Dodaj do ulubionych

Developer House - Poprawna

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 13:24
Czy ktoś z Państwa podpisał umowę i widział warunki zabudowy na domy przy
Poprawnej. W urzędzie w Wawrze, dzwonił do nich mąż nie chcieli nic
powiedziać a Biurze Naczelnego architekta w Pałacu Kultury, bardzo uprzejmie
poinformowali, że Warunków zabudowy na 95% nie dostaną. Proszę o wszystkie
wypowiedzi bo nie wiem co robić, cena atrakcyjna ale bardzo dużo znaków
zapytania, tym bardziej, że chcemy kupić ten dom na kredyt.
Obserwuj wątek
    • Gość: kazik Re: Developer House - Poprawna IP: *.centertel.pl 10.12.06, 13:54
      a czemu tak sie uparlas na tego developera. Przeciez oni maja strasznie zla
      renome, ostatnio obserwowalem poczatek budowy ich osiedla na Seczkowej. Trzy
      dni i powstaly fundamenty do kilku budynkow. Technologia budowy jak na te czasy
      mocno zaskakujaca, wykopano rowki, włożono zbrojenie i zalano betonem i już
      były ławy. A co z pożądnym ociepleniem fundamentu, a co z granicą przemarzania
      która w Polsce jest określana na poziomie 1 m. Dobry fundament to podstawa
      domu, takie wykonanie gwarantuje ze od gruntu może iść wilgoć (efekty na
      ścianach i podłodze), od podłogi będzie wchodzić zimno (zobaczysz w
      rachunkach), no i obawiam się też pękania budynków (czasem zdarza sie to nawet
      przy dobrym fundamencie).
      Teraz już bedzie ciezko cokolwiek obserwować bo na okolo postawili blachy i
      doskonale rozumiem czemu.
      Rozumiem ze okolica fajna ze blisko do centrum i dobra komunikacja, ale
      poszukaj lepiej innego developera. Co do ceny to chyba nie taka niska bo
      przeciez maja sprzedawac w stanie surowym zamknietym z przylaczami.
      No coz ciesze sie ze ja wybor developera mam za saba i ze nie zdecydowalem sie
      na DH, ale mimo wszystko życze powodzenia
    • Gość: nie rób tego!!! Re: Developer House - Poprawna IP: 195.136.23.* 11.12.06, 10:00
      Nie wiem czym się kierujesz w ogóle zastanawiając się nad ich ofertą. Nie top
      pieniędzy w żadnej ich inwestycji. Ja miałam u nich umowę rezerwacyjną na
      Palmowej rok temu. Obcieli jedno piętro... bo okazało się że żaden urząd się
      nie zgodzi na wydanie im pozwoleń z takim projektem, potem okazało się że nie
      będzie parkingu podziemnego.. na ich poprzedniej inwestycji ludzie mieszkali
      (lub jeszcze mieszkają) bez podłącząnych mediów... Sama decyduj... Poza tym oni
      zmieniają ceny przy podpisywaniu umów przedwstępnych. Jedź do ich biura na
      Bronowską i porozmawiaj (zadawaj trudne pytania) "kompetentnym" panienkom.
      Dobrze się zastanów czy chcesz mieć przed sobą kilka lat stresów?? Pozdrawiam i
      życzę dobrych wyborów.
      • Gość: oszukana Re: Developer House - Poprawna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 14:56
        sa inne posty na forum, ul. Palmowej a jakze. Ja odzyskalam oplate rezerwacyjna
        kiedy okazalo sie - mniejsze mieszkanie z innej strony i brak garazy. I
        niepewnosc wlasnosci gruntow ( nikt nie chcial pokazac dokumentow, mimo ze
        panie sa b. mile). Zreszta ta Palmowa jak jest budowana to az strach pomyslec
        co bedzie. Fundamenty wkopane na pol metra, zalane lawy i podlany teren pod
        blok w niecaly tydzien, zbrojenia i juz cegly wznoszone od ziemi ( fundament
        zrownany z podlozem), bez izolacji!!!. Mialy byc garaze ale skoro tak
        partacza...mozna zrobic zdjecia i pokazac fachowcom.
    • Gość: marcin Re: Developer House - Poprawna IP: *.acn.waw.pl 25.01.07, 09:52
      Proszę wszystkich, którzy mają rezerwację u DH na segment na ul. Poprawnej o
      kontakt. Mam tam rezerwację na segment i pragnę się czegoś dowiedzieć od
      developera. Sam chyba nic nie zdziałam. marcin69@op.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka