koska10 23.10.06, 19:57 Podpisałam umowę przedwstępną na zakup mieszkania u dewelopera Eko-Bud na Osiedlu źródlanym w Brwinowie. Będę wdzięczna za każda informację dotyczącą dewelopera oraz warunków mieszkania na tym osiedlu.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gabi359 Re: Osiedle źródlane Brwinów 27.10.06, 23:28 ja mam pytanie z innej beczki, czy przy podpisywaniu umowy przedwstępnej też musiałaś wpłacic w przeciągu 7 dni 10% wartości mieszkania?? noszę się z zamiarem podpisania umowy, zostało mi już nie wiele czasu. Proszę o pomoc i odpowiedź w miarę możliwości szybką Pozdrawiam Gabi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re: Osiedle źródlane Brwinów IP: *.aster.pl 29.10.06, 21:13 Sprawdź na www.brwinow.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucjan Re: Osiedle źródlane Brwinów IP: *.kablowka.waw.pl 30.10.06, 20:55 Witam, Rowniez nosze sie zamiarem podpisania umowy przedwstepnej u tego dewelopera. Czy nanosilas jakies zmiany w tej umowie? Bede wdzieczny za odpowiedz. PS. Mam znajomych, ktorzy mieszkaja tam od miesiaca i sa zadowoleni;) Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
koska10 Re: Osiedle źródlane Brwinów 01.11.06, 08:20 Podpisałam umowę przedwstępną i wpłaciłam zaliczkę, nie nanosiłam żadnych poprawek w umowie. Umowę sprawdzał prawnik i nie miał zastrzeżeń. Wobec czego czekamy na pozwolenie na budowę - troche mnie zmarwilo, że nie będzie pozwolenia w tym roku.. w przyszłym nie wiadomo jak będzie z warunkami kredytu a i nie mozna skorzystać z ulgi odsetkowej.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucjan Re: Osiedle źródlane Brwinów IP: *.kablowka.waw.pl 01.11.06, 20:16 Czesc, Cieszy mnie, ze umowa jest ok (jesli tak twierdzi prawnik). Jesli chodzi o pozwolenie to tez mnie zmartwilo, ze nie wyrobia się w tym roku, bo liczyłem na ulge odsetkową. A co ma się zmienić z kredytami w przyszłym roku? Jakie miałaś terminy wpłat kolejnych rat? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
koska10 Re: Osiedle źródlane Brwinów 02.11.06, 17:56 Pierwszą wpłatę ustalili na koniec lutego.. a Tobie? W przyszłym roku ma być ulga dla młodych małżeństw, dla których jest to pierwsze mieszkanie... a co z osobami stanu wolnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucjan Re: Osiedle źródlane Brwinów IP: *.kablowka.waw.pl 02.11.06, 18:34 Ja jeszcze nie podpisałem umowy. A ile wogóle ustalili Ci transz? Mówiąc o uldze dla młodych małżeństw, masz na myśli dopłaty do kredytów w PLN? Jesli tak to się i tak nie załapiemy, bo mieszkanie musi być tańsze niż 2,7 tys. za metr. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiadka Re: Osiedle źródlane Brwinów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 21:32 Ja umowę podpisałam na początku października. Nic nie zmieniałam, bo moja prawniczka powiedziała, że jest w miarę ok. Co do pierwszej wpłaty to są elastyczni. Pani w biurze kazała mi się w tej kwestii skontaktowac z prezesem. Przy podpisywaniu umowy pani pytała, czy biorę kredyt, czy wpłacam z własnych środków. Przy wpłacie z oszczędności raty ustalane są według możliwości, tzn. dostosowali mi się do terminów lokat. W sumie wydają się w miarę ok. Jak powiedzieli mi spotkani na osiedlu ludzie, sprzedali swoje małe mieszkanie u nich i kupili większe w kolejnym bloku. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi359 Re: Osiedle źródlane Brwinów 12.12.06, 00:41 ja już podpisałam umowę, obyło się bez 10% wkładu własnego, w treści umowy parę zmian zaszło i też bez większych sporów. W chwili obecnej jestem posiadczką aktu notarianlnego :) Odpowiedz Link Zgłoś