Dodaj do ulubionych

Osiedle Tęcza- jakie doświadczenia z deweloperem?

IP: *.noname.net.icm.edu.pl 26.03.03, 13:09
Witam,
czy ktos z forumowiczów zdecydował się na Osiedle Tęcza? Będę wdzięczna za
informacje z placu boju- jak jest po podpisaniu umowy? Czy wywiązują się ze
zobowiązań, czy można negocjowac zapisy w umowie? Jak się mieszka jeżeli ktoś
już odebrał mieszkanie?
Od kilku tygodni przeszukuję Warszawę (preferncje na obrzeża W-wy) celem
znalezienia 3 pokojowego mieszkania. Po poczytaniu wielu wątków zrezygnowałam
z zakupu w Agromanie i Dolcanie.
Nie mam już siły, a wydaje się że znalezienie inwestycji o kórej los można
być spokojnym jest utopią. Wiec niech będzie to chociaż inwestycja najmniej
ryzykowna :)
CZekam na informacje, pozdrawiam :)
Agnieszka
Obserwuj wątek
    • Gość: Jagoda Devcor jest ok:) IP: 212.244.180.* 27.03.03, 08:31
      OD kilku dni poszukuję na forum kogoś, kto już tam mieszka...:) Ja odbeiram na
      Osiedlu Tęcza mieszkanko już w czerwcu. Na razie - mam same dobre
      doświadczenia - przede wszystkim z biurem sprzedaży, ale także patrząc na
      budowę to jestem pod wrażeniem - w ciągu dwóch tygodni w miarę ciepłej pogody
      ruszyli z kopyta. Jeśli widziałaś mieszkania pokazowe - to uwierz im, że skosy
      w nowobudowanych budynkach będą rzeczywiście inne, zdecydowanie lepsze:)) Ale
      chyba jesteś zainteresowana mieszkankiem na parterze, prawda?
      No, cóż mam wrażenie że są jedną z najlepszych propozycji obecnie na rynku -
      szybko idzie budowa, umowa przedwstępna nie zawiera wiele kruczków, zresztą
      można je "wyprostować" w aneksie do umowy. Z jednej strony, wiadomo my, jako
      kupujący musimy się zabezpieczyć, ale z drugiej strony ich, tzn. developera
      też trzeba zrozumieć w pewnych sytuacjach, bo kupujący są różni (np. mimo
      umowy nie wpłacają pieniążków, a developer musi mieć przecież pieniądze na
      inwestycję:))) Nie wiem czy bierzesz kredyt - jeśli tak to polecam w PKO BP
      ale koniecznie w oddziale na Nowogrdzkiej!!! Tam już przetarłam szlaki
      Devcorowi i nie będą robili problemów. Jeśli chcesz jeszcze jakieś informacje
      to mój adres jest jadziulek@wp.pl. Poza tym mnie np. przekonały koszty
      mieszkania tam, tzn. czynsz. W porównaniu z innymi developerami jest naprawdę
      atrakcyjny i rzewiście taki jest, bo rozmawiałam z przypadkiem zaczepioną
      osobą mieszkającą tam na parterze i potwierdziła że wszystko jest tak, jak
      mówili jeśli chodzi np. o czynsz.
      Pozdrawiam sąsiadkę?!:)
      Jagoda
      • Gość: Aga_s Re: Devcor jest ok:) IP: *.noname.net.icm.edu.pl 27.03.03, 13:10
        Dzięki za info.
        W niedzielę wybiorę się obejrzeć budowę i mieszkania.
        CZy ty już tam mieszkasz? A jesli nie to na kiedy masz planowany odbiór?
        I może wiesz jaki ma być czynsz?
        Pozdrawiam seredecznie:)
        Aga
        • Gość: Jagoda Re: Devcor jest ok:) IP: 212.244.180.* 31.03.03, 08:36
          Mieszkanie odbieram czerwiec-lipiec. Czynsz jest 201 zł, w to wliczony jest :
          ochrona osiedla, wywóz nieczystości i smieci, sprzatanie osiedla, stałe łącze
          internetowe, zarząd i ryczałt za wodę. Ponieważ każde z mieszkań ma swój piec,
          za ogrzewanie mieszkania i wody płacisz sama, tyle ile ogrzejesz....
          Podnieśli teraz cenę o ok.200 zł za m2, ale i tak uważam że są konkurencyjni
          na rynku i naprawdę solidni i godni zaufania.
          Jak by co, pisz na adres: jadziulek@wp.pl jeśli masz jeszcze jakieś pytania.
          Acha, na umowie masz podaną cenę mieszkania w dolarach, ale kurs waluty jest
          fiksowany w umowie, tzn. ja np. mam w umowie, że dolar jest za 4,05 PLN. I
          bardzo dobrze, developer wie ile za to mieszkanie dostanie, a mnie nie
          interesują wachania kursowe. Teraz chyba zmienili kurs, no ale ja podpisywałam
          umowę pod koniec stycznia....
          Pozdrawiam,
          Jagoda
        • Gość: Jagoda i jeszcze coś na temat czynszu:) IP: 212.244.180.* 31.03.03, 08:41
          Acha, i ten czysz rzeczywiście tyle wynosi, bo jakiś czas temu zaczepiłam
          Panią która tam mieszka od listopada i potwierdziła, że tyle płaci. Developer
          będzie zarządzał tym osiedlem jeszcze trzy lata po skończeniu inwestycji, tzn.
          do 2007 roku. Potem mieszkańcy zawiązują wspólnotę. Acha, jeszcze muszę ci
          powiedzieć, że koszt zarządu jest 80 zł (to naprawdę niedużo) a wywóz śmieci
          jest co dwa dni, tzn. co dwa dni przyjeżdża śmieciarka. Uważam, że to nawet
          dobre rozwiązanie, bo przynajmniej "trzeba myśleć o śmieciach" tzn. składać,
          żeby zabierały mniej miejsca i zastanowić się zanim coś wyrzuciasz, a nie
          wyrzucać wszystko jak leci:)
          pzdr
          Jagoda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka