Dodaj do ulubionych

Pytanie o cenę?

IP: *.adsl.inetia.pl 19.05.07, 16:32
Witam serdecznie,

Mam możliwość kupienia 2-pokojowego mieszkania z rynku pierwotnego na zielonej białołęce
(rejony Głębockiej). Czy cena 5500 brutto/m2 jest ceną wysoką/niską/w sam raz? Mieszkanko ma
jakieś 50m2, znajduje się na piętrze. Osiedle będzie zapewne strzeżone, ogrodzone, raczej
kameralne.

Jeśli ktoś ma doświadczenie z rynkiem w tamtych rejonach to bardzo proszę o odpowiedź. Za opinię
w stylu ,,kupuj, będzie drożej'' raczej dziękuję, to już lepiej nic nie pisać. Wiem, że grono osób
kupowało jakiś czas temu (1-2 lata temu) mieszkania po 3-4tys/m2, tak więc liczę się z tym, że cena
5,5tys/m2 jest w stosunku do tamtych cen trochę wysoka. Jak ma się ona jednak do dzisiejszych cen
transakcyjnych w Warszawie, a szczególnie w Białołęce.

Dzięki!

Pozdrawiam,
Anna
Obserwuj wątek
    • Gość: qwert Re: Pytanie o cenę? IP: *.acn.waw.pl 19.05.07, 16:45
      zalezy jaki developer
      jak jwc to zdecydowanie za duzo
      • Gość: Anna Re: Pytanie o cenę? IP: *.adsl.inetia.pl 19.05.07, 16:51
        Nie, nie jest to JWC.
    • Gość: Anna Re: Pytanie o cenę? IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.07, 10:30
      Up
      • Gość: jarek Re: Pytanie o cenę? IP: 88.156.80.* 20.05.07, 10:33
        hehehehh :)
    • Gość: Anna Re: Pytanie o cenę? IP: *.gem.pl 21.05.07, 10:32
      Podbijam.
      • Gość: Vert Re: Pytanie o cenę? IP: *.eranet.pl 21.05.07, 13:11
        Jeśli budował Agroman Głębocka/Osiedle Lewandów to polecam, cena atrakcyjna,
        zwłaszcza, że nowe mieszkania Agroman sprzedaje po 6tys za m2 i wiekszość
        sprzedał. Obecnie mieszkania na Os. Lewandów sprzedaja sie po 8tys za m2. Sam
        tam zacznę niedługo mieszkać, a ten region Białołęki wybrałem świadomie.
        • Gość: Anna Re: Pytanie o cenę? IP: *.gem.pl 21.05.07, 16:07
          Dziękuję. Jestem wciąż na etapie decyzyjnym :-) Myślę, że jest spora szansa na
          decyzję. Na miejscu byłam, jechałam nie raz tr. Toruńską w korku czy nawet na
          wyjeździe Głębocką, tak więc liczę się z dojazdami i odległością. Jednak
          oddalenie od centrum miasta i tego zgiełku (od hałasu niekoniecznie bo to
          przecież jedna wielka budowa) oraz przede wszystkim cena robi swoje. No ale do
          kina jest niedaleko, więc nie byłabym skazana na wymarcie kulturalne ;)
          • Gość: Vert Re: Pytanie o cenę? IP: *.eranet.pl 22.05.07, 09:59
            Jak chcesz się dowiedzieć więcej, jak się mieszka obecnie na Osiedlu Lewandów,
            to zajrzyj na forum www.lewandow.vel.pl zdarzają się też ogłoszenia
            kupna/sprzedaży mieszkań. Ci co już mieszkają są zadowoleni, narzekania są
            głównie na Agromana, ale po aktach notarialnych i zawiązywaniu sie wspólnoty
            deweloper ma mały wpływ. Zaletami osiedla jest bliskośc do centrów handlowych:
            CH Targówek, M1, restauracyjek w Parku Smaku i fitnessu, zielone tereny: łaki,
            lasek, mieszkania mają duże tarasy lub loggie. Z wad to dojazdy do centrum,
            mała ilość miejsc postojowych na osiedlu. Pozdr
    • ulanka_k Re: Pytanie o cenę? 21.05.07, 11:14
      Mogę doradzić tylko jedno, sprawdź okolicę sama, nie sugeruj się opiniami
      innych, bo są subiektywne, tam teraz dość dużo buduje się, ceny są atrakcyjne w
      porównaniu do innych dzielnic, ale pytanie brzmi jaki jest dojazd, pojedź w
      godzinach szczytu rano i popołuniu w tamtą okolicę i oceń sama czy jest jak dla
      ciebie w porzadku, uważam, że warto poświęcić trochę czasu przed zdecydowaniem
      się na taką inwestycję. Dodać moge tylko tyle, że jedni z moich znajomych
      uciekają z tamtych rejonów, bo im nie odpowiada dzielnica inni własnie
      rozpoczęli budowę domu, więc każdy musi ocenić sam co jest dla niego najlepsze.
      • Gość: Jaco Re: Pytanie o cenę? IP: 192.193.245.* 22.05.07, 19:33
        Ja też jestem zdania, że najpierw należy dobrze sprawdzić okolicę.
        Na Twoim miejscu zacząłbym od przejazdu "na niby" rano do pracy, tj pokonać
        drogę np do centrum - sprawdzisz czas, warunki itp. To samo w druga stronę
        także w porze szczytowej. Ponadto proponuję udać się tam w nocy i sprawdzić
        okolicę, ciszę, towarzystwo itp.
        Zapewne najgorszym przeżyciem będzie komunikacja. Uważaj na pierwsze wrażenie.
        Powiesz sobie "jakoś będzie" lub "coś za coś". Pamiętaj jednak, że będziesz to
        przeżywać cały tydzień, miesiąc, rok...
        My jak kupowalismy mieszkanie na Tarchominie też tak sobie mówiliśmy. Całe
        życie mieszkaliśmy na Bemowie i Bielanach. Teraz jednak trochę żałujemy.

Sprawdź, "wybróbuj" oklicę, przemyśl za i przeciw.

Powodzenia!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka