Dodaj do ulubionych

prośba o ocenę oferty sprzedaży.

IP: 212.75.100.* 02.02.07, 20:02
witam Wszystkich,

( nie jest to ferta ale prośba o radę )

za 2-3 m-ce sprzedawać będziemy mieszkanie 51,5 m na Tarchominie nieopodal
Odkrytej. Dwa pokoje + oddzielna, widna kuchnia, balkon 6 m. Mieszkanie
całkowicie umeblowane. Oddane do zamieszkania w połowie 2003. Blok z cegły ,
1 piętro. Okna płn-wsch. Do garażu pzynależy garaż pod blokiem wyposażony w
ogromną stalową szfę, mocowania na rowery, własne żródło prądu.

Nowe mieszkanie, większe odbieramy ok. maja i stad moje pytanie.
Czy cena ok. 320 000 zł jest możliwa do uzyskania? Tak własciwie nasza oferta
abstrachując od kwoty ( jaka ona będzie dokładnie nie wiem ), którą podaję
będzie jedną z atrakcyjniejszych ze względu na na fakt, że nie śni nam się
finalizowć sprzedaży długimi miesiącami i ponosić koszty utrzymania
mieszkania, w którym mieszkać nie będziemy. Kwestii wynajmu nie bierzemy pod
uwagę.

Prosze nie piszcie tylko o atmosferze Tarchomina . Polfie, Czajce itd, itd.
Nie po to mój post by poraz kolejny wysłuchiwać filozofii o atrakcyjności
poszcególnych dzielnic. Jaki jest Tarchomin myślę, że każdy wie. Sa minusy
ale plsusów również dużo. Mieszkamy tu 4 lata i gdyby nie to ,że zdecydowanie
powiększyła nam się rodzina nie śpieszylibyśmy się ze zmianą.

Bardzo proszę o ocenę moich oczekiwań.

Za poważne odpowiedzi dziękuję.

Kasia.
Obserwuj wątek
    • Gość: RE Re: prośba o ocenę oferty sprzedaży. IP: *.tktelekom.pl 02.02.07, 20:47
      Kasiu po co Ci nasze opinie wejdź na forum i zobacz po ile ludzie sprzedają
      www.szybko.pl/
      www.gratka.pl/dom/szukaj_f.phtml?id_podrubryka=1&id_rubryka=1
      www.emieszkania.com.pl/13_mieszkania.html
      oferty.net/index.php
      www.bezposrednikow.pl
      • Gość: sknerotęp Re: prośba o ocenę oferty sprzedaży. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 10:36
        proponuję ni żydzić i zatrudnić rzeczoznawcę sknero-Kasiu
    • Gość: woo Re: prośba o ocenę oferty sprzedaży. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.07, 12:44
      to żart czy na poważnie piszesz?

Jeśli to wszystko co piszesz jest prawdą i nie jest to ul. Nowodworska lub
      Książkowa (JWCons) to chcę to mieszkanie od ciebiu kupić bez negocjacji.
      Podaj mail lub telefon. Kiedy piszemy umowę?
      • Gość: ??? Re: prośba o ocenę oferty sprzedaży. IP: 212.75.100.* 03.02.07, 13:01
        nie jest to żadna z wymienionych przez Ciebie lokalizacji ale niestety z
        jakimkolwiek ruchem zmuszeni jesteśmy poczekać aż nowe mieszkanie zostanie nam
        oddane. Niestety z dwójką malutkich dzieci nie możemy pozwolić sobie na
        sytuację, w której pozbędziemy się mieszkania obecnego a developer opóźni
        oddanie nowego.
        w związku z tym realnym terminem sprzedaży bedzie marzec - kwieciń br. Wtedy
        nie omieszkamy ogłosić się również na tym forum.

pozdrawiam
        • Gość: gosc Re: prośba o ocenę oferty sprzedaży. IP: *.chomiczowka.net.pl 03.02.07, 13:16
          a gdzie ta nowa lokalizacja jesli mozna wiedziec? moze bedziemy sasiadami:)
          • Gość: ??? Re: prośba o ocenę oferty sprzedaży. IP: 212.75.100.* 03.02.07, 17:43
            określ się gdzie Ty kupiłeś a odpowiem na Twoje pytanie.

pzdr
    • Gość: rochu Re: prośba o ocenę oferty sprzedaży. IP: *.unused.derbynet.waw.pl 04.02.07, 13:11
      Myślę, że jeśli dasz taką cenę to sprzedasz mieszkanie w tydzień. Szczególnie
      jeśli to prawda z tym garażem i mieszkanie nie ma jakiś wad (np. ruchliwa ulica
      pod domem) parter itp.

Pozdrawiam
      • Gość: ??? Re: prośba o ocenę oferty sprzedaży. IP: 212.75.100.* 04.02.07, 13:23
        oklica bardzo spokojna, jednak dość odległa od centrum. I piętro, zalety
        garażu pod blokiem - ogromna stalowa szafa mieszczaca np. choinkę , rowery i
        bardzo wiele innych rzeczy , mocowania w garażu do rowerów, niezależne źródło
        prądu ( jedyne w garażu ).

dziękuję za pozytywną ocenę

pzdr
    • Gość: krzysiek Re: prośba o ocenę oferty sprzedaży. IP: *.aster.pl 04.02.07, 13:26
      a ja myślę, że jak pierwszego dnia kiedy będziesz chciała sprzedać to
      mieszkanie zgłosi się do ciebie 50 osób to sobie pomyślisz, że chyba coś nie
      tak z tą ceną i podniesiesz do 420.000
      • Gość: ??? Re: prośba o ocenę oferty sprzedaży. IP: 212.75.100.* 04.02.07, 18:42
        w takie ceny nie wierzę. Jak odbiorę nowe mieszkanie zmuszeni będziemy
        natychmiast sprzedać dotychczasowe bo na dwa niestety nas nie stać. Myślę, że
        ok. 320 000 - da i nam i kupującym radośc.

pzdr
        • Gość: rochu Re: prośba o ocenę oferty sprzedaży. IP: *.unused.derbynet.waw.pl 04.02.07, 20:58
          420 tys. to raczej za duzo. Ale na twoim miejscu dałbym ofertę na 345000. Nawet
          jezli wydłuży to sprzedaż do np. 2 miesięcy i opuścisz z ceny jakieś 5 tys. to i
          tak będziesz do przodu jakieś 18 tys. Twoja akutalna cena jest poniżej średniej
          bo trzeba odliczyć garaż (czyli jakieś 25000) więc wtedy wychodzi 5800/m2.
          Nastrój na rynku jest taki ze ostanio moi znajmoi sprzedali kawalerkę na 33
          Derbach IV (Skarbka z Gór) z miejscem parkingowym "pod chmurką" za 250000 tys.
          Jak dla mnie chora cena i faktycznie zaintersowane było słabe ale ogłoszenie
          wisiało listopada i w końcu znalazł się kupiec, który w dodatku kupował przez
          agencję więc zapłacił jeszcze więcej.

Pozdrawiam
          • Gość: ??? Re: prośba o ocenę oferty sprzedaży. IP: 212.75.100.* 04.02.07, 21:07
            dzis dowiedzieliśmy się, że oddanie nowego mieszkania nastąpi
            najprawdopodobniej w kwietniu br.

Za dwa m-ce okaże się zatem ile naprade warty jest metr i ile prawdy w tych
            wszystkich postach, prognozach ekspertów itp................

Niewątpliwie 320 000 zł dałoby nam zadowolenie z transakcji.

pozdrawiam
            • Gość: gosc Re: prośba o ocenę oferty sprzedaży. IP: *.chomiczowka.net.pl 04.02.07, 21:46
              nowe na Świderskiej?????
              • Gość: ??? Re: prośba o ocenę oferty sprzedaży. IP: 212.75.100.* 04.02.07, 21:51
                niestety nie

" Oddane do zamieszkania w połowie 2003 "

pzdr
    • herox Re: prośba o ocenę oferty sprzedaży. 05.02.07, 09:38
      Za takie mieszkanko śmiało krzycz 470 tys. zł.
      Takie oferty są już standardem na Tarchominie.
      Myślę, że po niedługich negocjacjach sprzedasz za 450 tys. zł.
      • Gość: expert Re: prośba o ocenę oferty sprzedaży. IP: *.itsa.pl 05.02.07, 10:09
        Za takie mieszkanko śmiało krzycz 970 tys. zł.
        Takie oferty są już standardem na Tarchominie.
        Myślę, że po niedługich negocjacjach sprzedasz za 950 tys. zł.

• Gość: największy expert Re: prośba o ocenę oferty sprzedaży. IP: *.itsa.pl 05.02.07, 10:12
          To raczej za mało,
          w tej chwili standardem na Tarchominie jest ok 55 tys/m2, więc spokojnie możesz
          rzucić cenę wywoławczą 2,8 mln PLN. Serio, herox potwierdzi na pewno. {Przeciez
          to juz apartament i jeszcze ta prestizowa dzielnica...

Największy expert
          • Gość: nad-expert Re: prośba o ocenę oferty sprzedaży. IP: 212.160.210.* 05.02.07, 11:34
            chyba coś się wam pomyliło; 55 tys to kosztuje metr w ramieH z lat 80 a ty mamy
            prawie nowe mieszkanie wiec jako mentor wszytkich experótw szacuję, ze mozna od
            73 tys za metr zacząc a pierwszego dnia jak sie zgłosi 1000 kupców podniesc do
            85 tysiecy
            • herox Re: prośba o ocenę oferty sprzedaży. 05.02.07, 12:14
              Nie róbcie sobie jaj z poważnych spraw.

Tak na serio, to nadeszły czasy, gdy za mieszkania na Tarchominie
              wołają ludzie 10 tys/m2.
              Serio, pojawiło się wiele takich ogłoszeń.

przewidywałem to parę miesięcy temu, nikt nie chciał wierzyć,
              a tutaj proszę jaka niespodzianka.
              • Gość: alus Potwierdzam IP: *.wincor-nixdorf.com 05.02.07, 13:23
                Sam nie chciałem w to wierzyć jak zobaczyłem cenę za kilka z mieszkań. Cena
                zbliżona do 10k. Raczej te mniejsze mieszkania...

Czy ludzie oszaleli? Przecież to Tarchomin? Dzielnica z największymi problemami
                komunikacyjnymi w Warszawie... Eh...
                • Gość: alus Historia - zabawne rzeczy IP: *.wincor-nixdorf.com 05.02.07, 13:35
                  Pogrzebałem troszkę na grupach w temacie "ceny" i okazuje się, że nieprzerwanie
                  od 2003 roku "pseudoanalitycy" wieszczą spadek cen. A one od tamtego czasu w
                  niektórych miejscach poszły 150-200% w górę...

groups.google.com/group/pl.regionalne.warszawa/browse_thread/thread/b0f4532f6fea09f7/9bf8059cfc6e5dcf?lnk=st&q=ceny+mieszka%C5%84&rnum=35&hl=pl#9bf8059cfc6e5dcf
                  groups.google.com/group/pl.regionalne.warszawa/browse_thread/thread/7b1705c8faecfa4a/ca3bef6742f6302f?lnk=st&q=ceny+mieszka%C5%84&rnum=22&hl=pl#ca3bef6742f6302f
                  groups.google.com/group/pl.regionalne.warszawa/browse_thread/thread/55cfc60b16cb0c95/3c37d84013d0f68d?lnk=st&q=ceny+mieszka%C5%84&rnum=41&hl=pl#3c37d84013d0f68d
                  groups.google.com/group/pl.regionalne.szczecin/browse_thread/thread/b11b261917a7da1/131a3bf8637c36d4?lnk=st&q=ceny+mieszka%C5%84&rnum=79&hl=pl#131a3bf8637c36d4
                  groups.google.com/group/pl.rec.dom/browse_thread/thread/913cf8c2024fd018/0c049d089614c814?lnk=st&q=ceny+mieszka%C5%84&rnum=91&hl=pl#0c049d089614c814
                  Jak to czas weryfikuje poglądy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka