Dodaj do ulubionych

Efekt development, bliźniaki na Motylkowej

IP: 213.25.35.* 15.02.07, 15:54
Czy ktoś interesował się bliżej ofertą Efekt development? Budują na
Motylkowej 12 bliźniaków, środkowe domy będą oddalone o 200-250 m od
ewentualnej Olszynki Grochowskiej, bliżej trochę będzie do Nowozwoleńskiej,
ale też nie w bezpośredniej odlełości (najbliżej 35-40m, środkowe domy około
100m). Udzielają wyczerpujących informacji i wydaje się, że są rzetelni.
Wcześniej rozważaliśmy DrMarcus, ale u nich gorzej było z rzetelnością i
informacją, poza tym ich domy graniczyć będą bezpośrednio z Nowozwoleńską.
Przyszłych potencjalnych sąsiadów z Motylkowej Efekt development zapraszam do
wymiany doświadczeń i uwag.
Obserwuj wątek
    • Gość: Monia Re: Efekt development, bliźniaki na Motylkowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 17:17
      Kiepska reklama Melony
    • Gość: ula Re: Efekt development, bliźniaki na Motylkowej IP: 81.210.83.* 19.02.07, 12:29
      ja chciałam kupić tam mieszkanie, ale niestety dla mnie juz nie starczyło.
      Gdyby ktoś chciał odsprzedać udział w tej inwestycji to bardzo proszę o kontakt
      (gg 4602863)
      • Gość: anna Re: Efekt development, bliźniaki na Motylkowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 18:31
        Witam,
        podobno na trakcie lubelskim będą budować jakieś ładne osiedle. Widziałam
        bilbord, też bliźniaki, bardzo ładne. Dzwoniłam i w marcu rozpoczyna się
        sprzedaż.Zapowiada się interesująco.
        • Gość: halinka Re: Efekt development, bliźniaki na Motylkowej IP: *.chello.pl 13.03.07, 22:00
          Witaj Aniu!
          Czy mogłabyś podać mi namiary na ten Trakt Lubelski.
          halinka pozdrawiam
    • Gość: Ula Re: Efekt development, bliźniaki na Motylkowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 17:55
      Witam,

zaczyna mnie to jakoś niepokoić. Gdzie są ci wszyscy, o których mówiła Pani z
      biura. Czy jest ktoś kto kupuje od nich dom? Zaczynam myśleć, że to osiedle jest
      wirtualne. Ccę kupić segment 15 B.
      • Gość: Mallory Re: Efekt development, bliźniaki na Motylkowej IP: *.aster.pl 11.03.07, 22:19
        Podpisaliśmy już umowę przedwstępną, a z tego co wiemy, nic wolnego już nie ma,
        bo znajomi pytali i niestety już się nie załapali, więc myślę, że nie ma co się
        martwić.
        pozdrawiam
      • Gość: sąsiedzi Re: Efekt development, bliźniaki na Motylkowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 21:43
        • Gość: Marzena Re: Efekt development, bliźniaki na Motylkowej IP: *.171.94.150.crowley.pl 12.04.07, 10:34
          witam sąsiadów.Czy ktoś może mi powiedzieć w jakim banku dają kredyt? Dla
          większości banków nie podobają się zapisy o podziale działek i ich numeracja np.
          8A, 9A, 10A, itd. Jest już mapa z nowym podziałem, ale czy bankom to się podoba?
          Jeśli tak to jakim?
          • Gość: Eliza Re: Efekt development, bliźniaki na Motylkowej IP: *.lan.altkom.pl 12.04.07, 11:03
            Czesc Marzeno,

Zajmuję się doradztwem kredytowym i właśnie jestm w trakcie załatwiania kredytu
            dla jednych z Twoich sąsiadów ( a moich znajomych) w dwóch bankach. W tym
            tygodniu powinno się wyjaśnić gdzie ten kredyt pójdzie, bo złożyliśmy dwa
            wnioski kredytowe.
            Jeśli chcesz to podaję Ci namiary do siebie

Eliza Bielewicz - Otremba
            0-667-965-714

pozdrawiam
            0-667-965-714
      • Gość: s Re: Efekt development, bliźniaki na Motylkowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 21:48
        My zastanawiamy sie nad kupnem :), mamy rezerwację kontakt
        raficzek@poczta.wp.pl
    • Gość: Maciek Re: Efekt development, bliźniaki na Motylkowej IP: *.jmdi.pl 11.03.07, 23:18
      Witam przyszłych sąsiadów, podpisałem właśnie umowę na bliźniaka 9b. Obawy małe
      są, firma bez przeszłości developerskiej. ogólne wrażenie bardzo dobre,
      wyczerpujące informacje oraz normalne podejście do klienta. \\\podaję kontakt
      email dla przyszłych sąsiadów toner1@op.pl
      pozdrawiam
      Maciek
    • Gość: ula Re: Efekt development, bliźniaki na Motylkowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 20:53
      Trochę mnie tych kilka wpisów uspokoiło. jak bedziecie mieli jakieś sugestie, co
      do zmian w umowie - to będę wdzięczna
      • Gość: Rustek Re: Efekt development, bliźniaki na Motylkowej IP: *.aster.pl 18.03.07, 21:55
        My wynegocjowaliśmy w umowie dość sporo - developer okaza się elastyczny, m.in.
        wydłużyliśmy terminy na zapłątę, wyrzuciliśmy zapis o notariuszu wskazanym
        przez developera i parę innych rzeczy. Radzę przeczytac dokłądnie umowę,
        zastanowi ć się co Ci nie pasuje i zaproponować developerowi zmianę, jeśli
        będzie sensowna to nie powinien robić problemów.
        • Gość: merro Re: Efekt development, bliźniaki na Motylkowej IP: *.aster.pl 18.03.07, 22:46
          Witam potencjalnych sąsiadów. Podpisaliśmy z żoną umowę rezerwacyjną i próbujemy
          uzyskać kredytowanie. Wiem, że banki mają opory przed zabezpieczeniem w udziale
          w nieruchomości. Czy zetknął się ktoś z tym ? Może udało się komuś rozwiązać tą
          sytuacje w inny sposób. Prośba o ewentualne informacje i uwagi.
          Pozdrawiam,
          Merro

kontakt: info@sofacrackers.pl
        • Gość: Maciek Re: Efekt development, bliźniaki na Motylkowej IP: *.jmdi.pl 19.03.07, 20:40
          Jeśli możesz napisz co wynegocjowaliscie. Dzieki z góry podaję email
          toner1@op.pl
          pozdrawiam Maciek
        • Gość: Marcin Re: Efekt development, bliźniaki na Motylkowej IP: 212.160.172.* 21.03.07, 15:36
          Witam
          przyszłych sąsiadów. My również zdecydowaliśmy się na zakup, w sobotę
          dostaliśmy informacje o konieczności zmiany cegły na bloczki więc jest to
          prawda. Mam pytanie czy osoby które starały się o kredyt mają już decyzje czy
          nie, bo wiem, że są problemy z przyznaniem z powodu nie podzielonych działek.

Jeśli to możłiwe to też bardzo bym prosił o onformacje co sie udało
          wynegocjować dodatkow. Podaje maila marcinbo@orange.pl
          pozdrawiam
          • Gość: Rustek Re: Efekt development, bliźniaki na Motylkowej IP: *.aster.pl 25.03.07, 22:22
            cześć! Zmieniliśmy terminy naliczania kar za opóźnenie wpłaty raty, wstawiliśmy
            dowolnego notariusza, wyrzuciliśmy zapis o tym, że jeśli odstąpimy od umowy, to
            developer zwróci nam pieniądze dopiero jak znajdzie kolejnego kupca, usunęliśmy
            też zapis, że w razie odstąpienia od umowy zrzekamy się wszystkich roszczeń. To
            takie najważniejsze rzeczy, ale pozmienialiśmy też trochę brzmienie niektórych
            punktów umowy. Dziś byliśmy na buddowie i trochę się zdziwiliśmy, bo budują na
            razie jednak z cegły. Co Wy na to? W razie czego podaję kontakt:
            rozciu"małpka"wp.pl
            • Gość: merr ul. nowo zwoleńska - nie miła perspektywa IP: *.aster.pl 26.03.07, 22:44
              Witam sąsiadów,

zastanawiam się kto jeszcze podziela nasze rozterki związane z przebiegiem
              planowanej na 2009r ul. nowo zwoleńskiej. Nie przeraża mnie trasa olszynki, jest
              ona kawałek od terenu osiedla ale nowo zwoleńska na planach dosłownie ociera się
              o zachodnią część osiedla. Czy ktoś z sąsiadów orientuje się jaka kategoria
              drogi to będzie, czy będzie 'uzbrojona' w ekrany wyciszające itd... ?
              Swoją drogą stwierdzenie developera o braku informacji o planach
              zagospodarowania pd strony osiedla nabrało dla mnie nowego znaczenia...:(
    • Gość: Nika Re: Efekt development, bliźniaki na Motylkowej IP: 194.181.0.* 27.03.07, 15:24
      My tez mamy umowę rezerwcyjną i w trakcie załatwiania kredytu. Co do udziałów
      to koniecznie trzeba pogadac z developerem żeby on zniósł współwłasność działek
      już teraz, po co czekac az sami to zrobimy i wydamy dodatkowe pieniądze.
      \powienien sam to uregulować tym bardziejże sa problemy z kredytami. \Im więcej
      osób zgłosi taką potrzebę tym lepiej
    • Gość: Nika Re: Efekt development, bliźniaki na Motylkowej IP: 194.181.0.* 27.03.07, 15:28
      co do przebiegu ul. Nowozwoleńskiej to tez mamy pewne obawy ale chyba nie ma
      zbytnio wyjścia bo nigdzie nikt w wawrze juz za takie pieniądze nie wybuduje.
      \dla przykładu - prawie sąsiedzka budowa przy cylichowskiej |(od naszej
      południowej strony) ceny zaczynają się od 880 tys stan surowy zamknięty. Nie ma
      więc chyba co wybrzydzac tylko wiosną lub jesienią rozpoczac akcję sadzenia
      drzew za płotem żeby zrobic naturalną barierę roślinną :)od nowej trasy. Jak
      ktos kupi te działki to zrobi z drzewami co zechce ale jak nie kupi to mamy las
      zanim wybudują nowozwoleńską. Sąsiedzi za łopaty i do dzieła :)
    • Gość: Nika Re: Efekt development, bliźniaki na Motylkowej IP: 194.181.0.* 27.03.07, 15:36
      Poniżej cytuję dla zainteresowanych przebiegiem tras wokół naszego osiedla
      treść wpisu z forum dot. budowy kawałek dalej - dr Marcus. tam kobitka
      zasięgnęła informacji u żródła. Wpis wielce pocieszający moim zdaniem
      cytat:...
      Witam wszystkich,
      informacje odnosnie nowych ulic uzyskałam w
      urzędzie dz. Wawer ul Zegańska 1 pokój architekta 314 ; godziny pon- 12-18
      czw - 10-14 ; miałam możliwosc zapoznac sie z planowanymi infestycjami jak
      rowniez otrzymałam plan dla siebie;

- trasa Olszynki Grochowskiej planowana od 1937 - budowa nie wiadomo czy wogóle
      dojdzie do niej ( na najblize 20 lat nie ma finansów pod tą inwestycje)
      - Ulica Nowozwolenska - bedzie przebiega w planach nie do konca rownolegle do
      ul Zwolneskiej i tak naprawde spory kawałek od naszego osiedla Motylkowa ;
      bedzie to tylko dwupasmówka, którą okalały będą ciągi drzew jak rowniez ekrany
      dzwiękoszczelne; planowana budowa nie wczesniej niz 10 -15 lat
      • Gość: merro Re: Efekt development, bliźniaki na Motylkowej IP: *.aster.pl 27.03.07, 18:55
        witam,
        nie sugerowałbym się do końca tym cytatem, nie wykluczam że zamieścił go ktoś z
        biura Dr M. Dzwoniliśmy z żoną do UM i to że Nowozwoleńska powstanie w niedługim
        czasie jest faktem. Dopuszczono 2 pasy w jedną i 2 pasy w drugą stronę, co
        oczywiście nie oznacza że wybudują to tak od razu (wał też miał mieć 6 pasów).

Podaje adres mapki na której widać przebieg trasy
        www.um.warszawa.pl/wydarzenia/studium/pliki/mapas/14_8.png
        Gdzieś widziałem również zaklepany na 2007-2008 r budżet gdzie uwzględniono tą
        budowę więc to że zaczną niedługo jest raczej pewne.

Pozdrawiam sąsiadów....btw pomysł z drzewami jest niekiepski :)
        • boombki Re: Efekt development, bliźniaki na Motylkowej 13.04.07, 11:35
          Witam Merro

tylko dla sprostowania pragnę nadmienić iż informacje tu cytowane zdobyłam sama
          i nie pracuje dla Dr Marcusa- tylko kupuje dom na motylkowej.

Pozdrawiam
          Ania Gossa

• Gość: Nika Re: Efekt development, bliźniaki na Motylkowej IP: 194.181.0.* 28.03.07, 11:24
      Witam,
      w takim razie wygląda na to, że każdy ma inne informacje. Ja dzwoniłam do
      planowania i powiedzieli mi że maja rezerwę gruntową od jakiś 50 lat pod
      olszynki i nowozwoleńską i nie śą w stanie powiedziec jakiej szerokości będzie
      to droga i kiedy planują rozpoczecie budowy. Ciekawe w jaki sposób można zdobyć
      najbardziej prawdopodobne plany na przysżłość co do tej okolicy. \mi developer
      mówił, że ziemia sasiedzka czyli nasza str. północna ma wielu właścicieli i nie
      moga się dogadac od lat co do sprzedaży. \nawet nasz developer chciał od nich
      kupowac ziemię ale sie nie udało. Biorąc to pod uwagę myślę, że nie ma co sie
      oglądac, że ktoś kupi tę ziemię i zacznie na niej budowac tylko trzeba sadzić
      drzewa bo wygląda na to że przez jakiś czas będziemy w pierwszej linii zabudowy
      od nowozwolenskiej a to nie jest miła perspektywa. Zastanawia mnie tylko to ,
      jak oni zamierzają tam zmieścić 4 pasy ruchu, chodnik, ściezkę rowerową itp
      (takie już obecniesą normy budowania tras) na tym przesmyku między domami. Jak
      sie przejdzeicie na naszą budowe do konca a potem w prawo to widac jakiej
      szerokości może być nowa trasa i w żadnym razie nie wygląda to na miejśce dla 4
      pasów (najwyżej 2). Myśląc logicznie to nie powinni zacząć budowy
      nowozwolenskiej przed decyzją o budowie mośtu na zaporze bo pprowadziłaby do
      nikąd tak naprawdę. CZEKAJMY WIĘC SPOKOJNIE NA PLANY BUDOWY MOSTÓW.
      Kolejne przemyślenie jest takie, ze w końcu wybudują ten mośt biorac pod uwage
      fakt (może nieistotny ale warto go zauważyć), że prezydentem miasta jest Hanna
      Gronkiewicz - MIESZKANKA MIĘDZYLESIA. Więc może chciec się wykazac dla
      lokalnej społeczności i to jest dla nas zagrożenie!. Mieszka wprawdzie po
      drugiej stronie torów ale zna lokane problemy komunikacyjne. Już sa
      przygotowania do przetargu na budowę wiaduktu przez tory w międzylesiu więc
      kolejnym etapem może byc most i nowozwoleńska, która będzie "tranzytem" do
      mostu aż z wesołej (przerażająca perspektywa nasilenia ruchu).
      PYTANIE JEST NASTĘPUJĄCE : CZY COŚ MOŻEMY W TEJ KWESTII ZROBIĆ? Chyba mozna
      jeszcze zgłaszac do urzędu wnioski do planu zagospodarowania czy jakoś tak.
      \może warto się tym zainteresować.
      Tyle przemyśleń
      Pozdrawiam sąsiadów
      • Gość: Ula Re: Efekt development, bliźniaki na Motylkowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 20:24
        Witam wszystkich sąsiadów. A z tymi drogami to jet tak: najlepiej mieć kilka
        autobusów do pracy niemal spod drzwi, ale drogi, żeby żadenj nie było, bo
        chciałoby się mieszkać w lesie. Ja sobie te dwie trasy jakoś racjonalizuje -
        ludzie mieszkają przy Alejach Jerozolimskich i Marszałkowskiej i jakoś sobie
        dają radę.Poza tym - czym lepsza infrastruktura tym większa będzie kiedyś
        wartość nieruchomości. Zapewne każdy sprawdzając miejsce w pierwszej kolejności
        sprawdzał najbliższą i największą ulice - bo dojeżdżać do pracy, czy autobusem
        czy samochodem jakoś trzeba!!! Mamy zarezerwowany trzecie mieszkanie (w drugim
        bliżniaku) od Nowozwoleńskiej...ale mieszkać gdzieś trzeba!
        Większym problemem są niepodzielone działki. Staramy się o kredyt i wiemy na
        pewno, że potrzebny będzie przynajmniej plan podziału działek, który raczej
        niczego nie wnosi, bo działki podzielone są w ten sposób - 1 dom (ale dwa
        mieszkania) na jednej działce.

Proponuję wystąpić do Pana Tchórzewskiego o uregulowanie tej sytuacji - skoro
        nikt z nas nie dostanie kredytu - nikt nie zapłaci - to chyba żadne wyjście
        również dla Developera?!

• Gość: Nika Re: Efekt development, bliźniaki na Motylkowej IP: 194.181.0.* 29.03.07, 12:09
          Developer sugeruje inne rozwiązanie tej sytuacji z podziałem działek. Z tego co
          zrozumiałam to on nie może teraz ich podzielic ponieważ gmina nie wyraża zgody
          na podziął mniejszych działek niz już są. Musi natomiast podzielic po położeniu
          dachu. Podobno ktoś znalazł wyjście z sytuacji. Chodzi o zapis w umowie o
          przeniesieniu własności dopiero po podziale działek czy jakoś tak. Nie wiem jak
          i to ma wpływ na nas ale wiem, zę takie pomysł istnieje.
          • Gość: merro Re: Efekt development, bliźniaki na Motylkowej IP: *.aster.pl 29.03.07, 18:26
            Rzeczywiście banki mają zrozumiały opór przed zabezpieczeniem się na udziale.
            Podzielić w tej chwili się nie da bo gmina nie wyrazi zgody na działkę bud. o
            wielkości niższej niż ta wydzielona dla 2 polówek.
            Rozwiązaniem jest podział po wybudowaniu ale przed podpisaniem aktu notarialnego.
            Developer jest bardzo pozytywnie nastawiony do sensownych pomysłów i myślę, że
            wszystko można rozwiązać w granicach rozsądku.
            Proszę skontaktować się z biurem powinni Pani pomóc.

Pozdrawiam sąsiadów
            • Gość: Rustek Re: Efekt development, bliźniaki na Motylkowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 21:18
              Zdecydowalismy się podpisać aneks do umowy, developer się zgodził - działak
              zostanie podzielona przed przeniesieniem własności. Mam nadzieję, że to
              rozwiąże problem, który pojawił się w banku. Jak u wygląda to u sąsiadów?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka