Dodaj do ulubionych

Osiedle Borki w Wawrze

15.04.03, 08:53
Szukam opinii na temat osiedla Borki w Wawrze wybudowanego przez Skanska.
Obserwuj wątek
    • Gość: Grzegorz Re: Osiedle Borki w Wawrze IP: 157.25.43.* 15.04.03, 08:57
      g_spruch napisał:

> Szukam opinii na temat osiedla Borki w Wawrze wybudowanego przez Skanska.

Brak garazy a samo osiedle przypomina oboz pracy. Jak dla mnie tragedia. Dziwie
      sie, ze Skanska wybudowala takie koszmarki.

• Gość: jk Re: Osiedle Borki w Wawrze IP: 213.17.180.* 15.04.03, 09:01
        moja znajoma tam mieszka i oprócz wysokiego czynszu nie narzeka.
        Dla mnie osiedle jest super, niestety nie na moja kiszeń

z słyszanych opini - polecam
    • pgrad Re: Osiedle Borki w Wawrze 15.04.03, 10:13
      Co do czynszu to nie jest taki mały to prawda, ale to wynika z kilku innych
      powiązanych ze sobą faktów.
      Mieszka się na osiedlu bardzo fajnie, ciepło i przyjemnie.
      Na razie brakuje atmosfery zazielenia osiedla, ale to zawsze można zmienić
      swoimi siłami - podobne osiedle zbudowane jest na Ogórkowej można zobaczyć jak
      to obecnie wygląda.
      Jakość wykonania zadowalająca, choć znajdzie się parę mankamentów i
      niedopatrzeń.
      Ogólnie nie jest źle i nie ma się całego blokowiska w zasięgu oczu i słuchu.

• Gość: marek Re: Osiedle Borki w Wawrze IP: 194.9.223.* 19.05.03, 09:03
        Czy możecie uchylić rąbka tajemnicy - co oznacza wysoki czynsz? Jeśli można to
        proszę o podanie przykładowego metrażu i czynszu.
        • pgrad Re: Osiedle Borki w Wawrze 20.05.03, 11:21
          ca pięcset trzydzieści za 56 m
          • Gość: Sekret Re: Osiedle Borki w Wawrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.03, 11:26

> ca pięcset trzydzieści za 56 m

Koszmar!!! prawie 10 zł / 1 m2
            brrrrr....
            • Gość: ygrek Re: Osiedle Borki w Wawrze IP: *.mst.gov.pl 22.05.03, 07:59
              Gość portalu: Sekret napisał(a):

>
              > > ca pięcset trzydzieści za 56 m
              >
              >
              > Koszmar!!! prawie 10 zł / 1 m2
              > brrrrr....

Jasne ze koszmar - ja place 650PLN za 100 m - ludzie, nie dajcie sie robic w
              balona!
              • maga9 Re: Osiedle Borki w Wawrze 22.05.03, 10:45

> Jasne ze koszmar - ja place 650PLN za 100 m - ludzie, nie dajcie sie robic w
                > balona!
                tylko w którym rejonie mieszkasz? to osiedle (jak zreszta wieksza czesc Wawra)
                jest bez kanalizacji - placi sie za szambo, ochrona tez jest specyficzna - to
                jest 6 ha ziemi a nie zamkniety blok- studnia, takze trudno to porownywac, co i
                tak nie zmienia faktu, ze utrzymanie mojego mieszkania nie jest tanie :(
                • Gość: 76 Re: Osiedle Borki w Wawrze IP: *.acn.waw.pl 23.05.03, 22:23
                  maga9 napisała:

>
                  > > Jasne ze koszmar - ja place 650PLN za 100 m - ludzie, nie dajcie sie robic
                  > w
                  > > balona!
                  > tylko w którym rejonie mieszkasz? to osiedle (jak zreszta wieksza czesc
                  Wawra)
                  > jest bez kanalizacji - placi sie za szambo, ochrona tez jest specyficzna - to
                  > jest 6 ha ziemi a nie zamkniety blok- studnia, takze trudno to porownywac, co
                  i
                  >
                  > tak nie zmienia faktu, ze utrzymanie mojego mieszkania nie jest tanie :(

Ktos tam robi na was niezly biznes. I po co sie bylo na wies wyprowadzac?
                  • pgrad Re: Osiedle Borki w Wawrze 26.05.03, 12:12
                    > I po co sie bylo na wies wyprowadzac?

Poto aby prawdziwym (niby z urodzenia) warszawiakom przywiezionym w bańkach na
                    mleko zrobić miejsce do mieszkania w centrum Warszawy
                    • Gość: 876 drogi wygwizdow IP: *.acn.waw.pl 26.05.03, 20:08
                      pgrad napisał:

> > I po co sie bylo na wies wyprowadzac?
                      >
                      >
                      > Poto aby prawdziwym (niby z urodzenia) warszawiakom przywiezionym w bańkach
                      na mleko zrobić miejsce do mieszkania w centrum Warszawy

Hehe - przeprowadzic sie w szczere pole, stac w korkach do Mostu
                      Siekierkowskiego i placic czynsz jak za apartament w centrum. Ale jazda.
                      • maga9 Re: drogi wygwizdow 27.05.03, 11:38

> Hehe - przeprowadzic sie w szczere pole, stac w korkach do Mostu
                        > Siekierkowskiego i placic czynsz jak za apartament w centrum. Ale jazda

Ta cała dyskusja jest jałowa, stac mnie to tam mieszkam, chce mieszkac z dala
                        od zgielku to mieszkam i o czym tu dyskutowac?
                        • Gość: adoro Re: drogi wygwizdow IP: 195.136.33.* 28.05.03, 13:51
                          Jestem zainteresowana informacjami o konforcie zamieszkania na tym osiedlu,
                          dot. spraw ogólnych i kontaktów z developerem (jeszcze administrującym)ponieważ
                          jestem zainteresowana zakupem mieszkania na tym osiedlu.
                          Bardzo interesuje mnie kwestia formalności związanych z zakupem, czy były
                          skomplikowane w sensie prawnym i czy jest coś, na co powinnam zwrócić uwagę?
                          Z góry dziękuję za odpowiedź.

• pgrad Re: drogi wygwizdow 29.05.03, 10:20
                            Mieszka się miło w ciszy i spokoju
                            Jak każdy developer chce najlepiej dla siebie, ale mając samozaparcie można
                            ponegocjować
          • Gość: marek Re: Osiedle Borki w Wawrze IP: 194.9.223.* 21.05.03, 08:45
            Wielkie dzięki za info. Czy w cenę wliczone jest ogrzewanie, czy też zimą cena
            wzrasta?
            • pgrad Re: Osiedle Borki w Wawrze 21.05.03, 11:54
              Jest to łączny koszt na dwie osoby obejmujący wszyskie opłaty - komorne,
              ogrzedwanie, ciepłą i zimną wodę, nieczystości płynne i stałe oraz ochronę.
              W przypadku mniejszej lub więksej ilości osób inaczej liczone są zaliczki na
              wodę i nieczystości oczywiście in minus lub in plus.
              • Gość: adoro Re: Osiedle Borki w Wawrze IP: 195.136.33.* 21.05.03, 18:40
                Jestem zainteresowana informacjami o konforcie zamieszkania na tym osiedlu,
                dot. spraw ogólnych i kontaktów z developerem (jeszcze administrującym)ponieważ
                jestem zainteresowana zakupem mieszkania na tym osiedlu.
                Bardzo interesuje mnie kwestia formalności związanych z zakupem, czy były
                skomplikowane w sensie prawnym i czy jest coś, na co powinnam zwrócić uwagę?
                Z góry dziękuję za odpowiedź.
                • Gość: sasiad Re: Osiedle Borki w Wawrze IP: *.pbk.pl / 10.0.64.* 02.06.03, 15:49
                  w piatek odbieram klucze. zdecydowalem sie i bylem bardzo podejrzliwy i
                  nieufny. chyba niepotrzebnie bo to jednak porzadna firma i nie chce cię
                  wyrolować. wlasnie dlatego zdecydowalem sie. wole zaplacic wiecej i miec
                  swiadomosc ze ktos mnie nie okantuje niz martwic sie ze strace pieniadze (w
                  koncu nie male). a czepialem sie... strasznie. az byli zdziwieni i skoro
                  kupilem to znaczy ze spelnili moje oczekiwania. polecam - Piotr
                  • Gość: mg Re: Osiedle Borki w Wawrze IP: *.acn.waw.pl 02.06.03, 21:55
                    Wysokosc czynszu nie przeszkadza?
                    • Gość: Marek Re: Osiedle przy Wale 414 IP: *.wetzel.pl / 192.168.1.* 04.06.03, 09:15
                      Witajcie moze ktos cos wie na temat warunkow mieszkaniowych na
                      osiedlu prz Wale miedzeszynskim 414
                      chce tam kupic mieszkanie 72 m dwupoziomowe
                      pozdrawiam
                      • pgrad Re: Osiedle przy Wale 414 05.06.03, 12:30
                        Tu nie jest ten adres i to osiedle
                        Jeśli jest to inwestycja Aardomu to poczytaj sobie wątki o tej firmie
                      • Gość: becky krasnale? IP: *.mst.gov.pl 05.06.03, 12:49
                        Gość portalu: Marek napisał(a):

> Witajcie moze ktos cos wie na temat warunkow mieszkaniowych na
                        > osiedlu prz Wale miedzeszynskim 414
                        > chce tam kupic mieszkanie 72 m dwupoziomowe
                        > pozdrawiam

72 metry kwadratowe i 2 poziomy? Co to jest? Osiedle dla krasnali?
    • Gość: ksiezyc Trawniki IP: *.dmpbk.com.pl 17.06.03, 14:02
      szanowni sąsiedzi jak wygląda sprawa z podlewaniem trawników przez
      firmę "dbającą" o zieleń? U mnie (jeszcze nie mieszkam) trawa strasznie
      wyschła. czy u was też tak dbali? czy ich wyręczaliście i sami podlewaliście?
      • Gość: Mowgli tajemnica wyschnietego trawnika IP: *.acn.waw.pl 17.06.03, 15:34
        Gość portalu: ksiezyc napisał(a):

> szanowni sąsiedzi jak wygląda sprawa z podlewaniem trawników przez
        > firmę "dbającą" o zieleń? U mnie (jeszcze nie mieszkam) trawa strasznie
        > wyschła. czy u was też tak dbali? czy ich wyręczaliście i sami podlewaliście?

U Ciebie trawa wyschla bo ja tam co ranek wyprowadzam slonia zeby sie odlal.
    • Gość: Aga Re: Osiedle Borki w Wawrze IP: 217.8.166.* 17.06.03, 16:21
      Mieszkam na identycznym osiedlu przy ul. Ogórkowej.
      Mieszkam juz 3 lata i ... jest super.
      Osiedle jest czyste, zadbane, zielone, mamy wlasne ogródki-120m2
      Nie ma blokowiska i siedzacych pijakow pod klatką:)
      Co do Borek- same domki sa OK, ale jak dla mnie za małe ogródki, za długie
      osiedle, brak w okolicy jakiegokolwiek sklepu - co chyba jest ważne.

• Gość: Jga Re: Osiedle Borki w Wawrze IP: *.orasoft.net.pl 21.06.03, 18:26
        Chcemy kupic mieszkanie na tym osiedlu i mam kilka pytań do mieszkańców.
        Czy na osiedlu macie internet, czy mocno przeszkadza wam bliskośc szamba,
        czy rano sa korki na Wale Miedzyszyńskim okolice mostu,
        i przedewszystkim jak jeden domek dzieli sie działką co z tymi ktorzy mieszkaja
        na piętrze
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka