Dodaj do ulubionych

Mostostal Export Odkryta

IP: 195.94.220.* 24.03.03, 14:50
witam,
Chcę kupić mieszkanie u developera Mostostal Export Development (osiedle
Okryta). Może ktoś w Was już tam mieszka? Czy można z nimi
negocjować ceny mi zaproponowali 3100 za m.
pozdrawiam,
Jarek
Obserwuj wątek
    • Gość: mERGY Re: Mostostal Export Odkryta IP: 126.17.63.* 09.04.03, 15:01
      hey!!!

zdecydowalam sie na kupno na odkrytej w tym wysokim budynku,..
      budowa maja max skonczyc w sierpniu, ogladam juz budynek i wyglda przyzwoicie.
      na budowie powiedzieli ze wrecz skoncza w lipcu i jesli zarzad wyda zgode
      bedzie mozna wprowadzac sie w lipcu!
      • Gość: g Re: Mostostal Export Odkryta IP: 213.158.197.* 09.04.03, 16:16
        Ten budynek miał być na sierpień ale 2002.
        Opóźniają jak tylko mogą chociaż ostatnio było widać prace przy bloku VI.
      • Gość: teddy Mostostal Export Odkryta - mozna negocjowac? IP: *.acn.waw.pl 10.04.03, 20:53
        Gość portalu: mERGY napisał(a):

> hey!!!
        >
        > zdecydowalam sie na kupno na odkrytej w tym wysokim budynku,..
        > budowa maja max skonczyc w sierpniu, ogladam juz budynek i wyglda przyzwoicie.
        > na budowie powiedzieli ze wrecz skoncza w lipcu i jesli zarzad wyda zgode
        > bedzie mozna wprowadzac sie w lipcu!

A mozna cos wynegocjowac z tych 3100 za mkw?
        • Gość: SławekB Re: Mostostal Export Odkryta - mozna negocjowac? IP: server:* / 192.168.190.* 11.04.03, 09:12
          uwaga na ich jakość! w budynku, który wybudowali na Światowida pękają tynki a
          znam przypadek, że w tym budynku oberwał się tynk z sufitu, klientowi na głowę.
          Oni budują jak najtaniej - a na Tarchominie są trudne warunki gruntowe (woda!
          to jest starorzecze Wisły i teren zalewowy - dlatego ziemia tam tania) i jak
          ktoś "oszczędza" to zaraz to wychodzi.
          • Gość: gosia Re: Mostostal Export Odkryta - mozna negocjowac? IP: *.acn.waw.pl 12.04.03, 15:09
            Gość portalu: SławekB napisał(a):

> uwaga na ich jakość! w budynku, który wybudowali na Światowida pękają tynki a
            > znam przypadek, że w tym budynku oberwał się tynk z sufitu, klientowi na
            głowę.

Zapomniales tylko napisac, ze to byl jednostkowy przypadek i z tego co wiem te
            tynki byly zle polozone w jednej z klatek czy jakos tak. W mojej klatce bylo
            wszystko ok.

Gosia.
    • Gość: waldi Re: Mostostal Export Odkryta IP: 195.94.201.* 11.04.03, 09:35
      Witaj,
      Swego czasu negocjowałem z prezesikiem. Po wielkich trudach odpuścił mi z całej
      transkakcji 1000 PLN, (śmiech w oczy). I chciał mi sprzedać piwnicę z rurą w
      środku (od podłogi i zakręcająca do góry!). Tydzień później na targach twój dom
      już oferował 2% z kwoty. Jak mnie zobaczył to uciekł ze stoiska.
      Więc ! - te 2% przynajmniej nie odpuszczaj. Są usterki np, balustrady balkonowe
      rdzewieją!
    • Gość: Andrzej K. Re: Mostostal Export Odkryta IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.04.03, 22:32
      Wszyscy przeczytajcie dzisiejszy dodatek Nieruchomości do Rzeczpospolitej (str
      D8) - tytuł "Widmo upadłości".
      I módlcie się.

Pozdrawiam
      • Gość: 7889 Mostostal przegina z ceną garaży IP: *.mst.gov.pl 15.04.03, 08:29
        Gość portalu: Andrzej K. napisał(a):

> Wszyscy przeczytajcie dzisiejszy dodatek Nieruchomości do Rzeczpospolitej
        (str
        > D8) - tytuł "Widmo upadłości".
        > I módlcie się.
        >
        > Pozdrawiam

Nie ma się co modlić. Trzeba spokojnie poczekać az skończą inwestycję i wtedy
        kupić (jeśli skończą). A w żadnym wypadku nie płacić im teraz pieniędzy. Może
        im trochę zmięknie rura i opuszczą cenę miejs parkingowych - teraz z VAT to
        jest 24 tys za miejsce i 32 tys za garaz - chyba upadli na głowę.
        • Gość: Andrzej K. Re: Mostostal IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.04.03, 09:28
          O "modleniu się" do do tych co już wpłacili 100%.

Pozdrawiam
          • Gość: 7889 Re: Mostostal IP: *.mst.gov.pl 15.04.03, 10:50

> O "modleniu się" do do tych co już wpłacili 100%.
            >
            > Pozdrawiam

Chyba nie ma się czego obawiać - dłużnicy chcą chyba głównie postraszyć spółkę
            żeby zaczęła płacić. A jak wszystko dupnie to dłużnicy długo mogą nie zobaczyć
            ani grosika.
      • Gość: gosia Re: Mostostal Export Odkryta IP: 194.9.223.* 23.04.03, 14:48

> Wszyscy przeczytajcie dzisiejszy dodatek Nieruchomości do Rzeczpospolitej
        (str
        > D8) - tytuł "Widmo upadłości".
        > I módlcie się.
        Ale to dotyczy Mostostal Export S.A. a Odkryta buduje Mostostal Export
        Development S.A. , spolka nalezaca do Holdingu. CO oczywiscie nie zmienia
        faktu, ze moga jej sie dobrac do kasy.
        Aha co do garazy to na Swiatowida spuscili z 28 tys na poczatku (chyba tyle,
        dokladnie nie pamietam) do 12 tys teraz. Miejsca te same, nic im nie brakuje.
        Poza aktem notarialnym. Czekam juz 4 miesiace.

Gosia.
    • Gość: waldi Re: Mostostal Export Odkryta IP: 195.94.201.* 15.04.03, 13:52
      ME ma problemy z wierzytelnością.
      Jak nie będą negocjować ceny to po prostu kup wierzytelności od firmy Jatex i z
      marszu masz 10% off
      • Gość: andzia tansze mieszkanie za wierzytelnosci? IP: *.acn.waw.pl 15.04.03, 19:01
        Gość portalu: waldi napisał(a):

> ME ma problemy z wierzytelnością.
        > Jak nie będą negocjować ceny to po prostu kup wierzytelności od firmy Jatex i
        z
        >
        > marszu masz 10% off

Chyba nie tak z marszu? Nie mowisz chyba ze moge isc na plac budowy z
        wierzytelnosciami w garsci i wmeldowac sie do z gory upatrzonego lokalu?
        Chociaz byloby to jakies wyjscie...
        • Gość: MERGY ULGA BUDOWLANA! na Odkrytej IP: 126.17.63.* 16.04.03, 10:06
          pamietajcie ze w mostostalu nie ma ulgi budowlanej!!!!
          pozwolenie na budowe 1999 rok a zkaonćzenie w tym roku.\jest
          taki zapis w umowie !!!!
          • Gość: G Re: ULGA BUDOWLANA! na Odkrytej IP: 213.158.197.* 23.04.03, 15:45
            Brak ulgi dotyczy tylko bloku VI.
            W piątce pozwolenie na użytkowanie dostali w 2002. Wyrobili się więc w
            przeciągu ustawowych trzech latach.
            Problem w tym, że w V zostały chyba tylko duże i małe mieszkania o dwóch
            pokojach można zapomnieć. (Mogę się jednak mylić)

Pozdrawiam,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka