GoĹÄ: jo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.03, 14:14 Część, kupuję mieszkanko na osiedlu Pod Dębami budowanego przez BARC. Czy ktoś z Was tam mieszka? Co sądzicie o osiedlu, mieszkaniu i developerze? Z góry dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: budek Re: BARC-Pod Debami IP: *.tomaszow.mm.pl 29.06.03, 17:23 dołączam sie do pytania Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Anonim Re: BARC-Pod Debami IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.03, 22:32 Gość portalu: jo napisał(a): > Część, > kupuję mieszkanko na osiedlu Pod Dębami budowanego przez BARC. > Czy ktoś z Was tam mieszka? Co sądzicie o osiedlu, mieszkaniu i developerze?> Z góry dzięki! Witam Też tam byłem, oglądałem na poddaszu ale nie wziąłem jak zobaczyłem że ścianki wewnętrzne to wyłącznie Gips-Karton, nawet w łazience. Nie dość że akustyczne, to jeszcze nic na tym nie można powiesić, trochę tandetą to pachniało. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jo Re: BARC-Pod Debami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.03, 08:45 podobno można wieszać nawet ciężkie szafki, ale wymaga to dodatkowego czegoś (nie pamiętam czego) w wieszanych szafkach Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: benek ladny gips IP: *.mst.gov.pl 08.07.03, 10:53 Gość portalu: jo napisał(a): > podobno można wieszać nawet ciężkie szafki, ale wymaga to dodatkowego czegoś > (nie pamiętam czego) w wieszanych szafkach > Pzdr To wymaga założenia w każdej szafce diod antygrawitacyjnych. Zostaną wynalezione w roku 2034. Do tego czasu osiedle Barca zdąży się już niestety zawalić. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Quest Re: ladny gips - bardzo IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.07.03, 11:11 Gość portalu: benek napisał(a): > Gość portalu: jo napisał(a): > > > podobno można wieszać nawet ciężkie szafki, ale wymaga to dodatkowego czeg > oś > > (nie pamiętam czego) w wieszanych szafkach > > Pzdr > > To wymaga założenia w każdej szafce diod antygrawitacyjnych. Zostaną > wynalezione w roku 2034. Do tego czasu osiedle Barca zdąży się już niestety > zawalić. No, nie do końca, u mnie w pracy wisi komplet kuchenny szafek. Wcześniej była montowana specjalna listwa (montowana tylko na gips-karton). Trzeba tylko wiedzieć ile jeden kołek wytrzyma ciężaru. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jk Re: ladny gips - bardzo IP: *.acn.waw.pl 08.07.03, 18:13 Gość portalu: Quest napisał(a): > No, nie do końca, u mnie w pracy wisi komplet kuchenny szafek. Wcześniej była > montowana specjalna listwa (montowana tylko na gips-karton). Trzeba tylko > wiedzieć ile jeden kołek wytrzyma ciężaru. U mnie tez byly takie kolki ale strasznie sie meczyly i w koncu sobie poszly. Teraz mam szafki stojace. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pmk Re: BARC-Pod Debami IP: *.biol.uw.edu.pl 30.06.03, 10:42 Gość portalu: jo napisał(a): Hej, mieszkam w tej okolicy i po ostatniej zimie mam niestety jedna uwage. Jesli zamierzasz kupic mieszkanie w budowanym tam wlasnie wiezowcu, to uwazaj na spaliny z kotlowni gazowych i olejowych w okolicznych budynkach. Niby to zaleta miec wlasna kotlownie, bo ogrzewanie wychodzi taniej niz przez SPEC, ale bywaly dni (mrozne i bezwietrzne), ze okolica byla cala zasnuta az do ziemi tymi spalinami, które na prawde bylo czuc i czasami nie mozna bylo otworzyc okna w mieszkaniu (prawie jak na Slasku!). W pozostale dni bylo zas calkiem przyjemnie, bo dym szedl ponad dachami prosto w niebo. No wlasnie, ale dotad wszystkie okoliczne budynki byly 4-pietrowe, a wiec w normalnych warunkach pogodowych, to by nikomu nie szkodzilo. Teraz jednak ten dym znad 4-pietrowcow bedzie lecial w okna budowanych tam wiezowcow :-( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marasia Re: BARC-Pod Debami IP: *.pkp.wroc.pl / 10.2.18.* 30.06.03, 13:07 jo jesli jeszcze nie podpisales, to nie pchaj sie tam. Moze i jest tanio, ale bedziesz mieszkal w kolchozie. Budynek na budynku. Jeszcze jak wpakuja tych 7 czy 8 wiezowcow i pietrowy garaz, to miejsca do zycia nie bedzie. Wystarczy, ze juz teraz pomiedzy dwoma budynkami jest moze ze 20 metrow a dodatkowo jeszcze rzad drzew. Na parterze i 1 piętrze caly czas jest NOC. Sa tani, ale jakosc w tym wypadku idzie z cena. A juz to ich wykonczenie to chyba jakas pomylka. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: greta obciach IP: *.acn.waw.pl 01.07.03, 00:13 Gość portalu: jo napisał(a): > Część, > kupuję mieszkanko na osiedlu Pod Dębami budowanego przez BARC. > Czy ktoś z Was tam mieszka? Co sądzicie o osiedlu, mieszkaniu i developerze? > Z góry dzięki! Te bloki wygladaja jak cyrk objazdowy. Nie rob sobie obciachu i nie kupuj od badziewiarzy. Gorsze moze byc tylko JW Construction. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Agacia Re: obciach IP: *.chello.pl 18.07.03, 00:35 poza tym ceny mają wcale niespecjalnie zachęcające. Przy takiej cenie doprawdy człowiek nie powinien już musieć kombinowac jak powiesić szafki na ściance z gipso-kartonu, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nan Re: obciach IP: *.mst.gov.pl 18.07.03, 10:10 Gość portalu: Agacia napisał(a): > poza tym ceny mają wcale niespecjalnie zachęcające. Przy takiej cenie doprawdy > człowiek nie powinien już musieć kombinowac jak powiesić szafki na ściance z > gipso-kartonu, nie? A po co wieszać? Przecież szafki stojące są równie ładne ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: s Re: obciach IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.07.03, 13:02 szafki stojące, szafki wiszące... dajcie spokój! To pestka! prawdziwym problemem mieszkań na osiedlu "Pod Dębami" jest ich akustyka!. Przez te scianki miedzy lokalami ktore owszem nie sa gipsokartonowe lecz z jakiejs tam cegły czy pustaków słychać dosłownie wszystko!!! Kazdde słowo sąsiada wypowiedziane nawet szeptem, każdy szmer, szurniecie, westchnienie Każdą czynnosc fizjologiczna - mówiac oglednie i ogólnie ale wiadomo o co chodzi.a o odgłosach RTV, telefonów itp nawet mogłabym nie wspominac bo to oczywiste! No jednym słowem horror!! Zero intymnosci! A do tego zagladanie sobie przez okna! I jak sie wam to podoba?? Ja wpakowałam sie w to ... nieswiadomie, własciwie zostałam wprowadzona w błąd a raczej - powiedzmy to wprost- zostałam oszukana ! Ale ci wszyscy którzy teraz kupuja mieszkania w kolejnych budynkach "Pod Debami" bagatelizujac wszystkie problemy o ktorych im donosimy, chyba chca sobie za wcale niemałe pieniadze kupić wieczny udział w kiepskim reality show ? Tylko pytam po co ? Skoro ani nagroda ani sława nie jest tu przewidziana. Ani nawet uscisk dłoni prezesa Barcu w podziekowaniu za to że kolejny frajer zasilił jego kieszeń ! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nan kolorystyka, tlok, kiepska jakosc IP: *.mst.gov.pl 22.07.03, 14:49 No, niestety kolorystyka, tlok, kiepska jakosc to pochodne ceny. Niezbyt fajnie to wygląda nawet z daleka - z bliska wręcz przeraża... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: piotr Re: kolorystyka, tlok, kiepska jakosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.03, 16:39 ludzie nie wierzcie ze nikt nie informowal o blokach majacych powstac na osiedlu kazdy potencjalny klient wychodzi z biura z katalogiem a tam jest wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: troll ignorancja czy roztrzepanie? IP: *.acn.waw.pl 09.08.03, 11:12 Gość portalu: piotr napisał(a): > ludzie nie wierzcie ze nikt nie informowal o blokach majacych powstac na > osiedlu kazdy potencjalny klient wychodzi z biura z katalogiem a tam jest > wszystko Kto by tam czytal katalogi. Wazne ze osiedle jest pod Debami i ze wreszcie nie trzeba wynajmowac. No bo jak inaczej wytlumaczyc, ze ludzie 'nie wiedzieli'? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zadowolony Re: ignorancja czy roztrzepanie? IP: 126.17.55.* 25.08.03, 12:13 no pzrepraszam.... mozna tez nie czytac umowy i podpisywac.... no bo kto by tam czytal..... gratuluje!!! a teraz prosze jeszcze ponarzekac bo to w takich sytuacjach standard.... oj jak mi zle.... oj jak mnie uszukali.... oj uwazajcie i nie kupujcie..... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kazik Re: kolorystyka, tlok, kiepska jakosc IP: *.acn.waw.pl 10.08.03, 21:46 Gość portalu: piotr napisał(a): > ludzie nie wierzcie ze nikt nie informowal o blokach majacych powstac na > osiedlu kazdy potencjalny klient wychodzi z biura z katalogiem a tam jest > wszystko A jak wytlumaczysz fenomen tych co kupuja w jwc mimo iz wiedza ze to zlodzieje, ze moga mieszkania nie dostac, ze jesli je dostana to z masa usterek, ze z chwila jak wplaca kase jwc bedzie ich miec w dupie! No jak to wytlumaczysz?? Od razu mowie ze cena nie jest wytlumaczeniem... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: 789 ludzka naiwność IP: *.mst.gov.pl 11.08.03, 12:48 Gość portalu: kazik napisał(a): > Gość portalu: piotr napisał(a): > > > ludzie nie wierzcie ze nikt nie informowal o blokach majacych powstac na > > osiedlu kazdy potencjalny klient wychodzi z biura z katalogiem a tam jest > > wszystko > > > A jak wytlumaczysz fenomen tych co kupuja w jwc mimo iz wiedza ze to > zlodzieje, ze moga mieszkania nie dostac, ze jesli je dostana to z masa > usterek, ze z chwila jak wplaca kase jwc bedzie ich miec w dupie! > No jak to wytlumaczysz?? > Od razu mowie ze cena nie jest wytlumaczeniem... Ludzie są leniwi i łatwowierni. Nie chce im się dokadnie spawdzić, zajęci są zarabianiem pieniędzy na mieszkanie i nie zostaje zbyt dużo czasu żeby cos wybrać. Poza tym dobry sprzedawca wirtualnego towaru (najczęściej w JWC kupuje się mieszkania które dopiero powstaną) może publice wcisnąć cokolwiek - przyjemniej słuchać że wszystko będzie OK nawet mimo tego co mówia np. na tym forum osoby które przeszły już szlak bojowy z JWC. No chyba że coś jest w warszawskiej wodzie... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zadowolony Re: obciach/ ????? IP: 126.17.55.* 25.08.03, 12:09 mHHHH, To ciekawe, mieszkam tam od niedawna i jestem baaardzo zadowolona..... mam oczy na swoim miejscu i widzialam co kupuje, malo to co tydzien jezdzilam na osiedle zeby polazic po swoim bloku, potem pietrze, potem balkonie..... nikt mi nie wciskal kitu ze blok bedzie jedyny a w powszechnie dystrybuowanych materialach reklamowych jak byk widac dokladnie wszystkie budynki jakie developer wybuduje w przyszlosci. Jesli tego nie wiedzialas to przepraszam...... chyba mozesz miec przetensje sama do siebie.... poza tym ludzie maja rozne priorytety.... to ze jest kilka bydynkow jednym bardzo przeszkadza innym zupelnie nie. I po co to wielkie narzekanie..... nie rozumiem...... Mi mieszka sie bardzo dobrze, jestem pod wrazeniem calkiem duzego balkonu na ktorym miesci sie stolik ogrodowy i latem jest bardzo przyjemnie........ I nie przeszkadza mi ze sasiad ma tez taki balkon i czasami zapyta jak tam postepy prac. z tym da sie zyc, a jak ludzie sa mili to juz w ogole odechciewa sie narzekac Polacy, troche wiecej optymizmy, a jak komus nie pasuje mieszkanie jakie kupil to teraz jest dobry sezon..... sprzedac i po klopocie...... i malkontentow mniej pozdrawiam optymistycznie w ten deszczowy dzien Zadowolony Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ernie obciach jak stąd do Bydgoszczy IP: *.mst.gov.pl 26.08.03, 11:23 "Zadowolony" cały czas zadowolony że jeszcze go nie wywalili z marketingu Barc- u? Ja jestem optymistą bo nie kupiłem tego badziewia tylko ładne mieszkanko, na ślicznym osiedlu na Tarchominie. I na rynku wtórnym bo na pierwotnym jak chce się coś sensownego kupić to tylko 'wirtualne' tzn. na przyszły rok. Sytuacja na rynku teraz taka że jak stoi wolne nowe mieszkanie to coś z nim jest nie tak. Z moich doświadczeń były to: 1. Partery 2. Nędzna jakość (tradycyjnie JWC) a Barc też nie zrobił na mnie dobrego wrażenia 3. Dziwne rozkłady 4. Mieszkania w blokach molochach z widokiem na inne molochy. Konkluzja: jeśli chcesz mieć ładne mieszkanie z rynku pierwotnego musisz zaryzykować. Potem zostają same ogryzki. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zadowolony Re: obciach jak stąd do Bydgoszczy IP: 126.17.55.* 27.08.03, 15:48 znowu pudlo ..... mam zawaliste mieszkanie, o zarabistym rozkladzie z fullem okien i mnostwem swiatla..... na dodatek nie placilmlem podatku (tak jak ty ernie) i jeszcze skorzysam z ulgi odsetkowej..... na dodatek uwazam ze zrobilem bardzo dobry interes....... pozdrawiam wszystkich Barcowcow........ Barcu nie pozdrawiam bo mnie wczoraj wkurzyli. co myslicie o tym kretynskim pomysle zamkniecia wjazdu samochodow na osiedle? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: monika Re: obciach/ ????? IP: 194.139.172.* 18.09.03, 12:19 Ja juz kupilam w BARCU w 8-mce. Maja oddac po koniec grudnia (poczatkowo mowili, ze do 1-go czerwaca 204) co oznacza 5 miesiecy przed terminem. Ale jestem ciekawa jak wyglada sprawa czynszu????? Odpowiedz Link Zgłoś
ulik3 Re: BARC-Pod Debami 13.08.03, 17:22 Witam, Ja mieszkam na tym osiedlu i jak narazie jestem zadowolona. Moj blok stoi obok lasu, wiec narazie nie mam powodow do płaczu powodu sasiadow i kolejnego bloku. Owszem kolorystyka zewnetrzna jest beznadziejna i rzucajac sie w oczy, bloki sa za blisko, wieje rowniez tandeta wykonania. Nie bierz od nich standardow bo sa tragiczne wszystko najtansze i najgorsze lacznie z drzwiami zenetrznymi. Ja mam mieszkanie na poddaszu, ktore (gora) bylo zupełnie surow widoczne cegły, dach, nie obrobione okna i ściany, brak elektryki i doprowadzenia wody. Narzaie lece, ale jutro Ci napisze ciekawsze rzeczy. Pa Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rob Re: BARC-Pod Debami IP: *.acn.waw.pl 13.08.03, 19:15 ulik3 napisała: > Witam, Ja mieszkam na tym osiedlu i jak narazie jestem zadowolona. Moj blok > stoi obok lasu, wiec narazie nie mam powodow do płaczu powodu sasiadow i > kolejnego bloku. Owszem kolorystyka zewnetrzna jest beznadziejna i rzucajac sie > > w oczy, bloki sa za blisko, wieje rowniez tandeta wykonania. Nie bierz od nich > standardow bo sa tragiczne wszystko najtansze i najgorsze lacznie z drzwiami > zenetrznymi. Ja mam mieszkanie na poddaszu, ktore (gora) bylo zupełnie surow > widoczne cegły, dach, nie obrobione okna i ściany, brak elektryki i > doprowadzenia wody. Narzaie lece, ale jutro Ci napisze ciekawsze rzeczy. Pa Przepraszam czy Ty czytalas co napisalas? Napisalas ze jak na razie jestes zadowolona po czym wynienilas wady przy ktorych nie mozna byc zadowolonym... Moze zapomnialas wypuscic dym po porannym jaraniu blantow? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ulik3 Re: BARC-Pod Debami IP: 195.94.216.* 20.08.03, 16:47 Jestem zadowolona, poniewaz wykonczylam mieszkanie wg wlasnego pomysłu, a nie jak reszta debili kupila z ich standardem, Jezeli jestes taki cwany to pojedz tam i sam zobacz, maja lokal pokazowy w ktorym wiekszosc rzeczy mozna zobaczyc, mozna tez zapoznac sie z planami rozbudowy osiedla i zobaczyc je w stanie obecnym, a nie isc na latwizne i pytac innych. Chcialam ci pomoc i powiedziec ze mozna byc zadowolonym z czegos co sie bardzo chce lub chcialo. Wydaje mi sie ze jak skoncza cale osiedle, bedzie bardzo przyjemnie i uroczo, zwłaszcza ze obok jest las. Na marginesie nie jaram nic bo po pierwsze nie ciagnie mnie do tego a po drugie jestem w ciazy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zadowolony Re: BARC-Pod Debami IP: 126.17.55.* 25.08.03, 12:18 To ty nie zrozumiales... mieszkanie na poddaszu jest w stanie surowym , dokladnie takie jakie opisano, ale to nie jest powod do narzekania.... placi sie za to mniej! sprawa i kalkulacja prosta...... wszyscy sa zadowoleni a tu juz zweszyles narzekanie....... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: szybki Re: BARC-Pod Debami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.03, 14:45 ulik masz to ty masz tego kilera Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ulik Re: BARC-Pod Debami IP: 195.94.216.* 17.09.03, 16:41 tak to ja, chociaż nie wiem o jakim myslisz bo jest ich pare na naszym osiedlu. Jeden jest taki co szczeka, warczy i rzuca się na wszystko i wszystkich nawet przy zamkniętych oknach w domu (ma się węch jak się kogoś nie lubi) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: monika Re: BARC-Pod Debami IP: 194.139.172.* 18.09.03, 12:22 Jak to jest z tym "surowym" wykonczeniem strychu? ja tak kupuje dwupoziomowe i jeden poziom jest w takim stanie... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Patlinka Zapomnijcie o tej inwestycji... IP: 212.160.138.* 26.08.03, 16:04 Gość portalu: jo napisał(a): > Część, > kupuję mieszkanko na osiedlu Pod Dębami budowanego przez BARC. > Czy ktoś z Was tam mieszka? Co sądzicie o osiedlu, mieszkaniu i developerze? > Z góry dzięki! Zapomnijcie o tej inwestycji... Po pierwsze: straszny tlok, te wysokie bloki po środku niedlugo juz wszystko zaslonia. Po drugie - wspolnoty mieszkaniowe - kazdy blok ma osobna, nie moga sie ze soba dogadac i kazdy chce cos innego czego skutkiem nie moga nic zrobic, nawet porzadnie ogrodzic osiedla... Po trzecie, te scianki to jednka nieporozumienie - gips-karton, wszedzie. No i rozklad... dosc slaby uwazam. No i parking, jak juz go wybuduja, to albo sie kupi cholernie drogie miejsce na parkingu, albo zakaz wjazdu na osiedle... To tyle, zycze szczescia w poszukiwaniach Patlinka Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zadowolony Re: Zapomnijcie o tej inwestycji... IP: 126.17.55.* 27.08.03, 15:50 z tym parkingiem to przegiecie czy moze ktos wie czy to w ogole jest zgodne z prawem? pozdrawiam zadowolony Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: niezadowolony Re: Zapomnijcie o tej inwestycji... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.09.03, 16:57 Gość portalu: zadowolony napisał(a): > z tym parkingiem to przegiecie > czy moze ktos wie czy to w ogole jest zgodne z prawem? > pozdrawiam > zadowolony z tą AKUSTYKĄ to tez a raczej przede wszystkim przegiecie ! czy moze ktos wie czy to w ogóle jest zgodne z prawem - z normami? czy mozemy to reklamować? czy raczej mamy sobie sami na własny koszt wyciszać lokale? a może najlepiej bez malkontenctwa od razu przyzwyczaić sie do warunków wspólnoty plemiennej - kazdy orientuje sie co gra lub nie gra w mieszkaniu i w zyciu jego sąsiadów ! hej zadowoleni mieszkancy osiedla czy takie wzajemne przymusowe podsłuchiwanie was nie drażni???? Nie utrudnia zycia? Bo mnie nie bawi, zwłaszcza, ze jeden sąsiad wraca do domku i budzi mnie o 1-2 w nocy, a drugi budzi mnie o 6 rano wychodząc do pracy, bo spuszcza wode... bo zamyka zamki... a ja budze innych bo moje ziewanie i wzdychanie niesie sie po tych pseudościankach :) :( pozdrawiam niezadowolony Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ulik3 Re: Zapomnijcie o tej inwestycji... IP: 195.94.216.* 17.09.03, 16:50 Ja mieszkam na ostatnim piętrze i jakos nie slysze sasaiadow, a mam ich dwuch. Jezeli ktos sie na siebie wydziera to nawet po wyciszeniu bedzie slychac. Wydaje mi sie ze cos przesadzacie. Fakt ja nie mam problemu bo wszystko co robie slyszy sasiad z dolu, nie slysze rowniez jak ktos spuszcza wode, bo nade mna jest tylko moje poddasze. Ale widziały gały co brały. Poza tym mylicie sie co do scianek z karton gipsu. ściany nosne sa z cegły, i na to jest polozony gips karton, wiec one nie całkiem sa z gips kartonu. Jedynie scianki wewnatrz lokalu (łazienka, pokoje) sa z gips kartonu a tam chyba sami halasujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ulik3 Re: Zapomnijcie o tej inwestycji... IP: 195.94.216.* 17.09.03, 16:51 ja tez uwazam ze z parkingiem to przegiecie, cale szczescie ze ja zalapalam sie na miejsce na parkingu strzezonym. Parking duzy naziemny maja budowac niedlugo, ale bedzie strasznie drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: patlinka Parking strzeżony IP: 212.160.138.* 18.09.03, 12:33 Nie wiem czy wiesz kolego, że ten parking strzeżony to niestety będzie funkcjonował tylko do chwili, aż nie zaczną w tym miejscu budować kolejnego 8- piętrowca, a to już niedługo. Potem niestety parking zostanie zlikwidowany i dopóki nie powstanie ten okropnie drogi parking pietrowy, to nie wiem gdzie zamierzają wyznaczyć miejsca dla samochodów mieszkańców.... Pozdrawiam, Paula Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Link Re: Parking strzeżony IP: 195.85.227.* 18.09.03, 14:12 po prostu nie bedzie, tak jak maja mieszkancy osiedla na Bielanach wybudowanego przez Barc - albo garaz albo nic :))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: padlinka Re: Parking strzeżony IP: *.acn.waw.pl 21.09.03, 15:13 Kurcze, a ja myslalam ze jak ktos kupil mieszkanie na takim osiedlu to stac go najwyzej na bilet miesieczny. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: patlinka padliny, flaki i inne robaki IP: 212.160.138.* 22.09.03, 09:13 Nie lubię bardzo takiego podszywania się. Wyluzuj kolezanko (kolego) i jak juz wtopiła(e)s z tą inwestycją, to nie okazuj aż tak dosadnie swojej frustracji.... Pozdrawiam mimo wszystko, Paula Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: padlinka padlinka to nie patlinka IP: *.acn.waw.pl 23.09.03, 22:20 To tylko taka gra slow. Wtopic sie nie wtopilem bo musialabym na glowe upasc z wysokiego parteru zeby kupic mieszkanie w tych jaskrawych gipsowych bloczkach - nie jestem smerfetka. Prywatnie podejrzewam, ze BARC przeprowadza smialy eksperyment socjotechniczny - zakladaja ze jesli ktos kupi mieszkanie w takich oblesnych blokach to potem mozna mu jeszcze wcisnac drogi garaz, zbudowac pod bokiem kilka wiezowcow i na koniec wmowic mu ze dobrze wybral. To musza byc jacys geniusze. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: patlinka Re: padlinka to nie patlinka IP: 212.160.138.* 24.09.03, 14:08 Hihi :) To Ci wyszło trzeba przyznać :) Myślę że taki eksperyment jest bardzo prawdopodobny, przeraża tylko ilość chętnych, którzy chcą wziąć w nim udział... Ja już po wszystkich problemach z wyborem mieszkanka, odbiorem i innymi utrudnieniami. Chyba się przerzucę na formum o poradach architektów :) Papa Paula Odpowiedz Link Zgłoś