Gość: Remi IP: 217.153.63.* 13.05.03, 10:13 Powstała taka stronka dokumentująca postępy budowy na ul. Dembego. www.dembego.republika.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Remi Re: SAM-81 Dembego IP: 217.153.63.* 13.05.03, 12:37 Nie ma na forum naprawde żadnego przyszłego sąsiada??? Trzeba wziąć przykład z kolegów i koleżanek z os. Moczydło, bo zorganizowali się i z pewnością mogą teraz więcej załatwić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: SAM-81 Dembego IP: 157.25.84.* 19.05.03, 11:03 Będę nową sąsiadką i ciesze sie z powodu kupna tam mieszkania. Byłam tam i rozmawiałam z ludźmi , wszyscy chwalą tę spółdzielnię. Mnie śmieszą listy w których ludzie tylko straszą przed wszystkimi, a jednak nadal kupują nowe mieszkania. mam nadzieję, że nasza inwestycja powstanie w terminie i wszystko będzie O.K. Takim sposobem nigdy bym nie kupiła niczego, bo praktycznie wszyscy oszukuję, tylko jedni mniej drudzy więcej. Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remi Re: SAM-81 Dembego IP: 217.153.63.* 19.05.03, 12:50 Witam, Już myślałem że nikt się nie odezwie :) Ja również jestem pewien że wszystko będzie w porządku i już wkrótce będzie można cieszyć się z własnego M. Masz może jakieś zdjęcia z budowy? Jeśli tak to chętnie bym je zamieścił na stronce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablito Re: SAM-81 Dembego IP: 192.200.200.* 19.05.03, 14:57 Pozdrawiam koleżankę i życzę żeby ten śmiech nie przeszedł w głupi grymas i osłupienie w momencie kiedy: 1. Wykup ziemi opóźni się o przeszło pół roku 2. Uzyskanie pozwolenia opóżni się o kilkanaście miesięcy 3. Budowa ruszy nareszcie z 11 miesięcznym opóźnieniem 4. W związku z powyższym zostanie narażona na koszty spłąty kredytu i wynajęcia mieszkania w W-wie na 12 miesięcy... 5. I nie dostanie odsetek od wpłąconych pieniędzy 6. Nikt nie udzieli koleżance informacji co się dzieje 7. Cena mieszkania dzięki zmianie współczynników m2 wzrośnie o kilkanaście do kilkudziesięciu tysięcy złotych 8. Zlikwidują obiecany kilkunastometrowy taras, który był w planie mieszkania w trakcie jego rezerwacji Tyle w zasadzie chciałem... Proszę drażnić osób z Moczydła III, które przez to przechodzą. Kolega z Moczydła, Pablito Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remi Re: SAM-81 Dembego IP: 217.153.63.* 19.05.03, 16:58 Gość portalu: Pablito napisał(a): > Pozdrawiam koleżankę i życzę żeby ten śmiech nie przeszedł w głupi grymas i > osłupienie w momencie kiedy: > > 1. Wykup ziemi opóźni się o przeszło pół roku > 2. Uzyskanie pozwolenia opóżni się o kilkanaście miesięcy > 3. Budowa ruszy nareszcie z 11 miesięcznym opóźnieniem > 4. W związku z powyższym zostanie narażona na koszty spłąty kredytu i wynajęcia > > mieszkania w W-wie na 12 miesięcy... > 5. I nie dostanie odsetek od wpłąconych pieniędzy > 6. Nikt nie udzieli koleżance informacji co się dzieje > 7. Cena mieszkania dzięki zmianie współczynników m2 wzrośnie o kilkanaście do > kilkudziesięciu tysięcy złotych > 8. Zlikwidują obiecany kilkunastometrowy taras, który był w planie mieszkania w > > trakcie jego rezerwacji > > Tyle w zasadzie chciałem... Proszę drażnić osób z Moczydła III, które przez to > przechodzą. > > Kolega z Moczydła, > Pablito Skąd ten grymas??? Z tego co słyszałem to na Moczydle są problemy, ale to nie dotyczy Dembego. Po pierwsze działka już jest własnością SAM-81, po drugie pozwolenie na budowę już jest a roboty już ruszyły. Nie wiem dlaczego ale wyczuwam pewną złośliwość w twojej wypowiedzi. jeżeli chodzi o koszty to powinienes zdawac sobie sprawe z systemu w jakim buduja spoldzielnie.... tzn po zakonczeniu inwestycji rozliczaja koszty. Poza tym zawsze istnieje możliwość kupna gotowego mieszkania od developera (jest tylko troche droższe). Naturalnie nie mówię że warunki finansowe są korzystne anie że informacja wyczerpująca, ale wydaje mi się że najważniejsze jest aby blok został wybudowany. Mam nadzieję, że na Moczydle również w najbliższym czasie ruszy budowa! Pozdrawiam, Remi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablito Re: SAM-81 Dembego IP: 192.200.200.* 19.05.03, 18:01 Przyznaję Remi, trochę się zagotowałem. Odsyłam jednak jeszcze raz do mojego tekstu, w którym piszę, że nie życzę Wam takich doświadczeń z budową na Dembego jak opisane w nim przypadki z Moczydła III bud. S-2 i 5. Wszystko wskazuje na szczęście na to, że nie mają szansy się wydarzyć. Kupiłeś już mieszkanie na Dembego? Kiedy wpłaciłeś pieniądze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remi Re: SAM-81 Dembego IP: 217.153.63.* 20.05.03, 09:31 Wydaje mi się że najbardziej irytujący fakt, że niektórzy wpłacali 30% nawet na rok przed rozpoczęciem budowy, i przez ten okres pieniądze leżały w spółdzielni i im procentowały. Chyba nie jest tak źle na Moczydle w końcu planowany termin zakończenia inwestycji to XII.2004, więc maja jeszcze 1,5 roku na wybudowanie :) A odpowiadając na twoje pytanie to tak, kupiłem mieszkanie i wpłaciłem już 70% zgodnie z harmonogramem wpłat. Pozostaje mi teraz tylko czekać. Naturalne jest że na Dembego prace muszą być bardziej zaawansowane, gdyż planowany termin zakończenia budowy to IV.2004. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablito Re: SAM-81 Dembego IP: 192.200.200.* 20.05.03, 09:58 Sytuacja na Moczydle faktycznie, jak na ten moment wygląda dobrze. Jest to jednak kwestią ostatnich tygodni. Muszę Ci wyjawić, że planowanym terminem zakończenia budowy Moczydła III miał być XII 2003!!! Rozpoczęcie budowy opóźniło się zatem o rok. Tym sposobem oszczędności wielu ludzi leżą już na koncie spółdzielni od 18 miesięcy. My płacimy odsetki od kredytów, oni dostają odsetki od kapitału. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: SAM-81 Dembego IP: 157.25.84.* 20.05.03, 13:01 przykro mi, że jest tak jak piszesz, ale po pierwsze budowa na Dembego jest już rozpoczęta i po prostu ludzie tam budują. Współczuję tym , którzy wynajmują w Warszawie i jednocześnie czekają na nowe mieszkanie.Ja już jedno mam i jak dla mnie najważniejsze jest , aby to mieszkanie powstało , kiedy to nie taki problem. Ale nie chcę nikogom straszyć opowieściami ,,dziwnej tresci,,, które bardzo często nie są prawdziwe. Więksość informacji sprawdzam , do tej pory nawet 2 % nie było prawdziwych. Czytam te strony i mam wrażenie, że części ludziom sprawia satysfakcję straszenie innych.Jest to okropne , bo jeśli nie masz mieszkania, to w końcu coś kupisz.Szansa, że trafisz na super spółdzielnię jest mała . Piszmy na tych stronach o sprawach istotnych i pomagajmy sobie , może wtedy łatwiej przeżyć problemy budowy nowego M. Pozdrawiam Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remi Re: SAM-81 Dembego IP: 217.153.63.* 20.05.03, 13:18 A w której klatce będziesz miała mieszkanie? Ze swoich źródeł wiem że do końca tego roku budynek ma byc zamknięty i zrobiona czesc wykonczeniowki w srodku. Co wiecej podobno w ciagu miesiaca bedzie widac efekty pracy (nawet dla laika hahahahaa) i budynek zacznie wreszcie rosnac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: SAM-81 Dembego IP: 157.25.84.* 21.05.03, 11:51 klatka B , II piętro a Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remi Re: SAM-81 Dembego IP: 217.153.63.* 21.05.03, 12:20 Klatka BC 3 piętro. Witam sąsiadkę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remi Re: SAM-81 Dembego IP: 217.153.63.* 23.05.03, 09:58 Mamy nowe zdjęcia na stronie spółdzielni Jakby ktoś zapomniał www.sam-81.pl pozdrawiam Remi Odpowiedz Link Zgłoś