mmieszek 04.01.07, 22:39 Witam, Czy ktoś zna tego developera? Buduje obecnie na ul. Lawinowej (Wawer). Pozdrawiam, Marcin Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
herox Re: Mazowiecka Grupa Inwestycyjna (MGI) 05.01.07, 08:56 Nikt ich nie zna, ale zapowiadają się na bardzo solidnego i odpowiedzialnego developera, ja bym się spieszył z kupnem, bo podobno 3 lokale zostały a i ceny też nie próżnują. Odpowiedz Link Zgłoś
mmieszek Re: Mazowiecka Grupa Inwestycyjna (MGI) 05.01.07, 13:56 A tak na powaznie nikt nie slyszal o tej firmie? Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
rafaart Re: Mazowiecka Grupa Inwestycyjna (MGI) 09.01.07, 01:30 Halo, Witam... Przyłączam się do pytania o MGI. Czy ktoś ich zna ??? A może są tu osoby, które już kupiły mieszkanie na Lawinowej ? Jak Wam przebiegały rozmowy, czy zmienialiście coś w umowie, itp.. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mmieszek Re: Mazowiecka Grupa Inwestycyjna (MGI) 09.01.07, 10:54 Prosze o kontakt na maila gazetowego celem wymiany informacji. Pozdrawiam, Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ro007 Re: Mazowiecka Grupa Inwestycyjna (MGI) IP: *.aster.pl 15.02.07, 22:16 Ja rozpocząłem rozmowy z MGI - można zmieniać trochę w umowie. Martwi mnie ogrzewanie elektryczne (jest droższe od gazowego nawet gdy się zamontuje grzejniki akumulacyjne). Wiecie coś na temat projektowanego zjazdu na autostradę (węzła) na Patriotów ? Bo ma być gdzieś od Lawinowej w kierunku Falenicy (z tego co zobaczyłem na starych planach jakieś 300-400 metrów od Lawinowej - mam nadzieję, że nie wzrośnie tam drastycznie ruch, tym bardziej, że blok jest od ulicy). Acha MGI ma też inwestycje na Kałuszyńskiej - jak tam coś wybudują to moze i na Lawinowej bedzie ok. Mam też apel - co myslicie, żeby wywrzeć presję na developera, zeby zagwarantował nam bardzo małe czynsze ( w granicach 2-3 zł za m2), skoro budynek bedzie nowy i fundusz remontowy w praktyce przez okres gwarancji nie bedzie nam potrzebny? Skoro mamy bulić za ogrzewanie elektryczne ( i mieszkania i wody), pewnie raz na jakiś czas sprawdzanie stopnia zawartości bakterii w studnii (tu też mam obawy - własna studnia to zaleta ale co będzie jak się przytka albo woda się przytruje ?) to chyba czynsze nam się należą małe. Poza tym planowany zjazd na autostradę bardzo mnie niepokoi - jak 300 metrów dalej bedą przejeżdżać tysiące Tirów). Piszcie przemyślenia i obawy na adres (od razu mówię, że zmyślony, zeby mnie developer nie przychaczył, że buntuję ludzi i wyrzucił z inwestycji, szczególnie liczę na przemyslenia związane z ogrzewanie (to będzie dla nas istotny problem - bo jak bedą np. ogrzewane korytarze ?) - mail to kamilmalecki1@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateuszxyx Re: Mazowiecka Grupa Inwestycyjna (MGI) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 22:24 Gość portalu: ro007 napisał(a): > Piszcie przemyślenia i obawy na adres (od razu mówię, że zmyślony, zeby mnie > developer nie przychaczył, że buntuję ludzi i wyrzucił z inwestycji, łojezu ludziska, komuna wraca :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znów BOND Re: Mazowiecka Grupa Inwestycyjna (MGI) IP: *.aster.pl 18.02.07, 23:39 W grupie mamy większe szanse, zeby uzyskać korzystne warunki - zależy mi na wytargowaniu pewnych spraw dla ogólu. Jeśli to nazywasz komuną to sie jak najbardzij z Tobą zgadzam. Poza tym zalezy mi na wymianie poglądów - bo znajomi mówią, ze panuje taka opinia, ze później strasznie trudno sprzedać mieszkania na dalekim Wawrze właśnie z powodu wysokich kosztów utrzymania - a tu jeszcze dovchodzi problem tego węzła do autostrady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BOND Re: Mazowiecka Grupa Inwestycyjna (MGI) IP: *.aster.pl 26.05.07, 00:07 Czemu nikt nie pisze ? Już podobno kończą drugie piętro i w czerwcu bedzie dach ;) Jeszcze nie byłem ale może ktoś coś wie ? Acha - nie wiem czy zauważyliśie ale strona www nie działa w MGI. Trwa już to kilka tygodni i nie wiem czy to działanie zamierzone czy maja jakieś problemy techniczne ps. może ktoś polecić dobre grzejniki akumulacyjne (no i oczywiście niedrogie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rentier Re: Mazowiecka Grupa Inwestycyjna (MGI) IP: *.acn.waw.pl 26.05.07, 00:24 ja slyszalem - ale o WGI - Warszawska Grupa Inwestycyjna. brzmi pdobnie - zycze Wam aby MGI nie podzielilo losu WGI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BOND Koniec sierpnia a roboty stoją !!!!! IP: *.aster.pl 25.08.07, 09:15 Uwaga ! Byłem pod koniec lipca w południe na Lawinowej/Patriotów w środę i wyobraźcie sobie, że nikogo nie było - nawet ciecia, a brama zamknięta była tylko na jakiś drut- podobnie było innego dnia w sierpniu. co się tam u diabła dzieje - a raczej dlaczego się nie dzieje?? Znajomy, który pracuje w budowlance stwierdził, ze marne szanse, jeśli nie ma jeszcze dachu, żeby budowa została ukończona w tym roku ! A co będzie jak sejm nie przyjmie zmiany o stawce VAT ? Developer na pewno nie będzie się tym przejmował, a każdy z nas dostanie w d... kilkadziesiąt tysięcy. Jeżeli ktoś chciałby się podzielić swoimi wrażeniami to proszę o maila na kamilmalecki1@wp.pl , jak wspólnie postawimy się developerowi to może ruszą robory - zwłaszcza, ze wydaje się sumiennym i w miarę odpowiedzialnym gościem. Mam nadzieję, ze przełozy się to na postępach budowy - swoją drogą, gdyby to nie była moja inwestycja. to nasłałbym tam jakiś nadzór budowlany, bo wydaje mi się, że terenu budowy powinien ktoś pilnować, a nie było tam żywej duszy !!!! Co się dzieje ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bandzior Re: Mazowiecka Grupa Inwestycyjna (MGI) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.07, 16:50 No faktycznie niewiele się tam dzieje :( Coraz barzdiej nabieram przekonania Szanowni współmieszkańcy, że może być krucho z dotrzymaniem terminu. Coś trzeba zrobić, bo w zime będę w betonowej klatce palił ogisko :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bandzior Re: Mazowiecka Grupa Inwestycyjna (MGI) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.07, 15:08 No to chyba ta inwestycja nie będzie oddana w grudniu - nawet na stronce mgi zmienili, że w kwietniu oddają. A wzrastające koszty prądu, ja już nie wiem - jak prąd podskoczy to mieszkania będą tragicznie drogie w utrzymaniu. Ciekawe kiedy MGI odda w ogóle te mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Mazowiecka Grupa Inwestycyjna (MGI) IP: 194.202.236.* 13.12.07, 13:56 Kiedyś rozmawiałem z tym gościem przez telefon i powiedział że mieszkanie jest bezczynszowe. Pojechałem i obejrzałem. Ekipa budująca mało profesjonalna. Posklejane, połatane, każdy mur z innej cegły z przewagą białej... Na dole sklepy na górze mieszkania. Brak garaży. Potocznie takie budynki nazywane są "pekinem". Ja dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtkowski Re: Mazowiecka Grupa Inwestycyjna (MGI) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.08, 14:24 Okolica ładna, szkoda, że to tak od ulicy, chociaż nie jest głośno, developer mówił, że ma to być ogrodzone i z tyłu zrobione miejsca parkingowe, mieszkania podobno też bezczynszowe ale wszystko na prąd więc mimo braku czynszu nakłady na ogrzewanie moga być koszmarne. Ja się jeszcze zastanowię, co do budynku, to widzę, ze developer używał raczej niedrogich materiałów i cena plus minus 5 tys. za m2 jest troszkę wygórowana, mimo iż na rynku jeszcze drogo. Jak nie znajdę w Wawrze niczego porządniejszego tom pewnie zamelduję się tutaj ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Blok jak z komuny, tandeta i bylejakość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.08, 14:49 Kolega z firmy polecił mi tam mieszkanie ale jak tam pojechałem to żesz wiecie kogo mać, aut pełno, z zaparkowaniem albo wjazdem będzie problem niesamowity, cegły z których zbudowano blok chyba najtańsze z możliwych, praktycznie bez czerwonej cegły, połatane to wszystko, bez kanalizacji, na prąd ogrzewanie (czyli absolutnie masakra), gdyby jeszcze było 100 metrów od ulicy a tak Patriotów to nie Jerozolimskie ale ruch spory, a kolejka raz na godzinę więc zostaje autobus w korkach na płowieckiej - sama słodycz. Kto chce niech kupuje, mój kolega się chyba na tym przyciął, he, he, dobrze, ze już zresztą nie pracujemy razem ale jakbym miał oceniać to developer miły ale totalna amatorka, a mieszkania strasznie nierozkładowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza MGI ul. Lawinowa IP: *.aster.pl 06.03.08, 20:03 Byłam, widziałam i chyba nie skorzystam. Blok ma być oddany w kwietniu a teraz to plac budowy, ogrzewanie na prąd mnie przeraża, zwłaszcza, ze 200 metrów dalej projetowana obwodnica, kto chce niech się ładuje - bo blok ode ulicy i tuż przy torach, hałas spory, wolę Józefów albo nawet Białołękę - tam przynajmniej są plany mostu , nowych lini busa, a Wawer na szarym końcu moze SKM dostanie łaskawie. Jak dla mnie ten bloczek to niekoniecznie dobry wybór, zwłaszcza, zę Wawer nie ma kanalizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: MGI ul. Lawinowa IP: *.aster.pl 27.03.08, 22:24 Odnośnie kanalizacji to bzdura, bo chociaż w gminie Wawer faktycznie nie wszędzie jest kanalizacja to przy ulicy Patriotów i Lawinowej jest. Jeśli chodzi o obwodnicę to ma przebiegać jakieś 400-500 m od budynku więc myślę że nie bedzie z tego jakiegoś większego hałasu. Ogrzewanie na prąd miałam w poprzednim mieszkaniu i przy liczniku dwutaryfowym wcale nie jest tak źle no i oczywiście muszą być odpowiednie piece tzn. akumulacyjne a nie zwykłe konwektory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baru barum MGI ul. Lawinowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.08, 14:41 Te opóźnienia to jakiś skandal, a developer jakby nigdy nic się zachowuje, zaraz zacznie 5 miesiąc lecieć, a jesienią i zimą nic nie robili Odpowiedz Link Zgłoś