Dodaj do ulubionych

Program telewizyjny o nieuczciwych deweloperach

IP: 212.244.106.* 07.11.01, 23:11
Szanowni Państwo,
redakcja programu "Na żywo" zwraca się z uprzejmą prośbą o pilny kontakt do
wszystkich osób, ktore zostały oszukane przez nieuczciwych deweloperów lub
spółdziełnie mieszkaniowe i chciałyby o tym opowiedzieć w programie. "Na żywo"
emitujemy w najbliższy piątek, 9 listopada, około godz. 21.30. W programie tym,
chcemy odpowiedzieć m.in na pytania : dlaczego dochodzi do tego typu sytuacji i
czy oszukani klienci mają jakiekolwiek szanse na odzyskanie pieniędzy. Kontakt
pod nr tel. (022) 547 76 53 lub 0 602 79 99 26.
Obserwuj wątek
    • Gość: bumek Re: Program telewizyjny o nieuczciwych deweloperach IP: *.pl 08.11.01, 00:24
      Kochani. Zostałem wydymany przez War Inwest na wszystkie
      pieniądze jakie udało mi się zaoszczędzić + kredyt. Z tego co wiem, to
      sprawa tych geszefciarzy, którzy mnie i Was okradli miała być
      głównym tematem programu. Ale okazało się, że pan adwokat
      zastraszył ludzi ze stowarzyszenia, które miało bronić naszych
      interesów i ci odmówili udziału w programie. Jestem pewien, że pan
      adwokat i "prezesi" g...o nam obiecują i g...o dostaniemy. A ci,
      którym zamknęli w ten sposób twarze, nie powinni od dziś patrzeć
      w lustro!!
      • Gość: Na żywo Re: Program telewizyjny o nieuczciwych deweloperach IP: *.man.polbox.pl 08.11.01, 00:44
        Szanowny Panie,
        redakcja "Na żywo" pilnie prosi Pana o kontakt telefoniczny. Mamy nadzieję, że
        zainteresuje Pana udział w naszym programie. Podajemy telefony -
        0 601 78 75 72, 0 602 79 99 26, (22) 547 76 53.
        • Gość: PS Re: Program telewizyjny o nieuczciwych deweloperach IP: *.servipol.com.pl 08.11.01, 08:04
          Ja wezmę udział. Mam dokumenty na zwrot pieniędzy np. fakturę korygującą i nic
          nie wpłynęło na konto. Nikt nie chce i nie chciał ze mną rozmawiać, więc ja
          porozmawiam przed kamerami. I tak tych pieniędzy pewnie nigdy nie zobaczę.
          PS
          • Gość: PS Re: Program telewizyjny o nieuczciwych deweloperach IP: *.servipol.com.pl 08.11.01, 09:08
            A moze i nie wezmę udziału. Co prawda nie mam już na nic nadziei, ale jeśli
            trwają jakies rozmowy to program tylko zaszkodzi.
            PS
          • Gość: OK Re: Program telewizyjny o nieuczciwych deweloperach IP: 10.2.1.* 08.11.01, 09:14
            Wszyscy klienci War Inwest, którzy nie są do końca
            zadowoleni ze współpracy z tą firmą proszeni są o
            zgłoszenie się w piątek 9.11.2001 o godz. 21.00 na ul.
            Rembielińską /przy budowie/ celem zaznaczenia problemu
            poprzez własną obecnosć w programie.
      • Gość: ktoś Re: Program telewizyjny o nieuczciwych deweloperach IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.01, 10:59
        Gość portalu: bumek napisał(a):

> że pan adwokat
        > zastraszył ludzi ze stowarzyszenia, które miało bronić naszych
        > interesów i ci odmówili udziału w programie.
        Drogi Bumku,

Informuję Cię, iż Stowarzyszenie nie zostało zastraszone, natomiast naszym
        zdaniem i zdaniem naszego prawnika nagłośnienie sprawy przez taki program
        telewizyjny nie przyniesie nam żadnych kosztów a może jedynie unicestwić nasze
        niewielkie szanse związane z rozmowami z potencjalnym inwestorem. Jeśli tego nie
        rozumiesz to trudno. Bardzo mi przykro z tego powodu. Chciałbym bardzo dowiedzieć
        się od Ciebie bądź innych żarliwych zwolenników programu jakich pozytywnych
        efektów po nim oczekują. Bo jeśli to tylko po to, żeby sobie pokrzyczeć w
        telewizji jaki to Radziszewski złodziej to nie ma to sensu. On i tak siedzi i na
        razie bardziej siedzieć nie może! Poza tym dla mnie ważniejsze są pieniądze bądź
        mieszkanie i jakiś sposób rozwiązania problemu. A jak nie to będzie czas na
        ściganie go itp. Dla informacji w Stowarzyszeniu jest ponad 300 osób i w ich
        interesie Zarząd zdecydował, iż nie wystąpi w programie. Zachęcamy wszystkich aby
        nie brali udziału w programie. Wiemy, iż grupa reprezentująca 200 osób z Lasku
        Bródnowskiego jest tego samego zdania. Wszyscy prawnicy związani z Rembielińską,
        Laskiem Bródnowskim i Beli Bartoka szczerze odradzają taki program.
        Więcej powinniście już dziś znaleźć na www.rembielinska.republika.pl

Pozdrawiam
        • Gość: Ktos 2 Re: Program telewizyjny o nieuczciwych deweloperach IP: 10.2.1.* 08.11.01, 11:57
          Niestety, nie przekonuje mnie stanowisko p. "ktos".
          Nie możemy liczyć na to, że jest na rynku
          poważnych, potecjalnych inwestorów ktos, kto wyłoży w
          ciemno swoje pieniądze w to bagno z czystej
          nieswiadomosci.
          Dlatego uważam, że program może zaszkodzić jedynie nie
          najlepszej opinii p. Radziszewskiego i jego wspólników.
          Trzeba sobie jasno powiedzieć, że zostalismy przez w/w
          "wydymani", a jesli ktos twierdzi, że WI cos dla niego
          zbuduje, jest głupcem, albo pracuje dla DR.
          Nie wiem, w jakim stopniu nagłosnienie sprawy może
          pomóc w sciągnięciu naszych pieniędzy z prywatnych kont
          zagranicznych WI. Wiem jedno, że jeżeli teraz
          nabierzemy wody w usta i nic nie powiemy, gdy TV daje
          taką szansę, to się utopimy i nikt tego nie zauważy.
          Dlatego uważam wystąpienie w programie za uzasadnione i
          za niewielką, ale jakąs szansę dla nas.
          • Gość: WI Re: Program telewizyjny o nieuczciwych deweloperach IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 08.11.01, 12:33
            Ludzie czy wy nie widzicie że to czy wystąpicie w tym programie czy nie, nic
            nie zmieni a już na pewno nie zaszkodzi. Bo czy mozna być w gorszej sytuacji
            niż my ??!! Nie wiem jak jeszcze można wierzyć w to że WI nam cokolwiek odda, w
            budowanie przez Mostostal też bym nie wierzył !!!
            pesymista
        • Gość: karol Re: Program telewizyjny o nieuczciwych deweloperach IP: *.*.*.* 08.11.01, 12:12
          Czy wierzycie Państwo - niedoszli choć jeszcze nieśmiało wierzący inwestorzy
          związani przez kaprys losu z WAR - INWESTEM w różnych postaciach, że celem
          programu telewizyjnego, na który zapraszają was dziennikarze programu "Na żywo"
          jest niesienie wam pomocy? Czy powstał by program gdyby nie zapowiedź
          zniesienia dużej ulgi budowlanej i związany z tym pęd wielu którzy jeszcze z
          niej nie skorzystali do podpisywania umów na budowę domów i mieszkań? Emisja
          programu o nieszczęsnej firmie WAR - INWEST będzie miała swój wydźwięk -
          sprawdźmy firmę z która chcemy budować. OK - może to być dla innych pouczające -
          lepiej uczyć się na błędach innych. My już ten błąd popełnoiliśmy. Smaczkiem
          jest jednak to, że w obecnym stanie gospodarki nikt nie może być pewnym, że
          jego "sprawdzona" i "godna zaufania" firma nie skończy tak jak pewnie skończą
          firmy powiązane z "prezesem" Radziszewskim. Wniosek będzie zatem jeden -
          decyzję o budowie odkładamy na czasy gdy ustabilizuje się sytuacja gospodarcza
          => nie korzystamy z ulgi => bilans budżetu jest ciut korzystniejszy - i oto
          chodzi autorom programu. Autorom, którzy przygotowali (zaangażowali kasę) we
          wstępny materiał, którego puszczenie w przypadku zakończonych happy end'em
          rozmów z potencjalnymi następcami Radziszewskiego mijało by się z celem. Dla
          nich zresztą takie zakończenie (pozytywne dla inwestorów) to utrata "sensacji" -
          wszak nic nie poprawia nastroju Narodu jak pokazanie innych (niestety nas),
          którzy coś stracili (nie tylko wiarę w ludzi - a są też Polakami!!), którzy
          mają gorzej. I o to w tym chodzi - bo nie o poprawę naszej i tak niemal
          beznadziejnej sytuacji. By sobie pokrzyczeć proponuję się wybrać na mecz
          piłkarski - rozgrywki ligowe jeszcze trwają. Tam "doping" może kogoś
          zmobilizuje. W naszej sytuacji udział w programie może tylko pogłębić nastrój
          frustracji.
          Pozdrawiam wszystkich zaangażowanych w walkę o swoje wirtualne domy (i
          z "Lasku", i z Beli Bartoka, i z Pasażu Bródnowskiego), bynajmniej nie
          wirtualny niedoszły lokator bloku "B". Trzymajcie się i wierzcie!

PS. Do autorów programu - nie proponujcie mi udziału - chyba wiecie dlaczego.
          • Gość: PK Do Autorów "Na Żywo"!!! IP: *.unregistered.formus.pl 08.11.01, 12:35
            Co mogą Państwo zaoferować zdesperowanym ludziom poza okazją do oderagowania
            swych emocji??? KONKRETNIE. Jaką pomoc możecie im zapewnić, z kim skontaktować,
            jaka bedzie ich korzyść?
            W ciagu ostatniego roku byłem zapraszany do TV jako ekspert do programów "na
            żywo". Ani razu nikt nie zaproponował mi ani grosza za mój wysiłek,
            przygotowanie się do programu, zawalanie poranków czy nocy.
            Czy Autorzy tych programów też pracowali charytatywnie???
            Drodzy Państwo - my wiemy, że Wasze konta się powiększą (ciekawe jaka jest
            stawka za prowadzenie takiego programu?), szum wokół War-Inwestu jest i tak już
            duży.
            Co dacie oprócz "bycia w TV" tego ludziom, którzy starcili na długo? na zawsze
            szanse na własne mieszkanie?
            Pomyślcie wracając o tym po programie do swych domów.

• Gość: alamo Re: Do Autorów IP: *.pl 08.11.01, 16:43
              Ktoś, kto się podpisał PK jest typowym przedstawcicielem gatunku
              "nienawidzących wszystkich i zazdroszczących wszystkim". Jak cię
              zaprosili do tiwi a chciałeś za to kasę, to trzeba się tak było umówić
              albo nie iść. A co do pożytku, bądź nie z takiego programu. Nawet
              jeśli Wam oszukanym przez Warinwest / szczerze Wam współczuję
              / program nie pomoże, bo zaszkodzić już bardziej Wam nie może, to
              Wy moglibyście pomóc innym, którzy być może słuchając Was nie
              wpuszczą się w maliny i nie pójdą ze swoimi pieniędzmi do
              "deweloperów" podobnych do tego co siedzi w pierdlu. MOże nieraz
              warto też pomyśleć o innych?
              • pieskuba Re: Do Autorów i Alamo 09.11.01, 09:43
                Gość portalu: alamo napisał(a):

> Ktoś, kto się podpisał PK jest typowym przedstawcicielem gatunku
                > "nienawidzących wszystkich i zazdroszczących wszystkim".

Pytanie do Autorów: Rzeczywiście, chciałabym wiedzieć, co poza rozładowaniem
                negatywnych emocji przewidujecie dla oszukanych przez War-Invest? Czy będzie im
                zaoferowana jakaś konkretna pomoc? Dłuższa akcja? Bo czeka ich dużo pracy i
                jeszcze mnóstwo rozczarowań.

Do Alamo: Znam PK osobiście - wbrew temu, co myślisz nie nienawidzi nikogo, nie
                zazdrości nikomu. Jest psychologiem specjalizującym się m.in. w interwencji
                kryzysowej i jego wypowiedź wynikała z zawodowej troski o ludzi, którym zrobiono
                straszną krzywdę. Czyli, jak widzisz, myśli o innych. Wiemy z doświadczenia, że
                programy telewizyjne wywołują dużo szumu przez chwilę, a potem nic się nie
                dzieje, nie ma wymiernych efektów takich działań. A kwestia ostrzeżenia innych? W
                momencie, gdy my wpłacaliśmy pieniądze na nasze mieszkanie, nasza spółdzielnia
                (nie War-Invest) świetnie dawała sobie radę. Dopiero teraz wyszło na jaw, że po
                drodze ktoś narobił długów, nabrał do syta kredytów, które teraz my będziemy
                musieli zapłacić. To, że jest źle zawsze widać dopiero na końcu. Jedyny pewny
                sposób na uniknięcie oszukania to budowanie samodzielnie lub (jeszcze bardziej
                niezawodny - mieszkanie pod mostem!

Pozdrawiam
                pieskuba

• Gość: Oszukany Re: Program telewizyjny o nieuczciwych deweloperach IP: 10.2.1.* 08.11.01, 12:48
            Tak Karolu.
            Najlepiej zamknijmy się w swoich /wynajętych/ czterech
            scianach i nie róbmy nic, bo mogłoby to zaszkodzic
            interesom p. Radziszewskiego.
            Ciekaw jestem, co motywuje Cię do takich wystąpień?
            Idącc Twoim tokiem rozumowania powinnismy odizolować
            się od tv, radia i prasy, bo ktos nimi manipuluje.
            Bez obrazy, ale może już powinienes skorzystać z pomocy
            odpowiedniego specjalisty.
            Nie ma się czego wstydzić, pewnie czeka to wielu z nas.
            • Gość: życzliwy Re: Program telewizyjny o nieuczciwych deweloperach IP: 195.94.206.* 08.11.01, 14:28
              Jeżeli pełnomocnicy i sam DR ma pomysł na rozwiązanie z sytuacji to mają
              doskonałą okazję przed kamerami.
              Apele o spokój już przestały mnie bawić.
              Już słyszałem to wiele razy: podpisując umowę z War Inwestem że już prawie maja
              pozwolenie na budowę i tylko spokuj, a pozwolenie będzie już w przyszłym
              miesiącu. Teraz to samo - tylko spokuj, a na pewno mieszkania będą.

Jak ktoś liczy na cud to może się nie doczekać.

Dlaczego wszyscy panicznie boją się kamer. Stowarzyszenia tak pięknie mówią na
              zebraniach. Jeśli my je wybieraliśmy to mamy też prawo je upoważnić do
              reprezentowania nas zarówno przed pełnomocnikami, jak i przed kamerami.
              Jeśli kamery mogą nam zaszkodzić to proszę mnie uświadomić.

Może zbierzmy kasę na prawnika nie dla Nas tylko dla DR (niech go wypuści z
              aresztu, oczyści z zarzutów, i pozwoli mu wybudować domy dla wszystkich
              chętnych). Naiwność ludzi nie zna granic.

Jeśli ktoś liczy, że negocjacje jakie są prowadzone za naszymi plecami są w
              naszym interesie to chciałbym poznać ich wynik, albo wstępne założenia.
              Może zmienię zdanie i przeproszę Radziszewskiego, a najbliższa okazją byłby
              program telewizyjny.

3 miesięczna resocjalizacja jaką zafundowaliśmy Radziszewskiemu, teraz
              telewizja nie możemy być tak okrutni.
              Obie firmy (WarInwest i Mostostal) gotowie są obrazić się na nas i wtedy to już
              na pewno nie zobaczymy naszych mieszkań. Ale kwas.

Spotkanie przed kamerami to propozycja nie tylko dla niezadowolonych
              oskarżycieli, ale i dla obrońców niesprawiedliwie skrzywdzonego WarInwestu.
              Chętnie obejrzałbym to w TV.
              Gdyby częściej powstawałyby takie programy może nie stałbym koleinym naiwnym z
              wirtualnym mieszkaniem.
              Zapraszam na to spotkanie.

Jeśli taki program telewizyjny nie jest w naszym interesie to gdzie jest nasz
              interes.

• Gość: WI Re: Program telewizyjny o nieuczciwych deweloperach IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 08.11.01, 15:25
                Masz rację, ale jak sam widzisz nasze stowarzyszenia już zadecydowały za swoich
                członków i przedstawiciele na pewno nie pojawią się w tym programie.
          • Gość: Marta Re: Program telewizyjny o nieuczciwych deweloperach IP: 213.231.14.* 08.11.01, 14:16
            Uwazam, ze naglasnianie w mediach sytuacji o innych firmach deweloperskich lub
            spoldzielniach, ktore nie sa rzetelne niczego nie da. Przeciez i tak
            powszechnie wiadomo, ze program okaze sie jednym wielkim krzykiem wszystkich
            poszkodowanych. Przeciez zawsze mozna sprobowac dyskutowac z Zarzadem, z
            Prezesem. Nie mam tutaj na mysli poszkodowanych, ktorzy zainwestowali w War-
            Inwest. Chodzi tutaj o inne firmy, liczne na rynku i przede wszystkim o dobro
            ludzi, ktorzy zainwestowali bardzo czesto pieniadze swojego calego zycia.
            Zgadzam sie calkowicie z Karolem.
            • Gość: euro Re: Program telewizyjny o nieuczciwych deweloperach IP: *.mst.gov.pl 08.11.01, 14:51
              nie jestem na szczescie osoba, ktora zaufala War Inwest, ale innemu
              developerowi, ktorego uslugi pozostawiaja wiele do zyczenia. momentami czuje
              sie oszukana i wykorzystana. nie widze powodow, zeby ludzie, ktorzy czuja sie
              oszukani, wyzyskiwani przez developera, wobec ktorego wywiazali sie terminowo
              ze swych zobowiazan nie mogli glosno wykrzyczec tego co ich w tym wszystkim
              wkurza! nie widze w tym nic dziwnego ani nienormalnego!!
              nie rozumiem natomiast tych, ktorzy wola nabrac wody w usta i siedza jak te
              pokorne cielaki i czekaja na zmilowanie developera!
              ludzie! otrzasnijcie sie!! tamte czasy kiedy bralo sie wszystko, co bylo na
              polkach nie pytajac o jakosc juz sie skonczyly!!! teraz za swoje mieszkania
              placicie ciezkie pieniadze i macie pelne prawo wymagac za nie odpowiedniej
              jakosci uslug!!! developer powinien dbac o kazdego klienta - w koncu na rynku
              jest jednak nadmiar podazy mieszkan. powinien dbac o swa renome. niestety tak
              nie jest. i o tym wlasnie ludzie powinni krzyczec! glosno mowic i nie bac sie,
              ze to moze im zagrozic!!
              czy ludzie nie moga domagac sie swoich praw??!! przeciez wiekszosc
              poszkodowanych to osoby ktore zaplacily pieniadze bedace najczesciej
              oszczednosciami calego zycia!!! ludzie, ktorzy pobrali kredyty, zadluzyli sie u
              znajomych... czy wobec nielojalnosci innych i wobec krzywdy jaka im sie
              zdarzyla maja siedziec cicho???
              ludzie przestancie wreszcie przepraszac ze zyjecie!!
              a moze przyjdzie wreszcie taki moment, kiedy kazda firma, ktora probuje ludzi
              wykorzystywac bedzie w mediach dostawac "po lapach" i wowczas zacznie liczyc
              sie z kazdym pojedynczym klientem i jego potrzebami!
              firma Arche odpowiadajac na moje pytania dotyczace terminu podlaczenia
              normalnego pradu, gazu, wlaczenia ogrzewania, cieplej wody, uruchomienia windy
              traktuje mnie jak idiotke, ktorej co pare dni mozna wciskac rozne glupoty.
              zaznacze tylko, ze ludziom ktorzy chcieli zaplanowac przeprowadzke do
              mieszkania i rozwiazac swoje umowy wynajmowania innych lokali udzielono
              blednych informacji - przez co wielu z nich mieszka bez ogrzewania, cieplej
              wody, z "technicznym" pradem ktory siada srednio co 2 h juz od lipca-sierpnia
              br.
              i ja w takiej sytuacji rowniez nie zamierzam milczec i bede pisac o tym na
              forum, tak jak juz pisalam, a byc moze postaram sie, by ktos "stosowny" z GW
              zainteresowal sie problemem osiedla Spacerowa w Konstancinie i machlojkami
              firmy Arche
              • Gość: Oszukany Re: Program telewizyjny o nieuczciwych deweloperach IP: 10.2.1.* 08.11.01, 15:47
                Dziękuję mojej przedmówczyni "euro".
                Zapłacilismy za nasze mieszkania po 100% ich wartosci i
                nie mamy nic, oprócz zszarpanych nerwów i
                nieprzespanych nocy.
                Apeluję do "Marty", "Karola" i innych z zarządu tzw
                Stowarzyszenia, którzy reprezentują interesy swoje i DR
                Nie mąćcie ludziom w głowach obietnicami bez pokrycia.
                Zostalismy oszukani, okradzeni. Mamy prawo i obowiązek
                wypowiedzieć się i przedstawić sprawę na antenie, tak
                jak ona wygląda.
                Jeżeli Radziszewski, który na Forum /jako "Obserwator"/
                na przemian apeluje, abysmy występowali do prokuratury
                o jego uwolnienie i grozi nam konsekwencjami
                prawnymi/paranoja/, jego opłacani za nasze pieniądze
                adwokaci też powinni pojawić się w programie i
                wypowiedzić się, jesli mają cos do powiedzenia.
              • Gość: Na żywo Re: Program telewizyjny o nieuczciwych deweloperach IP: 212.244.106.* 08.11.01, 16:02
                Szanowni Państwo,
                zapraszamy wszystkich zainteresowanych uczestnictwem w jutrzejszym programie
                nt. nieuczciwych developerów na ulicę Rembielińską (róg ul. Wyszogrodzkiej)-
                czekamy od godz. 20.30. "Na żywo" będzie emitowany w I Programie TVP S.A. o
                godz. 21.35.
                Redakcja programu "Na żywo"
          • Gość: jensen Re: Program telewizyjny o nieuczciwych deweloperach IP: *.pl 09.11.01, 22:58
            Ty "karol", obejrzałem program, wszedłem w internetowę gadułę i
            doszedłem do wniosku że jesteś albo sabotażysta, albo jednym z
            prezesów, ich adwokatów czyli facetów którzy na tym machnęli kasę.
            Miałeś farta brachu bo się dobrze ustawiłeś. Gratuluję, tylko proszę
            nie wlewaj innym wódy do mózgu, nawet przez internet to nie
            przejdzie.
        • Gość: przyjaci Re: Program telewizyjny o nieuczciwych deweloperach IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 09.11.01, 14:53
          Gość portalu: ktoś napisał(a):

> Gość portalu: bumek napisał(a):
          >
          > > że pan adwokat
          > > zastraszył ludzi ze stowarzyszenia, które miało bronić naszych
          > > interesów i ci odmówili udziału w programie.
          > Drogi Bumku,

drogi (ktosiu)
          nie p...... głupot

pryjaciel!!!
          >
          > Informuję Cię, iż Stowarzyszenie nie zostało zastraszone, natomiast naszym
          > zdaniem i zdaniem naszego prawnika nagłośnienie sprawy przez taki program
          > telewizyjny nie przyniesie nam żadnych kosztów a może jedynie unicestwić nasze
          > niewielkie szanse związane z rozmowami z potencjalnym inwestorem. Jeśli tego ni
          > e
          > rozumiesz to trudno. Bardzo mi przykro z tego powodu. Chciałbym bardzo dowiedzi
          > eć
          > się od Ciebie bądź innych żarliwych zwolenników programu jakich pozytywnych
          > efektów po nim oczekują. Bo jeśli to tylko po to, żeby sobie pokrzyczeć w
          > telewizji jaki to Radziszewski złodziej to nie ma to sensu. On i tak siedzi i n
          > a
          > razie bardziej siedzieć nie może! Poza tym dla mnie ważniejsze są pieniądze bąd
          > ź
          > mieszkanie i jakiś sposób rozwiązania problemu. A jak nie to będzie czas na
          > ściganie go itp. Dla informacji w Stowarzyszeniu jest ponad 300 osób i w ich
          > interesie Zarząd zdecydował, iż nie wystąpi w programie. Zachęcamy wszystkich a
          > by
          > nie brali udziału w programie. Wiemy, iż grupa reprezentująca 200 osób z Lasku
          > Bródnowskiego jest tego samego zdania. Wszyscy prawnicy związani z Rembielińską
          > ,
          > Laskiem Bródnowskim i Beli Bartoka szczerze odradzają taki program.
          > Więcej powinniście już dziś znaleźć na www.rembielinska.republika.pl
          >
          > Pozdrawiam

• Gość: WI Re: Program telewizyjny o nieuczciwych deweloperach IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 08.11.01, 15:46
      powiedzcie czy w programie przez was realizowanym będzie brał udział ktoś z war
      inwest, czy chocaż próbowaliście ściągnąć kogoś od nich ?
      • Gość: JA Re: Program telewizyjny o nieuczciwych deweloperach IP: *.siemens.pl 08.11.01, 18:04
        Iść albo nie iść - oto jest pytanie.
        Tak nie ma na to prostej, jednoznacznej odpowiedzi. Jak w każdej sytuacji
        są "plusy ujemne" i "dodatnie".
        Osobiście ja nie pójdę.
        Ale nikomu nie odradzam, każdy powinien sam o tym zdecydować.
        Będzie tam tylko wielki lament, krzyk, wyzwiska itd.
        Jeżeli TVP chce w jakikolwiek sposób pomóc już oszukanym przez WI(nie
        przyszłym, potencjalnym), to radzilbym zaprosić do studia: prezesa, prawników,
        przedstawiciela zarządu Stowarzyszenia (w które jeszcze wierzę) oraz
        przedstawicieli OSZUKANYCH (przez prezesa). Wtedy każdy swiadomie mialby szanse
        ocenić czego można sie spodziewać.
        W tej chwili jestem oszukanym i nie wierzę ani w wybudowanie Rembielińskiej ani
        w pomoc programu "Na Zywo".
        • Gość: alamo Re: Program telewizyjny o nieuczciwych deweloperach IP: *.pl 09.11.01, 22:09
          Właśnie oglądam ten program. Ci, którzy myśleli, że będzie to tylko
          lament, krzyk i wyzwiska na szczęście nie mieli racji. Ci, którzy
          kunktatorsko nie poszli, bo myśleli, że jak nie pójdą to prezes,
          który siedzi w pierdlu to doceni, mogą tylko żałować. Okazaliście się
          cienkimi bolkami, którzy tak naprawdę nie potrafią bronić swoich
          interesów. Szczerze mówiąc dobrze wam tak, bo głupi byliście i
          głupimi zostaniecie. Amen
        • Gość: alamo Re: Program telewizyjny o nieuczciwych deweloperach IP: *.pl 09.11.01, 22:09
          Właśnie oglądam ten program. Ci, którzy myśleli, że będzie to tylko
          lament, krzyk i wyzwiska na szczęście nie mieli racji. Ci, którzy
          kunktatorsko nie poszli, bo myśleli, że jak nie pójdą to prezes,
          który siedzi w pierdlu to doceni, mogą tylko żałować. Okazaliście się
          cienkimi bolkami, którzy tak naprawdę nie potrafią bronić swoich
          interesów. Szczerze mówiąc dobrze wam tak, bo głupi byliście i
          głupimi zostaniecie. Amen
          • Gość: JA Re: Program telewizyjny o nieuczciwych deweloperach IP: *.chello.pl 09.11.01, 22:30
            Tak przyznaje, że program był zupełnie inny niz oczekiwałem. Nie bardzo mam
            zaufanie do pani redaktor (poprzednie programy rolne i tygodnil pol.jedynki),
            ale tym razem zrobiła dobry program.
            Jednak możliwe, że stało się właśnie dlatego, że występowali ludzie, którzy
            mają w tej materii coś do powiedzenia.
            Taki progam wole OGLĄDAĆ a nie wysłuchiwać wyzwiska, czego sie niestety
            spodziewałem.
            • Gość: Józek Re: Program telewizyjny o nieuczciwych deweloperach IP: *.man.polbox.pl 11.11.01, 01:53
              Cieszę się,że mamy podobny pogląd na program dot. nieuczciwych developerów.
              Chciałbym tylko dodać maleńką uwagę co do rzetelności Pani redaktor
              prowadzącej. Tak naprawdę w tym przypadku o jakości programu decyduje praca
              kilku/kilkunastu pracowników, których nigdy na ekranie nie widzimy i to właśnie
              ich zasługa, jeśli program był uczciwy i obiektywny.
              • Gość: j Re: Program telewizyjny o nieuczciwych deweloperach IP: 10.10.11.* 12.11.01, 09:09
                Nie jestem pokrzywdzona na razie przez żadnego developera, ale po obejrzeniu
                tego programu odniosłam wrażenie,że pani redaktor była niedouczona i próbowała
                zrobić wariatów i naiwniaków z ludzi, którzy stracili swój dorobek życia. A pan
                Polanowski niech nie opowiada takich bzdur, że tyle mieszkań już wybudowanych
                jest na rynku, a ludzie ciągle kupują dziurę w ziemi.
                • Gość: jacekm Re: Program telewizyjny o nieuczciwych deweloperach IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 12.11.01, 11:02
                  Pozdrawiam.
                  Mało, że niedouczona, to jeszcze w stosunku do klientów arogancka. Pan
                  Polanowski zapomniał o jednej rzeczy. Mieszkanie chcemy kupić takie jakie my
                  chcemy i tam gdzie chcemy, a nie resztki (największe, najdroższe i najmniej
                  atraktyjne), a takie właśnie są do zaoferowania jako gotowe.
    • Gość: ja Re: Program telewizyjny o nieuczciwych deweloperach IP: *.*.*.* 08.11.01, 18:12
      uwazam ze TV leci na sensacje, naprawde nikogo nic nie obchodzi.
      Nasz kochane Panstwo daje nam szanse na zaciaganie kosztownych kredytow
      mieszkaniowych i napychanie nimi kieszeni roznych cwaniakow.
      Nikt nie kontroluje zbojnickich firm, umowy z nimi sa nic nie warte w
      majestacie naszego polskiego prawa. Wydatek na mieszkanie jest wazniejszy
      czesto niz na leczenie i sklada sie na niego wyzeczenie calych rodzin.
      Powinny byc licenci\je na prowadzenie inwestycji z gwarancjami panstwowymi.
      Lekarz, prawnik, nauczyciel musza miec kwalifikacje, a prezes R nie mimo ze
      wybiera od ciezko pracujacych ludzi znaczne pieniadze.
      Na dodatek nikt jego firmy nie kontroluje - firmy ktora obraca olbrzymia kasa i
      wyplaca Prezesowi i urzedniczka\om, o ile je tak mozna okreslic bajonskie
      pensje za wyskubane przez ciulaczy pieniadze.
      Oto polski program wspomagania budownictwa - rzygac sie chce, a nie kazdy jest
      cwanym prawnikiem
      W Polsce trzeba byc przy zlobie, prawnikiem badz bandyta - wtedy sie zyje
      spokojnie. Niestey kosztem wielu uczciwych ludzi...

• Gość: olek Re: Program telewizyjny o nieuczciwych deweloperach IP: 10.30.1.* 09.11.01, 09:36
        ludzie, czego wy się boicie ? skoro utopiliscie kupe kasy? zrobcie coś dla
        innych i opowiedzcie o swoich doświadczeniach - jeżeli kazdy będzie myślał
        tylko o sobie to w tym kraju nigdy nie będzie dobrze ...
        • Gość: PS Re: Program telewizyjny o nieuczciwych deweloperach IP: *.servipol.com.pl 09.11.01, 10:26
          Niczego się nie boje. To jest kwestia ewentualnego zniechęcenia inwestora, z
          którym trwają negocjacje.
    • Gość: debowska Re: Program telewizyjny o nieuczciwych deweloperach IP: *.stat.gov.pl 09.11.01, 13:26
      SPÓŁDZIELNIA KWADRAT, KTO Z OSZUKANYCH OSÓB CHCIAŁBY WZIĄĆ UDZIAŁ
      • Gość: Kasia Re: Program telewizyjny o nieuczciwych deweloperach IP: 213.231.14.* 09.11.01, 14:31
        Gość portalu: debowska napisał(a):

> SPÓŁDZIELNIA KWADRAT, KTO Z OSZUKANYCH OSÓB CHCIAŁBY WZIĄĆ UDZIAŁ

Nikt z poszkodawanych przez KWADRAT nie ma ochoty brac udzialu w tym programie,
        bo to i tak nic nie zmieni. A skoro Pani wycofala sie z tej inwestycji, to nie
        widze powodu, by dzialala Pani na niekorzysc osob, ktore zainwestowaly swoje
        pieniadze w tej spoldzielni i probuja dyskutowac z zarzadem spoldzielni Kwadrat.
    • Gość: ereno Re: Program telewizyjny o nieuczciwych deweloperach IP: *.chello.pl 09.11.01, 13:50
      1. Program "Na żywo" jest odpowiedzią TVP 2 na popularny program TVN "Pod
      napięciem"
      (jeśli ktoś ma złudzenia o co chodzi to proszę o pytania)

2. Zastanówcie się chodzi wam o sprawiedliwość czy własne pieniądze
      (w tym wypadku nie da się tego połączyć)

3. Jeśli chcecie być sprawiedliwi to pilnujcie by DR nie wyszedł. Jdżcie
      ostrzec innych w programie (ciekawe czy gdy po wszystkim usiądziecie w spokoju
      będziecie z siebie zadowoleni)

4. Jeśli zależy wam na kasie to pomyślcie:
      a) oszukali nas (łatwo być idiotą)
      b) możemy udowodnić iż to oszustwo i walczyć o drugą grupę wierzycieli
      (pasaż bródnowski nie ma na to szans, a reszta kupe niepewności)
      c) oszukano nie tylko nas (mostostal inni wierzyciele też umoczyli)
      d) radziszewski nie jest cwaniakiem tylko idiotą ( jak wszystkich nie zadowoli
      będzie siedział)
      e) może to ironia ale jak nie dogadają się wszyscy to wszyscy umoczą
      f) daliśmy się skusić ponieważ oferta WI była o ok. 25% tańsza (jeśli tyle
      dopłacimy nowemu powstałemu tworowi i wszystko skończy się ok to ja przecierpię
      iż DR wyjdzie, może kiedyś go spotkam...)
      g) wiem, wiem ale wydaje mi się to prawdziwsze niż obejrzeć siebie w tym głupim
      programie
      • Gość: x Re: Program telewizyjny o nieuczciwych deweloperach IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 09.11.01, 15:08
      • Gość: x Re: Program telewizyjny o nieuczciwych deweloperach IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 09.11.01, 15:12
        Za 100.000.000,00 PLN z hakiem można mieć dobrego adwokata i w końcu
        pojechać daleko z tąd i nigdy nie wracać.
        I CO POWIECIE NA TO ?
        • Gość: PS Re: Program telewizyjny o nieuczciwych deweloperach IP: *.servipol.com.pl 09.11.01, 15:48
          Ależ odkrywcze.
          Bagsik więcej wyprowadził, upadł przez niego Bank. I co, 4 lata posiedział + 4
          na warunkowym zwolnieniu. A ile milionów dolarów za granicą pozostało ?
          Reszte życia w luksusie spędzi.
          Więc jeśli negocjacje nic nie dadzą, to tylko od syndyka można jakieś ochłapy
          dostać, a o większości forsy można zapomnieć.
          • Gość: JA Re: Program telewizyjny o nieuczciwych deweloperach IP: *.siemens.pl 09.11.01, 16:07
            LUDZIE RÓBTA CO CHCETA.
            Od momentu decyzji o emisji programu było wiadomo, że jedni przyjdą drudzy nie
            przyjdą.
            Od tego też momentu - jest już absolutnie pewne (poprzednio był mikrospopijny
            cień nadziei) - nasze pieniądze są stracone.
            Pokrzyczcie sobie: złodziej, złodziejka (wiadomo kto?).
            Jeśli to poprawi wam samopoczucie to OK
          • Gość: x Re: Program telewizyjny o nieuczciwych deweloperach IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 09.11.01, 18:37
            Gość portalu: PS napisał(a):

> Ależ odkrywcze.
            > Bagsik więcej wyprowadził, upadł przez niego Bank. I co, 4 lata posiedział + 4
            > na warunkowym zwolnieniu. A ile milionów dolarów za granicą pozostało ?
            > Reszte życia w luksusie spędzi.

porównywać pana b. do darka i sebastiana chyba jest bez sansu, a poza tym
            skądwiesz ile pan b. wyrowadził co ?

• Gość: melek Re: Program telewizyjny o nieuczciwych deweloperach IP: *.pl 09.11.01, 22:46
        Właśnie obejrzałem ten program i okazało się, że to ty jesteś głupi
        "ereno" a nie autorzy "na żywo". Wcele się nie dziwię, że dałeś sie
        oszukać prezesowi R i jego prawnikom. Ukoronowaniem twojej
        głupoty będzie kilkunastoletnie, daremne oczekiwanie na
        jakikolwiek ochłap od syndyka WI. Wszedłem w tę korespondencję
        wczoraj, zupełnie przypadkowo, nie odzywałem się, czakając na
        finał. Uważam, że był to jeden z lepszych programów TVP 1 / a nie
        2/ jak napisał "ereno", byłoby dla niego lepiej gdyby odszedł trochę
        od skretyniałej "Sprawy dla reportera" i jej autorki. Ja wiem po
        tym programie co zrobić, by nikt mi nie ukradł moich pieniędzy. A
        właśnie mam zamiar kupić mieszkanie. Dzięki tvp za ten temat .
        Moje szczególne uznanie, dla tych Państwa, którzy mieli odwagę
        pokazać swoje twarze i powiedzieć publicznie, że ich prezes R
        oszukał. Boję się, że zostaną skazani na ostracyzm przez tych,
        ktprzy myślą, że jak będą cicho siedzieli to coś na tym zyskają.
        Podejrzewam, że jedynym ich zyskiem będzie demontaż luster w
        łazience.
        • Gość: jacekm Re: Program telewizyjny o nieuczciwych deweloperach IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 09.11.01, 23:15
          Czego twoim zdaniem dotyczył program i w czym miał Ci niby pomóc, bo ja
          odebrałem go w taki sposób, że każdy oszukany kretyn (w tym oczywiście i ja)
          sam jest sobie winien. Czy zauważyłeś jak sprytnie i szybko urywane były tematy
          niedoskonałości polskiej praworządności? Czemu wpływowa telewizja, topowy
          program 1 nie mógłby pokusić się o próbę znalezienia się w sytuacji tych
          pokrzywdzonych? Nie trzeba być filozofem, żeby stwierdzić: A widzisz, żebyś nie
          biegał to byś się przewrócił? Ja osobiście od pr.1 dostałem policzek. Tobie
          życzę takiego życia, w którym nie popełnisz żadnego błędu.
          • Gość: alamo Re: Program telewizyjny o nieuczciwych deweloperach IP: *.pl 10.11.01, 00:04
            Jesteś, drogi "jackemie" albo wyjątkowo głupim człowiekiem / w co
            nie wierzę, bo potrafisz w miarę składnie formułować myśli / albo
            przedstawicielem szefów WI /to Twój wybór/, albo epigonem
            socjalizmu, w czasie którego było ci dobrze bo państwo dbało o wasze
            interesy. Jeśli uważasz, że ktoś inny / czyli PANSTWO / jest winne
            to jedź do kraju KIm Dżon Ila.
            • Gość: jacekm Re: Program telewizyjny o nieuczciwych deweloperach IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 10.11.01, 12:58
              Szanowny alamo!
              W czasie dobrodziejstw socjalizmu to ja nie za bardzo wiedziałem co to jest
              socjalizm /z powodu wieku jeśli byś nie odczytał aluzji/. Fakt drugi: Życzyłbym
              sobie być jednym z szefów WI lub BI z prostej przyczyny - nie skamlałbym teraz
              o własną kasę. Biorąc pod uwagę fakt, że przeciętnie zarabiający Polak zaczyna
              zarabiać na własną kieszeń po 5-iu miesiącach w roku, dziwię się Twoim
              umiarkowanym żądaniom od strony Państwa, ale masz do tego prawo. Pozdrawiam.
        • Gość: jacek Re: Program telewizyjny o nieuczciwych deweloperach IP: *.handlowy.com.pl 13.11.01, 14:00
          Dawanie komuś pieniędzy na "gębę"(tak traktuję wpłacanie pieniędzy do WARINWEST
          i temu podobnych "urządzeń"), jest cechą ludzi nie przywiązujących wagi do
          swoich pieniędzy lub zwyczajnie głupich. Właściciele tych firm żyją z ludzkiej
          głupoty i jest ich tak dużo jak durnych ludzi w społeczeństwie.
          Żal mi trochę tych ludzi co stracili pieniądze w "urządzeniach" typu WARINWEST,
          ale kochani rodacy zasłużyliście sobie na to własną głupotą i ponosicie tego
          konsekwencje, tak działa kapitalizm!.
          • Gość: j Re: Program telewizyjny o nieuczciwych deweloperach IP: 10.10.11.* 13.11.01, 14:29
            Gość portalu: jacek napisał(a):

> Dawanie komuś pieniędzy na "gębę"(tak traktuję wpłacanie pieniędzy do WARINWEST
            >
            > i temu podobnych "urządzeń"), jest cechą ludzi nie przywiązujących wagi do
            > swoich pieniędzy lub zwyczajnie głupich. Właściciele tych firm żyją z ludzkiej
            > głupoty i jest ich tak dużo jak durnych ludzi w społeczeństwie.
            > Żal mi trochę tych ludzi co stracili pieniądze w "urządzeniach" typu WARINWEST,
            >
            > ale kochani rodacy zasłużyliście sobie na to własną głupotą i ponosicie tego
            > konsekwencje, tak działa kapitalizm!.

Krytykować innych jest najłatwiej. Pamietaj, że jak ktoś chce oszukać to to
            zrobi, czy jesteś mądry czy głupi. Nie można się od wszystkiego ubezpieczyć. Ja
            nie należę do osób, które umoczyły dorobek swojego życia, ale szczerze tym
            ludziom współczuję i nie uważam, że sami są sobie winni.
            Podpisując umowę może być wszystko w porządku, a potem developer zrobi przekręt.
            I co to też wina tych ludzi co podpisali umowę?
            Twoja wypowiedź świadczy tylko o tym jakim jesteś bezmózgiem. Życzę Ci żeby nikt
            ciebie w życiu tak nie wyrolował. Chciaż może by Ci to utarło nosa.

• Gość: mamba Re: Program telewizyjny o nieuczciwych deweloperach IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 13.11.01, 14:36
              Ja również nie należę do osób, które zaufały WarInwest. Ale bardzo im
              współczuję. Sama ostatnio kupiłam mieszkanie u innego developera. Na szczęście
              mieszkanie mam, ale wiem, że człowiek jest mądry dopiero po fakcie. W tej
              chwili podpisując umowę zwracałabym uwagę na wiele innych rzeczy. Moim zdaniem
              jeżeli developer będzie chciał oszukać - i tak to zrobi. Nie będzie mocnych.
          • Gość: aga Re: Program telewizyjny o nieuczciwych deweloperach IP: 195.94.222.* 13.11.01, 14:39
            Jacku,
            ja akurat nie zainwestowalam w WAR INVEST tylko w spoldzielnie, ktora w momncie
            gdy przystepowalam do inwestycji w 200o roku miala calkiem niezla kondycje (nie
            za duze zadluzenie, duzo sprzedanych inwestycji, czesc rozpoczetych ale dobrze
            sie sprzedajacych). Kondycje ta sprawdzilam bardzo dokladnie (bilans, opinia
            bieglego, ksiegi wieczyste nieruchomosci). Niestety po poltora roku okazalo sie
            ze kryzys spowodowal iz nabywcy nie przychodzili tak masowo i inwestycje sa
            sprzedane w 40%. Spoldzielnia w miedzyczasie zaciagnela bardzo duze kredyty na
            te wlasnie inwestycje myslac ze zastoj jest chwilowy. Do tej pory sytuacja sie
            jeszcze bardziej pogorszyla i spoldzielnia jest na granicy upadlosci. Ja akurat
            zdazylam odebrac swoje mieszkanie i mam akt notarialny ale dlaczego nazywac
            glupcami osoby ktore tego nie zdazyly zrobic??? Przeciez tez mogli sie wykazac
            takim zaangazowaniem jak ja. Niestety sytuacja na rynku mieszkaniowym pogarsza
            sie coraz bardziej i takich sytuacji moze byc jeszcze wiecej i nie jest to
            akurat wina inwestorow. Dlatego nie obrazaj i nie denerwuj dodatkowo ludzi,
            ktorzy stracili tak duze pieniadze.
            • Gość: jacek Re: Program telewizyjny o nieuczciwych deweloperach IP: *.handlowy.com.pl 13.11.01, 15:44
              Upadek uczciwego kontrahenta każdemu może się zdażyć, także i ludziom mądrym i
              pracowitym.
              Upadek "urządzeń" typu WARINWEST trafia się przeważnie tylko ludziom głupim i
              leniwym.
              Osoby, które przekazały pieniądze do "urządzeń" typu WARINWEST zapłaciły za
              towar, którego dostarczenia nawet nie próbowały uprawdopodobnić np sprawdzając
              pozwolenie na budowę. Mało tego, nie interesowały się losem swoich pieniędzy np
              sprawdzając postępy budowy w stosunku do wpłaconych pieniędzy.
              Cieszę się, że dzięki nieuczciwym developerom polskie społeczeństwo cały czas
              się uczy, szkoda tylko że koszty edukacji są tak wysokie.
              • Gość: PS Re: Program telewizyjny o nieuczciwych deweloperach IP: *.servipol.com.pl 13.11.01, 16:21
                Gadasz od rzeczy, więc lepiej już skończ. Część ludzi wpłacała na inwestycję,
                która już trwała. Poprzednie budowy zakończyły się sukcesem. Ludzie sprawdzali
                co mogli, a i tak się wkopali.
                W przeciwieństwie do innych życze Ci żeby też cie kiedyś wyrolowali z
                kilkudziesięciu tysięcy złotych. Oczywiście po tym jak sprawdzisz firmę na 40
                sposobów. Będziemy się wtedy śmiali do rozpuku.
              • Gość: JA Re: Program telewizyjny o nieuczciwych deweloperach IP: *.siemens.pl 14.11.01, 07:52
                Proszę Jacka.
                W momencie podpisania mojej umowy WI miał pozwolenie na budowę, grunt
                (hipoteka), budowa w trakcie realizacji plus ona mojego mieszkania są
                bezposrednio na budowę. Sprawdziłe dotychczasowe "dokonania" WI - były średnie.
                Ostatnia moja wpłata - koniec kwietnia br. Wiem, że to nie było powodem, ale
                widoczne symptomy zastoju zauważyłem podczas majowego "długiego" weekendu.
                Dopiero z GW dowiedziałem się, że WI zalega podwykonawcom 52 mln PLN.
                Napewno, popełnilem błędy, ale wydaje się, że działałem zgodnie z twoją
                genialną receptą.
                Życzę ci, aby ciebie to nie spotkało.
          • Gość: Poszkod. Re: Program telewizyjny o nieuczciwych deweloperach IP: 10.2.1.* 13.11.01, 16:50
            Gość portalu: jacek napisał(a):

> Dawanie komuś pieniędzy na "gębę"(tak traktuję
            wpłacanie pieniędzy do WARINWEST
            > i temu podobnych "urządzeń"), jest cechą ludzi nie
            przywiązujących wagi do
            > swoich pieniędzy lub zwyczajnie głupich. Właściciele
            tych firm żyją z ludzkiej
            > głupoty i jest ich tak dużo jak durnych ludzi w
            społeczeństwie.
            > Żal mi trochę tych ludzi co stracili pieniądze w
            "urządzeniach" typu WARINWEST,
            >
            > ale kochani rodacy zasłużyliście sobie na to własną
            głupotą i ponosicie tego
            > konsekwencje, tak działa kapitalizm!.

Umowa zawarta poprzez działającą do dzis z
            błogosławieństwem prawa i państwa legalną kancelarię
            Interarti nie jest umową "na gębę".
            Winić należy struktury państwa, które dopuszczają do
            tego, że takie twory jak Warinwest, Interarti, czy inne
            "urządzenia" do okradania ludzi funkcjonują.
            Ale kto stanowi to prawo? Jacy ludzie "przewijają się"
            poprzez różne organa naszej władzy? - Złodzieje, oszusci,
            aferzysci. Tacy-jakich sami wybieramy.
            Nieswiadomie-nie,oni są tacy jak my Drodzy Rodacy.
            Zasłużylem na miano głupca, podpisując umowę z War Inwest
            a co więcej, wpłacając im swoje pieniądze.
            Drogi Jacku:
            War Inwest, oszustwo, złodziejstwo, to nie kapitalizm. To
            niestety nasza szara rzeczywistosć,w której dzis ja a
            jutro ty będziesz wyrolowany.
    • Gość: debowska Re: do Kasi o KWADRACIE IP: *.stat.gov.pl 09.11.01, 16:01
      Wycofałam się BO IM NADAL NIE WIERZę. Też straciłam kupę kasy i nic nie
      odzyskałam. Znów naciągają ludzi, każą się przewłaszczać i dopłacać ogromne
      pieniądze, które oni przeżarli. To co teraz robią służy jedynie obronie
      własnego tyłka przed postępowaniem układowym (pomniejszenie swojego majątku)
      • Gość: Kasia Re: do Kasi o KWADRACIE IP: 213.231.14.* 09.11.01, 16:24

> Wycofałam się BO IM NADAL NIE WIERZę. Też straciłam kupę kasy i nic nie
        > odzyskałam. Znów naciągają ludzi, każą się przewłaszczać i dopłacać ogromne
        > pieniądze, które oni przeżarli. To co teraz robią służy jedynie obronie
        > własnego tyłka przed postępowaniem układowym (pomniejszenie swojego majątku)

Widze, ze mimo, ze zrezygnowalas, doskonale orientujesz sie jaka jest sytuacja.
        Ale chyba lepsze jest postepowanie ukladowe niz upadlosciowe. A przeciez wiadomo,
        ze naglosnienie sprawy obojetnie jakiej firmy to przede wszystkim wieksze
        zainteresowanie uspionych podwykonawcow, ktorzy i tak otrzymaja w pierwszej
        kolejnosci zaplate za swoje zalegle faktury.
        Pozdrawiam
        Kasia

• Gość: debowska Re: do Kasi o KWADRACIE IP: *.stat.gov.pl 10.11.01, 09:55
          Gość portalu: Kasia napisał(a):

> Gość portalu: debowska napisał(a):
          >
          > > Orientuję się bo nadal mają moje ciężko zarobione pieniądze. Powiedz Kasiu co
          ci da układ, bo ja uważam że albo dopłacisz 2x cena mieszkania (lub więcej ) albo
          za 5 lat oddadzą ci marne grosze.Lepsza jest upadłość
          >
          > .
          >
          > Ale chyba lepsze jest postepowanie ukladowe niz upadlosciowe. A przeciez wiadom
          > o,
          > ze naglosnienie sprawy obojetnie jakiej firmy to przede wszystkim wieksze
          > zainteresowanie uspionych podwykonawcow, ktorzy i tak otrzymaja w pierwszej
          > kolejnosci zaplate za swoje zalegle faktury.
          > Pozdrawiam
          > Kasia
          >

• Gość: Kasia Re: do Kasi o KWADRACIE IP: 213.231.14.* 12.11.01, 09:42

> Gość portalu: Kasia napisał(a):
            >
            > > Gość portalu: debowska napisał(a):
            > >
            > > > Orientuję się bo nadal mają moje ciężko zarobione pieniądze. Powiedz
            > Kasiu co
            > ci da układ, bo ja uważam że albo dopłacisz 2x cena mieszkania (lub więcej ) al
            > bo
            > za 5 lat oddadzą ci marne grosze.Lepsza jest upadłość

Calkowicie sie z Toba zgadzam. Ale uwazam tez, ze kazda z inwestycji tej
            spoldzielni nalezy rozpatrywac oddzielnie z uwagi na rozny stan zaawansowania
            prac budowlanych.

• Gość: Obywatel Re: Program telewizyjny o nieuczciwych deweloperach IP: 10.2.1.* 13.11.01, 09:07
      Dziękujemy TVP, autorom i poszkodowanym, za ten
      program.
      Problemy w nim poruszone dotyczą, mniej lub bardziej,
      dużej częsci społeczeństwa.
      Mam nadzieję,że TVP wróci wkrótce do podjętego tematu.
    • Gość: az Re: Program telewizyjny o nieuczciwych deweloperach IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.01, 11:19
      Obywatelu,
      Dziekuj w swoim imieniu. Chyba nic nie zrozumiale albo nie jesteś poszkodowany.
      • amapola Re: Program telewizyjny o nieuczciwych deweloperach 14.11.01, 08:40
        przyznaje sie !"przelecialam' pobieznie Wasze wypowiedzi ale i tak wprawily
        mnie w nie najlepszy humor.
        Moja spoldzielnia , nie dosc ze wybudowala mieszkanie i garaz w terminie,
        jakosc wykonania w sumie bez zarzutu , to jeszcze po rozliczeniu budynku ,
        poinformowala ze nalezy mi sie zwrot nadplaconych pieniedzy , ok.1550 zl za
        metr !!
        i pieniadze niezwlocznie zwrocila !
        Szok !
        pozdrawiam !
        • Gość: mw Re: Program telewizyjny o nieuczciwych deweloperach IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 14.11.01, 09:12
          amapola napisał(a):

> przyznaje sie !"przelecialam' pobieznie Wasze wypowiedzi ale i tak wprawily
          > mnie w nie najlepszy humor.
          > Moja spoldzielnia , nie dosc ze wybudowala mieszkanie i garaz w terminie,
          > jakosc wykonania w sumie bez zarzutu , to jeszcze po rozliczeniu budynku ,
          > poinformowala ze nalezy mi sie zwrot nadplaconych pieniedzy , ok.1550 zl za
          > metr !!
          > i pieniadze niezwlocznie zwrocila !
          > Szok !
          > pozdrawiam !

Co to za spółdzielnia ??? myślam że takie już nie istnieją, niektóre może i
          budują w terminie ale o nadpłatach to można na ogół zapomnieć !
          Pozdrawiam

• Gość: Obywatel Re: Program telewizyjny o nieuczciwych deweloperach IP: 10.2.1.* 14.11.01, 08:49
        Niestety jestem. A Ty chyba jestes wyznawcą lansowanej
        przez Radziszewskiego teorii spisku dziennikarzy i
        moderatorów albo jego wspólnikiem. Fakty są jasne, to
        Radziszewski i wspólnicy z War Inwest ukradli nasze
        pieniądze. Chowanie głowy w piasek i oczekiwanie na to,
        że DR odda nam pieniądze lub wybuduje mieszkania, jesli
        będziemy cicho siedzieć to naiwnosć. Kiedy tak się
        zachowywalismy, on wyprowadził nasze pieniądze.
        Teraz przyszła pora na działanie.
        Nie rozumiem tylko jednego. Dlaczego ten drań DR
        założył, że ujdzie mu na sucho okradzenie kilkuset
        rodzin z oszczędnosci całego życia.
        • Gość: az Re: Program telewizyjny o nieuczciwych deweloperach IP: *.dialup.supermedia.pl 14.11.01, 09:58
          Nie jestem wspólnikiem d.r.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka