Dodaj do ulubionych

Dom Development - Kasztanowa Aleja i Boguslawskieg

IP: *.dial.plusgsm.pl 11.12.01, 00:29
Czy ktos z was wie, kiedy Dom Development rozpocznie budowe osiedli Kasztanowa
Aleja i Boguslawskiego? Z tego co slyszalem to tereny obu inwestycji sa tylko
ogrodzone i nic tam sie nie dzieje, ale moze moje informacje sa przestarzale, a
na budowach praca wre ? Jaka firma bedzie ich glownym podwykonawca ?
Dzieki za informacje. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: specjal Re: Dom Development - Kasztanowa Aleja i Boguslawskieg IP: 213.158.197.* 11.12.01, 07:00
      Gość portalu: Nikt napisał(a):

> Czy ktos z was wie, kiedy Dom Development rozpocznie budowe osiedli Kasztanowa
      > Aleja i Boguslawskiego? Z tego co slyszalem to tereny obu inwestycji sa tylko
      > ogrodzone i nic tam sie nie dzieje, ale moze moje informacje sa przestarzale, a
      >
      > na budowach praca wre ? Jaka firma bedzie ich glownym podwykonawca ?
      > Dzieki za informacje. Pozdrawiam

Mam informacje tylko odnośnie Kasztanowej Alei. Zgadza się teren jest na razie
      tylko ogrodzony i nic się nie dzieje, ale zapewnili mnie, że prace na pewno
      rozpoczną się do końca br. Jestem tam często bo mam zamiar tam kupić mieszkanie.
      Najprawdopodobniej generalnym wykonawcą będzie firma "Piasecki" budująca dla DD
      obok osiedle "Jeżewskiego", wiec jest tylko kwestia przerzucenia dzwigów o parę
      metrów, ale chyba jeszcze trwa przetarg.

pzdr.

• Gość: Dario Re: Dom Development - Kasztanowa Aleja i Boguslawskieg IP: 193.150.166.* 11.12.01, 08:48
      Witam,
      Ja z kolei orientuje sie w inwestycji Bielany, sytuacja wyglada nastepujaco:
      Dla DD budowa juz ruszyla, generalnym wykonawca jest Warbud, na budowie stoi budka straznika i zapewne w
      najblizszym czasie zaczna zwozic sprzet, oficjalne przekazanie inwestycji nastapilo w zeszlym tygodniu i dlatego
      nic sie nie dzialo do tej pory,ale teraz juz nic nie stoi na przeszkodzie.
      Bede obserwowal rozwoj wypadkow.
      Pozdrawiam
      • Gość: Wozimek Re: Dom Development - Kasztanowa Aleja i Boguslawskieg IP: *.siemens.pl 11.12.01, 10:33
        Potwierdzam - wczoraj rozmawiałem w tej sprawie w DD z jednym z handlowców.
        Bielany - ruszyły, Kasztanowa Aleja - czeka na wynik przetargu.
    • Gość: Wozimek Dom Development - Kasztanowa Aleja i Boguslawskieg IP: *.siemens.pl 11.12.01, 11:05
      Pytanko - czy ktoś z Was podpisywał już z DD umowę przyrzeczenia sprzedaży?
      Trochę niepokoi mnie fakt, że najpierw chcą żeby wpłacić forsę wartości
      mieszkania(5 lub 10% w zależności od umowy kredytowej), "na gębe", a dopiero
      potem można z DD podpisać umowę o charakterze przedwstępnym. Co jeżeli się
      wycofają z podpisania, a forsa leży u nich na koncie. To tak jakbym dawał komuś
      obcemu portfel do potrzymania. Nie ma podstawy prawnej do wystąpienie o ich
      odzyskanie. Nie za dużo zaufania oczekują od potencjalnego klienta. Sami
      niewiele oferują w zamian...?!?
      • Gość: specjal Re: Dom Development - Kasztanowa Aleja i Boguslawskieg IP: 213.158.197.* 11.12.01, 11:54
        Gość portalu: Wozimek napisał(a):

> Pytanko - czy ktoś z Was podpisywał już z DD umowę przyrzeczenia sprzedaży?
        > Trochę niepokoi mnie fakt, że najpierw chcą żeby wpłacić forsę wartości
        > mieszkania(5 lub 10% w zależności od umowy kredytowej), "na gębe", a dopiero
        > potem można z DD podpisać umowę o charakterze przedwstępnym. Co jeżeli się
        > wycofają z podpisania, a forsa leży u nich na koncie. To tak jakbym dawał komuś
        >
        > obcemu portfel do potrzymania. Nie ma podstawy prawnej do wystąpienie o ich
        > odzyskanie. Nie za dużo zaufania oczekują od potencjalnego klienta. Sami
        > niewiele oferują w zamian...?!?

Ja zaryzykowałem wpłatą 23% w dniu podpisania umowy wstępnej ale bez problemów
        podpisali ze mną takową, zresztą możesz iść najpierw do DD o poprosić żeby Ci
        pokazali, że mają przygotowaną umowę dla Ciebie a potem do banku z forsą, chociaż
        wiem, że to gwarancji żadnej nie daje ale może uspokoi choć trochę Twojego ducha.

pzdr.

• Gość: Myszak Re: Dom Development - Kasztanowa Aleja i Boguslawskieg IP: 217.153.117.* 11.12.01, 16:33
        Ja też wpłaciłam 10% i zaraz dostałam nie tylko umowę ale także faktury. Nie
        dziwią mnie twoje obawy bo ja też straciłam spokój ducha. Ale nic- trzymajmy
        razem kciuki.
    • kurp Re: Dom Development - Kasztanowa Aleja i Boguslawskieg 12.12.01, 09:31
      Gość portalu: Nikt napisał(a):

> Czy ktos z was wie, kiedy Dom Development rozpocznie budowe osiedli Kasztanowa
      > Aleja i Boguslawskiego? Z tego co slyszalem to tereny obu inwestycji sa tylko
      > ogrodzone i nic tam sie nie dzieje, ale moze moje informacje sa przestarzale, a
      >
      > na budowach praca wre ? Jaka firma bedzie ich glownym podwykonawca ?
      > Dzieki za informacje. Pozdrawiam

To ogrodzenie w "Kasztanowej Alei" nie jest nawet dokończone, a na placu budowy marźnie teraz równo trawa.
      Inwestycja nie posunęła się ani o krok od lipca, chociaż DD zapewniało mnie w sierpniu, że budowa ruszy lada
      dzień.
      Targnąłem się jednak na swoją i mojej połowicy cierpliwosć i wpłaciłem 5% i...
      ...Przetarg na głównego wykonawcę jeszcze się nie zakończył ( wiadomosć z zeszłego tygodnia), ale jego wynik jest
      już ( o dziwo!) znany ( od sierpnia..).
      W sprawie "Kasztanowej Alei"- postępów w budowie udziela p. Paweł Przybyszewski pod nr. (0-22) 860 63 16

Piszcie, jesli macie jakies wiesci, bo moja cierpliwosć jest juz na wyczerpaniu.
      Pozdrawiam
      Kurp

• Gość: specjal Re: Dom Development - Kasztanowa Aleja i Boguslawskieg IP: 213.158.197.* 12.12.01, 10:23
        Witam
        Byłem tam wczoraj i ogrodzenie jest skończone (siatką) od strony ul
        Bronikowskiego. Ale też już mi nerwy puszczają, bo czas leci a tam jak mówisz
        szczere pole i żywej duszy. Dzięki za informację, że taki stan rzeczy trwa już
        od wakacji. Ciekawe na co jeszcze czekają.

pzdr
        • Gość: kubakik Re: Dom Development - Kasztanowa Aleja i Boguslaws IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 12.12.01, 16:01
          Ja mam dla Was ciekawostki z drugiej strony. Wykonywałem (moje biuro architektoniczne ARE)
          przez pół roku wstępne projekty Kasztanowej Alei - myślę że lepsze niż to co teraz maja budowac. Do
          dzisiaj nie dostałem za te koncepcje ani grosza. Uważam firmę DD za conajmniej podejrzaną. Patrzcie
          na ręce panom: Przybyszewskiemu i Kiełpszowi. Powodzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka