Dodaj do ulubionych

BRE-Locum na Pradze

IP: *.aster.pl 18.11.06, 12:52
Co sądzicie o najnowszym pomyśle BRELocum na Kępnej? Miejsce teraz obrzydliwe
ale koło Portu Praskiego. kto wie co bedzie kiedyś? Ceny jak na to miejsce
chyba nierealne - 8-9 tys. za metr. Jestem ciekawa bo mnie sie Praga podoba
ale zeby aż taka cena?
Obserwuj wątek
    • tisen Re: BRE-Locum na Pradze 19.11.06, 00:16
      Co do cen to nie bede sie wypowiadal bo te sa juz dawno przegięte i jest to
      temat rzeka.

Co do okolicy to ma plusy i minusy ( wiem bo mieszkam od 25 lat w okolicy)

+ blisko wszedzie - szkoła pod nosem, na szczescie nie boisko itp wiec cicho,
      sklepy i punkty usługowe.Spacerkiem 6-7 minut do Centrum Wileńska.

+ co do terenów rekreacyjnych i bliskosci parku itp to nie jest to az tak
      blizuitko jak pisze developer, a tereny portu praskiego i Pomnika to ciut
      wymarłe okolice , troszke zuli, i ludzi wyprowadzających psy. Nic ciekawego- ale
      zanzaczam narazie.

-/+ dojazd. generalnie ilosc komunikacji miejskiej super i do tego metro. Jednak
      mosty i ulice sa praktycznie zawsze zakorkowane wiec nie jest tak różowo.

- okolica - budeynek na wrzesińskiej to coż, stare towarzystwo , to samo
      Jagielońska miedzy kępną a okrzei, generalnie raczej nie zostawił bym roweru
      przed domem, czy wracał w ipodem po nocy. Np goscie z wrzesńskiej swojego czasu
      wlasnie w rowerach sie specjalizowali:D

Nie jest to Praga typu Ząbkowska, Brzeska, czy szmulki z klimatem.To jest
      koncowka blokowiska z lat 80 i ogródków dzialkowych.
      • Gość: hmmm Re: BRE-Locum na Pradze IP: *.aster.pl 02.12.06, 00:19
        Ceny jak to ceny - zalezy... z jednej strony Praga, z drugiej bardzo blisko do
        Centrum, w perspektywie Port Praski, metro. Po drugiej stronie Wisly mieszkania
        w takiej odleglosci od centrum miasta kosztuja grubo powyzej 10tys, a i w tej
        okolicy zdarzaja sie oferty w podobnej cenie.
        Dosc blisko do Parku Praskiego i Parku Skaryszewskiego, no i widok z okien na
        lewa strone Wisly.

Co do okolicy uwazam, ze to jedna z ciekawszych w Warszawie. Jakie blokowisko?
        Jagiellonska, Florianska, Klopotowskiego ... kamienice sa w kiepskim stanie,
        ale mysle, ze jak ruszy budowa 2giej nitki metra lub Portu Praskiego okolice
        ulegnie kompletnej zmianie.

Co do bezpieczenstwa jest chyba lepiej niz na praskich blokowiskach lub np. na
        Stalowej?

• Gość: ja Re: BRE-Locum na Pradze IP: *.aster.pl 02.12.06, 11:06
      za te pieniadze to lepiej juz poszukac na florianskiej ...
      • Gość: pikus Re: BRE-Locum na Pradze IP: *.centertel.pl 04.12.06, 18:56
        co do tej inwestycji to juz nawet sie nad nia zastanawialem, z tym ze no
        wlasnie problem polega na tym ze dzialka ktora miesci sie obok (wzdluz tego
        budynku ) tez jest sprzedana wiec marne szanse na fajne widoki - nie sadze ze
        ktos ja kupil po to zeby trzymac.
        Reasumujac- ta fantastyczna inwestycja bedzie wcisnieta miedzy stare bloki, a
        nastepna inwestycje.
        wiec chyba za drogo jak na znalezienie sie w przeciagu (bo pewnie bedzie wialo
        pomiedzy dwoma budynkami pomiedzy ktore bedzie wcisniety , z komarami bo od
        portu w ktorym sa tony smieci beda na pewno , na pradze i za takie pieniadze).
        Ale do centrum blisko to pewne z tym ze chyba nie za wszelka cene
        • rafalnba Re: BRE-Locum na Pradze 14.12.06, 11:48
          Czy ta informacja jest pewna ze ktos wykupil ta dzialke, bo jesli tak to
          faktycznie widok bedzie fantastyczny na drugi blok.
          • kot_pafnucy Re: BRE-Locum na Pradze 14.12.06, 14:26
            Ta działka jest kupiona od dawna i od dawna są plany co to ma na niej nie
            powstać. Fakt faktem, że Elektrim z Solorzem w październiku ogłosili, ze
            zamierzają się tą działką zająć na serio. Co z tego wyniknie to się okaże.
    • Gość: sylwek Re: BRE-Locum na Pradze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 12:15
      przyjrzalem i przejrzalem na oczy... 8000/m2 baaaardzo ciekawy jestem po 6
      miesiacach co zrobia z ta cena jak nikt nie kupi...
      • Gość: trader Re: BRE-Locum na Pradze IP: 195.42.249.* 15.12.06, 16:39
        8,500 chyba nawet... ale nie wiadomo na jak dlugo, bo przeciez rynek jedzie
        dalej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka