Gość: rob88 IP: *.aster.pl 29.09.06, 17:18 Czy ktoś z was interesował się ich nową inwestycją w Łomiankach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: A&G Re: EKO Development Polska IP: *.aster.pl 30.09.06, 22:54 My sie interesowalismy, a czemu pytasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystek Re: EKO Development Polska IP: *.aster.pl 17.01.07, 23:42 czesc, podłączączamy się do innych pytających o za i przeciw w kwestii umowy. mój adres: artkryst@poczta.onet.pl dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnes Re: EKO Development Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 21:22 My się właśnie interesujemy.Firma ma dobrą opinię (moich znajomych znajomi kupili od nich dom na osiedlu Sosnowy Zakątek i są bardzo zadowoleni). Podoba nam się okolica (bliskość tego urokliwego ośrodka jeździeckiego jest kusząca), a i sam projekt też jest ok. Zrobili na nas dobre wrażenie (na razie przez telefon ale wybieramy się do nich w weekend)no i cena jest do zaakceptowania (biorąc pod uwagę, że większość deweloperów oddaje domy w stanie surowym, a oni w deweloperskim!). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SŁABY Re: EKO Development Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 14:00 Hallo , Ja również się interesowałem ,ale inwestycja jest położona (dla mnie ) za blisko ulicy KOŚCIELNA DROGA , która w przyszłym miejscowym planie ma mieć szerokość około 25-30m więć będzie szersza od ulWarszawskiej (głównej w Łomiankach). Ul.Kościelna Droga będzie stanowić drogę zbiorczą z planowanego mostu Legionowskiego , który na pewno powstanie. Działki są przerażająco małe (270 - 300m2) , budynki o ciekawej , tradycyjnej architekturze, ostatnio nawet obniżyli cenę do 495.000zł z 530.000. Może jeszcze obniżą. Jeżeli chodzi o działki 270m wyobraźcie sobie 32 szambiarki przyjeżdżające do każdego z domków...(ciekawe jak duże szambo proponują i jak często będzie trzeba je opróżniać ) na kanalizację w najbliższej przyszłości nie ma co liczyć- zamiast słuchać obiecanek wystarczy udać się na ul.Szpitalną w Łomiankach do Przedsiębiorstwa Wodno-Kanalizacyjnego. Jeszcze jedno na budowie ksząta się tylko kilka osób ( kilks tygodni temu było ich znacznie więcej ) , rozmawiałem z robotnikami i usłyszałem ,że częśc robotników uciekła im ze względu na jakieś nieporozumienia. Dlatego zrezygnowałem chociaż podobał mi się dom nr 1 i 2 patrząc od Rolniczej. Obecnie szukam dalej . W Łomiankach buduje jeszcze HMinvest w Dąbrowie Leśnej , DOMPOL w Kiełpinie , Pieńkowie i Dziekanowie Leśnym , AWinvest w Dąbrowie Leśnej ELMIS w Pieńkowie i w Łomiankach , domenainvest w Łomiankach. - tyle firm znalazłem budujących w tamtym rejonie. SŁABY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bielańczyk Re: EKO Development Polska IP: 81.210.81.* 09.11.06, 15:44 z Kościelną Drogą to fakt o tyle, że gmina w tej szerokości planuje chodniki i drogi rowerowe ale dla mnie to atut, właśnie dlatego zastanawiam się nad tą lokalizacją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kram Re: EKO Development Polska IP: 213.17.171.* 09.11.06, 16:01 Jest jeszcze PRK 7 przy Jeziornej również stan deweloperski, nie wiem co to za firma ale robotnicy są i pracują Domenyprojekt nie polecam bo jest przy przepompowni ścieków, ale mają ciekawe układy segmentów. Zostało coś jeszcze na www.osiedlejeziorna.pl/index.htm/ ale tam drogo :( Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peeska Re: EKO Development Polska IP: *.acn.waw.pl 27.11.06, 20:07 W czwartek jadę podpisywać umowę! Mam nadzieję, ze wszystko będzie ok. Czy jest ktoś, kto już podpisał chociaż przedwstępną...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: EKO Development Polska IP: *.aster.pl 27.11.06, 20:13 Ja zrezygnowałam, znajoma prawniczka odradziła mi po przeczytaniu projektu umowy, nie chcę ryzykować chodź oferta sama w sobie podoba mi się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gotek Re: EKO Development Polska IP: *.chello.pl 27.11.06, 21:41 witam, jestem po umowie rezerwacyjnej. developer zaakceptowal wiekszosc poprawek do umowy, ktore mialam po konsultacjach ze znajomym prawnikiem, jesli nie zaakceptowal, wyjasnil dlaczego. inna sprawa rozmowa z przedstawicielem... choc chyba i tak liczy sie glownie umowa. jestem dobrej mysli. pozwolenia wazne, umowa ok... bedzie dobrze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peeska Re: EKO Development Polska IP: *.acn.waw.pl 27.11.06, 21:58 a czy moglibyście podzielić się wskazówkami co do poprawek? My jedynie zwróciliśmy uwagę na brak informacji co do kosztów wynikających z ewentualnych zmian projektowych, kosztami związanymi ze wzrostem stawek VAT (zmiana na "ze zmianą stawek VAT pewnie będzie nie do przejścia") oraz w par.7 pkt 1 dodałabym "tylko". Czy na coś jeszcze zwrócić uwagę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: EKO Development Polska IP: *.chello.pl 28.11.06, 11:59 warto zastrzec, ze niewynikle z winy inwestora zmiany nie wplyna na cene - tego chyba nie ma w standardzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefek Re: EKO Development Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 12:06 Ja również zrezygnowałem , zdecydowałem się na droższą ofertę OS. KLONOWY PARK , które rozpoczyna budować firma dompol przy ul.Cienistej. Działki są duuuużo większe ( 4-5 krotnie) niż w EKO i lokalizacja wydaje się lepsza ,domy większe , projekty ciekawsze , ale to jest subiektywna decyzja każdego. Uważam projekt domów w os. KLONOWY PARK za dużo ciekawsze , bardziej nowoczesne. Droga wewnętrzna - prywatna a nie przy ul gminnej i od Kościelnej Drogi oddalone , ale każdy musi zdecydować sam a o gustach podobno się nie dyskutuje. powodzenia Stefek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gotek Re: EKO Development Polska IP: 62.148.86.* 28.11.06, 12:29 gratuluje osiedla klonowy park, wyglada bardzo fajnie, niestety nie do osiagniecia cenowo - oczywiscie nikogo nie przekonuje do tej inwestycji, mysle, ze kazdy znajdzie na rynku cos dla siebie. pisze tylko o swoich doswiadczeniach z tym developerem - mysle, ze jesli bedziemy wymieniac sie informacjami, bedzie nam poprostu latwiej. pozdrawiam. ps. zielone lomianki tez nie sa tak blisko koscielnej drogi - moze nie bedzie bardzo szumialo ;) ps2. peeska - podaj maila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefek Re: EKO Development Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 13:41 Witam , Dziękuję , ja również nikogo nie namawiam aczkolwiek naprawdę w os Zielone Łomianki będzie ciężko z wywozem szamba. Podejrzewam ,że wspomnicie moje słowa. Radzę z dobrego serca jak się już zdecydowaliście to zobaczcie jakiej wielkości macie szambo jeżeli poniżej 9m3 to poprostu kicha - będziecie przeklinać ,że tam mieszkacie - gwarantowany wywóz szamva raz na dwa tygodnie minimum - nie mówiąc już nic o odorze wydobywającym sie z tylu szamb jeżeli są przepełnione. Hmm radzę zagwarantować sobie w umowie szamba 11m3. Podejrzewam ,że większość z Państwa mieszkała do tej pory w bloku z kanalizacją i nie wie co to trudności i komplikacje z szambem lub nie zdaje sobie s tego faktu sprawy. Osobiście uważam ,że przy takiej ilości domów Gmina czy starostwo wydając zgodę na budowę powinno wymagać od developera wykonania kanalizacji lub przynajmniej ograniczyć ilość domów na tej działce , tak żeby można było zmieścić duże pojemne szamba na większych niż 270m2 działkach. Stefek Stefek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gotek Re: EKO Development Polska IP: 62.148.86.* 28.11.06, 14:22 dzieki, sprawdze to. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tie Re: EKO Development Polska IP: 193.24.24.* 28.11.06, 16:13 Szamba są po 10 m3 na pół bliźniaka (odddzielne). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ella Re: EKO Development Polska IP: 81.210.81.* 08.12.06, 17:40 Nie wiem jaki Stefek ma problem z osiedlem "Zielone Łomianki" chyba taki że nam przyszłym mieszkańcom po prostu zazdrości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peeska Re: EKO Development Polska IP: *.acn.waw.pl 28.11.06, 22:54 gotek - ja dzisiaj podpisałam umowę - oczywiście na razie rezerwacyjną. CO do huku z Kościelnej Drogi - nie boję się. Pierwszy etap to 14 domków - ten etap jest od niej oddalony. A co do maila to na razie zapraszam na gazetowego (peeska oczywiscie) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ata Re: EKO Development Polska IP: *.net-serwis.pl 29.11.06, 22:48 Ja również dzisiaj podpisałam umowę rezerwacyjną, co do rozbudowy Kościelnej drogi, mnie również huk nie martwi, a alternatywa dojazdu raczej cieszy. pozdr. Ata Odpowiedz Link Zgłoś
peeska Re: EKO Development Polska 01.12.06, 23:10 Mam nadzieję, że już niedługo będziemy sąsiadami! Odpowiedz Link Zgłoś
kiero27 Re: EKO Development Polska 30.11.06, 23:15 witam, ja takze zamierzam nabyc dom w os. klonowy park od dompol. prosze o kontakt w celu wymiany uwag. pozdrawiam, Kiero kiero27(at)gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: denoss Re: EKO Development Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 22:05 Witam, również prawie podjęłam decyzję o zakupie domu na osiedlu Klonowy Park z podobnych powodów, choć nieco rozczarowuje mnie fakt iż droga wewnętrzna będzie wykonana w tłuczniu, bez chodników, a osiedle nie będzie zamknięte. Odpowiedz Link Zgłoś
kiero27 Re: EKO Development Polska 03.12.06, 22:54 Witam, wydaje mi sie ze jest to sprawa do zorganizowania przez przyszlych wspolwlascicieli. zapraszam do wymiany informacji na stworzony watek tutaj forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=53316022 pozdrawiam, Kiero Odpowiedz Link Zgłoś
denoss Re: EKO Development Polska 04.12.06, 22:03 Witam, Właśnie podpisałam umowę rezerwacyjną na dom na osiedlu Klonowy Park (dompol). Chętnie poznam sąsiadów. Czy ktoś podjął podobną decyzję? Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
kiero27 Re: EKO Development Polska 04.12.06, 22:17 Witam sasiada w Klonowym Parku, napisalem na gazetowego priva. pozdrawiam, Kiero Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ukis Re: EKO Development Polska IP: *.nykredit.pl 28.11.06, 14:42 Ja również dziękuję za wskazówkę, umówiłam się na umowę rezerwacyjną na jutro,ale mam jeszcze sporo pytań do developera i od odpowiedzi uzależniam tą umowę, teraz już sama nie wiem czy to dobry pomysł to osiedle, ale podoba mi się lokalizacja i to, że domki są małe, wiem wszystcy poszukują przestrzenie, a jak dla mnie taki metraż jest OK, a nawet mogło by być mniej. Witam wszystkich którzy będą mieszkali na tym osiedlu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ata Re: EKO Development Polska IP: *.nykredit.pl 28.11.06, 15:49 A czy ja również moge prosić o podpowiedzi co do zmian w umowie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gotek Re: EKO Development Polska IP: *.chello.pl 28.11.06, 21:04 jasne. podaj maila, przesle. Odpowiedz Link Zgłoś
rafalwi Re: EKO Development Polska 02.12.06, 20:03 czesc czy moglbys takze mi podeslac uwagi do umowy ? mam jeszcze szanse załapać się w pierwszym etapie inwestycji. rafalwi@gazeta.pl dzięki bardzo Rafał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: EKO Development Polska IP: *.net-serwis.pl 14.01.07, 17:55 Witam, Prosiłbym także o przesłanie uwag do umowy z góry dziękuję pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
niemnozko Re: EKO Development Polska 14.01.07, 19:50 hej, a moge prosic maila? :) gotek/niemnozko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: EKO Development Polska IP: *.net-serwis.pl 14.01.07, 22:39 krs234@gazeta.pl :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: EKO Development Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 16:44 witam jestem bardzo zainteresowana budową Zielone Łomianki. Jutro jadę na budowe...czy ktoś ma informacje nt tego co w przyszlości moze powstać na terenach graniczących z inwestycją Eko Dev? W wydziale geodezji dowiedziałam sie że pewien developer dostał pozwolenie na budowę domu 4-ro piętrowego 100m. od al. Chopina! Więc jak mnie zapewniano wcześniej nie są to tereny przeznaczone tylko pod zabudowę jednorodzinna:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MMNNÓŻKKOO Re: EKO Development Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 17:27 Tak oprócz bloków będzie szeroka ulica 23m - tj Kościelna Droga . Podejrzewam ,że część mieszkańców będzie za dwa , trzy lata się wyprowadzać... HEh MMNNÓŻKKOO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raserd Re: EKO Development Polska IP: 83.168.96.* 17.02.07, 15:50 proszę o przesłanie uwag do aktu notarialnego i do standardu wykończenia, bo właśnie będę podpisywać. dzięki ivvraf@interia.pl proszę o szybki odzew, bo czas nagli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ata Re: EKO Development Polska IP: *.net-serwis.pl 28.11.06, 22:49 Bardzo poproszę o informację na adres ulyana@o2.pl z góry dziękuję ata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stan bor Re: EKO Development Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 15:25 Ja również zdecydowałem się na dom w osiedlu KLONOWY PARK ( dompol) działki są dużo większe i projekt mi osobiście bardziej odpowiada , lokalizacja również. w sobotę pospisuję umowę. Witam przyszłych sąsiadów os. klonowy park (dompol) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alibaba102 Re: EKO Development Polska IP: 81.210.81.* 08.12.06, 17:29 Eko.... ma zdecydowanie lepsze ceny a co do działki to coś za coś. Gust chyba też mają lepszy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: EKO Development Polska IP: 81.210.81.* 29.01.07, 17:51 Ja wybrałam dom na osiedlu EKO, jest nieduży w sam raz jak na moje potrzeby. Cena atrakcyjna, nie znalazłam developera w okolicy Warszawy który oddawalby domy w standarsdzie developerskim w tak atrakcyjnej cenie. Pozdrawiam przyszłych sąsiadów. Anula Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raserd Re: EKO Development Polska IP: 83.168.96.* 17.02.07, 15:56 serdecznie pozdrawiam jako przyszły sąsiad czy masz jakieś uwagi, co do umów i współpracy z deweloperem dzięki za ewentualne informacje pozdrawiam ivvraf@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stan bor Re: EKO Development Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 17:29 Ja również zdecydowałem się na dom w osiedlu KLONOWY PARK ( dompol) działki są dużo większe i projekt mi osobiście bardziej odpowiada , lokalizacja również. w sobotę pospisuję umowę. Witam przyszłych sąsiadów os. klonowy park (dompol) Przekonały mnie zrealizowane inwestycje firmy dompol , duże działki , oraz projekt , który spodobał się mnie i mojej żonie. stan bor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka_ch Re: EKO Development Polska IP: *.aster.pl 07.12.06, 18:43 Ale wsrod ktorych sasiadow ;-) bo jak widze ostatnio wiecej osob na watku Eko zglasza sie z Dompolu... Nie mam nic przeciwko tylko uprzejmie prosze precyzowac miejsce, a raczej developera! Pozdrawiam przyszla sasiadka z osiedla Zielone Łomianki ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
niemnozko Re: EKO Development Polska 08.12.06, 13:05 pozdrawiam rowniez. lomianki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olivkas Re: EKO Development Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 14:36 Hmm po namyśle wybrałam os.Klonowy Park realizowane przez dompol. O gustach się nie dyskutuje . Eko ma projekty tradycyjne a dompol nowoczesne więc wszystko zależy czego szukacie. Natomiast różnica w metrażu działek jest naprawdę ogromna - 270m2-400 EKO 900-1100dompol więc i cena jest inna. Zależy jakimi możliwościami finansowymi dysponujecie. Tych dwóch inwestycji nie można porównywać ponieważ są zupełnie inne. EKO- małe działki , mniejsze domy 150m2 ,tradycyjny projekt, niższa cena , DOMPOL - duże działki , nowoczesny projekt , duże domy 180 ,200,240m2 , , wyższa cena , ale uważam ,że adekwatna do wielkości budynku , projektu i wielkości działek , tak więc każda inwestycja znajdzie swoich nabywców . My z mężem wybraliśmy Os.KLonowy Park Pozdrowienia dla przyszłych nowych mieszkańców Łomianek Odpowiedz Link Zgłoś