Gość: staszek75 IP: 212.160.172.* 26.09.06, 11:40 Witam, szukam osób które zawarły już, lub - podobnie jak ja - planują zawrzeć umowę z Fadesa Prokom w osiedlu Ostoja Wilanów. Jak wrażenia? Staszek intone@republika.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
herox Re: Ostoja Wilanów - Fadesa Prokom 26.09.06, 12:09 A po ile tam chodzą "mieszkanka"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staszek75 Re: Ostoja Wilanów - Fadesa Prokom IP: 212.160.172.* 27.09.06, 11:48 To zależy jakie. Cena jest zawsze za całe mieszkanie / apartament wraz np. z tarasem. Uzależniona jest nie tylko od metrażu, ale i od stron świata, widoku z okien, etc. Penthouse'y na ostatnich piętrach (3m wysokości) w drugim etapie to wielkość ok.125-135m2, z tarasem ok.100m2. Te są wyceniane na 1,0 - 1,1mPLN. To daje cenę 7500 - 8500 zł/m2, jeżeli nie odliczymy (nieznanej niestety) ceny tarasu. Szacowałbym że metr mieszkania bez tarasu kosztuje 6500 - 7500 zł/m2. Przez telefon albo w biurze można się wszystkiego dowiedzieć (www.fadesaprokom.com). S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aro Re: Ostoja Wilanów - Fadesa Prokom IP: *.aster.pl 15.10.06, 20:40 witam, Też zastanawiam się nad tą inwestycją. Ceny nie najniższe ale harmonogram spłaty dużo nadrabia... Jakoś bardzo mało wpisów na ich temat na forum a przecież pierwszy etap już dawno cały sprzedany ? Czyżby tylko obcokrajowcom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staszek75 Re: Ostoja Wilanów - Fadesa Prokom IP: 212.160.172.* 16.10.06, 21:45 No właśnie - kompletna cisza. Niepokoi mnie treść umowy (bardzo nieprecyzyjna i niekorzystna dla kupującego) oraz wciąż brak pozwolenia na budowę. Od 1,5 miesiąca panie w biurze sprzedaży mówią, że otrzymają je "na dniach". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aro Re: Ostoja Wilanów - Fadesa Prokom IP: *.aster.pl 16.10.06, 22:30 To fakt...już bez prawnika pare kwiatków rzuca się w oczy - wzrost ceny z przyczyn technicznych, obniżka metrażu do 3% bez obniżki ceny... Ktoś próbował coś tutaj negocjować? Ja jeszcze jestem na etapie decydowania się czy chcę w to wchodzić. Z drugiej strony trudno znaleźć obecnie rzetelną umowę u jakiegoś dewelopera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Re: Ostoja Wilanów - Fadesa Prokom IP: *.acn.waw.pl 29.10.06, 07:31 ...i jakby od miesiąca prace się w ogóle nie posuwają (przynajmniej przy I etapie)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staszek75 Re: Ostoja Wilanów - Fadesa Prokom IP: 212.160.172.* 02.11.06, 01:05 Podobno ocieplają i wstawiają okna od wewnętrznej strony (nie widać z ulicy). W biurze mają zdjęcia postępów prac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: will Re: Ostoja Wilanów - Fadesa Prokom IP: *.chello.pl 25.11.06, 20:37 Zapraszam Państaw na stronę www.e-wilanow.pl - jest to serwis społeczności lokalnej. Znajdziecie Tam Państwo forum ->www.e-wilanow.pl/forum. Zanajduje się tam kategoria "Fadesa Prokom" Zapraszam do przeniesienia tej rozmowy właśnie tam - (już teraz mamy 100 użytkowników - każdy ma jakieś ciekawe sprawy do poruszenia i co najważniejsze wszyscy są zainteresowani bezpicznym i jak najbardzej kożystnym zakupem mieszkania w Wilanowie) Odpowiedz Link Zgłoś