Dodaj do ulubionych

solidny developer o ile cos takiego istnieje

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.03, 13:08
przymierzam sie do kuona mieszkania i ciekawi mnie ktorych developerow omijac
z daleka a ktorym mozna zaufac (chodzi o mieszkanie w Warszawie)
Obserwuj wątek
    • Gość: jawiem Re: solidny developer o ile cos takiego istnieje IP: 157.25.126.* 01.07.03, 17:49
      solidny pod względem budowy jest JWDestruction, ale trzeba mieć cierpliwość do
      walki o pierdoły, które są w każdym mieszkaniu co metr.
      • Gość: Kaska Re: solidny developer o ile cos takiego istnieje IP: 126.17.62.* 02.07.03, 14:13
        Z mojego rozeznania na rynku, jednym z lepszych developerów jest Wersal
        Podlaski (u którego sama kupiłąm mieszkanie dwa tygodnie temu), Dom Development
        i Edbud. Najmniej korzystnie wygląda JWC (słusznie nzawanym JWDestruction).
        A dlaczego, oto przykłady.
        WP na tle innych ma w miarę korzystna umowę i warunki, które gwarantuje. NIe
        nakłada obowiązku kupowania garazu, JWC i Edbud każe.
        W WP można zrezygnować z umowy i tracisz tylko 700 zł. podczas gdy w JWC i
        podobnie u innych, możesz zrezygnować, ale pieniądze zwrócą ci wtedy, jak
        znajdą na twoje miejsce kogoś innego.
        Poza tym w WP twoją budowe zabezpiecza rachunek powierniczy w banku, który
        udziela firmie kredytu. A to oznacza, że twoje wpłaty nie mogą być wykorzystane
        na kolejna, inna inwestycje developera, bo bank automatycznie blokuje dalszą
        pulę kredytu. Do tego, raz w miesiącu budowę odwiedza inspektor bankowy, by
        sprawdzić stan robót. Jeśli sie ociągają, to także bank nie przyznaje kolejnych
        transz kredytu.
        Przy zwłoce w budowie (nie mylić z opóźnieniem, bo to prawnie dwa różne terminy)
        WP może wypłacić odestki.
        Poza tym dowiadywałam się u ludzi juz mieszkających (odwiedziłam ich w
        mieszkaniu)o WP i wykończenie. Naprawdę solidnie, wiadomo, zawsze sie cos
        zdarzy nie tak, ale generalnie O.K. Nie mówiąc o klatkach i podwórku. Naprawdę
        ładnie.
        No cóz decyzja należy do Ciebie. Zrób bodre rozeznanie.
        Zapoznaj sie z ostatnim raportem Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumenta
        odnośnie umów developerskich. Wytknęli bardzo wiele niedozwolonych klauzul np.
        tę o obowiązku kupna garażu, czy warunków wycofania sie z umowy.
        Powodzenia i może do zobaczenia za rok na KEN- tam Wersal ma jeszcze wolne
        mieszkania.
        • beatka33 solidny developer 02.07.03, 15:11
          A ja odsyłam na wątek Zielone Zacisze najnowszy wątek oraz Zielone Zacisze
          forum prywatne.

Poczytaj i będziesz wiedzieć po uwagach ludzi, którzy kupili (czekali) oraz
          tych to mieszkają już ponad rok.

Ja przygotowuję się do wykończenia i przeprowadzki. (Na razie nie żałuję
          wyboru).
        • kristal Re: solidny developer o ile cos takiego istnieje 03.07.03, 17:40
          Chyba też potwierdzę, a za argument mam lament ludzi np. na
          jwconstruction.tripod.com
        • Gość: MM Re: solidny developer o ile cos takiego istnieje IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.07.03, 23:12
          Niedawno odebrałam mieszkanie zakupione w Wersalu Podlaskim. Rzeczoznawca,
          który był przy odbiorze ocenił je jako dobrze wykończone. Były pewne opóżnienia
          w odbiorze, ale nie narzekam na współpracę z WP. Polecam także.
      • Gość: zorba Re: solidny developer o ile cos takiego istnieje IP: *.acn.waw.pl 05.07.03, 00:37
        Gość portalu: jawiem napisał(a):

> solidny pod względem budowy jest JWDestruction, ale trzeba mieć cierpliwość
        do
        > walki o pierdoły, które są w każdym mieszkaniu co metr.

Czlowieku, czy ty nie umiesz czytac?
        W tytule watku jest solidny developer...
        Jak mozna po takim tytule wymienic JWC....Wez rozped i uderz glowa w sciane
        dla otrzezwienia...
        Solidny pod wzgledem budowy....Rany...chyba nie miales z nimi do czynienia!!!
        Nie slyszales o fatalnym, najtanszym kosztem z mozliwych wykonczneniu?
        O opoznieniach siegajacych pol roku i lepiej???
        Albo o w ogole nieistniejacych do dzis budynkach?!?!
        Z byka spadles baranie?!??!
    • przemek_milimetr Re: solidny developer o ile cos takiego istnieje 02.07.03, 15:48
      Witam,
      Ja na razie nie mogę złego słowa powiedzieć na temat Marvipolu. Mają obecnie
      dwie inwestycje rozpoczęte. Bardzo uprzejmie rozmawia się z działem handlowym.
      Umowa jest skonstruowana poprawnie - między innymi terminarz wpłat uzależniony
      jest od postępu prac na budowie CO NIE JEST OCZYWISTE u innych deweloperów. W
      niektórych umowach płacisz z nastaniem umówionej daty choćby nawet nic nie
      zostało zrobione.

Dla malkontentów dodam, że nie jestem pracownikiem Marvipolu :)
    • Gość: leo Re: solidny developer o ile cos takiego istnieje IP: 195.117.5.* 02.07.03, 17:01
      Omijaj z daleka BCB Bausysteme/ Platia Polska na Tarchominie. Mieszkania mają
      super rozkłady i są w fajnej lokalizacji i obecnie wygląda na to, że wszystko
      jest ok, ale zapewniam cie, że bez dobrego prawnika, a może nawet on nie będzie
      mógł pomóc, napewno nie odbierzesz mieszkania.
    • Gość: karmel-ek Re: solidny developer o ile cos takiego istnieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.03, 17:12
      Jestem bardzo zadowolona z firmy Ebejot. Budują na Skoroszach, mieszkam tam od
      marca i jak narazie jestem zachwycona. Budują bardzo sprawnie, używają wysokiej
      jakości materiałów (fachowcy wykańczający mieszkanie byli pod wrażeniem) a
      obsługa biura jest bardzo miła. Zdecydowanie polecam.
      • Gość: Venus MSM NOWY DOM 82 - osiedle "Słoneczny Stok" IP: *.pkobp.pl 03.07.03, 14:27
        Polecam, kupuję u nich mieszkanko, I etap oddają w wakacje (do wykończenia),
        II - około listopada/grudnia, III - w koniec przyszłego roku. Termin
        faktycznego odbioru mieszkania to oczywiście poślizg o jakiś miesiąc, może
        dwa. Osiedle ładne, słoneczne, zielona okolica, jeziorko, blisko centrum,
        dobre połączenia komunikacyjne, sklepy, kioski, poczta, apteka , szkoła,
        przedszkole, żłobek, tereny zabaw dla dzieciaków, boiska dla młodzieży itp.
        Zapraszam na stronę www.nowydom82.com.pl, o mieszkania jednak pytaj pod
        telefonami, bo nie nadążają z aktualizowaniem danych o ofercie
        mieszkaniowej :), duże zainteresowanie, sporo mieszkań, tyle że jeszcze nie
        gotowych (jw.). Ceny od 2800 do 3450 za m2, w zależności od strony świata i od
        metrażu. Polecam, będziemy wtedy sąsiadami :)
      • Gość: l Re: solidny developer o ile cos takiego istnieje IP: *.acn.waw.pl 05.07.03, 00:33
        Gość portalu: karmel-ek napisał(a):

> Jestem bardzo zadowolona z firmy Ebejot. Budują na Skoroszach, mieszkam tam
        od
        > marca i jak narazie jestem zachwycona. Budują bardzo sprawnie, używają
        wysokiej
        >
        > jakości materiałów (fachowcy wykańczający mieszkanie byli pod wrażeniem) a
        > obsługa biura jest bardzo miła. Zdecydowanie polecam.

Dodaj jeszcze gigantyczne korki w kazda strone w godzinach szczytu i nie
        tylko, co chwila przelatujace samoloty, niemala cene za te mieszkania i na
        pewni inni tez beda "zachwyceni"...
        • Gość: maniek Re: solidny developer o ile cos takiego istnieje IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 05.07.03, 10:19
          Gość portalu: l napisał(a):

> Gość portalu: karmel-ek napisał(a):
          >
          > > Jestem bardzo zadowolona z firmy Ebejot. Budują na Skoroszach, mieszkam ta
          > m
          > od
          > > marca i jak narazie jestem zachwycona. Budują bardzo sprawnie, używają
          > wysokiej
          > >
          > > jakości materiałów (fachowcy wykańczający mieszkanie byli pod wrażeniem) a
          >
          > > obsługa biura jest bardzo miła. Zdecydowanie polecam.
          >
          >
          > Dodaj jeszcze gigantyczne korki w kazda strone w godzinach szczytu i nie
          > tylko, co chwila przelatujace samoloty, niemala cene za te mieszkania i na
          > pewni inni tez beda "zachwyceni"...
          a gdzie mądralo niema w warszawie korków
          • Gość: ska Re: solidny developer o ile cos takiego istnieje IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 05.07.03, 10:36
            Mieszkam w Ursusie i uważam że jest tutaj tragicznie. Dlatego kupujcie
            mieszkania gdzie sie tylko da ale nie tutaj.
            Korki, samoloty, samoloty a na dodatek przez osiedla biegnie droga, którą już
            niedługo wszyscy będą podążać do ogromnego centrum handlowego.
            Na dodatek na skoroszach mieści się Oriflame czy co tam z niego pozostało a
            wiąże się to z przeciągłymi szumami z wentylatorów.

• Gość: l Re: solidny developer o ile cos takiego istnieje IP: *.acn.waw.pl 05.07.03, 11:26
            Gość portalu: maniek napisał(a):

> Gość portalu: l napisał(a):
            >
            > > Gość portalu: karmel-ek napisał(a):
            > >
            > > > Jestem bardzo zadowolona z firmy Ebejot. Budują na Skoroszach, mieszk
            > am ta
            > > m
            > > od
            > > > marca i jak narazie jestem zachwycona. Budują bardzo sprawnie, używaj
            > ą
            > > wysokiej
            > > >
            > > > jakości materiałów (fachowcy wykańczający mieszkanie byli pod wrażeni
            > em) a
            > >
            > > > obsługa biura jest bardzo miła. Zdecydowanie polecam.
            > >
            > >
            > > Dodaj jeszcze gigantyczne korki w kazda strone w godzinach szczytu i nie
            > > tylko, co chwila przelatujace samoloty, niemala cene za te mieszkania i na
            >
            > > pewni inni tez beda "zachwyceni"...
            > a gdzie mądralo niema w warszawie korków

Otoz niemadralo sa miejsca duzo lepiej skomunikowane. Wiadomo ze wszedzie jest
            ciezko w godzinach szczytu ale w ursusie jest tragicznie...
            • Gość: wodnik Re: solidny developer o ile cos takiego istnieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.03, 12:00
              Gość portalu: l napisał(a):

> Gość portalu: maniek napisał(a):
              >
              > > Gość portalu: l napisał(a):
              > >
              > > > Gość portalu: karmel-ek napisał(a):
              > > >
              > > > > Jestem bardzo zadowolona z firmy Ebejot. Budują na Skoroszach, m
              > ieszk
              > > am ta
              > > > m
              > > > od
              > > > > marca i jak narazie jestem zachwycona. Budują bardzo sprawnie, u
              > żywaj
              > > ą
              > > > wysokiej
              > > > >
              > > > > jakości materiałów (fachowcy wykańczający mieszkanie byli pod wr
              > ażeni
              > > em) a
              > > >
              > > > > obsługa biura jest bardzo miła. Zdecydowanie polecam.
              > > >
              > > >
              > > > Dodaj jeszcze gigantyczne korki w kazda strone w godzinach szczytu i
              > nie
              > > > tylko, co chwila przelatujace samoloty, niemala cene za te mieszkania
              > i na
              > >
              > > > pewni inni tez beda "zachwyceni"...
              > > a gdzie mądralo niema w warszawie korków
              >
              > Otoz niemadralo sa miejsca duzo lepiej skomunikowane. Wiadomo ze wszedzie
              jest
              > ciezko w godzinach szczytu ale w ursusie jest tragicznie...

Na skoroszach mieszkam do 2 lat kupilem tam mieszkanie po slubie wczesniej
              mieszkalem na ursynowie (okolo 1,5 roku) natomiast cale dziecinstwo spedzilem
              na targowku ( mieszkaja tam moi rodzice) faktem jest ze jedynym mankamentem
              obecnego mieszkania sa korki (w godzinach szczytu) spowodowane są one jednakw
              wiekszosci remontem ronda zeslancow syberyjskich, co do hipermarketu nie czuje
              zadnej uciazliwosci z tego powodu, a szczerze mowiac to moze poza zoliborzem
              gdzie nie ma jeszcze zadnego centrum handlowego (bedzie przy rondzie babka)
              kazda dzielnica warszawy ma swe centra - co do samolotow to odglosy londujacych
              i startujacych samolotow jest znikomy (podobny jest nad ursynowem - o czym
              niektorzy zapominaja) podsumowywujac ursus jak kazde miejsce w wawie ma swe
              plusy i minusy to jednak nie ma wplywu na to ze Ebejot jest naprawde solidnym
              deweloperem szanujacym klientow i wywiazujacym sie ze swych umow co do
              mieszkan polecam
              • Gość: dsw Re: solidny developer o ile cos takiego istnieje IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 07.07.03, 09:37
                Widać, że nie za bardzo orientujesz się w tym co się dzieje na skoroszach.
                Uciążliwości supermarketu nie zauważasz bo jeszcze ulica skoroszewska nie ma
                połączenia z rondem przy supermarkecie.
                Jednak jeszcze w tym roku zacznie utwardzanie tej ulicy i połączenie jej ww
                rondem. Dopiero wtedy zauważysz uciążliwości związane z tą przebudową.
                Na dodatek ulica Skoroszewska ma być ulicą, którą zostanie poprowadzony ruch z
                alei Jerozolimskich. Ma to rozładować Ryzową i Dzieci Warszawy.
                Informacje takie dostępne są w urzędzię w Ursusie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka