Dodaj do ulubionych

SUPO - zapisy umowy

IP: *.greennet.org.pl 01.12.06, 21:21
W pn podpisuje umowe na mieszkanie na Chrosickiego.
Ja rowniez mam w umowie zapis o wskaźniku SEKOCENBUD - index zmiany cen
materiałów budowlanych. Cyz ktos moye mi powiedziec co udało mu sie
wynegocjowac w umowie? Jak sie zabezpieczyć? Rosnie popyt na miezkania,
wzrosły ceny usług (a nawet jest kłopot ze znalezienem wykonawców) to i ceny
materiałow mogą skoczyc? Jak to widzicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: ania Re: SUPO - zapisy umowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.06, 21:40
      ile tam jest za m2 Soniu? Ten developer jakis podejrzany!
      • Gość: SONIA Re: SUPO - zapisy umowy IP: *.greennet.org.pl 01.12.06, 21:45
        5800-5900
        Podobno pare dni temu było 5400.
        A czemu podejrzany?
        • Gość: Guest Re: SUPO - zapisy umowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 21:51
          A temu, ze sporo osob sie juz na nim przewiozlo. Ludzie podpisywali latem umowy
          rezerwacyjne przy cenie 3900 PLN/m2 :]
          • Gość: SONIA Re: SUPO - zapisy umowy IP: *.greennet.org.pl 01.12.06, 21:56
            Coz, prawa nie naruszyli ale nie dbają o reputacje, fakt.
            Sama mam wyrzuty ze mimo to chce kupic ....
        • Gość: ania Re: SUPO - zapisy umowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.06, 21:51
          kreca z cena! umowiona byla 5100 po tygodniu gdy juz chcialam podpisywac umowe
          5400 zl. Poza tym ta umowa no i jakies chore administrowanie przez 3 lata
          • Gość: SONIA Re: SUPO - zapisy umowy IP: *.greennet.org.pl 01.12.06, 21:57
            A 5400 to jaki metraz / pietro i wogole jaki nr lokalu ?
            • Gość: ania Re: SUPO - zapisy umowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.06, 22:07
              nie za duzo pytan?
              ;)
              pow. 70m2 w czesc C
              • Gość: SONIA Re: SUPO - zapisy umowy IP: *.greennet.org.pl 01.12.06, 22:11
                Przepraszam :)
                Milo poznac. Ja mniejsze i moze dlatego drozej.
                • Gość: ania Re: SUPO - zapisy umowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.06, 22:13
                  pewnie dlatego, a w jakiej czesci? jesli mozna spytac ;)
                  • mozdzins Re: SUPO - zapisy umowy 02.12.06, 13:26
                    5400 na takim zadupiu ... w widłach trzech linii kolejowych i na granicy z trasą
                    o parametrach GP Nowolazurowa.
                    Ale każdy ma swój rozum ....
                    • Gość: leniu Re: SUPO - zapisy umowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.06, 17:23
                      jak taki cwaniak jestes mozdzins, to podaj jakies inne lokalizacje ktore
                      kosztuja porownywalnie a sa wg Ciebie lepsze!!!
                      • Gość: Guest Re: SUPO - zapisy umowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.06, 18:40
                        nikt Ci nie poda zadnych lokalizacji, jesli cos sie wyszuka to dla siebie a nie
                        dla publiki, to chyba jasne, dopoki tak wyglada rynek
                        • Gość: leniu Re: SUPO - zapisy umowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.06, 19:24
                          kurcze,ale to zabrzmialo tajemniczo hehehehehe
                          Mysle ze ja jakbym byl developerem zainwestowalbym w reklame by podbic cene...
                          Moim zdaniem nawet 5800 za ta inwestycje to nie duzo.
                          To swietne miejsce!
                          • Gość: gosc Re: SUPO - zapisy umowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.06, 21:31
                            Miejsce jest fatalne, tory kolejowe, Nowolazurowa i do tego przepompownia
                            sciekow ale co sie komu podoba
                            • Gość: recydywa Re: SUPO - zapisy umowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.06, 05:59
                              chyba gosc przesadzil...
                              radze pojechac na miejsce nim pisze sie takie brednie
                              • Gość: ja Re: SUPO - zapisy umowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.06, 23:25
                                I byl ktos i podpisal umowe z Supo?
                                • Gość: SUPO-krytyk Re: SUPO - zapisy umowy IP: *.ericsson.net 05.12.06, 17:24
                                  Generalnie, kiepska żeby nie powiedzieć najniższa jakość--wysoka cena,
                                  administrowanie SUPO to żenada. 3 lata administracji, no bo po 3 mija wam
                                  rękojmia. Trzymają przez ten czas wszystko w łapie, dokumentacje+lipne odbiory
                                  do Pozwolenia na użytkowanie, no i zanim się połapiecie będziecie za grube
                                  pieniadze naprawiać usterki po badziewnym wykonawstwie SUPO. A kto wtedy
                                  przyjdzie z pomocą do wykonania tych prac? Kolejne SUPO , które otrzyma w waszym
                                  imieniu zlecenie od innego SUPO drenując wasze kieszenie. Jedynie Wasz zarząd o
                                  ile będzie sprawny ??? może pewne rzeczy kontolować o ile w skład nie wejdą
                                  ludzie z SUPO. A zapewne będą chcieli :)

Cóż i tak pewnie kupicie bo ... co w alternatywie. Supo-firm jest tyle że każdy
                                  nowy budynek to inna nazwa, SuPO-"coś tam, ktoś tam" np. Construction, albo
                                  nazwisko.
                                  Budowa i jakość oceniam - szczyt taniości, materiały częściowo z odzysku (tam
                                  gdzie się oczywiście da, wy natomoiast płacicie za nowe), szalunki ze stępli
                                  sosnowych (archaik budownictwa). Ktoś powie że ważny efekt, a nie droga do celu.
                                  Zgoda. Powyższe spostrzeżenia z autopsji. Za kilka miesięcy zakładam że jako
                                  mieszkańcy Chrościckiego potwierdzicie moje spostrzeżenia.
                                  • Gość: gyros Re: SUPO - zapisy umowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.06, 21:05
                                    Supo-Krytyku! Skad masz takie informacje? Jestes bylym pracownikiem Supo SC,
                                    czy konkurecja?
                                    ;)
                                    Ja na miejscu ew.mieszkancow balbym sie wplacac tak w ciemno ogromne pieniadze
                                    nie bedac pewnym czy w ogole otrzymam to za co place...
                                    To duze ryzyko, a firma smieszna!
                                    • Gość: SUPO-krytyk Re: SUPO - zapisy umowy IP: *.ericsson.net 06.12.06, 12:07
                                      Wystarczy oglądać to co zbudowali lub budują, lub tak jak w moim przypadku
                                      mieszkać w budynku Supo (teraz już S.C??? nie wiedziałem bo poprzednie to z sp.
                                      z o.o).
                                      Jak widzisz nie jestem pracownikiem. Generalnie jestem już właścicielem i stres
                                      rocznego oczekiwania z f. Supo jest poza mną.
                                      No i pewnie w Akcie Notarialnym również zaproponują "fajne wpisy", warto
                                      poprosić wcześniej o treść bo będziecie wtedy mniej zaskoczeni przy odczytywaniu
                                      aktu przez notariusza.
                                      Dobra rada to sprawne dogadanie się i ustanowienie zarządu, przejęcie
                                      dokumentacji powykonawczej i egzekwowanie tego czego nie zrobili albo zrobili
                                      inaczej bo np. droższe materiały przewidywał projekt.
                                      Są też dobre strony (przynajmniej poprzedniego Supo, nie wiem jak teraz),
                                      aranżacja ścian w ramach umowy wg zaproponowanych przez przyszłych właścicieli
                                      planów bez dodatkowych kosztów jeżeli jest to na wczesnym etapie prac wewnątrz
                                      lokalu.

• Gość: ss Re: SUPO - zapisy umowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.06, 16:56
                                        aranzacja lokalu jest mozliwa i kazdego developera!
                                        Co do aktow notarialnych, wystarczy sie zebrac i zaproponowac swojego
                                        notariusza.
                                        Ale serio przezywal Pan takie nerwy jesli chodzi o czas budowy?
                                        Ja bym faktycznie bal sie powierzyc im swoje srodki
                                        To chyba jaka rodzinna firma?
                                        Cos mam zle przeczucia...
                                        • Gość: SUPO-krytyk Re: SUPO - zapisy umowy IP: *.ericsson.net 06.12.06, 18:10
                                          U mnie było wszystko zgodnie z harmonogramem. Ale do czasu otrzymania aktu
                                          notarialnego nie jesteście właścicielami i tu jest stres że nawet jak będziesz
                                          mieszkał rok a nie będziesz miał aktu to nadal obowiązuje Umowa Kupna a ta
                                          zapisy ma (jak zawsze) na korzyść sprzedającego. Jak się zmieni stosunek
                                          popyt/podaż i zmieni się prawo to ... może za kilka lat klient w tej dziedzinie
                                          będzie "płacił i wymagał", a prawo jego życiowy dorobek będzie chronić przed
                                          naciągaczami i upadłościami. Choć na chwilę obecną przy tym poziomie cen za m2
                                          "samobójca" chciałby ogłaszać upadłość. Zyski na takich inwestycjach to nie 5,
                                          10, czy 15%. Nie sądzę żeby SUPO taką firmą było. Choć to tylko dywagacje.
                                          Powodzenia.
                                          • Gość: kibic Re: SUPO - zapisy umowy IP: *.acn.waw.pl 06.12.06, 20:15
                                            ...noooo!!! to już widać żeś człowieku nie kupił u nich lokum! pewnie z tej
                                            konkurencji co pisza! :))) gdzie bedziesz budował ? niedaleko? i jeszcze pewnie
                                            masz taniej? błeee he he he, znam ja takich i wiem coś na ten temat.Albo moze
                                            już ci metraża zbrakło??? w***ony jesteś? no wyżal się w fartuch mamuśki.I
                                            pojedź tam najpierw.Moja rodzinka jest zadowolona i ja też będe na
                                            chrościckiego :-*
                                            • Gość: SUPO-krytyk Re: SUPO - zapisy umowy IP: *.ericsson.net 07.12.06, 12:44
                                              Czy ty jesteś z Samoobrony? Ten ton, podejrzliwość.
                                              Brakło mi tylko że jestem podstawiony a cała moja informacja to spisek i
                                              prrrrrowokacja. Również zapewne sądzisz, że za mną stoją ludzie z "obcego
                                              wywiadu".
                                              Obudź się!!!, Ja ci życzę niech ci się mieszka jak najlepiej. POwodzenia.
                                              Ja za Twoją sprawą nigdy nie miałem lepszego humoru i takiej "beki". :)

PS. No i zapewne doczekam się "lawiny" od Ciebie.
                                          • Gość: BBBBBBB Re: SUPO - zapisy umowy IP: *.kablowka.waw.pl 08.12.06, 23:18
                                            WAZNA INFO DLA OSOB BIORACYCH KREDYT

SUPO PLANUJE ZAKONCZYC INWESTYCJE NA CHROSCICKIEGO (NIE WIADOMO CZY NIE BEDZIE
                                            OPOZNIEN) NA KONIEC 2009R!!! I TO WTEDY DOPIERO BEDZIE MOZNA UWOLNIC HIPOTEKE.
                                            DO TEGO CZASU JELENIE - CZYLI KLIENCI SUPO I KREDYTOBIORCY ZARAZEM, BEDA MUSIELI
                                            WPLACAC DODATKOWO DO RATY KREDYTU PO 2 - 3 STOWKI NA UBEZPIECZENIE POMOSTOWE.
                                  • Gość: borek Re: SUPO - zapisy umowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 13:07
                                    Każdy pewnie ma swój sposób na prowadzenie biznesu i z tego co Wiem a jestem klientem (lokal na Trzcinowej i Wilczyckiej)i znam firme długo wszystkie budynki stoją, nic nie odpada i się nie psuje..oczywiście zdarzają sie usterki jak wszędzie ale skoro większośc mieszkań sprzedają z polecenia klientów, bez reklamy, to duzo ich być nie może. Co do Trzcinowej II to za cenę 3600/m2 brutto trudno oczekiwać marmurów i czerwonego dywanu.
                                    Niech im się dobrze wiedzie..robią dobrą robotę!!pozdrawiam
                    • wiazek07 Re: SUPO - zapisy umowy 08.12.06, 22:26
                      nie przsadzaj do tych torów to kawałek jest
                      • Gość: jsroda Re: SUPO - zapisy umowy IP: *.cofund.org.pl 11.12.06, 11:46
                        a zapis że kupujący "posiada" środki finansowe? czy jak będzie brał kredyt bo
                        nie ma 400 tys to może oświadczyć że "posiada" te pieniadze? I czy
                        orientowaliście się jakie są opłaty za wieczyste użytkowanie? bo na pewno są,
                        oczywiście zależu to od udizłu w gruncie, ale mojej koleżance wyszło 2,5 tys
                        rocznie. To co prawda małe osieddle było na dużej działce, no ale nawet
                        kilkaset złotych to nie mało.
                        • Gość: fidel Re: SUPO - zapisy umowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 12:50
                          z tego co się dowiadywałem to wychodzi jakiec 200-300 zł za rok

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka