Dodaj do ulubionych

raport o cenach

IP: 88.156.80.* 29.04.07, 12:33
raporty.rednetproperty.com/g/raporty_2007/publikacje/rednet_miesiecznik_03_2007_002.pdf

PROSZE O KOMENTARZ
Obserwuj wątek
    • Gość: thesopranos moja analiza rynku i wzrostu cen (prognoza) IP: *.centertel.pl 29.04.07, 16:14
      spodziewam się że do końca 2008 roku średnia w stolicy przekroczy 10.000,
      zacznie się rozróżnienie dla loklaizacji i budynku, płyta stanieje, ursynów max
      8000, okolice wawy po 6500 stabilnie. Potem wzrosty po 5 % - 8 % rocznie do
      euro, kiedy zwiększy się podaż siły roboczej.

Problemem mogą być ci któzy wyjechali bo jak pokazuje praktyka w innych krajach
      większość wraca po 3 - 7 latach i przywozi spore pieniądze, w innych krajach
      było to średnio 20.000 - 40.000 EUR, w naszym przypadku wydaje mie się że może
      to być więcej. A wtedy ceny wzrastać będą szybciej. Już widać że sporo osób
      kupuje z zagranicy miezkzanie w PL z zamiarem mieszkania tu po powrocie.

Więc na 2010 roka zakłądam że cena będzie w okolicach 11.000 - 12.000 PLN/m2

W związku z tym radzę ostrożnie podchodzić do kupna i sprzedaży. Dobra
      lokalizacja Mokotów, Śródmieście już tańsze nie będą (chyba że płyta albo
      budynki w fatalnym stanie technicznym) ale reszta zwłaszcza nowe mieszkania są
      idealną inwestycją.
      Prawdopodobne są wzrosty na czynszy na rynku najmów co znacznie podniese
      atrakcyjność lokowania pieniędzy w nieruchomości.
      • Gość: Kinga Re: moja analiza rynku i wzrostu cen (prognoza) IP: *.chello.pl 29.04.07, 17:02
        Widzę, ze ktoś podzywa się pod thesopranosa
        • Gość: hmm Re: moja analiza rynku i wzrostu cen (prognoza) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 18:16
          szkoda ze nie wziales pod uwage zmian stop procentowych w ciagu najblizyszch 5 lat..
    • Gość: Rudolf Żenujący raport - jak można IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 19:36
      Jak można sprzedawać za pieniądze raporty (oferta na stronie firmy), które
      bazują na cenach ofertowych z serwisu internetowego? Zwykła przyzwoitość
      nakazuje, żeby taki raport bazował na cenach transakcyjnych.
      • Gość: al Re: Żenujący raport - jak można IP: *.tvp.pl 29.04.07, 21:46
        Skoro to są ceny nowych mieszkań oferowanych przez deweloperów (w ogromnej
        większości sprzedane) to raczej to są właśnie ceny transakcyjne. Ja
        przynajmniej nie słyszałem żeby z deweloperem można się było targować i uzyskać
        cenę znacznie niższą.
        • Gość: smerf ceny transakcyjne - raport i zupelnie inne wnioski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 11:36
          dom.money.pl/wiadomosci/artykul/czy;to;juz;koniec;mieszkaniowego;szalenstwa,166,0,235174.html
          • Gość: al Re: ceny transakcyjne - raport i zupelnie inne wn IP: *.tvp.pl 01.05.07, 09:51
            Ale to jest rynek wtórny, czyli mieszkania stare (używane). Zdziwiłbym się
            gdyby i takie rosły w tak zawrotnym tempie. Raport rednet dotyczy chyba rynku
            pierwotnego, czyli nowych mieszkań, czyż nie?
            • Gość: plyta Re: ceny transakcyjne - raport i zupelnie inne wn IP: 75.126.48.* 01.05.07, 10:15
              w mieszkaniach liczy sie NADE wszystko LOKALIZACJA a slowo stare
              to czasem tylko DODAJE ceny. Zobacz sobie takie STARE 300 letnie mieszkania
              w Krakowie nowo wyremontowane na tych mapach ponizej

stuFFLiX.com/index.html?&xlat=50.0623459447847&xlong=19.940180182456963&xzoom=12&lid=apartment

chyba ze masz na mysli stara plyte choc i tak powiem ...nie wiemy czy kiedys
              nie bedzie to dalej OK bo lokalizacje beda lepsze niz to co bedzie budowane
              daleko od centrow.
        • Gość: Rudolf Re: Żenujący raport - jak można IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 21:57
          A gdzie jest napisane że to są ceny z rynku pierwotnego? Ja przeczytałem raport
          i strone rednet i tego nie znalazłem. Możesz mi pomóc?
    • heheheheh Już niedługo kolejny raport :)))) 30.04.07, 18:50
      I znów wszechmocne rednet nam powie o ile % poszybowały ceny w kolejnym miesiącu
    • Gość: thesopranos nowe mieszkania beda nadal drożeć, czy tego chcemy IP: *.centertel.pl 30.04.07, 18:54
      czy też nie chcemy. Mieszkania są czymś czego każdy potrzebuje, wzrasta stale
      siła nabywcza w kraju, pojawiają się informacje odnośnie powracających do kraju
      ze sporymi pieniędzmi, robotnicy którzy pójdą do pracy przy autostradach,
      nauczeni tego że mobilność w szukaniu pracy popłaca, to nie spowoduje spadku
      cen, drożejące materiały budowlane też nie. Ale jak już wspominałem będą
      lokalizacje hgdzie potanieje a będą takie gdzie cena sie utrzyma, ale np centra
      dużych miast gdzie powst tają nowoczesne budynki itp, stale mają niedoszacowaną
      wartość. Ja mam dwa mieszkania, i jedno z nich sprzedam aby wybudować dom a
      drugie to większe i lepsze zostawiam sobie bo rosnące ceny wynajmu powodują że
      coraz bardzie opłaca się miec mieszkanie na wynajem. Kupując mieszkanie o pow
      50 m2 płacimy za nie np 750.000 (drogo na dziś) rata od tego około 3500, teraz
      można takie mieskanie wynająć za 2500 - 3000 a gdy podskoczą ceny najmu
      spokojnie będzie można spłacić kredyt za pomocą czynszu! czyli dojdzie do
      syuacji jaka miała miejsce jeszcze niedawno. Ceny mamy już w połowie takie jak
      wielkie stolice europejskie a ceny wynajmu jak w mongolii, więc teraz zakłądam
      że nastąpią wzrosty w tym segmencie rynku!

P.S. morfinkę przepraszam za to że nie byłęm obiektywny!
      • heheheheh Re: nowe mieszkania beda nadal drożeć, czy tego c 30.04.07, 18:58
        Żenująca próba podszycia się :)) Nie szkoda Ci czasu ?
        • Gość: jarek z. Re: nowe mieszkania beda nadal drożeć, czy tego c IP: 88.156.80.* 30.04.07, 19:21
          a moze on cwiczy argumentowanie dowolnej tezy ???:)
      • Gość: jarek z. Re: nowe mieszkania beda nadal drożeć, czy tego c IP: 88.156.80.* 30.04.07, 19:13
        a ten swoje :)
    • Gość: oki żoliborz po 6k za metr? IP: *.chello.pl 30.04.07, 22:19
      rzeczywiście dobry raport, proszę o namiary tych mieszkań
      • Gość: gm Re: żoliborz po 6k za metr? IP: *.189.72.19.e-plan.pl 30.04.07, 22:59
        no coś ty, to na pewno rzetelny raport, po co ci jakieś namiary
    • Gość: mieszkanie Re: raport o cenach IP: 75.126.48.* 03.05.07, 23:45
      Super mieszkanie do sprzedania:

stuFFliX.com/index.html?&xlat=53.457904451254954&xlong=14.560146331787097&xzoom=12&lid=apartment&help=no
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka