Gość: Analyzer IP: *.pkobp.pl 25.03.03, 11:26 Witam Szukam osob, ktore zdecydowaly sie na Sady Rembertowskie (JWC). Warto byloby powymieniac sie informacjami na temat tego osiedla i samej firmy JWCONSTRUCTION. Pozdrawiam Analyzer Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tarper Re: JWC SADY REMBERTOWSKIE - Sąsiedzi 25.03.03, 13:04 Czesc sasiedzie, Mam pytanko dlaczego powielasz watki dot. sadow rembertowskich. Moim skromnym zdaniem najlepiej gdyby istnial jeden watek, co ulatwilo by wymienianiem sie informacjami. Pozdrawiam sasiada, Tarper Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Analyzer Re: JWC SADY REMBERTOWSKIE - Sąsiedzi IP: *.pkobp.pl 25.03.03, 13:27 tarper napisał: > Czesc sasiedzie, > > Mam pytanko dlaczego powielasz watki dot. sadow rembertowskich. Moim skromnym > zdaniem najlepiej gdyby istnial jeden watek, co ulatwilo by wymienianiem sie > informacjami. > > Pozdrawiam sasiada, > > Tarper Rzeczywiście, może nie potrzebnie stworzyłem nowy wątek, ale sokoro tak już jest to będzie dotyczył tylko tego osiedla. Byłeś już na budowie i odlądałeś mieszknie? Można je już podobno oglądać? Pozdrawiam Analyzer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klamot Re: JWC SADY REMBERTOWSKIE - Sąsiedzi IP: *.media 25.03.03, 13:26 Witam Również kupiłem tam mieszkanie, budynek RIIB. Co do informacji na temat osiedla uważam że lokalizacja jest super spokój, cisza, lasek dookoła, osiedle nie jest zbyt duże więc nie wygląda jak blokowisko. To właśnie to skłoniło mnie do kupna tam mieszkania. Co do samego JWC to pomimo bardzo negatywnych opinii na ich temat na forum uważam że jak na razie nie wygląda to źle. Budynki stoją i niedługo będzie stan surowy zamknięty, prace cały czas postępują do przodu więc myślę że może nawet nie powinno być tragicznego poślizgu (termin oddania mam na 30,12,03), a same budynki wyglądają na dość solidne, jestem tam regularnie co tydzień więc gdyby ktoś potrzebował posiadam zdjęcia z budowy. Poza tym mam kolegę w pracy który kupił mieszkanie w JWC w Ząbkach i jak na razie jest bardzo zadowolony, tzn nie pękają mu ściany, nie kapie mu woda na głowę, ani też nie ma krzywych ścian. Więc póki co jestem dobrej myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klamot Re: JWC SADY REMBERTOWSKIE - Sąsiedzi IP: *.media 26.03.03, 16:46 Witam Mam pytanie czy ktoś miał może problem z uzyskaniem kredytu w Millenium, tj. nie ze zdolnością kredytową lecz z wyceną mieszkania. W momencie podpisywania umowy wartośc mojego mieszkania wraz z garażem i loggia wynosiła 166 tys, zgodnie z umową którą JWC ma podpisaną z Millenium powinienem bez problemu dostać kredyt na 90% wartości mieszkania, tymczasem bank stwierdził iż dla nich to mieszkanie jest warte 150 tys. Czy jeśli developer ma podpisaną umowę z bankiem to może sobie dowolnie szacować cenę mieszkania? Czy spotkaliście się może z takim problemem??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: JWC SADY REMBERTOWSKIE - Sąsiedzi IP: 193.178.143.* 26.03.03, 16:52 Witam Dlatego najlepiej nie załatwiać kredytów w bankach z którymi współpracują deweloperzy tylko z firmami, które profesjonalnie pośredniczą w załatwianiu kredytów (i nie biorą od ciebie ani grosza!!). Z wyceną może być problem. Lepiej zlecić wszystko jednej firmie (jw.) i wszystko będzie OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLC Re: JWC SADY REMBERTOWSKIE - Sąsiedzi IP: *.crowley.pl 02.04.03, 10:24 Czy ktoś wie co się dzieje aktualnie na budowie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KLAMOT Re: JWC SADY REMBERTOWSKIE - Sąsiedzi IP: *.media 02.04.03, 10:49 Witam Nie wiem o który blok dokładnie ci chodzi więc napiszę o wszystkich, licząc od strony ul. Żołnierskiej Pierwszy blok ma kładzione instalacje wewnątrz, są wszystkie okna, stoi już szkielet dachu. Drugi jest w stanie podobnym jak pierwszy z tym że bez okien i nie prowadzi się żadnych prac wewnątrz. Trzeci jest w trakcie budowy czwartego piętra i prace postępują dośc szybko jestem tam co tydzień więc mogę ocenić postęp) mniej więcej stawiają 1 piętro tygodniowo Czwarty jest w trakcie wstawiania okien ( pozostały już tylko balkonowe)i z tego co ostatnio widziałem rozpoczęli już montaż instalacji elektr. Pozostałe mniejsze bloki stoją już z oknami (prawie wszystkie) i mają postawione szkielety dachów, więc niedługo powinien być stan surowy zamknięty. Pozdrawiam sasiada ( gdyby coś dysponuję zdjęciami) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLC Re: JWC SADY REMBERTOWSKIE - Sąsiedzi IP: *.crowley.pl 02.04.03, 11:28 Dziękuję za info. Wygląda że dotrzymają terminu III kw. 2003 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amika Re: JWC SADY REMBERTOWSKIE - Sąsiedzi IP: *.stgl.netd.alcatel.de 02.04.03, 12:20 Nie cieszcie się, że JW dotrzyma terminu - to się chyba jeszcze nie zdarzyło tej firmie. Budowa posuwa się do przodu aż do momentu uzyskania wszystkich wpłat od klientów związanych ze stanem surowym otwartym, zamkniętym - a ostatnie 10%, które będzie płatne przy odbiorze mieszkania przestaje już być istotne z finansowego punktu widzenia dewelopera. Moje mieszkanie na Dąbrówce też pięknie pięło się w górę aż do momentu wpłacenia 90% ; aktualnie opóźnienie wynosi 7 miesięcy. Życzę powodzenia, ale bądźcie czujni i stale ich kontrolujcie i piszcie, to się przydaje jeśli nie dotrzymają terminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KLAMOT Re: JWC SADY REMBERTOWSKIE - Sąsiedzi IP: *.media 02.04.03, 13:24 Cóż wszystko wyjdzie w praniu, lecz jak na razie myślę że nie ma powodów do niepokoju. Jestem na budowie regularnie co tydzień i stale będę monitorował postępy, w razie nagłego zatrzymania robót na pewno napiszę. Termin oddania mam na grudzień i jak na razie wszystko wskazuje że się wyrobią w terminie bądź z niewielkim opóźnieniem, ale pożyjemy zobaczymy.... Odpowiedz Link Zgłoś
tarper Stan surowy otwarty 16.04.03, 14:50 Witam sąsiadów, Mam pytanko czy dostaliście podobnie jak ja powiadomienie z JWC o stanie surowym otwartym budynku i informacji o wpłacie kolejnych 25% wartości mieszkania. Pozdrawiam, Tarper Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klamot Re: Stan surowy otwarty IP: *.media 16.04.03, 14:56 A w którym budynku kupiłeś? Ja jeszcze takowej informacji nie dostałem budynek RIIB Odpowiedz Link Zgłoś
tarper Re: Stan surowy otwarty 16.04.03, 15:03 Witanko, Moje mieszkanko jest w budynku RIV. pozdrawiam, Tarper Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Analyzer Re: Stan surowy otwarty IP: *.pkobp.pl 17.04.03, 15:05 tarper napisał: > Witam sąsiadów, > > Mam pytanko czy dostaliście podobnie jak ja powiadomienie z JWC o stanie > surowym otwartym budynku i informacji o wpłacie kolejnych 25% wartości > mieszkania. > > Pozdrawiam, > > Tarper Ja jeszcze nie dostalem zawiadomienia. Dzownilem do JWC jakies 3 dni temu i powiedziano mi, ze dostane zawiadomienie ok. czerwca. Ja mam RIIIA Pozdrawiam Analyzer. P.S. Wie ktos jak wyglada budowa, tj. na jakim jest etapie? Odpowiedz Link Zgłoś