i_love_warsaw 04.06.07, 13:10 Mysle, ze rozczaruje to wielu zawistnikow, ale koncepcja Miasteczka nie upadla. Na przyszlosc radze czytac rzetelne gazete a nie szmatlawce. www.miasteczko-wilanow.pl/index.php?wersja=pol&ID=B20&IDI=42&tab=T Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ech..... Wioseczka Wilanow:) IP: 212.160.172.* 04.06.07, 15:15 Spadł popyt na blokowisko to zaczęli się odgryzać. Obiecanki cacanki - jak odniesiesz się do tej wypowiedzi: miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34883,4131834.html ktoś tu ściemnia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: charlie Re: Wioseczka Wilanow:) IP: *.aster.pl 04.06.07, 17:19 a rozumiesz słowo - sprostowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ech.. Re: Wioseczka Wilanow:) IP: 212.160.172.* 05.06.07, 08:56 NIE! - wytłumacz mi. a najlepiej jak znajdziesz definicję sprostowania od sprostowania, bo za chwilę może ci się przydać.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al Re: Miasteczko Wilanow:) IP: *.tvp.pl 04.06.07, 19:19 Niestety, ale Prokom zmienił już plany jeśli chodzi o Centrum Miasteczka Wilanów. Jest pewne i potwierdzone przez wszystkich, że zamiast 140 tys m.kw. powierzchni na handel i usługi przeznaczy tylko 40 tys. Reszta to będą mieszkania. Z tych 40 tys. znaczna część to będą również bloki mieszkalne ze sklepami na parterach. To jest najnowsza koncepcja potwierdzona zarówno przez Guya Perryego (głównego architekta) jak i przez Prokom. To jest wkurzające - już żałuję, że kupiłem tam mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
i_love_warsaw Re: Miasteczko Wilanow:) 05.06.07, 09:50 Zmienili plany, ale wedlug mnie to lepiej , ze nie bedzie wielkiego Auchan. Ja jestem zadowolony, ze kupilem tam. Na dobra sprawe do kazdej dzielnicy mozna sie doczepic, ze cos nie tak. Nie jestem z Warszawy ale jak sobie zrobilem wycieczke po dzielnicach to wiekszosc straszy. Ale i tak ... I love Warsaw! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al Re: Miasteczko Wilanow:) IP: *.tvp.pl 08.06.07, 19:14 Że nie będzie wielkiego Auchan to było już wiadomo rok temu. Teraz okazało się że nie będzie również zaplanowanych początkowao terenów zielonych, ogrodu zimowego, fontann, a przestrzeń rozrywkowo-usługowo-handlowa skurczyła się ze 140 tys. m2 do 40 tys. m2 a więc prawie trzykrotnie. Na zaoszczędzonych wszystkich terenach powstaną kolejne bloki mieszkalne. Dla mnie to załamujące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Miasteczko Wilanow:) IP: 212.180.162.* 05.06.07, 01:11 a uprzedzałem, apelowałem: nie wpadajcie w zachwyt, stłoczą was we współczesnych slumsach w takim PEKINIE gdzie sąsiad sąsiadowi podaje ręke przez okno, gdzie z każdego okna każdego pomieszczenia będziesz widział..nie nie horyzont tylko w odległości KILKU metrów sąsiada lub sąsiadkę. Na tej pustyni bez NORMALNEJ zieleni z kilkuset wsadzonymi na otwarcie- drzewami które po kilku miesiącach WSZYSTKIE uschną etc etc. Takie sa koszty owczego pędu do mieszkań bez zastanowienia się : jak będę dojeżdżał, KTÓRĘDY, co ze sklepami czy najprostszymi usługami gdzie z dzieciakiem, przedszkole, szkoła, basen, klubiki etc etc czyli to wszystko co się składa na jakość życia. Apelowałem kupujcie mieszkania w miarę możliwości w JUŻ ISTNIEJĄCYCH osiedlach a najważniejsze NIE WIERZCIE W REKLAMOWANE WIRTUALNE OSIEDLA I RÓWNIE WIRTUALNE FILMY pokazujące tą NIRVANĘ w której zamieszkacie. Każdy developer ma na celu jedynie ZYSK a nie Waszą wygodę czy ludzkie warunki bytowe. To jest biznes a w biznesie NIE MA MIEJSCA NA SENTYMENTY stąd nawsadzają blokowiska wszędzie tam gdzie jeszcze wczoraj pokazywali wizualizacje z których wynikało, że miejsce gdzie zamieszkacie to będzie oaza zieleni, pagórki, jeziorka... Niestety sami tak wybieracie, tak też będzie wyglądał ten Wasz wymarzony współczesny PEKIN wilanowski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grako73 Re: Miasteczko Wilanow:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.07, 10:32 Mam jeszcze okazję zaprosić Cię gościu! na Stara Ochotę do mieszkania, które właśnie sprzedałam. Wszędzie blisko!!! Supermarkety, bazar, apteki, basen aż 150 m od bloku!! Do apteki 24h! aż 50 m. Sąsiadom mogłam podać rękę w bloku obok tak blisko był budynek. Zasikane klatki, wieczne towarzystwo narkomanów i mole latające po klatce. Skradziony samochód, kilkanaście razy wybijana szyba w aucie. Nocne libacje pijaczków, ale wszystko pod nosem. I z miła chęcią chcę pomiszkać na pustyni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekaunt Re: Miasteczko Wilanow:) IP: *.aster.pl 05.06.07, 13:07 To gdzieś Ty mieszkał? Bo też mieszkam na Starej Ochocie i podwórko mam śliczne i zielone i zadbane, jest cicho i spokojnie. Sądząc z opisu to mieszkałeś przy Rokossowskiej - i owszem to jest Stara Ochota, ale nie ta lekarsko-prawnicza, czyli Barska, Filtrowa i cała część między Narutowicza i Wawelską. I to jest zasadnicza różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przegość Re: Miasteczko Wilanow:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 12:48 gdzie z każdego okna każdego pomieszczenia będziesz widział..nie nie > horyzont tylko w odległości KILKU metrów sąsiada lub sąsiadkę. hihi ,głupkowate ale śmieszne hihi > bez NORMALNEJ zieleni z kilkuset wsadzonymi na otwarcie- drzewami które po > kilku miesiącach WSZYSTKIE uschną etc etc. hehehe!! To też dobre tzn. równie głupie ale zabawne Apelowałem > kupujcie mieszkania w miarę możliwości w JUŻ ISTNIEJĄCYCH osiedlach no no, apeluj ,apeluj tak też będzie wyglądał ten Wasz wymarzony współczesny PEKIN > wilanowski. Wooow!!! Znaczy się ,że jasnowidz!!! Jak tak to chciałbym się umówić na prywatny seans .Zgubiłem dokumenty wczoraj a bardzo zależy mi na ich odzyskaniu:):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grako73 Re: Miasteczko Wilanow:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.07, 13:12 Ulica Baśniwowa -wbrew pozorom !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grako73 Re: Miasteczko Wilanow:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.07, 13:16 Lekarsko-prawnicza!!! A na parafii przy Pl.Narutowicza nie tak dawno na mszy handlarze sprzedawali dzieciom narkotyki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehehe szkoda mi ciebie IP: 212.160.172.* 06.06.07, 10:58 głupkowato pocieszają się zrobieni w konia - NO BO CO MAJĄ TERAZ NAPISAĆ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serw Re: szkoda mi ciebie IP: *.aster.pl 06.06.07, 16:26 Stare obecnie dzielnice też były kiedyś stawiane w szczerym polu. Np. Żoliborz w latac 20-tych, Bródno w 70-tych czy Kabaty w 90-tych. Pogadamy w 2018 :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hektor01 Re: szkoda mi ciebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 00:22 jaasne. zapłać za mieszkanie teraz, wprowadź się za dwa lata jak będzie wybudowanea, a do apteki idź za 11 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serw apteka jest IP: *.aster.pl 07.06.07, 18:28 Apteka już jest, sklep spożywczy i solarium również - w osiedlu Wilanów Park. Kolejne lokale zostaną otwarte niebawem w kamienicach Nowego Wilanowa i Aura Parku. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ech........... z góry to wygląda jak Oświęcim-BIS IP: 212.160.172.* 08.06.07, 10:19 "W KAMIENICACH" - nie ośmieszaj się publicznie! każdy kto przejeżdża w pobliżu tych pól puka się w głowę patrząc na to co deweloperka odstawia. Wieśniacy pocieszają się tym, że w apartamentowcach z marmurowymi klatkami będą mieszkać - szkoda mi tych sfrustrowanych i zakompleksionych burków stęsknionych za tłumem, korkami i betonową pustynią. Odpowiedz Link Zgłoś
i_love_warsaw Re: z góry to wygląda jak Oświęcim-BIS 08.06.07, 10:30 Oczywiscie kazdy z krytykujacych mieszka we wlasnej rezydencji z parkiem i jeziorem. Okreslenia jakich uzywaja wskazuja dokladnie, ze sami sa zakompleksieni i sfrustrowani. Zadowoleni z zycia ludzie nie ziona nienawiscia do osob zupelnie anonimowych, mieszkajacych powiedzmy na Wilanowie i nie pragna za wszelka cene ich obrazic. Ech...wyluzuj troche bo zejdziesz przedwczesnie chlopie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ............ "w kamienicach" IP: *.ptim.net.pl 08.06.07, 13:01 Od dziś każdy wsiok może mieszkać w kamienicach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serw Re: "w kamienicach" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.07, 13:13 Nie wiem skąd ta bezinteresowna "życzliwość" wielu osób w kwestii naszego osiedla. Akurat odnośnie Wilanowa odczuwam, że jest ona zwielokrotniona niż w przypadku innych inwestycji. Jak dla mnie to nawet jeśli będzie tu sama sypialnia i nie powstanie żadna przyzwoita droga doajazdowa, to i tak mieszka mi się o niebo lepiej niż w blokowisku na Pradze Północ (a 30 m tam sprzedałem drożej niż zapłaciłem za 44 m tu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anty Hehe Re: "w kamienicach" IP: 192.193.221.* 08.06.07, 13:46 Hehe pytanie prywatne, zauważyłem, że z Twojego ip ktoś mocno udziela się na forum związanym z łuszczycą, powiedz mni czy twoja kobieta (bądź ty) już się wyleczyła z tych strupów i łysienia?? strasznie się martwię. dla zainteresowanych dzisiaj wklejam link wraz z informacją (uwaga!!!) jakie jest prawdziwe imię i nazw. hehe) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anty hehe Re: "w kamienicach" IP: 192.193.221.* 08.06.07, 13:49 hehe = Przemysław K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaszub Jest aż tak źle? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 09:53 Gość portalu: serw napisał(a): > Jak dla mnie to nawet jeśli będzie tu sama sypialnia i nie powstanie żadna > przyzwoita droga doajazdowa, to i tak mieszka mi się o niebo lepiej niż w > blokowisku na Pradze Północ (a 30 m tam sprzedałem drożej niż zapłaciłem za 44 > m tu :) Jest aż tak źle, że tylko w porównaniu z najgorszymi rejonami miasta, Miasteczko Wilanów wypada przyzwoicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Miasteczko Wilanow:) IP: *.men.gov.pl 21.06.07, 10:34 Po przeczytaniu umowy rezerwacyjne i przedwstęnej zrezygnowałem. Zadnych konkretów i gwarancji. Każda z pań mówiła co innego, ogólnie bałagan i chaos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PanKracy Re: Miasteczko Wilanow:) IP: *.crowley.pl 21.06.07, 11:31 U którego developera? Miasteczko Wilanów (i budowy dookoła, czyli Wilanów ONE, Impresja, La Lumiere...) to wielu developerów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujek Re: Miasteczko Wilanow:) IP: 213.152.230.* 21.06.07, 16:48 Niedawno bylem w Wilanowie na now budowanym osiedlu okolice Sarmackiej. Teren wydaje sie powaznie podmokly poniewaz wypompowywano wode non-stop z fundametow budynku. Czy wiecie cos na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serw Re: Miasteczko Wilanow:) IP: *.aster.pl 21.06.07, 19:00 Jest mega podmokły (dawny taras zalewowy) i dlatego trzeba go porządnie osuszyć, tak jak zrobiono to kiedyś w innych dzielnicach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujek Re: Miasteczko Wilanow:) IP: 213.152.230.* 22.06.07, 10:20 Wydaje mi sie, ze budowa na tym terenie budynkow z kondygnacjami podziemnymi okaze sie pomylka za kilka, kilkanascie lat. Zalezy tez od tego jak firma budowlana zabezpieczy przed woda i wilgocia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaszub Mieszkańcy są zrozpaczeni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 09:50 Brak infrastruktury. Hipermarketu nie bedzie. Bloki będą gęściej budowane i będzie mniej zieleni, bo "zmieniła się koncepcja". Itd. Kłopoty z dojazdem jeszcze przez lata. Do tego do 2015 ludzie będą mieszkać na placu budowy. Poczytajcie. www.rzeczpospolita.pl/dodatki/dodatek3_070625/dodatek3_a_5.html Treść artykułu można tez przeczytać tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=64794870 Odpowiedz Link Zgłoś