pl 14.03.03, 15:06
          No a wierni członkowie to niby nie płacą???

Przykro mi, że macie takie problemy z odzyskaniem pieniędzy, ale w związku z
          kryzysem na rynku mieszkaniowym banki nie są za bardzo zainteresowane
          kredytowaniem inwestycji budowlanych, więc ... buduje się za nasze i niestety
          na razie też Wasze.
          Mam nadzieję, że uda się spółdzielni zdyscyplinować tych członków, którzy
          nadal chcą mieszkać w jej inwestycjach, do regularnych wpłat, żeby mogła jak
          najszybciej zwrócić Wam to, co się Wam słusznie należy.

Pozdrawiam ciepło przyszłych sąsiadów i niesąsiadów :)
        • Gość: alien Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.crowley.pl 14.03.03, 21:37
          Witam
          Tak czytam Twoje oburzenie i przyznam ze jestes szczatkowa osoba ktora ma
          jakiekolwiek pretensje do spoldzielni MSM NOWY DOM 82. Decydujac sie na
          mieszkanie nowe, powinnienes wiedziec o tym ze w momencie kiedy inwestycja nie
          jest skonczona, czy to spoldzielnia czy developer, to zbyt szybko pieniedzy nie
          odzyskasz. Albo sie decydujesz na mieszkanie i placisz albo masz pecha, i jesli
          sie wycofujesz to jest to Twoj wybor. Spoldzielnia pieniadze pewnie Ci odda ale
          po zakonczeniu inwestycji. Tak jest, bylo i bedzie... ale tak to jest jak ktos
          podejmuje pochopne decyzje i nie moze sie zdecydowac.

Pozdrawiam
          • Gość: Misia Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.03, 11:29
            Gość portalu: alien napisał(a):

> Witam
            > Tak czytam Twoje oburzenie i przyznam ze jestes szczatkowa osoba ktora ma
            > jakiekolwiek pretensje do spoldzielni MSM NOWY DOM 82. Decydujac sie na
            > mieszkanie nowe, powinnienes wiedziec o tym ze w momencie kiedy inwestycja
            nie
            > jest skonczona, czy to spoldzielnia czy developer, to zbyt szybko pieniedzy
            nie
            >
            > odzyskasz. Albo sie decydujesz na mieszkanie i placisz albo masz pecha, i
            jesli
            >
            > sie wycofujesz to jest to Twoj wybor. Spoldzielnia pieniadze pewnie Ci odda
            ale
            >
            > po zakonczeniu inwestycji. Tak jest, bylo i bedzie... ale tak to jest jak
            ktos
            > podejmuje pochopne decyzje i nie moze sie zdecydowac.
            >
            > Pozdrawiam

Kiedy okazało się, że kryzys na rynku mieszkaniowym dotknął również naszej
            spółdzielni i realizacja inwestycji przedłuży się, część spółdzielców wycofała
            się z umowy. O.K., mieli takie prawo. Ale mieli też świadomość, że w ten sposób
            pogrążają inwestycję jeszcze bardziej. Ja osobiście nie mam pretensji do
            Zarządu, że przedkłada interesy spółdzielców nad interesy nie-spółdzielców i że
            najwyższy priorytet ma zakończenie inwestycji a dopiero potem zwroty wkładów.
            Nie jest to jakaś firma-krzak, co zebrała kasę od ludzi i w zamian dała im
            wirtualne mieszkania i rozbabrany dół na zadłużonej działce, zasłaniając się
            kryzysem. Budowa jest kontynuowana, mimo kłopotów z uzyskaniem kredytu. Więc
            gadanie, że spółdzielnia jest oszustem jest po prostu głupie. Jak napisał
            Alien - odzyskacie swoje pieniądze, ale pierwszeństwo ma zakończenie inwestycji.
            Żadna spółdzielnia nie położy inwestycji, po to żeby oddać w terminie pieniądze
            osobom, które nie mogą się zdecydować.
            Pozdrawiam,
            Misia
            • Gość: jacekfrydryszak1 Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.03, 14:52
              Dziękuję za wsparcie.Jacek Frydryszak.
              • Gość: ROZSĄDNY Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.crowley.pl 17.03.03, 09:19

> Dziękuję za wsparcie.Jacek Frydryszak.

Szanowny panie prezesie. Juz nawet nóż w kieszeni nie otwiera się czytając i
                słuchając pana kłamstw. Niech pan rzeczywiście dziękuje za wsparcie ludziom:
                a) których nie zdążył lub zapomniał oszukać
                b) ludziom, którzy są zbyt głupi, że nie dostrzegają pana matactw i krętactw.

Tylko tacy trzymaja jeszcze pana stronę. Odwagi! W tym kraju ma pan jeszcze
                szansę ich znaleźć.
                Z poważaniem
                Wciąż Czekający Na Odzyskanie Ukradzionych Przez Pana Pieniędzy
            • Gość: ROZSĄDNY Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.crowley.pl 17.03.03, 09:25
              Gość portalu: Misia napisał(a):

> Gość portalu: alien napisał(a):
              >
              > > Witam
              > > Tak czytam Twoje oburzenie i przyznam ze jestes szczatkowa osoba ktora ma
              > > jakiekolwiek pretensje do spoldzielni MSM NOWY DOM 82. Decydujac sie na
              > > mieszkanie nowe, powinnienes wiedziec o tym ze w momencie kiedy inwestycja
              >
              > nie
              > > jest skonczona, czy to spoldzielnia czy developer, to zbyt szybko pieniedz
              > y
              > nie
              > >
              > > odzyskasz. Albo sie decydujesz na mieszkanie i placisz albo masz pecha, i
              > jesli
              > >
              > > sie wycofujesz to jest to Twoj wybor. Spoldzielnia pieniadze pewnie Ci odd
              > a
              > ale
              > >
              > > po zakonczeniu inwestycji. Tak jest, bylo i bedzie... ale tak to jest jak
              > ktos
              > > podejmuje pochopne decyzje i nie moze sie zdecydowac.
              > >
              > > Pozdrawiam
              >
              >
              > Kiedy okazało się, że kryzys na rynku mieszkaniowym dotknął również naszej
              > spółdzielni i realizacja inwestycji przedłuży się, część spółdzielców
              wycofała
              > się z umowy. O.K., mieli takie prawo. Ale mieli też świadomość, że w ten
              sposób
              >
              > pogrążają inwestycję jeszcze bardziej. Ja osobiście nie mam pretensji do
              > Zarządu, że przedkłada interesy spółdzielców nad interesy nie-spółdzielców i
              że
              >
              > najwyższy priorytet ma zakończenie inwestycji a dopiero potem zwroty wkładów.
              > Nie jest to jakaś firma-krzak, co zebrała kasę od ludzi i w zamian dała im
              > wirtualne mieszkania i rozbabrany dół na zadłużonej działce, zasłaniając się
              > kryzysem. Budowa jest kontynuowana, mimo kłopotów z uzyskaniem kredytu. Więc
              > gadanie, że spółdzielnia jest oszustem jest po prostu głupie. Jak napisał
              > Alien - odzyskacie swoje pieniądze, ale pierwszeństwo ma zakończenie
              inwestycji
              > .
              > Żadna spółdzielnia nie położy inwestycji, po to żeby oddać w terminie
              pieniądze
              >
              > osobom, które nie mogą się zdecydować.
              > Pozdrawiam,
              > Misia

Droga Misiu !

Twoje wyjaśnienia bardzo mnie wzruszyły. Zapewne jesteś bliska bądź daleką
              krewną prezesa Frydryszaka (niech mu wszelkie oszustwa lekkie będą) albo jego
              sekretarką, albo po prostu pracownicą MSM Nowy Dom, albo też niegdy nikt Ci nie
              ukradł pieniędzy. W tym państwie prawo jest następujące: JEŚLI KTOŚ NIE
              DOTRZYMAŁ UMOWY I MA 90 DNI NA ODDANIE PIENIĘDZY TO MUSI JE ODDAĆ. A JEŚLI
              SPRZEDAŁ PO ROZWIĄZANIU UMOWY PO RAZ DRUGI MIESZKANIE, TO ZNACZY, ŻE POWINIEN
              ODDAĆ PIENIĄDZE POPRZEDNIEJ OSOBIE. W PRZECIWNYM WYPADKU JEST ŻLO-DZIE-JEM.
              Czy Droga Misia pojęła moje krótkie wyjaśnienie prawa cywilnego ?

ROZSĄDNY
              • Gość: dec Re: MSM NOWY DOM 82 IP: 213.17.180.* 17.03.03, 09:41
                >
                > ukradł pieniędzy. W tym państwie prawo jest następujące: JEŚLI KTOŚ NIE
                > DOTRZYMAŁ UMOWY I MA 90 DNI NA ODDANIE PIENIĘDZY TO MUSI JE ODDAĆ. A JEŚLI
                > SPRZEDAŁ PO ROZWIĄZANIU UMOWY PO RAZ DRUGI MIESZKANIE, TO ZNACZY, ŻE POWINIEN
                > ODDAĆ PIENIĄDZE POPRZEDNIEJ OSOBIE. W PRZECIWNYM WYPADKU JEST ŻLO-DZIE-JEM.
                > Czy Droga Misia pojęła moje krótkie wyjaśnienie prawa cywilnego ?
                >
                > ROZSĄDNY

nietstety jesteś w tej złej sytacji że jesteś sam. Nie słychać żeby
                spółdzielnia jeszcze kogoś oszukała. Masz prawo żądać zwrotu pieniędzy.
                Ja na szczęscie jestem zadowolona z swojej decyzji kupna mieszkania w
                spółdzielni Nowy Dom 82.
              • Gość: Misia Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.at.ibm.com 17.03.03, 11:08
                Biedaku, sadzac po ilosci jadu, jaka wlozyles w swojego posta, musisz byc
                bardzo zdenerowowany. Niestety, ja jeszcze Twoje zdenerwowanie troche wzmoge -
                otoz chce Cie poinformowac, ze im bardziej bedzies krzyczal, ze spoldzielnia
                jest oszustem, tym dluzej bedziesz czekal na zwrot pieniedzy, bo ludzie nie
                beda chcieli kupowac w niej mieszkan. Radze wiec, policz do dziesieciu, wez
                pare glebokich wdechow i sprobuj zaczac uzywac do myslenia tej czesci mozgu,
                ktora odpowiada za logike, a nie za emocje. Chyba, ze bardziej Ci zalezy, zeby
                dokopac spoldzielni, a tym samym nam, ktorzy kupili w niej mieszkania, niz na
                Twoich pieniadzach.
                Pozdrawiam,
                • Gość: haj Re: MSM NOWY DOM 82 IP: 217.153.60.* 17.03.03, 11:51
                  ... czyli mówiąc krótko - im więcej wpłat tym szybciej dostaniesz swoją kasę,
                  jeśli będziesz szkalował sp-nię wpłat nie będzie i tym samym z twojej kasy
                  nici. A jeśli doprowadziłbyś do upadku inwestycji - udusiłbym cie własnymi
                  rekami.

Proste, nie?
                  • Gość: m&k Re: MSM NOWY DOM 82 IP: 213.17.180.* 17.03.03, 12:12
                    szkoda tylko, że cała sytacja, która przytrafiła się raptem jednej osobie, moze
                    zniechęcić potęcjalnych klientów. Całe szczęscie nie znalazło się
                    więcej "oszukanych"
                    Wydaje mi się, ze my mieszkańcy powinniśmy się skupić na innych sprawach,
                    bardziej dla nas przyziemnych np. wykończenie terenu osiedla Millenium - temat
                    ostatnio poruszny a forum. Mam nadzieję, że z przyjsciem wiosny ruszą prace
                    zwiazne w tym kierunku.
                • Gość: ROZSĄDNY Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.crowley.pl 17.03.03, 12:27
                  Dziękuję za poradę. Moja jadowitość nie przeszkadza logicznemu myśleniu. Sprawa
                  jest już w trakcie składania w prokuraturze, także pieniądze powinienem chyba,
                  w majestacie prawa odzyskać. Natomiast mam chyba prawo do wylewania gorzkich
                  żali. Bo jak by pan/pani zareagował/a w sytuacji, gdyby prezes Frydryszak
                  mówił, że on pieniądze ma, ale i tak nie odda, bo nie chce? Czy w grę tak jak w
                  moim przypadku weszłaby prokuratura i internetowe żale, czy wynajęcie dwóch
                  krzepkich Rosjan ?
                  Pozdrawiam

Rozsądny
                  • Gość: Misia Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.at.ibm.com 17.03.03, 12:48
                    Od tego typu spraw sa sady cywilne a nie prokuratura. A gorzkie zale oczywiscie
                    moze Pan wylewac, tylko prosze sie zastanowic, czy przypadkiem nie pogarsza Pan
                    swojej sytuacji? A tych krzepkich Rosjanach na kogo chcialby Pan ukierunkowac?
                    Na prezesa? Na czlonkow Rady? Czy na wszystkich czlonkow Spoldzielni? Ciesze
                    sie, ze wycofal sie Pan z kupna mieszkania - nie chcialabym miec takich
                    sasiadow. Brrr, jeszcze tylko ludzi z mafijnymi powiazaniami nam na osiedlu
                    brakuje.
                    • Gość: Sigmunt Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.03, 21:32
                      Ludzie- opamietajcie się! Cieszycie się ze spoldzielnia buduje nie (tylko) za
                      wasze pieniadze?? Przyklaskujecie nieuczciwym inwestorom tylko dlatego żeby
                      osiagnac wlasne korzysci??chryste, zastanowcie się chwile .Nie mogą pojac, jak
                      mozna podkopywac bliznich, weszac swój wlasny interes.
                      Panie Rozsadny, jestem w takiej samej sytuacji, jak Pan i podobnie jak Pan
                      będę walczyl od odzyskanie -mam nadzieje -jeszcze nie straconych pieniedzy.
                      Proszę się nie przejmowac zdespoerowanym klakierami, bo autorzy niektórych
                      watkow trąca typowa polska przypadloscia .Jestem z panem, nie tylko ja –
                      sadzac z mojej dziesiejszej korespondencji mailowej.
                      Misiu- zacietrzewiona kobieto- zycze ci tylu krost na twarzy ile masz w sobie
                      zlosliwosci ;-)
                      • Gość: alien Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.03, 02:10
                        Tak sie zastanawiam czy ludzie to czytaja czasami uwowy jakie podpisuja ze
                        spoldzielnia czy developerem bo mam wrazenie ze raczej nie, a za gupote to sie
                        placi i to duzo.
                      • Gość: Misia Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.at.ibm.com 18.03.03, 10:01
                        Tu nie chodzi o to, kto jest z kim a kto przeciw komu. Panu zalezy na
                        odzyskaniu pieniedzy, mi na szybkim odebraniu mieszkania. Zniechecanie
                        potencjalnych nabywcow nie przybliza ani Pana ani mnie do osiagniecia celu.
                        Niech Pan nad tym pomysli.

Gość portalu: Sigmunt napisał(a):

> Ludzie- opamietajcie się! Cieszycie się ze spoldzielnia buduje nie (tylko) za
                        > wasze pieniadze?? Przyklaskujecie nieuczciwym inwestorom tylko dlatego żeby
                        > osiagnac wlasne korzysci??chryste, zastanowcie się chwile .Nie mogą pojac,
                        jak
                        > mozna podkopywac bliznich, weszac swój wlasny interes.
                        > Panie Rozsadny, jestem w takiej samej sytuacji, jak Pan i podobnie jak Pan
                        > będę walczyl od odzyskanie -mam nadzieje -jeszcze nie straconych pieniedzy.
                        > Proszę się nie przejmowac zdespoerowanym klakierami, bo autorzy niektórych
                        > watkow trąca typowa polska przypadloscia .Jestem z panem, nie tylko ja –
                        > sadzac z mojej dziesiejszej korespondencji mailowej.
                        > Misiu- zacietrzewiona kobieto- zycze ci tylu krost na twarzy ile masz w sobie
                        > zlosliwosci ;-)
                      • Gość: Anka Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.wardynski.com.pl 25.03.03, 09:42
                        wszyscy oszukani przez MSM - bardzo proszę o kontakt! annamaria26@gazeta.pl

wiem że jest nas dużo...
                        • Gość: Grzegorz Re: MSM NOWY DOM 82 IP: 170.252.80.* 25.03.03, 10:31
                          Gość portalu: Anka napisał(a):

> wszyscy oszukani przez MSM - bardzo proszę o kontakt! annamaria26@gazeta.pl
                          >
                          > wiem że jest nas dużo...

Z tego co zauwazylem jest was 3 (slownie trzech) - bo Anka i annamaria26 to
                          przeciez ta sama osoba. Nie wiem, czy pozostale osoby sa w jakis sposob
                          skoligacone - a wtedy byloby juz was tylko 2 albo 1 osoba.
                          Oczywiscie macie racje, ze domagacie sie odzyskania swoich pieniedzy. Ale nie
                          macie prawa oczerniac Spoldzielni w sposob w jaki to robicie. Powinniscie
                          zauwazyc, ze na samym Slonecznym Stoku jest 400 mieszkan. To jest razem jakies
                          1000 osob. Was jest tylko 3. Nawet jesli zalozymy, ze 75 proc nie zaglada do
                          internetu to i tak jestescie w znakomitej mniejszosci. Mam nadzieje, iz
                          dostaniecie wkrotce swoje pieniadze, ale miejcie rowniez na uwadze, ze nie
                          mozna ludziom macic w glowie. Szkoda, ze wsrod 1000 osob znalazlo sie 3
                          krzykaczy. No coz, ale w Sejmie mamy podobnie, wiec moze to jakas polska
                          przypadlosc. Pozdrawiam

Grzegorz

PS. Skoro jest to taka zla Spoldzielnia to dlaczego zdecydowaliscie sie
                          zainwestowac tutaj swoje (calkiem duze) pieniadze. Nie przeprowadzaliscie
                          zadnej analizy nt Spoldzielni?
                          • annamaria26 Re: MSM NOWY DOM 82 13.05.03, 09:52
                            Gość portalu: Grzegorz napisał(a):

> Z tego co zauwazylem jest was 3 (slownie trzech) - bo Anka i annamaria26 to
                            > przeciez ta sama osoba. Nie wiem, czy pozostale osoby sa w jakis sposob
                            > skoligacone - a wtedy byloby juz was tylko 2 albo 1 osoba.
                            > Oczywiscie macie racje, ze domagacie sie odzyskania swoich pieniedzy. Ale nie
                            > macie prawa oczerniac Spoldzielni w sposob w jaki to robicie. Powinniscie
                            > zauwazyc, ze na samym Slonecznym Stoku jest 400 mieszkan. To jest razem
                            jakies
                            > 1000 osob. Was jest tylko 3. Nawet jesli zalozymy, ze 75 proc nie zaglada do
                            > internetu to i tak jestescie w znakomitej mniejszosci. Mam nadzieje, iz
                            > dostaniecie wkrotce swoje pieniadze, ale miejcie rowniez na uwadze, ze nie
                            > mozna ludziom macic w glowie. Szkoda, ze wsrod 1000 osob znalazlo sie 3
                            > krzykaczy. No coz, ale w Sejmie mamy podobnie, wiec moze to jakas polska
                            > przypadlosc. Pozdrawiam
                            >
                            > Grzegorz
                            >
                            > PS. Skoro jest to taka zla Spoldzielnia to dlaczego zdecydowaliscie sie
                            > zainwestowac tutaj swoje (calkiem duze) pieniadze. Nie przeprowadzaliscie
                            > zadnej analizy nt Spoldzielni?

Grzesiu!

Kondycję spółdzielni sprawdzaliśmy (wydawało nam się że wnikliwie...) także
                            zmiany, które zaszły między innymi w tempie postępów budowlanych były dla nas
                            wielkim i niemiłym zaskoczeniem. Być może jest nas niewielu, którzy się
                            wycofują i czują oszukani - tego nie neguję - wiem natomiast od naszego banku
                            że na trzy kredyty pod Milenium jesteśmy trzecią rodziną, która rozwiązała
                            umowę. To chyba świadczy o jakiejś tam skali ! (jeśli chodzi o mój bank to
                            równe 100%). Do tej pory pierwsza osoba rezygnująca dostała zwrot w terminie,
                            druga już z 3 miesięcznym opóźnieniem, a nam... no cóż cytując za panią z
                            finansowego "pan prezes kazał wstrzymać wypłaty". Nie stać mnie na płacenie 4
                            000 kredytu od mieszkania w którym nie będę mieszkać.

Niestety niedotrzymanie warunków umowy przez spółdzielnię jest nieuczciwością i
                            łamaniem prawa (zarówno termin oddania mieszkania - tu opóźnienie mamy rzędu
                            roku a i końca budowy nie widać - termin zwrotu wkładu budowlanego został
                            również przekroczony). To nie jest szkalowanie, oczernianie tylko prawda. Nagie
                            fakty. Nic więcej.

Wolałabym na prawdę odebrać mieszkanie i nie móc powiedzieć złego słowa na
                            spółdzielnię. Wolałabym również spać spokojnie i żyć normalnie.

Pozdrawiam,
                            Anka (annamaria26 ;o)
                            • koko8 Re: MSM NOWY DOM 82 13.05.03, 11:46
                              >
                              > Grzesiu!
                              >
                              > Kondycję spółdzielni sprawdzaliśmy (wydawało nam się że wnikliwie...) także
                              > zmiany, które zaszły między innymi w tempie postępów budowlanych były dla nas
                              > wielkim i niemiłym zaskoczeniem. Być może jest nas niewielu, którzy się
                              > wycofują i czują oszukani - tego nie neguję - wiem natomiast od naszego banku
                              > że na trzy kredyty pod Milenium jesteśmy trzecią rodziną, która rozwiązała
                              > umowę. To chyba świadczy o jakiejś tam skali ! (jeśli chodzi o mój bank to
                              > równe 100%). Do tej pory pierwsza osoba rezygnująca dostała zwrot w terminie,
                              > druga już z 3 miesięcznym opóźnieniem, a nam... no cóż cytując za panią z
                              > finansowego "pan prezes kazał wstrzymać wypłaty". Nie stać mnie na płacenie 4
                              > 000 kredytu od mieszkania w którym nie będę mieszkać.
                              >
                              > Niestety niedotrzymanie warunków umowy przez spółdzielnię jest nieuczciwością
                              i
                              >
                              > łamaniem prawa (zarówno termin oddania mieszkania - tu opóźnienie mamy rzędu
                              > roku a i końca budowy nie widać - termin zwrotu wkładu budowlanego został
                              > również przekroczony). To nie jest szkalowanie, oczernianie tylko prawda.
                              Nagie
                              >
                              > fakty. Nic więcej.
                              >
                              > Wolałabym na prawdę odebrać mieszkanie i nie móc powiedzieć złego słowa na
                              > spółdzielnię. Wolałabym również spać spokojnie i żyć normalnie.
                              >
                              > Pozdrawiam,
                              > Anka (annamaria26 ;o)

anka,
                              oczywiscie ze jest nas tu wiecej,
                              a swoje symulacje pan grzegorz moze sobie wsadziec gdzies (calkiem swiadomie
                              obrazam pana i jest to moim celem, skoro nie rozumie pan rozpaczy ludzi),
                              oczywiscie, gardze prezesem jackiem frydryszakiem za to, ze wyludzil ode mnie
                              pieniadze i teraz wydaje je na reazlizacje swoich planow, z ktorymi ja nie mam
                              nic wspolnego i nie chce ich finansowac,
                              i dziwie sie ludziom, ktorzy temu przyklaskuja, i znajduja w swoich glowach
                              uzasadnienie dla przestepczej dzialalnosci w imie swoich interesow( moje
                              mieszkanie zostalo juz sprzedane nowym nabywcom, gdzie sa moje pieniadze zatem?)
                              nie pozdrawiam

• Gość: Venus Do: Koko8 i Anny IP: *.pkobp.pl 14.05.03, 08:08
                                Bardzo mi przykro to mówić, ale nowi nabywcy też pewnie płacą w ratach za
                                Wasze mieszkania, z których zrezygnowaliście/zrezygnowałyście. Tak więc kasa
                                nadchodzi falami i przynajmniej w taki sposób powinna być Wam oddawana.
                                Zgadzam się z Wami, że spółdzielnia powinna dotrzymywać warunków podpisanej
                                przez siebie umowy, tak stanowi prawo. Cóż z tego, jeśli okazuje się, że
                                niektórzy z przyszłych mieszkańców zalegają z opłatami w stosunku do terminów,
                                do których się zobowiązali wpłacać. Spółdzielnia też więc nie dysponuje tymi
                                środkami na czas. Cieszę się, że budowa idzie do przodu, bo być może więcej
                                znajdzie się chętnych na mieszkania (niektórzy chcą kupić tylko już gotowe do
                                odbioru), a tym samym znajdą się szybciej też środki dla Was.
                                Nie sądźcie o nas, nowych członkach spółdzielni z tego osiedla, tak źle.
                                W Waszej sytuacji nie jesteśmy, ale przynajmniej część z nas zdaje sobie
                                sprawę z powagi problemu.
                                Pozdrawiam Was serdecznie, żywiąc jednocześnie nadzieję na jak najszybsze
                                rozwiązanie Waszych problemów i żałuję, że nie będzie Was w naszym gronie.
                                • annamaria26 Re: Do: Koko8 i Anny 15.05.03, 16:32
                                  Droga Venus! sytuacja ma się nieco inaczej (info mogę udzielić tylko prywatnie -
                                  nie mam już siły bić się z niezrozumieniem mojej sytuacji na forum), ale
                                  bardzo dziękuję że masz w sobie dość rozsądku by napisać coś nieobraźliwego, a
                                  wspierającego. Im głębiej zagląda się do spółdzielni tym gorsze rzeczy
                                  wychodzą. Ale z jednym się zgodzę: bywa gorzej (to w sumie bardzo smutny
                                  wniosek). W każdym razie mam nadzieję, że osoby które dożyją odbioru będą
                                  mieszkać w Milenium szczęśliwie i beztrosko.

Koko! jesteś! odezwij się proszę na mój mail. Może coś będę mogła podpowiedzieć.
                                  łączę się w bólu! Ania
                              • annamaria26 Re: MSM NOWY DOM 82 17.06.03, 09:54
                                Zajrzałam sobie na strony internetowe spółdzielni... i wg tych danych które są
                                umieszczone w budynku nr 1 sprzedano ok 68,5% mieszkań - a mimo to postępów na
                                budowie jak nie było tak nie ma! Pan Prezes też coś zamilkł... czyżby argumenty
                                się skończyły? Budynek nr 1 zaczął wynurzać się z ziemi w 2000 - niedługo minie
                                trzy lata a końca jak nie widać tak nie widać.

Może czas wymienić zarząd? nim ta łajba utonie w długach i pociągnie za sobą
                                spółdzielców.
                        • Gość: jacekfrydryszak1 Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.ipartners.pl 25.03.03, 15:39
                          Sądzć po treści wpisu,należy Pani do nielicznego grona osób,które rozwiązały
                          umowę o budowę lokalu i w stosunku do których Spółdzielnia pozostaje w zwłoce w
                          zwrocie wpłaconych zaliczek na wkład budowlany.Ponownie wyjaśniam,że żródłem
                          zwrotu środków mogą być wyłącznie wpłaty dokonywane przez innych członków
                          Spółdzielni.Myślę,że podobne wpisy na forum,nie przyczynią się do powiększania
                          tego żródła.Chciałbym jednoznacznie oświadczyć,że Spółdzielnia nigdy nie miała
                          i nadal nie ma zamiaru nikogo oszukiwać,a zwłoka jest wynikiem braku
                          odpowiedniej ilości środków.
                          Podkreślam,że MSM NOWY DOM 82 istnieje od 1982 roku i dotychczas wybudowała
                          ponad 105000 m2 powierzchni użytkowej mieszkań i lokali użytkowych.Obecnie
                          realizujemy dwa zadania inwestycyjne o łącznej powierzchni prawie 40 000 m2 .
                          Pomimo trwającego od 2000 roku kryzysu na rynku nieruchomości ,co negatywnie
                          wpłynęło na kondycję finansową wszystkich spółdzielni i deweloperów,staramy się
                          utrzymać wiarygodność firmy i podtrzymać jej dobre tradycje.Pomimo
                          występujących trudności zwracamy wpłacone prezez członków zaliczki na wkłady
                          budowlane w ratach .Pozdrawiam J. Frydryszak.
                  • Gość: jacekfrydryszak1 Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.03, 21:14
                    Szanowny Panie ROZSĄDNY !
                    Rozumiem w pełni Pana zdenerwowanie,nie rozumiem natomiast tego ,że pisze Pan
                    nieprawdę.Nigdy nikomu kto rozwiązał umowę z naszą Spółdzielnią nie mówiłem,że
                    dysponujemy niezbędnymi środkami,a nie zwracamy ich członkom tylko dlatego,że
                    nie chcemy.Oświadczam po raz kolejny ,że Spółdzielnia zwróci wszystkim
                    uprawnionym wpłacone środki,a jedynie ze względu na kumulację wypłat nastąpi to
                    z opóżnieniem.Zarząd Spółdzielni systematycznie dokonuje ratalnych zwrotów
                    zaliczek na wkłady budowlane ale przede wszystkim musi kierować środki na
                    realizację i tak już opóżnionych robót budowlanych.Spółdzielnia jest taką
                    organizacją, która nie posiada wolnych środków obrotowych,które mogłyby
                    stanowić żródło zwrotów wpłaconych przez członków zaliczek na wkłady budowlane.
                    Żródłem tych wypłat mogą być WYŁĄCZNIE wpłaty dokonywane przez innych,nowych
                    członków Spółdzielni.
                    Nazywając mnie złodziejem myślę,że trochę Pan przesadził,ale jeżeli już Pan to
                    uczynił,to przynajmniej trzeba mieć odwagę podpisać imieniem i nazwiskiem to
                    oskarżenie.
                    Jeszcze raz dziękuję za głosy tych osób,które wykazują prawdziwe zrozumienie i
                    troskę o nasze wspólne dobro.Pozdrawiam - Jacek Frydryszak.
                  • Gość: MEGA Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.03.03, 18:05
                    Słuchaj kondomie, TY się k... tyle znaż na budownictwie, jak świnia na niebie.
                    Jeżeli Ci nie pasi to wpłać do Developerów,będziesz miał "bółkę z z masłem"
                    Z poważaniem
                    Gall Anonim
              • Gość: jimmi Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.acn.pl 03.04.03, 20:17
                a po co te nerwy?
                Czy nie można sprzedać tej wierzytelności firmie windykacyjnej. Albo, albo
                jeszcze lepszy pomysł sprzedać dostawcom (he he)
                Muszę powiedzieć że właśnie miałem podpisać umowę na kupno, ale te wątki mnie
                skutecznie "zastanawiają".
                Kupić nie kupić?
              • Gość: jimmi Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.acn.pl 03.04.03, 20:17
                a po co te nerwy?
                Czy nie można sprzedać tej wierzytelności firmie windykacyjnej. Albo, albo
                jeszcze lepszy pomysł sprzedać dostawcom (he he)
                Muszę powiedzieć że właśnie miałem podpisać umowę na kupno, ale te wątki mnie
                skutecznie "zastanawiają".
                Kupić nie kupić?
                • przemo2000 Re: MSM NOWY DOM 82 04.04.03, 09:25
                  Gość portalu: jimmi napisał(a):

> a po co te nerwy?
                  > Czy nie można sprzedać tej wierzytelności firmie windykacyjnej. Albo, albo
                  > jeszcze lepszy pomysł sprzedać dostawcom (he he)
                  > Muszę powiedzieć że właśnie miałem podpisać umowę na kupno, ale te wątki mnie
                  > skutecznie "zastanawiają".
                  > Kupić nie kupić?

Masz rację nerwy są zupełnie niepotrzebne i niczemu nie służą. Wiem po
                  kontaktach z Radą Nadzordzą (mamy w niej przecież swojego przedstawiciela), że
                  pieniądze tym, którzy się wycofali są sukcesywnie zwracane, niestety jedni
                  otrzymują je szybciej inni nieco później - wszystko zależy od sprzedaży
                  (zresztą stosowny zapis jest przecież w każdej umowie). Pojedyńcze przypadki
                  nie powinny rzutować na pełen obraz spółdzielni. Przecież spółdzielnia to nie
                  tylko prezes, ale PRZEDE WSZYSTKIM ponad 2tys członków, którzy pośrednio i
                  bezpośrednio mają wpływ na jej politykę. Spółdzielnia to nie developer, który
                  może zgarnąć kasę i zniknąć. Popatrz ilu mieszkańców wypowiedziało się na temat
                  spółdzielni i jakie mają z nią doświadczenia.
                  Co do Twoich dylematów - kupić, nie kupić - to po prostu przejedź się na
                  budowę, zobacz jak wygląda postęp, porozmawiaj z ludźmi, którzy zainwestowali
                  swoje pieniążki i już cieszą się z własnego M.

Pozdrawiam
                  Przemek
      • Gość: jacekfrydryszak1 Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.03, 15:05
        Spółdzielnia mieszkaniowa,to dobrowolne zrzeszenie członków,którzy budują dla
        siebie mieszkania.Wpłacane przez członków zaliczki na wkłady budowlane ,są
        przeznaczane na realizację robót budowlanych.Zarząd Spółdzielni deklaruje ,że
        po rozwiązaniu umowy wpłacone środki zostaą zwrócone.Należy jednak
        przypomnieć,żę jedynym żródłem zwrotu wpłaconych zaliczek , są wpłaty
        innych,nowych uczestników budowy danej inwestycji.Trudna sytuacja na rynku
        niueruchomości powoduje ,że terminy zwrotu wpłaconych środków mogą być dłuższe
        niż wynika to z zapisów umowy.Ponadto Spółdzielnia musi reprezentować przede
        wszystkim interesy tych , którzy zostają,a nie tych ,którzy odchodzą.
        Jacek Frydryszak.
        • Gość: Justise Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.wardynski.com.pl 24.03.03, 12:41

> Spółdzielnia mieszkaniowa,to dobrowolne zrzeszenie członków,którzy budują dla
          > siebie mieszkania.Wpłacane przez członków zaliczki na wkłady budowlane ,są
          > przeznaczane na realizację robót budowlanych.Zarząd Spółdzielni deklaruje ,że
          > po rozwiązaniu umowy wpłacone środki zostaą zwrócone.Należy jednak
          > przypomnieć,żę jedynym żródłem zwrotu wpłaconych zaliczek , są wpłaty
          > innych,nowych uczestników budowy danej inwestycji.Trudna sytuacja na rynku
          > niueruchomości powoduje ,że terminy zwrotu wpłaconych środków mogą być
          dłuższe
          > niż wynika to z zapisów umowy.Ponadto Spółdzielnia musi reprezentować przede
          > wszystkim interesy tych , którzy zostają,a nie tych ,którzy odchodzą.
          > Jacek Frydryszak.

Oj Panie Prezesie! kłania się matematyka i prawo. Do opóźnionych zwrotów
          wkładów budowlanych proszę sobie doliczyć koszty sądowe (ok 0,65%), odsetki
          ustawowe (13% rocznie), koszty adwokackie etc. Czy to się opłaca? Nie bardzo!
          bo do sumy ok 250 000 należy tym samym dodać ok 30-50 000. DURA LEX SED LEX.

Tym samym w interesie obecnych członków spółdzielni jest jak najszybsze
          spłacenie wycofujących się "członków".

Drodzy Członkowie Spółdzielni! zwyczajnie za opóźnienia zapłacicie WY, nikt
          inny (może między innymi tu leży tajemnica dużych wzrostów ceny za m2 przy
          odbiorach).

Nie dziwcie się że ktoś kto czeka już 8 miesięcy na pieniądze może być
          sflustrowany, drażliwy, niegrzeczny... Często są to oszczędności rodziców lub
          kredyty bankowe. Szanujmy się nawzajem i szanujmy prawo!
    • Gość: sąsiadka do Pana Prezesa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.03, 11:45
      Panie Prezesie

W niedługim czasie czeka mnie przeprowadzka na osiedle Millenium, blok II.
      Prosze o przybliżenie terminu prac związanych z budową drogi, chodników na
      terenie osiedla oraz "dziedzińca" w bloku II (szczególnie chodniki i
      oświtlenie)

Pozdrawiam Pana i mieszkańców
      • Gość: jacekfrydryszak1 Re: do Pana Prezesa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.03, 20:48
        Kompleksowe zakończenie budowy budynku nr 2 przewidziane jest na lipiec
        bieżącego roku.Od dnia dzisiejszego przystąpiono do budowy drogi dojazdowej do
        osiedla,wykonywane będą również na razie prowizoryczne dojścia do
        budynków.Szczegółowe informacje na temat zagospodarowania osiedla można uzyskać
        w dziale inwestycji tel:6197632.Pozdrawiam - J.Frydryszak.
        • Gość: haj Re: do Pana Prezesa IP: 217.153.60.* 18.03.03, 08:46
          Prezesie - kiedy w takim wypadku spółdzielnia odda do prowadzenia prac
          adaptacyjnych bud I ? Czy nie będzie tu jakiejś "obsuwy"?

Pozdrawiam
          • dar-ek Okna 28.03.03, 09:47
            Chce się tylko upewnić.
            Czy wszystkie montowane w naszych mieszkaniach okna są uchylne?

pozdrawiam
            • Gość: X Re: Okna IP: *.crowley.pl 28.03.03, 14:10
              Nie wszystkie, ale większość
    • Gość: c Re: MSM NOWY DOM 82 IP: 213.17.180.* 17.03.03, 14:11
      mnie również intereują te informację. Zreszta każdy z mieszkańców chyba chce
      żeby jego osiedle było ładnie wykończone. Bardzo prosimy o odpowiedz.
      • Gość: Misiek Re: MSM NOWY DOM 82 IP: 213.158.197.* 21.03.03, 12:20
        Mam jedno pytanko.
        Czy wiadomo już jaka firma lub firmy będą świadczyły usługi z zakresu telewizji
        kablowej i internetu ?

pozdrawiam

Misiek
        • Gość: Daniel Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.mofnet.gov.pl 24.03.03, 16:23
          Witajcie!
          A ja zupełnie z innej beczki. Jestem w fazie koncowej wykanczania mieszkania w
          klatce F2. Na dobra sprawe juz w przyszlym tygodniu moglbym sie tam wprowadzac,
          choc wokol troche ksiezycowy krajobraz, ale przynajmniej nie ma juz blota. A tu
          sie pojawil problem-nici z cieplej wody. W klatce do odbioru mieszkan zglosilo
          sie 6 osob, ze mna wlacznie. Ale tylko ja zlozylem podanie o dostarczanie
          cieplej wody. A takich wnioskow musi byc rowno 6, by spoldzielnia kochana
          puscila nam ciepla wode. Mam zatem goraca(!) prosbe, by pozostali lokatorzy
          pomysleli moze o zlozeniu podobnego wniosku. Dzieki czemu wszyscy bedziemy sie
          mogli szybciej wprowadzac i jakos cywilizowac ta okolice.
          Pozdrawiam
          • Gość: Venus Re: ciepła woda IP: *.pkobp.pl 27.03.03, 15:56
            Żartujesz???
            Czy to znaczy, że jak odbieram mieszkanie nie sprawdzę, czy leci z kranu
            (rury?)
            A poza tym wszyscy muszą się wypowiedzieć, czy chcą?
            A jak potem kiedyś ktoś powie, że nie chce to co? Spółdzielnia może odciąć
            dopływ???
            Nigdy o tym nie słyszałam, to jakieś nowum?
            Nie straszcie mnie, proszę, ludziska.
            • Gość: daniel Re: ciepła woda IP: *.mofnet.gov.pl 28.03.03, 08:15
              Spokojnie. Chyba nie jest az tak zle, jak piszesz.
              Chodzi o to, ze jako pierwszy w klatce F2 zdecydowalem sie odebrac lokal do
              wykonczenia i na dzien dzisiejszy, juz w nim sprzatam po robotnikach. To chyba
              zrozumiale, ze chcialbym sie juz wprowadzic, tym bardziej, ze za wynajem place
              prawie 1000 pln. Na budowie, od szefa firmy montujacej instalacje sanitarne
              dowiedzialem sie, ze w kazdej chwili mozna mi ta ciepla wode podlaczyc, bo
              kotlownia juz dziala (inna sprawa, ze pan inspektor nadzoru na budowie twierdzi
              cos innego, ale ten pan twierdzi ponadto, ze juz od dwoch tygodni wstawia mi
              wlasciwy zamek do klatki oraz ze trwaja intensywne prace nad wykonczeniem
              elewacji-generalnie jest dokladnie przeciwnie, co pozwala mi dac wieksza wiare
              slowom hydraulika). Tylko spoldzielnia nie za bardzo chce sie zgodzic na
              wlaczenie mi tej cieplej wody, bo jestem na razie sam w klatce. Ale biorac pod
              uwage stosunkowo niewielka ilosc sprzedanych mieszkan w tej klatce, moglbym tak
              czekac do u....... smierci. Molestuje wiec prezesow, ale ci to przyjmuja bez
              jakiejs wiekszej atencji- w koncu zaplacilem im juz wszystko, wiec mozna mnie
              olac. Panowie, jesli to kwestia kilkuset zl, to mozemy negocjowac (chodzi o
              tzw. oplate ryczaltowa za ciepla wode techniczna). Komunizm chyba sie juz
              skonczyl, no nie? Dzisiaj kolejny dzien mojej batalii. Pozdrawiam
              • Gość: Venus Re: ciepła woda IP: *.pkobp.pl 31.03.03, 16:00
                W mojej klatce większość lokali sprzedana, więc chyba nie mam się czym
                martwić, wszyscy się spieszą z wprowadzką.
                Mam nadzieję, że Twoja batalia da wymierne rezultaty, to, że zapłaciłeś 100%
                za mieszkanie nie oznacza, że już nie jesteś klientem spółdzielni, prawda?
                Pozdrawiam.
              • Gość: daniel Re: ciepła woda IP: *.mofnet.gov.pl 03.04.03, 16:15
                Informuje wszystkich, ze moja batalia o ciepla wode zakonczyla sie porazka. Z
                podanych mi dzisiaj informacji wynika, ze bede sie mogl normalnie wykapac za
                jakies 3 miesiace. I dotyczy to klatek F2 i F2, bowiem sa one podlaczone do
                innej kotlowni, niz pozostale klatki w bud. 2. Glowny problem w tym, ze w tych
                klatkach sprzedano za malo mieszkan. A wiec pytam sie, po co szanowna
                spoldzielnia oddawala mi mieszkanie do wykonczenia, no i przeciez do
                wprowadzenia sie, bo wszyscy wiemy, jak wyglada sytuacja na tym osiedlu.
                Generalnie, moglem zostac poinformowany wczesniej, albo niewpuszczony do
                mieszkania, poniewaz nie bedzie zapewniona dostawa cieplej wody. Ale nic z tych
                rzeczy, w koncu ja im wplacilem "tylko" 200 tys zl, wiec nie mam sie czego
                domagac. Powiem tak, niewiele mnie obchodzi to, ze w mojej klatce nie jest
                sprzedana polowa mieszkan, taki stan moze trwac jeszcze przez wiele miesiecy i
                ja nie mam na to wplywu. Ja pokrylem wszystkie swoje zobowiazania wobec s-ni, a
                ta najwyrazniej mnie olala, skoro wpuscila mnie do mieszkania wybrakowanego, bo
                bez zapewnienia mi cieplej wody. I nie bylo slowa o tym wtedy, gdy domagalem
                sie szybkiego wykonczenia mieszkania, bo chce tam wpuscic swoja ekipe i sie
                wprowadzic. Coz, wprowadzam sie w sobote i bede mieszkac w takich spartanskich
                warunkach. A co sobie pomyslalem o spoldzielni, to juz sobie dopowiedzcie.
                Pozdrawiam Panów Prezesów!
                • Gość: Misiek Re: ciepła woda IP: *.crowley.pl 03.04.03, 17:22
                  Przykro mi , ale nie masz racji. Teoretycznie spółdzielnia nie musiała nikomu
                  oddawać mieszkań do wykończenia, aż do momentu wydania przez gminę pozwolenia
                  na użytkowanie. Tak więc mógłbyś czekać jeszcze kilka miesięcy aż budowa
                  Twojego budynku zostanie całkowicie zakończona i niemógłbyś nawet rozpocząć
                  wykańczania. Spóldzielnia idzie wszystkim na rękę pozwalając wykańczać
                  mieszkania przed oficjalnym oddaniem budynku do gminy, a to że Ty już się
                  wprowadziłeś to tylko i wyłącznie Twoja sprawa. Oficjalnie Ciebie tam nie ma,
                  bo w świetle prawa jeśli się nie mylę nie można zamieszkiwać nieoddanego
                  bydynku. To, że spółdzielnia nie chce Ci podłączyć ciepłej wody to nie jest zła
                  wola, tylko twarda ekonomia. Musi być jakieś minimum osób, które będzie
                  ponosiło koszty, żeby podgrzanie wody się opłacało. Ja miałem na Milenium
                  identyczną sytuację (wprowadziłem się jako jeden z pierwszych) i mieszkałem
                  przez miesiąc bez ciepłej wody i pół miesiąca bez gazu. Da się żyć, musisz się
                  tylko zaopatrzeć w butlę gazową i trochę więcej gotować a ciepła kąpiel
                  zapewniona. Po przyjęciu budynku przez gminę do użytkowania spółdzielnia musi
                  udostępnić wszystkie media (bo inaczej bydunek nie będzie odebrany).
                  Życzę powodzenia, najważniejsze, że nie będziesz płacić złodziejskiego czynszu
                  za wynajem dla mnie była to wystarczająca rekompensata tych niedogodności.
                  • Gość: Venus Re: ciepła woda - do Daniela IP: *.pkobp.pl 04.04.03, 09:39
                    Danielu, jeśli sprawa wygląda tak, jak ją przedstawił Misiek, nie strasz ludzi
                    na darmo. Mam nadzieję, że ten czas be ciepłej wody minie Ci szybciej niż mój
                    na oczekiwaniu na mieszkanie.
                    Pozdrawiam serdecznie.
        • Gość: jacekfrydryszak1 Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.03, 19:47
          Trwają obecnie procedury weryfikacji ofert. O wynikach niezwłocznie
          poinformujemy.J.Frydryszak
    • Gość: . Re: MSM NOWY DOM 82 IP: 213.17.180.* 01.04.03, 11:51
      nie chcę zapeszać ale pełną parą ruszyły prace porzadkowe na osiedlu
      Millenium :)))
      • Gość: Venus MSM NOWY DOM 82 - Słoneczny Stok IP: *.pkobp.pl 01.04.03, 12:33
        Nie tylko u Was dużo się dzieje.
        1/ Widziałam jakichś ludzi na dachu w okolicach kl. AB - będą kończyć po
        poprzedniku? Nareszcie. Robią też zbrojenia pozostałych balkonów kl. C od ul.
        Bracławskiej. Elewacja zewnętrzna też wygląda coraz ładniej.
        2/ Parter kl. E właśnie osiągnął poziom sufitu.
        3/ Pogoda sprzyja, więc budujemy, drodzy Państwo, budujemy :)
        Pozdrówka dla członków spółdzielni!
        • Gość: Venus Re: MSM NOWY DOM 82 - Słoneczny Stok IP: *.pkobp.pl 02.04.03, 10:57
          Nowe info:
          1/ kończą dachy kl. ABCDI.
          2/ kl. E (występ) robią konstrukcję żelbetową I piętra.
          3/ zmiany do projektów - trzeba dawać gdzieś do końca kwietnia.
          • Gość: Venus Re: MSM NOWY DOM 82 - Słoneczny Stok IP: *.pkobp.pl 10.04.03, 12:27
            1/ Nieoczekiwane opady śniegu wstrzymały prace na dachach ABCDI, ale właśnie
            swieci słońce, więc chyba podgonią.
            2/ Kl. E (cypelek) osiąga sufit I piętra, reszta jeszcze robi się w parterze.
            3/ Przypominam, 16 kwietnia 2003 g. 18 zebranie członków grupy IX.
            Pozdrawiam przyszłych mieszkańców.
    • Gość: Venus Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.pkobp.pl 15.04.03, 09:19
      Buduje się :)
      Przypominam o zebraniu członków spółdzielni z osiedla Słoneczny Stok jutro o
      18.00.
      Pozdrawiam.
      • Gość: Zuza Re: MSM NOWY DOM 82 IP: 172.10.11.* 17.04.03, 08:14
        Niestety nie mogłam przyjść na wczorajsze zebranie. Powiedzcie mi proszę o czym
        była mowa na zebraniu?
        • Gość: Venus Słoneczny Stok - MSM NOWY DOM 82 IP: *.pkobp.pl 22.04.03, 09:34
          Zebranie:
          1/ spłacono kredyt w banku na kupno gruntu,
          2/ zadłużenie wobec poprzedniego wykonawcy na razie wisi z racji pkt 1,
          3/ przyszli mieszkańcy troszeczkę się opóźniają z płaceniem w terminie, nie
          zalega, o ile dobrze pamiętam, kl. I i F,
          4/ kl. D była i jest robiona jako ostatnia z I etapu, więc prace są opóźnione
          w stosunku do kl. ABCI,
          5/ kl. E robi się konstrukcja II piętra, kl. F - parteru, jest osobne konto na
          te klatki, żeby wykonawca miał pewność, że pieniądze są wpłacane wg umowy
          (patrz pkt 3)
          6/ terminy oddania się nie zmieniły, oddanie do wykończenia kl. ABCI ok.
          czerwca br.,
          7/ wybraliśmy przedstawiciela na ZP i do RN.
          Ogromna prośba do wszystkich przyszłych mieszkańców Słonecznego Stoku - nie
          opóźniajcie inwestycji, to kosztuje nas wszystkich - grozi nam większy VAT,
          zadłużenie procentuje cały czas, co dopisze nam się w końcu do ceny mieszkań.
          Pozdrawiam.
          • Gość: Zuza Re: Słoneczny Stok - MSM NOWY DOM 82 IP: 172.10.11.* 22.04.03, 10:32
            Bardzo Ci dziękuję za te informacje. Tak właśnie przypuszczałam, że jeżeli ktoś
            mi odpowie to będziesz to właśnie Ty :)
            Pozdrawiam
        • Gość: Haszen Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.future-net.pl 23.04.03, 12:39
          Mili sąsiedzi!
          Byłam obecna na zebraniu w dniu 16.04.br i ja również apeluję do Państwa o
          uzupełnianie brakujących wkładów budowlanych.Zwłoka może nas sporo kosztować.
          Spółdzielnia nie zamierza nas oszukać.Kupiłam już jedno mieszkanie w tejże
          spółdzielni i nie powierzyłabym swoich pieniędzy poraz drugi oszustą. Takich
          osób jak ja okazało się jest więcej. Serdecznie pozdrawiam i liczę na rozsądek
          Państwa.
          • Gość: Haszen Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.future-net.pl 23.04.03, 12:42
            Oczywiście mój apel dotyczył osiedla Słoneczny Stok
            • Gość: Venus Słoneczny Stok IP: *.pkobp.pl 29.04.03, 15:28
              Podbijam wątek, żeby przekazać, że w okolicach 10 maja planowane są dni
              otwarte na terenie budowy - można będzie połazić po piętrach, mam nadzieję.

Klatka F goni teraz klatkę E, która osiągnęła już drugie piętro (znaczy się,
              robią konstrukcję podłogi i III piętro). Pierwszy etap wykańcza się na
              zewnątrz, chociaz kl. D opóźniona jest w stosunku do pozostałych.

Pozdrawiam.
              • Gość: pisiu Re: Słoneczny Stok IP: 217.153.60.* 29.04.03, 15:31
                masz w sobie dużo optymizmu - Dziękuję
                • Gość: Venus Do: Pisiu IP: *.pkobp.pl 30.04.03, 14:15
                  Cóż robić, i tak czekamy. W tej chwili po prostu koncentruję swoje wysiłki na
                  ustalaniu ścianek działowych itp. Pochłania mnie to niemal całkowicie. A
                  robótka jest trudna, bo mały metraż nie daje poszaleć. Zazdroszczę
                  (pozytywnie) tym na ostatnich piętrach z tarasami i powierzchnią pow. 100 m2.
                  Ale nawet te moje małe M cieszy mnie, że rośnie w górę i może około czerwca
                  już je zobaczę - żelbet (nie jestem znawcą, wydaje mi się, że tak to się
                  nazywa), otwory okienne i balkon :)
                  .
                  Klatka E - drugie piętro postawione, w górę pnie się trzecie, pracują nawet w
                  soboty! klatka F goni, oj, goni :)
    • Gość: Venus Re: MSM NOWY DOM 82 - Słoneczny Stok IP: *.pkobp.pl 08.05.03, 11:12
      Zgodnie z info uzyskaną z budowy, w I etapie (chyba prócz kl. D) zrobiona jest
      elektryka i prowadzą kanalizację. Kl. E robi się III piętro, kl. F drugie.
      .
      Budują od 6.30 (widziałam dzisiaj przemarsz do budynku "I") do ok. 18 oraz w
      soboty. Idzie szybko. Kl. E i F powinna w lipcu osiągnąć dach.
      • Gość: Venus Re: MSM NOWY DOM 82 - Słoneczny Stok IP: *.pkobp.pl 14.05.03, 10:01
        Znowu ja :)
        Piszą o nas w dzisiejszej Wyborczej - gazeta Nieruchomości str. 39
        Poza tym ,że nie piszą nic nowego tj.
        I etap - zakończenie III kwartał 2003
        II - koniec 2003 r.
        III - koniec 2004 r.
        i że około połowy mieszkań nie sprzedano, ceny od 3250 do 3450 (no, chyba tak
        nie jest do końca), to zamieszczone w tekście zdjęcie każe wątpić z tym
        termiem na III kwartał 2003. Na zdjęciu widać bowiem klatki F, E i D, czylie
        te, które de facto będą oddane później. Jeśli chcemy zachęcić do kupna,
        zdjęcie powinno pokazywać klatki, które są pierwsze w kolejności do oddawania
        tj. ABCI. Nie wiem, kto odpowiada za to zdjęcie: czy tylko gazetownik tak
        sobie zrobił (tendencyjnie?) czy też nasza szanowna spółdzielnia takie zdjęcie
        dostarczyła gazecie?
        W każdym razie ludzie mają wyobraźnię, pismo obrazkowe dociera szybciej niż
        pisane literki i słowa mówione, trzeba o tym pamiętać.
        A swoją drogą, kiedy te dni otwarte na terenie budowy? Chyba już czas, ludzie
        się rozglądają za mieszkaniami, potem będą wakacje.
        Pozdrawiam Spółdzielnię i przyszłych sąsiadów :)
        • Gość: Zuza Re: MSM NOWY DOM 82 - Słoneczny Stok IP: 172.10.11.* 14.05.03, 12:09
          Z tego co wiem dni otwarte na obu budowach są w każdą sobotę i niedzielę
          począwszy od 10 maja w godzinach 10-16 - taka informacja jest przynajmniej na
          stronie internetowej naszej Spółdzielni.
          Na zdięciu o którym piszesz są na klatki D i E (F się nie dopatrzyłam), a więc
          I i II etap. Przypuszczam że robił je ktoś z gazety. Nie ma co dramatyzować -
          tendencyjne to by było zdięcie etapu o terminie zakończenia pod koniec 2004
          r. :)

pozdrawiam wszystkich przyszłych mieszkańców
          • Gość: Venus Re: MSM NOWY DOM 82 - Słoneczny Stok IP: *.pkobp.pl 14.05.03, 15:16
            hehehehe, dobre :)))
            .
            Rzeczywiście, przesadziłam z tą F, może dlatego, że przyklejona jest do E i
            wygląda prawie tak samo (różnica jednego piętra). Natomiast na własne oczy
            widziałam dzisiaj budowę i stwierdzam, że na kl. E robią ściany konstrukcyjne
            piętra IV, a na F - III. Jak zobaczę swoje piętro, chyba upiję się z radości -
            zaznaczam, że jestem niepijąca (alkoholu, znaczy się), ale taka okazja hmmm,
            zastanowię się :)))
            Pozdrówka.
            • Gość: Venus Re: MSM NOWY DOM 82 - Słoneczny Stok IP: *.pkobp.pl 26.05.03, 13:21
              Kl. E - robi się piąte piętro,
              kl. F - trzecie (trochę jakby zwolnili na tej klatce w stosunku do E, może to
              celowe, musi wyschnąć, klatki mają wspólną ścianę, a właściwie dwie przytulone
              do siebie).

Co do reszty, nie wiem, robią dachy, kontynuują balkony, w środku itp.
              • Gość: haj Re: MSM NOWY DOM 82 - Millenium IP: 217.153.60.* 26.05.03, 15:42
                Klatka I bloku I Os. Millenium
                postęp budowy - 2 nowe gniazdka elektryczne 3 piętro po lewo (przez 2 tygodnie)
                aha - betoniarka przesunięta 3 metry w lewo

o dalszych postępach na budowie będę informował

• Gość: 8768 Ludzie! Przesuneli betoniarke! IP: *.acn.waw.pl 26.05.03, 20:14
                  Gość portalu: haj napisał(a):

> Klatka I bloku I Os. Millenium
                  > postęp budowy - 2 nowe gniazdka elektryczne 3 piętro po lewo (przez 2
                  tygodnie)
                  > aha - betoniarka przesunięta 3 metry w lewo
                  >
                  > o dalszych postępach na budowie będę informował
                  >

Ludzie! Przesuneli betoniarke! Teraz to pojdzie piorunem!
                  • Gość: Von Kilof szybka akcja pana Jacka? IP: *.acn.waw.pl 27.05.03, 00:38
                    Gość portalu: 8768 napisał(a):

> Ludzie! Przesuneli betoniarke! Teraz to pojdzie piorunem!

Ty sie nie ciesz - moze to pan Frydryszak przestawil pod oslona nocy? Zeby
                    ludzie nie gadali ze na budowie cisza.
    • Gość: anrom Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.cki.pl / 192.168.1.* 07.06.03, 10:34
      Nie przesadzaj. W ciagu miesiaca dokonczyli scianki dzalowe we wnatyrz bloku,
      balustrady na klatkach, instalacje elektryczna, zaczeli docieplac.
      Co prawda to nie wiele, ale zawsze cos, biorac pod uwage jaka jest sytaucja w
      branzy. Pracuje w szeroko pojetej branzy budowlanej i w chwili obecnej nie ma
      firmyktóra nie malaby problemow z plynnoscia finansowa. To jest naprawde
      zapasc!!!
      Tez kupilem na tarchomine mieszkanie, zaplacilem 100% i cierpliwie czekam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka