Dodaj do ulubionych

Pruszków, Otwock, Ząbki... - co najlepiej

IP: *.aster.pl 04.11.06, 22:42
zastanawiam się nad obecnie najtańszym mieszkaniem z dobrą komunikacją typu
skm, czytalam ze do skm w pruszkowie ciezko wsiasc, do otwocka prawdopodobnie
kolejka nie dotrze a Ząbki...? Kto mi pomoże w wyborze bo juz glupieje... :(
Obserwuj wątek
    • peterto5 Re: Pruszków, Otwock, Ząbki... - co najlepiej 04.11.06, 22:55
      Ja bym wybrał Otwock,dlatego że do warszawy jeżdżą MiniBusy co 10 minut kurs nie
      stoisz na przystanku godzinami, Arki, Wilgi i inne...Właściwie to bez przerwy
      autobusy. Jest pociąg, a poza tym Otwock ma tyle pięknych inwestycji....
      poszukaj w google takich inwestycji jak: Morskie Oko 2
      Osada Billewiczów
      Iwestycja przy Reymonta róg Goldflama
      Inwestycja przy ul. Krótkiej
      Brzozowy zakątek
      Zacisze otwockie(nowość!)
      OSM przy Dłuskiego
      Osiedle przy ul.Chopina róg Wrońskiego

• Gość: rado Re: Pruszków, Otwock, Ząbki... - co najlepiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.06, 19:25
        Pruszkow! Bez dwoch zdan!
        Ladne miasto, bezpieczne, z szansa na przyszlosc. Szybko sie zmienia.
        Tylko 16 km do Palacu Kultury
        Bliskosc autostrady planowanej wplynie na jego rozwoj.
        A ponadto: SKM w 20 minut do Centrum, Koleje Mazowieckie to samo, WKD - 25
        minut do Centrum, i siec autobusow... W dodatku duza czestotliwosc jazdy
        Poza tym kwestia czasu jest autobus 700.
        W Otwocku bywalem. Dojazd tragiczny i daleko do Centrum! W dodatku
        niebezpieczny,
        A Zabki sami wiecie, haotyczna zabudowa, tragiczny dojazd. No i prawa strona..
      • magdalenax Re: Pruszków, Otwock, Ząbki... - co najlepiej 20.11.06, 12:31

Otwock to moje rodzinne miasto ale mieszkanie kupilam teraz w Markach www.sam-
        81.pl. Niestety w Otwocku od wielu lat sie nic nie dzieje. Nieremontowane
        drogi, fatalne chodniki. Przy tym ceny dosc wysokie w porownaniu z Markami czy
        Zabkami ktore sa polozone 2 x blizej od centrum Wwy. Z Otwocka jezdza autobusy
        owszem ale rano dojazd do dworca centralnego zajmuje min. 1 godz i 10 min.

Magda
    • mezzanine78 Re: Pruszków, Otwock, Ząbki... - co najlepiej 05.11.06, 19:38
      atutem ząbek jest bliskość centrum, minusem słaby dojazd drogowy (wąskie drogi
      czyli korki) oraz bliskie sąsiedztwo kawęczyna; no i jeszcze dochodzi zlewnia
      ścieków ale to już jest minusem tylko dla niektórych osiedli w ząbkach;
      pruszkowa nie znam - nie byłem więc nie moge sie wypowiadać;

co do otwocka to przyznam sie że obiektywny być nie moge bo tam kupiłem
      mieszkanie :)
      plusy Otwocka to sąsiedztwo mazowieckiego parku krajobrazowego, troche
      przedwojennych klimatów no i dobre połączenie kolejowe i drogowe (do wyboru wał
      miedzyszyński albo patriotów po lewej albo po prawej stronie torów - jak jest
      wypadek to masz alternatywe nie to co w piasecznie tylko puławska); no i nizsze
      ceny niż np. w piasecznie.... choć o inwestycji insbudu (zacisze otwockie) to
      już bym tego nie powiedział;

minusem otwocka jest mimo wszystko odległość - 25 km od centrum, czyli w
      godzinach sczytu ok. godz. samochodem (głownie przez korki w wawie), pociągiem
      ok. 40 min.; autobusem tez chyba koło godziny...
    • Gość: Ania i Marek Re: Pruszków, Otwock, Ząbki... - co najlepiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.06, 21:43
      Popieramy Pruszkow!
      Moja zona jest z Marek. Jest zachwycona Pruszkowem. niedawno sie przenieslismy.
      Zabki zna i mowila ze to najgorsza lokalizacja... I brzydkie miejsce.
      W Otowcku bywalismy oboje. Niby ladnie,ale niebezpiecznie, fakt ale teraz np.
      brzydko i szaro. Widac wieksza biede. Brak perspektyw. Godzina jazdy do
      Centrum, pociag fatalna sprawa. Balibysmy sie o dzieci...
      Samochody gina z dnia na dzien. Pobicia itp..
      W Pruszkowie duzo sie zmienia, buduja deptak. Jest piekny stadion. Powstaje
      najnowoczesniejszy w Europie Tor kolarski, jest basen, duzo boisk ze sztuczna
      trawa. Brakuje kina i pubow ale to sie zmieni. Sa piekne parki.
      Dojazd super. A SKM to na rowni z metrem srodek lokomocji...
      Polecamy Pruszkow!!!
      Powiat pruszkowski to pierwsza trojka w kraju!!!
      Bezrobocie 7%, powstaje mnostwo firm, lada chwila autostrada...
      • Gość: Alojzy Re: Pruszków, Otwock, Ząbki... - co najlepiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 22:18
        No i jeszcze słynna na całą Polskę MAFIA PRUSZKOWSKA...
      • Gość: bergamotka Re: Pruszków, Otwock, Ząbki... - co najlepiej IP: *.aster.pl 05.11.06, 22:24
        zachęciliście mnie do zakupu mieszkania w Pruszkowie, tylko teraz został wybór dewelopera, może macie jakies namiary na wiarygodnego w miare taniego Boba Budowniczego :)?
        • magister11 hehehe.. 05.11.06, 22:29
          MAFIA JUŻ WAS NAMIERZYŁA- HEHEHE!!!:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=132&w=51597264&v=2&s=0
        • maja209 Re: Pruszków, Otwock, Ząbki... - co najlepiej 06.11.06, 10:33
          gratuluje decyzji Sposrod tych 3 lokalizacji Pruszkow jest najlepszy Co z tego
          ze do Otwocka non stop autobusy ale trzeba za takie kursy dodatkowo placic a do
          Pruszkowa mozna dojechac na jednej karcie mza - skm, i pkp a wkrotce moze tez
          wkd bedzie mozna jezdzic na tej karcie No i planowane jest uruchomienie lini
          7xx Jesli chodzi o inwestycje to wiem ze buduje nowe osiedle Edbud, powstaje
          tez osiedle Lipowa Ostoja i nowe w centrum na terenie Porcelitu ale czekaja na
          pozwolenie na budowe
          Co na pewno moge odradzic ... Nie kupuj mieszkania od spoldzielni pruszkowskiej
          • Gość: m Re: Pruszków, Otwock, Ząbki... - co najlepiej IP: *.chello.pl 06.11.06, 10:55
            nie wiem skad te informacje, ze w otwocku gina samochody z dnia na dzien i ze
            non stop sa jakies pobicia. ktos tu ma talent do roznoszenia plot.
            ja z kolei mam kilku znajomych w nadarzynie i pruszkowie i ich zdanie odnoscie
            bezpieczenstwa w ww. jest zupelnie odmienne. ale rozumiem szczesliwych
            posiadaczy "mieszkanek" w pruszkowie, przeciez teraz nie napisza, ze jest
            niebezpiecznie.
          • Gość: bergamotka Re: Pruszków, Otwock, Ząbki... - co najlepiej IP: 83.238.15.* 06.11.06, 11:17
            Wszystko super z tym Pruszkowem, tylko czemu cena za metr jest zblizona do
            tanich dzielnic Warszawy (Białołęka), ponad 4000 zł/m2, miałam nadzieje ze poza
            stolica będą ceny bardziej sie różniły (sprawdzalam edbud i lipowa ostoje)
            • Gość: peterto Re: Pruszków, Otwock, Ząbki... - co najlepiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 16:36
              kup w Otwocku. Nie ma żadnych pobić ani kradzieży! To brednie! Ludzie mieszkają
              w Pruszkowie i nie powiedzą o nim nic złego! Ja np. nie mieszkam w Otw.
            • Gość: hania Re: Pruszków, Otwock, Ząbki... - co najlepiej IP: *.crowley.pl 06.11.06, 17:11
              rozumiem cię - ja też się rozglądam. Właściciele mieszkań w Pruszkowie na takie
              pytanie jak twoje odpowiadają: a wie pani ile takie mieszkanie w warszawie
              kosztuje ???? Po czym wymieniają mnóstwo pozytywnych stron zamieszkania w
              Pruszkowie (w tym wkd, które jak tramwaj śmiga do wawy ;-) )
              • magister11 Re: Pruszków, Otwock, Ząbki... - co najlepiej 06.11.06, 21:00
                Gość portalu: hania napisał(a):

> rozumiem cię - ja też się rozglądam. Właściciele mieszkań w Pruszkowie na
                takie
                >
                > pytanie jak twoje odpowiadają: a wie pani ile takie mieszkanie w warszawie
                > kosztuje ???? Po czym wymieniają mnóstwo pozytywnych stron zamieszkania w
                > Pruszkowie (w tym wkd, które jak tramwaj śmiga do wawy ;-) )

Z drugiej strony dziwiąc się, że ceny w Pruszkowie podobne są do Tarchomińskich
                i Białołęckich autorka tych słów chyba nie do końca ma sprecyzowane kryteria
                oceny.

No bo jakież to przewagi ma Tarchomin i inne obrzeża Warszawy na Pruszkowem???

Chyba, że to magia słowa "Warszawa" takie zaćmienie umysłu wywołuje....
                • Gość: bergamotka Re: Pruszków, Otwock, Ząbki... - co najlepiej IP: 83.238.15.* 08.11.06, 10:48
                  wszystko pięknie i ładnie zamieszkać w Pruszkowie, tylko strasznie jest mało
                  ofert, zwłaszcza na rynku wtórnym na który chyba jednak jestem zdecydowana ze
                  względu na mozliwość szybkiej przeprowadzki, może wiecie gdzie jest sporo ofert
                  z rynku wtórnego, bo z pierwotnego znalazlam tylko 2 inwestycje: lipowa ostoja
                  i Edbudu
                  • maja209 Re: Pruszków, Otwock, Ząbki... - co najlepiej 08.11.06, 11:03
                    mozna tak : oferty.net/mieszkania/
                    albo mozesz szukac przez agencje :
                    www.domiporta.pl/pp-owners-list.asp?Type=E&show=all&sortby=1&CategoryID=190&Region=23&city=Pruszk%F3w

Ta firma ktora czeka na pozwolenie na budowe to Eurocentral Ased sp.z o.o Tel
                    532 08 00, trzeba powiedziec ze chodzi o firme co buduje w Pruszkowie i
                    przelacza Cie ... I jeszcze jedna firma ktora ma budowac u nas ale tylko
                    telefonicznie udzielaja informacji : www.invest.waw.pl/ Jak ostatnio do
                    nich dzwonilam to mowili ze porzadkuja teren pod budowe i faktycznie tak bylo i
                    na razie tyle
                    choc najlepiej byloby bezposrednio, pojawiaja sie tu i owdzie jakies kartki z
                    ogloszeniami na slupie tylko trzeba szukac a to wymaga czasu ale tak jest
                    najtaniej
                    • jaqbek2 Re: Pruszków, Otwock, Ząbki... - co najlepiej 08.11.06, 20:57
                      Jankowski - Pulchny będzie budować gdzieś w okolicach Prusa. Budowa ma ruszac na
                      wiosnę. Po raz pierwszy wystawili się z tym na targach w PKiN, ale widzę, że u
                      siębie na stronie www.janpul.com.pl/ jeszcze nic o tym nie piszą
            • maja209 Re: Pruszków, Otwock, Ząbki... - co najlepiej 08.11.06, 10:52
              nie wiem jakie masz oczekiwania co do mieszkania, zawsze mozesz sprobowac na
              rynku wtornym Ja mialam podobny problem 4 lata temu, wybralam Pruszkow bo
              wydawalo mi sie ze od zawsze ta strona W-wy byla ciekawsza, lepszy dojazd,
              czesciej kursuja pociagi, jest skm, wkd i jeszcze jakies pksy Ale faktycznie
              Pruszkow zrobil sie drogi, choc w W-wie juz chyba ciezko znalezc chalupke za ok
              4 tys/m2, chyba ze bedziesz czekac 3 lata albo dluzej ... Ja mysle ze lepiej tu
              zainwestowac niz na dalekiej Bialolece niz Tarchominie Ale to juz Twoja decyzja
              Mozesz jeszcze szukac w Piastowie Jedyna nowa inwestycja o jakiej slyszalam to
              Ogrody Piastowskie Ale nie wiem czy beda jeszcze jakies wolne mieszania
            • maja209 Re: Pruszków, Otwock, Ząbki... - co najlepiej 08.11.06, 10:56
              ah jeszcze na plus Pruszkowa moge dodac ze mamy tu 3 parki, jakbys szukala na
              rynku wtornym masz szanse kupic mieszkanie z widokiem na zielone tereny, mamy
              nowy basen Kapry, super trybuny na stadionie, w ogole 2 nowe stadiony, no i
              czekamy na dokonczenie budowy toru kolarskiego, ktory ma byc na europejskim
              poziomie... I mamy spora ilosc szkol i przedszkoli
              • magister11 Drogi? 08.11.06, 11:03
                Jeszcze do niedawna ceny w Pruszkowie były bardzo podobne (100-300 PLN niższe)
                niż w Ursusie, czy Bemowie. Dziś ŚREDNIA cena mieszkania w Ursusie to trochę
                ponad 6 000 PLN, Bemowo jest jeszcze droższe.
                Tymczasem w Pruszkowie mozna przebierać w ofertach w granicach 4000-4500
                PLN..czy na prawdę Pruszków "zrobił się drogi?".

Ja myślę, że dopiero zrobi się drogi, po przeciez sytuacja, gdy różnica
                pomiędzy Pruszkowem i Ursusem wynosi 1500 PLN za metr długo się nie utrzyma,
                bo jest nielogiczna i sztuczna, a ceny w Warszawie osiągają już punkt
                krytyczny, powyżej którego popyt na nie znacznie się skurczy i przeniesie na
                obrzeża aglomeracji.
    • Gość: bergamotka Re: Pruszków, Otwock, Ząbki... - co najlepiej IP: 83.238.15.* 08.11.06, 11:13
      jeszcze jedno zapytanie do zorientowanych w temacie Pruszkowa - czy na rynku
      wtórnym można kupic mieszkanie omijając spółdzielnie pruszkowską, gdzie czynsz
      dochodzi do 500 zł?
      • Gość: michal20005 Re: Pruszków, Otwock, Ząbki... - co najlepiej IP: *.chello.pl 08.11.06, 14:50
        OTWOCK Nowa Inwestycja OATWOCK Śródborów www.insbud-nieruchomosci.pl/
      • Gość: elizka Re: Pruszków, Otwock, Ząbki... - co najlepiej IP: 195.164.30.* 08.11.06, 15:56
        Poszukaj przez agencje nieruchomosci.Ja z poczatku szukalam mieszkania w
        Pruszkowie na rynku wtornym. Oferty faktycznie byly fatalne. Albo wygorowane
        ceny albo sypiace sie mieszkania ( ladny blok obok inwestycji Park Anielin). W
        koncu kupilismy nowe.Ale moze to byl fart. Zerknij na www.partnerkalina.pl moze
        tam cos znajdziesz! Powodzenia
        • Gość: bergamotka Re: Pruszków, Otwock, Ząbki... - co najlepiej IP: *.aster.pl 08.11.06, 20:23
          Dziękuję ślicznie za rady i proszę o więcej :) Jesteście fantastyczni :)
      • Gość: gosc Re: Pruszków, Otwock, Ząbki... - co najlepiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 21:02
        mozna, ale musisz kupic 100m2 za 500tys
        • Gość: lolo Re: Pruszków, Otwock, Ząbki... - co najlepiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.06, 22:16
          A ja kupilem za 350 tys 80 m2 w Pruszkowie i do Centrum jade w 20 minut SKM, no
          i 30 minut samochodem!
          Poza tym to najbardziej rozwojowe miasto ze wszystkich podwarszawskich! Mnostwo
          inwestycji, miasto pieknieje z dnia na dzien, dojdzie autostrada, bezrobocie
          juz dzis jak w Wwie, niskie...
          Piekny basen, stadion, hala sportowa a juz lada dzien kryty tor kolarski z
          hotelem i siedziba PZK. Bliskosc Puszczy Kampinoskiej, Komorowa czy Podkowy
          Lesnej!
          Ogolnie polecam!!!
    • Gość: kinia341 Re: Pruszków, Otwock, Ząbki... - co najlepiej IP: *.eranet.pl 15.11.06, 19:59
      A ja kupiłam w Zabkach. Chociaz tam poniżej 4 000zl to juz mieszkań chyba nie
      ma. Z dojazdem tez nie jest źle bo przeciez teraz robia węzel siekerkowski,
      potem ulice Zolnierska - bedzie dojazd bardzo dobry. A prywatnych autobusów jest
      juz 5 linii, do tego jest 145, 345 autobus przy Pilsudzkiego. Łodygowa,
      Chełmzyńska.. blisko do centrum M1, Ikea, Makro i w ogóle do centrum stolicy. To
      13 km.
    • Gość: kinia 341 Re: Pruszków, Otwock, Ząbki... - co najlepiej IP: *.eranet.pl 15.11.06, 20:02
      Moge polecic dewelopera u którego kupilam mieszkanie, bardzo sympatyczni i
      pomocni ludzie. www.gardenplaza.pl
      Jest tez wielu innych deweloperów - mam znajomych którzy kupili mieszkanie na
      Słonecznym Osiedlu i tez sa zadowoleni.
      • Gość: lolo Re: Pruszków, Otwock, Ząbki... - co najlepiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.06, 15:54
        Zabki i dojazd? Dobre ;) Nie ma go wcale ;) To po prostu tragedia. Mieszkalem
        tam. Nigdy wiecej. Zamienilem na Ursus, bez porownania!!! Ludzie prawa strona
        to koszmar!
        • Gość: gosc Re: Pruszków, Otwock, Ząbki... - co najlepiej IP: *.acn.waw.pl 19.11.06, 16:44
          z Ursusa ten dojazd jest o niebo lepszy??? hehehe- dojazd do Pruszkowa
          niewatpliwie, do Centrum taka sama droga przez meke.

• Gość: kinia341 Re: Pruszków, Otwock, Ząbki... - co najlepiej IP: *.eranet.pl 19.11.06, 17:56
            Ząbki na Ursus... tylko w wypadku gdybym pracowala w Ursusie!
            Wszystko zalezy gdzie kto musi dojeżdżać, dojazd do centrum z Zabek nie jest zły
            a jak skończatrase siekierkowską to już będzie w ogole super. Dojazd na Mokotów
            będzie bardzo szybki.
            • Gość: Guest Re: Pruszków, Otwock, Ząbki... - co najlepiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 20:02
              Jezeli SKM zacznie kursowac o normalnej czestotliwosci , a Kolej Mazowiecka po
              remoncie ruszy dawną trasą (to juz niebawem), to mieszkancy Włoch, Ursusa i
              dalszych stacj beda mieli b. dobre warunki do dotarcia szybko do centrum. Teraz
              mozna dojechac komfortowodo Centralnego , co prawda tylko poza godzinami
              szczytu, ale w czasie ponizej 15 minut.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka