Dodaj do ulubionych

EKO Development Polska

IP: *.aster.pl 29.09.06, 17:18
Czy ktoś z was interesował się ich nową inwestycją w Łomiankach.
Obserwuj wątek
    • Gość: A&G Re: EKO Development Polska IP: *.aster.pl 30.09.06, 22:54
      My sie interesowalismy, a czemu pytasz?
      • Gość: krystek Re: EKO Development Polska IP: *.aster.pl 17.01.07, 23:42
        czesc,
        podłączączamy się do innych pytających o za i przeciw w kwestii umowy. mój adres:
        artkryst@poczta.onet.pl
        dzięki
    • Gość: Agnes Re: EKO Development Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 21:22
      My się właśnie interesujemy.Firma ma dobrą opinię (moich znajomych znajomi
      kupili od nich dom na osiedlu Sosnowy Zakątek i są bardzo zadowoleni). Podoba
      nam się okolica (bliskość tego urokliwego ośrodka jeździeckiego jest kusząca),
      a i sam projekt też jest ok. Zrobili na nas dobre wrażenie (na razie przez
      telefon ale wybieramy się do nich w weekend)no i cena jest do zaakceptowania
      (biorąc pod uwagę, że większość deweloperów oddaje domy w stanie surowym, a oni
      w deweloperskim!).
      • Gość: SŁABY Re: EKO Development Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 14:00
        Hallo ,

Ja również się interesowałem ,ale inwestycja jest położona (dla mnie ) za
        blisko ulicy KOŚCIELNA DROGA , która w przyszłym miejscowym planie ma mieć
        szerokość około 25-30m więć będzie szersza od ulWarszawskiej (głównej w
        Łomiankach). Ul.Kościelna Droga będzie stanowić drogę zbiorczą z planowanego
        mostu Legionowskiego , który na pewno powstanie.
        Działki są przerażająco małe (270 - 300m2) , budynki o ciekawej , tradycyjnej
        architekturze, ostatnio nawet obniżyli cenę do 495.000zł z 530.000.
        Może jeszcze obniżą. Jeżeli chodzi o działki 270m wyobraźcie sobie 32
        szambiarki przyjeżdżające do każdego z domków...(ciekawe jak duże szambo
        proponują i jak często będzie trzeba je opróżniać ) na kanalizację w
        najbliższej przyszłości nie ma co liczyć- zamiast słuchać obiecanek wystarczy
        udać się na ul.Szpitalną w Łomiankach do Przedsiębiorstwa Wodno-Kanalizacyjnego.
        Jeszcze jedno na budowie ksząta się tylko kilka osób ( kilks tygodni temu było
        ich znacznie więcej ) , rozmawiałem z robotnikami i usłyszałem ,że częśc
        robotników uciekła im ze względu na jakieś nieporozumienia.
        Dlatego zrezygnowałem chociaż podobał mi się dom nr 1 i 2 patrząc od Rolniczej.

Obecnie szukam dalej . W Łomiankach buduje jeszcze HMinvest w Dąbrowie Leśnej ,
        DOMPOL w Kiełpinie , Pieńkowie i Dziekanowie Leśnym , AWinvest w Dąbrowie Leśnej
        ELMIS w Pieńkowie i w Łomiankach , domenainvest w Łomiankach. - tyle firm
        znalazłem budujących w tamtym rejonie.

SŁABY
        • Gość: bielańczyk Re: EKO Development Polska IP: 81.210.81.* 09.11.06, 15:44
          z Kościelną Drogą to fakt o tyle, że gmina w tej szerokości planuje chodniki i
          drogi rowerowe ale dla mnie to atut, właśnie dlatego zastanawiam się nad tą
          lokalizacją.
          • Gość: kram Re: EKO Development Polska IP: 213.17.171.* 09.11.06, 16:01
            Jest jeszcze PRK 7 przy Jeziornej również stan deweloperski, nie wiem co to za
            firma ale robotnicy są i pracują Domenyprojekt nie polecam bo jest przy
            przepompowni ścieków, ale mają ciekawe układy segmentów. Zostało coś jeszcze na
            www.osiedlejeziorna.pl/index.htm/ ale tam drogo :(
            Pozdrawiam
    • Gość: peeska Re: EKO Development Polska IP: *.acn.waw.pl 27.11.06, 20:07
      W czwartek jadę podpisywać umowę! Mam nadzieję, ze wszystko będzie ok. Czy jest
      ktoś, kto już podpisał chociaż przedwstępną...?
      • Gość: xxx Re: EKO Development Polska IP: *.aster.pl 27.11.06, 20:13
        Ja zrezygnowałam, znajoma prawniczka odradziła mi po przeczytaniu projektu
        umowy, nie chcę ryzykować chodź oferta sama w sobie podoba mi się
        • Gość: gotek Re: EKO Development Polska IP: *.chello.pl 27.11.06, 21:41
          witam,
          jestem po umowie rezerwacyjnej. developer zaakceptowal wiekszosc poprawek do
          umowy, ktore mialam po konsultacjach ze znajomym prawnikiem, jesli nie
          zaakceptowal, wyjasnil dlaczego.
          inna sprawa rozmowa z przedstawicielem... choc chyba i tak liczy sie glownie
          umowa.
          jestem dobrej mysli. pozwolenia wazne, umowa ok... bedzie dobrze :)
          • Gość: peeska Re: EKO Development Polska IP: *.acn.waw.pl 27.11.06, 21:58
            a czy moglibyście podzielić się wskazówkami co do poprawek? My jedynie
            zwróciliśmy uwagę na brak informacji co do kosztów wynikających z ewentualnych
            zmian projektowych, kosztami związanymi ze wzrostem stawek VAT (zmiana na "ze
            zmianą stawek VAT pewnie będzie nie do przejścia") oraz w par.7 pkt 1 dodałabym
            "tylko". Czy na coś jeszcze zwrócić uwagę?
            • Gość: zzz Re: EKO Development Polska IP: *.chello.pl 28.11.06, 11:59
              warto zastrzec, ze niewynikle z winy inwestora zmiany nie wplyna na cene - tego chyba nie ma w
              standardzie...
              • Gość: stefek Re: EKO Development Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 12:06
                Ja również zrezygnowałem , zdecydowałem się na droższą ofertę OS. KLONOWY
                PARK , które rozpoczyna budować firma dompol przy ul.Cienistej. Działki są
                duuuużo większe ( 4-5 krotnie) niż w EKO i lokalizacja wydaje się lepsza ,domy
                większe , projekty ciekawsze , ale to jest subiektywna decyzja każdego.
                Uważam projekt domów w os. KLONOWY PARK za dużo ciekawsze , bardziej
                nowoczesne. Droga wewnętrzna - prywatna a nie przy ul gminnej i od Kościelnej
                Drogi oddalone , ale każdy musi zdecydować sam a o gustach podobno się nie
                dyskutuje.

powodzenia
                Stefek
                • Gość: gotek Re: EKO Development Polska IP: 62.148.86.* 28.11.06, 12:29
                  gratuluje osiedla klonowy park, wyglada bardzo fajnie, niestety nie do
                  osiagniecia cenowo - oczywiscie nikogo nie przekonuje do tej inwestycji, mysle,
                  ze kazdy znajdzie na rynku cos dla siebie. pisze tylko o swoich doswiadczeniach
                  z tym developerem - mysle, ze jesli bedziemy wymieniac sie informacjami, bedzie
                  nam poprostu latwiej.
                  pozdrawiam.
                  ps. zielone lomianki tez nie sa tak blisko koscielnej drogi - moze nie bedzie
                  bardzo szumialo ;)
                  ps2. peeska - podaj maila.

• Gość: Stefek Re: EKO Development Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 13:41
                    Witam ,

Dziękuję , ja również nikogo nie namawiam aczkolwiek naprawdę w os Zielone
                    Łomianki będzie ciężko z wywozem szamba. Podejrzewam ,że wspomnicie moje słowa.
                    Radzę z dobrego serca jak się już zdecydowaliście to zobaczcie jakiej wielkości
                    macie szambo jeżeli poniżej 9m3 to poprostu kicha - będziecie przeklinać ,że
                    tam mieszkacie - gwarantowany wywóz szamva raz na dwa tygodnie minimum - nie
                    mówiąc już nic o odorze wydobywającym sie z tylu szamb jeżeli są przepełnione.
                    Hmm radzę zagwarantować sobie w umowie szamba 11m3. Podejrzewam ,że większość z
                    Państwa mieszkała do tej pory w bloku z kanalizacją i nie wie co to trudności i
                    komplikacje z szambem lub nie zdaje sobie s tego faktu sprawy. Osobiście
                    uważam ,że przy takiej ilości domów Gmina czy starostwo wydając zgodę na budowę
                    powinno wymagać od developera wykonania kanalizacji lub przynajmniej ograniczyć
                    ilość domów na tej działce , tak żeby można było zmieścić duże pojemne szamba
                    na większych niż 270m2 działkach.

Stefek
                    Stefek
                    • Gość: gotek Re: EKO Development Polska IP: 62.148.86.* 28.11.06, 14:22
                      dzieki, sprawdze to.
                      pozdr.
                      • Gość: Tie Re: EKO Development Polska IP: 193.24.24.* 28.11.06, 16:13
                        Szamba są po 10 m3 na pół bliźniaka (odddzielne).
                    • Gość: ella Re: EKO Development Polska IP: 81.210.81.* 08.12.06, 17:40
                      Nie wiem jaki Stefek ma problem z osiedlem "Zielone Łomianki" chyba taki że nam
                      przyszłym mieszkańcom po prostu zazdrości.

• Gość: peeska Re: EKO Development Polska IP: *.acn.waw.pl 28.11.06, 22:54
                    gotek - ja dzisiaj podpisałam umowę - oczywiście na razie rezerwacyjną. CO do
                    huku z Kościelnej Drogi - nie boję się. Pierwszy etap to 14 domków - ten etap
                    jest od niej oddalony. A co do maila to na razie zapraszam na gazetowego (peeska
                    oczywiscie) :-)
                    • Gość: ata Re: EKO Development Polska IP: *.net-serwis.pl 29.11.06, 22:48
                      Ja również dzisiaj podpisałam umowę rezerwacyjną, co do rozbudowy Kościelnej
                      drogi, mnie również huk nie martwi, a alternatywa dojazdu raczej cieszy.
                      pozdr.
                      Ata
                      • peeska Re: EKO Development Polska 01.12.06, 23:10
                        Mam nadzieję, że już niedługo będziemy sąsiadami!
                • kiero27 Re: EKO Development Polska 30.11.06, 23:15
                  witam,

ja takze zamierzam nabyc dom w os. klonowy park od dompol. prosze o kontakt w
                  celu wymiany uwag.

pozdrawiam,

Kiero
                  kiero27(at)gazeta.pl
                • Gość: denoss Re: EKO Development Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 22:05
                  Witam, również prawie podjęłam decyzję o zakupie domu na osiedlu Klonowy Park z
                  podobnych powodów, choć nieco rozczarowuje mnie fakt iż droga wewnętrzna będzie
                  wykonana w tłuczniu, bez chodników, a osiedle nie będzie zamknięte.
                  • kiero27 Re: EKO Development Polska 03.12.06, 22:54
                    Witam,

wydaje mi sie ze jest to sprawa do zorganizowania przez przyszlych
                    wspolwlascicieli.
                    zapraszam do wymiany informacji na stworzony watek tutaj
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=53316022
                    pozdrawiam,

Kiero
                • denoss Re: EKO Development Polska 04.12.06, 22:03
                  Witam,

Właśnie podpisałam umowę rezerwacyjną na dom na osiedlu Klonowy Park (dompol).
                  Chętnie poznam sąsiadów. Czy ktoś podjął podobną decyzję?

Pozdrawiam,
                  • kiero27 Re: EKO Development Polska 04.12.06, 22:17
                    Witam sasiada w Klonowym Parku,

napisalem na gazetowego priva.

pozdrawiam,

Kiero
    • Gość: ukis Re: EKO Development Polska IP: *.nykredit.pl 28.11.06, 14:42
      Ja również dziękuję za wskazówkę, umówiłam się na umowę rezerwacyjną na
      jutro,ale mam jeszcze sporo pytań do developera i od odpowiedzi uzależniam tą
      umowę, teraz już sama nie wiem czy to dobry pomysł to osiedle, ale podoba mi
      się lokalizacja i to, że domki są małe, wiem wszystcy poszukują przestrzenie, a
      jak dla mnie taki metraż jest OK, a nawet mogło by być mniej. Witam wszystkich
      którzy będą mieszkali na tym osiedlu.
    • Gość: ata Re: EKO Development Polska IP: *.nykredit.pl 28.11.06, 15:49
      A czy ja również moge prosić o podpowiedzi co do zmian w umowie??
      • Gość: gotek Re: EKO Development Polska IP: *.chello.pl 28.11.06, 21:04
        jasne. podaj maila, przesle.
        • rafalwi Re: EKO Development Polska 02.12.06, 20:03
          czesc

czy moglbys takze mi podeslac uwagi do umowy ?
          mam jeszcze szanse załapać się w pierwszym etapie inwestycji.
          rafalwi@gazeta.pl

dzięki bardzo
          Rafał
        • Gość: Krzysiek Re: EKO Development Polska IP: *.net-serwis.pl 14.01.07, 17:55
          Witam,

Prosiłbym także o przesłanie uwag do umowy

z góry dziękuję
          pozdrawiam
          • niemnozko Re: EKO Development Polska 14.01.07, 19:50
            hej, a moge prosic maila? :)
            gotek/niemnozko
            • Gość: Krzysiek Re: EKO Development Polska IP: *.net-serwis.pl 14.01.07, 22:39
              krs234@gazeta.pl :)
        • Gość: iza Re: EKO Development Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 16:44
          witam
          jestem bardzo zainteresowana budową Zielone Łomianki. Jutro jadę na budowe...czy
          ktoś ma informacje nt tego co w przyszlości moze powstać na terenach
          graniczących z inwestycją Eko Dev? W wydziale geodezji dowiedziałam sie że
          pewien developer dostał pozwolenie na budowę domu 4-ro piętrowego 100m. od al.
          Chopina! Więc jak mnie zapewniano wcześniej nie są to tereny przeznaczone tylko
          pod zabudowę jednorodzinna:(
          • Gość: MMNNÓŻKKOO Re: EKO Development Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 17:27
            Tak oprócz bloków będzie szeroka ulica 23m - tj Kościelna Droga .
            Podejrzewam ,że część mieszkańców będzie za dwa , trzy lata się wyprowadzać...
            HEh

MMNNÓŻKKOO
        • Gość: raserd Re: EKO Development Polska IP: 83.168.96.* 17.02.07, 15:50
          proszę o przesłanie uwag do aktu notarialnego i do standardu wykończenia, bo
          właśnie będę podpisywać.
          dzięki
          ivvraf@interia.pl
          proszę o szybki odzew, bo czas nagli
    • Gość: ata Re: EKO Development Polska IP: *.net-serwis.pl 28.11.06, 22:49
      Bardzo poproszę o informację na adres ulyana@o2.pl
      z góry dziękuję

ata
      • Gość: stan bor Re: EKO Development Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 15:25
        Ja również zdecydowałem się na dom w osiedlu KLONOWY PARK ( dompol) działki są
        dużo większe i projekt mi osobiście bardziej odpowiada , lokalizacja również.
        w sobotę pospisuję umowę.
        Witam przyszłych sąsiadów os. klonowy park (dompol)
        • Gość: alibaba102 Re: EKO Development Polska IP: 81.210.81.* 08.12.06, 17:29
          Eko.... ma zdecydowanie lepsze ceny a co do działki to coś za coś.
          Gust chyba też mają lepszy???
        • Gość: anna Re: EKO Development Polska IP: 81.210.81.* 29.01.07, 17:51
          Ja wybrałam dom na osiedlu EKO, jest nieduży w sam raz jak na moje potrzeby.
          Cena atrakcyjna, nie znalazłam developera w okolicy Warszawy który oddawalby
          domy w standarsdzie developerskim w tak atrakcyjnej cenie.
          Pozdrawiam przyszłych sąsiadów.
          Anula
          • Gość: raserd Re: EKO Development Polska IP: 83.168.96.* 17.02.07, 15:56
            serdecznie pozdrawiam jako przyszły sąsiad
            czy masz jakieś uwagi, co do umów i współpracy z deweloperem
            dzięki za ewentualne informacje
            pozdrawiam
            ivvraf@interia.pl
      • Gość: stan bor Re: EKO Development Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 17:29
        Ja również zdecydowałem się na dom w osiedlu KLONOWY PARK ( dompol) działki są
        dużo większe i projekt mi osobiście bardziej odpowiada , lokalizacja również.
        w sobotę pospisuję umowę.
        Witam przyszłych sąsiadów os. klonowy park (dompol)
        Przekonały mnie zrealizowane inwestycje firmy dompol , duże działki , oraz
        projekt , który spodobał się mnie i mojej żonie.

stan bor
        • denoss Re: EKO Development Polska 07.12.06, 18:14
          Witajcie w gronie sąsiadów!
          • Gość: ka_ch Re: EKO Development Polska IP: *.aster.pl 07.12.06, 18:43
            Ale wsrod ktorych sasiadow ;-) bo jak widze ostatnio wiecej osob na watku Eko
            zglasza sie z Dompolu...
            Nie mam nic przeciwko tylko uprzejmie prosze precyzowac miejsce, a raczej
            developera!

Pozdrawiam
            przyszla sasiadka z osiedla Zielone Łomianki ;-)
            • niemnozko Re: EKO Development Polska 08.12.06, 13:05
              pozdrawiam rowniez.
              lomianki :)
        • Gość: olivkas Re: EKO Development Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 14:36
          Hmm po namyśle wybrałam os.Klonowy Park realizowane przez dompol.
          O gustach się nie dyskutuje . Eko ma projekty tradycyjne a dompol nowoczesne
          więc wszystko zależy czego szukacie. Natomiast różnica w metrażu działek jest
          naprawdę ogromna - 270m2-400 EKO 900-1100dompol więc i cena jest inna.
          Zależy jakimi możliwościami finansowymi dysponujecie.
          Tych dwóch inwestycji nie można porównywać ponieważ są zupełnie inne.

EKO- małe działki , mniejsze domy 150m2 ,tradycyjny projekt, niższa cena ,
          DOMPOL - duże działki , nowoczesny projekt , duże domy 180 ,200,240m2 , ,
          wyższa cena , ale uważam ,że adekwatna do wielkości budynku , projektu i
          wielkości działek , tak więc każda inwestycja znajdzie swoich nabywców . My z
          mężem wybraliśmy Os.KLonowy Park

Pozdrowienia dla przyszłych nowych mieszkańców Łomianek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka