Dodaj do ulubionych

J.W.Construction - akty notarialne

IP: 213.76.175.* 03.12.01, 14:59
Proszę o kontakt osoby, które podpisały z JW Construction umowę zobowiązująco
do wybudowania domu mieszkalnego oraz ustanowienia odrębnej własności lokalu i
sprzedaży tego prawa w formie aktu notarialnego. Szczególnie interesuje mnie,
czy w waszych umowach JWC podawał ostateczny termin podpisania "właściwego"
aktu notarialnego (chodzi o datę kalendarzową).
Z góry dziękuje za wszelkie informacje na ten temat

Paweł
Obserwuj wątek
    • Gość: Joana Re: J.W.Construction - akty notarialne IP: *.matrix.pl 04.12.01, 11:21
      Podpisałam umowę z JWC w sierpniu zeszłego roku. Nie mam daty kalendarzowej
      podpisania aktu notarialnego. Z moich znajomych też nikt nie ma czegoś takiego.
      Mam natomiast zapis, że ostatnią ratę wpłacam 7 dni przed planowanym
      podpisaniem aktu notarialnego.
      Pozdrawiam
      Joana
    • paulla Re: J.W.Construction - akty notarialne 04.12.01, 12:11
      Gość portalu: Paweł napisał(a):

> Proszę o kontakt osoby, które podpisały z JW Construction umowę zobowiązująco
      > do wybudowania domu mieszkalnego oraz ustanowienia odrębnej własności lokalu i
      > sprzedaży tego prawa w formie aktu notarialnego. Szczególnie interesuje mnie,
      > czy w waszych umowach JWC podawał ostateczny termin podpisania "właściwego"
      > aktu notarialnego (chodzi o datę kalendarzową).
      > Z góry dziękuje za wszelkie informacje na ten temat
      >
      > Paweł

Można podpisać z JWC taką umowę w formie aktu notarialnego, a nawet wymusić na
      nich żeby w takiej umowie określili ostateczny termin podpisania aktu
      notarialnego. Osobiście polecam taką formę umowy, przynajmniej śpię spokojnie.

Pozdrawiam
      • Gość: Lucren Re: J.W.Construction - akty notarialne IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.01, 21:13
        Witam !

Jestem W trakcie czytania umowy wstepnej z JWC. Ciekawi mnie
        jaka uzgodnilas kare z JW za to ,ze nie podpisza aktu w terminie.

Pozdrawiam
        Lucren
        • paulla Re: J.W.Construction - akty notarialne 05.12.01, 09:59
          Kary nie ustalałam, ustaliłam ostateczny termin podpisania aktu notarialnego,
          jeśli do tego czasu nie podpiszę aktu to mogę to zrobić na drodze sądowej.
          • Gość: Ania Re: J.W.Construction - akty notarialne IP: *.man.polbox.pl 05.12.01, 11:38
            Ludzie jaki termin aktu notarialnego.
            Wszystkie osiedla jakie oni buduja sa obciazone hipoteka, zeby podpisac akt notarialny musi byc wolna hipoteka na tej dzialce, a o to kiedy bedzie
            wolna wiedza tylko oni zapewne sami prezesi i bank ktory udzielil im pozyczki, ewentualne mozna rozmawiac z nimi zeby twoja czesc wydzielili jako
            splacona, ale na to musi zgodzic sie bank w ktorym brali pozyczke, a potem to sa sprawy sadowe, wcale nie latwa sprawa do zalatwieni
            • Gość: p Re: J.W.Construction - akty notarialne IP: *.waw.cdp.pl 05.12.01, 15:53
              o przepraszam nie wszystkie, na Ursusie była hipoteka, lecz kredyty został
              spłacony dostali zaświadczenie i złożyli wniosek do Sądu o wykreślenie
              hipoteki. Osiedle jest kończone i sa porządkowane sprawy prawne, koniec
              inwestycji zbiega sie ze spłatą kredytu i wykreślenim hipoteki.
              • Gość: Madzia Re: J.W.Construction - akty notarialne IP: 10.10.254.* 06.12.01, 10:49
                Gość portalu: p napisał(a):

Wykreślenie wpisu na hipotece trwa ok. rok. Wiem ponieważ sama kiedyś brałam
                kredyt pod zastaw hipoteki mieszkania.

> o przepraszam nie wszystkie, na Ursusie była hipoteka, lecz kredyty został
                > spłacony dostali zaświadczenie i złożyli wniosek do Sądu o wykreślenie
                > hipoteki. Osiedle jest kończone i sa porządkowane sprawy prawne, koniec
                > inwestycji zbiega sie ze spłatą kredytu i wykreślenim hipoteki.

• Gość: p Re: J.W.Construction - akty notarialne IP: 62.89.67.* 06.12.01, 15:29
                  Założenie księgi na mieszkanie w Warszawie też tyle trwa, a można przy złożonym
                  wniosku do Sądu i osiwadczeniu banku spokojnie podpisywać akty notarialne na
                  mieszkania.
                  • Gość: Paweł Re: J.W.Construction - akty notarialne IP: 213.76.175.* 12.12.01, 16:36
                    Gość portalu: p napisał(a):

> Założenie księgi na mieszkanie w Warszawie też tyle trwa, a można przy złożonym
                    >
                    > wniosku do Sądu i osiwadczeniu banku spokojnie podpisywać akty notarialne na
                    > mieszkania.

Myślę, że jesteś pracownikiem JWC. Jeśli tak to podaj proszę, jaki jest według
                    Twoje wiedzy termin podpisywania aktów na osiedlu Dabrówka Wiślana, oraz czy
                    znane są Tobie przypadki, gdzie mimo obietnic akt notarialny podpisywany był w
                    innej kancelarii niż wcześnie podpisywana umowa zobowiazujaca w formie aktu
                    notarialnego.
                    • Gość: p Re: J.W.Construction - akty notarialne IP: *.waw.cdp.pl 12.12.01, 17:00
                      Jestem pracownikiem JW - wykorzystałem forum aby powiadomić ich o tym że
                      rozpoczyna sie podpisywanie aktów, klienci dostaną zawiadomienie poczta ale
                      uważam że tak jest szybciej. Piszę o tym co wiem dlaego piszę Ursus, co do
                      Dąbrówki Wiślanej nie mam wiadomości tak więc nie wypowaidam się.
            • Gość: paula Re: J.W.Construction - akty notarialne IP: 195.117.2.* 05.12.01, 16:04
              Umowa wstępna kupna lokalu w formie aktu notarialnego. Jak dla mnie jest to
              bardzo korzystne bo mam tam kilka punktów do których firma zobowiązuje się
              wykonać min. termin podpisania aktu notarialnego.
              • Gość: ANIA Re: J.W.Construction - akty notarialne IP: *.man.polbox.pl 06.12.01, 09:07
                Gos´c´ portalu: paula napisa?(a):

> Umowa wste˛pna kupna lokalu w formie aktu notarialnego. Jak dla mnie jest to
                > bardzo korzystne bo mam tam kilka punktów do których firma zobowia˛zuje sie˛
                > wykonac´ min. termin podpisania aktu notarialnego.
                CZY PODPISALAS WSTEPNA UMOWE W FORMIE AKTU NOTARIALNEGO
                • Gość: paula Re: J.W.Construction - akty notarialne IP: 195.117.2.* 06.12.01, 09:25
                  tak, jeśli masz jakieś jeszcze pytania to podaję adres e-mail
                  paulla@poczta.gazeta.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka