Dodaj do ulubionych

Dlaczego w Piasecznie wyprzedają mieszkania !!??

IP: *.tomaszow.mm.pl 23.10.06, 18:20
Poszukuję w Piasecznie i zauważyłem ciekawą rzecz. Wszstkie oferty sprzedaży
dotyczą w Piasecznie ulicy Słowiczej, Albatrowsów, Strusia, Pelikanów.
Wszystkie sąsiadują ze sobą.
Czy wiecie co może byćprzyczyną ? Wady konstrukcyjne, moze jakaś inwestycja w
pobliżu ?? Ceny są ciekawe, ale nie wygląda to na zbieg okoliczności.
Obserwuj wątek
    • jaqbek2 Re: Dlaczego w Piasecznie wyprzedają mieszkania ! 23.10.06, 18:27
      Odpowiedź jest jedna: Multi-Hekk i ich cegła. Przejedź się tam kiedyś, i zobacz
      jak po 5 latach wyglądają budynki na os. Slowicza, a przede wszystkim słynny
      "Titanic" po drugiej stronie ulicy, przy Sikorskiego 1a.
      Ostatnio pokazywałem go mojemu przyszłemu sąsiadowi. Był przerażony. Z duszą na
      ramieniu wszedłem na klatkę schodową i czym prędzej poszedłem stamtąd bojąc się,
      że cos mi się zaraz zwali na łeb.
      • jaqbek2 Re: Dlaczego w Piasecznie wyprzedają mieszkania ! 23.10.06, 20:47
        jaqbek2 napisał:

> Odpowiedź jest jedna: Multi-Hekk i ich cegła.
        A! proponuję wziąć kawałek tej cegły do ręki i spróbować rozkruszyć. Coś łatwo
        idzie, prawda ?
    • Gość: pułkownik WSI Nie wiem, ale się dowiem. Zadzwoń jutro. IP: *.aster.pl 23.10.06, 20:33
      jak wyżej.
    • Gość: aaaa Re: Dlaczego w Piasecznie wyprzedają mieszkania ! IP: *.xteam.pl 24.10.06, 11:49
      i ogrzewanie gazowe, czyli piecyki
      • Gość: rt Re: Dlaczego w Piasecznie wyprzedają mieszkania ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.06, 12:56
        to akurat hest norma dla Piaseczna. W Wawie też są nowe osiedla z gazowym
        ogrzewaniem.
        • Gość: gość Re: Dlaczego w Piasecznie wyprzedają mieszkania ! IP: *.acn.waw.pl 24.10.06, 14:33
          także normą dla Piaseczna jest to, że wszyscy jak na komendę zrywają sie rano do
          pracy w Warszawie i przez dobrą godzinke jadą tam w swoim towarzystwie ;-P
          W zasadzie od ósmej do dziewiętnastej nic sie nie dzieje na osiedlach, bo
          wszyscy sa w wieku "produkcyjnym". Owszem, ceny moga być atrakcyjne, mieszkan
          dużo ale dla komfortu psychicznego trzeba sobie poszukac pracy w Piasecznie
    • Gość: monia Re: Dlaczego w Piasecznie wyprzedają mieszkania ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.07, 08:37
      Nie dziwię się, że ludzie wyprzedają tam mieszkania. Ten developer ogólnie w
      Polsce jest znany. Nazywa się MULTIHEK. Ale raczej jest znany, że partaczy
      robotę. Proponuję przyjechać do Piaseczna i zobaczyć słynne dziecko MULTIHEKA.
      Nazywamy go TITANIC, ale nie dlatego, że jest taki piękny, ale dlatego, że
      tonie, jak statek. Szczerze, odradzam mieszkanie w MULTIHEKU. prędzej czy
      później coś w mieszkaniu odpadnie.
      • enigma-film Re: Dlaczego w Piasecznie wyprzedają mieszkania ! 01.03.07, 10:39
        dlaczego wyprzedają ? bo cena jest nadal dobra
        dlaczego tak dużo ? bo dużo tych mieszkań na Osiedlu Słowicza poprostu jest
        dlaczego nie wszyscy ?
        bo nie jest aż tak źle , a to że nie jest tak dobrze jak po innych deweloperach
        to fakt niezaprzeczalny, cena jest atrakcyjna , a nie każdy może jeździć
        limuzyną klasy A, za to mamy niezłe forum osiedlowe www.slowicza.org.pl
        i kilka wątków na ten temat.
      • Gość: bubin3 Re: Dlaczego w Piasecznie wyprzedają mieszkania ! IP: 195.94.216.* 01.03.07, 15:13
        Jedyna udana inwestycja MULTI-HEKA w Piasecznie to jego pierwsza inwestycja w
        tym mieście, czyli osiedle na warszawskiej. Słowicza też odradzam, mieszkało
        tam kilku znajomych... i juz nie mieszka:)
    • Gość: Aneta Re: Dlaczego w Piasecznie wyprzedają mieszkania ! IP: *.stacje.agora.pl 01.03.07, 15:14
      Podejrzewam, ze dlatego, ze sporo osob kupilo mieszkania traktujać je
      inwestycje i teraz, gdy cena poszła do góry chca je sprzedać.
      Pewnie też dlatego, że jest to największe osiedle Piaseczna :-))

Aneta
      • Gość: but Re: Dlaczego w Piasecznie wyprzedają mieszkania ! IP: *.wavenet.pl 01.03.07, 21:23
        Z Piaseczna nie da się racjonalnie funkcjonować na codzień w W-wie.Dojazd
        samochodem Puławską do Mokotowa zajmuje ok. 1 h rano od 7 do 10.Jesli pracujesz
        dalej- odpada samochód, chyba że masz terenowca: wtedy grzejesz po drogach
        polnych przez Iwiczną,Zamienie, Dawidy ogródki działkowe koło lotniska, Rybie
        RAszyn Na skraju, dziurawe drogi na okęciu ,salomei, włochach itp.
        Z drugiej strony PKP to obskurne i niepunktualne pociągi z Radomia z jadącymi
        wieśniakami do roboty rano to nie na mój nos. Autobusy też stoją w korku o
        długości 20 km.
        Dlatego przeprowadziłem się do Pruszkowa, gdzie mieszkania jeszcze niedawno
        były tańsze niż w Piasecznie,korki są mniejsze (oprócz Al.Jerozolimskich), bo
        mozna jechac Połczyńską lub przez Piastów i Niedzwiadek bez większych korków na
        Włochy w 15 min. Ponadto kurusje co 10 min KM na zmianę z SKM co standardem
        przypomina metro. To jest zupełnie inne życie niż w Piasecznie. Oszczędzam
        godzinę dziennie na korkach. Za 2 lata w Pruszkowie będzie autostrada A2
        bezpłatna na odcinku Pruszków-Wawa ,którą będziemy w 10 min w centrum W-wy.
        • Gość: Ksysd Re: Dlaczego w Piasecznie wyprzedają mieszkania ! IP: *.piaseczno.robbo.pl 01.03.07, 21:29
          Nom, autostrada przez centrum Warszawy...
          • schwinn1 Re: Dlaczego w Piasecznie wyprzedają mieszkania ! 01.03.07, 23:16
            mieszkam w piasecznie ze trzy lata.. na osiedlu słowicza.. nie narzekam nie
            płaczę nie marudzę.. od listopada pracuje też w piasecznie.. jade rowerkiem 15
            minut, na piechotę 30-40 minut.. nie stoje w korkach.. po pracy lub w weekend
            potrzebuje 10-15 minut by znaleźć sie poza głownymi drogami, miastem.. w ciągu
            20-25 minut jestem już w nad jeziorkami, w lesie.. jest super..
            myślę ze jeśli ktoś ma naturę marudy będzie marudził i w pruszkowie i na
            białołęce..
            w warszawie bywam przeciętnie 2 razy w tygodniu.. jakoś udaje mi się żyć bez
            wielkomiejskiego zgiełku i tłumu gdzie ludzie (a ja wraz nimi) wbiegają po
            schodach ruchomych ;-/
            • alienxxx Re: Dlaczego w Piasecznie wyprzedają mieszkania ! 01.03.07, 23:48
              powodem masowej wyprzedazy jest cofniecie pozwolen na budowe znamienitemu
              deweloperowi MH
              • Gość: mieszkaniec PROSTY POWÓD IP: 80.72.40.* 02.03.07, 09:29
                Osiedle stoi nielegalnie na ziemi rolnej. Poszukaj informacji na ten temat.

miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34889,736593.html
                A poza tym:
                Osiedle Słowicza - jedno z największych w Piasecznie - zostało wybudowane
                niezgodnie z prawem. Tak uznał Wojewódzki Sąd Administracyjny.
                Pozwolenia na budowę 12 bloków uchylił w grudniu 2005 roku wojewoda. Urzędnicy
                dopatrzyli się w wydanych przez burmistrza Piaseczna pozwoleniach błędów
                formalnych, m.in. zgody na budowę kolejnych domów wydawano, choć inwestor nie
                przedstawił projektu zagospodarowania całego osiedla, a obszar, na którym
                stanęły bloki, nadal jest terenem rolnym.
                Mieszkańcy mają jeszcze inne zastrzeżenia.
                - Budynki są fatalnie wykonane, nie ma hydrantów, a drogi wewnątrz osiedla są za
                wąskie i samochody straży pożarnej nie mogą tam wjeżdżać -wylicza mieszkanka
                osiedla Nina Ignaczak.
                Inwestor osiedla - spółka Multi-Hekk z Olesna - nie zgadzała się z tymi uwagami
                i odwołała się do WSA. Sąd oddalił te skargi. Oznacza to, że ogromna część
                osiedla Słowicza jest samowolą budowlaną.
                - To ogromny problem - przyznaje Zygmunt Podgórski z piaseczyńskiego urzędu.
                -Właściwie należałoby teraz wyburzyć te bloki. Tylko kto się odważy? Przecież
                ludzie zapłacili za swoje mieszkania.
                Zdaniem urzędnika lokatorów Słowiczej czekają ciężkie czasy.
                -Jest tam cała masa usterek i niedoróbek, które trzeba poprawiać na podstawie
                nowych pozwoleń na budowę. Skoro bloki są samowolą, to nikt na ich przebudowę
                pozwolenia nie wyda -mówi.
                Co zamierza zrobić inwestor feralnego osiedla? Członek zarządu spółki Multi-Hekk
                Arkadiusz Brukacz odmówił komentarza.
                źródło: Michał Kozak Rzeczpospolita www.rzeczpospolita.pl
        • owrank może śmierdzi tylko wtedy kiedy Ty tam jesteś ? 02.03.07, 10:21
          chyba jaja sobie robisz że z Pruszkowa na Mokotów dojedziesz szybciej rano niż
          z Piaseczna na Mokotów.... buhahahahah....

kolega spod Piaseczna jeździ Fordem Focusem codziennie przez Zamienie, Dawidy,
          Raszyn a nigdy nie słyszałem, że Focus to terenówka. Widać że nigdy tamtedy nie
          jeździłeś bo nie wiesz, że tam sa normalne drogi asfaltowe.

Kolejkę radomską znam bardzo dobrze bo akurat moja praca jest blisko stacji w
          Warszawie i nie ma szybszej metody dojazdu dla mnie. Ja tam nieprzyjemnych
          zapachów, w stopniu większym niż w zapchanych autobusach ZTM, tramwajach czy
          metrze nie odnotowałem pomimo że niedawno jeszcze dojeżdżałem z Ochoty do pracy
          autobusem więc znam i koleje mazowieckie i ZTM.... może w pociągu brzydki
          zapach roznosi się tylko kiedy Ty tam jesteś ???
          • Gość: niemultihekk ostrzegam przed Multi Hekk !!!!!!!!!!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.07, 22:50
            Ta firma jest nie godna zaufania, ciagle balansuje na granicy prawa!!!!!!!!w
            biurze mydla ludzia oczy,a zaliczek na budynki ELEKTRY rowniez nie
            zwracja ,pomimo umowy,w ktorej sami sie do tego zobowiazali!!!!!!!!!Istny
            SKANDAL ja w poniedzialek ide zlozyc oficjalne zawiadomienie w tej sprawie na
            Policje,a nastepnie poinformuje U.Gminy Piaseczno o tym,ze Deweloper
            informuje,ze wine za opoznienie ponosi wlasnie Gmina Piaseczno!!
            • Gość: adaś Re: Pruszkow - Piaseczno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.07, 09:08
              Jestem gotow sie załozyc ze jesli oboje wyjedziemy, ja z Pruszkowa a Ty z
              Piaseczna np o 7.00 Bede duzo szybciej od Ciebie!!!! Na Alejach nie ma korkow o
              tej porze a Piaseczno stoi!

Poza tym nie porownujcie tych obu miast! Piaseczno to dziura! Dwa razy mniejsza
              od Pruszkowa.
              Pruszkow ma lepsza komunikacje, jest bezpieczny, wiekszy budzet ;) lepsze
              perspektywy (Piaseczno to tylko sypialnia, w Pruszkowie rozwija sie przemysl),
              powstaje piekny deptak, jest super basen, najnowoczesniejszy tor kolarski w
              Europie z siedziba PZKol., sa piekne parki, rewelacyjny stadion pilkarski,
              dobre szkoly, lada dzien powstanie Multipleks z kregielnia...
              Poza tym bedzie darmowy dojazd autostrada, obwodnice miejskie co znacznie
              uatrakcyjni miasto i przyciagnie inwestorow!!!

Piaseczno zawsze bedzie sypialnia Wwy.
              Pruszkow za kilka lat bedzie atrakcyjnym samodzielnym miastem!
              Mieszkalem w Piasecznie i Pruszkowie.

Pruszkow bije na glowe Piaseczno!
              Takze odlegloscia do centrum Wwy tylko 16 km a nie 20 ;)
              • Gość: jojo Re: Pruszkow - Piaseczno IP: *.chello.pl 03.03.07, 14:59
                Czyzby ulica Ołówkowa w Pruszkowie też biła na głowę Piaseczno z jego coraz
                ładniejszymi osiedlami???
                Byłam tam raz w celu obejrzenia przyszłej inwestycji i za zadne skarby tam nie
                wrócę. Przeciez to jakis koszmar!!!! Aż nie można uwierzyc, że takie ulice
                istnieją jeszcze i nikt się za nie nie bierze od wielu lat. Jeszcze gorsza ruina
                niż w latach 90-tych. I Ty mówisz, że Pruszków może się komus podobać????
                • Gość: Emendem Re: Pruszkow - Piaseczno IP: *.aster.pl 03.03.07, 18:16
                  Pracowałem w Piasecznie, mieszkam w Pruszkowie od urodzenia. Fakt, są takie
                  ulice jak Ołówkowa i są jeszcze gorsze, o których nie masz pojęcia ale
                  Piaseczno nie dorasta do pięt Pruszkowa... Pruszków to znacznie większe miasto,
                  sporo nowych inwestycji, lepsza komunikacja, przemysł, szkolnictwo, perspektywy
                  związane z rozwojem (np. autostrada). Pruszków będzie istniał jako samodzielne,
                  ciekawe miasto a Piaseczno będzie tylko sypialnią do której zakorkowaną
                  Puławską będzie gnało do Warszawy do pracy 95% mieszkańców w wieku
                  produkcyjnym... Na koniec jedna uwaga - Nie znasz pięknych miejsc Pruszkowa i
                  innych ciekawych inwestycji... :(
                  • alienxxx Re: Pruszkow - Piaseczno 03.03.07, 23:44
                    znam zarowno Piaseczno jak i Pruszkow
                    ani jedno, ani drugie nie zachwyca
                    wole jednak mieszkac w Piasecznie z przyczyn takich, a nie innych
                    rozmowa o wyzszosci jednego miasta nad drugim jest bez sensu - zyjemy w wolnym
                    kraju i kazdy moze mieszkac tam gdzie mu sie bardziej podoba - skoro cale masy
                    ludzi kupuja mieszkania zarowno w jednym, jak i w drugim miescie, to po co
                    wychwalac ktorekolwiek z nich?

macie jakis kompleks, ze musicie udowodnic, ze Pruszkow jest lepszy od Piaseczna?
                    • Gość: jojo Re: Pruszkow - Piaseczno IP: *.chello.pl 04.03.07, 09:52
                      ja nie mam żadnego kompleksu gdyz mieszkam na Kabatach:-)
                      Pruszków znam sprzed wielu lat, gdyz mam koleżankę , która tam mieszka, ostatnio
                      zwyczajnie interesowała mnie pewna inwestycja, ale jak zobaczyłam ulicę to się
                      przeraziłam. Piaseczno znam również bardzo dobrze , gdyż jest to blisko Kabat,
                      mnóstwo sklepów, centra handlowe etc. Zdecydowanie lepiej niż w Pruszkowie. A
                      Kabat nie zamienię na żadne inne miejsce ;-)))))
                      • magister11 Re: Pruszkow - Piaseczno 04.03.07, 20:31
                        > mnóstwo sklepów, centra handlowe etc.

vs.

> zwyczajnie interesowała mnie pewna inwestycja, ale jak zobaczyłam ulicę to się
                        > przeraziłam.

Nono Panie jojo z TAKĄ logiką i przkonaniem o swojej słuszności to rzeczywiście
                        jesteś skazany na sukces w naszym pięknym kraju. Tu się ceni takich w
                        najwyższym stopniu przekonanych o swojej słuszności obywateli co to nie
                        zastanawiają się zbyt długo tylko mówią, piszą itp. :-)

A teraz czas na refleksję:

1. W kwietniu rusza nocny autobus ZTM z centralnego do Pruszkowa
                        2. W ciągu 2 lat zostanie wymieniony tabor WKD na nowoczesny, a samorządy
                        zainwestują weń NA POCZĄTEK ponad 160 mln pln
                        3. Kupując odpowiedno zlokalizowane mieszkanie w Pruszkowie możesz wybierać
                        pomiędzy SKM/WKD/KM bo wszędzie dojdziesz spacerem maksymalnie w 15 minut.
                        4. Pruszków zdobył 2 razy mistrza polski w koszykóce mężczyzn i wygrywał z
                        czołowymi zespołami europy
                        5. W Pruszkowie był najwięszy basen otwarty w Polsce, a teraz na jego miejscu
                        będzie najnowocześniejszy tor kolarski w tej części europy wraz z towaryzszącą
                        mu infrastrukturą
                        6. Dojazd do Warszawy w najbliższych 3-4 latach poszerzy się o:
                        - A2 bezpłatną na odcinku do Warszawy
                        - trasę salomea-wolica (s7/s8)
                        - południową obwodnicę s2
                        - aleje jerozolimskie poszerzone do 3 pasów i z 2 kolejnymi bezkolizyjnymi
                        estakadami
                        7. Rozpoczyna się budowa obwodnicy Pruszkowa
                        8. Pruszków leży na linii Warszawa-Łódź-Poznań dzięki temu sprawny transport
                        również przez Pruszków ma strategiczne znaczenie dla całej Polski (kolej
                        podwyższonych prędkości).
                        9. Dalszy rozwój SKM i WKD oznacza rozwój możliwości transportowych dla
                        Pruszkowian.
                        10. W Pruszkowie są piękne parki.

Jeżeli poza sklepami chciałbyś jeszcze skonfrontować jakieś plusy Piastowa w
                        porównaniu z Pruszkowem, to ZAPRASZAM do pochwalenia się :-)

(Jeśli nie to już chyba nie ma potrzeby, abyś wracał do tej rozmowy.)
                      • magister11 Re: Pruszkow - Piaseczno 04.03.07, 20:35
                        Sorki! zapomniałem o:

11/ Nowoczesny stadion piłkarski
                        12/ Wspólny bilet aglomeracyjny wprowadzony jużteraz na trasie SKM , który ma
                        być do czerwca rozrzerzony na wszystko co jeździ na trasie Pruszków- Warszawa
                        oraz na WKD
                        13/ W tym roku rozpoczyna się przebudowa pałacyku sokoła w Pruszkowie który
                        stanie się centrum kulturalnym z biblioteką i salami koncertowymi na kilkaset
                        osób (zapraszam do zobaczenia planów rozbudowy - imponujące!)
                        • Gość: alus Nie przekonuj... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 20:52
                          Nie przekonuj niedowiarków, nie ma sensu. Ja dawno temu też miałem taki dylemat
                          - czy Piaseczno czy Pruszków, ale wybrałem Pruszków właśnie z części w/w powodów
                          (kilku wymienionych jeszcze nie było). W Piasecznie nie ma planów rozbudowy
                          komunikacyjnej i nic nie wskazuje na to aby się to zmieniło w najbliższym
                          dziesięcioleciu. Puławska mi się w tej chwili kojarzy tylko z dziurami.

Dla mnie dużą rolę odgrywał czas dojazdu do pracy (w obecnej chwili ok. 15-20
                          minut - do wyboru objazd przez Pęcice lub Jerozolimskie) i bliskość wylotu na
                          Poznań. Piaseczno ma może i swoje plusy ale czas dojazdu gdziekolwiek i brak
                          komunikacji ALTERNATYWNEJ (paru autobusów ZTM dziennie nie można nazwać
                          alternatywą) do samochodu dyskwalifikuje tą lokalizację. Pruszków może w obecnej
                          chwili też nie ma jakiejś sensownej komunikacji autobusowej ale w zupełności
                          rekompensuje to fakt posiadania WKD/SKM.
                          • Gość: alus Dodam jeszcze jeden plus Pruszkowa :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 20:40
                            Prawie pod nosem mam basen. Jeden z lepszych w okolicy (troszkę większy od
                            Ożarowskiego). Tego nawet w Warszawie nie ma (jak ktoś mieszka z dala od
                            Warszawianki/Inflanckiej/SGGW), no i rewelacyjne pizzerie też prawie pod nosem
                            (okolice Kraszewskiego, Sprawiedliwości).
                • Gość: wpr Re: Pruszkow - Piaseczno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.07, 17:05
                  do jojo!

Miasto to nie Olówkowa!
                  Piaseczno jedno wielkie osiedle i nic poza tym
                  SYPIALNIA! Jak Kabaty,tylko z gorsza komunikacja

Pruszkow ma charakter i szybciej sie zmienia...
                  Jest integralnym miastem
                  • Gość: hucuł Re: Pruszkow - Piaseczno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.07, 17:08
                    Kabaty to kupa betonu! Blok na bloku okno do okna...
                    Gdyby nie metro bylaby porazka!
                    Ogolnie wspolczuje tamtejszym mieszkancom
                    Wole zielony Zoliborz,Bielany czy Bemowo z Puszcza Kampinoska na plecach

A co do kłotni Piaseczno - Pruszkow. Stanowczo polecam Pruszkow!
                    To miasto za dwa,trzy lata bedzie perełką. Piaseczno nie ma i nie bedzie mialo
                    nic
                    • Gość: hehe Re: Pruszkow - Piaseczno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.07, 17:17
                      To nic, ze oni mają zakorkowana Puławską, tylko autobusy ZTM i sklep z ciuchami
                      z wyprzedażay i pobliski Auchan. My jesteśmy lepsi w kosza!

Lider Pruszków- KS Piaseczno 71:57
                      Oto dowód:)
                      fotoforum.gazeta.pl/72,2,731,58404593,58404670,0,2.html?v=2
                      • Gość: gość Re: Pruszkow - Piaseczno IP: *.acn.waw.pl 04.03.07, 17:34
                        Z tego co wiem, pruszków ma najwyższe ceny czynszy w okolicy. Tak kojarze.
                        • jaqbek2 Re: Pruszkow - Piaseczno 04.03.07, 18:14
                          Tak, ale tyczy się to tylko Pruszkowskiej Spółdzielni Mieszkaniowej. Banda
                          złodzie, dyktująca ceny z kosmosu. Mieszkań własnościowych to nie tyczy
                  • Gość: jojo Re: Pruszkow - Piaseczno IP: *.chello.pl 04.03.07, 17:59
                    DO WPR:
                    szkoda tylko, ze nie wiesz, ze w kazdym budynku na Kabatach partery sa
                    przeznaczone pod lokale uslugowe i mozna przebierac w sklepach i lokalach. poza
                    tym mamy Tesco, Leclerc, Geant, Multikino, komunikacja najlepsza w calej
                    warszawie. Sorry, ale kiedy moi znajomi z zagranicy zawitali w Pruszkowie
                    stwierdzili , ze nawet w Rumunii (pracuja tam) male miejscowosci prezentuja sie
                    lepiej. Prosze, przestan juz tak bronic ten Pruszkow, chyba masz straszne
                    kompleksy, ze tam mieszkasz..Rzucasz sie na mnie, jakby to mialo dla mnie jakies
                    znaczenie jaki jest ten TWOJ PRUSZKOW.Ja tam nie mieszkam, wiec jesli ci sie
                    podoba to miasto to dalej staraj sie wszystkich przekonywac, ze jest tam tak
                    pieknie i cudownie, wystarczy sie tam przejechac aby poznac prawde: szkoda slow...
                    • Gość: (L) Re: Pruszkow - Piaseczno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.07, 21:32
                      jojo, a jak moi przyjaciele z zagranicy zawitali na Kabatach zdziwili sie kto
                      zaprojektowal cos tak brzydkiego, betonowego i niefunkcjonalnego. I to jest
                      fakt. Wynajmowali tam apartament przez pol roku.
                      W tym samym kierunku zmierza niestety Ursus i jego Skorosze.
                      Ja mieszkam na Powislu. Kupilem starsze mieszkanko ale w pieknym miejscu!

Powiem ze Pruszkow mi sie podoba, mam tam znajomych poza tym jojo zwroc uwage
                      ze wiekszosc poztytwnych wypowiedzi tycczy sie Pruszkowa.
                      Piaseczno nie ma tak malowanej przyszlosci
                      • Gość: zygi z raszyna Re: Pruszkow - Piaseczno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.07, 21:39
                        jojo, przesadziles z ta Rumunia! Na miejscu mieszkancow pieknej Rumunii bym Ci
                        dokopal !

poza tym kazdy i tak wybierze Pruszkow, kto ma taki dylemat, bo to po prostu
                        ladniejsze miasto z przyszloscia!

• magister11 Amen :-) 05.03.07, 16:19
                          No tak... :-)

czułem, ze teraz cała ta dyskusja znajdzie swój szybki koniec :-)
              • Gość: cosmo Adas idz do psychiatry!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 16:57
                Mieszkam w Piasecznie, ale rodzine mam w Pruszkowie. A wlasciwie mialam, bo
                kazdy kto ma troche kasy wyprowadza sie z tego miasta w podskokach.

Znam Pruszkow od dzisiecioleci i bil on Piaseczno na glowe za PRLu. Obecnie
                jest to dziura, w ktorej mieszkaja wylacznie ci co musza: emeryci i ludzie o
                niskich dochodach. Ci bardziej bogaci juz dawno wyprowadzili sie do Warszawy,
                Komorowa czy Podkowy Lesnej.

NIE WCISKAJ KITU, czlowieku!!!!!!!!!!!!!!!
                • magister11 ? 05.03.07, 17:03
                  Jeśli to do mnie, to wyłożyłem karty na stół jeśli chodzi o atuty Pruszkowa,
                  więc zamiast wciskać kit i populizm to odnieś sie do konkretów i napisz co
                  takiego ma w sobie Piaseczno.

Bo zastanawiam się, że jeśli tacy ludzie- jak to opisałeś- mieszkają w
                  Pruszkowie, to KTO mieszka w Piasecznie gdzie - jak podają tu jego adwokaci -
                  głównym atutem są ..sklepy ( w dużej ilości)?
                  • Gość: tomasz "zalety" Piaseczna IP: 193.109.223.* 05.03.07, 17:30
                    Panna mieszka w Piasecznie, ale się wyprowadza:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=234&w=57450449&v=2&s=0
                    Ale ten jest najlepszy. Panna dosłownie uciekła z Piaseczna:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=234&w=39470680&a=39470680
                • Gość: $ Re: Adas idz do psychiatry!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.07, 17:43
                  EEEE Cosmo?
                  Nie rozumiem tego co piszesz.
                  Atak na Pruszkow, a co masz ciekawego do napisania o Piasecznie?
                  To dopiero dziura
                  ;)
                  • Gość: mm Re: Adas idz do psychiatry!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.07, 17:47
                    A ja mam kase i mieszkam w willowej dzielnicy Ostoja!
                    Jesli pokazecie mi takie miejsca jak Ostoja, Malichy, Park Potulickich, Park
                    Sokola, Tworki, Komorów, ulica Kraszewskiego to uznam wasza wyzszosc...

Piaseczno to kupa betonu ktory za kilkadziesiat lat sie zlozy jak zapalki!
              • Gość: h2so4 Re: Pruszkow - Piaseczno IP: 217.153.99.* 05.03.07, 20:53
                Mieszkam w Pruszkowie od 4 mies. Mieszkanie kupiłem w 2005r. za śmiesznie małe
                pieniądze, wg dzisiejszych cen. Mam tyle metrów, że spokojnie mogę tu mieszkać
                z rodziną do starości. Owszem, wahałem się co do Pruszkowa, ale teraz każdego
                dnia utwierdzam się w wyborze. Mieszkam w samym centrum, 5 minut do WKD, max 15
                do PKP. W zasięgu wzroku mam wszelkie instytucje miejskie, piękny park.
                Pruszków nie wyglada zbyt ciekawie, ale z pewnoscią ma fenomenalne warunki
                rozwojowe. Komunikacja samochodowa w godzinie szczytu może sprawiać kłopoty,
                ale gdzie w wawie się wtedy nie stoi?? Są widoki na obwodnicę i autostradę,
                wylot na Poznań tuż obok, co jest dla mnie o tyle udogodnieniem, że w tamtych
                stronach mamy rodzinę. Pruszków, to poprzemysłowe miasto ma swój specyficzny
                urok. Cału czas go poznaję, w nie najładniejszej przecież porze roku.
                Odwiedzili mnie już wszyscy możliwi znajomi, i ci bliskich stron jak Ochota, i
                ci z Białołęki. Wszystcy przewartościowali trochę swoje stereotypowe patrzenie
                na Pruszków. Wg mnie, jest to jedna z najlepszyh lokalizacji w okolicach wawy.
                I co ważne dla kupujacych mieszkania, w Pruszkowie będzie sie dużo budować!!
                Chyba nie ma takiego miasta w kraju, które by miało takie mozliwosci rozbudowy
                W SAMYM CENTRUM!!
                pozdr
                • alienxxx Re: Pruszkow - Piaseczno 06.03.07, 00:05
                  o ile sie nie myle ktos zalozyl ten watek z pytaniem dlaczego w Piasecznie
                  wyprzedaja mieszkania, a nie dlaczego wybrac Proszkow, a nie jakiekolwiek inne
                  miasto w Polsce

ludzie zalozcie sobie watek z peanami na czesc Pruszkowa skoro musicie
                  dowartosciowywac sie na forum - tutaj naprawde nikogo nie interesuje ile macie
                  parkow i jak dlugo dojezdzacie do roboty
                  • Gość: rr Re: Pruszkow - Piaseczno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.07, 19:08
                    Uwazam watek za zakonczony
        • Gość: kaska Re: Dlaczego w Piasecznie wyprzedają mieszkania ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 14:04
          nie wiem skad pochodzisz, ale wydaje mi się ze nie z wawy, wiec jestes tak
          zwanym wiesniakiem jak ci ludzie z radomia, a to ze pociagi sie spóźniają to nie
          wina radomia, stad odjeżdza o czasie i do warki jest na czas problemy zaczynają
          się gdy ludzie spod warszawy zaczynaja sie do niego ładować, sprawdz a zobaczysz
          a tak w ogole to gratuluje mieszkania wieśniaku, obok którego za 2 lata bedzie
          biegła autostrada...
    • Gość: Maria Re: Dlaczego w Piasecznie wyprzedają mieszkania ! IP: *.adsl.inetia.pl 20.09.13, 16:32
      Na Os. Słowicza jest dość ciasno dla samochodów na uliczkach, ale daje się parkować. Można ten wykupić garaż podziemny, lub miejsce na dużym parkingu za 150zł mies.lub można parkować zaraz przed osiedlem, gdzie sa liczne trawniki i place. Ogólnie Osiedle jest b. ladne, w hiszpańskim stylu. Swietne zaopatrzenie, liczne sklepy osiedlowe, czynne też w niedziele. Blisko targowisko miejskie, autobusy miejskie do Warszawy co 10 minut, w odl. ok.200m Biedronka, a 500m PKP. Mieszkania piękne, słoneczne, o wysokim standarcie.Wszelkie naprawy w lokalach i elewacji są na bieżąco wykonywane,w mieszkaniach są wszystkie media dobrze konserwowane.Są d uże balkony, placyki zabaw dla dzieci. Mieszkam na tym osiedlu 5 lat i jestem bardzo zadowolona. Pozdrawiam Maria.
      • Gość: fill Re: Dlaczego w Piasecznie wyprzedają mieszkania ! IP: *.dynamic.chello.pl 20.09.13, 17:11
        widzę że piaseczno sporo się zmianiło przez ostatnie 7 lat
      • Gość: SAPER Re: Dlaczego w Piasecznie wyprzedają mieszkania ! IP: *.adsl.inetia.pl 22.09.13, 21:29
        "Ogólnie Osiedle jest b. ladne, w hiszpańskim stylu..." i "Mieszkania piękne, słoneczne, o wysokim standarcie...".

No to żeś kobieto pojechała. Szczególnie z tym standardem:) Miałem "przyjemność" kupić mieszkanie na Albatrosów I je wykończyć, więc wiem co to za standard. Miałem też "przyjemność" wymieniać okno balkonowe, bo w ramach tego wysokiego standardu w wietrzne dni firany hulały mi po pokoju. Jak wyciągnęliśmy okno, to się okazało, że (w ramach wysokiego standardu zapewne) w ścianach jest wszystko: gazety, papiery, znalazła się jakaś stłuczka i kawałek gumy (czarna, więc prawdopodobie kawałek gumiaka). Inne "udogodnienia" w ramach wysokiego standardu pominę milczeniem...
        Na szczęście sprzedaliśmy to mieszkanie. Nie mogliśmy się odnaleźć w tym standardzie... za wysoki był, jak na takie skromne osoby...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka