Dodaj do ulubionych

stale oprocentowanie kredytu

IP: 75.126.48.* 23.04.07, 12:57
czy jakis bank w PL daje 30 year FIXED rate mortgage tzn taki kredyt
hipoteczny na 30 lat
ze oprocentowanie na calej dlugosci kredytu jest STALE ORAZ mozna bez
placenia zadnych kar/penalties splacic caly kredyt wczesniej?
Innymi slowy to co w USA nazywa sie fixed rate mortgage.

Moje banki jakie znam w Krakowie i Wawie daja tylko to co w USA nazywa sie ARM
(zmienne oprocentowanie kredytu) i tylko wtedy umozliwiaja splate calego
kredytu wczesniej bez kar. PROSZE O POMOC!!!!
dziekuje
Obserwuj wątek
    • herox Re: stale oprocentowanie kredytu 23.04.07, 13:52
      Nie cwaniakuj,
      taniej na pewno nie będzie.
    • Gość: aaa Re: stale oprocentowanie kredytu IP: *.crowley.pl 23.04.07, 16:05
      Ja nie słyszałem o takiej ofercie. Zwykle banki oferują stałą marżę ale + LIBOR
      lub WIBOR który jest zmienny.

Nawet gdyby taka oferta gdzieś była (w co wątpię) to byłaby u nas raczej nie
      opłacalna, bo bank zdyskontowałby sobie ryzyko wzrostu stóp już teraz, czyli
      dzisiaj płaciłbyś drożej niż wszyscy.

Natomiast wcześniejszą spłatę bez prowizji to dają już chyba wszystkie banki.
      Czasami mają krótkoterminowe klauzule np.: na rok lub dwa. Czyli jak spłacisz
      kredyt w ciągu dwóch lat to płacisz wtedy jakąś prowizję bankowi, a po tym
      terminie już nic. Ale jest też sporo banków, które z zasady pozwalają na
      wcześniejszą spłatę bez żadnych opłat.
    • poszi Re: stale oprocentowanie kredytu 23.04.07, 16:45
      Wpisz w Google "kredyt mieszkaniowy o stałym oprocentowaniu" i przeglądnij
      wyniki. Są nieliczne takie oferty. W PLN najdłuższy, jaki widziałem to na 5 lat
      (to znaczy kredyt mógł być na dłużej, ale stałe oprocentowanie jest przez 5
      lat), ale widziałem 30 lat w EUR. Oczywiście oprocentowanie jest wyższe niż w
      przypadku zmiennych stóp.
    • ulanka_k Re: stale oprocentowanie kredytu 23.04.07, 16:49
      Stałe oprocentowanie, ale tylko dla kredytów w EUR, możliwość spłaty bez opłat
      4 razy w roku, po wczesniejszym zgłoszeniu.
      www.nykredit.pl/
    • Gość: Tomo Re: stale oprocentowanie kredytu IP: *.chello.pl 23.04.07, 19:47
      Yes, of course że banks dają Fixed kredyty even na 70 years.
      I think, that Ty shouldn`t have żadnych problemów z otrzymaniem tego typu
      credit. Ale you should start uczyć się mówienia w polskim language bez
      makaronizmów.
      • Gość: :-) Re: stale oprocentowanie kredytu IP: 75.126.48.* 24.04.07, 10:38
        wiesz co, dobrze zauwazyles , mieszkam poza Polska i slabiej mowie po polsku.
        Ale sie staram. Ale jeszcze Ci cos moge powiedziec super poprawna polszcyzna.
        Pocaluj mnie w PUPCIE.
        • Gość: zzzzzzzz Re: stale oprocentowanie kredytu IP: *.ipt.aol.com 24.04.07, 12:15
          Nie przejmuj sie. Moj maz ma to samo. Mowi dobrze po polsku ale z bledami.
          Pisze troche gorzej. Niestety kilka razy spotkal sie z ironicznymi uwagami na
          ten temat. A ja uwazam, ze to super, ze stara sie pisac i rozmawiac w jezyku
          kraju z ktorym wspolpracuje.Zeby bylo smieszniej to na takie zlosliwe uwagi
          pozwalaly sobie osoby, ktorych angielski byl na zenujacym poziomie i gdyby nie
          polszczyzna mojego meza, nie byloby mowy, zeby w ogole sie z nimi porozumiec.
          Ja nie zawsze jestem na miejscu, zeby tlumaczyc.
        • Gość: Tomo Re: stale oprocentowanie kredytu IP: *.chello.pl 25.04.07, 21:27
          "Pocaluj mnie w PUPCIE" - to jest zarezerwowane dla mojej żony.
          Ciekawe jest to, że w temacie postu potrafiłeś napisać: "stale oprocentowanie
          kredytu", a w treści jest już "fixed".
          Żenujące...
    • Gość: owieczka Re: stale oprocentowanie kredytu IP: *.chello.pl 26.04.07, 02:51
      Stałe oprocentowanie kredytu w PLN na 30 lat wyniosłoby ok. 7.0-7.5%. Jacyś
      zainteresowani?
      Z tego powodu nie ma w ofercie. Przecież wiadomo, że każdy Polak to wytrawny
      spekulant walutowy i kredyt o zmiennej stopie w obcej walucie nie jest żadnym
      zagrożeniem ;).
      • Gość: owieczka Re: stale oprocentowanie kredytu IP: *.chello.pl 26.04.07, 03:01
        A i jeszcze jedno. Jak masz np. wkład własny 50% to lepiej weź kredyt na 130%
        nieruchomości w CHF i 80% wartości mieszkania zainwestuj w akcje. Jak pokazują
        najlepsi na świecie doradcy finansowi z renomowanych firemek doradczych nie
        można na tym stracić i jest to rozwiązanie pozbawione jakiegokolwiek ryzyka ;).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka