Gość: Tomasz IP: 212.160.156.* 24.06.03, 12:15 Planuję zakup mieszkania w Eko Parku.Jednakże niewiele wiem o tej firmie (poza informacjami ze strony internetowej). Czy macie jakieś doświadczenia w tym zakrtesie. Tomaszi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Irek Re: Eko-Park IP: 212.160.156.* 24.06.03, 13:24 Powiem tylko, cholernie drogo, ale lokalizacja najlepsza w warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: damian Re: Eko-Park IP: 212.160.156.* 24.06.03, 14:11 Ostatnio zostali skrytykowani w raporcie UOKiK za stosowanie niedozwolonych klauzul w umowach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Eko-Park IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.03, 11:16 A co, widziales caly raport? bo z notek prasowych to ja nic o Eko-Parku nie wyczytalam. Draft ich umowy przegladalam z prawnikami i nic niepokojacego nie zauwazyli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do ja Re: Eko-Park IP: 212.160.156.* 25.06.03, 11:49 Urząd skrytykował ich za harmonogram wpłat, który (podobno) nie jest uzależniony od postępu robót Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Eko-Park IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.03, 12:36 Ale nie ma chyba najmniejszego problemu zeby sobie te harmonogramy negocjowac i co do terminow i wysokosci. Wszystko zalezy od etapu, na jakim sie kupuje. Niby jak np. teraz uzalezniac to od postepu prac, skoro do konca budowy zostalo jakies 2 m-ce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Eko-Park IP: 195.94.201.* 24.06.03, 18:16 Gość portalu: Irek napisał(a): > Powiem tylko, cholernie drogo, ale lokalizacja najlepsza w warszawie Chyba, że ktoś się uprze jeździć samochodem - wyjazd z Rostafińskich to klęska! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Igor Re: Eko-Park IP: 212.160.156.* 25.06.03, 07:31 Ponawiam pytanie, co toza inwestycja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędrek Re: Eko-Park IP: 212.160.156.* 25.06.03, 12:42 Zdecydowanie za droga inwestycja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Eko-Park IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.03, 18:55 Mam dwoje znajomych, którzy kupili tam mieszkania, ślędzę ich przygody już od ponad roku. Najpierw poślizg w oddaniu mieszkań - ponad 8 miesięcy, jedno musiało wynajmować mieszkanie i spłacać kredyt, drugie prowadzić firmę w domu. Wkońcu niby wszystko gotowe, ale.... źle zostały wykonane szyby wentylaycjne do kuchni, a w zasadzie ich brak uniemożliwił oddanie budynku do użytku. Chyba developer dał łapę, bo nic nie zmieniał a budynek oddali. Zaczeli się zasiedlać. No i się zaczęło. Dom nie na oficjalnego numeru ani ulicy, więc nie mogą przerejestrowć działaności gospodarczej już od trzech miesięcy. Brak ulic dojazdowych, kiedy jechałam do nich na paprapetówkę taksówkraz uszkodził sobie samochód a ja wpadłam po kolana w błoto. Musiałam wyrzucić nowe buty, wracałam w sandałach koleżanki, a kierowcy musiałam dać 500 zł na naprawę. Dom nie ma numeru, nie można trafić... Ale to drobiazgi. Miał być viedodomofon - zapłacone - brak, brakuje tej wentylacji, ale przede wszystkim afera z telefonami. Obydwoje bankrutują ponieważ cały czas czekają na telefon. Mimo wielokrotnych rozmów z zarządem, zebrań mieszkańców itp. nikt nie jest zainteresowany by założyć ludziom telefony. Taka to świetna lokalizacja... Teraz pojawiło się ogłoszenie na klatce, że mają być w lipcu, ale któż to wie... Ja kupiłam mieszkanie na biur w tym samym czasie, u innego developera. Ten sam problem z telefonami - nie ma sprawy. Developer dla 2 użytkowników wydzierżawił nadajnik i oddał mi do użytkowania centralkę za symboliczną złotówkę - realna wartosć ok 50 000zł. A więc można. Wszystkie dojazdy super - kostka itp. Na dole realna ochrona a nie facet z gazetą w garażu, lub samochodzie na parkingu - Eko Park. No i cena. W Eko-Parku metr balkonu - 400 usd, u mnie 1 usd, balkony i tu i tu po 10m2. U mnie w cenie parapety, drzwi, kaloryfery. W Eko Parku - zero, tylko wejsciowe a i rolet w oknach brakowało. A taka jedna roleta to ok 5000 pln. U mnie żadnego poślizgu w oddaniu mieszkania, kobitka sprząta regularnie klatkę, administrator jest OK. Tak więc cieszę sie z mojej lokaliazcji w Park Towers na Stegnach. dziś wymieniali balustradę balkonową bo pan administrator wypatrzył plamkę rdzy wielkości pięciogroszówki.... Chce się żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Eko-Park IP: 212.160.156.* 26.06.03, 07:27 Dzięki za informacje.Muszę to wziąc pod uwagę. Zastanawia mnie jedynie ten zwrot "pisał (a)" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Eko-Park IP: *.acn.pl 26.06.03, 22:14 Gość portalu: Tomasz napisał(a): > Dzięki za informacje.Muszę to wziąc pod uwagę. > Zastanawia mnie jedynie ten zwrot "pisał (a)" Tomasz, jeżeli chodzi Ci o mnie, to jestem kobietą 100%. Dlatego tak dużo napisłam. pozdrawiam i życzę udanych łowów na nowe mieszkanko Odpowiedz Link Zgłoś