Dodaj do ulubionych

Miasteczko Wilanow:)

04.06.07, 13:10
Mysle, ze rozczaruje to wielu zawistnikow, ale koncepcja Miasteczka nie
upadla. Na przyszlosc radze czytac rzetelne gazete a nie szmatlawce.
www.miasteczko-wilanow.pl/index.php?wersja=pol&ID=B20&IDI=42&tab=T
Obserwuj wątek
    • Gość: ech..... Wioseczka Wilanow:) IP: 212.160.172.* 04.06.07, 15:15
      Spadł popyt na blokowisko to zaczęli się odgryzać. Obiecanki cacanki - jak
      odniesiesz się do tej wypowiedzi:
      miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34883,4131834.html
      ktoś tu ściemnia!!!
      • Gość: charlie Re: Wioseczka Wilanow:) IP: *.aster.pl 04.06.07, 17:19
        a rozumiesz słowo - sprostowanie?
        • Gość: ech.. Re: Wioseczka Wilanow:) IP: 212.160.172.* 05.06.07, 08:56
          NIE! - wytłumacz mi.
          a najlepiej jak znajdziesz definicję sprostowania od sprostowania, bo za chwilę
          może ci się przydać....
    • Gość: al Re: Miasteczko Wilanow:) IP: *.tvp.pl 04.06.07, 19:19
      Niestety, ale Prokom zmienił już plany jeśli chodzi o Centrum Miasteczka
      Wilanów. Jest pewne i potwierdzone przez wszystkich, że zamiast 140 tys m.kw.
      powierzchni na handel i usługi przeznaczy tylko 40 tys. Reszta to będą
      mieszkania. Z tych 40 tys. znaczna część to będą również bloki mieszkalne ze
      sklepami na parterach. To jest najnowsza koncepcja potwierdzona zarówno przez
      Guya Perryego (głównego architekta) jak i przez Prokom. To jest wkurzające -
      już żałuję, że kupiłem tam mieszkanie.
      • i_love_warsaw Re: Miasteczko Wilanow:) 05.06.07, 09:50
        Zmienili plany, ale wedlug mnie to lepiej , ze nie bedzie wielkiego Auchan. Ja
        jestem zadowolony, ze kupilem tam. Na dobra sprawe do kazdej dzielnicy mozna
        sie doczepic, ze cos nie tak. Nie jestem z Warszawy ale jak sobie zrobilem
        wycieczke po dzielnicach to wiekszosc straszy. Ale i tak ... I love Warsaw!
        • Gość: al Re: Miasteczko Wilanow:) IP: *.tvp.pl 08.06.07, 19:14
          Że nie będzie wielkiego Auchan to było już wiadomo rok temu. Teraz okazało się
          że nie będzie również zaplanowanych początkowao terenów zielonych, ogrodu
          zimowego, fontann, a przestrzeń rozrywkowo-usługowo-handlowa skurczyła się ze
          140 tys. m2 do 40 tys. m2 a więc prawie trzykrotnie. Na zaoszczędzonych
          wszystkich terenach powstaną kolejne bloki mieszkalne. Dla mnie to załamujące.
    • Gość: gość Re: Miasteczko Wilanow:) IP: 212.180.162.* 05.06.07, 01:11
      a uprzedzałem, apelowałem: nie wpadajcie w zachwyt, stłoczą was we
      współczesnych slumsach w takim PEKINIE gdzie sąsiad sąsiadowi podaje ręke przez
      okno, gdzie z każdego okna każdego pomieszczenia będziesz widział..nie nie
      horyzont tylko w odległości KILKU metrów sąsiada lub sąsiadkę. Na tej pustyni
      bez NORMALNEJ zieleni z kilkuset wsadzonymi na otwarcie- drzewami które po
      kilku miesiącach WSZYSTKIE uschną etc etc. Takie sa koszty owczego pędu do
      mieszkań bez zastanowienia się : jak będę dojeżdżał, KTÓRĘDY, co ze sklepami
      czy najprostszymi usługami gdzie z dzieciakiem, przedszkole, szkoła, basen,
      klubiki etc etc czyli to wszystko co się składa na jakość życia. Apelowałem
      kupujcie mieszkania w miarę możliwości w JUŻ ISTNIEJĄCYCH osiedlach a
      najważniejsze NIE WIERZCIE W REKLAMOWANE WIRTUALNE OSIEDLA I RÓWNIE WIRTUALNE
      FILMY pokazujące tą NIRVANĘ w której zamieszkacie. Każdy developer ma na celu
      jedynie ZYSK a nie Waszą wygodę czy ludzkie warunki bytowe. To jest biznes a w
      biznesie NIE MA MIEJSCA NA SENTYMENTY stąd nawsadzają blokowiska wszędzie tam
      gdzie jeszcze wczoraj pokazywali wizualizacje z których wynikało, że miejsce
      gdzie zamieszkacie to będzie oaza zieleni, pagórki, jeziorka... Niestety sami
      tak wybieracie, tak też będzie wyglądał ten Wasz wymarzony współczesny PEKIN
      wilanowski.
      • Gość: grako73 Re: Miasteczko Wilanow:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.07, 10:32
        Mam jeszcze okazję zaprosić Cię gościu! na Stara Ochotę do mieszkania,
        które właśnie sprzedałam.
        Wszędzie blisko!!! Supermarkety, bazar, apteki, basen aż 150 m od bloku!!
        Do apteki 24h! aż 50 m.
        Sąsiadom mogłam podać rękę w bloku obok tak blisko był budynek.
        Zasikane klatki, wieczne towarzystwo narkomanów i mole latające po klatce.
        Skradziony samochód, kilkanaście razy wybijana szyba w aucie.
        Nocne libacje pijaczków, ale wszystko pod nosem.
        I z miła chęcią chcę pomiszkać na pustyni.

• Gość: Ekaunt Re: Miasteczko Wilanow:) IP: *.aster.pl 05.06.07, 13:07
          To gdzieś Ty mieszkał? Bo też mieszkam na Starej Ochocie i podwórko mam śliczne
          i zielone i zadbane, jest cicho i spokojnie.
          Sądząc z opisu to mieszkałeś przy Rokossowskiej - i owszem to jest Stara Ochota,
          ale nie ta lekarsko-prawnicza, czyli Barska, Filtrowa i cała część między
          Narutowicza i Wawelską.
          I to jest zasadnicza różnica.
      • Gość: przegość Re: Miasteczko Wilanow:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 12:48
        gdzie z każdego okna każdego pomieszczenia będziesz widział..nie nie
        > horyzont tylko w odległości KILKU metrów sąsiada lub sąsiadkę.

hihi ,głupkowate ale śmieszne hihi

> bez NORMALNEJ zieleni z kilkuset wsadzonymi na otwarcie- drzewami które po
        > kilku miesiącach WSZYSTKIE uschną etc etc.

hehehe!! To też dobre tzn. równie głupie ale zabawne

Apelowałem
        > kupujcie mieszkania w miarę możliwości w JUŻ ISTNIEJĄCYCH osiedlach

no no, apeluj ,apeluj

tak też będzie wyglądał ten Wasz wymarzony współczesny PEKIN
        > wilanowski.

Wooow!!! Znaczy się ,że jasnowidz!!! Jak tak to chciałbym się umówić na
        prywatny seans .Zgubiłem dokumenty wczoraj a bardzo zależy mi na ich
        odzyskaniu:):)

• Gość: grako73 Re: Miasteczko Wilanow:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.07, 13:12
          Ulica Baśniwowa -wbrew pozorom !!!
          • Gość: grako73 Re: Miasteczko Wilanow:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.07, 13:16
            Lekarsko-prawnicza!!!
            A na parafii przy Pl.Narutowicza nie tak dawno na mszy handlarze sprzedawali
            dzieciom narkotyki!

• Gość: hehehe szkoda mi ciebie IP: 212.160.172.* 06.06.07, 10:58
          głupkowato pocieszają się zrobieni w konia - NO BO CO MAJĄ TERAZ NAPISAĆ?!
          • Gość: serw Re: szkoda mi ciebie IP: *.aster.pl 06.06.07, 16:26

Stare obecnie dzielnice też były kiedyś stawiane w szczerym polu. Np. Żoliborz
            w latac 20-tych, Bródno w 70-tych czy Kabaty w 90-tych. Pogadamy w 2018 :)))
            • Gość: hektor01 Re: szkoda mi ciebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 00:22
              jaasne. zapłać za mieszkanie teraz, wprowadź się za dwa lata jak będzie
              wybudowanea, a do apteki idź za 11 lat.
              • Gość: serw apteka jest IP: *.aster.pl 07.06.07, 18:28

Apteka już jest, sklep spożywczy i solarium również - w osiedlu Wilanów Park.
                Kolejne lokale zostaną otwarte niebawem w kamienicach Nowego Wilanowa i Aura
                Parku. :)
                • Gość: ech........... z góry to wygląda jak Oświęcim-BIS IP: 212.160.172.* 08.06.07, 10:19
                  "W KAMIENICACH" - nie ośmieszaj się publicznie! każdy kto przejeżdża w pobliżu
                  tych pól puka się w głowę patrząc na to co deweloperka odstawia. Wieśniacy
                  pocieszają się tym, że w apartamentowcach z marmurowymi klatkami będą mieszkać -
                  szkoda mi tych sfrustrowanych i zakompleksionych burków stęsknionych za
                  tłumem, korkami i betonową pustynią.
                  • i_love_warsaw Re: z góry to wygląda jak Oświęcim-BIS 08.06.07, 10:30
                    Oczywiscie kazdy z krytykujacych mieszka we wlasnej rezydencji z parkiem i
                    jeziorem. Okreslenia jakich uzywaja wskazuja dokladnie, ze sami sa
                    zakompleksieni i sfrustrowani. Zadowoleni z zycia ludzie nie ziona nienawiscia
                    do osob zupelnie anonimowych, mieszkajacych powiedzmy na Wilanowie i nie pragna
                    za wszelka cene ich obrazic.
                    Ech...wyluzuj troche bo zejdziesz przedwczesnie chlopie;)
                    • Gość: ............ "w kamienicach" IP: *.ptim.net.pl 08.06.07, 13:01
                      Od dziś każdy wsiok może mieszkać w kamienicach.
                      • Gość: serw Re: "w kamienicach" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.07, 13:13

Nie wiem skąd ta bezinteresowna "życzliwość" wielu osób w kwestii naszego
                        osiedla. Akurat odnośnie Wilanowa odczuwam, że jest ona zwielokrotniona niż w
                        przypadku innych inwestycji.
                        Jak dla mnie to nawet jeśli będzie tu sama sypialnia i nie powstanie żadna
                        przyzwoita droga doajazdowa, to i tak mieszka mi się o niebo lepiej niż w
                        blokowisku na Pradze Północ (a 30 m tam sprzedałem drożej niż zapłaciłem za 44
                        m tu :)
                        • Gość: Anty Hehe Re: "w kamienicach" IP: 192.193.221.* 08.06.07, 13:46
                          Hehe pytanie prywatne, zauważyłem, że z Twojego ip ktoś mocno udziela się na
                          forum związanym z łuszczycą, powiedz mni czy twoja kobieta (bądź ty) już się
                          wyleczyła z tych strupów i łysienia?? strasznie się martwię. dla
                          zainteresowanych dzisiaj wklejam link wraz z informacją (uwaga!!!) jakie jest
                          prawdziwe imię i nazw. hehe) :)
                          • Gość: Anty hehe Re: "w kamienicach" IP: 192.193.221.* 08.06.07, 13:49
                            hehe = Przemysław K.
                        • Gość: Kaszub Jest aż tak źle? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 09:53
                          Gość portalu: serw napisał(a):
                          > Jak dla mnie to nawet jeśli będzie tu sama sypialnia i nie powstanie żadna
                          > przyzwoita droga doajazdowa, to i tak mieszka mi się o niebo lepiej niż w
                          > blokowisku na Pradze Północ (a 30 m tam sprzedałem drożej niż zapłaciłem za 44
                          > m tu :)

Jest aż tak źle, że tylko w porównaniu z najgorszymi rejonami miasta, Miasteczko
                          Wilanów wypada przyzwoicie?
    • Gość: dd Re: Miasteczko Wilanow:) IP: *.men.gov.pl 21.06.07, 10:34
      Po przeczytaniu umowy rezerwacyjne i przedwstęnej zrezygnowałem. Zadnych
      konkretów i gwarancji. Każda z pań mówiła co innego, ogólnie bałagan i chaos
      • Gość: PanKracy Re: Miasteczko Wilanow:) IP: *.crowley.pl 21.06.07, 11:31
        U którego developera?
        Miasteczko Wilanów (i budowy dookoła, czyli Wilanów ONE, Impresja, La
        Lumiere...) to wielu developerów.
    • Gość: wujek Re: Miasteczko Wilanow:) IP: 213.152.230.* 21.06.07, 16:48
      Niedawno bylem w Wilanowie na now budowanym osiedlu okolice Sarmackiej. Teren
      wydaje sie powaznie podmokly poniewaz wypompowywano wode non-stop z fundametow
      budynku. Czy wiecie cos na ten temat?
      • Gość: serw Re: Miasteczko Wilanow:) IP: *.aster.pl 21.06.07, 19:00

Jest mega podmokły (dawny taras zalewowy) i dlatego trzeba go porządnie
        osuszyć, tak jak zrobiono to kiedyś w innych dzielnicach.
        • Gość: wujek Re: Miasteczko Wilanow:) IP: 213.152.230.* 22.06.07, 10:20
          Wydaje mi sie, ze budowa na tym terenie budynkow z kondygnacjami podziemnymi
          okaze sie pomylka za kilka, kilkanascie lat. Zalezy tez od tego jak firma
          budowlana zabezpieczy przed woda i wilgocia.
    • Gość: Kaszub Mieszkańcy są zrozpaczeni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 09:50
      Brak infrastruktury. Hipermarketu nie bedzie. Bloki będą gęściej budowane i
      będzie mniej zieleni, bo "zmieniła się koncepcja". Itd. Kłopoty z dojazdem
      jeszcze przez lata. Do tego do 2015 ludzie będą mieszkać na placu budowy.
      Poczytajcie.

www.rzeczpospolita.pl/dodatki/dodatek3_070625/dodatek3_a_5.html
      Treść artykułu można tez przeczytać tu:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=64794870
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka